Written by serenity | March 8th, 2014

Pengarah filem dan pelakon Syamsul Yusof dan pelakon cantik Puteri Sarah Liyana telah sah bergelar suami isteri sengan sekali lafaz di Masjid Al Mukarramah, Bandar Sri Damansara pada pukul 10.30 pagi tadi.

Keduanya memakai pakaian bertemakan warna putih dan diserikan lagi dengan kehadiran keluarga dan teman rapat.


 photo 60547_653558244698507_1370092965_n.jpg
 photo 1185452_653564321364566_1680929632_n.jpg

Turut berlangsung malam tadi ialah majlis berinai Puteri Sarah Liyana. Gambar-gambar ini ialah dari jurugambar rasmi Love Undefined Photograph.

Lagi 15 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 

 photo 1510899_653564374697894_1653590477_n.jpg
 photo 1911078_653557994698532_680952132_o.jpg
 photo 1911842_653579431363055_2036776817_n.jpg
 photo 1911866_653579251363073_643684660_n.jpg
 photo 1939483_653564334697898_697953403_n.jpg
 photo 1972474_653579384696393_757916399_n.jpg
 photo 1976958_653579318029733_1579498587_n.jpg

 


 photo 1010110_652941344760197_1497024029_n.jpg
 photo 1511036_652952541425744_357832779_n.jpg
 photo 1797543_652950288092636_1330872011_n.jpg
 photo 1898234_652943091426689_122164521_n.jpg
 photo 1902838_652944751426523_429405498_n.jpg
 photo 1911825_652958301425168_170287055_n.jpg
 photo 1920584_652947318092933_699445585_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana

  1. anne samuel says:

    gambar 3rd tu nara ambik mana hoi.

    • Pray For MH370 says:

      abang nara update lah pasal Malaysia Airlines yg hilang tu.
      semoga Allah selamatkan semua yg dalam kapal terbang tu #PrayForMH370

      • hurmmmmm says:

        harap2 cuma hilang terlanding dekat negara asian yang lain..bukan terhempas di laut bukan di hutan belantara…ya Allah lindungi mereka semuanya, kau maha berkuasa lagi maha pencipta sekalian alam…aminn
        there my friend inside :'(

        • Neelofa says:

          rasa nak kahwin ngn samsul la, hensem..

        • ahkak puaka says:

          kalau google nama sarah ni, jadi sedih tengok gambar2 dia ngan ammar dulu…tulah orang cakap, nasi dah jadi bubur…berkawan biarlah berpada2 sbb kita sendiri xtau sejauh mana hubungan seseorang tu akan kekal…walaupon hakikat dia dah berubah sekalipun, gambar2 tu sikit sebanyak menjejaskan imej jugak…kesian sarah.. apepun makin suka syamsul & sarah sbb dah berubah ke arah lebih baik…

      • Aaron Aziz says:

        takde apa2 nak cakap, just pray for mh370

      • lilysara from Belgium says:

        TV news kt sini non stop bagi liputan MH370 , diorg puji Malaysia , puji MAS yg sebelum ini blom pernah ade rekod kemalangan tambah lagi pilot2 MAS & AIR ASIA sgt careful dan very supervise kate seorg expert yg penah buat pilot inspection pada MAS & AIR ASIA pilot , expert2 dan bekas2 pilot dari USA pun kate kes ni agak pelik dan bkn sebab kecuaian pilot atau masalah plane … something beyond expectation kate mereka , di sebab kn menghormati pendirian malaysia even berberapa clue sudah diberi dimedia barat maka saye tak berani nak nyata kn disini .. sgt simpati pada keluarga yg terlibat !!!

        • Anonymous says:

          non stop news sampai kat belgium ?? ye aku tahu trending worldwide tapi tak sangka sampai media kat sana bagi info non stop, yang aku baca media barat asyik cakap pasal terrorist..betul ker ??

        • mona says:

          petikan tweet
          “@BBCNewsAsia If it’s been hijacked, who knows where it’s heading? Boeing 777 has 7 hours fuel: could have refueled? “

        • nasi ayam sedapp says:

          mungkin crash
          tapi yg pelik ada 2 org guna identity palsu (passport)

        • lilysara from Belgium says:

          A’ah non stop news sini , semua org simpati !! mereka kate terlalu mustahil kalau MH370 ade masalah machenical or pilot , sebelum berlepas semua nye berada dlm keadaan yg baik cuaca pagi itu bagus tiada sbb knape blh terjadi kate expert !! 2 penumpang yg menggunakn passport curi menjadi main suspek skang ni !!!

      • Karah says:

        Tahniah kepada Syamsul & Puteri Sarah Liyana. Semoga bahagia hingga ke Jannah. Amin.
        Sebelum terlupa, mari lah kita berdoa dan melakukan sembahyang hajat di atas kehilangan pesawat MAS.

    • mak jemah says:

      Sory to say, I think kan muke puteri sarah mirip ex die si amar tu kan? klu pandang betol2 la… huhu

      • ubi says:

        mak jemah, ko ni ketinggalan ler….hmmmphhh

      • Anonymous says:

        @mak jemah
        mak jemah komen tak abis ke hape ni…kau maksudkan muka puteri sarah ker muka syamsul yg mirip ???

        • Malaysia bersedih hari ni :( says:

          tang mana nya muka syamsul tu sama dgn ex puteri sarah ?
          tak sama langsung. mak jemah tu mengigau agaknya

      • momok says:

        la korang ni…mak jemah kata muke sarah tu iras muke ammar.bekas bf dia..tu pun xpehe..hadoi..mmgla dia kawin ngn samsul..just ckp ada iras ammar..aku fhm sbb aku tgk pn ada iras gak..
        btw..sweetlah majlis dorg ni..simple je..smg berbahagia dunia akkhirat

        &smg keluarga mgsa missing mas bersabar..marilah sama2 kita doakan agar pesawat boleh dikesan secepat mungkin.

        • ubi says:

          xd iras langsung, kalo sebab mekap tu ko ckp ade iras , mmg mak andam tu yg bersalah..mekap nmpk gelap

      • John Carter says:

        Mak Jemah..ko nak makan penampar ak ke..besepai gg kang..g balik tido!!

    • ubi says:

      tu mmg gmbr syamsul la..bkn gmbr org lain

    • kiah says:

      nampak wajah seri pengantin sarah time mlm berinai tu…

  2. Olga says:

    GAMBAR NO 3 TU GMBAR SAPE KAWIN?????NARA SALAH LETAK GAMBAR KE?

    • Ritu vs Aya says:

      Nara oiiii… Blog Murai, Rotikaya, My Artis, Oh Bulan, Oh Artis dah siarkan benda ni dari kul 9 tadi. Nak tunggu Abang Nara alamatnya ketinggalan zaman la kitorang. Nak kata anak kecik, anak dah besar dah. Ape saje yg ko buat kat rumah tu Nara oiii… Jom doakan keselamatan penumpang pesawat yg hilang tu. Semoga Allah melindungi mereka.

      • eleh ko !! says:

        Ritu vs Aya – ko bagi komen kt Adil dgn Zareema sudah !!! .. ko kn Pro anak omak tu .. ko kn Anti giler kt si Rita Rudaini !!! puiii

        • Ritu vs Aya says:

          eleh ko! Rase mcm retis lak kikikikih… Aku ada follower rupanya. Anyway, thanks for alert. Aku sokong wanita teraniaya yg kurang pok-pek-pok-pek ajerrrr. Mcm bini AC MizaL ke, Liyana Manan ke, Bini pertama Serap Muslim ke..

  3. Mr. Right says:

    Semoga Kekal Hingga Ke Jannah…Masih lagi bersediah diatas kehilangan pesawat MAS MH370 yang sehingga kini masih blum ditemui…Semoga Allah mempermudahkan semua urusan…

  4. jamaica says:

    kesian ammar :'(

  5. Ritu vs Aya says:

    Nara oiiii… Blog Murai, Rotikaya, My Artis, Oh Bulan, Oh Artis dah siarkan benda ni dari kul 9 tadi. Nak tunggu Abang Nara alamatnya ketinggalan zaman la kitorang. Nak kata anak kecik, anak dah besar dah. Ape saje yg ko buat kat rumah tu Nara oiii… Jom doakan keselamatan penumpang pesawat yg hilang tu. Semoga Allah melindungi mereka.

  6. mama bosan says:

    tahniah samsul n puteri liyana, semoga kekal bahagia hingga hujung nyawa.

  7. cahayachenta says:

    tak tahu kenapa tp rs sebak tgk both of them..
    ternyata hidayah Allah sangat manis…
    alhamdulillah… semoga berkekalan ke syurga..

    majlis yg sangat simple… suka majlis nikah mcm ni…

  8. kemosabe says:

    Mabrook Mabrook Mabrook

  9. NUREZA AIDA says:

    tahniah. semoga bahagia hingga ke firdausi

  10. ladybird says:

    tahniah kepada pasangan sama comel sama padan Syamsul Yusof & Puteri Sarah…moga bahagia till Jannah…lepas ni Sarah kena jaga Syamsul baik2…moga cepat sembuh juga…sempoi je akad nikah jarum stil melekat kt tangan.. ;)

  11. Anonymous says:

    pasangan yg sama2 berubah kejalan yg diredhai Allah…semoga kekal hingga ke Jannah…aminn

  12. ubi says:

    knp aku rasa mekap sarah ni xcun, nmpk muka dia gelap..sarah ada natural beauty…mak andam xreti nk mekap ke?nmpk gelap le

    • kucing comel says:

      btul tu ubi..mak andam mna la y mkap sarah nie..tpi ap2 pown…smoga kekal ke jannah.. :D

      • akak labuci says:

        aah ler…mekap dia mmg nmpak gelap cket…ni sume keje mak andam la ni…puteri sarah ni putih org nye…tpi tu lah sbb mak andam sometimes dia suke tone down kan sikit kulit muke dri cerah ke brown sket…alasan yg salu mak andam bagi, sbb xmo nanti muke yg putih mulus cam sarah ni jadi putih cam opera cina…kebanyakan mak andam mmg ske gelapkn sket kulit camtu…huuu

        • ubi says:

          aku tgk mekap kawen yuyu zulaika lagi flawless..cantik yuyu bila dimekap..pandai mak andam dia mekapkan..

  13. gigi besi says:

    Barakallah Barakallah !!!

  14. Papejela says:

    barakallah…
    ak suka tengok dua pasangan ni..
    berpakaian ikut sunnah,
    majlis pun nampak simple but nice…
    sejuk mata memandang…
    nak majlis kawin macam ni jugak…
    in shaa Allah,aamin…

  15. ye-ye-o-jer says:

    Alhamdulillah….
    Sesungguhnya Puteri Sarah Liyana adalah bidadari Shamsul Yusof, maka Kau panjangkanlah jodoh mereka hingga ke syurgamu…
    amin…..amin….amin….ya rabbal ‘alamin…..

  16. minah jambu merah biru says:

    minah jambu macm heran kenape jantan kalau nk kawin aje nk simpan jangot perlu ke ?????? cuba peminat perhatikn kalau sape2 artis jantan kalau nk kawin dorang mesti nk simpan jangot ! dh di mestikn ke ????? nyamnpah pulak minah jambu tengok….ape2 pon semoga bahgia shamsol & liyana..

    • ubi says:

      sunnah nabi syg oi…tak salah nk ikut sunnah kan..dpt pahala gitu..kn kacak dia ada janggut..

      • megan says:

        oo..baru tau yg simpan janggut tu sunnah nabi..anyway, ada gak yg sweet klu simpan janggut..hihi

    • sue says:

      Kalau tak suka sunnah nabi maknanya tak suka dengan junjungan besar nabi Muhammad saw.Jangan perlekeh sunnah nabi. Wallahualam.

  17. lulu says:

    Ringkas jerk… X perlu ade mjlis brinai grand ala2 keling g2 .. N yg penting xde bridal shower2 nih.. I like…!! Yg penting kekal smpai ke hujung nyawa… :)

  18. Lols says:

    Sy stuju sgt..actually sarah mmg cantik..penah jumpe kt luar n she’s fair. The color yg mak andam pilihkan utk dia salah. Sbb masa jmpe sarah tu..dia natural beauty. Tak mekap pn dh lawa..suka tgk dia berdua..so sweet k..wlau pn dh akad nikah..dh halal..tp masing2 tak berpeluk sakan bagai apabila bergambar. Semoga berkekalan taw. (hancur hati tgk shamsul kawen…tkpe imam muda ada yg single lg tk) hehehe

  19. eton says:

    comel dak kecik adell pakai inai gak..
    #tahniah puteri sarah & syamsul :)

  20. Puteri Nor Bidadari Bapok says:

    Puteri sarah… nape u suka pakai contact lense yang besarkan anak mata tu? Time tido pun u pakai ye? Cuba tak pakai sehari. Agak2 cun lagi ke tak? Haha

    ikhlas
    Puteri Nor Bidadari Bapok Tapi Feeling Pompuan

  21. sue says:

    Semoga berbahagia hingga ke jannah…syamsul n sarah

  22. anom says:

    aku rasakan muka si sarah ni kan makin lama makin tak berseri lah. makin tak lawa.

  23. O_o says:

    dah nikah pun nmpk masih malu2.. semoga bahagia..

  24. Cintra says:

    Suka shamaul dgn sarah. Sarah ni cantik kan. Semoga berbahagia smpai syurga. Kalian berdua sesuai bersama

  25. KELOLO says:

    Sarah is a living proof, sebaris dengan liena hangat dan few other artis yang seksi, bahawa hidayah boleh datang kepada sesiapa sahaja.. Alhamdullillha. May the marriage be blessed.

  26. Anonymous says:

    baru ni aku nmpk mekap pengantin mukenye lg gelap dr tangan…spe la yg mekapkan ni ek…FAIL

  27. Anonymous says:

    mesti yang kutuk ni jeles. syamsul kaya oo…bujang plk tu. mak bapak pun org baik2.

  28. heru says:

    Cantik dan tampan, semoga menjadi keuarga yang SAMARA

  29. Mat K says:

    sedihnya abg…adik dah kahwen. kalau x abg nak meminang. ewah!

  30. […] (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana (63) […]

  31. […] (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana (64) […]

  32. […] (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana (65) […]