Written by serenity | March 8th, 2014

Pengarah filem dan pelakon Syamsul Yusof dan pelakon cantik Puteri Sarah Liyana telah sah bergelar suami isteri sengan sekali lafaz di Masjid Al Mukarramah, Bandar Sri Damansara pada pukul 10.30 pagi tadi.

Keduanya memakai pakaian bertemakan warna putih dan diserikan lagi dengan kehadiran keluarga dan teman rapat.


 photo 60547_653558244698507_1370092965_n.jpg
 photo 1185452_653564321364566_1680929632_n.jpg

Turut berlangsung malam tadi ialah majlis berinai Puteri Sarah Liyana. Gambar-gambar ini ialah dari jurugambar rasmi Love Undefined Photograph.

Lagi 15 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 

 photo 1510899_653564374697894_1653590477_n.jpg
 photo 1911078_653557994698532_680952132_o.jpg
 photo 1911842_653579431363055_2036776817_n.jpg
 photo 1911866_653579251363073_643684660_n.jpg
 photo 1939483_653564334697898_697953403_n.jpg
 photo 1972474_653579384696393_757916399_n.jpg
 photo 1976958_653579318029733_1579498587_n.jpg

 


 photo 1010110_652941344760197_1497024029_n.jpg
 photo 1511036_652952541425744_357832779_n.jpg
 photo 1797543_652950288092636_1330872011_n.jpg
 photo 1898234_652943091426689_122164521_n.jpg
 photo 1902838_652944751426523_429405498_n.jpg
 photo 1911825_652958301425168_170287055_n.jpg
 photo 1920584_652947318092933_699445585_n.jpg

Baca Yang Ini Pulak:-

66 responses to (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana

  1. anne samuel says:

    gambar 3rd tu nara ambik mana hoi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
    • Pray For MH370 says:

      abang nara update lah pasal Malaysia Airlines yg hilang tu.
      semoga Allah selamatkan semua yg dalam kapal terbang tu #PrayForMH370

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 147 Thumb down 0
      • hurmmmmm says:

        harap2 cuma hilang terlanding dekat negara asian yang lain..bukan terhempas di laut bukan di hutan belantara…ya Allah lindungi mereka semuanya, kau maha berkuasa lagi maha pencipta sekalian alam…aminn
        there my friend inside :'(

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 165 Thumb down 3
        • Neelofa says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 43
        • ahkak puaka says:

          kalau google nama sarah ni, jadi sedih tengok gambar2 dia ngan ammar dulu…tulah orang cakap, nasi dah jadi bubur…berkawan biarlah berpada2 sbb kita sendiri xtau sejauh mana hubungan seseorang tu akan kekal…walaupon hakikat dia dah berubah sekalipun, gambar2 tu sikit sebanyak menjejaskan imej jugak…kesian sarah.. apepun makin suka syamsul & sarah sbb dah berubah ke arah lebih baik…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 12
      • Aaron Aziz says:

        takde apa2 nak cakap, just pray for mh370

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 0
      • lilysara from Belgium says:

        TV news kt sini non stop bagi liputan MH370 , diorg puji Malaysia , puji MAS yg sebelum ini blom pernah ade rekod kemalangan tambah lagi pilot2 MAS & AIR ASIA sgt careful dan very supervise kate seorg expert yg penah buat pilot inspection pada MAS & AIR ASIA pilot , expert2 dan bekas2 pilot dari USA pun kate kes ni agak pelik dan bkn sebab kecuaian pilot atau masalah plane … something beyond expectation kate mereka , di sebab kn menghormati pendirian malaysia even berberapa clue sudah diberi dimedia barat maka saye tak berani nak nyata kn disini .. sgt simpati pada keluarga yg terlibat !!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 86 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          non stop news sampai kat belgium ?? ye aku tahu trending worldwide tapi tak sangka sampai media kat sana bagi info non stop, yang aku baca media barat asyik cakap pasal terrorist..betul ker ??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
        • mona says:

          petikan tweet
          “@BBCNewsAsia If it’s been hijacked, who knows where it’s heading? Boeing 777 has 7 hours fuel: could have refueled? “

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • nasi ayam sedapp says:

          mungkin crash
          tapi yg pelik ada 2 org guna identity palsu (passport)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • lilysara from Belgium says:

          A’ah non stop news sini , semua org simpati !! mereka kate terlalu mustahil kalau MH370 ade masalah machenical or pilot , sebelum berlepas semua nye berada dlm keadaan yg baik cuaca pagi itu bagus tiada sbb knape blh terjadi kate expert !! 2 penumpang yg menggunakn passport curi menjadi main suspek skang ni !!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
      • Karah says:

        Tahniah kepada Syamsul & Puteri Sarah Liyana. Semoga bahagia hingga ke Jannah. Amin.
        Sebelum terlupa, mari lah kita berdoa dan melakukan sembahyang hajat di atas kehilangan pesawat MAS.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
    • mak jemah says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 55
      • ubi says:

        mak jemah, ko ni ketinggalan ler….hmmmphhh

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        @mak jemah
        mak jemah komen tak abis ke hape ni…kau maksudkan muka puteri sarah ker muka syamsul yg mirip ???

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
        • Malaysia bersedih hari ni :( says:

          tang mana nya muka syamsul tu sama dgn ex puteri sarah ?
          tak sama langsung. mak jemah tu mengigau agaknya

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
      • momok says:

        la korang ni…mak jemah kata muke sarah tu iras muke ammar.bekas bf dia..tu pun xpehe..hadoi..mmgla dia kawin ngn samsul..just ckp ada iras ammar..aku fhm sbb aku tgk pn ada iras gak..
        btw..sweetlah majlis dorg ni..simple je..smg berbahagia dunia akkhirat

        &smg keluarga mgsa missing mas bersabar..marilah sama2 kita doakan agar pesawat boleh dikesan secepat mungkin.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
        • ubi says:

          xd iras langsung, kalo sebab mekap tu ko ckp ade iras , mmg mak andam tu yg bersalah..mekap nmpk gelap

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
      • John Carter says:

        Mak Jemah..ko nak makan penampar ak ke..besepai gg kang..g balik tido!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • ubi says:

      tu mmg gmbr syamsul la..bkn gmbr org lain

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
    • kiah says:

      nampak wajah seri pengantin sarah time mlm berinai tu…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  2. Olga says:

    GAMBAR NO 3 TU GMBAR SAPE KAWIN?????NARA SALAH LETAK GAMBAR KE?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
    • Ritu vs Aya says:

      Nara oiiii… Blog Murai, Rotikaya, My Artis, Oh Bulan, Oh Artis dah siarkan benda ni dari kul 9 tadi. Nak tunggu Abang Nara alamatnya ketinggalan zaman la kitorang. Nak kata anak kecik, anak dah besar dah. Ape saje yg ko buat kat rumah tu Nara oiii… Jom doakan keselamatan penumpang pesawat yg hilang tu. Semoga Allah melindungi mereka.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 11
      • eleh ko !! says:

        Ritu vs Aya – ko bagi komen kt Adil dgn Zareema sudah !!! .. ko kn Pro anak omak tu .. ko kn Anti giler kt si Rita Rudaini !!! puiii

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • Ritu vs Aya says:

          eleh ko! Rase mcm retis lak kikikikih… Aku ada follower rupanya. Anyway, thanks for alert. Aku sokong wanita teraniaya yg kurang pok-pek-pok-pek ajerrrr. Mcm bini AC MizaL ke, Liyana Manan ke, Bini pertama Serap Muslim ke..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  3. Mr. Right says:

    Semoga Kekal Hingga Ke Jannah…Masih lagi bersediah diatas kehilangan pesawat MAS MH370 yang sehingga kini masih blum ditemui…Semoga Allah mempermudahkan semua urusan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  4. jamaica says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 26
  5. Ritu vs Aya says:

    Nara oiiii… Blog Murai, Rotikaya, My Artis, Oh Bulan, Oh Artis dah siarkan benda ni dari kul 9 tadi. Nak tunggu Abang Nara alamatnya ketinggalan zaman la kitorang. Nak kata anak kecik, anak dah besar dah. Ape saje yg ko buat kat rumah tu Nara oiii… Jom doakan keselamatan penumpang pesawat yg hilang tu. Semoga Allah melindungi mereka.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 6
  6. mama bosan says:

    tahniah samsul n puteri liyana, semoga kekal bahagia hingga hujung nyawa.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  7. cahayachenta says:

    tak tahu kenapa tp rs sebak tgk both of them..
    ternyata hidayah Allah sangat manis…
    alhamdulillah… semoga berkekalan ke syurga..

    majlis yg sangat simple… suka majlis nikah mcm ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 1
    • lulu says:

      Betul…saya pun rasa sebak bile tgk pasangan ni…rasa mcm touched sgt2…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  8. kemosabe says:

    Mabrook Mabrook Mabrook

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  9. NUREZA AIDA says:

    tahniah. semoga bahagia hingga ke firdausi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  10. ladybird says:

    tahniah kepada pasangan sama comel sama padan Syamsul Yusof & Puteri Sarah…moga bahagia till Jannah…lepas ni Sarah kena jaga Syamsul baik2…moga cepat sembuh juga…sempoi je akad nikah jarum stil melekat kt tangan.. ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  11. Anonymous says:

    pasangan yg sama2 berubah kejalan yg diredhai Allah…semoga kekal hingga ke Jannah…aminn

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  12. ubi says:

    knp aku rasa mekap sarah ni xcun, nmpk muka dia gelap..sarah ada natural beauty…mak andam xreti nk mekap ke?nmpk gelap le

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 3
    • kucing comel says:

      btul tu ubi..mak andam mna la y mkap sarah nie..tpi ap2 pown…smoga kekal ke jannah.. :D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • akak labuci says:

        aah ler…mekap dia mmg nmpak gelap cket…ni sume keje mak andam la ni…puteri sarah ni putih org nye…tpi tu lah sbb mak andam sometimes dia suke tone down kan sikit kulit muke dri cerah ke brown sket…alasan yg salu mak andam bagi, sbb xmo nanti muke yg putih mulus cam sarah ni jadi putih cam opera cina…kebanyakan mak andam mmg ske gelapkn sket kulit camtu…huuu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • ubi says:

          aku tgk mekap kawen yuyu zulaika lagi flawless..cantik yuyu bila dimekap..pandai mak andam dia mekapkan..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  13. gigi besi says:

    Barakallah Barakallah !!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  14. Papejela says:

    barakallah…
    ak suka tengok dua pasangan ni..
    berpakaian ikut sunnah,
    majlis pun nampak simple but nice…
    sejuk mata memandang…
    nak majlis kawin macam ni jugak…
    in shaa Allah,aamin…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  15. ye-ye-o-jer says:

    Alhamdulillah….
    Sesungguhnya Puteri Sarah Liyana adalah bidadari Shamsul Yusof, maka Kau panjangkanlah jodoh mereka hingga ke syurgamu…
    amin…..amin….amin….ya rabbal ‘alamin…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  16. minah jambu merah biru says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 23
    • ubi says:

      sunnah nabi syg oi…tak salah nk ikut sunnah kan..dpt pahala gitu..kn kacak dia ada janggut..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • megan says:

        oo..baru tau yg simpan janggut tu sunnah nabi..anyway, ada gak yg sweet klu simpan janggut..hihi

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
    • sue says:

      Kalau tak suka sunnah nabi maknanya tak suka dengan junjungan besar nabi Muhammad saw.Jangan perlekeh sunnah nabi. Wallahualam.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  17. lulu says:

    Ringkas jerk… X perlu ade mjlis brinai grand ala2 keling g2 .. N yg penting xde bridal shower2 nih.. I like…!! Yg penting kekal smpai ke hujung nyawa… :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  18. Lols says:

    Sy stuju sgt..actually sarah mmg cantik..penah jumpe kt luar n she’s fair. The color yg mak andam pilihkan utk dia salah. Sbb masa jmpe sarah tu..dia natural beauty. Tak mekap pn dh lawa..suka tgk dia berdua..so sweet k..wlau pn dh akad nikah..dh halal..tp masing2 tak berpeluk sakan bagai apabila bergambar. Semoga berkekalan taw. (hancur hati tgk shamsul kawen…tkpe imam muda ada yg single lg tk) hehehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  19. eton says:

    comel dak kecik adell pakai inai gak..
    #tahniah puteri sarah & syamsul :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  20. Puteri Nor Bidadari Bapok says:

    Puteri sarah… nape u suka pakai contact lense yang besarkan anak mata tu? Time tido pun u pakai ye? Cuba tak pakai sehari. Agak2 cun lagi ke tak? Haha

    ikhlas
    Puteri Nor Bidadari Bapok Tapi Feeling Pompuan

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  21. sue says:

    Semoga berbahagia hingga ke jannah…syamsul n sarah

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  22. anom says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 12
  23. O_o says:

    dah nikah pun nmpk masih malu2.. semoga bahagia..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  24. Cintra says:

    Suka shamaul dgn sarah. Sarah ni cantik kan. Semoga berbahagia smpai syurga. Kalian berdua sesuai bersama

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  25. KELOLO says:

    Sarah is a living proof, sebaris dengan liena hangat dan few other artis yang seksi, bahawa hidayah boleh datang kepada sesiapa sahaja.. Alhamdullillha. May the marriage be blessed.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  26. Anonymous says:

    baru ni aku nmpk mekap pengantin mukenye lg gelap dr tangan…spe la yg mekapkan ni ek…FAIL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Anonymous says:

    mesti yang kutuk ni jeles. syamsul kaya oo…bujang plk tu. mak bapak pun org baik2.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. heru says:

    Cantik dan tampan, semoga menjadi keuarga yang SAMARA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Mat K says:

    sedihnya abg…adik dah kahwen. kalau x abg nak meminang. ewah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. […] (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana (63) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. […] (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana (64) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. […] (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana (65) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional


2 + 8 =