Written by AbangNara | October 9th, 2017

Semalam telah pun berlangsung majlis resepsi perkahwinan Engku Emran dan Laudya Cynthia Bella di The Diamond Inter Continental Hotel, Bandung, Indonesia. Majlis penuh gilang-gemilang ini telah dihadiri oleh keluarga dan juga sahabat terapat sahaja. Ia bertemakan “garden wedding”. Antara selebriti-selebriti terkenal yang hadir ialah Nora Danish, Amy Search dan juga Melly Goeslaw. Kedua-dua pasangan pengantin nampak sangat cantik dan berseri-seri.
engku emran laudya bella

Untuk makluman, majlis pernikahan pasangan ini telah berlangsung di Kuala Lumpur pada 8 September lalu. Semoga perkahwinan ini akan kekal bahagia buat selama-lamanya. Sama-sama kita doakan.

engku emran laudya bella

Lagi beberapa gambar sekitar majlis resepsi Engku Emran dan Laudya Cynthia Bella dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

as10

as11

as12

as13

as14

as15

as17

as2

as3

as4

as5

as6

as7

as8

as9

45 responses to (17 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Engku Emran & Laudya Cynthia Bella Di Bandung, Indonesia

  1. diva says:

    ade satu picture group tu, kesian Engku Imran kt belakang je…nak sgt kahwin retis kann….

    3

    9
    • unicorn says:

      ni pandangan aku je..klu die pki lipstik merah mst lagi lawa..

      9

      2
      • Jemah says:

        apasal nora danish dan nedim pergi kenduri orang ..mcm pergi berkelah???

        13

        1
        • Anonymous says:

          okay lah kan..simple but sweet.
          tak nmpk beriya2 nk menunjuk.

          10

          1
        • Anonymous says:

          muka nedim…..
          mcm menahan ketut.

          14

          1
        • holda says:

          Dah kata ” garden wedding” . Memang la pakai baju mcm nak berkelah . Lain la kalau dia kata concept Hollywood glam or cocktail…

          2

          1
        • Miss Unibes says:

          Anonymous
          October 9, 2017 at 1:41 pm:

          Tu bukan muka menahan kentut. Nedim tu muka dia sebiji Bung mokhtar lagi2 kalau dia senyum. Dan ND aku tengok mcm terhegeh2 je kat artis indon. Ngaku yg Raisa salah sorang kawan rapat gitu. Kau pi lah puja bff kau si langsuir Betty Rahmad tu. Lol. Tenggelam weh artis kita ngan artis indon. Tapi oklah kalau nak rapat2 artis indon yg super cantik. Sekurang2 nya ada keyakinan dirilah ND ni. Nasib ND comel. Jgn mcam Pajura yg takut berkawan ngan artis2 kita. Apalagi artis indon yg cantik2 lagilah dia taknak. Tergugat le tu. Dgn The Bapoks je dia nak. Post gambar ngan The Bapoks sah2 org puji dia. Lisa & Diana Danielle je terhegeh2 nak ber-bff ngan Jura. Jura tak pandang korang pun. Lol.

          2

          0
        • KEBANGBOOM says:

          ooi cik jemah..ko faham tak konsep wedding diorng ni..hahahha..ke ko marah x kena jemput..#akusedardiriinisiape

          0

          0
      • Anonymous says:

        @unicorm ..sesuai la dgn imej dia bertudung. warna pun x menjerit sgt terang benderang mcm nk gi disko. okay lah tu.

        7

        0
      • Cuba Perati says:

        Yg Lipstick terang2 tu percayalah si tukang makeup…samaada gayboy tak pun.. maknyah.

        5

        0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      elehhh skali2 kt blakang ape salah nye ! tkan asek nak kt depaaaan aje huh ! lov engku imran bella..

      6

      0
    • orang kolot je follow sampah says:

      retis bimbo.. 19 juta follower insta.. ko rasa??

      4

      0
  2. humanoid says:

    cantik giler die. mekap pn lawa. xmacam haritu mcm kne sabotaj ngn mak andam. cume stiap kali tgk tdung die lilit kt leher tu, aku pulak yg rasa tercekik..

    32

    0
    • luwes says:

      Bagi org yg arif ttng mekup pengantin..pasti dia ckp yg masa nikah di kl tu yg classic..ada aura pengantin lain dr yg lain..bkn mekup biasa2..evergreen

      3

      7
      • Woman says:

        Alah kak…makeup artis yg konon terkenal pun kekadang makeup xbetul pon. Kening tebal mcm hantu, pastu dgn bulu mata mcm bulu ketiak. Semuanya tiru Indon…over. Sesua makeup si Nursajat je. Nampak keras mcm Paperdolls show!

        4

        1
      • Anonymous says:

        ini nmpk lebih natural… i like.

        4

        0
    • kihkihkihkih says:

      tudung kenalh lilit utk menampakkan baju yg lawa tu, tapi betik nya saiz 32s..kihkihkihkih….

      0

      5
    • tini says:

      Tapi mekup masa dinner kt kl tu cantik pe..biasalh dh kena kritik jadi isu di indon mekap dan baju kali ni lbh hati2

      2

      1
      • Rees says:

        ..sebab org2 kita dah terbawak-bawak dgn makeup cara Bollywood dan Arab. Mak andam pulak byk pondan2 ting tong. Yg tebal x semestinya cantik beb. Kalau i kawin..nak simple dan light2 aja. Tu semua mcm pengantin 70-80an!

        7

        0
  3. yop says:

    tak minat pun artis ni…ada masa macam reaksinya terlebih riang..tapi…moga berkekalan…

    6

    2
    • El says:

      Sejak dah kahwin ni, agak over gedik sikit, macam orang jakon

      13

      1
    • penghayatan emosi aktor itu perlu? says:

      itulah dunia artis.. bila mood riang.. ko meloponglah tengok reaksi betapa riangnya mereka.. bila mood sendu.. menitik air mata berjurai-jurai bercucuran di pipi plus meraung menjerit..

      1

      0
  4. juju says:

    bagus emran nih…dia tak tunjuk sgt over dia…nak kiss pipi wife dia ke…nak peluk rapat2 ke…dia sempoi je…

    10

    1
  5. nok gebuzzz says:

    manis jer cynthia ni…simple n elegant,semoga korang berdua berbahagia hingga ke jannah dan dikurniakan anak yg soleh dan solehah.

    8

    1
  6. Fidot says:

    Aku suka tgk pengantin, tp semak je tgk NN & laki dia tu. hehe…

    6

    2
  7. tweety2805 says:

    kirim salam sama mas pras yer bella :)

    0

    2
  8. Anonymous says:

    suka konsep garden wedding…
    chillax sangat.

    5

    0
  9. maria says:

    suka tgk dua org ni..sama cantik, sama padan..alhamdulillah..erra pun happy utk ex dia..anaknya pun happy..bella pun happy2 je dgn semua org..moga kekal insyaAllah..

    2

    1
  10. azreen says:

    Dapat tengok gambar Pras satu..sweet sgt…jadila pengubat rindu….ececehhh

    2

    2
  11. Kedondong says:

    Aku baru nak suka minah indon ni…sebab sejuk mata memandang…sekali geng baik Nora Danish n nedim…kensel. bird of feather flock together kate org puteh….

    11

    0
  12. benci bapok ijau says:

    gah² akhirnya akn becerai jugak dgn si endon mata duitan luakdya ni, sama² nantikan

    3

    6
  13. mamizura says:

    padan..sama padan…semuga ke jannah….
    errra.padan muka hang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    3

    5
  14. erraa says:

    I redha u

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Indon kawin org kita byk mata duitan.

    4

    1
    • johnny bravo says:

      kebanyakan…., tapi bukan semua. Lagipun emran ni bukannya kaya sngt pun. Pasangan yg sama lawa. Emran ni tinggi puteh & lawa, mmg sepadan dgn laudya ni. Kalau dgn erra, kurang padan sb erra terlebih gelap & kurang lawa.. congrats

      0

      8
  16. Anonymous says:

    yg pasti make up lebih cntk drpd yg hari tu

    0

    0
  17. Anonymous says:

    fedi nuril n wife n baby…sukanya tgk…suka lelaki sempoi tetapi berbakat

    1

    0
  18. Anonymous says:

    Cantiknye Laudya,natural beauty,ayu dan anggun….x mcm era, muka dah diubah, hidung pon dah nmpk mcm hidung michael jackson….

    1

    4
    • Ele... says:

      Memandai je ko ni….Yg ku tahu…erra mmg dr muda dah cantik…..umur dah 40 thn pun..kekal anggun… Ko nk banding dgn umur bella yg berumur 29 thn…. Haha…ko mmg lawak la…..

      5

      1
  19. Anonymous says:

    Apasal aku nampak perempuan Myamar pasar selayang kat majlis nie?

    0

    0

Leave a Comment

Optional