Written by AbangNara | October 31st, 2012

Amboi meriahnya majlis pertunangan anak dara Rosyam Noor ini. Baru berusia 23 tahun, Arniesha Azureen telah selamat menjadi tunangan kepada lelaki pilihannya, Hafiz pada hari Ahad yang lalu. Majlis yang berjalan nampak amat meriah sekali.

gambar tunang anak rosyam noor

Semoga pertunangan mereka ini akan berakhir ke jinjang pelamin satu hari nanti. Sama-sama kita doakan. Lagi 16 keping gambar yang diambil daripada Internet dengan membaca entri ini sepenuhnya.

au

P.S: Jubah kurung moden untuk anda.

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

98 responses to (17 GAMBAR)Majlis Pertunangan Arniesha Azureen, Anak Perempuan Rosyam Noor

  1. fazuraLOVER says:

    ada anak dara rupanya si rosyam ni.. tahniah :)

    0

    0
  2. saya ok jer! says:

    dah besar anak rosyam nor. rosyam nor still maintain.. happy always both of u :)

    0

    0
  3. oct1883 says:

    23? nape nampak cam… hmmm… tahniah!!! :D

    0

    0
  4. Anonymous says:

    mcm nikah pun ada

    0

    0
  5. ggg says:

    so suwitt heheh

    0

    0
  6. Anonymous says:

    lawanya anak rosyam nor..

    0

    0
  7. adaa says:

    goodness! lawa lawa anak dara rosyam. i heard rosyam ni millionaire

    0

    0
  8. Cik Bedah says:

    Masalahnya sekarang, cik bedah tengok, nan hado pun muka Rosyam Noornyaa. tak sudi tangkap gmbo dekat majlis anak sendiri ke? choii sgt!

    0

    0
    • seringgit says:

      bukan takde tapi kalau ada rosyam mesti adala wife dia
      kan dia tanak expose wife dia
      takkanla anak tunang takde gambar ngan mak ayah
      yang kau nak choi kan org tu kenapa
      memang la dasar hati perut tak elok kau ni
      takde mende pun nak mengata orang

      0

      0
  9. livina says:

    Dh mcm knduri kawin saye tgk…hmmm…

    0

    0
  10. tunang ker kawen ni? mak aihhh…

    0

    0
  11. kudabelang says:

    majlis tunang cam sanding je..adooi

    0

    0
  12. lulu says:

    nk gambar boleh.. xperlu rapat2 ye dik..

    0

    0
  13. a bukan nama sebenar says:

    cam muka sari yanti je

    0

    0
  14. Anonymous says:

    betol kew anak die~? x nmpk pn rosham or sebarang bukti yg mengatakan tu anak die..jgn mara ar..sekadar bertanye..

    0

    0
    • chemicalnova says:

      haah tu anak dia la… memang la xnmpak sgt mcm rosyam nor, sbb anak dia semua ikut muka mak.

      0

      0
  15. lala says:

    lawa baju dia..persis wajah dia jgk..
    btw muka nmpk tua myb sebab mekap kot..

    0

    0
  16. haha says:

    laa..macam majlis menikah. . .
    tahniah. . .

    0

    0
  17. komentar says:

    mane bapak ehh..bakal menantu lak overrrr…

    0

    0
  18. chikeboom! says:

    adoilahhh baru bertunang ajer pun dah duduk bersanding bagai…

    0

    0
  19. sakura says:

    uikkk….cmni da kate tunang?? kot da nikah mst lg besau ekkkk..kayenyeee

    0

    0
  20. takeiteasy says:

    tunang plus kawin ke ni???
    ada plak mcm bersanding
    mcm2 !!!!!!!!!!!!!!!!!
    amalkan sikap b’sederhana dlm hidup kita

    0

    0
  21. red says:

    hm..da mcm majlis nikah jer..ntahlah..tp itu hal mereka kan..pa pun, tahniah lah..harap sampai ke jinjang perkhawinan..bukan pelamin koz da naik pelamin pun kan..hehe

    0

    0
  22. Sshh says:

    y baju kuning tu wife rosyam..cantik kan..kalau jalan ngan naknya cam jalan ngan kakak dia…rosyam awet mudo..ank2 dh beso rupanya…

    0

    0
  23. sarang says:

    mcm kenal je hafiz ni…dia ni yg slalu dtg opis aku..huhu..

    0

    0
  24. aidaN says:

    tu la sekarang ni kan, bertunang macam nak rak… kalau dulu time bertunang, bakal tunang tak akan datang ke majlis, acara pun hanya utk sedara mara terdekat aje… masih menjaga adab… la ni kata, dah boleh duduk macam bersanding bagai!

    0

    0
  25. mixgirl says:

    zaman skrg org duk blumba2 buat masjlis tunang or swaktu dgn nyer mgalahkn org nk kawen….1 pbaziran….x ikut apa yg spatutnyer ajaran islam tuntut pd umatnyer….

    0

    0
  26. NK says:

    tunang dah mcm kawen dah , kelasss gituuu .. tp mana gambar rosyam nor ?

    0

    0
  27. lara says:

    Cantik nyer anak dia, tahniah and moga kekal selamanya.
    p/s: terkedu tengok komen-komen yang negatif walaupun berita gembira camni, ada jer nak cari salah. come on la, kurangkan busuk hati please.

    0

    0
  28. aku kesah says:

    family gambor baju merah tu family laki ke pompuan? awat satu pun tak de gambor rosyam?? tak kan lah satu pun tak de gambo rosyam?? kata anak dara dia tunang….

    0

    0
  29. kawan_aznureenarniesha says:

    rosyam noor ade, cuma gmba kat sini bukan lah gmba keseluruhan majlis, mmg before this abg rosyam x suka sgt nk tnjuk2 gmba wife and anak2 dia, tunang aznureen ni anak orang kaya kat melaka, tu korang tgk dia pkai tudung, klau dia free hair pastu dress up biasa je x nmpak la tua spt yg korang duk kata tu, malah nmpak sweet bila jumpa depan2…yg penting diorang mmg da lama kawan n skrg baru nk bertunang, kira ok la tu, ko ade ke? .. x perlu la diorang ni x expose sgt smua gmba, sbb abg rosyam and family ni jenis private punye orang.. sekian! tahniah nureen, nnti kite jumpa!

    0

    0
    • cover nmpk says:

      kok ye pon kawan baek lu….xyah la cover x hingat….standard la kalo jadik anak public figure, ade yg suke n tak…family member x sentap die pulak yang lebih

      0

      0
    • kawan_aznureenarniesha says:

      cover nmpak: ko yang sentap x tau smua cite..sian ko.. kaki sentap rupenye ko ni. semakk.

      0

      0
  30. hakak says:

    as’salam,terpanggil pulak nk bg komen,sbb sedih tgk tukang karot bg komen,ksian gak kt abg.nara..niat nk share n bg info,kne kutok lak dgn tukang2 komen yg bckap mcm bckap dpn cermin!mcm tau nau cite!tu mmg ank rosyam nor la!!pandai2!adoi..nk kate bdo,mmg da bdo!afiz tu bdk melaka!ni bkn reka2!sedih tgk kn korg ni!!doakn je pasangan ni bhgia!!geti!!

    0

    0
  31. itu org says:

    itu utk org yg mampu..
    kita ni org biasa, buatlah cara biasa..

    0

    0
  32. lolipop says:

    orang zaman sekarang bertunang siap pelamin bagai….kbykannya jodoh xkekal lama….org dlu2 xde pun mcm ni tapi kebanyakannya org dlu2 jodohnya kekal hingga ke akhir hayat……….

    0

    0
    • anon says:

      siapa la awak nak judge jodoh org tu kekal lama ke tak ? Kena kat batang hidung sendiri baru tahu :) biar lah dia nak buat mewah mcmana pun, yang penting mereka mampu, sekurang2 nya takde la diorang ni nak tunang grand2 pergi buat loan bank kan ;) mungkin ini bersederhana bagi mereka, kita ni jgn lah nak cari khilaf org je, badan sendiri tu tgk jgk,kot kot dah ludah jilat balik je nanti :) ni mmg anak rosyam nor,rasanya tak perlu kot nak expose gmbr rosyam sbb anak2 dia pun takde nak menunjuk gmbr papa diorang dkt social network,nanti bila menunjuk korang mengata pulak..susahnya nak puas kan hati ‘org hati busuk’ ni -__-‘

      0

      0
      • lolipop says:

        mmg xdinafikan jodoh panjang ke pendek ke tu smua kerja tuhan….tapi skrg ni statistik penceraian tinggi di malaysia ..bkn apa org zaman skrg ni bercinta bagai nk rak sblm kawin bile dh kawin mula le rasa jemu……..tgk org dlu2 brcinta lepas kawin

        0

        0
    • Anonymous says:

      So kaitan majlis besar mana dengan statistik perkahwinan…? Lainkali please fikir dulu baru bercakap. Argument tak coherent tapi pandai nak judge orang.

      0

      0
  33. menunglame says:

    knp lah tgkap gmbar dah mcm org bersanding….?buatlah meriah mane pun klu x de yg lelaki tu majlis tetap ok kan…..klu dulu fmly je yg dtg yg lelaki x de lah nak tunjuk muke….skrg lebih pentingkan adat dari hukum hakam….wallahualam…

    0

    0
  34. jaki says:

    cantiknya anak dia.

    0

    0
  35. dewi says:

    err kenapa gambar bertunang dah macam gambar lepas nikah?

    0

    0
  36. Wedding planner says:

    Cantik sgt, btw kalau korg nak kahwin tunang etc boleh hire kitorg. Add fb page- itsimplyelegant . thank u!

    0

    0
  37. anak dara juga says:

    cantik la dia, nampak mcm baik pulak tu (:

    0

    0
  38. haslina says:

    konpius skit………..tunang ka kawin.

    0

    0
  39. Budak Calculator says:

    Eh lah bertunang ker? Igtkan majlis akad nikah and kawen. Pas baca comments korang semua aku siap scroll ke atas balik nak baca tajuk dia betul2. Bertuang je rupanya. Tee hee hee

    0

    0
  40. hazel says:

    ermm junior aku time skola dlu…22laa umur dia this year…n penah jd gf adek aku gak dlu dia ni….tp playgrl cket…ank artis laa katekan….;p

    0

    0
  41. dia says:

    em, semoga bahagia ke akhir nafas.

    jom pakat langgan wifi maxis fibre, senang sikit nak komen2x mana. ;)
    http://bit.ly/TtaIfE

    0

    0
  42. iphoneuser says:

    Baju dah ok, cuma tudung kena labuh sikit, tutup dada, itu yang perlu..
    Dan tak boleh bergambar ber2 dengan tunang, itu timbul fitnah..
    Walaupun nampak sweet pun ,ada salah, doa agar dia lebih berhati2 pada masa depan, wallahualam..

    0

    0
  43. chemicalnova says:

    wife rosyam nor yang bju kuning dlm 1st gambar tu.
    young, sweet and humble.

    0

    0
  44. kak Nera says:

    Kalau tgk gambar tanpa baca info memang mati2 ngat majlis kawin… macam dah lebih sangat kot ni..

    0

    0
  45. Anti hati busuk says:

    Ala manusia ala2 macam ulamak ni kalau rasa diri tu alim korang x layak pun masuk website atau blog gossip2 ni…dorang nak buat majlis besar besaran pun bukan pakai duit korang pun!!!apa pun congrats to both of u.nampak majlis macam meriah je…semoga berbahagia ke jinjang pelamin…

    0

    0
  46. honey says:

    betul la kata Ustaz Don, buat majlis bertunang je da mcm majlis bersanding…

    0

    0
  47. wanayu says:

    cantik baju2 nya

    0

    0
  48. sue says:

    macam stail baje irma kan…cantik dress ni….

    0

    0
  49. cool says:

    ape masalah pada manusia yang berdengki sekalian? hak rosyam la dia nk privacy. perlu ke nak mengata bagai kat anak dia dan majlis pertunangan ni? kalau korang ni baik dan bertatasusila, msti tak de komen yang berunsur dengki manjang. ce pk positif

    0

    0
  50. Assalammualaikum.
    Tahniah utk Rosyam Nor dan Isteri. Serupa muka macam isteri dia.

    0

    0
  51. ash zahrah says:

    tu bukan sanding. tapi masa tu nak bergambar je. suka-suka.biasalah zaman sekarang, bertunang mesti tunang pakai baju sedondon, ada pelamin simple2. cuma space tu besar, so cover la dengan kain-kain pelamin tu. yang bukan artis pun dok gambar sama-sama gak, buat pelamin bagai. tak caya cuba search.

    0

    0
  52. saya takde nama says:

    mana gambar rosyam noor nye?

    0

    0
  53. sore sore says:

    nice!! cantik n sepadan. bagusla bertunang awal, at least bley mengelakkan perkara2 yang tak elok n buah mulut orang. takpa dik, jodoh pertemuan semua kuasa ALLAH swt, jg hubungan tu sebaiknya hingga menjadi suami isteri yang sah. =0). suka kamoo berdua!!

    0

    0
  54. Saya says:

    Make artis die mcm kenal la..sape ek???

    0

    0
  55. katiah Ramat says:

    ” Alhamdulilah Amin, semoga pertunangan anak Rosham Noor , higga ke jinjang pelamin,InsAllah Amin”…..

    0

    0
  56. tak tahu says:

    perghh dah mcm majlis perkahwinan je siap2 boleh duduk bersebelahan tersentuh bahu ngn bahu

    0

    0
    • apa2 aje.. says:

      so yang gambar FK n DD yang berpegang2 tangan n berpeluk2kan tuh takder pilak korang meroyan..own mungkin sebab yang anak rosyam ni baru tunang n FK n DD tuh dah nak kawin esok..tapi kalau ajal nak dtg kot time tengah nak akad nikah sok kena jemput sama jerk kan..tak berkenan betul ak kalu ader diskrimanasi dalam bagi pandangan nie..org tuh buat ok org ni buat tak boleh..ap nie..

      0

      0
    • mak jemah tak kesah says:

      I ? HER DRESS !!!

      0

      0
  57. Anonymous says:

    Baru nak catch up on this. Congrats Arniesha Azureen! You and the whole ceremony looked gorgeous. Orang lain yang dah kurang benda nak buat tu sila lah reevaluate your life. Tak payah nak mengata majlis orang lain terlebih grand ke apa, kalau korang ada duit pun mesti nak buat jugak kan? And jodoh diorg insya allah bukan bergantung kepada macam mana majlis or macam mana diorang bergambar. Yang sibuk nak komen dress up dia tu, haih. Dia baru jugak berhijrah, give her a break. Terima kasih (bg pihak dia) atas komen utk pembaikan, sama2 kita perbaiki diri. Ciao

    0

    0
  58. Nureza Aida says:

    Semua anak RN kan pompuan… terima duit ajer ler dia… Congrats…

    0

    0
  59. Louanne says:

    Just wish to say your article is as amazing. The clarity
    for your submit is simply nice and i can assume you are an expert in this subject.
    Well together with your permission let me to seize your feed to
    stay up to date with drawing close post. Thank you one million and please continue
    the enjoyable work.

    0

    0
  60. Deedee says:

    Setiap orang ada agenda tersendiri bila nak tunang atau nikah. Kan elok dia tunjuk dia bertunang, kalau gambar dia bersosial dgn lelaki lain la ceritanya. And dorang mampu nak adakan majlis cantik mcm ni. Jangan la komen banyak.

    0

    0
    • ACHIKK says:

      Haah… kkdg gosip xseberapa, tapi komen mcm gossip 2 gile hot.. (honestly, aku jrg nak perhatikan gosip2 ni sgt, tpi trus scroll ke bwah nak tgk komen2 korng, sebab komen2 korang lebih hangat dari biase) sape yg slalu buat cm2 sile like… hahahah…

      0

      0
  61. joe says:

    Salam…… kebykkan yg komen ni suma poyoooo…..taniah rosham noor….

    0

    0
  62. entah says:

    rosyam ni bagus gila. dulu dia hantar anak dia masuk hostel siap tolong pasangkan cadar bagai untuk anak dia. aku nak laki macam diaaaaaa.

    0

    0