Written by AbangNara | October 31st, 2012

Amboi meriahnya majlis pertunangan anak dara Rosyam Noor ini. Baru berusia 23 tahun, Arniesha Azureen telah selamat menjadi tunangan kepada lelaki pilihannya, Hafiz pada hari Ahad yang lalu. Majlis yang berjalan nampak amat meriah sekali.

gambar tunang anak rosyam noor

Semoga pertunangan mereka ini akan berakhir ke jinjang pelamin satu hari nanti. Sama-sama kita doakan. Lagi 16 keping gambar yang diambil daripada Internet dengan membaca entri ini sepenuhnya.

au

P.S: Jubah kurung moden untuk anda.

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

gambar tunang anak rosyam noor

98 responses to (17 GAMBAR)Majlis Pertunangan Arniesha Azureen, Anak Perempuan Rosyam Noor

  1. fazuraLOVER says:

    ada anak dara rupanya si rosyam ni.. tahniah :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 1
    • fifi says:

      nape anaknya agak tuo sikit muka dia??? bapak awet mudo.. ehehhehe..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 149 Thumb down 11
    • kakak neelofa says:

      eh…mane rosyam nor nyer?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 1
    • Minah jambu 24 jam ngadap lappy says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 70
    • November Rain says:

      Haaaaiiippppp!!!! majlis PERTUNANGAN ke??? Majlis AKAD NIKAH??? Klu ikut adat mana boleh bergambar2 bagai dgn tunangan lelaki…Antara sbb boleh menimbulkan FITNAH & klu xde jodoh (andai kata okey?? aku doakn yg tbaik buat diorg) tak ke MALU SAYA nanti…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 7
  2. saya ok jer! says:

    dah besar anak rosyam nor. rosyam nor still maintain.. happy always both of u :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  3. oct1883 says:

    23? nape nampak cam… hmmm… tahniah!!! :D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 1
  4. Anonymous says:

    mcm nikah pun ada

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 0
  5. ggg says:

    so suwitt heheh

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  6. Anonymous says:

    lawanya anak rosyam nor..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  7. adaa says:

    goodness! lawa lawa anak dara rosyam. i heard rosyam ni millionaire

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  8. Cik Bedah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 49
    • seringgit says:

      bukan takde tapi kalau ada rosyam mesti adala wife dia
      kan dia tanak expose wife dia
      takkanla anak tunang takde gambar ngan mak ayah
      yang kau nak choi kan org tu kenapa
      memang la dasar hati perut tak elok kau ni
      takde mende pun nak mengata orang

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 2
  9. livina says:

    Dh mcm knduri kawin saye tgk…hmmm…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
  10. tunang ker kawen ni? mak aihhh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 2
  11. kudabelang says:

    majlis tunang cam sanding je..adooi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 2
  12. lulu says:

    nk gambar boleh.. xperlu rapat2 ye dik..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 2
    • apa2 aje.. says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 51
      • isis says:

        Lepas mati… Nk jwb mcm tu ke dlm kubur nnti

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 6
      • apa2 aje.. says:

        yelah cik akak2 sekelian..my bad..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
      • apa2 aje.. says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 46
      • ibu says:

        Risau dengan anak2 muda sekarang yang meringan2kan hal agama…moga Allah beri petunjuk pada kita semua.amin.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 6
      • Munkar & Nakir says:

        alaaaaa…jgnlah terasa…meh dok rapat2 dengan saya meh

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        jgn lupe jaga anak2 dara sekililing kita jugak..jgn ralit duk sebok hal anak org kt blog gosip je….xmalu ke nnti jilat ludah sendiri….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
      • cekodok says:

        bagus teguran ni, sama2 beringat. walaupun anak kita ke anak jiran ke anak sapa. janji kita dah tegur. salah tetap salah. jangan halalkan sesuatu benda tu jika ramai dah buat kita pun ikut sama.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  13. a bukan nama sebenar says:

    cam muka sari yanti je

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  14. Anonymous says:

    betol kew anak die~? x nmpk pn rosham or sebarang bukti yg mengatakan tu anak die..jgn mara ar..sekadar bertanye..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 12
    • chemicalnova says:

      haah tu anak dia la… memang la xnmpak sgt mcm rosyam nor, sbb anak dia semua ikut muka mak.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. lala says:

    lawa baju dia..persis wajah dia jgk..
    btw muka nmpk tua myb sebab mekap kot..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  16. haha says:

    laa..macam majlis menikah. . .
    tahniah. . .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  17. komentar says:

    mane bapak ehh..bakal menantu lak overrrr…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  18. chikeboom! says:

    adoilahhh baru bertunang ajer pun dah duduk bersanding bagai…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  19. sakura says:

    uikkk….cmni da kate tunang?? kot da nikah mst lg besau ekkkk..kayenyeee

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  20. takeiteasy says:

    tunang plus kawin ke ni???
    ada plak mcm bersanding
    mcm2 !!!!!!!!!!!!!!!!!
    amalkan sikap b’sederhana dlm hidup kita

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  21. red says:

    hm..da mcm majlis nikah jer..ntahlah..tp itu hal mereka kan..pa pun, tahniah lah..harap sampai ke jinjang perkhawinan..bukan pelamin koz da naik pelamin pun kan..hehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  22. Sshh says:

    y baju kuning tu wife rosyam..cantik kan..kalau jalan ngan naknya cam jalan ngan kakak dia…rosyam awet mudo..ank2 dh beso rupanya…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  23. sarang says:

    mcm kenal je hafiz ni…dia ni yg slalu dtg opis aku..huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. aidaN says:

    tu la sekarang ni kan, bertunang macam nak rak… kalau dulu time bertunang, bakal tunang tak akan datang ke majlis, acara pun hanya utk sedara mara terdekat aje… masih menjaga adab… la ni kata, dah boleh duduk macam bersanding bagai!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  25. mixgirl says:

    zaman skrg org duk blumba2 buat masjlis tunang or swaktu dgn nyer mgalahkn org nk kawen….1 pbaziran….x ikut apa yg spatutnyer ajaran islam tuntut pd umatnyer….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  26. NK says:

    tunang dah mcm kawen dah , kelasss gituuu .. tp mana gambar rosyam nor ?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  27. lara says:

    Cantik nyer anak dia, tahniah and moga kekal selamanya.
    p/s: terkedu tengok komen-komen yang negatif walaupun berita gembira camni, ada jer nak cari salah. come on la, kurangkan busuk hati please.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 7
  28. aku kesah says:

    family gambor baju merah tu family laki ke pompuan? awat satu pun tak de gambor rosyam?? tak kan lah satu pun tak de gambo rosyam?? kata anak dara dia tunang….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  29. kawan_aznureenarniesha says:

    rosyam noor ade, cuma gmba kat sini bukan lah gmba keseluruhan majlis, mmg before this abg rosyam x suka sgt nk tnjuk2 gmba wife and anak2 dia, tunang aznureen ni anak orang kaya kat melaka, tu korang tgk dia pkai tudung, klau dia free hair pastu dress up biasa je x nmpak la tua spt yg korang duk kata tu, malah nmpak sweet bila jumpa depan2…yg penting diorang mmg da lama kawan n skrg baru nk bertunang, kira ok la tu, ko ade ke? .. x perlu la diorang ni x expose sgt smua gmba, sbb abg rosyam and family ni jenis private punye orang.. sekian! tahniah nureen, nnti kite jumpa!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 18
    • cover nmpk says:

      kok ye pon kawan baek lu….xyah la cover x hingat….standard la kalo jadik anak public figure, ade yg suke n tak…family member x sentap die pulak yang lebih

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 8
    • kawan_aznureenarniesha says:

      cover nmpak: ko yang sentap x tau smua cite..sian ko.. kaki sentap rupenye ko ni. semakk.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  30. hakak says:

    as’salam,terpanggil pulak nk bg komen,sbb sedih tgk tukang karot bg komen,ksian gak kt abg.nara..niat nk share n bg info,kne kutok lak dgn tukang2 komen yg bckap mcm bckap dpn cermin!mcm tau nau cite!tu mmg ank rosyam nor la!!pandai2!adoi..nk kate bdo,mmg da bdo!afiz tu bdk melaka!ni bkn reka2!sedih tgk kn korg ni!!doakn je pasangan ni bhgia!!geti!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  31. itu org says:

    itu utk org yg mampu..
    kita ni org biasa, buatlah cara biasa..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  32. lolipop says:

    orang zaman sekarang bertunang siap pelamin bagai….kbykannya jodoh xkekal lama….org dlu2 xde pun mcm ni tapi kebanyakannya org dlu2 jodohnya kekal hingga ke akhir hayat……….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
    • anon says:

      siapa la awak nak judge jodoh org tu kekal lama ke tak ? Kena kat batang hidung sendiri baru tahu :) biar lah dia nak buat mewah mcmana pun, yang penting mereka mampu, sekurang2 nya takde la diorang ni nak tunang grand2 pergi buat loan bank kan ;) mungkin ini bersederhana bagi mereka, kita ni jgn lah nak cari khilaf org je, badan sendiri tu tgk jgk,kot kot dah ludah jilat balik je nanti :) ni mmg anak rosyam nor,rasanya tak perlu kot nak expose gmbr rosyam sbb anak2 dia pun takde nak menunjuk gmbr papa diorang dkt social network,nanti bila menunjuk korang mengata pulak..susahnya nak puas kan hati ‘org hati busuk’ ni -__-‘

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
      • lolipop says:

        mmg xdinafikan jodoh panjang ke pendek ke tu smua kerja tuhan….tapi skrg ni statistik penceraian tinggi di malaysia ..bkn apa org zaman skrg ni bercinta bagai nk rak sblm kawin bile dh kawin mula le rasa jemu……..tgk org dlu2 brcinta lepas kawin

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      So kaitan majlis besar mana dengan statistik perkahwinan…? Lainkali please fikir dulu baru bercakap. Argument tak coherent tapi pandai nak judge orang.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  33. menunglame says:

    knp lah tgkap gmbar dah mcm org bersanding….?buatlah meriah mane pun klu x de yg lelaki tu majlis tetap ok kan…..klu dulu fmly je yg dtg yg lelaki x de lah nak tunjuk muke….skrg lebih pentingkan adat dari hukum hakam….wallahualam…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  34. jaki says:

    cantiknya anak dia.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. dewi says:

    err kenapa gambar bertunang dah macam gambar lepas nikah?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  36. Wedding planner says:

    Cantik sgt, btw kalau korg nak kahwin tunang etc boleh hire kitorg. Add fb page- itsimplyelegant . thank u!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. anak dara juga says:

    cantik la dia, nampak mcm baik pulak tu (:

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  38. haslina says:

    konpius skit………..tunang ka kawin.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. Budak Calculator says:

    Eh lah bertunang ker? Igtkan majlis akad nikah and kawen. Pas baca comments korang semua aku siap scroll ke atas balik nak baca tajuk dia betul2. Bertuang je rupanya. Tee hee hee

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. hazel says:

    ermm junior aku time skola dlu…22laa umur dia this year…n penah jd gf adek aku gak dlu dia ni….tp playgrl cket…ank artis laa katekan….;p

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. dia says:

    em, semoga bahagia ke akhir nafas.

    jom pakat langgan wifi maxis fibre, senang sikit nak komen2x mana. ;)
    http://bit.ly/TtaIfE

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. iphoneuser says:

    Baju dah ok, cuma tudung kena labuh sikit, tutup dada, itu yang perlu..
    Dan tak boleh bergambar ber2 dengan tunang, itu timbul fitnah..
    Walaupun nampak sweet pun ,ada salah, doa agar dia lebih berhati2 pada masa depan, wallahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  43. chemicalnova says:

    wife rosyam nor yang bju kuning dlm 1st gambar tu.
    young, sweet and humble.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kak Nera says:

    Kalau tgk gambar tanpa baca info memang mati2 ngat majlis kawin… macam dah lebih sangat kot ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  45. Anti hati busuk says:

    Ala manusia ala2 macam ulamak ni kalau rasa diri tu alim korang x layak pun masuk website atau blog gossip2 ni…dorang nak buat majlis besar besaran pun bukan pakai duit korang pun!!!apa pun congrats to both of u.nampak majlis macam meriah je…semoga berbahagia ke jinjang pelamin…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  46. honey says:

    betul la kata Ustaz Don, buat majlis bertunang je da mcm majlis bersanding…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. wanayu says:

    cantik baju2 nya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  48. sue says:

    macam stail baje irma kan…cantik dress ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. cool says:

    ape masalah pada manusia yang berdengki sekalian? hak rosyam la dia nk privacy. perlu ke nak mengata bagai kat anak dia dan majlis pertunangan ni? kalau korang ni baik dan bertatasusila, msti tak de komen yang berunsur dengki manjang. ce pk positif

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  50. Assalammualaikum.
    Tahniah utk Rosyam Nor dan Isteri. Serupa muka macam isteri dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. ash zahrah says:

    tu bukan sanding. tapi masa tu nak bergambar je. suka-suka.biasalah zaman sekarang, bertunang mesti tunang pakai baju sedondon, ada pelamin simple2. cuma space tu besar, so cover la dengan kain-kain pelamin tu. yang bukan artis pun dok gambar sama-sama gak, buat pelamin bagai. tak caya cuba search.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. saya takde nama says:

    mana gambar rosyam noor nye?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. sore sore says:

    nice!! cantik n sepadan. bagusla bertunang awal, at least bley mengelakkan perkara2 yang tak elok n buah mulut orang. takpa dik, jodoh pertemuan semua kuasa ALLAH swt, jg hubungan tu sebaiknya hingga menjadi suami isteri yang sah. =0). suka kamoo berdua!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. Saya says:

    Make artis die mcm kenal la..sape ek???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. katiah Ramat says:

    ” Alhamdulilah Amin, semoga pertunangan anak Rosham Noor , higga ke jinjang pelamin,InsAllah Amin”…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. tak tahu says:

    perghh dah mcm majlis perkahwinan je siap2 boleh duduk bersebelahan tersentuh bahu ngn bahu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • apa2 aje.. says:

      so yang gambar FK n DD yang berpegang2 tangan n berpeluk2kan tuh takder pilak korang meroyan..own mungkin sebab yang anak rosyam ni baru tunang n FK n DD tuh dah nak kawin esok..tapi kalau ajal nak dtg kot time tengah nak akad nikah sok kena jemput sama jerk kan..tak berkenan betul ak kalu ader diskrimanasi dalam bagi pandangan nie..org tuh buat ok org ni buat tak boleh..ap nie..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • mak jemah tak kesah says:

      I ? HER DRESS !!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Anonymous says:

    Baru nak catch up on this. Congrats Arniesha Azureen! You and the whole ceremony looked gorgeous. Orang lain yang dah kurang benda nak buat tu sila lah reevaluate your life. Tak payah nak mengata majlis orang lain terlebih grand ke apa, kalau korang ada duit pun mesti nak buat jugak kan? And jodoh diorg insya allah bukan bergantung kepada macam mana majlis or macam mana diorang bergambar. Yang sibuk nak komen dress up dia tu, haih. Dia baru jugak berhijrah, give her a break. Terima kasih (bg pihak dia) atas komen utk pembaikan, sama2 kita perbaiki diri. Ciao

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  58. Nureza Aida says:

    Semua anak RN kan pompuan… terima duit ajer ler dia… Congrats…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  59. Louanne says:

    Just wish to say your article is as amazing. The clarity
    for your submit is simply nice and i can assume you are an expert in this subject.
    Well together with your permission let me to seize your feed to
    stay up to date with drawing close post. Thank you one million and please continue
    the enjoyable work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Deedee says:

    Setiap orang ada agenda tersendiri bila nak tunang atau nikah. Kan elok dia tunjuk dia bertunang, kalau gambar dia bersosial dgn lelaki lain la ceritanya. And dorang mampu nak adakan majlis cantik mcm ni. Jangan la komen banyak.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • ACHIKK says:

      Haah… kkdg gosip xseberapa, tapi komen mcm gossip 2 gile hot.. (honestly, aku jrg nak perhatikan gosip2 ni sgt, tpi trus scroll ke bwah nak tgk komen2 korng, sebab komen2 korang lebih hangat dari biase) sape yg slalu buat cm2 sile like… hahahah…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. joe says:

    Salam…… kebykkan yg komen ni suma poyoooo…..taniah rosham noor….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. entah says:

    rosyam ni bagus gila. dulu dia hantar anak dia masuk hostel siap tolong pasangkan cadar bagai untuk anak dia. aku nak laki macam diaaaaaa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0