Written by AbangNara | May 5th, 2012

Untuk peminat Awal dan Scha, Abang Nara bawakan kepada anda 17 keping lagi gambar sekitar majlis pernikahan mereka yang telah berlangsung semalam. Nantikan gambar majlis malam berinai besar dengan pakaian serba hijau tidak lama lagi.

baru scha

Lagi 16 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Ryaniez Moments Photography.

baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha
baru scha

Baca Yang Ini Pulak:-

100 responses to (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Awal Ashaari Dan Scha Al Yahya Part II

  1. [...] peminat Awal dan Scha, Abang Nara bawakan kepada anda 17 keping lagi gambar sekitar majlis pernikahan mereka yang telah berlangsung [...]

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • ex-girlfriend dah nikah…huhuh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 144 Thumb down 7
    • tahniah….
      so sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
    • anakayam says:

      ishhh majlis kira bagus mcmnih…xde yg seksi2….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
    • cella says:

      tahniah schawal…
      sweet sgt…
      aku sbnrnye xbape minat c awal ni, sbb dia kan cam poyo2 gitu..
      tapi xdinafikan dia hensemm sgt dlm gambar ni…untung dapat suami muka hensem dan manis…
      cemburunya..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
      • Kak Liza Kampung Kerinchi says:

        Terkilan…gambar2 tak berapa cantik…ISO dan ‘exposure’ agak tinggi menyebab warna tak cukup menyerlah dan kehausan. Muka Awal nampak bercapuk.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 3
      • Bekas Anak Ikan Yusri says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 40
      • Anonymous says:

        ko penah tengok anu awal? Ko lebih awal dari scha… Pergi la mati…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
      • Memey says:

        Anu si Awal okay je ape; boleh tahan..bersih. whopsssss

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 11
      • rura says:

        hensem ker ! rasa hensem ada kot …

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • haNNa89 says:

      hehe..cntknyer scha..like2

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • eleh eleh says:

      apehal pengapit lg cantek?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      SABAR YE FAHRIN..SEMUA NIE DH TAKDIR ALLAH..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    first

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 11
    • kasut.biru.polka.dot. says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 37
      • TANTE says:

        hadoi… kegembiraan pon boley jd isu…. dah mukenyer jenis gitu.. si fasha muke nyer jenis gini.. muke ko pulak jenis ginu.. mane nak same senyumnye…..ce tgok gambar2 yg len lawooo la……

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • cipanzee says:

        Fasha la yg nmpk palsu..control ayu..!! Scha is so natural…and sweetttt la sgt..!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
      • R says:

        xkn la tngh2 majlis akad nikah nk menunjukkan kegembiraan sampai terkinja-kinja kut.. cukup la kegembiraan dalam hati…

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  3. 1st ke says:

    test

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
  4. Mariacute says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
  5. rufee says:

    cantiknya! so sweet

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  6. saya no 2 says:

    hahha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  7. lalola says:

    gmbr mcm xde quality jer..mcm suram je..ape pn tahniah schawal.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 10
  8. saya no 2 says:

    no 2 beb!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  9. ODAH says:

    tahniah awal & scha.. both of you look so sweet.. alhamdulillah.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  10. ct=) says:

    cantik!bju pon sopan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  11. lalalulu says:

    baju fafu cntik..sukeee3…..heeee..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • lalalulu says:

      sik typing error je….
      baju FAFAU cntik….sukeee3….ahahah <3<3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  12. [...] berinai besar dengan pakaian serba hijau tidak lama lagi. Lagi 16 keping gambar dengan … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ashaari, Awal, GAMBARMajlis, Part, Pernikahan, Scha, [...]

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  13. aku kesah? says:

    aku xnmpk plak nara ckp klo dpt 1st,2nd or 3rd nara bg hadiah ke,percutian ke,belanja mkn ke..klo dpt ape2 aku pn nk,24 jam tggu entry br nara..tu la time sekolah2 dlu xnk brebut no 1,2,3 btl2.. atleast dpt gk hadiah dr cikgu.,da tua2 br nak berebut no..ish3..pelik nau.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 3
  14. lalalulu says:

    scha ngn awal da sweet sgt b2…tp xbpe nk ‘like’ la..mse die cium tgn awal tuh..de ke dahi je kne tgn awl…ptot nye die cium la tgn awal tuh…da sah jd suami kn…huuuu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
  15. sapa agaknya says:

    sweet sgt2..sama cantik & sama padan..hopefully bahagia hingga akhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Ros Putih says:

      sesuai la dua org ni..sama ctk n sepadan..Scha ctk n nmpk manis d wajahnya..semoga bahagia hingga hujung nyawa.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  16. adahakukesan says:

    gambarnye sume dull…xcantek langsung…hehehe..

    tp pengantin santex..tahniah awal n scha..:-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • cikgu tuisyen says:

      ayat ko tu baik sgt.. aku lagi x minat langsung dgn si hidung kemek scha tu..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 12
      • ana says:

        helo cikgu……
        name pon dh cikgu dh….tp klu ckp xsentuh psl anggota bdn xley ke??klu xminat ckp xminat jela…xyh nk sebut2 idung kemek ke idung panjang ke…huh.

        p/s: better ko jd student balik kt tempat ko ngaja tusyen tu…adios!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
      • Kurus says:

        dajal jer tu..
        nk masukkan ke fikiran org supaya membenci guru..
        setelah polis.. guru la pula.. tk gitu?
        ha.. ye satu lagi.. bila org suka ustaz..
        dituduh berangan nk beromen.. sebab apa?
        sebab nk manipulasi fikiran org agar berfikiran ke arah itu..
        n akhirnya menjauhi ustaz

        ya Allah jauhi lah kami dari siksaan kubur, api neraka, fitnah hidup, fitnah mati n fitnah kubur n jauhilah kami dari DAJAL

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • pemerhati says:

        aku sokong ayat ko kurus.
        yg jenis2 suka provok org ni tak laen tak bukan sang dajal/syaitan yg bertopengkan muka manusia.
        moga2 aku pon dijauhkan dr termasuk dlm golongan mereka ni.
        amin.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Kurus says:

        ye pemerhati
        ‘mind control’ adalah pegangan dajal

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • Ko kesah says:

        nih cikgu bodoh klu betol die cikgu la ntah2 spm pun fail.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • sunshine says:

      tu laa..gmbr byk x cantek.. edit hitam putih..dh xde idea ke.. suppose tuk wedding bagila gmbr tu nampak menyerlah.. ni pudar aje….tak nampak mana stau pengantin, mana stau background.. cam sedih tgk gmbr kahwin camni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. wawa says:

    simple but sweet

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. heee says:

    lawanya couple ni .. semuga berbahagia ..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  19. double ss says:

    simple n nice..congrats to awal n scha..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  20. kiki says:

    gambar buat nama x brp chantek…spoil lah..huu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  21. lidaFaQir says:

    Tahniah Buat Kedua Pengantin & Seisi Keluarga

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. aleeya come says:

    aper lha. . .xder p0n live akad nikah di0rang kat ria / awani..benci arrr

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. poyo says:

    last, but not least….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. dayah says:

    Menonton akad nikah Scha dan Awal ni, macam menusuk ke hati perkahwinan ini direstui and feel blessed je ;) rasa sweet, tenang je tgk majlis ni

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
  25. aleeya come says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 11
    • karipole says:

      nikah cepat kan baik.dpt elak maksiat.lagipun boleh la beraya sebagai suami isteri taun ni.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  26. poyo says:

    last but not least…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. tercinta says:

    sape buat baju nie…nice + awesome = simple…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  28. meeradriana says:

    x minat dorang..
    so aq nak jauh² ckit..
    nk amik tempat duduk kat blakang sekali boleh x??

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  29. mizamia says:

    congrats..!
    btw, baik xpayah pakai baju kaler2 lau sume gmbar nk itam putih..phtgrpher da xde idea ka..?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  30. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    bapak scha ke tu yg nikah kn awal tu? hensem bekenan minah jambu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  31. sayaAdalahSaya says:

    scha mst nk cover hidung…..:)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  32. hengg says:

    kurang mnat aku nk tgk gmbr cmni.
    beli cmera mahal, alih2 wrna pun cam hape je ko edit photoG oit.
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. APEK TUA says:

    haisshhh~~~
    xsbr apek nak tgu fahrin ahmad lak yg kawen….
    cepat la jodoh die…leh aku komen lebih ckit…
    sal scha ngan awal dh slalu sgt…
    nk tgu fahrin lak

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  34. aqied safinass says:

    Sweet :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. nyampah kt scha n awal says:

    napela korang suke sangat tgk si hidung kembang yg gelak serupa popeye je da aku tgk….nsb bek x kuar dkt tv semalam….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
    • hahahahaha says:

      nyampah lagi aku kat ko.. hidung ko tu kempis sangat ke? dia gelak serupa popeye ke serupa sin chan ke ada ke dia pakai duit ko? takde kan? so, jangan hina kekurangan orang.. cermin diri tengok lubang hidung sendiri.. mesti dah lama ko tak korek kan? pui!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  36. kokokooo says:

    semua cerah..yg aku nmpk lubang hidung je mula2 aku open…huahua–
    sah x de seri..sweet la make up…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  37. pemerhati says:

    mungkin mereka tak sedar mereka sedang mengutuk ciptaan Allah.
    sbg contoh : kalo mak korg masak tak sedap, korang kutuk habes2, ape perasaan dia? dan contoh aku bg ni tak seberapa kalo nak dibandingkan dgn kutukan korg terhadap ciptaan Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  38. pemerhati says:

    cantiknya scha..semoga berkekalan hingga hujung nyawa..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. cleopatra cleo says:

    Salam….tahniah diucapkan bt SCHAWAL..semoga berbahagia ke akhir hayat..cukupla sekadar mendoakan yg baik2 bt mereka..xperlulah sampai nak mengutuk2 ciptaan Allah…tiada manusia yang sempura di dunia ini..kita patut bersyukur atas nikmat yang diberikan olehNya…jangan sampai Allah mengambil balik semula apa yang telah dia berikan….sekian!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  40. akirakaede says:

    ada berapa entry lg pasal cerita depa ni?..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  41. Minah tonggeng says:

    Tak baik kutuk fizikal orang nanti allah tarik kecantikan kita baru insaf.semua itu ciptaan yg maha esa. Bersyukur apa yg dimiliki dan yg tak kita miliki.sya dan awal sweeeeeeeeet.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  42. lol says:

    aku benci btl kalau comment nk hentam

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  43. lol says:

    aku benci btl kalau comment nk hentam fizikal orang, ko jeles ke apa? dh x ada modal lain ke? choiiiiii!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  44. Anonymous says:

    da la..srabut ak..bang nara..cpt update cite bru!!..nymapah ak!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. hanna says:

    cpt la update status bru

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Anonymous says:

    haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. joyce says:

    ya lagi satu couple sudah ‘aman dan bahagia sejak bergelar isteri’ tapi saya lebih suka awal dan scha berbanding yg lagi satu… dua dua pun cute-muit…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  48. Marquis says:

    simple yet classy…………………….. kan?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  49. lalalulu says:

    knpa agak nya aku rasa abg nara ni boring tul skg ni… iklan bkn men bnyk lg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. kak jah says:

    Fahrin Ahmad, sila kawin segera! kami ta sabar tengok kihkih

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. kira says:

    Slmt pengatin baru scha &awal so sweet ,x payalah nak comment benda yg x sepatutnya kalau x suka x payah comment kan senang buat tambah dosa aje .

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  52. [...] Untuk peminat Awal dan Scha, Abang Nara bawakan kepada anda 17 keping lagi gambar sekitar majlis pernikahan mereka yang telah berlangsung semalam. Nantikan gambar majlis malam berinai besar dengan pakaian serba hijau tidak lama lagi. Lagi 16 keping gambar dengan … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. lady says:

    congrats to both of them mmg sama cantik sama padan….tp nak tny skit skrg mmg trend ke artis nikah tak bertudung cuma berselendang ala2 org puteh & pengantin lelaki excited sgt nak sarung cincin sampai tak solat lepas sah lafaz nikah tue yek?mmg tak wajib tp kan lbh berkat klu buat bkn lama pun kejap jerk….bkn pengsan klu buat kan?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  54. mat razi says:

    aku rasa ni la wedding artis paling tak glamer sekali tahun ni. serious. tak menarik. kelakar kadang artis ni selalu rasa diorang popular. haha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  55. linda_alisha says:

    tahniah awal &scha…..
    semoga kekal ke anak cucu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. lantakpilah says:

    majlis yg sgt simple. love it. tp yg xbest shot gmbar out. byr mahal2 tp gambar sama je tak da beza dgn pic wedding yg lain2. samaaaaaa je kan? tp tgk credit photographer – org yg lain2. mmg skrg ni trend ke amek pic bg nampak sebam & lesu? tlg jgn hire photographer ni lagi. sedehhh…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  57. Mak Jemah Nak Cakap Nie!!! says:

    Nape la picture ni semua kabur?Hadoiyaiiii..camera dah canggih tapi hampeh…Memasing dah pakai baju lawa2 dah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. MissA says:

    cantik :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. [...] 2. Lisa Surihani dan Yusry KRU – banyak peminat yang terkejut apabila pengumuman mengenai perkahwinan ini dibuat. Tak ramai yang dapat menghidu percintaan mereka berdua. Namun yang pastinya, kedua-dua pengantin ini memang sama cantik dan sama padan dan sangat berseri-seri di majlis perkahwinan mereka yang berlangsung sekitar Februari 2012. (klik sini untuk gambar) 3. Awal Ashaari dan Scha – setelah menangguhkan perkahwinan beberapa kali, pasangan ini telah selamat bergelar suami isteri sekitar bulan May 2012. Walaupun banyak peminat kecewa kerana siaran langsung yang sepatutnya disiarkan untuk majlis pernikahan terganggu, majlis mempelai ini telah berlangsung dengan begitu meriah sekali (klik sini untuk gambar) [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. [...] 2. Lisa Surihani dan Yusry KRU – banyak peminat yang terkejut apabila pengumuman mengenai perkahwinan ini dibuat. Tak ramai yang dapat menghidu percintaan mereka berdua. Namun yang pastinya, kedua-dua pengantin ini memang sama cantik dan sama padan dan sangat berseri-seri di majlis perkahwinan mereka yang berlangsung sekitar Februari 2012. (klik sini untuk gambar) 3. Awal Ashaari dan Scha – setelah menangguhkan perkahwinan beberapa kali, pasangan ini telah selamat bergelar suami isteri sekitar bulan May 2012. Walaupun banyak peminat kecewa kerana siaran langsung yang sepatutnya disiarkan untuk majlis pernikahan terganggu, majlis mempelai ini telah berlangsung dengan begitu meriah sekali (klik sini untuk gambar) [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. tatarou kangangis lifestyle says:

    hahahaaa.. ukah kagangau jg artis ta miutuk utuk nie,, heee *just kidding

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0