Written by AbangNara | April 23rd, 2014

Akhirnya Aidil Zafuan dan Zarema Zainal berpeluang juga untuk berbulan madu selepas sudah bergelar suami isteri lebih kurang 2 bulan. Destinasi “honeymoon” mereka tidak lain tidak bukan ialah Krabi, Thailand. Abang Nara pun pernah sampai ke Krabi bersama isteri dan anak tercinta. Memang cantik tempatnya terutama buat mereka yang suka menyelam. Memang terbaik!!!

zarema dan aidil bulan madu

Seronok Abang Nara melihat pasangan suami isteri ini melakukan aktiviti-aktiviti bersama sepanjang berada di Krabi. Naik motor sesama, tengok Muay Thai, menyelam dan macam-macam lagilah. Pastinya sepanjang bulan madu ini, hubungan mereka lebih rapat dan makin mengenali antara satu sama lain. Semoga ada berita gembira mengenai cahaya mata kelak.

zarema dan aidil bulan madu

Lagi beberapa gambar bulan madu Aidil dan Zarema dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Instagram Zarema Zainal.

P.S: Ujian memandu kenderaan automatik ditangguhkan

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

zarema dan aidil bulan madu

152 responses to (17 GAMBAR)Aidil & Zarema Bulan Madu Di Krabi, Thailand

  1. spongebob says:

    yes aku first!! nyampah nya aku dia ni….dulu kawin ngan rita pun kat thailand kan bang…???budus

    0

    0
    • gigi besi says:

      krabi ler sangat

      0

      0
      • lekap says:

        Wowww…Tangan aidil MELEKAP MCM MAGNET kat Bukit Bukau@Menara Berkembar@Pokok Buah2an zarema… nasi lemak brapa sen? Adusss… Tak yah la Tunjuk awk berdua dah SAH LAKI BINI… TETAP HUKUMNYA HARAM yer dlm agama…. WLPN LAKI BINI. Get urself a room en. Adil oiiii… Jaga la hati ank2 sikit yg x mengerti lg.. mmg tak salah tp ada la perikemanusiaan sikit pd ank2 ko. Klu x da kes skndal sblm kawin, tak pe la jgk tp awk bnyk kes temasuk court case. Sederhana cukup la. Pictre tangan ala spiderman tu simpan buat koleksi peribadi jer.. smua ko nak lekat ke? .. hishh malu larr…

        0

        0
        • lekap says:

          Abg nara… picture no. 2 tu tak yah la masukkan lain kali… buruk larr… PG 18 s**. Td ada reader kat sini.. bwh sinun …kpala otak da senget.. geli nak baca .. hidden due … cmmnt dia tak leh ke?. Kurang ajr punyer reader

          0

          0
        • mr potato says:

          Inilah contoh suami dayussss…….. dayus balasannya neraka……

          0

          0
        • Hamidon says:

          rasanya honeymoon kat krabi ni lebih RM5 ribu… anak2 punya RM5 ribu camna aidol oiiiiiii? berkiraaaaaa mamat yg bar join demeroyan ni.. puih!

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          zarema ni, suka sangat guna kamera 360.
          patutlah flawless..

          0

          0
        • zz says:

          yang kau sakit hati sangat dah kenapa . jealous letewww . eiii kolot la org macam kau ni

          0

          0
        • ddd says:

          tak de satu pun gambar zarema yg nampak bahagian pinggang ke bawah…

          crop kan??

          kan? kan?

          cuba nak bersangka baik, tp bila orang lain yg tolong snapkan gambar normally akan amik full body

          0

          0
        • lekap says:

          Hello yg dislike tu… Aku bkn nak bash dorang kawin, itu smua da Ketentuan Allah swt. Tp agak2 la nak bergambar tu. Kat office ni men r all da same… bnyak2 gambar yg tu dorang perasan. Men whn they think ‘up there n down there’ tak sama… pergh… Tahniah la hanymun korang tu… RR Cepat2 la cari pengganti… baik dlm agama. Mana la tau ada lelaki soleh nak jaga ko ank beranak. Ko hari2 solat tahjud 40 malam berturut2. InsyaAllah smoga di makbulkn.Tak yah merajuk lama2 rugi masa yg ada.

          0

          0
        • Rita says:

          Duit susu nafkah anak2 jangan lupa ye bang…. :D

          0

          0
        • meluat says:

          ko ni jeles ke apa? sukahati aidil la nak letak tgn tang mana dah isteri dia. apa mslh nya kat situ? tak nampak lucah pon?? jgn benda kecik mcm ni pon nak jd isu lah. bkn ada aksi dia ramas ke hisap ke jilat pun kat situ. ko ni mesti tak pernah kena belai kan tu la ckp merapu. cemburu dengki tak habis2

          0

          0
        • meluat says:

          yg korang ni sibuk2 org pakai bikini ke tak apa kes???? dah takda gamba berbikini tertanya2. hairan betol perangai org skrg suka jaga tepi kain org lain. dah tak da gamba full body, betanya pulak knp half body saja dan bersangka buruk! dah ada pic full body nanti dikutuk2 tak hengat dunia siap bg ceramah agama syurga neraka bagai mcmlah korang tu confirm masok syurga! please lah weiii. tak faham aku bangang betol yg komen2 tak puas hati ni semua. apa yg korang nak actualy? kalau tak suka tak yah sibok2 ambil tau psl artis. diam2 bukak website agama sudah lahhh

          0

          0
        • menyampah lu says:

          Suka ati kitorang arh..yg ko nak sebuk apsal..ko pon 2×5

          0

          0
        • o says:

          kalau tangan dia sekadar berada di depan saja, bukan melekap seperti yg kau sangka, tak pasal je ko dpt dosa kan..cakap jgn pakai hambur je..sebab ada kemungkinan ianya tidak seperti yg kau sangka..gambar diambil dari depan, so boleh ke kau pastikan tangan aidil betul2 melekap pada tempat tu? mesti jawapan nya tidak, bukan..jd berhentilah berlagak seperti Tuhan..sebab Tuhan sebenar marah makhluk ciptaan nya berlagak tahu segala dan mengata org..

          0

          0
        • lekap says:

          O klu letak kat atas tu mesti kena lakan. Klu tak kena pun dan mcm melekap tp x mungkin x kena. Bro aku ckp ni satu office lelaki kat sini smua dok tngk picture tu. Buat lawak bodoh lg. Jngn ambik picture yg blh undang fitnah. Ko gi baca kat bwh tu ada pervert. Dlm agama pun tak boleh wlpn laki bini. Gambar mcm tu buat koleksi peribadi sj. Elak fitnah. Klu ank mrk tngk mungkin dorang tak fhm lg sbb kecik tp klu da besar tngok dan kawan2 buat lawak bodoh. Tak ke ank dpt malu. Fikir la panjang sikit. Bukan skrng picture jd masalah tp juz braper taun lagi jer. Jaga la ati ank2 sikit. Aku bg komen pun sbb 1 floor ni buat lawak bodoh espclly lelaki. Adoiiii….. dorang yg ckp bkn aku.. tp logik ke ko ckp tu?..

          0

          0
        • lekap says:

          Peringatan buat divorce couple & remarried..
          1.Sila guna acc instgrm @ fb @ seangkatan dngnnya. Acc Berlainan fmly dngn personal utk di lihat olh ank yg masih kecil yg d jaga olh parent yg dpt child custody. Bnyk Case ank kecil 4 5 taun tngk instgrm parents dorang dpt depression terutama bila salah seorng berkahwin dulu.

          2.Tak yah nak tunjukkan betapa bahagianya perkahwinan baru, lbh pentingkn kestabilan psikology ank tersbt. Ank yg berumur 4 5taun skrng ni celik IT. Several cases aku terperanjat ank2 ni tantrum. Lps tu aku tnya, mrk rasa terbuang olh parent dorang slps salah seorg remarried sbb tngk fb @ instgrm terutama daddy mrk yg kawin baru. Ada lak picture lovey dovey.. ngok betul. Kesian ank kecil tu tngk terkedu….

          3. Mrk tnya knpa real parents dorang tak mcm tu. Ada yg nangis sampai tetido kat riba aku. Bila aku gv them a warm hug .. mula2 dorang tak nangis tp lps tu aisey aku pulak yg nangis sbb dorang nangis sayu betul. Rupanya dorang ni menyimpan perasaan kat dalam ati.

          4.Aku tnya knpa tak bg tau mommy. Dia jwb mommy pun sedih. Sungguh memalukan ank kecil lbh simpati dr daddy yg adult tp selfish *#*/**
          Ada ank2 ni yg tantrum pasif & aggrsive. Mrk perlukn suasana yg stabil dr sudut mental , fizikal terutama psyikology smsa membesar.

          5. Sila pantau ank dngn laman social yg anda miliki. Blh upload gambar lovy dovy tp sila fikir sesuai @ tdk. Senang jer buat 2 acc .. habis criter.

          0

          0
        • lekap says:

          Peringatan buat divorce couple & remarried..
          1.Sila guna acc instgrm @ fb @ seangkatan dngnnya. Acc Berlainan fmly dngn personal utk di lihat olh ank yg masih kecil yg d jaga olh parent yg dpt child custody. Bnyk Case ank kecil 4 5 taun tngk instgrm parents dorang dpt depression terutama bila salah seorng berkahwin dulu.

          2.Tak yah nak tunjukkan sangat betapa bahagianya perkahwinan baru, lbh pentingkn kestabilan psikology ank tersbt. Ank yg berumur 4 5taun skrng ni celik IT. Several cases aku terperanjat ank2 ni tantrum. Lps tu aku tnya, mrk rasa terbuang olh parent dorang slps salah seorg remarried sbb tngk fb @ instgrm terutama daddy mrk yg kawin baru. Ada lak picture lovey dovey.. ngok betul. Kesian ank kecil tu tngk terkedu…. ini bkn kes mommy bg tngok tp dorang buka sndri fb.. budak skrng mmg canggih.

          3. Mrk tnya knpa real parents dorang tak mcm tu. Ada yg nangis sampai tetido kat riba aku. Bila aku gv them a warm hug .. mula2 dorang tak nangis tp lps tu aisey aku pulak yg nangis sbb dorang nangis sayu betul. Rupanya dorang ni menyimpan perasaan kat dalam ati.

          4.Aku tnya knpa tak bg tau mommy. Dia jwb mommy pun sedih. Sungguh memalukan ank kecil lbh simpati dr daddy yg adult tp selfish *#*/**
          Ada ank2 ni yg tantrum pasif & aggrsive. Mrk perlukn suasana yg stabil dr sudut mental , fizikal terutama psyikology smsa membesar.

          5. Sila pantau ank dngn laman social yg anda miliki. Blh upload gambar lovy dovy tp sila fikir sesuai @ tdk. Senang jer buat 2 acc .. habis criter.

          0

          0
      • Neelofa says:

        saje je tu honeymoon kat sini,
        sempena memperingati si rita yg dikahwininya kat thailand..

        0

        0
        • karena says:

          terliur anak2 tgk.. bapak gi honeymoon.. tak mampu konon.
          anak dapat RM2000 sorang cukup tambang balik gi sekolah jer la. nak gi makan angin kena tunggu mak kumpul duit dulu.. mak ngandung, mak yg beranak, mak yg jaga, mak yg cari duit. bapak sibuk ngan bini baru.
          ingat yer anak2 bila besar nnti dah ada duit jgn lupakan mak korang tu.

          0

          0
        • Bianca Restovo Kurlina Wisdert Kal says:

          i terasa nak pakai bikini lah tengok tempat tu.
          kat malaysia x boleh berbikini…nanti kena skodeng dgn jantan melayu gatal x sedar diri bajet alim padahal nmpk awek cun pandang x berkelip.

          0

          0
      • Aaron Azizah says:

        alamak, bajet taff pulak si aidil ni,
        badan kerempeng…

        0

        0
      • Wawa Zainal says:

        tak baik mengata orang, dah jodoh dia mmg camni,
        jgn la kutuk, jodoh korang camna la lepas ni..harap xde la cerai berai..

        0

        0
      • Ti says:

        Celcom sgt mnyusahkn aku..how to stop celcom hntr mms?????

        0

        0
      • Meh says:

        Celcom mnyusahkan hdup aku hri2 hntr mms how to stop??

        0

        0
    • juju says:

      habis nk dedah body diorang ni.. udoh2 ler tu

      0

      0
    • DREBAR BAS says:

      aku tau ko pakai bikini…tgk pic no 9 pon dh tau..nampak wehhhhhhhhhhhhhhhhh

      0

      0
      • izz says:

        kaaaaaaannn . aku igt aku sorang je yang agak cm tu . miahaha

        0

        0
        • pinky-minky says:

          aku pon terpikir gakkk sbb nmpak sgt bikini nyer disebalik tshirt putih tu..
          tgk org2 kat blakng tu dok berbikini harusla bini aidil pon join skali.. ye tak??

          0

          0
      • mimi mama says:

        khenn.. tu sbb pakai baju besar. aku igt da insaf tdi pakai baju besar2

        0

        0
    • batgirl says:

      Gambar no 3 – macam mona fandey! Terkezzut mak! :D

      0

      0
      • mia says:

        yang gambar snorkel kat laut tu zarema kat depan ke ada jantan lain kat depan aidil????!

        0

        0
    • Sialcom says:

      Korang mcm mne nk stop mms dr celcom? Hbs duit aku kna telan..btul2 mnyusahkan!! Aku sgt marah!!!!!

      0

      0
    • Olga says:

      KENAPA AIDIL BERCUTI KAT THAILAND????MENGIMBAS KENANGAN KAWIN NGN RITA KAT THAILAND KAH??????

      0

      0
  2. daun says:

    diorng bukan retis pun nara…xpyh la citer pasal depa lgi…

    0

    0
  3. yaya says:

    Alhamdulillah…dpt juga dia merasa bersanding dan ber honeymoon… jgn lupa tanggungjawap kat anak2 ye…. ko buat anak ko bahagia pasti ko jugak akan bahagia dgn zarema…. mudah-mudahan.. ishhhhhh pagi2 ni dah uper ustajah plak aku ni…

    0

    0
  4. blueberry says:

    Tudiaaaaa….
    Nampak dah gigi besi dia…hahahahahahaha
    Apa pun tahniah la ye kawen ngan rita dulu pun bawak lari dekat siam ni ngan zarema pun siam je la yg kau mampu pegi kan!

    0

    0
  5. ohh says:

    xminatt….

    0

    0
  6. Lina says:

    This is Phuket cek oi.. The island with the rock at the background called Phi Phi island.. Leonardo De Caprio was there for “The beach” flim…

    0

    0
    • bubu says:

      Dari Krabi ada package kita boleh amik pegi Phi Phi Island jugak. Jangan jadi jakun pls. Ni mesti xpenah pegi.

      0

      0
    • Bedah says:

      tediaaaa.. pagi2 Lina dok buat kepala taw..
      Koh Phi Phi Ley tu memang under Krabi province..
      Boleh p sana dari Phuket or Krabi atau dari Koh Lanta atau dari Koh Phi Phi Don.
      Koh Phi Phi ni ada 2, Phi Phi Don & Phi Phi Ley.. Yg dlm film the beach tuh Maya Bay, Koh Phi Phi Ley. Koh Phi Phi Ley takdak penempatan. koh Phi Phi Don baru ada penempatan but its a party island.
      Pernah p ka tak pernah p?

      0

      0
    • otakang says:

      lagi ko silap. yg ade rock tu namo eh Maya bay.

      0

      0
    • Makmur says:

      Mmg phuket ler nie…aku tahu..kebanyakan gambr2 dia tu kat phuket..yg pic dia naik moto tu sume background kat bangla road,patong beach,phuket…yg si aidil makan kat tepi pantai mlm2 tu pon aku tahu kt persisiran pantai patong beach,phuket…2 kali aku pergi phuket..so tahu,kt tmpt2 aidil ambil gambar nie kebanyakan kat phuket….sapa yg travel ke phuket pon mmg boleh je amik pakej ke phi phi island nie…bukan bile phi phi island je khusus utk krabi…klau perasan ig si zarema nie oon ada dlm comment dia ckp dia ke phuket,not krabi…aku pon jenis stalk ig retis…hahahahah…

      0

      0
  7. zero says:

    mmg menyampah gak la…kita perlu ingt ye Aidil if ko dah buat manusia ni yang teraniaya..1 hari Allah akan balas ke atas diri ko @famili ko nnt.supaya ko ingt tak semestinya ko akan ddk di atas,ko tu umpama ronda kejap atas kejap bawah.setiap apa yang ko aniaya pada dia.pasti ada pembalasan samaada dunia @ akhirat. dunia ni hanya sementara sahaja.

    0

    0
  8. miss mong says:

    pantai patong ngn pulau james bond tu mmg lawo view dia..

    0

    0
  9. abc123 says:

    baru aku pasan muka dorg ni ada iras. semoga yg ni kekal la ye..

    0

    0
    • maya says:

      xde nmpak seiras pn..mato nie mesti dh kabur…baik pegi check..aku nmpak muka aidil seiras ngn rita de la….

      0

      0
  10. cilikering says:

    WOW!
    mampu pulak kuarkan duit gi honeymoon.

    0

    0
    • jane says:

      duit zarema la tu..zarema kan berdikari..x bergantung kat aidil..jd aidil la bergantung kat dia.hahahahah

      0

      0
  11. bukan sesiapa says:

    apa la perasaan anak aidil n rita kalau dia tengok papa dia dengan perempuan lain. -.-

    0

    0
    • //88 says:

      amendaaa la ko ni..apa aidil tu je satu2nya umat manusia yg bercerai dah kawin lain? kau pertikaikan apa yg Allah dah terjadi bermakna kau pertikai apa yg Allah izin..jgn jadi bengap sgt boleh tak?

      0

      0
    • eh eh eh says:

      tolong jangan sempitkan pemikiran tu boleh. Tak matang langsung. Perempuan lain benda nye, tu bini dia ye. Dah jodoh dia dgn rita takda nak wat cmne. Rita pon dah redha, orang macam korang2 ni lak yg lebih2. Adoiii sedih baca komen orang macam ko ni.

      0

      0
      • MENYAMAR JUGAK!! says:

        Amboi, byk nyer nama samaran ko semata2 nak back up couple ni. Dri atas smpai komen yg ni, aku dh terasa something..ko ni org yg sama tp tukar2 nama…beria2 ko back up eik??…blah la ko dari blog ni..menyemak jer kat sini…

        0

        0
  12. kata aku says:

    sudah lah nafkah anak byk alasan tp pegi honeymoon blnja bini baru ada plak duit~ tanggungjawap tu jgn plak lupa

    0

    0
  13. tengok tangan aidil kat mana says:

    Tengok gambar 2nd tangan aidil kat mana!!Ah ah ah orgasm aku dibuatnya

    0

    0
  14. cutest says:

    I dont know why.. but i think pic Aidil & Rita more sweet n more romantic than Aidil & Zarema.. n Aidil looks hnsome when he with rita :)

    0

    0
  15. aini says:

    hei nara diorng ni bknnya artis yg kau sibuk sogokan kitrng dgn cite diorng ni knpa? kau dah xde cite lain ke?

    0

    0
  16. penyibuk says:

    tak minat. they are nobody! please don’t make them somebody la nara … next plese~

    0

    0
  17. EL says:

    Aku xtaw la knp ea.. tp ak rse pic Aidil & Rita lbih sweet n romantik.. n yg ak prasan..Aidil bila dgn rita lbih kemas.. hansem.. sorry to say.. :) #sapesetujulikekomenni

    0

    0
    • ntahla..... says:

      kesian anak2 aidil,,rita msti terasa..rita sabar ye…mgkin dpt yg lg baek dri aidil.pesanan buat aidil,berilah nafkah yg logik…-nothing to say-

      0

      0
  18. eryeyn says:

    bukan nk ckp lah..tp nk ckp gak la kn..nk bg nafkah ank, mak aiii..bkiro nk mampuih….tp pegi holiday byk plak ye duit ekau tuhaa,…time bg nafkah ank,x mampu laa…mampus…..isk3

    0

    0
  19. Terubuk Masin says:

    dorang pkai duit zarema..tu yang aidil suka nak kawin dgn dia..pompuan skrg ni sggup buat apa saja asal dpt jantan..esok2 bila aidil dah bsara tak dpt main bola bru dia tau…aku ada kwn kawin laki pemain bola..dah tada kontrak lg bini kena tanggung laki…dah ler kat katil bagi dia..makan pakai pun dia yang kuar duit…peiiii bgus tak payah kawin..jantan hamprak mcm aidil ni blambak kat msia…jgn fikir pmpn aja yang pentingkan duit…jantan lgi truk!!!!!!!…myampah dgn jantan mcm ni…byk alasan..esok2 bila anak2 dia dah pandai cari duit bru ler si aidil keparat ni tau untung nasib dia…ko tggu ler aidil..Tuhan sentiasa bsama org2 yang teraniaya….to RR aku support you 4ever…

    0

    0
  20. bellas says:

    eee..nyampah ny tgk pasangan ni..si aidil mcm tm penah ade bini selama nie.dok seronok ngn bini baru jgn dok lupa tgjwab kt anak sudah ler ye..

    0

    0
  21. detactive conon says:

    dah lunyai pun si zarema ni…dah basi..dah takyak nak bulanbintang madu belacan bgai…tiada seri kunyit serai pun…si nara ni pun satu..tak perlu nak update berok 2 ekor ni..dorang bukan retis ler nara…

    0

    0
  22. aku says:

    ade aku kisah..aku ingatkan artis mane la td..rupanyer diorg ni yg nara cite..aiyaaa..xde citer artis lain ke? artis ke diorg nih? diorg ni mencapap (mencari publisti) je lebih..

    0

    0
  23. Dila says:

    alamak rindu krabi! berbikini pun kecoh padahal berlambak melayu berbikini termasuk aku!

    0

    0
    • izz says:

      kau ni melayu yang layk di bagi ,,, PHUII

      0

      0
      • Dila says:

        kau melayu yg hipokrit. kalau kau perempuan mesti kau mkn hati sbb badan kulit kau tak cantik nk berbikini kan, kalau kau lelaki mesti terjelir lidah tgk perempuan berbikini, mencanak jgk batang tu. haktuii!!!

        0

        0
        • simpati_pada_yg_bajet_hot says:

          ko ni islam ke dila?kalau islam kesian sgt kat ko…komen ko sgt la memalukan diri sendri…bukan sbb si izz tu makan hati ke dengki ke…sbb utama nya org islam..tu sume aurat…ape tah lagi bebiki yg da mmg terang2 mengundang zina mak cik dila yg bajet hot oiii….skang kat dunia ko hot la berbiki…kat akhirat?

          sekian….

          0

          0
        • izz says:

          kaaaannn… aku suke ngan nickname kau ,, “simpati pada yang bajet hot” mcm dila . hihi

          0

          0
    • Punggok Boye says:

      “Iman = Malu” So… Kalo ko dh xtaw malu sgt berbikini tayang body 2 pcs kt Sana agak2 nya ko spesis pew??? Phuuuiiihhh ~

      0

      0
    • tk semua berbikini cantik says:

      jgan lah marah uols. kebanyakan minah melayu berbikini di Krabi tu badan macam haprak aje . Shape tak ada , papan board tapi sebuk nak pakai bikini jugak. Perasan lebeh buat mat saleh tua kerepot desperado tak laku -perut buncit aje yg gersang tengok2. Cam sundal siam jugak – UGGGGLLLLLYYYY!!!Dah tua nanti bole lah citer kat cucu cicit nenek terar dulu gi krabi pakai bikini uols. ..hahaha

      0

      0
  24. anje says:

    sorg juz dayang nora danish.. sorg bekas laki retis.. dua2 pon semakk bukan retis!! dua2 pon org kenal sebab rita rudaini.. semak.. semak.. semakk..

    0

    0
  25. redmerah says:

    Alangkah senangnya seorang lelaki melupakan seorang perempuan yang pernah dinikahinya sebelum perkhwinan baru ni. Meninggalkan seorg perempuan dgn cra menyakiti hti perempuan tu demi seorgperempuan lain. Dan bila exwife meminta hak utk anak2, sanggup lelaki ni ckp berputar belit seolah2 menafikan yang itu anak2nya. Selepas tu berhoneymoon dgn perempuan baru..bg tayang kat seluruh Malaysia seolh2 exwife dia itu betul2 x ada sedikit rasa di hati. saya sebagai seorg perempuan terasa sgt melihat semua ni. Takut andai ia terjadi pada dr sdri. walau saya mampu utk melupakan tp andai terlihat susuk tubuh lelaki yg pernah tdr sekatil bersama dgn perempua lain, mesti ada rasa sakit d hati..To Zarema..awak seorg perempuan.Awak memang berhak utk hidup bahagia. Antara ko dan Aidil korang dah memang sah. Tapi jg la hati perempuan lain. Lagipun ko tahu bagaimana berakhirnya hub suami ko skrg dgn bekas bini dia. dan nasihati la suami mu agar bertanggungjwb dgn anak2..

    0

    0
  26. what ever says:

    abg nara lain x takyah la tayang pic dorang kat sini.. buat tambah dosa je … nak kena jaga hati dan mata banyak pihak bukan setakat ex nya jer tapi orang lain juga… sory yer..

    0

    0
    • lekap says:

      Wat evr aku tak faham nak jaga pihak saper selain ex dia?… dorang yg upload sndrikan. Masa dia upload tu ingt tak… nak JAGA ATI ANK2 dia. Masa dad aku mcm aidil. Ko tau tak betapa remuk ati aku bila tngk gmbr dad aku wlpn aku baru 3 4 taun. Aku ingt sampai skrng. Tp aku redho sbb mak aku alim suruh aku hormt dad aku but aku still trauma. Masa SKNDAL X JAGA ATI MERTUA. ko ingt RR tu X DA FMLY ke? FMLY AIDIL jer YG SUCI MURNI. Aku pun bash RR sbb tak henti2 kuar sttmnt emosi thp haru biru. Ko ni klu nak komen jngn berat sebelah. Ke duanya ex laki bini ada salah, tempiasnya kene org sekeliling mrk.Sian ank2

      0

      0
  27. GoGreen says:

    Tahniah Aidil & Zareema, atleast dapat merasa bahagia selepas kegagalan pertama. Semoga dapat kekalkan kerukunan rumahtangga. Lupakan kisah lama, setiap manusia melakukan kesilapan, harus belajar dari kesilapan, apa apa pun kena back to basic kita ada agama. Yang komen negetif tu hentikan la sebab kita belum tahu nasib kita kelak dan ingatlah setiap tulisan anda adalah SAHAM KEKAL selagi orang membacanya.

    0

    0
  28. Linzy Longkang says:

    Tak lama laa dorang nih pas beranak nanti tengok la zarema aidil carik lain

    0

    0
  29. cikdayah says:

    oooooo…. krabi boleh? nafkah anak?? tak mampu pulak eh..

    0

    0
  30. Zain Sardin says:

    Pic zarema pakai bikini takder ker abg nara? Kalau ada pls postkan baru best melahar….

    0

    0
  31. Gene says:

    There’s definately a lot to know about this issue.
    I love all the points you made.

    0

    0
  32. ct payung says:

    Ambil gambar honeymoon seksi2 cover up konon ngan tangan , lepas tu bagi kat blogger supaya dapat show off yg betapa happy nya korang ber2 kat semua org..sorry guys to say tak ramai yg doakan korang ni bahagia ke akhir hayat (straight off words) selepas apa yg dah berlaku sblm ni dan bila keburukan satu persatu terserlah dan terpampang dlm suratkabar dan majalah.even ko akan ckp u oll don’t know what exactly happen tapi we all read whatever they wrote and then became stories never ending..uwekkz (kesiankan bebudak tew je)

    0

    0
    • hoii says:

      hello….artis ni xpnah bg gmbr kt blogger..blogger ja yg suka curi gmbr kt ig artis laa..fb laa…len kali mntk permission dulu bang nara oiiii..

      0

      0
      • heyy cek hoii says:

        Hello ko ingat bang nara ni blogger murahan ke..kalo tak takdalah bloggers yg famous cam gini dapat undangan atau majlis2 artis dlm msia ni..ko ni tak taw ke artis atau org yg giler glamer wajib guna bloggers utk support dorang..lah

        0

        0
  33. rita rudaini says:

    sial ko aidil..duit nafkah anak biler ko nak bagi..

    0

    0
  34. dulu aku vougue..... says:

    aku cuma minat tengok tempat2 yang tercantik kat Thailand ni je! Rambut Aidil tu aku tak bekenan sangat! Poyo je! Dah tak Hensem dah! Zareema lebih cerah kulitnya dari Rita. Nampak sangat mamat ni belom puas enjoy!

    0

    0
    • Khairi says:

      cantik lagi Rita….Zarema tu kulit pucat aku tak berkenan.

      0

      0
      • melah suka kucing says:

        Rita nampak lebih muda dari si Zarema nih. Kalau duduk sebelah menyebelah…mesti orang ingat Rita tu muda dari Zarema.

        0

        0
  35. nyah meletop says:

    Wow…seksinya aidil pose tak berbaju…geram i noksss….semoga pasangan ini kekal hingga ke akhirat.hayat…semoga rita dipertemukan jodoh yang baik hendaknya…

    0

    0
  36. awek kl says:

    Muka Anak Rita Yang Sulong Sebijik Aidil Besar kang…

    0

    0
  37. AB says:

    i tengok muke si aidil ni macam dah tua la sejak kawen ngan zarema ni.. mengikut ke hape.. dolu2 hencem jer.. walaupun rita tua..die still nampak hencem n rita still look gorgeous… ooopppsss…. sory..

    0

    0
  38. benci mamat poyo says:

    MONA FANDEY REINCARNATION….

    0

    0
  39. what ever says:

    alamak .puan/tuan LEKAP…. maksud sy bukan cara abang nara copy kat sini tu jer.dorang post kat ig dorang tu itu privasi dorang kita takda hak nak halang hak peribadi orang.. kita tak perlu la nak judge dorang banyak2 sangat sbb kita ni pun tak tentu nasib kita ni baik jer dan maksud saya banyak hati nak kena jaga tu kesian ngan anak2 RR tu.. makin ramai yang post makin berleluasa la pic dorang ni… dorang heran ker ngan komen2 semua yang ada ni.. jd benda tak perlu kan??dorang pun dah sah jd suami isteri jd doa la semoga kita tak jd camtu… tapi terpulang la .. nak terima ke tak…

    0

    0
    • lekap says:

      Oooooo nape mis wat ever tak ckp td. Type biar terang..maksud awk ank2 . Ingtkn dorang& kluarga aidil+ zarema shj. Tp kan sis bila masa pulak ig tu privacy… klu prvacy da lama kena saman… smua org blh copy n paste klu tak nara pun org lain. Pekara tu tak jd isu. Topik utama knpa Mrk da tau concequences bila uploadkn gmbr tu.. pegi buat. Yg tak kesah nak jaga ati adalah mrk tu.. org lain ni tambah perasa. Sy ucap tahniah lg kat dorang. Tp gambr tangan spiderman tu tak da keje betul nak upload kat ig dorang skali pun. U knw wat i hope dis couple baca lar komen2 kat sini… there r so many categories of commnts here… urs make sense … n they’ll think .. wat thy were thinkin’ whn uploading those picture. Buat aper2 pun biar sederhana… sbb gmbr tu blh tersebar.. tu yg ulamak pesan jngn tunjuk gmbr sndr yg blh jatuh fitnah… cuba ambi la gmbr gi umrah ke.. ok la. Itu pun x tentu org x berckp. Jd mcm sy lg senang media social 4 myself is a no no. Tak updt tak jwb jer confrm kene bhn sindir. I’ m too busy wiv my work. Goin’ to ovr c soon. Kes amin idris tv hijrah kene fitnah bila buat video cnfrence. Da videos has been manipulate..Lg kesian … yg ini sndri cari penyakit… u knw wat… i juz lepak kat cni .. thnx sis.

      0

      0
    • izz says:

      kan bagus komen berbincang dan berhemah cam ni, tak perlu gaduh2 ;)

      0

      0
  40. sofea jane says:

    lelaki hensem tp low taste…muka tua mcm mona pendi tu yg ko gila?? cun lg rita…alahaii…

    0

    0
  41. Melati says:

    Macam David Beckham dgn Katak…

    0

    0
  42. Melati says:

    Macam David Beckham dgn Katak……kalau yg dislike ni mesti kawan2 Zaremaa atau yg muka cam getah pemadam..

    0

    0
  43. MULUTJAHATGILER says:

    Kenapa ada kepala zarema je kat pantai tuh ??

    hahahaa~ mana badan ?

    0

    0
    • Natasya says:

      Giler ko..! Badan mn bleh tnjuk wei..kang xpsl2 jd lagi HOT issue…
      Hahahha…There is always a reason behind…Ehem22…Bersangka baiklah kite yer…Ada kat pntai krabi n just berbaju T dgan suar track…(ye ker..?)huhuhuhu

      0

      0
  44. ntah says:

    diaorang ni artis ke?? public figure?? bola sepak ntah ke mana…plz nara jgn suka bg glamor pasangan yg tak glamer ni..sory…

    0

    0
  45. peace yo says:

    biarla dorg nk buat apa pun..itu antara mereka dgn pnciptannya..drpd trus brckp buruk dn mngaibkan org lain..baik la kita cermin diri kita sendiri kn lebih elok…kalo xsuka xpyh tgk..n pyh nk ckp mcm2..buat tmbh dosa je…baik doakn yg tbaik ..dpt jgk pahala…peace yo!!!

    0

    0
  46. dari hati sorang ibu says:

    terbayang plak perasaan anak2 dia sbb anak2 aku dua2 laki n baye2 anak dia je.. camne la kalau anak2 dia ternampak gambo2 ni.. sedihhhnya.. rasa.. nak menjawap camne la cik rita tu kat anak dia

    0

    0
  47. gurlsgedik says:

    enjoy enjoy jugak… nafkah anak jgn lupa itu tanggungjawab… honeymoon bkn 1 tanggungjawab itu klau berkemampuan… nafkah anak 2k x mmpuuuu… honeymoon 2k mampu…..tolongggllah…

    0

    0
  48. tweety says:

    retis ke dyeorg nie?asal kecoh bangat g anymoon nk publish sane sini…kenal si aidil tu pun sebab rita rudaini retis..klu x mmg xpnah knal sape dye nie…so ble da cerai ngn retis stop la publish citer dyeorg…xingin tau pon..22 xtermasuk dlm dunia hiburan…

    0

    0
  49. linda says:

    Meluat tgk aidil dn bini die ni fikir lh sikit perasaan ank2 walaupn ko dh berbini lain abaikan ank jgn main2 dlm sekelip mata allah swt bls

    0

    0
  50. robyn says:

    ha ha ha apa korg dpt kutuk2 ni? diorg berdua walau dihina dikeji still moved on with their life and looked happy together. do they care what u ppl say abt them? do they bother? do your kutukan make affect their life? do your comments make them sad? they r smiling happily now which show their happiness! what do u ppl get? nothing!!! defending rita for what?? nothing!!!! come on ppl, move on.. i think rita is also moving on now.. u ppl r just losers with yr negative minds!!! loserssss… stupid loserssss!!!!

    0

    0
    • apa apa jer lah says:

      Ek eleh nak syarahkan org pulak..oit robyn ko tew alim sgt ke..aku tawlah ko 2×5 jer cam si aidil yg tak sedar diri tu..mesti ko da biasa wat keje cam dia ni :P

      0

      0
  51. sushi says:

    both of them mmg sweet..suka tengok kulit wf dia..cantik sgt2… semoga allah panjang kan jodoh mereka hingga ke jannah.. dan di murah kan rezeki.. Aamiin…..

    0

    0
  52. sushi says:

    both of them are so sweet….suka tengok wf dia.. kulit cantik.. semoga di panjangkan jodoh hingga ke jannah dan di murah kan rezeki dan gembira selalu… Aamiin

    0

    0
  53. robyn says:

    segala yg baik dtg dariNya yg buruk dari diri kita sendiri. setiap kejadian tentu ada hikmahnya. aidil telah bertemu kebahagiaannya dan pasti rita juga akan bertemu kebahagiaan dia nanti. doakan yg terbaik buat mereka dan keluarga mereka. korg pengutuk2 yg hanya dpt ‘kerugian’ di sini, get a life!! segala yg baik dtg dariNya yg buruk dari diri kita sendiri (just repeating, harap dpt sedikit manafaat buat semua dan diri saya sendiri)

    dah dah lar tu asyik negatif je!!!

    0

    0
  54. rita rudainon queen qontrol ayu says:

    Alahai yang marah2 ni napa. pompuan2 ni jeles sbb lepas cerai kan rita hangpa tak dapat si aidil kan. Si Rita tu pun bukan baik sangat pun, propa ganda 23 aja. Tak pun yg ngata2 aidil ni si pencacai Rita

    0

    0
  55. lenny_syumel@yahoo.com says:

    wahai tukang komen di sini…jaga lah percakapan anda..aidil+zarema dh sah jd laki bini yg kamu semua asik dok kutuk2..yg masuk neraka bukan aidilzarema tp kamu semua..terimalh hakikat jodoh mereka setkt itu..ada sebab ALLAH pisahkan aidilrita..rita pn harus renung2kn dirinya sendiri..menantu mcmane sekali pn ttp anak..klau anak melawan mak ayah anda apa perasaan anda..rita pn ego sgt..xnk mengalah lngsung

    0

    0
  56. mat sental says:

    Ada komen2 kt sini mcm gaya x wife je yg menulis… tak pun kwn2 rita tu tulis.. ayat sentap sepesen je bunyi… gaya penulisan marah kat aidil tu sama je dr dulu aku tengok…

    0

    0
    • akulahperempuanittew says:

      aku ni peminat RR, takde kena mengena pertalian kuarga ke apa ke dgn RR, begitu jugak aku rasa yg lain2 yg komen meluat kat AZ nih…RR dah move on, dan family dia plak bukan la jenis nak mengutuk2 orang aku rasa la..sebab sepanjang kemelut AZ & RR, tak pernah sekali pun aku baca family dia bagi kenyataan apa2, jadi jangan la di palitkan kutukan orang2 lain kat AZ ni dari RR lagi…. kalo yg tak minat RR pun aku rasa, ramai yg benci meluat dgn AZ & ZZ ni wehhhh…so hadaplahhh!!

      0

      0
  57. HukAloh says:

    Lepas aku klik kat link ni dan saksikan semua gambar ni, aku terpikir… Ah, macam takde life pulak aku nak tengok mangkuk hayun berdua ni.

    0

    0
  58. kita says:

    memang laki malaysia suka perempuan yg stok muka cam zarema ni ek? yg gebu.muka cam cina sikit. aku tengok ramai yg camtu padahal laki tu..hurmmm.. tgn di bahuuuu

    0

    0
  59. Private SEO says:

    Great post. I used to be checking constantly
    this blog and I’m inspired! Extremely helpful info specifically the last section
    :) I deal with such information a lot. I was seeking this certain info for a long time.
    Thank you and best of luck.

    0

    0
  60. 123456 says:

    betul ke idak mata aku nampak muka zarema kat picture no. 3 tu mcm wanita awal 40an… seriously u all…

    0

    0
    • 0000 says:

      bermakna kau tu yg dah tua…tu sebab mata kau kurang nampak..Allah dak tarik nikmat…atau mungkin sebab ko byk tgk porn kot..

      0

      0
  61. robyn says:

    ha ha ha kesian kat korang kan? meratapi kebahagiaan pasangan yg sdg bahagia ini!! sikitpun tak jadi kudis kat diorg berdua. tapi apa korg dpt ek??? sakit hati percuma jer!!

    0

    0
    • apa apa jer lah says:

      Robyn..we all kutuk sbb we all care bout her jek..yg ko sakitati tu nape..tak sangka ko yg sakit hati percuma sbb kitorang ni hihi..well have fun while read all the negative comments above ok ;)

      0

      0
  62. mega says:

    gambo last tu ..zarema ke pakai spek tu..kenapa cam lelaki plok air muka dia…nampak aidil lagi jambuuuuu dari zarema kehkehkeh..selamat pengantin baruuu uolsssssssssss hakksssss

    0

    0
  63. modjo says:

    perempuan….perempuan……tak sudah2 lagi….
    aku risau nanti bukan dia yg masuk neraka…tapi korang…
    tp aku tak hairan
    sbb mmg da sebut…..majoriti penghuni neraka ni
    perempuan……dan isteri2…….sbb apa??? sbb benda2 mcm ni la…
    tak redha….tak adil katanya….
    tak sedar lagi? ke buat2 buta….pegi baca buku agama la….

    pegi jadi perempuan/isteri yg beriman dan solehah…
    sampai Allah campak suami2 pulak dalam neraka sbb tak hargai nikmat/menganiayai kamu.
    macam tu caranya….
    tak payah ikut la culture2 bodoh perempuan islam sekarang…
    kufur nikmat……modern sgt…..bijak sgt….nak berkuasa jugak mcm lelaki….
    buat apa yg korang patut buat berlandaskan iman …matlamat hidup kat dunia ni….bertakwa.
    semua dah sebut dlm agama….folow je la…..
    kalo rasa dah teraniaya…kita ada undang2….report abis cerita.

    *jgn mengadu korng insan yg lemah la kat public ni…..drama sumanya…… sbb mulut masing2 mcm harommm kut…..tak melambang langsung.

    nak suami alim baik soleh….bole bimbing katanya…..
    bila da bagi pun perangai korang cam sibattt gak……
    bagi makan pakai duit belanja mewah…cukup….baru bole suruh isteri itu ini katanya….
    kalo tak jgn buka mulut katanya….
    bagi duit tak cukup…buat prangai….
    terlupa plak mcm mana penjual ikan bole sara 5 anak….
    u keja cari duit i pun keja cari duit katanya lagi…..hak sama rata….

    lupa dah suami tgh tanggung dosa…..(bajek tak buat dosa? lambat lagi….)
    lupa dah suami kamu siapa…..dia bukan btanggungjawab atas susu anak sahaja….
    yg paling penting perangai kamu.
    lupa kalau ikut agama kamu ibarat hamba…
    tp dalam dunia skrg jadi queen….but its ok kata suami.
    lupa syurga neraka sbb sibukkan kelemahan suami….sibukkan hal dunia….
    kesudahannya….kamu berkahwin dgn tak kahwin pun sama je….
    yg beza dah ada anak….what??? tang agama mana???

    Allah baru tiup sket da jadi tak tentu arah……

    istighfar r wei…..

    Aku bukan anti perempuan/kalo korang ckp aku fanatik aidil… aku jwb pegi mampus aidil xde kena mengena sedebu pun dgn aku….

    tapi aku rasa korang da lama sangat melampau batasan…..like every entry…
    sampai nasihat pun tak mau dengar…..
    ke nak tunggu Allah butakan hati kamu? atau dah buta ni masih tak sedar….

    bersyukur r zaman lelaki terajang2 isteri dah tak ada…..
    zaman isteri duk uma 24/7 mcm org gaji pun da tak ada
    skrg zaman lelaki boleh buat semua benda…..
    dah bole tlg kamu buat keje umah…..(sbb ada yg tangan bangku….punya la busuk jadi perempuan mcm ni)
    perempuan pun da ada kebebasan….dah maju….
    da ada dwet….bole buat itu ini……happy2….TAPI

    adakah kamu bersyukur? ke makin kufur?????

    enjoy la duniawi tapi jgn sampai kamu tertipu.

    chow sin.

    0

    0
  64. tgk muka aidil says:

    Dalam setiap gambar atas xde satu pun muka aidil yg memancar kebahagiaan.si zarema tu smpai ke telinga senyum.tapi aidil?btul2 muka susah hati sesuatu..air muka jelas menunjukkan dia merindui sesuatu..adakah tingat anak2?atau ibu kpd anak2?atau mslh kewangan?atau tidak puas di ranjang? Mybe zarema tdk spt yg dibyangkan selama ni..rita masih ditangga teratas bab diranjang…:))btul2 kali ni muka dia muka terpaksa.hmm..telan jer la..dah kawen pon..

    0

    0
  65. leo says:

    orang tu elok bahagia je… yang korang?

    0

    0
  66. wak lu says:

    Selamat pengantin baru korg!

    0

    0
  67. robyn says:

    to apa apa jer lah…… Kesian kau….. Kesiannyaaaa…. Ha Ha Ha

    0

    0
  68. Aku gojes says:

    Aidil tak mampu lah nak gi honeymoon jauh jauh lau dia go london ke urop ke mesti rita mintak dia duit nafkah byk byk jadi dia go lah krabi thok baju bini dia cuma tshirt putih je memAng merana miskin papa kedana hidup si mamat ni… rita lagi klass skrg tgok sape gatal lelaki ke perempuan rita sampai krg tak kahwin kahwin

    0

    0
    • nona says:

      RR tu x laku harap muka je cantik itu pon sbb camera360 tapi dlm dh kendur seribu…hahaha…tambah plk dgn busuk hati dia sapa la yg nak…

      0

      0
      • benci kembara siol says:

        hoi.. muka zarema tu cam nyah baru operate tau x? apesal muke aidil cam muke sedey je mesti zarema x pandai layan.. rita tetap wanita paling sayang yang lahirkan anak2 aidil.. #rita 1000X lagi lawa dari zarema gueencontrol#

        0

        0
  69. diana lempir says:

    makan hati RR tengok. tak lama lagi meroyan laaaaa

    0

    0
  70. detactive conon says:

    C aidil ni kan…pndai buat anak…bgi anak2 duit blanja bkira..emm..jantan2..time ko suka c RR dulu tak ko pikir camna ar..karang ni ko kwin dgn c zarema..esok2..camtu jugak ko kerjakan si zarema…tapi tak kisah ler kan…dua2 kaki clubbing..mana tak pucat muka..dah clubbing kat luar..clubbing lagi atas katil..weiiii..henjut ler puas2 aidil…lepas ko bosan dgn zarema..haaa ntah2 muncul lak zarina..heheheheheh..jantan tak prnah puas…

    0

    0
  71. Terubuk Masin says:

    hahahahah…c robyn ni kaum kerabat aidil n zaremak ler..tu dia backup abis abisan…weiii…

    0

    0
  72. Anonymous says:

    tgn tu bukan melekap.. tgn tu tgh cover sbb tgh naik bot and angin bertentangan.. kalau tak cover mmg nampak sgt la itu buah… lg pun bot laju.. korg x penah naik bot kot…
    please fikir out of d box..

    0

    0
  73. peah says:

    bersangka baik sj…walaupun dh jelas dimata

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Good try Zarema..Unfortunately u still look older than RR, dia jauh lbh cantik! Try so hard next time ok :) :) :)

    0

    0
  75. aidil bangang says:

    Halamak….apsal aku tgk zarema ni da mcm bapokss..

    0

    0
  76. robyn says:

    aku back up ke??? sah sah bodoh si terubuk masin!! aduyaiii terang2 tak paham komen2 aku atau tak reti membaca….apa2 jer lah dan terubuk masin dah lah buta, tuli pulak tuuuu…..lantak koranglah!! apa2 jer lah & terubuk masin – Silly Twosome…. Oopsss takkan korg paham apa maksud silly twosome tu kan? mesti korg ingat itu perkataan lucah kan? KESIANNNNN

    0

    0
  77. […] (17 GAMBAR)Aidil & Zarema Bulan Madu Di Krabi, Thailand (151) […]

    0

    0