Written by AbangNara | December 13th, 2013

Kalau tak silap Abang Nara, malam ini akan berlangsung majlis resepsi perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin. Dalam tak sedar, sudah 2 hari rupanya mereka berdua sah bergelar suami isteri. Cepat sungguh masa berlalu. Masih terasa kemeriahan majlis pernikahan pasangan pengantin ini yang jelas terserlah kemewahannya.

gambar nikah che ta

Abang Nara terasa terharu apabila melihat gambar Zain mengucup isterinya di atas. Abang Nara dapat rasakan kasih sayang, cinta dan betapa bahagianya mereka berdua. Semoga perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat.

gambar nikah che ta

Lagi beberapa gambar sekitar majlis pernikahan Che Ta dan Zain dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram CarlosNizam, Instagram AnnasEaskey, EddiePhotoVideo dan AstroAwani.


gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta
gambar nikah che ta

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

109 responses to (16 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Rozita Che Wan & Zain Saidin

  1. Abid Ziq says:

    Meriah tol perkahwinan diorang nie

    :-)

    0

    0
  2. hamba allah says:

    cantik gambar.

    0

    0
  3. pizza says:

    Cik Ta looks obviously too old for Zain. Takpe la, dah jodoh. Cik Ta kena bekerja keras jaga penampilan dan prestasi untuk ‘jaga’ Zain. Good luck!

    0

    0
  4. Jentayu says:

    Doakan yang terbaik…
    Dah sah jadi suami isteri.
    Paling sejuk mata memandang ialah….bila ibu Zain bertudung…sbb beliau kan convert bila nak berumahtangga dulu…
    Jadinya…Alhamdulillah….

    0

    0
  5. mieowww says:

    Asal ms gambor family che ta tu..si ayu posing arah lain..buat spoil jek

    0

    0
  6. pasangan suami istri yang serasi, wanitanya cantik, laki lakinya Cakep

    0

    0
  7. Gorgeous says:

    Grand gler..majlis aku nk wt simple je nnt..huhu

    0

    0
    • Bedah Bisu says:

      Ya lah dah hang tak dak duit sebab tu buat simple ja.

      Cuba kalau hang ada duit, jangan kan bunga, burung mermati pun hang dok angkut buat hiasan dalam wedding hang.

      0

      0
  8. pasangan suami istri yang sepadan, istrinya cantik, suaminya ganteng

    0

    0
  9. nO nEEd says:

    x kesah la rambut ang mcm mi sanggul pun che Ta oi, janji ang dh slamat jd laki bini. smoga berbahagia ok.

    0

    0
  10. Sayang says:

    dh malas nk komen ap2…doa kan dia org bahagia sdh la…harap2 dia org cepat dpt rezeki anak…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    macam cantik je

    0

    0
  12. Anonymous says:

    cik ta muka dia sebiji mcm bapak dia….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    waaa…bln dua belas ni ramai retis y kawin…nk tengok sape dlu y dpt baby…enth2 wan maimunah kot……

    0

    0
  14. yachula says:

    bukan nk kutuk…tak kesah pon diaorg nie kawen,,dah jodoh..tapi gambar first macam anak cium mak la…huhu…che ta mmg cantik..tapi muka dia nampak elegan..then zain still boyish…huhu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Iya, Che Ta memang cantik.. Gasak lag. Anak cium mak ke, cium nenek ker, cium moyang ker. Asalkan diorang bahagia. Che Tak takla nampak berumur sangat. Nampak mature, yes tapi tak nampak tua, ok. Zain memang look boyish. Dah umur dia baru 29. Tkkan nak dia nampak macam 50 & jalan bongkok-bongkok kan. Apedah..

      0

      0
      • chetakerepotkering says:

        Oi badigol.. Nampak sgt tak tahu hukum.. Islam ke selam kau ni.. Kalau dah qiyas nyer bercium nampak mcm cium mak, namanya zhihar lah samdul badigol kena tendang masuk gol!

        Zhihar hukumnya haram!!!! So maknanya, perkahwinan ini haram. End of story. 2 kahwin cerai. Haha.. Bodos..

        0

        0
        • aku says:

          kau la yg x bape nak pandai… setakat kite2 ni yg mengate cik ta 2 mcm mak zain 2 mcm ank, mane datang zhihar nye?
          sibuk becakap pasal hukum mcm kau lak yang berhak ats cik ta..
          lain la kalau zain sendiri menyamakan cik ta 2 mcm mak die.. bodos bergande..

          0

          0
  15. shahz says:

    ok je…. nmpk cantik jgk la derang…. gamba sblm2 ni blom edit.. yg pasal tiara, baju pengantin etc.. tu x nak komen sbb ramai dah komen sblm ni….haha

    0

    0
  16. Suke hati Zain lah nak pilih yang macam maner! Yang 40, 50 60 etc.. Jeles ke korang tak dapat Zain or Cik Ta yang super hot walaupun umur dia dah 40?? Susah tau nak maintain penampilan macam dia.. ada yang baru 20han, perot dah boroi!!, jamban dah melebar!! She must be so special that Zain chose her among many.. Mungkin yang muda tak pandai amek hati dia, maner kite tau. As for the lovely couple, congrats. You guys look awesome together. In shaa Allah, Zain bole bimbing Cik Ta supaya menjadi isteri yang mithali.. Amin.

    0

    0
    • Harum Bolong says:

      biasa lah tu mulut org…aku harap zain setia kat cik ta. jgn hangat2 taik ayam jer.. biasalah..kalau dah jadi bini, yang lawa pun jadi biasa2 jer..yg tua lagi lah nampak tua..

      0

      0
  17. mira says:

    1) nampak betul che ta tua..
    2) nampak nak menunjuk2..nikah pun duduk dekat..sgt tidak manis dilihat
    3) paling menenangkan mata ibu zain..paling manis dilihat..mengalahkn pengantin..
    moga bahagia sepanjang hayat.
    4) ayu raudhah mmg menyemak..tak tau lah..makin nampak muka jahat dia..

    0

    0
    • Bedah Bisu says:

      1) hang pun nanti tua jugak, lagi huduh dari che ta.
      2) so what, nak menikah dok bilik lain lain? kau pun kahwin nanti duduk sebelah sebelah jugak. tak pun duduk belakang suami.

      tak manis konon.

      0

      0
    • akusukadia says:

      aku suke yang no. 3 tu…bhahahhaha

      0

      0
    • rynna says:

      kalau akak kita kawin mesti la kita datang ,nyemak ke hape..

      ko ni musti penyokong Rita kan,gini la mulut ko nya jadi nya..

      yang penting mulut Ayu x laser mcm Rita..kalau aku jadi Aidil pun aku belah!..x sanggup~~~

      0

      0
    • mama mia says:

      1.kau nanti tak tua ke?
      2. Okla kawin duduk dekat,ko jeles ek
      3. Yg ni aku stuju
      4.ko ni kan mulut puaka betul,mesti ko jeles dgn ayu. di alam realiti muka dan mulut ko lagi nampak jahat kan.mesti ko ni juara gosip mulut berpuaka kat area rumah ko

      0

      0
  18. jas says:

    kuasa jodoh di tangan Allah swt walaupun beza usia 11 thn che ta & zain..sama age gap antara rita rudaini – aidil jugak 11thn..harap che ta kena work hard jaga zain :-)..bukannya apa bila umur zain baru cecah 39thn umur che ta pulak dah 50thn..btw tahniah..

    0

    0
  19. cikibun says:

    lawa la jugak

    0

    0
  20. fuh says:

    sarat sangat dengan bunga. emm..overall,cantik la jugaaakk~
    make up tu..tebal bebeno…sekilo ke make-up tu?

    0

    0
    • Bedah Bisu says:

      Bodoh kau ni.

      Dah sah sah nama artist, kena la make up tebal. Orang banyak duit and sponsor. And, Cik Ta ni pelakon bukan nya kerja tukang make up.

      Kau takde duit, lain kali ambil je make up BODY SHOP tu tonyoh sendiri cantik ke tidak?

      0

      0
      • akusukadia says:

        bila dah ari2 pakai bulu mata palsu bertingkat2 n make up tebal2…mase kawen nampak same je…xde seri or beza pun…

        n lagi 1, ade ke tulis kat mane2 newspaper yang pelakon kene make up tebal2????please mention kan newspaper mane????
        sebelum nak memBODOHkan orang, sila berdiri dihadapan cermin..(cakap depan cermin)

        0

        0
        • aku comel says:

          bertobat le wei. takyah bajet mengutuk org sgt. byk bebeno pendengki tgk org happy. semoga cikta dan zain aman bahagia

          0

          0
  21. Anonymous says:

    Cik Ta kawen hepi habis ….asyik senyum saje.

    Tak de syahdu sikit pun. Maklumlah dah pernah kawen.

    0

    0
  22. mee says:

    gambar #2 tu, facial expression zain, priceless… its like he is saying “Im gonna have fun tonight”

    0

    0
  23. milo says:

    cinta tu subjektif. kita x dpt rs cinta zain kt cik ta wpn bebeza umur. hya dorg yg tau, hya dorg yg rs, dan dorg jgk yg akan tempuhi bahtera rumah tga bersama. apa hak kita nk mempersoalkn jodoh org lain?sedangkan Allah da benarkn majlis ni belangsung, apa plak kita sbg hamba ni nk bising2. bila Dia da bagi greenlight, maksudnya mesti ada hikmah sebalik kawen dorg ni. think positive people! get a life. doakn yg terbaik utk dorg.
    peace yall!!

    0

    0
  24. atas pagar says:

    suka nya tengok mak zain..
    muslimah nyer dia..

    …..yang ayu tu napa bergambar gitu.. orang lain dok posing satu arah..dia dok posing arah lain napa…

    0

    0
  25. sue says:

    dah selamat dah pun. Doakan yang baik-baik ye. take elok kata Che Ta tua. Kita pun akan tua jugak. Saya suka tengok Che Ta sebab pandai jaga penampilan dan kesihatan. Kalau muka muda tapi badan macam 50an pun tak guna kan. kalau boleh janganlah prejudis sangat dengan yang berstatus janda. Kita tak berada dalam kedudukan mereka. Mereka pun nak merasa bahagia dan disayangi. Kita diciptakan Yang Maha Esa untuk berpasangan. Wan Maimunah walaupun dah berumur masih ada yang sudi menerima dia. Saya salute lelaki tu. Itulah sebaik-baiknya.

    0

    0
    • so sweet says:

      ye lah sue. seronok tengok diaorg bahagia bersama pasangan masing-masing. wan maimunah junior bila lagi ek. hahaahhaaha

      0

      0
  26. Anonymous says:

    Cik ta ni leher dia berkedut …lain kali tukar fesyen rambut yg tutup leher baru ok sikit..

    0

    0
  27. N says:

    ayoyoyo~ sakit lagi mata baca komen2 orng drpd tgk gmbr2 RCW dgn ZS. bior la kat diorang. dh kawen dh pun. nak suruh buat apa? kawen balik? then buat kecil-kecilan? doakan yg terbaik sudahh la. toksah iri hati sangat lah tengok diorang membazir. tak kacau duit kita sudahh

    0

    0
  28. mael lambong says:

    sanggul che ta mcm pakai headphone da…

    0

    0
  29. manja@yahoo.com says:

    adik bradik cik ta ramai dh pakai tudung..tk mustahil cik ta pon boleh brtudung suatu hari nanti…siapa tahu kan…hidayah ALLAH…cantik sgt isteri lan pet2…sib baik msa tengah glemer dia pg pinang adik cik ta tu…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Che Ta cantik kalau senyum nampak gigi….

    0

    0
  31. Nisa Cahaya says:

    Assalamualaikum semuanye…
    kite doakan yg terbaik buat pengantin baru ni ye..kte sbg manusia x terlepas dari dugaanNya..Mereka adalah artis yang mempunyai perasaan same spt kite..klau sye pun, nak juga kahwin grand spt ni tapi ape boleh buat kan…smampu yang ade..so, jgnle kte nak mengutuk mereka..kesian che Ta dan Zain.. Jgn le kte komen yg biadap sungguh…U jealous ke???? mereka xde hutang ngan u guys…so, stop it!!!!
    To Pengantin Baru, smoga bahgia, sihat dan suces selalu…sye suke tengok gambar2 u two..sikit pun xde rse dengki or mnyampah malah im so happy melihat u 2 happy….

    Wassalam,
    Nisa

    0

    0
  32. aku says:

    aku harap cik ta ni belajar2 la pakai tudung lepas ni mcm mak si zain ni..malu la..mualaf macam mak zain ni pakai tudung bukan main labuh….hang yg lahir sebagai org islam pun xda pakai mcm tu

    0

    0
  33. Sumijelly says:

    suka baca komen-komen yang kat atasss ni……… lg best kot dr baca entry yang teratas…hik3..

    Semoga mereka berbahgia hingga ke akhir hayat… AMIN

    0

    0
  34. Tgk diaorg puny walimatulurus,beradik Che ta tmsuk ibu die pkai Tudung,Che ta je tak…seri pengantin takde la aku tgk,seri lampu yg menyemak tu adelerrr….btw,ayuuuu sgt mertua Che ta….hihihi

    0

    0
  35. aku comel says:

    actually i yg cun ni dan muda remaja lagi pun jeles tgk cikta ni, cantik sangat. she is like a beauty queen. u oolss ni sepatutnye mendoakan cikta dan zain. malahan i yg bukan fan cikta teruja tengok mcm mana cikta maintain her figure dan wajah although dia sudah meningkat usia. kita perlu stop mengutuk org

    0

    0
  36. Zain Sardin says:

    pani korang dengar laa berita panazzz cik ta bunting pelamin plak hehehe….

    0

    0
  37. terry9 says:

    ak lupe plk lan pet pet ny satu pamili dgn che ta..die kawen kakak ke adik eh??mntg2 die x glemer..xde pon org nk update psl bini die dpt ank lg ke..ape ke..die pon retis what~~

    0

    0
  38. Ladadidadi says:

    Dah selalu sgt makeup tebal .. so tak nampak seri pengantin Che Ta ni.

    0

    0
  39. Zie says:

    Tahniah! Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.

    0

    0
  40. cik je says:

    Semlm tgk majlis diorang kt ria.nampak cantik sgt che ta.terharu tgk adik bradik menitiskan airmata.sudah2 la mencaci diorang.rumahtga diorang biarlah diorang yg corakkan.kesian plk tgk diorang ni asyik kena kutuk je.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Boring tengok pic che tah, semua nya possing sipi2 nmpk sblh pipi je

    0

    0
  42. melati says:

    Kesian aku tgk Che Ta ni,..Raya tahun ni jgn lupa jual biskut Raya lagi yer…

    0

    0
  43. ella says:

    Ella nampak tua tak time kawin dulu?emmm ella raseeee…..tak kot kan?anyway..tahniah…

    0

    0
  44. che alif ba ta says:

    Aku ni bukan lah peminat che ta pun…tp bg aku, sape yg suka kutuk2 tu mcm ade penyakit hati je,..jeles le tu dia x cantik mcm che ta..x pun, mjls kawen diorg x happening mcm che ta haha…bior le dia nk kawen grand2 walaupun dh berumur…ekau ado? Jgn dengki2….kalo dengki2, jgn bace gosip2 kt bn ni…

    0

    0
  45. ikan says:

    elokla da kawin.. tapi ade je yg tak puas hati.. susah nak puaskan hati semua orang.
    bukak2 tengok dah kendur. harap2 zain byk sabor.. bende boleh direpair. lepas repair bukak2 terus melantun kene muka..

    0

    0
  46. […] (16 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Rozita Che Wan & Zain Saidin (106) […]

    0

    0
  47. […] (16 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Rozita Che Wan & Zain Saidin (107) […]

    0

    0
  48. Selamat… Turut Berbahagia…
    Salam Sahabat

    0

    0