Written by AbangNara | July 21st, 2012

Revolusi. Mungkin itu yang Abang Nara boleh katakan terhadap gaya pemakaian tudung di Malaysia ini. Kalau dulu kita hanya ada satu, dua teknik melilit tudung, sekarang ini Abang Nara rasa dah dekat 20, 30 teknik yang dicipta. Senang cerita, muslimah di Malaysia semakin banyak pilihan yang bersesuaian dengan gaya mereka.

natasha hudson

Dan Abang Nara sangat tertarik dengan gaya hijab yang dibawakan oleh Luvstylista ini. Menggunakan Natasha Hudson, Diana Amir dan Yatt Hamzah sebagai model mereka, ternyata rekaan hijab yang dibawakan sangat moden. Di mata Abang Nara memang nampak agak pelik, namun mungkin di mata para wanita Malaysia ini adalah rekaan yang sangat unik.

natasha hudson

Lagi 14 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kalau anda berminat dengan koleksi ini, bolehlah ke Facebook Luvstylista untuk maklumat lanjut.

natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson
natasha hudson

101 responses to (16 GAMBAR)Natasha Hudson, Yatt Hamzah Dan Diana Amir Bergaya Dengan Hijab Daripada Luvstylista

  1. ulalala... says:

    urmm.. gaya tudung yg tak mungkin aku akan pakai sampai bila2.

    0

    0
  2. saya says:

    hmm…nak kata cantik,terlalu menyerlah,nak kata xcantik,ok juga.. bergantung kepada si pemakai la,..yang penting niat..

    0

    0
  3. vanilla ice says:

    serabut mata !!!

    0

    0
  4. comel says:

    Aku pun sama. X da masa nak melilit lilit ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      x surohh pon korang sumer pkai mcm tuuu,\…at least dorang tutup gak aurat…dr korang dok ngutuk tuu…dosa jer yg dapat…

      0

      0
  5. maibiskut says:

    bpesyen sakan jer….

    0

    0
  6. kanak-kanak desa says:

    gambar diana amir yang kedua cantik…sopan je…(^_^)

    0

    0
  7. did says:

    diana amir paling ok. tudung pakai tutup dada. yang lagi dua hazabedah! yatt, dah nangis2 dekat pentas PAS tapi??? fake!

    0

    0
    • zuragone says:

      betul nampak diana lebih ok… kening pon da tak cukur.. tp masih xfaham dgn yatt…

      0

      0
      • milo says:

        betul tu..diana amir stakat nie nmpak ok penghijrahan dia dr Yatt..lau tgk yatt kuku pun still simpan panjang lg…

        0

        0
      • noname says:

        bt0l2..stuju..lg 1 lame da peratikan, diana x pakai bulu mate pelesu p0n..bulu mate die semulajadi lebat n pjg…bkn ke selangor da kua fatwa x bole pakai bulu mate palsu neh??same hukum cm pakai rambut palse…Wallahualam…luv diana _~)V

        0

        0
  8. akirakaede says:

    tabarruj semua ni.

    0

    0
  9. Prince Noob says:

    mohon tak payah2 la nak pakai2 tudung pelik2 dengan makeup tebal 10 inci

    0

    0
  10. tudungbese says:

    tudung yatt nmpk anak rambut.

    0

    0
  11. ana says:

    bersederhanalah dlm berpakaian.. jgn bertabarruj… =)

    0

    0
  12. jenab says:

    kalau boleh, kurangkan la mekap tu yee.

    0

    0
  13. joyah terbang tinggi says:

    mak aihhhh. tebalnye mekap kau.

    0

    0
  14. lemang rentung says:

    Over la pulokk!!!

    0

    0
  15. lemang rentung says:

    Over la pulokk!!!

    0

    0
  16. lemang rentung says:

    Over la pulokk!!!

    0

    0
  17. pizza says:

    hadusssss, sakit mata seyyy. Plus the makeup, phewwww. Mana bole mcm ni, muslimah la sgt, lipstik saja dah mintak org laki toleh 2-3 kali. For me, bersederhana is the best. Same goes to makeup. Less it should be.

    0

    0
  18. crabzz says:

    cm pelik pon ade jgk design tudg2 fesyen skrg ni..btw…better dr yg terbukk sne sini :)

    0

    0
  19. jaja says:

    tebalnya makeup…x sanggup nk tgk..klu tgk majalah dara.com pun sama,tebal2 makeupnya..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Tudung dah elok mekap plak tebal. Ni nak jadi bahan kat BN le ni..ada je tak puas hati korang ni kan.

    0

    0
  21. Lagubestbest says:

    Yang rossette tu cantek jugak, laen2 macam ropol meja je. Anyway, bawal aidijuma gak la yang nampak muslimah bg ku.

    0

    0
  22. low yatt says:

    wowww ! Sgt laa muslimah nya yatt n others … Tudung ala ala eryka baduu … Sma cm yuna badu

    0

    0
  23. low yatt says:

    wowww ! Sgt laa muslimah nya yatt n others … Tudung ala ala eryka baduu … Sma cm yuna badu

    0

    0
  24. anak tudung says:

    Tudung utk menutup aurat semakin tenggelam oleh motip fesyen. Ntah haper2lah. Sbg seorg pompuan bertudung..tudung2 pelik ini x praktikal pun nk pkai dlm kehidupan seharian.

    0

    0
  25. […] Revolusi. Mungkin itu yang Abang Nara boleh katakan terhadap gaya pemakaian tudung di Malaysia ini. Kalau dulu kita hanya ada satu, dua teknik melilit tudung, sekarang ini Abang Nara rasa dah dekat 20, 30 teknik yang dicipta. Senang cerita, muslimah … Continue reading → […]

    0

    0
  26. Cik pizz says:

    Mekap @_@

    0

    0
  27. gol says:

    tudung macam ni nampak cantik sebab photoshoot je. Cube orang biase pakai buat jalan2.tak ke pelik jadinye, Kalau dah make up tebal, posing depan kamera mesti la nampak okay. Kalau org biase pakai pun mungkin utk time ade dinner ke etc. itupun mungkin la ade org nak pakai camni

    0

    0
  28. poker face says:

    sungguh x praktikal.. bila org sibuk nak berhijab, mula la pereka fesyen pun nyibuk nak reka tudung yg pelik2. choiiii btl..

    0

    0
  29. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu kalau nk pakai tudong minah jambu pakai tudong yg biasa2 aje simple n nice …minah jambu tk bekenan pulak tudong burong mat jambol yg macm artis kt atas pakai rimas lah……terima khaseh aje lah ye thank u….

    0

    0
  30. anne says:

    Stakat pki tudung,igt dh tutup aurat ke?btapa kelirunye org islam la ni (satg side2 keliruans akn kate ‘yg pnting tutup aurat.ttp slh,x ttp slh’ dgn mekap ko tu.diana tdg oke,mekap kau ya ampuuuuunnnn!!!

    0

    0
  31. attract attention says:

    jangan lah pakai tutup kepala yang menarik perhatian.
    bila matlamatnya nak tarek perhatian tercipta lah fesyen2 yang aneh.
    weird sangat.
    dan bila dah menutup kepala, selalunya over emphasis pada mata. sangat over solekan pada mata.
    menarik pandangan kepada mata.
    ini juga bahaya, kerana mata bertentang mata…
    segalanya bermula dengan mata.
    sedangkan tujuan pertama ialah menudukkan pandangan, yaitu jaga mata.

    0

    0
  32. wanita menutup aurat says:

    macam tabarruj jahiliah..masya Allah..

    0

    0
  33. nizaruz says:

    boleh x kau make-up yg natural sikit..ni over pla…berinci2 make-up tu… x de oksigen langsung kulit tu…camne kulit nk bernafas… mata pown merah2 pakai lens.

    0

    0
  34. rohaniah says:

    dh kembali zmn jahiliah…

    0

    0
  35. lin dan says:

    tudung macam ni untuk acara yang extravagant jugak la kot..
    tapi bukan untuk everyday wear..
    just my opinion..

    0

    0
  36. I cannot stress enough on the importance of a well-balanced renal diet.
    It is essential for kidney health. It not only helps keep kidney health
    perfect but also repairs any kidney damage. Talk to your
    doctor and he will help plan out a good renal diet based
    on your kidney condition and your overall health in general.
    Kidney problems can be kept at bay with the
    right food and a healthy lifestyle.

    Don’t rely on what your doctor says, do your own research and find out what the good renal diet foods are and the restrictions. I know people who have survived chornic kidney disease through major lifestyle changes, including dietary changes.

    0

    0
  37. oct1883 says:

    tebal giler make up.. diana amir je yang paling sikit make up.. tu mun macam pelik je winged liner dia.. huhuhuhu.. alamak.. kurang pahala puasa.. :P

    0

    0
  38. Puteri Sayang says:

    Tebalnya mekap terutama Yatt… Bertudung dh elok tak kisah la fesyen apa yg nk asal menutup aurat tp mekap tebal 10inci apa cerr? Lg 1, colorful sgt. Apa pun tahniah kpd Natasha Hudson kerana bertudung. Sesungguhnya anda mmg cantik. Dan Diana Amir kelihatan anggun dgn solekan tipis tu mmg sesuai dgnnya. Tahniah kpd anda semua.

    0

    0
  39. Rashidah utama says:

    mak aii.. bulu mata palsu yatt dh mcm penyapu

    0

    0
  40. imah says:

    kadang2 make up tebal tebal… salah satu sebab nye ialah cara orang edit gmbar tersebut… so jangan la cebat terpedaya..

    0

    0
  41. tudungsaji says:

    ni anak si Leesa Formula punya.. hmm.. ada ke nak pakai tudung macam nih? dah la mahal..

    0

    0
  42. diana amir cun..tuds kt kepala dy pn lawa2..

    0

    0
  43. Minah says:

    Sudah2lah dengan fesyen2 tudung melampau ni semua. Orang bertudung untuk menjaga aurat dan untuk nampak sederhana. Ini dah macam over and tarik perhatian. Siap make-up and pakai kaler2 terang ni semua. Macam ni ke contoh yang artist2 yang baru “berhijrah” nak tunjuk? Kamu tu semua diperhatikan. Kalau boleh, tolong la bagi kami contoh yang elok untuk diikut. Bila kamu semua bertudung macam ni, org lain akan ikut. Tolong la fikir.

    0

    0
  44. ape2ajerla~ says:

    btudung kerana apa…….kita leh nmpk bezanye kat situ…..~

    0

    0
  45. ami says:

    natasha, walaupun gaya tudung yg diberikan pada ko adalha yg paling pelik, tapi ko boleh bawa dalam gambar. ko memang supermodel.

    0

    0
  46. halimah jongang says:

    ni cuma nak bgaye je lebey…bukan nak menutup aurat bebetol pung

    0

    0
  47. iLash says:

    Rasanya tak perlu melihat kekurangan orang kan…ukur dengan diri sendiri dulu…mengutuk tu pun bukan satu perkara yang baik….apapun credit pada Eyestudio dengan photo yang cantik…

    0

    0
  48. iLash says:

    Rasanya tak perlu melihat kekurangan orang kan…ukur dengan diri sendiri dulu…mengutuk tu pun bukan satu perkara yang baik….apapun credit pada Eyestudio dengan photo yang cantik…

    0

    0
  49. iLash says:

    Rasanya tak perlu melihat kekurangan orang kan…ukur dengan diri sendiri dulu…mengutuk tu pun bukan satu perkara yang baik….apapun credit pada Eyestudio dengan photo yang cantik…

    0

    0
  50. Sshh says:

    nk mengata tpi bila puasa..tpi y paling sy suka tudung diana amir jer..y lain..mta mf…

    0

    0
  51. kecoh siak says:

    komen2 korang pasal mekap, tudung, kuku, mata merah lah menyebabkan aku scroll atas, scroll bawah. hehe

    0

    0
  52. Ros Putih.. says:

    kalau bagi FREE kt aku pn aku x akan memakainya..aku lbih suka tudung y simple tpi ctk..

    0

    0
    • poyopororo says:

      mmg la, sbb klu ko pakai tudung kat atas ni, mcm hantu dh rupanye, sbb muka ko pun bkn cantik mcm retis.. ahahah

      0

      0
  53. Jeng jeng jeng says:

    Normally org yg betul2 nak berubah kearah kebaikan kita boleh tengok dari keperibadian mereka. Nak berubah bkn senang melainkan kita benar2 nekad bkn takat full pray jer. Dari segi amalan , cara berpakaian, bermake up, apa yg kita makan etc.. kenalah bersederhana. Byk gak yg dah berhijrah sampaikan ada yg berpurdah tapi napa make up kat bahagian mata masih sekilo, telunjuk dan pergelangan tangan masih pakai heavy accessories, contact lense biru ngalahkan minah salih.

    0

    0
  54. iyeke says:

    SATU JE CANTIK..YANG NATASHA PAKAI TU, WARNA PURPLE (ROSSETE)

    0

    0
  55. Anonymous says:

    bnyknye ustajah suka bergosip kat siniiiiiiiiiiii!!! TDDMKA!!

    0

    0
  56. dinos says:

    yatt hamzah.. dr awal aku rasa dia dah auta. .pelesu semata..ermm

    0

    0
  57. waduh2 says:

    kalo perasan tudung2 sipot yg meriah tu sume pengaruh dr indon.kt indonesia mmg terkenal tudung2 gini.dh jd mcm singa pon ada gak. inila namanya matlamat tidak menghalalkan cara.matlamat dh baik bertudung tp cqra x sempurna.pngaruh dari indonesia ni agak bahaya.ari tu kt saluran bintang ada konsert menghayati ramadan.tp bkn nyanyi nasyid ke tapi mcm konsert rock gitu.

    0

    0
  58. Sekadarnya says:

    Leboh baik dari yang langsung tidak bertudung yer

    0

    0
  59. BERIM says:

    jgn pikir tutup aurat je…bertabarruj tayang kat org tu pon da xboley..kat somi je boleyyyy

    0

    0
  60. Anonymous says:

    owh ingat myself aja tak berapa nak berkenan dengan fashion tudung gini…
    Come on lahh designer Luvstylista so called…. if nak design pun biar lah bersesuaian ini bombastik sangat. Confirm ah tak laku !!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      utk org kampung mcm ko xlaku, tp utk org2 kat kl yg selalu pegi function or event, tudung mcm ni laku. dah ko duduk je diam2 kat ceruk dapur, pakai je serkup nenek kau.

      0

      0
  61. Minah tonggeng says:

    Tudung org Afrika. Perempuan negro .aq lansung x minat. Simple lagi bagus. Praktikal dipakai dlm kehidupan harian . Kalau berbunga2 , beropol 2 yak tentu arah berserabut aq tengok. Bagi free pun tak nak. Bagi kat ct bolehlah.

    0

    0
  62. mama red says:

    mama suka tgk si diana amir x bebulu mata palsu, mekap x tebal sgt, bertudung x pelik sgt… mama kenanlah

    0

    0
  63. mak c kina says:

    bkn xcntk,tp xsesuai utk harian…yes,utk runaway show ye sesuai..yatt tlg la slow skit mekap 2…mcm ko tampal je hidung ko 2…

    0

    0
  64. budak baru says:

    aku harap mereka akan terus berubah ke arah kebaikan, walaupun agak kurang baik ntuk dressup, n make up tebal camni.. tapi xpela.. pelan2 kayuh. bak kata orang jepun, KAIZEN – continuous improvement.. Harap korang sume akan terus istiqamah dalam melakukan perubahan.. insyaallah.. :)

    0

    0
  65. aisy says:

    pelik cakap dh berubah tp still x faham ttg islam… klu dh berubah jaga lee aurat dan pakaian…ni makeup tebal2..bibir merah…tudung jenis aper…?? awk bertiga kene kuat iman…klu sekadar nk ckp x guna klu x buat… nk jd muslimah sejati kene tinggalkan dunia yg boly korang sonsang…kesian btul…

    0

    0
  66. Anonymous says:

    x elok mengumpat di bulan puasa…buat kurang pahala korang jer…mari kita sma2 bdoa agar mereka smua d beri hidayah yg sebaik2nya…

    0

    0
  67. lantakpilah says:

    pakai tudung back to basic = simple & nice

    0

    0
    • adalia says:

      ade ke org nak bli tudung cm tu ng bunga2 besar ropol2 cm kain langsir..for me simple is nice..to pereka tudung u have to design tudung yg berlandaskan syariat..

      0

      0