Written by AbangNara | August 25th, 2012

Pasti ramai yang tidak sabar untuk melihat gambar sekitar majlis pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Husna yang telah berlangsung kelmarin. Terima kasih kepada Artmosphere Photography yang merupakan jurugambar rasmi untuk majlis ini, pembaca BeautifulNara kini dapat melihat kemanisan kedua-dua pengantin baru ini.

gambar kahwin ustaz don

Ustaz Don dan Husna nampak sama cantik dan sama padan di hari bahagia mereka ini. Semoga kebahagiaan ini akan menjadi milik mereka selama-lamanya. Lagi 15 keping gambar sekitar majlis perkahwinan Ustaz Don dan Husna dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Facebook Artmosphere Photography.

gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don

87 responses to (16 GAMBAR)Majlis Pernikahan Ustaz Don Daniyal & Husna Daripada Artmosphere Photography

  1. Nothing says:

    Sedap mata memandang.

  2. syameen says:

    tahniahhh……buat ukiran inai di tangan dan jari blh ke? ade ustaz kat harammm….komen skit ust. Don

  3. Sunshine says:

    Sweetnyeeeee!!!till jannah :)

  4. Hamba Allah says:

    Welcome to our big family Ustaz Don =))
    Jumpa kenduri nanti =))

  5. ana says:

    kate lukis2 haram… bole ke x ni… phew~

    • naj says:

      coment2 atas tu dah jwb kan… ustaz don pnah ulas hal ni dulu… ukiran inai di boleh kan.janji ukiran nya hanya ber motif kan bunga, tak melepasi pergelangan tangan.

      • ana says:

        well.. aq komen masa mula2 gambar ni publish..komen di atas dtg lpas tuh.. skrg bru baca… lgpon cuma nk pncerahan.. ada ustaz ckp xbole inai menyerupai tatu wpun motif flora.. so nk thu la kan… xsalah rsanya…

  6. Aniss says:

    Bagai pinang dibelah dua. Semoga berbahagia dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah :)

  7. Aku Fan MU says:

    Aku memang sonok tengok Ustaz Don ni. Dah kahwin ni, aku doakan agar Ustaz Don semakin hebat menyampaikan dakwah, semoga kekal bahagia hingga ke syurga, semoga dapat anak-anak yang cute + soleh solehah ~ Amin..

  8. hajimaru says:

    boleh la wat ukiran inai di tangan..dah difatwakan pun..yg penting ukiran tu mesti la motif bunga2 ke..jgn la letak gmbr x senonoh..sekian..

  9. durian says:

    inai yg yg haram kalo bercorak binatang…tp kalo corak daun x haram….blh cek kat fatwa mlysia lmn web….kalo slh tolong pbetulkan

    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      kalau artis kawin pakai inai tkde pon orang nk cakap pasal fatwa2 pn ! banyak yg kutok lagi ada huh !

  10. Iphoneuser says:

    Simple je, takde nk cium2 dahi, mcm kaum nasrani..lagi aatu, apasal nk comment je kena letak website? Apa perlunya? Abg nara nk follow ke?

  11. miss A says:

    muke wife die ade iras2 haliza misbun… tahniah!

  12. Aleeya cute says:

    Waduhhhh . . Sweetnye ustaz . Sepadan pulak tu . Nk jugak camtu . Hehehe

  13. Norma says:

    Yes, I thaught ada ulamak kata berhias inai di jari dan tangan (seperti tatoo) haram tapi isteri Ustaz buat…hope tak salah.

    • bbm says:

      harap saudari sendri boleh cek kat majlis fatwa malaysia. x silap sy, dibenarkan sekadar lukisan daun2 sebegitu.. x ada ghope binatang

  14. nawwar says:

    ustaz Zaharudin pnh cakap ukiran inai di tangan sampai pergelangan tangan sj dibolehkan..

    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      tkan lahhhhhhhhh nk ukir inai sampai siku pulakkkkkkkkk ape sajeeeeee lah !!

  15. ita says:

    Kau orang ni …Ada aje cara nak cari kesalahan orang.manusia…manusia….

  16. Lee says:

    Sama padan, sama cantik, sesuai sangat, thanks kepada sharing photo nie…

  17. Anonymous says:

    Putih itu Bersih
    Putih itu Suci
    Putih itu Indah…..

    ***kalau rasa2 kita taktau ttg sesuatu perkara,carilah supaya dapat kita hilang kan kemusykilan itu.sekarang semua info di hujung jari jer.kalau blog2 gosip blh bkak,takkan lah tkblh nak bukak blog2 agama utk cari info?
    kalau nak tahu, inai ukir 2 boleh,asalkan hanya gambar2 bunga& daun2 saja & tak melepasi pergelangan tangan.HARAP MAKLUM yer…..

  18. venus83 says:

    Wah..sempoi je diaorang pakai. Tahniah. Semoga kekal ke akhir hayat. Amin!

  19. Aunty Marlia says:

    salam…adoi ada je yg tak kena kat mata manusia ni yer. dah tentu dia tahu hukum hukum dia dan dah tentu dr husna tanya ustaz dulu before nak buat apa apa. kalau dah takde halangan tu boleh lah tu…aunty suka tgk dr husna. lite make up and majlis pon tak berlebih lebih. semoga ustaz suami isteri kekal bahagia hingga ke jannah.

  20. tak suka komen says:

    anonymous, pehal bro?

  21. Hi my family member! I wish to say that this article is amazing, great written and come with approximately all significant infos. I??d like to look more posts like this .

  22. […] Pasti ramai yang tidak sabar untuk melihat gambar sekitar majlis pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Husna yang telah berlangsung kelmarin. Terima kasih kepada Artmosphere Photography yang merupakan jurugambar rasmi untuk majlis ini, pembaca BeautifulNara kini dapat melihat kemanisan kedua-dua pengantin … Continue reading → […]

  23. rus si merah jambu says:

    Alhamdulillah n syukur. Moga bahagia n sejahtera selalu…

  24. Prince Noob says:

    tahniah lah ustad don… mohon bagi tips sikit malam pertama

  25. Suka ustaz don says:

    Lah.. sebab inai je ada yang sanggup bertikam lidah bagai.. org da selamat jadi suami isteri,da tambah pahala kat situ n yg sesetengah org kt cni nk susah2 nk pertikaikan itu dan ini knp.. xpyh nk judge org atau nk cari kesalahan org lain..cri kesalahan dri sendiri tu dlu.. cukupkah solat anda 5 waktu sehari.. kalau belum tu beulkan diri sendiri dulu ye.. Pasal bini ustaz don ti xpyh la susah2 nk bg panangan,laki dia pun dah title ustaz xkn la dia xtau yg.mna boleh n x boleh….ye dopp..

  26. lolok says:

    sedangkan Nabi2 terdahulu isteri dorang pun tak ikut cakap dorang. apalagi ustaz saja. biaqla mereka at least isteri dia menutup aurat. itu yang bagusnya.

  27. Oklah tu............ says:

    Apapun tahniah…nasib baik tudung leher pengantin tak ketat seperti kena belit ke jerut ke..kalau tak terseksa pengantin dihari berbahagia mereka nak makan rasa susah nak telan..dan pusing kiri kanan pun susah semacam..bumbung tudung pun nasib baik tak tajam dan tinggi..kalau tinggi susah juga pengantin lelaki nak cium dahi..kira oklah tu rekaan pengantin walaupun sederhana tapi tetap bercahaya kerana pengunaan warna yang sejuk mmata memandang..pengantin dua sejoli pun ceria dan berseri2..

    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      eleh agak2 la kalau nk pakai tudong ! tkan nk pakai tudong sampai tercekek pulakkkk ! pakai tudong longgar2 pn tkpe asak kn jangan menyeksa kn dn menyusahkan diri sudah lahhhhhhh…

      • ya....ya.....yalah...... says:

        kau tak tahu ke minah jambu oiii..kat malaysia ni terikut2 banyak eiiiii…orang pakai tudung ketat dekat leher banyak weii…yang ketat bawah dagu pun ada banyak…belit2 pun banyak kau…yang semak kat tudung pun banyak..ah yang pengantin2 perempua pun banyak terikut2 ketatnya semacam..orang lain buat semua nak buat..kan terikut namanya tu..mak andam pun satu juga tak terfikir ke apa…kesian pengantin tu tau..kita yang tengok kita yang boleh fikir ni terasa bahangnya,seksanya,keras rasa nak pusing leher tu memang dah betul,peluh bertabur2 menyirap2 kat tudung tukan dan macam2 lagilah terfikir..berpada2lah kalau ya pun kan nak reka2kan ke atau mencantikkan atau menghias pada seseorang tu atau diri sendiri yang bertudung tu..kau tak perasan ke tak nampak atau buat2 tak nampak atau tak terfikir langsung wahai minah jambu oiii..sama macam mereka2 semua yang tak perasan atau macam2 ragam ke apa..tapi yang husna pengantin baru kita ni ok lagikan cantik,manis,sederhana,sempoi orang kata tapi tetap berserikan…ustaz don pun berseri,bercahaya2 dan hensem manis lagi jugakan…he..he…he…maaf ya pada yang terasa….kenyataan apa…..terima…terima….terima….ya………hu……..ha……ha……………

  28. WiDHuRi says:

    Lukis2 inai boleh…setakat pergelangan tangan…

    Ade sesape perasan tak, Puan Husna nie, muke dia ade iras Farah Fauzana (FaFaU). Heheheh.

  29. Anonymous says:

    Jahil la owner blog ni.

  30. Amier says:

    Alhamdulillah…… gaya tenang Utz. Don, lembut ucapannya serta sarat dengan ilmu. Dalam melayari bahtera perkahwinan ini harap jalan mendekatkan diri kepadaNya dan meyampaikan amanat Nabi SAW menjadi lebih baik buat Ustaz Don.

  31. ayah says:

    x malu ke korang duk pungpang pasal inai?
    haihhhh
    bulan biasa macam ni, bulan puasa macam ni, syawal pun camni
    kalau bole nak selidik ape salah orang
    dah tau bergosip tu benda tak elok buat gak
    nak baca, baca jelah blog nara kalau nak tau perkembangan semasa
    nanti tegur ckp ni sukati la nak bagi pendapat masing2
    tpi perlu ke sampai bertikam lidah macam ni?
    kalau diri sendiri pun x lengkap lagi tak yah la nak selidik sala org
    suka sangat join abg nara bergosip
    ni yg abg nara suka, lagi ramai bergossip kat blog dia, rating dia yang naik
    dosa pahalanya sapa dapat, sendiri bole fikir :)

  32. kocen bertandok pat says:

    setahu ak,…inai xleh diukir..sttsnye haram..hnye stakat jari je boleh..ust don leh prjelaskn..?

  33. kaklang says:

    rambut ustaz don lurus, hitam cantik…mmg kacak giler ble die xpakai serban..ustaz don penah datang opis sy buat ceramah..dpt mkn smeja coz jd urusetia ceramah….gaye ala2 amy search..

  34. ingin tahu says:

    nape lukis inai di tangan??
    bkn ke tak baik buat lukisan guna inai di tangan???
    ingin tahu

  35. ruby says:

    jika ikut sunah nabi inai dipakai di hujung jari….yg lebih2 tu kita yg sndr bikin…

  36. siti aishah says:

    wahh pak donku jd PA ustaz don la erk…..pemess laa pak don pas ni…hehe

  37. Noazie salim says:

    Saya pun keliru sebenarnya ada ustaz kata haram kerana menyerupai tatoo. Tapi Ustaz Don lagi arif tentang hal-hal mcm ni. Kalau haram mesti dia tak benarkan.

  38. putih says:

    askm, bukan ke lukisan inai di tangan menyamai adat hindu? adat perkahwinan melayu banyak mengikut adat resam dari agama tersebut.yang eloknye kita sebagai orang islam janganlah terikut2 adat tersebut

  39. […] Cerita Artis Selebriti hari ini, Pasti ramai yang tidak sabar untuk melihat gambar sekitar majlis pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Husna yang telah berlangsung kelmarin. Terima kasih kepada Artmosphere Photography yang merupakan jurugambar rasmi untuk majlis ini, pembaca BeautifulNara kini dapat melihat kemanisan kedua-dua pengantin … Continue reading ? […]

  40. Sahabat Ustaz Don Ustaz Fadhli says:

    salam sahabat ana don. Ana bersyukur kehadrat Ilahi dan sungguh berbesar hati untuk ana katakan selamat pengantin baru. Dan Mudahan segala urusan diri ente diteruskan dan diberkati oleh Allah S.W.T.

  41. […] penuh sederhana. Ramai yang menyatakan sejuk mata memandang melihat keserasian pengantin baru ini. (klik sini untuk gambar) 6. Ally Iskandar dan Fara Lee – perbezaan umur 13 tahun ternyata tidak menjadi penghalang […]

  42. meme says:

    hensem :)