Written by AbangNara | August 25th, 2012

Pasti ramai yang tidak sabar untuk melihat gambar sekitar majlis pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Husna yang telah berlangsung kelmarin. Terima kasih kepada Artmosphere Photography yang merupakan jurugambar rasmi untuk majlis ini, pembaca BeautifulNara kini dapat melihat kemanisan kedua-dua pengantin baru ini.

gambar kahwin ustaz don

Ustaz Don dan Husna nampak sama cantik dan sama padan di hari bahagia mereka ini. Semoga kebahagiaan ini akan menjadi milik mereka selama-lamanya. Lagi 15 keping gambar sekitar majlis perkahwinan Ustaz Don dan Husna dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Facebook Artmosphere Photography.

gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don
gambar kahwin ustaz don

Baca Yang Ini Pulak:-

87 responses to (16 GAMBAR)Majlis Pernikahan Ustaz Don Daniyal & Husna Daripada Artmosphere Photography

  1. Nothing says:

    Sedap mata memandang.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 1
  2. syameen says:

    tahniahhh……buat ukiran inai di tangan dan jari blh ke? ade ustaz kat harammm….komen skit ust. Don

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 11
    • Anonymous says:

      sebelum ni pernah tgk di program ustaz don… inai boleh bagi perempuan dengan syarat jangan melepasi tapak tangan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      ukiran inai di boleh kan.janji ukiran nya hanya ber motif kan bunga& tak melepasi pergelangan tangan.cuma lelaki haram memakai inai sbb inai adalah perhiasan wanita

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
    • kunangkunangkhayal says:

      ustaz hasan din pun penah ckp boleh asal tak lepas pergelangan tangan

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  3. Sunshine says:

    Sweetnyeeeee!!!till jannah :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  4. Hamba Allah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 25
  5. ana says:

    kate lukis2 haram… bole ke x ni… phew~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 14
    • naj says:

      coment2 atas tu dah jwb kan… ustaz don pnah ulas hal ni dulu… ukiran inai di boleh kan.janji ukiran nya hanya ber motif kan bunga, tak melepasi pergelangan tangan.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
      • ana says:

        well.. aq komen masa mula2 gambar ni publish..komen di atas dtg lpas tuh.. skrg bru baca… lgpon cuma nk pncerahan.. ada ustaz ckp xbole inai menyerupai tatu wpun motif flora.. so nk thu la kan… xsalah rsanya…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  6. Aniss says:

    Bagai pinang dibelah dua. Semoga berbahagia dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  7. Aku Fan MU says:

    Aku memang sonok tengok Ustaz Don ni. Dah kahwin ni, aku doakan agar Ustaz Don semakin hebat menyampaikan dakwah, semoga kekal bahagia hingga ke syurga, semoga dapat anak-anak yang cute + soleh solehah ~ Amin..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  8. hajimaru says:

    boleh la wat ukiran inai di tangan..dah difatwakan pun..yg penting ukiran tu mesti la motif bunga2 ke..jgn la letak gmbr x senonoh..sekian..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 1
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 45
  9. durian says:

    inai yg yg haram kalo bercorak binatang…tp kalo corak daun x haram….blh cek kat fatwa mlysia lmn web….kalo slh tolong pbetulkan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      kalau artis kawin pakai inai tkde pon orang nk cakap pasal fatwa2 pn ! banyak yg kutok lagi ada huh !

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 12
      • Anonymous says:

        dasar dengki ngan busuk ati..sakit la ko ni

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Ya la minah aku pun heran. Kalau artis mcm2 diaorang kutuk. Ni bini ustaz pandai plak diaorang ckp baik2. Tiba2 semua boleh plak…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 9
  10. Iphoneuser says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 26
  11. miss A says:

    muke wife die ade iras2 haliza misbun… tahniah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  12. Aleeya cute says:

    Waduhhhh . . Sweetnye ustaz . Sepadan pulak tu . Nk jugak camtu . Hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Norma says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 19
    • bbm says:

      harap saudari sendri boleh cek kat majlis fatwa malaysia. x silap sy, dibenarkan sekadar lukisan daun2 sebegitu.. x ada ghope binatang

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
      • ain says:

        dan harap before komen check dulu komen2 sebelum ini.. leceh tol nak ulang banyak kali.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  14. nawwar says:

    ustaz Zaharudin pnh cakap ukiran inai di tangan sampai pergelangan tangan sj dibolehkan..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      tkan lahhhhhhhhh nk ukir inai sampai siku pulakkkkkkkkk ape sajeeeeee lah !!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
      • yd49 says:

        ada la yang lukis inai sampai ke siku….tak perasan ler tu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  15. ita says:

    Kau orang ni …Ada aje cara nak cari kesalahan orang.manusia…manusia….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  16. Lee says:

    Sama padan, sama cantik, sesuai sangat, thanks kepada sharing photo nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Anonymous says:

    Putih itu Bersih
    Putih itu Suci
    Putih itu Indah…..

    ***kalau rasa2 kita taktau ttg sesuatu perkara,carilah supaya dapat kita hilang kan kemusykilan itu.sekarang semua info di hujung jari jer.kalau blog2 gosip blh bkak,takkan lah tkblh nak bukak blog2 agama utk cari info?
    kalau nak tahu, inai ukir 2 boleh,asalkan hanya gambar2 bunga& daun2 saja & tak melepasi pergelangan tangan.HARAP MAKLUM yer…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  18. venus83 says:

    Wah..sempoi je diaorang pakai. Tahniah. Semoga kekal ke akhir hayat. Amin!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Aunty Marlia says:

    salam…adoi ada je yg tak kena kat mata manusia ni yer. dah tentu dia tahu hukum hukum dia dan dah tentu dr husna tanya ustaz dulu before nak buat apa apa. kalau dah takde halangan tu boleh lah tu…aunty suka tgk dr husna. lite make up and majlis pon tak berlebih lebih. semoga ustaz suami isteri kekal bahagia hingga ke jannah.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  20. tak suka komen says:

    anonymous, pehal bro?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Hi my family member! I wish to say that this article is amazing, great written and come with approximately all significant infos. I??d like to look more posts like this .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  22. [...] Pasti ramai yang tidak sabar untuk melihat gambar sekitar majlis pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Husna yang telah berlangsung kelmarin. Terima kasih kepada Artmosphere Photography yang merupakan jurugambar rasmi untuk majlis ini, pembaca BeautifulNara kini dapat melihat kemanisan kedua-dua pengantin … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. rus si merah jambu says:

    Alhamdulillah n syukur. Moga bahagia n sejahtera selalu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Prince Noob says:

    tahniah lah ustad don… mohon bagi tips sikit malam pertama

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      malam pertama ni tk payah ajar la pandai2 lah ..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  25. Suka ustaz don says:

    Lah.. sebab inai je ada yang sanggup bertikam lidah bagai.. org da selamat jadi suami isteri,da tambah pahala kat situ n yg sesetengah org kt cni nk susah2 nk pertikaikan itu dan ini knp.. xpyh nk judge org atau nk cari kesalahan org lain..cri kesalahan dri sendiri tu dlu.. cukupkah solat anda 5 waktu sehari.. kalau belum tu beulkan diri sendiri dulu ye.. Pasal bini ustaz don ti xpyh la susah2 nk bg panangan,laki dia pun dah title ustaz xkn la dia xtau yg.mna boleh n x boleh….ye dopp..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  26. lolok says:

    sedangkan Nabi2 terdahulu isteri dorang pun tak ikut cakap dorang. apalagi ustaz saja. biaqla mereka at least isteri dia menutup aurat. itu yang bagusnya.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  27. Oklah tu............ says:

    Apapun tahniah…nasib baik tudung leher pengantin tak ketat seperti kena belit ke jerut ke..kalau tak terseksa pengantin dihari berbahagia mereka nak makan rasa susah nak telan..dan pusing kiri kanan pun susah semacam..bumbung tudung pun nasib baik tak tajam dan tinggi..kalau tinggi susah juga pengantin lelaki nak cium dahi..kira oklah tu rekaan pengantin walaupun sederhana tapi tetap bercahaya kerana pengunaan warna yang sejuk mmata memandang..pengantin dua sejoli pun ceria dan berseri2..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      eleh agak2 la kalau nk pakai tudong ! tkan nk pakai tudong sampai tercekek pulakkkk ! pakai tudong longgar2 pn tkpe asak kn jangan menyeksa kn dn menyusahkan diri sudah lahhhhhhh…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
      • ya....ya.....yalah...... says:

        kau tak tahu ke minah jambu oiii..kat malaysia ni terikut2 banyak eiiiii…orang pakai tudung ketat dekat leher banyak weii…yang ketat bawah dagu pun ada banyak…belit2 pun banyak kau…yang semak kat tudung pun banyak..ah yang pengantin2 perempua pun banyak terikut2 ketatnya semacam..orang lain buat semua nak buat..kan terikut namanya tu..mak andam pun satu juga tak terfikir ke apa…kesian pengantin tu tau..kita yang tengok kita yang boleh fikir ni terasa bahangnya,seksanya,keras rasa nak pusing leher tu memang dah betul,peluh bertabur2 menyirap2 kat tudung tukan dan macam2 lagilah terfikir..berpada2lah kalau ya pun kan nak reka2kan ke atau mencantikkan atau menghias pada seseorang tu atau diri sendiri yang bertudung tu..kau tak perasan ke tak nampak atau buat2 tak nampak atau tak terfikir langsung wahai minah jambu oiii..sama macam mereka2 semua yang tak perasan atau macam2 ragam ke apa..tapi yang husna pengantin baru kita ni ok lagikan cantik,manis,sederhana,sempoi orang kata tapi tetap berserikan…ustaz don pun berseri,bercahaya2 dan hensem manis lagi jugakan…he..he…he…maaf ya pada yang terasa….kenyataan apa…..terima…terima….terima….ya………hu……..ha……ha……………

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  28. WiDHuRi says:

    Lukis2 inai boleh…setakat pergelangan tangan…

    Ade sesape perasan tak, Puan Husna nie, muke dia ade iras Farah Fauzana (FaFaU). Heheheh.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  29. Anonymous says:

    Jahil la owner blog ni.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. Amier says:

    Alhamdulillah…… gaya tenang Utz. Don, lembut ucapannya serta sarat dengan ilmu. Dalam melayari bahtera perkahwinan ini harap jalan mendekatkan diri kepadaNya dan meyampaikan amanat Nabi SAW menjadi lebih baik buat Ustaz Don.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ayah says:

    x malu ke korang duk pungpang pasal inai?
    haihhhh
    bulan biasa macam ni, bulan puasa macam ni, syawal pun camni
    kalau bole nak selidik ape salah orang
    dah tau bergosip tu benda tak elok buat gak
    nak baca, baca jelah blog nara kalau nak tau perkembangan semasa
    nanti tegur ckp ni sukati la nak bagi pendapat masing2
    tpi perlu ke sampai bertikam lidah macam ni?
    kalau diri sendiri pun x lengkap lagi tak yah la nak selidik sala org
    suka sangat join abg nara bergosip
    ni yg abg nara suka, lagi ramai bergossip kat blog dia, rating dia yang naik
    dosa pahalanya sapa dapat, sendiri bole fikir :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  32. kocen bertandok pat says:

    setahu ak,…inai xleh diukir..sttsnye haram..hnye stakat jari je boleh..ust don leh prjelaskn..?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  33. kaklang says:

    rambut ustaz don lurus, hitam cantik…mmg kacak giler ble die xpakai serban..ustaz don penah datang opis sy buat ceramah..dpt mkn smeja coz jd urusetia ceramah….gaye ala2 amy search..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. ingin tahu says:

    nape lukis inai di tangan??
    bkn ke tak baik buat lukisan guna inai di tangan???
    ingin tahu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. ruby says:

    jika ikut sunah nabi inai dipakai di hujung jari….yg lebih2 tu kita yg sndr bikin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. siti aishah says:

    wahh pak donku jd PA ustaz don la erk…..pemess laa pak don pas ni…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Noazie salim says:

    Saya pun keliru sebenarnya ada ustaz kata haram kerana menyerupai tatoo. Tapi Ustaz Don lagi arif tentang hal-hal mcm ni. Kalau haram mesti dia tak benarkan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. putih says:

    askm, bukan ke lukisan inai di tangan menyamai adat hindu? adat perkahwinan melayu banyak mengikut adat resam dari agama tersebut.yang eloknye kita sebagai orang islam janganlah terikut2 adat tersebut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. [...] Cerita Artis Selebriti hari ini, Pasti ramai yang tidak sabar untuk melihat gambar sekitar majlis pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Husna yang telah berlangsung kelmarin. Terima kasih kepada Artmosphere Photography yang merupakan jurugambar rasmi untuk majlis ini, pembaca BeautifulNara kini dapat melihat kemanisan kedua-dua pengantin … Continue reading ? [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Sahabat Ustaz Don Ustaz Fadhli says:

    salam sahabat ana don. Ana bersyukur kehadrat Ilahi dan sungguh berbesar hati untuk ana katakan selamat pengantin baru. Dan Mudahan segala urusan diri ente diteruskan dan diberkati oleh Allah S.W.T.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  41. [...] penuh sederhana. Ramai yang menyatakan sejuk mata memandang melihat keserasian pengantin baru ini. (klik sini untuk gambar) 6. Ally Iskandar dan Fara Lee – perbezaan umur 13 tahun ternyata tidak menjadi penghalang [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  42. meme says:

    hensem :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0