Written by Bella | July 27th, 2016

Aaisyah Dhia Rana yang  merupakan anak kepada pasangan popular Zain Saidin dan Rozita Che Wan cukup menarik perhatian ramai. Malah, populariti Aaisyah Dhia Rana mengatasi anak-anak selebrti lain.

Walaupun baru sahaja berusia 2 tahun, Aaisyah telah dihujani dengan pelbagai tawaran dan terbaru menjadi duta produk bayi dan kanak-kanak Mini Me.

Mungkin ada yang tidak tahu perkembangan terkini beliau dan khas buat peminat Aaisyah Dhia Rana berikut kami sertakan beberapa lagi foto Aaisyah yang cukup comel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

105 responses to (16 FOTO) Terkini Aaisyah Dhia Rana Yang Semakin Comel

  1. shcaaaaaa says:

    comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ….

    0

    0
    • Gina LaBelle says:

      Besok besar jangan jadi perangai auntie Shasha dah la yew!!! :(

      0

      0
      • Opss Sangat says:

        besar nanti tutup aurat tau. jgn jdi mak ko..tudong tapi tu lah…legging rayban pelbagai pastu pose tepi pokok terlentuk-lentuk. cam haram je fashion dia. semak mata nengok maklumlah..tengkuk dh bkedut! k bye.

        0

        0
        • Betty says:

          fashion victim like her mom. boring..nothing to b proud. just another bimbo in the making. sad..

          0

          0
        • setuju says:

          setuju nawww2..klu belum bkedut, ingat dia nk ke btudung??? soriiiii banyak2..peace..

          0

          0
        • anonymous says:

          mengata mengumpat menghina mengunjing pun DOSA BESAR tau..pesanan untuk Oppss sangat…boleh ke nanti cari Che Ta mintak maaf…lagi dashyat dosa u mengumpat dari dia tak tutup aurat dgn sempurna….so muhasabah diri…cermin2 peribadi

          0

          0
        • kentut taik nasi lemak dalam belon says:

          ecah.. u nasihat mak n ayah u tuu …

          0

          0
      • Kiah says:

        Sorry to say lah ye. Anak Tomok x mix pon comel gila. Sama juga anak si Sarah dan Shuib. Apa lah sgt anak muka mix yg ..penting ada otak. Anak muka Melayu2 pun okay janji sihat cukup sifat!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Anak tu rezeki. Comel ke..mix ke janji pandai. Bukan kejar glamer nak jadi artis. Jadi la lawyer, doktor …itu lebih afdal dan halal!

          0

          0
        • Zasss says:

          Anak che ta yg bujang 2 org tu study kat mana skrg? Cerita la benda benda berkaitan education plak sekali sekala che ta. Asyik dok tayang anak beranak baju sedondon and pakai barang branded je.

          0

          0
        • harun says:

          ko jeles eh kiah. tak perlu compare anak tomok ke anak cine ke melayu. entry ni pasal aishah. mmg dia comel. takde plak entry ni kata anak melayu tak comel. entah apa kenela ko ni.

          0

          0
      • Kak Senah says:

        Ni bakal nk kena tampar si ustazah ni. Tutup la aurat anak ko! Kecil2 lagi ajar anak mjadi fashionista. Mcm mana budak2 skrg tak rosak?

        0

        0
      • Enot says:

        Akak pon harap naw jangan jadi Che Ta. Tua2 tak sedar diri. Terlalu mencuba sangat. Dah nak maduk status nenek kot. Macam desperate kekadang famili ni.

        0

        0
        • Che Entah says:

          Yang penting produk aku jual laku enot oiii. Hampa semua jugak yg jakun pi beli. Janji aku masyukkk bole tambah henbeg dan pi melancong.

          0

          1
        • huhuhu says:

          haha. nak jadi nenek?? malam td aku MIMPI terserempak che ta kt mall, pastu aku dgr dia nak kawen kan anak bulan 1 thn depan. wkakaka!!!

          0

          0
      • Lalala says:

        Jgn cari anak ikan bila tua2. Duduk jaga cucu. Mak kau special sikit. Maklum je lah…model tu..

        …baju raya Tesco!

        0

        0
      • minah jambu say no to DRUG says:

        n jangan berjubbah sambil main bowling..pakai pakaian yg sewaktu dngan nye ok..lov u dhia ranaaa…

        0

        0
      • kentut taik nasi lemak dalam belon says:

        baik kentut padu taik nasi lemak dalam belon jee dari pakai fesyen mcm niiii…
        aisyah .. u nasihat sikit mak dan ayah u tu tauuu…

        0

        0
      • shashasha says:

        kenapa dengan shaha???shasha tu baikla..semayang tak tinggal…ape masalah ko ni?

        0

        0
    • Ustazah Tampar Buaya says:

      Tak comel sangat pun ok. Janji besok besar jadi wanita solehah dan taat perintah ibu bapa serta Allah.

      0

      0
    • melati says:

      Aku tengok Si Lara muka lagi cerdik. Harap si Aisyah ni x jadi bimbo mcm mak dia dah la. Bulu mata, legging, handbag..sebijik badut berhijab!

      0

      0
      • Guru Tuisyen says:

        Lara tu mcm muka terperanjat jeee….
        Anak2 lelaki che Ta pandai dpt 9A dan 7A dlm SPM
        Yang ecah ni masih kecik lagi
        Tak boleh judge kecerdikan org melalui muka laaa

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kalu gini gayanya..besok jadi mcm si Fara Mendoza la. Tak pun.. Adira. Huhuhu

          0

          0
        • melati says:

          Selalunya yang cantik x berapa bijak. Tapi kan..jgn jadi Neelofa. Cantik, pandai tapi..gigih meroyan nak kawin. Sebab perangai poyo perasan bagus. Jantan pon takut sis! :(

          0

          0
        • Lol says:

          Harap x jadi macam si mak. Bakat…nan hado. Propa je lebih!

          0

          0
        • susher says:

          ye la ex hubby dia kan keje PILOT, mesti la lahir nye anak2 cerdik, taknexpose pun dulu lam bidang2 artis2 nih dpt la tumpu perhatian…tp yg penting pandai ke xpandai, PANDAI CARIK DUIT…

          0

          0
      • Penonton says:

        Anak2 lelaki Che Ta pandai sbb si laki. Harap Che Ta..dlm Wanita Berbicara nak tanya soalan pun terhegeh-hegeh.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ak pernah baca, cerdik ny x ank2 ni lebih dipengaruhi oleh gen mak. mybe che ta ni blajar x tinggi tp die pndai bisness. kira bijak jgk la tu.

          0

          0
        • Che Ti says:

          Hello Penonton, yang cerdik disebabkan baka aje cuma 20%, yang selain tu kena usaha dan minta doa dgn Allah, lagi pun anak2 dia duduk dgn Che Ta la, bukan dgn Pilot bapak diaorg tu

          0

          0
      • Bukanpminatcheta says:

        Ishk..bdosanya mulut hang ni…

        0

        0
    • Kuis Sikit says:

      Alaaaa, cantik pun cerai gak. Artis biasa la. Tak pun rembat laki orang…hehehe

      0

      0
    • hmmm says:

      dulu che ta pernah keluarkan statement , bila aaisyah besar , nak anaknya jadi ustazah . kita tengok ajeeeeeeeeeee . hihi

      0

      0
    • TT says:

      Baju gown mcm renda alas meja mak aku!!

      0

      0
  2. nyonya says:

    comellah sgt… biasa-biasa je mcm bbudak laen. over btul netizen2x nh.

    0

    0
  3. kentang.bulat says:

    she’s adorable baby.. montok!!

    0

    0
    • TT says:

      Aah montok…betis da sama besar cam peha!! Ko jgn obese ye nak, control mkn control perangai…..

      0

      0
  4. Mat Ronggeng says:

    Tulah Cik Ta…bila dapat anak di usia tua… dia dressing kan anak dia dah macam anak patung…. aku tengok punyalah SARAT BARAT budak tu dihiaskan. Sama lah dengan dressing dia yang OVER THE TOP & over the cliff….

    Letak bunga lah… pakaikan handbag lah… pakai dress macam mak-nenek berhias…

    Lepas tu MERIAK kehulu kehilir bawak gi overseas… Orang oversea pun tak dress-up anak diaorang macam tu waktu gi bercuti….. TAK RIMAS ke budak kecik tu…???

    Contohi lah dressing anak anak Prince William and Kate Middleton… So Classy !!!!

    0

    0
    • anonymous says:

      PHD ko ni Mat Ronggeng…cer tgk rupa anak ko..kot la ko ada anak….orang bangang je kutuk che ta dapat anak di usia tua…ko ni tak baca kisah2 nabi ke..isteri nabi zakaria tu tua lagi mandul tapi dengan KEKUASAAN DAN KEBESARAN ALLAH YA KHALIQ ….isteri Nabi Zakaria hamil jgk..so jangan nak hina takdir orang…tua ke muda ke rezeki anak ni dari ALLAH…

      dan lagi satu aku tengok dress up anak che ta ni ok je…cer buang PHD tu …cuba sebut Subhanallah cantiknya ciptaan ALLAH dan ALLAH berhak memberi apa je kat hamba2NYA..so yang tak dapat anak comel ..anak xdapat pakai baju lawa2 macam ecah janganla PHD komen ntah apa2…tu rezeki ecah …

      kalau korang kata rimas..tu anak2 korang…Ecah ok je tak rimas…happy je..lain la kalau korang nampak Che Ta paksa anak dia sampai mulut anak dia terngaga melalak taknak pakai ribbon ke sunglass ke handbag ke…anak dia ok je from the photo pun leh tau…biar la x yah nak samakan anak korang dengan ecah….lain orang lain caranya..

      0

      0
  5. Anonymous says:

    montok aishah…comel la gak..tpi dia lgi comel masa lom tahu jln lgi…skg dh nmpk bam2…nape kaki dia merah2 cam kna gigit nyamuk…

    0

    0
  6. think says:

    hati2 bila upload gambar anak2 yg comel, cute, sweet..pedofilia ada di mana2..paling menakutkan bila org lain upload, anak org lain jadi mangsa pedofilia..
    #nasihat je

    0

    0
  7. Markonah Al-Hingos says:

    nenek jiran ak punye boypren punye mak sedare lg comey..alamak!,nk tekentot..prottttttttttttttttttt

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Cuba suruh Che Ta buat rambut tocang dua sama Aaisyah gitu. Tentu sama sama cute rupa…yalah kan…like mother like daughter punya konsep.

    0

    0
  9. salina says:

    Suka hati dia lah tu anak dia. Lain org lain cara nya. Suka tengok Aaisyah sentiasa comel. Aku tengok kat IG anak org lain ada yg dress up melebihi Aaisyah. Lebih baik jadi diri sendiri daripada nak ikut cara org lain.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Ni bakal nk rosak…

    0

    0
  11. linde says:

    salah fakta, belum masuk 2 tahun lagi, anak awal yang dah dua tahun

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Anak comel..mak? Mcm terdesak gitu..

    0

    0
  13. Hola hola says:

    Dia ni memang comel, sedap la jugak mata memandang

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Poyo!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    KURANG KAN HASAD DENGKI..!!!!!…LANTAK DIA LAH ,ANAK DIA….

    0

    0
  16. Zzzz says:

    Mak bapak poyo gila. Meluat lagi ada. Next?!

    0

    0
  17. kepoci says:

    ni baru betul comel …tak mcm artis dua ekor tu gigih dok promote anak yg tak brapa nak comel tu…kesian betul anak dia tu…. nasib kau lah dik

    0

    0
  18. Cili itu pedas says:

    si lara…
    DADdy, si….buk memanjang nak popularkan anak….
    si aaisyah….
    MUMmy, si….buk memanjang nak modelkan anak…
    perang IG gamaknya…
    ishishish….
    gila…more!!!!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Biar x comel janji perangai elok.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Suka Lara…ni bimbo sangat. Fesyen entah haper2

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Rosak….rosak!!

    0

    0
  22. Batu Api says:

    Besok ko besar, bapak ko cari lain la. Mak ko bukan muda lagi. Tu pun gigih nak popular. Padahal status- opah!!!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Kesian budak ni. Mcm anak clown jew!

    0

    0
  24. Peah says:

    Ikut perangai mak ko..habis. Tua2 pun masih terkinja-kinja.

    0

    0
  25. Neraca Duniawi says:

    Kecik2 dah kena kerja. Kesian ko Chah. Semuanya demi duit dan glamer. Besok ko jadi ustazah. Ko basuh mak kau tu baik punya taw. Orang geli tengok mak kaw! Mak kaw tu je hidup dalam angan2.

    0

    0
  26. R i t a says:

    Nasib baik ikut DNA bapak ko. Ikut mak ko…jadi abang2 tiri ko. Mr Bean muka…hahaha

    0

    0
  27. ewww says:

    yg korang skt hti sgt dh knp ni?bdk kck ja kot.ank korang hebat sgt keeeeee?krik3

    0

    0
  28. anonymous says:

    bca aje komen2 melayu kampung.com PHD ni….mengata mengutuk mengunjing menghina…gigihnya uols

    0

    0
  29. kakikucinghitam says:

    fuhhhh gambar budak je kut tp komen mcm gambar tasha shila pulak

    0

    0
    • sedih tgk negaraku says:

      2la masing2 komen mcm ape je..ade kate bimbo la..clown la..budak je pun..masih suci lg..dh mcm2 doa x baik diberikan..ni ke mentaliti org Malaysia..mengucap bca komen masing2..

      0

      0
  30. Eton says:

    Kesian plak tgk maknya, berfashion kalah salena gomez..
    tapi npak makin tua la plak, ank pon npak tua dri umur dh..
    Xleh nk byang nti bila dh msuk grup nenek klu masih dgn bulus mata pelesusss

    0

    0
  31. Che Ti says:

    korang kutuk pun, che Ta tak heran pun…. Dia kan jenis mcm tu x peduli apa org kata

    0

    0
  32. PHD lah SGT says:

    alahai kesian dgn org2 komen dlm ni..org berlumba2 tambah pahala n duit..tp yg komen ada PHD kat atas ni kesian betul..berlumba2 dengan tidak segan silu tambah dosa

    0

    0
  33. Anonymous says:

    pedulikan apa orang kata yang penting ecah memang sangat comel..even anak aku yang kecik pun cakap ecah comel..sekali sekala che ta post video ecah tengok berkali2..sekali sekala post tu le yang mahal

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Si Lara tu rasanya mmg menjalani hidup sebagai kanak2 normal. Kalau terjatuh, Awal akan biarkan aje dia jatuh. Dia normal, tapi si Ecah ni, x faham bila dipakaikan baju2 yang sarat barat mcm mak nenek. Letak bunga la, apa la. Biarkan la dia dress up macam budak2 lain. Ini dah macam orang tua dah kekdahnya. Lagi satu, umah dia banyak nyamuk kot. Berbirat2 sana sini. Gambar kat atas, yang dia pakai kasut putih tu, takkan la orang lain x nampak, lilitan kat kasut tinggi rendah. Hemmm….. selekeh…

    0

    1
    • ye kamu! says:

      rasanya kamu manusia yg tak normal..emosi tak stabil..mengutuk budak kecil? siapa yg sakit ni? kamu!

      0

      0
    • Orang sg says:

      Hmmm… saya setuju dgn anonymous walaupun banyak org thumbs down kat comment awak.. pasal apa.. budak2 umur ecah ni usually they are learning to do some activities mcm stacking ke sorting shapes n colours scribbling painting etc.. n ada budak still nk belajar berjalan u see.. dressing up ni selalunya budak nursery atau kindergarteners, they will enjoy doing dress up games mcm jadi police ke firefighter ke princess ke.. si ecah ni dia bukan faham sangat.. lagi2 si che ta ni suka pakaikan heavy accesories kat budak tu.. btw saya ada anak sebaya dgn che ta.. jadi saya faham… let aisyah be herself… Lol.. jgn marah ye..

      0

      0
    • Bukanpminatcheta says:

      Longkang sungguh mulut awak.sukati mak dia la.klo rasa tak btl, juz jgn buat kat anokmu la..

      0

      0
  35. Aku Mawar says:

    Comeeeenyeeee,
    Komen negatif tak payah leeee.
    Gi jaga anak/cucu korangggg

    0

    0
  36. Akumawar says:

    Comeeenyeeee
    Komen negatif tu tak payah lahhh,
    Gi jaga anak/cucu korangggg

    0

    0
  37. not a fan says:

    semoga Aaisyah Dhia Rana sentiasa dalam lindungan ALLAH .

    dan menjadi anak yang solehah , berbakti pada ibu bapa ,
    masyarakat dan agama

    0

    0
  38. maria says:

    haha..senyum panjang sy tgk gambar dia..gambar anak2 sentiasa buat hati tenang..comel..

    0

    0
  39. xoxo says:

    tomeinye!!!

    0

    0
  40. Orang sg says:

    Hmmm selalunya budak umur ecah ni buat activities mcm stacking ke sorting colours and shapes scribbling painting singing nursery rhymes etc.. budak2 umur 4 hingga 6 tahun baru pandai main dress up games mcm jadi police ke fire fighter ke princess ke.. si che ta dress up kan dia with heavy accessories si ecah pun masih tak faham.. lol.. let aisyah be herself che ta!!!! Let her do some age appropriate activities that she can enjoy.. btw saya ada anak umur sebaya anak che ta.. jadi saya faham.. jgn marah ye!! Sekadar beri pandangan je..

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa maksud awak ‘let aisyah be herself’? budak 2 tahun kot nak ber herself camna..lagipun perkembangan setiap budak xsama..ok fine budak 2 tahun xpandai main dress up tapi ada kot video aisyah main ngan kasut che ta..neway sebenarnya saya pun tak faham apa yang awak nak sampaikan

      0

      0
      • Orang sg says:

        Let aisyah be herself maksudnya buat aktiviti2 yang dia suka… water play sand play.. main dgn toys which is appropriate for her.. awak punya ayat pun da conflicting da.. ckp 2 tahun tak pandai main dress up.. lol… anyway ecah is a lovely n sweet girl.. semoga menjadi anak yang solehah dan berbakti kepada ibu bapa dan masyarakat.. amin!!!!!!

        0

        0
    • Awan says:

      Lain budak lain minat dia.. macam my daughters walau sama environment pun lain2 perangai. Lagipun kalau tengok video si Ecah ni, mmg dia minat benda2 lagu ni.. mungkin sebab dah terbiasa dengan mak dia duk melaram 24jam kan, so biaq pi la dia. Yang penting sihat and happy, ala anak orang biasa2 tu duk main tablet ngadap skrin 24jam, takder makna nya scrible mible bagai.
      Lagi satu, tok sah la compare2 ngan Lara, 2×5 ja semua.

      0

      0
      • Orang sg says:

        Ye la akak… itu pendapat akak saya menghormatinya.. fyi akak scribbling is good for their fine motor skills kak.. of course kita kene expose kan budak2 dgn computer n tablets jadi budak2 tak kebelakangan dgn IT.. just my 2 cents..

        0

        0
  41. Pengkomen says:

    Bla bla bla bla bla bla bla bla blaa bla Bla bla bla bla bla bla bla bla blaa bla Bla bla bla bla bla bla bla bla blaa bla..umpat keji lah. Anak org syria palestin tu pakai skirt smpai nk baligh..org melayu ni jaki btul bab pakaian. Walhal Mulut n hati karat kalah loji. Abg nara la pintu utk org buat maksiat…pentas utk mengutuk..huhu

    0

    0
  42. Cik Anon says:

    I prefer Lara Alana drpd Aaishah ni

    0

    0
    • Rilex je says:

      Lara boleh cakap YA KULT = dua suku kata

      Ecah cakap MOM MY JA TUH = empat suku kata

      Lara 2 tahun, pergi sekolah
      Ecah 1 tahun 7 bulan tak pergi sekolah

      Sape lagi ke depan?

      0

      0
  43. noon says:

    aaisyah ni sweet sangat…tengok muka dia sejuk jer rasa…
    pasal dia overdress tu…biasalah kalau dah ikut mak nye….mayb kat rumah dia pakai biasa jer kut. lagi pun anak perempuan memang pun suka dress up especially bila dia asik tgk mak dia hari2 camtu.
    kalau tunjuk aaisyah and lara berdiri sebelah2 agaknye apa peminat akan komen ek..;)

    0

    0
  44. Anonymous says:

    I lebih minat lara than echah..

    0

    0
  45. Bukan Che Ta says:

    Wow. Muka Che Ta sangat.

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Bimbo muda..Che Ta bimbo tua.

    0

    0
  47. Ara says:

    Xpe la ecah org lain nk ckp ape pn.at least ko xkna cari duit kecik2 ni.pndai ko bergambar,x mcm org lain asal gmbar je x reti tutup mulut.masuk lalat br tau.just my two cents

    0

    0
  48. fizah says:

    Kenapa suka kutuk orang?inilah penyakitnya.Biarkan mereka dgn hal mereka.Suka tengok,xsuka diam ajee.Jgn sibuk kutuk.Biar jadi berakal dan bijak.Jgn suka cari salah orang.

    0

    0
  49. Mak Jemah Pemalu says:

    Ape yg kita nak anak kita jadi bile besar nnti…corakkanlah dari skarang..

    0

    0
  50. siti says:

    baca komen kat sini, masya Allah ramainya ‘joyah’ dalam cerita OPAH kaki umpat.. dok mengumpat tu boleh pulak tabur agama nak bagi sedap… fuhhh. penuhlah n****a crowded dgn joyah.

    0

    0
  51. bodopiang says:

    bakal ustazah nih … bukan aku cakap.. tapi mak dia yg cakap..
    kita tggu je lah..
    hu hu hu

    0

    0
  52. sentap says:

    ni mmg comel…siap pakej debabnya…geram tgk..bkn la mcm anak sorg retis tu…biasa2 pun blh ckp comel sgt…hahaha

    1

    0
  53. purple says:

    yelah…muka cam terperanjat memanjang.
    shaWal yang poyo.

    0

    1
  54. hannah f says:

    Bagi aku, aku lagi suka tengok budak2 pakai baju kartun, topi beruang stokin kucing beg harimau..sbb time dorang kecik ni la bole pakai sume benda alah tu.kalau dah besar pakai mcm tu buang tebiat namanya.

    0

    0
  55. Anonymous says:

    cantik tapi still berkenan dgn anak Erra ….

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Anak bergaya org dok mengata over the top anak selekeh mcm anak ina dan suhaimi org mengata bekepang mcm tak syampu aduhai

    0

    0