Written by AbangNara | January 10th, 2012

Pelakon Puteri Chichi atau nama sebenarnya Puteri Fateen Nasuha telah pun selamat bertunang pada 1 Januari 2012 baru-baru ini. Bertuah si lelaki kerana mendapat tunangan secantik Puteri Chichi. Walaupun nama Puteri Chichi masih tidak besar di dalam industri hiburan Malaysia, bakat lakonannya memang sangat menyerlah terutama di dalam drama Kau dan Aku musim kedua.

puteri chichi

Tahniah kepada Puteri Chichi dan tunangannya. Semoga ikatan ini akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin. Kena banyak bersabar semasa tempoh bertunang sebab darah tengah manis. Lagi 14 keping gambar sekitar majlis pertunangan Puteri Chichi dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada semua sponsor yang menjayakan majlis ini iaitu PHOTOGRAPHER: PHOTOSIGNATURE, FAHMY AZIZ THE PHOTOGRAPHER & ADEQ TWOSHEY VIDEOGRAPHER: BOBO PRODUCTION & SNIF SDN BHD PELAMIN: OMBAK CREATIVE PAKAIAN TUNANG : XEMA SUHAIMI MAKE UP : CICI.

P.S: Anda boleh like Facebook Puteri Chichi di sini.

puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi
puteri chichi

78 responses to (15 GAMBAR)Majlis Pertunangan Puteri Chichi

  1. game says:

    no5….

  2. Lee Chong Wei says:

    Aku no 1 … hahahahah

  3. fara says:

    sweet nye warna majlis tu berlangsung.
    tpi pasan x kenp makcik belakang tu muke monyok semcm je
    hehehe

  4. fara says:

    sweet je warna majlis tu.
    tpi kan pasan x
    mkacik kat belkg tu muke monyok je
    mcm x suke je

  5. Lin Dan says:

    aku dah jadi no 2 … mangkuk punyer lee chong wei

    • bebot says:

      org yg sama la ni.. cehhh.. xpayah nk tuka2 nickname la der.. ngok.

      napo den tgk makcik tu cam x puas ati jo.. saba ciiikkkk.. muka misti mau sinyumm. huhuk.. tp bkn ko plakon ni mudo belio lagi? haihhh

  6. ELAjb says:

    aku suke dia nie..=) cute la & nice baju dia.. ape2 pun taniah dari saya.. like

  7. Mia Shasha says:

    Perasan tak muka mak belah lelaki tu masam mencuka?? Sedangkan muka si pompuan tu bukan main lagi senyum tergedik2. Tah2 bukan menantu pilihan. Tgk cara mak lelaki tu pandang si pompuan tu dgn mak dia. hehe..

  8. nape muke makcik pelik makcikkkkk says:

    makcikkk…xsuke ke dpt menantu retis?
    kan best! hakhakhak…

    **kami nk mintak kopiiiii makcik… :-p

  9. :) says:

    npe muke laki tu msm je…snyum ckit auntie

  10. hellloooo says:

    sape ni??? x kenal pun….

  11. pokcik.... says:

    ermmmm…congrats wat cici n tunang….semoga ke jinjang pelamin seterusny ke akhir hayat….

  12. cik pial says:

    hantaran memang chanteks dan menawan sbb kena sedap mata memandang n sweet.

    kelakar siot tgk muka mak mentua artis ni.

    terpancar rasa benci dan meluat yg amat2 mendalam sebaik ku menatap gambar dia memandang dengan ekor mata si artis yg tak berapa aku nak kenal tu.

    Muahahahahahahaha

  13. Anonymous says:

    Org tu dh btunang baik buruk org ? yah la sibuk ² nk bgtw .jnji dorg bhgia .knp la susa sngt nk mdoakn @ ckp bnde yg baik ² ? Kje korg kt sni mgutuk org ? abis ² !

  14. zuzue says:

    Korg ? de bnde elok nk ckp psl org ke ? Kje nk kondem org je .org tu dh btungn pn dh bhgia .bia la buruk mne pn org tu aslkn dorg bhgia .kt ni lg bgus mdoakn @ ckp yg baik ² .ni ? asyk nk mcemuh org .diri kt ckup hebat ke ?

  15. wall ace says:

    congrats puteri chichi n tunang!!
    moga berkekalan……amin… (^_^)

  16. muu says:

    dia ni yg berlakun citer” che ah che nin” tu ker …?? yg lurus bendul ..

  17. cammie says:

    muke makcik ni mengundang fitnah je……

  18. nora nufal says:

    cong???

  19. yaya says:

    mak cik tu bkn x suke tp lom biase lg la…ye la sblm ni kan low profile jek..

  20. Adik Nara says:

    Ni beli tunai ke hutang semua ni? Kalau berhutang nak buat semua ni, nak kahwin nanti, guna balik lah. Elakkan hutang kahwin, study, kereta dan rumah. Beli tunai je lebih bagus.

  21. nenekpenne says:

    Bertuah si lelaki kerana mendapat tunangan secantik Puteri Chichi. <<< kata2 Nara

    habis kalau orang perempuan tu tak cantik maknanya tak bertuah lah si lelaki tu??? gitu ke maksudnya???

    kalau gitu, bolehlah i cakap bertuah Jimmy Shanley tu kan dapat isteri yang cantik…. errr bertuah ke?

  22. princess mama says:

    makcik tu masam macm buah asam boi sbb….DIA INGAT ORG DTG RAMAI2 NAK MEMINANG DIA RUPA2NYER DTG MEMINANG ANAK DIA….HIK..HIK…HIK……

  23. kimmiber says:

    Yg girl nih dia jadi housemate pd Nora Elena ker??? Fateen Nasuha ekkkk??? Agaknyer ke?? Jawab jawab puhleeze??? Bagaimana TAHNIAH meniti hari bahagia kelak…

  24. solomon says:

    Apahal semacam je bakal mak mertua tu??
    Bahaya tu.
    macam-macam speku timbul

    p/s : Tunang bagai nak rak tu. Moga berbahagia ek.

  25. ttaaa says:

    sape betina ni…artis ke..glemer ker…pernah bogel ker….artis…belum pape lagi dah barai…janti ni dah puas sondol dah dia ni…

    • ttuuuu says:

      ttaaa ….. kalau cemburu, busuk hati, takpayah fitnahlah. jaga aje kau punya yg dldm seluar yg dh kecut tak laku tu lbih baik. tahun dh berganti 2012, kau masih cam dulu…. tobat byak2.

    • ttuuuu says:

      ttaaa ….. dah tahun 2012 perangai tak ubah2 lagi ke? ko jaga jelah ‘brng antik’ ko yg dh kecut tak laku dlm seluar tu drp ko keji org.

  26. Cantikk nya gubahan pertunangan dia nih…..

  27. lob you says:

    cntik nyer bju dye..pelamin pon n hantaran,,,aku suke la colour bju dye mmg cntikkk,,,,,bertunang bagai nak rakk,,xtau la nikah nntiii,,,btw mmg cntik jgk la,,,,

  28. juicy says:

    igtkan kawen..rupenya tunang…

  29. Mr.Dom says:

    huhuhu.. cinta ku sudah diambil org..

  30. lailatarabas says:

    muka macam MARION CAUNTER..
    CANTEKKK :)

  31. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Chichi, GAMBARMajlis, pertunangan, Puteri. Bookmark […]

  32. ck slmh says:

    x terkenal sgt la nara ooi.
    cuber cite psl artis top2 je.
    haha…

  33. bolradhabol7 says:

    die ni yg belakon dlm nora elena tu..
    jd bespren nora…ok jugak die blakon..xkaku pun..
    tu je yg aku ingat pasal pelakon ni

  34. ck slmh says:

    Cici Faramida aku kenal ler…

  35. REDBLOODSNOW says:

    Hehe…setuju dgn komen @cammie, muka bakal mak mentua dia mmg mengundang fitnah je. kelakar plak aku tgk

    BTW, tak kenal lh dgn chichi ni. tp muka comel :) tgk dah cam majlis nikah je :P

  36. Bukan menantu pilihan says:

    Apesal bakal mak mertua dia buat muka macm tuh… bukan menantu pihan eh makcik? ketat semacam jek.. kih3..

  37. abang brother says:

    parok berat muke mokcik tu?…
    supo dok kenang jer…
    mok hok laki ke gano tu?…

  38. secret says:

    make up tebal..tgn x sama dgn warna kulit…tp sweet orgnye

  39. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    sape puteri chichi ni ? minah jambu tk kenal pn n minah jambu tengok hantaran dia kueh rayaaaaaa je tk nampak pulak yg lain……..

  40. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    muka yg sarong kn cincin tu pn muka yg tk sepatut nye masam macm gitu….macm tk suka ajaaaaaaaaaa….pesal mak cik buat muka cm gitu mk cik? sepatut nye mak cik kena ceria tau di hari pertunangan ni…..mak cik ni sape ar? ada kena mengena ke ngan orang bertunang ni?

  41. anwar ibrahim says:

    korang nak tau x..yg si mak putri cicicirit ne suka jual org…hahahah ini kisah benar…ooohh martini gimin sedarlahhhhhh…wat la perangai sikit…perangai cam setan je !!

    • Ronymazlan says:

      Hallo Mr. anwar Ibrahim, ngak elok fitnah2 gitu dong…. Cukup2 kmu menipu. Kmu yg jual org tanpa ijin dan putar belit semua. Tobat dong. Buang busuk hati kmu.

  42. purplelove says:

    cantiknye kek!!!!!!!!!!!!

  43. WatilFaizalK'lante' says:

    Ape2 pun, ANWAR IBRAHIM n YG LAIN2. Cukup2la menghemtam org. Cermin diri sendiri. Dunia nak kiamat dah… Toubatlah semua. Kikis semua Dengki Kianat, Cemburu dan Busuk hati.. Mampus sok tak diterima kubur !!!!

  44. FARAHdiba says:

    ANWAR IBRAHIM, I know who u r….I want to tell your partner that you have scandal….

  45. honeydew says:

    Hi Fateen, kak hrp dik Fateen bersabar byk2, jgn pedulikan cemohan dri komen2 yg negatif. Anggap aje diaorg semua tu tak bermoral dan dengki atas ape kelebihan yg org lain ada. Anyway, kak doakan agar Fateen dan tunang akan seterusnya kejinjang pelamin, hidup hgga keakhir hayat.

  46. idamankalbu.. says:

    Kpd semua komentor ……..Berlajarlah untuk berbaik sangka. Dan katakanlah yang baik-baik kepada sesiapa pun meskipun anda tidak suka kerana setiap perkataan itu adalah DOA. Serta berilah nasihat secara berhikmah bukan dengan cara yang kasar, mengutuk, memfitnah dan segala yang negatif.

  47. bunga melur says:

    cantik la baju dia..fesyen mermaid..warna pon sweet…turqouise pastel..cantik2 :) semoga pnjng jodoh