Written by AbangNara | October 15th, 2014

Geramnya Abang Nara melihat Lara Alana nie. Makin lama makin comel. Pipinya yang tembam tue membuatkan Abang Nara rasa nak cubit-cubit je. Seronok tengok Lara membesar dengan sihat. Kalau ‘baby girl’ nie memang best sikit sebab banyak aksesori tambahan yang boleh dikenakan. Contohnya macam ‘headband’. Wife Abang Nara rasanya ada 10 ‘headband’ untuk anak perempuan kitaorang. Hehehe.

lara alana

Selain daripada mengkagumi kecomelan Lara Alana, Abang Nara juga kagum dengan Scha Al Yahya yang kini kelihatan telah kurus seperti zaman anak daranya. Memang power sungguh. Bukan senang untuk kurus selepas bersalin. Banyak pantang yang perlu diikuti. Namun sebagai seorang selebriti, pastinya Scha berusaha keras untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal buat dirinya. Respek!!!

lara alana

Baru-baru ini anak Abang Nara kena demam dan batuk. Mungkin cuaca berjerebu menyumbang kepada sakit tersebut. Semoga Lara Alana sihat dan tak kena sebarang sakit. Sian tengok anak Abang Nara batuk kuat sampai terkeluar kahak. Doakanlah agar anak Abang Nara cepat sembuh. Lagi beberapa gambar si comel Lara Alana dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sumber Instagram Scha Al Yahya.


lara alana

lara alana
lara alana
lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana
lara alana

lara alana

lara alana
lara alana
lara alana

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to (15 GAMBAR)Lara Alana Yang Semakin Comel

  1. Anonymous says:

    scha n awl ni x cukur lagi ka rambut lara tooo..? bkn ke org cukur rambut baby masa 7 hari umurnya ker..? biar tumbuh rmbut baru…

    0

    0
    • semuanya comel says:

      cukur or tak cukur pun takpe..

      0

      0
      • Tarbiyatul aulad fil islam says:

        cukur rambt baby sampai botak — salah satu ajaran Rasulullah saw

        kala tak ikut ajaran nabi

        kita tak malu ke nak mengaku umat baginda?

        kat akhirat nanti jangan tak malu nak mengemis syafaat nabi bila kat dunia sombong taknak ikut sunnah dan ajaran nabi

        0

        0
        • entah ler says:

          Hmm mungkin diorang ni tak ambik kisah kot…cukur tak cukur pun takpe baginya, dah kalau maknye pun tak tutup aurat pakaian tak menepati ajaran Islam, memang tak boleh nak kata apa la, mmg sah2 la diorg tak nak ikut sunnah Nabi cukur rambut.
          Tapi betulla di akhirat nnt jgn nak harap syafaat Nabi kalau didunia pun nak ikut sunnah Nabi pun xnak.

          0

          0
        • nana says:

          perlu cukur rambut semua baby baru lahir,ustaz ada mention sebab rambut bayi ada kekotoran semasa dalam perut.ini memastikan benar2 bayi bersih dan suci.

          0

          0
        • nana says:

          Mencukur rambut bayi adalah sesuatu yang disunatkan oleh Islam. Rasulullah s.a.w. bersabda: “Setiap bayi tergadai dengan akikahnya, disembelih untuknya pada hari ketujuh, dicukur rambutnya dan diberi nama.” [Shahih Sunan Abu Daud, no: 2838] Tujuan mencukur rambut adalah untuk membersihkan selaput kepalanya dan agar rambut yang baru lagi sihat dapat tumbuh. Oleh kerana itulah dalam riwayat yang lain, mencukur rambut juga disebut sebagai “bersihkan kotoran”, yakni hadis:“Bersama seorang anak satu akikah, maka tumpahkan untuknya darah (yakni sembelihan akikah) dan bersihkan kotorannya (yakni mencukur rambut).” [Shahih al-Bukhari, no: 5472, Fath al-Bari, jld. 27, ms. 24]

          0

          0
        • melati says:

          diam la..menyibok je korang. tak menjadi dosa pun. yg dosa korang berkelahi disini mcm budak2 pmr. protttt sikit pada uestezah2 segera yg kononya nak masuk syurga besok lusa. jaga rambut ko yg kusam lagi mengerbang cabang tu sudah…

          0

          0
        • X Payah Nk Melalak says:

          cukur rambut tu sunat je kan, jenah dan konah hoi.

          buat dapat pahala.
          x buat tak pulak menjadi dosa.

          dah jgn bergaduh. subuh karang bangun tak solat? eeee…please la.

          0

          0
        • Baby AA says:

          sweet couple la…suka tengok diaorang. sempoi.

          0

          1
        • minah jambu telajak laris merah says:

          asal kan kite buat amal ibadat buat baik n buat amal jariah suda la kenape nk kait kan nama nabi pat sini ? skarang scha n awal nk tunjokan gambar baby dia yg comel n kian membesar niii yg kau ni sebokkkk ngan cukur rambot cukur rambot sampai botak tu apesal ? kau cukur la rambot kau sendiri sampai botak ! tk semua orang nk cukur rambot anak dia ! suka hati schawal la nk cukur rambot anak dia ke tak huh !!!!!

          0

          0
        • minah jambu telajak laris merah says:

          kalau nk islam sangat pegi lah stay kt arab Saudi…eh helo ni Malaysia la manusia Nye berbilang kaom ..ada cina ada india ada serani dn ada mcm2 bangsa lagi la…suka hati dorang la nk tutop aurat ke tak ! korang tk payah ajar untok dorang nk tutop aurat ke takkk……ape guna tutp aurat dari rambot sampai bahu ajeeee pat pinggang ke bawah nampakan bentok peha bontot besar tonggek jalan tekedek kedek macm itek gembo gembo nyampah betol !!! janji tutop aurat ke ???

          0

          0
        • cLn says:

          Cukur rambut tu sunat..jgn disulitkan perkara yg mudah..klu bercukur, aqiqah bagai tapi sekadar ikut trend pastu anak x beri didikan agama, x dididik utk solat, beriman & beramal kepada Allah..ape gunanya..itu yg lbh penting..yg buat kite malu nak mintak syafa’at kat Nabi Muhammad SAW bkn sbb amalan sunat yg di ajar Nabi..tp amalan wajib yg Nabi tekankan tapi x buat..klu wajib dah perfect, baru kite turuti dgn yg sunat..wallahu’alam..

          Nak tegur biar lembut..jgn menuduh & mengherdik..itupun sunnah Nabi Muhammad jugak…

          0

          0
        • ustaz beutifulnara says:

          ustazah / ustaz pun baca jugak ke beautifulnara benda lghaaaa ni ?

          0

          0
        • Anonymous says:

          ustajah bn bukak bn ni nak cari modal masuk neraka, modal masuk syurga dorg dah banyak dah tak tertampung.. tu pun ko tak tau ke????

          0

          0
        • Anonymous says:

          wahhh akak2 kat atas ni mesti semua bermadu kan? mesti ikut sunnah kan? bagusnyaaaaaa!!!!

          jgn lepas ni ade akak2 tolak kawen lebih dari satu tu ialah sunnah sbb nak puaskan hati sendiri pulak ye…

          0

          0
        • sally says:

          tu sunnah je la.. x ikut pun xpe.. jgn la nak memberatkan ajaran islam.. nnt bukan islam nampak ajaran kita ni susah.. dah2 ler

          0

          0
        • zass says:

          Korg ni, nnt dorg buatlah tu majlis cukur (botakknkepala) baby dorg. Cukur hari ke 7 tu sunat je. Jgn plk smpai korg dok maki2 dia. Sunnah, ade paham!

          0

          0
      • punnnnn says:

        sampai skrg tak faham..kenapa klu kte berbual ngn orang cina..mst kte bahasakan die ‘i’ you’ ‘miss..’ even dorg lebih tua dr kte.. tp klu kte berbual ngn org melayu ke india ke..mst kte pgl ‘abg’ ‘kakak’ makcik…

        0

        0
        • One Direction says:

          aku kalau berbual dengan cina…aku panggil cina TOKPEK.

          0

          0
        • One Direction says:

          kenapa cina tokpek tak basuh berak ????
          dorang x pikir ke taik tu kotor ???? yekkkssssss !!

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko ni x belajar pasal istinjak ye? lagipun ko pegi cium bontot cine ape kejadah??

          0

          0
        • Mail says:

          beristinjak tu bila tak ada air lah, kalau ada air basuh dengan air lah.
          beristinjak pun ada caranya, bukan main buat je.

          0

          0
        • Salmon Sushi says:

          betul ke tandas awam kat Jepun ada tisu je…air tak ada.?
          gamaknya puak mata sepet ni lebih suka kesat2 daripada basuh dengan air.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah nama pun bkn islam yg ko nak kecoh kenapa. kat jepun dlm bilik air xde air. pakai tisu pun still dibolehkan ape masalahnye?? jumud btul!

          0

          0
      • super like says:

        mereka x perlukan…tajaan.
        itu yg buatkan couple ni cute.

        0

        0
    • sian awak says:

      sian.. apa salah awak kena unlike.. hihihi

      0

      0
    • cikpeanut says:

      jap. korang tersangat yakin ke diorang x cukur rambut si lara ni?
      what if kalau diorang dah cukup habis and rambut lara memang cpt lebat.
      tapi korang dah being judgemental and buat conclusion bagai and menuduh parent sebagainya.

      korang serius ke nk berbogel cari scha awal kat padang masyar

      0

      0
  2. nok gebuzzz says:

    geramnyer…..comey lara alana….semoga jadi anak yg solehan..

    0

    0
    • mekD says:

      lama dah tak tengok gambar baby pompuan bang nara.. tunjuk lah gambar sket… ni asyik dengar kabar banyak baju lah, banyak headband lah, demam lah.. gambar nya mana??

      0

      0
  3. Biskut says:

    rambut pacak2 tu mmg kiut habisss…..

    0

    0
  4. saje je nak komen says:

    Seeloknya rambut dicukur. Mencukur rambut bayi adalah sesuatu yang disunatkan oleh Islam. Rasulullah s.a.w. bersabda: “Setiap bayi tergadai dengan akikahnya, disembelih untuknya pada hari ketujuh, dicukur rambutnya dan diberi nama.” [Shahih Sunan Abu Daud, no: 2838] Tujuan mencukur rambut adalah untuk membersihkan selaput kepalanya dan agar rambut yang baru lagi sihat dapat tumbuh. Oleh kerana itulah dalam riwayat yang lain, mencukur rambut juga disebut sebagai “bersihkan kotoran”,yakni hadis:“Bersama seorang anak satu akikah, maka tumpahkan untuknya darah (yakni sembelihan akikah) dan bersihkan kotorannya (yakni mencukur rambut).” [Shahih al-Bukhari, no: 5472, Fath al-Bari, jld. 27, ms. 24]

    Mencukur rambut disunatkan ke atas bayi lelaki dan perempuan, dan sunat dilakukan pada hari ketujuh selepas kelahirannya. Malang sekali, ramai ibubapa masa kini yang menyayangi bayi mereka dengan cara yang salah, mereka menyayangi rambut bayi mereka sehingga membelakangkan anugerah pahala dan rahmat daripada Allah s.w.t.

    Renung-renungkanlah (suka hatila sapa nak dislike komen aku)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yg wajib pun tak buat (tutup aurat) inikan pula yg sunat? Adoilaa koranggg

      0

      0
    • Taknak komen tapi nak komen jugak says:

      @saje je nak komen
      Buat dapat pahala, tak buat tak dapat dosa pun. (Terpulang pd individu, jgn disebabkan 1 sume nak kondem).

      Cth lain :
      1. Berjimat dalam menggunakan air masa berwudhuk
      2. Kekalkan penampilan diri yang baik
      3. Minum susu
      4. Gosok gigi sebelum menunaikan solat
      5. Tertib semasa makan
      6. Nikmati secubit garam
      7. Makan dengan tiga jari (cth roti, potongan daging, mi, bihun dll)
      8. Menjilat jari selepas makan
      9. Harus membunuh cicak
      10. Usap bahagian yang sakit sambil berdoa
      11. Kanan dahulu, kiri kemudian
      12. Adab sebelum tidur (kibas tmpt tidur, tidur posisi Nabi s.a.w)
      13. Wudhu sebelum Mandi Junub

      Dan lain2

      0

      0
  5. pui pui says:

    emm, kurus kering scha…badan sekeping, Nampak kepala je besar…

    0

    0
  6. alana says:

    cukur rambut pn jd masalah ke? bukan wajib pn.lantak dieorg la anak dieorg

    0

    0
    • entah ler says:

      Memang bukan wajib tapi sunnah Nabi. Seelok-eloknya dicukur rambut. Mengaku umat Nabi Muhammad tapi sunnah Nabi tak nak ikut, orang macam ni jgn harap nak dapat syafaat Nabi di akhirat kelak sbb kt dunia pun dah sombong.

      0

      0
      • buzz says:

        ko kompem ke kalo tak ikut sunnah, nabi taknak bgi syafaat?

        0

        0
        • Buzz's Alter Ego says:

          To buzz :

          Ada hadis sahih yang bermaksuf

          Barangsiapa yang tidak menurut sunnahku maka dia bukanlah dari ummatku

          Sodaqo Rasulullah saw

          Manakala Nabi Muhammad saw hanya memberi syafaat kepada umat baginda

          Tahukah apa itu syafaat?

          Jaminan atau insuran dari nabi untuk melepaskan kita daei masuk neraka

          So please relate both statements

          Confirm
          Ke confirm

          Yang amal sunnah dapat syafaat

          YANg sebaliknya?

          Lu pikirlah sendiri kata Omputih

          0

          0
        • Anonymous says:

          bila nak bg laki ko kawen lagi? kene ikut sunnah.. ke sbb korg tak suka so korang label kawen lebih dari satu tu bkn sunnah??

          0

          0
      • minah jambu telajak laris biru says:

        kau sorang aje lah yg dapat syafaat nabi di akhirat nanti ? sape cakap kt donia dorang sombong ? kau tau ke yg dorang ni sombong ? sombong tentang ape tu ?

        0

        0
        • minah jambu bodoh says:

          Minah oiii… dia bagi penerangan jer tuh. Kot2 kau lupa. Ker ko bukan islam? Salah ker kalau tegur benda yg betul? Ko baca Quran tak minah? Ker baca blog nara jer?

          0

          0
        • Anonymous says:

          tegur pasal benda sunnah? ko ngata si minah tu, ko baca quran tak> ke baca bn buat dosa mengumpat je??

          0

          0
  7. YNA says:

    cantik..

    0

    0
  8. Lolipop says:

    Masyaallah comelnya. Semoga membesar jadi anak yang solehah :)

    0

    0
  9. salinakomez says:

    bukan dose pon kalo x cukor adoiii. sunnah kalau buat dapat pahale x buat x dpt pape pelik bialah dorg..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    laa..ap nk heran si scha ni pas beranak badan ttp sama maintain..kn memg dari dlu badan dia ni cekudut n kerempeng jer..pas bersalin x heran la klau kurus..lain le klau bini bang nara tu..pas beranak dua badan eh mcm makin d pam2 aku tengok..klau bang nara x caye gi jap tengok bini bang nara dari ujung rambut sampi ujung kaki..betul x?

    0

    0
  11. lia says:

    Gambar no.5 Lara seiras sungguh ngan ayah dia..comel sgt..semoga membesar dengan sihat n menjadi anak solehah amin :)

    0

    0
  12. makjemah says:

    AKU GERAM SGT TGK ANAK AWAL & SCHA NI. MUKA AWAL PN ADA, MUKA SCHA PN ADA. MMG COMEL !!!!!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      minah jambu suka anak scha gambar yg no 3 tu dia pakai cemin mate besar comel nyeeeeeeeeeeeeeeee ! lov u alanaaaaaaaaa emmmuah !!

      0

      0
    • ape ape ajer says:

      mulut ikut awal hidung ikut scha. comey sgt.

      0

      0
  13. Calm says:

    Anak orang Arab lahir rambut tebal, memang kena cukur, dah jadi budaya mereka, kat sini baby yg lahir kepala botak dan rambut tipis gosok je dengan sabun dan air suam mesti bersihnye.. Jangan lupa selawat nabi masa basuh, jimat belanja amalan mulia…

    0

    0
  14. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    eiiiii…nama ada tak sedap langsung…lara alana?? mcm hanjing….low kelas sgt… tak sedar diri,melayu belacan ada hati nama anak nak taruk mcm mat salleh…cuba kau tgk sofea jane cthnya, anak2 dia nama semua klasik…yg ni xpe lah jugak kalau nak taruk nama anak serupa mat salleh sbb si sofea tu mixed mat salleh…kau?? hidung dah lah serupa babi si scha ni…yg si awal azhari ni pulak, jarak hidong kau dgn bibir jauh berbatu…pelik aku nengok muka kau awal oii…bertambah pelik dgn nama anak kau lara alana yg dah seropa babi hutan punya nama…

    0

    0
    • intan says:

      berpuaka sungguh mulot busuk ko yer

      0

      0
    • Anonymous says:

      astaghfirullahal’azim…kok ye pon tak minat dorang tu..

      0

      0
    • Lara Alana says:

      mulut mcm ni adalah salah satu penghuni api neraka…..nauzubillah. kalau tak suka pun tak perlu mencaci dan mengata.

      0

      0
    • suka hati aku la says:

      oi Dolton Bibiyana ko to yg bodoh bagai…..mulut mcm puki***..ko sedar x semua yg terjadi dibumi ini kuasa Tuhan..ko sape nk pertikaikn kuasa tuhan…ko to ELOK rupa sngat ke HAH!!!!! lain kali sebelum ckp pakai otak bukan tempurung lutut ko tu….PAHAM!!!!

      0

      0
  15. anon says:

    bergambar dgn anak pun pakai bulu mata palsu ke…..hehe….saje menyibuk

    0

    0
  16. Anonymous says:

    aku tak minat scha jd pengacara muzik2..tak best langsung. AG sorang jd host pun xpe..

    0

    0
  17. nana says:

    comel ank sha n awal,,muke lara sbijik copy paste muke awal,,,,

    0

    0
  18. manis says:

    Muka anak diaorang ni aku ras banyak ikut awal. tak gitu?

    0

    0
  19. Ibu Merah@5469 says:

    Org tua ckp kalau anak perempuan ikut rupa ayah, sejuk..Semuga keluarga ini bahagia dan kekal hingga ke Jannah..Amin.

    0

    0
  20. ahli syurga…Semoga berjaya nak…

    0

    0
  21. yang baik kite ambil.yang buruk kite jauhkan…..kiut anak scha ni…parent pun cantik n serasi….

    0

    0
  22. miaukurus says:

    anak dia tak comel pon.. biasa jee rupa diaa
    betul ke scha tu keturunan nabi?.. ish malu aku kalau jadi mcm tu tapi ada darah2 nabi dlm badan aku… tak soleh HAH pon

    0

    0
  23. bedah tonggek says:

    dah korang sibok dia cukur ke tak cukur rambut anak dia kenapa??korang dulu masa baby mak bapak korang cukur rambut korang ke?choiiiiiii

    0

    0
  24. dida says:

    Cukur jambul tu sunat…buat dpt pahala…tak buat tak dapat apa2….. Dapa syafaat atau tidak.Nabi Muhammad yg tentukan Bukan awak yg tentukan..tapi korang yg duk kutuk diorang ni confirm dpt dosa…

    0

    0
  25. alahai… suke sgt tgk diorg ni… lovely couple with beautiful daughter.. sweet!

    0

    0
  26. landak says:

    Anak artis paling comel dimenangi oleh anak ning baizura, wawa zainal dan erra fazira, diana danielle, yasmin hani. Yang lain biasa-biasa aje boleh lah cute jugak kan. Baby semua comei ye tak. Tahniah ye.

    0

    0
  27. […] (15 GAMBAR)Lara Alana Yang Semakin Comel (73) […]

    0

    0
  28. norulhuda says:

    comelnye lara alana…bam2..hope sihat dan membesar jadi anak yang solehah aminnn…

    0

    0
  29. […] sumber (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    0

    0