Written by AbangNara | September 23rd, 2013

Membaca komen di dunia Internet memberikan kesimpulan bahawa konsert Lentera Timur oleh Datuk Siti Nurhaliza di Istana Budaya hujung minggu lalu adalah satu kejayaan besar. Rata-rata melahirkan rasa puas hati, gembira dan takjub dengan komitmen yang ditunjukkan oleh Siti. Memang all out lah senang ceritanya.

siti lentera timur

Konsert ini telah berlangsung daripada hari Jumaat sehingga Ahad lalu. Agak rugi juga kerana tidak berkesempatan menyaksikan persembahan tradisional Datuk Siti Nurhaliza. Tengok baju pun dah tau memang persiapan rapi telah dilakukan oleh mereka yang terlibat menjayakan konsert ini.

siti lentera timur

Lagi 13 keping gambar Datuk Siti Nurhaliza sekitar konsert Lentera Timur dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur
siti lentera timur

196 responses to (15 GAMBAR)Konsert Lentera Timur Siti Nurhaliza Dapat Sambutan Hangat

  1. Anonymous says:

    Baju tak cantik-

    0

    0
    • jengjengjeng says:

      siti nurhaliza terkinja-kinja,
      datuk k bertambah suke,
      boleh saya tumpang bertanya,
      siti nurhaliza tak nak anak lg ke?

      0

      0
      • apepuntakboleh! says:

        anak 2 kan rezeki dr ALLAH..xde siapa b’hak nak tanya mcm 2..lgpn setiap yg dah berumah tangga mesti la nak anak..ko ni ckp xpk dlu..

        0

        0
      • macam macam says:

        sensetip akk kl org tanye pasal anak
        dah berusaha tp blm dpt lg maknenye Allah nak uji
        kl ade rezeki ade la kl xde usaha sampai bila2

        0

        0
      • superhaniff says:

        kene dekat batang hidung sendiri nanti baru tau . x baik kata dekat org

        0

        0
      • Selamat Bersara says:

        Siti dah tak relevan. Please sit down !!!!

        0

        0
        • Fakta CT Yg Poyo says:

          apa istimewa pasal CT ni pun aku tak paham. dah la perampas suami orang dulu, sampai bercerai dibuatnya.

          sorry la. my moral is higher than CT fans. hate this hypocrite woman. she is not my role model. thanks but no thanks.

          0

          0
        • Only CT (In The World) says:

          Kalo x relevan mestilah x de orang datang…kalo x relevan x kanlah ramai yg sudi nk komen kt sini sampai hampir 150 komen., kalo x mesti baca tajuk terus next….maksudnya dia masih relevan lah…

          0

          0
        • Dengki Ler Tu says:

          Ntah.. kalo xsuke n xreleven nape erk duk sibuk2 nk tgk, baca n siap komen lg… kuikuikui3.. korng tu lg hipokrit.. ckp xsrupe bikin.. len kali kalo ati busuk baik g amik wujud wat solat sunat byk2 kasi bersih sket ati tu.. opss nk buat solat sunat ke? yg fardhu cukup x? huhu xyah la nk sibuk2 dengki ng kejayaan org len.. better cari solusi utk perbaiki diri sdiri ke arah kebaikan.. itu lg berfaedah..

          0

          0
      • Fakka says:

        Konsert untuk orang2 Felda dan kampung. Tak minah aku.

        0

        0
        • Only CT (In The World) says:

          At least orang2 Felda dan kampung kaya2 dan hidup bahagia bukannya duduk menyewa flat2 sempit di KL

          0

          0
        • Anak Kampung says:

          Kalo stakat duk bandar tp duk umah stinggan @ umah flat @ umah teres kos rendah xyah la nk berlagak bgus mengaku anak bandar.. wat malu jerk.. kalo miskin wat cara miskin.. hah hah hah

          0

          0
      • Poyo Lah says:

        dah kaya raya masih tak puas-puas lagi ke nak duit orang? kasi la peluang kat orang lain. semua ko nak bolot. pelik aku la dgn si tamak haloba neh.

        0

        0
        • Only CT (In The World) says:

          Rezeki kurniaan Allah dan Siti berusaha mencari rezeki tersebut, itu lebih baik dari x bayar wang PTPTN nanti x bangkit masa kt padang mahsyar

          0

          0
        • anakPahang says:

          kelakar gila komen ko ni. yang ko dengki kenapa? dah Allah bagi rezeki kat dia lebih berbanding orang lain. lagipun dia tak de pun nak bolot semua. ko tu yang tak reti nak cari rezeki. Ikut la cara dia. solat tak tinggal, sedekah al fatihah kat ibu bapa.itu kan lagi bagus dari ko mengata dia. at least dia sedar diri dari mana asal usul dia. bukan macam orang lain dah tau miskin, skolah tak pandai pastu menyusahkan mak bapak~

          0

          0
      • Anonymous says:

        menyampah !!!!!!!!

        0

        0
      • Linda says:

        dulu sy minat ct..skrg mcm boring plak. :(

        0

        0
      • Sekadar Bertanya says:

        Hajjah Siti Nurhaliza, bila lagi nak buat konsert nasyid ?

        0

        0
      • Darat says:

        sorrie, ct ni x urban la. x minat.

        0

        0
        • Only CT (In The World) says:

          Lah melayu belacan x sedar diri bajet ingat kau keju sgt tu nape??? kampung2 pun dia, dia kaya raya kurniaan Allah SWT.

          0

          0
      • Kwang kwang kwanggggggggg says:

        satu je tak lengkap/yg sepatutnya ada di konsert ni—————-BADUT !

        0

        0
        • Only CT (In The World) says:

          Lah yang kau x datang tu nape???

          0

          0
        • minah jambu merah biru pasti gerek says:

          eh ! kau patut jadi BADOT ! baru la hepeninggggggggggggggggg hahahahahahahahahahahahahahahahahahaiiiiiiiiiiiiiii ! bwekkkk booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!

          0

          0
      • minah jambu merah biru kire ok says:

        macm sial aje pantun kau ni huh ! kau peduli happe kalau dia tekinja2 ! peminat suka pe dengan persembahan dia yg sungguhhhhhhhhh hepening !! peminat soooooo hepi dengan persembahan siti…baju dia pon cantek2 n muka siti pon jambu cute je ! teroskn perjuangan u siti ! jangan peduli ape yg orang nk kate janji u hepi sudahhhhhhhh lov uuuuuuu !

        0

        0
      • Only CT (In The World) says:

        Bak kata Wan Sakinah banyak betul ahli2 syurga di sini. Orang2 mcm ni lah yg wat Kak Rosmah takut nk bertudung. Kalo bertudung dikeji x bertudung dikeji juga. Siti baru sahaja bertudung bagilah dorongan bukan kutukan. Aku lihat kt luar banyak je orang bertudung tp berwarna-warni menarik perhatian ikut bentuk badan, jarang lihat yg tutup sepenuhnya ikut cara sebenar apatah lagi bagi Siti yg baru bertudung. Yg bercakap tu “perfect” sgt ke tudung dgn pakaian???? Jgn menghina orang seperti meludah ke atas langit tertepek ke muka sendiri…Jgn bimbang Siti belajarlah dari kesilapan jika mahu berubah mulalah dari hati. Semoga hidup Siti dilimpahi rahmat dan bahagia dariNya.

        0

        0
      • Hangin bin Hangit says:

        nak cakap tak pakai otak… semua orang kawen nak anak… anak tu rezeki dariAllah… semua tu kerja Allah… jangan pertikaikan urusan Allah..

        0

        0
    • ntahpape says:

      ketatnya baju…

      0

      0
    • ayam jepun says:

      DAH MACAM SARKAS AKU TENGOK !

      0

      0
    • datin kay says:

      Nampak sangat ramai di kalangan pengikut blog nara yg dah “band” siti ni,
      pakaian = sepupu papat dia fida
      siti nurhaliza = ayam pencen dah
      makcik2 tua ja yg minat dia pn yg muda2 semua xlayan dah!!

      0

      0
      • wowowoowowowowowowowowowow says:

        jahatnya mulot….ayam pencen?????????????????????????????????????????????????

        0

        0
        • datin kay says:

          alamak sentap la pulak minah ni…lupa nk sebut
          ayam pencen = ayam penyet
          kena penyet ngan dato kay..hihihihihi!!!

          0

          0
      • Only CT (In The World) says:

        Yelah budak2 muda zaman sekarang kan x de taste tu sbb music sucks sekarang sampaikan Taylor Swift dgn Najwa Latiff pun bole popular, x faham betul. Dulu muzik meriah sangat. Masa tu x de internet x de youtube tp seronok sgt tgk Hiburan Minggu Ini (HMI), Muzik-Muzik (Zaman Azwan Ali masih keras), dgn satu competition lagu inggeris kt Tv2 yg Dayang Nurfaizah kalahkan Faizal Tahir dulu tahun 96 ke 97. Masa tu orang x tau pun faizal Tahir peserta picisan sahaja. Even Sinaran Passport Kegemilangan pun sgt best dulu….rindunya zaman dulu2 walaupun dulu x sesenang sekarang

        0

        0
    • Only CT (In The World) says:

      Sayang Siti…Tabahkan diri Siti, Semoga Siti Berbahagia Selamanya

      0

      0
    • Lols says:

      Kisah la plak DCT dengan komen ko tu…

      0

      0
    • che non says:

      baju hijau dato ct tu npk mcm xbrapa ssuaila..apapun, tahniah sbb ct masih lg bt konsert tradisional..bukan sng nk dpt penonton kalau konsert mcm ni..

      0

      0
    • Nek Joan Rivers says:

      I lap your voice CT… But your fashion… Adoi… Sakit mata nek… It’s like a drag queen crap glitter all over your dress… Sorry… But you are “Fashole of the week”. Ktxbai.

      0

      0
    • Kak Nam says:

      Semua yang kasi comments pat bawah ni semuanya tahu condemn Siti ajer tapi tak satu pun yang dah achieve aper yang Siti dah capai selama ini.Macam mana nak maju, asyik cemburu dan iri hati di atas kejayaan orang lain.Tahunya condemn ajer.

      0

      0
  2. bosan dowh!! says:

    next plzzzz!!!!

    0

    0
  3. noknokgorgeous says:

    first

    0

    0
  4. Mirai Suenaga says:

    sarat dengan segala-galanya

    0

    0
  5. aurora says:

    pic no.2 tu alahai bju ko siti,over bebenor dgn renda,sulaman..semak je aku tgk baju..

    0

    0
  6. macam macam says:

    mula2 nak gelak sbb kene jawab soalan metematik tahap tadika…
    comel n cantik baju biru tu…

    0

    0
  7. Amir Madani says:

    Akhirnya tercapai jua impian Dato CT untuk buat konsert konsep irama tradisi. :)

    0

    0
  8. SuaraHati says:

    Aku sempat join konsert ni. Phenomena sungguh.
    Vokal Merbelessss…
    Siti Menari & Menyanyi Sepanjang Konserttttt…. itu kena bangun dan bagi tabik.
    Kesian dkt korg2 yg x pergi… cantiknya baju siti malam tu x terkata….. at last korg komen x cantik dkt laman maya ni…. malang sungguh.
    Anak kerja tuhan. sebijik zarah pon bergerak dengan izinNYA,
    jdi x yah nk teka teki sgt psal anak.

    Kesimpulan.. konsert ni paling best dalam tahun 2013.
    sempurna.!

    0

    0
    • Happy Malaysia Day says:

      1st time tengok konset ya dik? patut la..

      0

      0
      • hareeemmm says:

        tak sempurna lagi dik sebab siti bertudung tp masih lompat terkinja-kinja.. aurat perempuan turut berada di suara.. sempurna kah??????

        0

        0
        • so what? says:

          dato sharifah aini…aishah…yuna..najwa..tasha..shila amzah…banyak lagi..kenapa tegur dato ct je?…kenapa tidak yg lain?..adakah mereka berbeza dgn dato ct?…kalau nak tegur..jgn tegur sorang je…tegurlah secara keseluruhan…

          0

          0
        • hareeemmm says:

          ko ni la.. dah ni entry siti.. nanti entry mereka kena tegur juga ler.. tak salah menegur sesama islam.. dalam ig mereka pun aku tegur tp kena block drpd mereka lg ada ler.. kesian.. artis sekarang bab aurat tak boleh ditegur.. menutup aurat bagi mereka semakin mahu diperlekehkan seperti zaman jahiliyah..

          0

          0
        • jamal says:

          betul tu..aku pun pernah menegur aurat seorang artis ni di instagram dia..terus kena delete..kita tegur untuk kebaikan tp kebaikan tu la yang dihapuskannya..dunia..dunia..

          0

          0
        • Suara Hati says:

          KAK, sy bkn ckp psal SEMPURNANYA SITI NURHALIZA.
          mmg sedia maklum semua itu aurat.
          POS ini mengenai KONSERT.
          kembalilah kepada tajuk.

          0

          0
        • hareeemm says:

          Kembali kepada tajuk???? kembali la ke pangkal jalan juga dik. konsert yg mcm ni ke sempurna di mata ko dik? Yg dh mmg nyata sesat di mata islam dik.. moga ko dan kak siti ko diberikan hidayah hendaknya..

          0

          0
        • Hikmahlah skit says:

          Teguran tu btul hareem tp bahasa jaga.. tegur berhikmah sambil mendoakan dia diberi hidayah.. teguran bukan menghukum… lihat balik bahasa yg digunakan.. berdakwah pun ade adabnya.

          0

          0
      • SuaraHati says:

        bila puji siti je “FIRST time tgok konsert”.
        Kuno nye statement tu.
        Jelly

        0

        0
    • peeiii says:

      ramai yg dengki n busuk hati kat dlm ni…rezeki masing2 yer…termasuk rezeki anak…ada org rezeki anak berderet2 …. ada yg harta bende berpikul2…amal ibadat yg MAHA saja mengetahui…yg lain memandai jer lebih…

      0

      0
  9. Si Merah Jambu says:

    Rezki tu Allah yang beri…setiap insan mesti nak zuriat….cakap tu kena berlapik..kadang2 kita nak gurau,…tapi kalu sentuh isu zuriat..pasti sentappp!!!!!!

    0

    0
  10. noknokgorgeous says:

    few komen kat atas tuh, taip je lebeh, padahal x tengok pun, pastu sangkak mencari dekat youtube, blah la weiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ..

    0

    0
  11. ehh says:

    baju2 ct blh buat bju kawin ni..kikiki
    **nmpknya soalan matematik nara dh mkin ssh..mngkin xlama lg trpksa guna calculator.

    0

    0
  12. ariefsempoi11 says:

    aku heran dgn sikap org yg suka memperlekehkan bakat siti.. korg kena jumpa dia,tgok dia perform baru terbeliak mata korg? aku pergi waktu first night aku tercenggang mcm mana lah seorang bernama siti nurhaliza boleh joget,main alat muzik yg susah dari awal hingga akhir persembahan.. dia sgt kreatif suara dia takpayah cakap merdu bak buluh perindu dan lagi satu masa tu siti punya suara sakit tapi dia tetap menyanyi live bukan miming ok!!! .. siti anda seorang princess of music. biarkan org malaysia memperlekahkan anda. org indon dan singapura tadah tangan nak ko siti… aku sanggup turun dari s’pore nak tgok konsert ni. duit yg aku keluarkan berbaloi.. hopefully konsert ni ada kat esplanade.. baju utk konsert memang mcm ni.. kampung sungguh pengkritik2 fashion kat sini :)

    0

    0
  13. liya says:

    SUKA HATI KORANG JA NAK KOMEN .TAK PAYAH NAK TENGOK KALAU TAK SUKA TAMBAH DOSA KERING JA…KAU ADA BAJU MCM TU KA…KAU DAPAT KA DATUK K????

    0

    0
  14. NOR says:

    INILAH DINAMAKAN ”BERPAKAIAN TAPI SEPERTI TELANJANG”. KENA BAJU KETAT N IKUT BENTUK BADAN SANGAT… :(

    0

    0
  15. saya siti sifir says:

    apepon..satu malaysia da maklum suara ct best..so ct xde ape lg yg perlu awk buktikan kat kami di malaysia..yg awk perlu buktikan ialah bagaimana awk nk tembus pasaran antarabangsa ..
    aneway baju tu xcantik..sgt heavy..
    less is more =)

    0

    0
  16. Mak Temah says:

    saratnya bajuuuuuuu
    berapa ribu laa tu..
    tapi satu jer… sendat sangat sampai nampak susuk dan bentuk buah dada…
    nilah yang dikatakan berpakaian tapi berbogel…
    sorry ek, daku tak jeles…sikit pun tak….

    0

    0
  17. razzmann_v6 says:

    There is 3 of my pics.. sempat curi2 snap masa dalam IB.. berbaloi sgt pergi sana layan ct.. Worth for every ringgit spent! hehe

    Thanks to Kak Rozi sebab repost pic saya dalam instagram..

    Sitizoners, please follow me.. razzmann_v6 instagram hehehee :-)

    0

    0
  18. Kak Ton Kak Tan says:

    Muka bertambah bulat, lebor… Comel tak Kak Ton?

    0

    0
  19. mamatcomel says:

    tokti..pasni nk menari depan org rmai..pkai la bju sopan sket…pakai baju kurung labuh tu ka…pastu pkai tudung labuh smpai perut…ish!ish!mekapnyeeee….pasni jgn la pkai mekap keluaran sendiri dh yg org lain xmmpu nk produce sendiri tu…pakai je mekap murah² mcm org lain….xyah la nk promot sngt simplyct tu kannnn….pakai la nonaroguy punye ke…(de ke nonaroguy punye mekap?)…lagi 1 kalo dh nyanyi lagu rancak² kemelayuan ni jgn la lompat sana lompat sini..bdiri je tegak kt tgh stage…org malaysia still paham pe tokti nyanyi…xyah nk ekspresikan sngt musik rancak tu…org kite paham…..pastu psl anak..xpe le tokti…klo dh xde rezki nk kata ape ye tokti…bukan kite bikin pun tiub palopio tuuuu…pasni bela je la anak angkat ramai²..lg byk pahala..kt luar ni ramai yg angkat anak humban tepi…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Dah name pon konsert tradisional, memang la cenggitu rupenyer. Pelik betoi la.

    0

    0
  21. Fakta says:

    bukak je lah tudung tu….hiburan juga satu bentuk maksiat.

    0

    0
  22. Sweet Heart says:

    Tak perlu kutuk2.. Kita tgk & baca saje sudah..
    Klau nk tegur, bkn begini caranya.. tegur cara berhemah..
    Sblm nk org lain perbaiki diri & cara pemakaian diri seseorang, selidik dlu diri kita ni.. Sempurna sgt ke? Trtutup smuakah aurat kita? Jgn tutup urat jek..
    Renung2kan.. :)

    0

    0
    • Din says:

      kalau tgk dan baca tanpa menegur dah jatuh subahat namanya.. astagfirullahalazim..

      0

      0
      • Sweet Heart says:

        Kan i dh mention tdi, klau nk tegur, kena ada caranya.. Tp kat cni ramai sgt yg mengutuk.. Klau lg berani, pegilah tegur siti tu depan2..
        Jgn belakang jek kutuk, bila nmpk depan mata nk brgambar bagai!
        Itu hipokrit namanya..

        0

        0
  23. fadura says:

    Kalau benci & menyampah dgn CT sekalipun…tak payah lah sentuh soal anak.itu kan rezeki dari Allah..tak baik cakap org mcm tu.
    Tak takut ke kalau terkena kat sendiri..?

    0

    0
  24. Nyampah Lah Jugak says:

    duduk rumah je la CT sebelum kena boooooo…..

    0

    0
  25. Puihhhh says:

    satu lagi artis Msia terang2 menghina kesucian…islam !!!!!

    0

    0
  26. beruang kutub says:

    aku siyez lg minat ct yg dulu sebelum bertudung,now bertudung baju ketat..entah laa…kita sndiri x perfect nak ban2 org lain…no komen

    0

    0
  27. diya says:

    Mengata Siti kampung, mengaku diri urban, tapi layan Beautiful Nara leulz. Nak juga tengok kehidupan seharian yang mengaku urban tu……………

    0

    0
  28. Bach says:

    OH MY GOD! Most of the comments in here are utterly Pathetic with the CAPITAL P! Konsert utk orang2 FELDA & Kampung lah…macam badut la..Thaipusam lah…seriously people? Get a life!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Oh tuhanku… konsert siti berlandaskan agama islam kah? moga siti diberikan hidayah utknya… :)

      0

      0
    • My Honesty says:

      …..you get a life and please sit down.

      Siti Nurhaliza will end up like Uji Rashid, Sharifah Aini & Aishah in the next 15 years. That’s the reality in Malaysia music business. She should go quietly before making a completely fool of herself. Go home before people get bored with her completely and lost respect of her. Sad but true. Just mark my words…

      0

      0
      • dhia says:

        Music is universal. If you don’t like her kind-of-music, just read this page n keep quiet. Much wiser if you don’t even bother this entry. She’s not fooling around man. For God sake, don’t you have your own passion? It’s her dream to hold a full traditional music concert, and she achieved that. And mind you, she’s there not to please you. At least she has the heart to dream big. Respect that even if you don’t like it.

        0

        0
      • minah jambu merah biru pasti gerek says:

        kiwak Nye komen !

        0

        0
  29. manikman says:

    wow banyaknya manik / renda. kain langsir lagi cantik.

    0

    0
  30. Prince Noob says:

    konsert untuk hiburan orang2 kaya dan golongan bangsawan

    0

    0
  31. Ustezah Modern says:

    Tolonglah SiTi Nurhaliza Tarudin…bawalah imej diri sebagai “hajjah’ dan isteri yg dihormati.
    Tepukan, sorakkan dan pujian bukan boleh dibawa ke Jannah & liang lahad.
    Sekian…itu saja. Tak ingin nak bersara lagi ke dik?

    0

    0
  32. MYDIN says:

    Ya Allah,korang…geram gila aku baca komen kat atas ni.dengki sungguh! ada Dato’ tu ambil subsidi korang buat konsert? lagi satu,kalau nak tegur orang tak menutup aurat dgn sempurna pun ,elok2 lah bhasanya.ni mcm bukan orang yang ada hati dan perasaan.

    0

    0
    • Munah says:

      menegur…tak semestinya dengki. semua kearah kebaikan sejagat. artis perlu pengkritik. tak ada pengkritik, tak ada lah artis yg dihormati dan disegani. kau sibok back up CT apa hal? kau anak angkat dia ke?

      0

      0
  33. MYDIN says:

    one more thing….kalau korang nak berlandaskan agama sangat..knp komen and singgah kat beautiful nara ni? iluvislam.com kan ada? please,salurkan kewarakan anda di tempat lain.terima kasih.

    0

    0
    • Pemidato Terbaek Oxford U says:

      Jangan salahkan nyamuk kelambu ko nak bakar, kak. salahkah Siti yg terang2 menghina kesucian berhijab dan ajaran kitab, rasul dan Islam. Siti adalah mangsa dan anasir2 fesyen di Malaysia yg sarat dan penuh dengan imej2 dan ciptaan2 pelik lagi songsang yg tidak ada maknanya hanya berladaskan kepada populariti dan keuntungan jangka pendek. sekian, majulah tudung untuk kedai Mydin dan Kamdar.

      0

      0
      • Lan Pet Prot says:

        kwang..kwang..kwanggggggg !!!!!!

        0

        0
      • Kassim says:

        Maidin.. nak salur kan islam tak semestinya nak ke blog islam.. dakwah tidak kenal tempat dan usia.. islam kah anda dgn komen sebegitu? Blog hiburan mcm ni tak blh berdakwah ke? buka mata celik minda.. jgn celik IT je semata..

        0

        0
  34. Gell lly says:

    Doakan je la CT berubah ke arah kebaikan…Dari segi pakaian dia kenalah berubah..
    Kan dah dlm Quran terang2 kata, baju tu haruslah dilabuhkan…dan tidak mengikut bentuk badan…Hijab tu kalau boleh, tutuplah dada.. suara tu aurat.Kalau sayang suami…jagalah penampilan diri dan perbuatan..yg pasti apa yg dilakukan oleh CT..suami yg dpt pahala/dosa…Pasal tak dapat anak lagi…bukan kerja kita sebagai manusia untuk menilai…ni semua ketetapan Allah…Renung-renungkan lah…

    0

    0
  35. takperlukutuksangat says:

    Doakan kebaikan dan kebahagian beliau…

    0

    0
  36. ninirai says:

    siti, i suka make up u…cantik nampak natural n muda…tapi apesal baju mcm ala2 hetty koes endang ni..kalau nk tradisional pun, tak perlu sarat2 sgt, nmpk tak sesuai ngan umur u, nampak berumur sebelum waktu…simple lagi cantik..mcm kat albert hall dulu…sopan n lawa2 je baju masa kat sana tu..

    0

    0
  37. sarah says:

    Orang muda mmg susah nak appreciate lagu tradisional melayu. Suke sangat lagu pop, rock r&B..kalau Siti tak hidupkan sape lagi yang mampu? Muzik tradisional melayu/ Siti still relevan..yang sangat tak relevan sekarang ialah Miley Cyrus..yg tue mmg scumbag…Jangan bagi Siti senasib dengan P.Ramlee..Masa hidup dicemuh dan tidak dihargai, bila meniggal dunia baru dipuji-puji. Kalau isu agama tue, mmg ada yg xbetul lg..tp kalau dibandingkan dgn konsert2 lain, this concert lebih approriate except kalah dgn concert nasyid laa..

    0

    0
  38. Mak Jah says:

    Komen korang sebijik macam “hijau kertas” klo dlm youtube.. eh..haha.. Kaki dengki nombor satu! Mak ras anak sental dengan cili api je mulut korangg..btw, DCT tetepp cantik ok!

    0

    0
  39. C'est Moi says:

    Untuk setiap 1 pengutuk Siti, ada 100 pemuja Siti.. =).

    Saya bukan dimana2 pihak.

    Siti is undoubtedly a living legend already. Sure she makes mistakes — she is merely human =). Give her a chance to change for the better (as she already is doing so) progressively.

    Just curious though.. Bila sesiapa menegur seseorang, selalu ada yang membalas “tegurlah dengan berhemah”.. Boleh tak sesiapa beri penerangan/pencerahan.. “tegur dengan berhemah” tu macam mana ye? Boleh bagi contoh2 ayat..?

    0

    0
    • Awie says:

      Nak ayat? Okay saya cuba.

      Siti..please la berambus. Aku dah jemu dgn muka kau yg dah over-exposed dah nak masuk kategori senja nan merah itu.

      Puas?

      0

      0
  40. Mak Jah says:

    Mak Jah rasa, pakaian tu kena perbaiki lagi la. Hello Rijman Rujaini, sudah2 laa ko buat DCT ni sbg bahan eksperimen ko.. I think, korang kena hargai hasrat/ niat dia nak kembalikan zaman kegemilangan irama malaysia. Behave ye bila berkata2.. Mak Jah sental dgn cili api kang taw laa.. Dah laa Mak Jah, nak lipat kain. Byee!

    0

    0
  41. minah jambu merah biru kire ok says:

    mintak2 pasukan serawak atau pasukan singapura yg akan bawak balek PIALA MALAYSIA….biar padan muka dorang yg tk suka ngan pasukan SERAWAK n pasukan SINGAPURA huh !!

    0

    0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      tapi minah jambu suka ngan pasukan klantan pasal pasukan klantan ada APEK…eh APEK ada ke ????? bang nara APEK ada takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!

      0

      0
  42. […] melahirkan rasa puas hati gembira dan takjub dengan komitmen yang ditunjukkan oleh Siti Memang Read More This entry was posted in Entertainment and tagged 'HANGAT', DAPAT, GAMBARKonsert, Lentera, […]

    0

    0
  43. Herm.. says:

    Siti dah x relevan? tp tiket sold out…

    0

    0
    • Student UK Dulu says:

      Mesti la sold-out. Dewan kecik. Bukan buat kat Stadium Nasional Bukit Jalil pon. Tiket2 kat Albert Hall, London dulu tu pun tak terjual. Akhirnya kasi free last minute kat student2 Malaysia. Tak tahu ke?

      0

      0
      • ally says:

        aiyoo, asik2 ungkit pasal benda lama…
        kalau betul pun tiket kat albert hall london tu memang x laku, dah biorkan… yang penting, ct cuba lagi. asik2 ulang menda sama. ct buat benda lain, diulangnya pasal konsert albert hall. baru nampak dan faham skang apa maksud ‘katak bawah tempurung’, n surprisingly, katak skang pandai balas komen kat blog ^_^

        0

        0
    • apa daaaa says:

      peminat2 yg fanatik lagi bodoh tegar dia tu beli tiket 10 keping sorang…memang la sold out.

      0

      0
  44. Kak Ayu says:

    Kalau dah bapok buat baju tu…tak ketat tak sah la pulak kan.
    Memang itu taste bapok designer Malaysia.
    Sampah semuanya.
    Pakai tak sampai setahun masuk kotak utk Alam Flora angkut ler…

    0

    0
  45. .... says:

    Thaipusan datang lagi ke nyahhh !!!!???

    0

    0
  46. Kesian Sungguh says:

    ukuran body terang2 nampak susuk tubuh…hajjah apa ni? sundul ah.

    0

    0
  47. Pening La says:

    Hajjah ke? Alahai !!!!

    0

    0
  48. saya says:

    siti is the best!!semoga terus merendah diri dan baik hati walaupun orang membenci/mengata..you are my idol:)semoga ALLAH merahmatimu^^

    0

    0
  49. Bersara Cepat says:

    masih lagi terhegeh-hegeh nak berjoghet segala. hudoh betol !

    0

    0
  50. Nah Ambik Kaw says:

    yg pergi tengok pun tahap IQ bawah 100….memang sesuai la warna2 baju seakan-akan warna sakas dan badut punya show.

    0

    0
    • sarah says:

      You’re the idiot actually..making assumption base on your irrational hatred of Siti ..wondering your IQ score.

      0

      0
  51. flower says:

    Korang ni,dah dah la tu.. tgk dari sisi positif sikit xleh ke?? Kan kita berbincang tentang kehebatan vokal dan performance dia. Dah kata pun konsert dia lantera timur, mmg la unsur2 kemelayuan tu ditekankan. Xkn le nk nk nyanyi lagu rap ke lagu rnb pulak. Bosan btl dgn org yg ckp mcm kelas bawahan ni. Dr dulu sampai skrg, original mcm tu suara je. Xde berubah lgsung jd makin merosot ke.. aku pun bkn la die hard fan sgt. Tp aku pelik btol, at least dia dah ada effort nak ke arah lebih baik dgn mencuba menutup aurat dia dgn lebih sempurna, tp ckp mcm2 jugak. Mmg suara tu pun aurat, tp come on la.. kita pun xsempurna. Nak berubah sepenuhnya tu amek masa gak. Tak paham aku, time si rita rud si kaki maki hamun laki dia dulu korang pandang mcm bidadari, at least siti xpenah ckp buruk pasal laki dia. Pompuan buruk akhlak dan xde effort nak berubah mcm rita rud tu korang banggakan pulak. Dulu aku minat gile si rita rud, pas dia kutuk laki dia tu, trus out. Xelok sungguh perangai memburukkan org yg penah tdo satu selimut dgn ko. Sungguh xfhm,melayu..mentaliti..

    0

    0
  52. […] tau memang persiapan rapi telah dilakukan oleh mereka yang terlibat menjayakan konsert ini. – beautifulnara […]

    0

    0
  53. Nurlisa jasmina says:

    Menegur jangan sampai menghina, siapalah kita hendak mengata orang macam tu macam ni ? Kalau kita tak suka seseorang artis tu, kita tak perlu tengok atau ikuti perkembangannya. Salahkah orang minat kat Siti? Minat kita pada seseorang adalah subjektif, jadi tak perlulah kita nak mengatakan “peminat fanatik lagi bodoh tegar tu beli tiket …… .” Siapa anda hendak menghukum ‘orang bodoh’ hanya kerana mereka suka menonton konsert Siti?
    Kalau anda tak suka dengan baju konsert dia, so apa masalahnya? Anda bayarkah baju dia itu? Dia nak berjogetkah tak berjogetkah, itu urusan dialah, dah nama pun konsert tradisional, tak kan nak terpacak macam tunggul kayu!

    Komen2 mereka yang mengutuk Siti ini sebenarnya ialah mereka yang Phd, akal pun tak sampai tahap Tegar yang berumur 12 tahun. Memalukan orang Malaysia saja!

    0

    0
  54. Tok ti vs Tok Kay says:

    Dah pukul 12 malam n aku sebagai pengomen terakhir ingin mengucapkan selamat malam semua sok nara boh citer baru pulak yer citer tok ti dh tamat pun…siti pn dh lena tdor xlayan pun korang punya pendapat/kutukan/pujian korang nih….

    0

    0
  55. melatia says:

    masyarakat sampah masih ader minat kat Siti ni? heran2

    0

    0
    • Ju-On says:

      sebelom anda mengata n menghina peminat CT ni sampah, baik awk CERMIN diri awak dlu…
      sy hanya peminat ct kerana bakat die…bukan kerana hal peribadi die…
      klu awak rse awk lebih mulia dari peminat ct yg kononnyew sampah
      y not awak try g wat konsert….jgn kate sampah…taik itik taik ayam sume org lemparkan kt awak…huhuhuhuh
      sampah betol pemikiran awak ni….. puuuuiiihhhhh

      0

      0
  56. ariefsempoi11 says:

    yg mengata rizman ruzaini bapok tu dia dah sujud di tanah haram allah.. kita bila lagi? and another one more thing semalam baru je jumpa kak zarinah,dia cerita siti pulangkan duit dia balik waktu malam konsert lentera timur.. kak zarinah pegi malam ke 3.. kalo siapa nak tahu kak zarinah org s’pore dia buta.. dulu dia jual tissue nak tgok siti punya konsert kat esplanade.. dia jalan kaki ke esplanade.. dgn kemulian hati siti nurhaliza,dia pulang balik duit akak tu… semalam jumpa kak zarinah dia kata waktu malam 3 konsert lentera timur siti pulangkan balik duit dia… alhamdulillah semoga rezeki mu bertambah siti.. salam dari s’pore.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    korang klu x pergi tengok konsert ni x payah nak komen lebih..ni la konsert tradisional yg terbaik aku lihat..
    komitment yg tinggi dr semua..klu setakat tengok gambar pastu nak kutuk lebih ..x payahlah..rata2 yg pergi berpuas hati ..

    0

    0
  58. ADOI.... says:

    KEPADA YG BERTANYA PSL ANAK TUH, KENAPA TAK TANYER BILE NK MATI? SBB MATI, ANAK AKA REZEKI, JODOH, SEMUA DTG DR ALLAH… BKN BLEH BELI KAT KEDAI… ADOI…..

    0

    0
  59. lihat says:

    wow!! gempaxx! i luve u siti

    0

    0
  60. misz anna says:

    yang tak minat 2 toksah la nak mengata sangat..
    anda 2 semua bagus sangat ke?
    banyak pulak bunyinya kan..
    siti buat konsert untuk peminat dia..
    kalo ko bukan peminat dia takyah g hadap muka siti..
    suka hati kitaorang la nak habiskan berapa ratus duit beli tiket..
    memang siti pakai tudung tapi baju ketat..
    ko jangan lah nak hentam orang sangat..
    biarlah dia berubah perlahan2..
    janganlah main redah je nak komen kat sini..
    sepatutnya berbangga la sebab siti buat konsert tradisional..
    mana ada artis lain yang sanggup bersusah payah nak bikin ini konsert..
    kalo setakat tak ikut perkembangan atau x p tengok live lebih
    baik tutup mulut sebab korang takkan tahu
    pengorbanan siti untuk menjayakan konsert ini..
    sekian terima kasih!!

    0

    0
  61. rizna says:

    oh sedih tul membaca komen2 yang akal cetek tul…
    nak kutuk ct pasal perampas….pasal pakaian dah macam thaipusam,…gelaran hajjah tapi voice haram..haram…
    itu semua kerja Allah…itu semua dengan IZIN ALLAH…ingat tu. DGN IZIN ALLAH jugalah mengomen2 dalam nie boleh komen sesuka hati…syukur tak ada yang kena panah petir sebb mengata rumah tangga orang pasal perampas…Anda tahu ke kisah benar tentang Perampas tu? Tahu dari Media Sosial dan Massa je kann…. Ada duduk sebelah mak dia ke yang boleh korek cerita perampas???? Sudah2 lah tu…. Allah dah berikan dia suami yang baik kepadanya…kekayaan yang berganda sehingga boleh buka perniagaan. Ko ada ke bisnes? Pasal anak….itu semua kerja Allah… tak perlu nak diulang pertanyaan ‘bila nak ada anak’ Allah dah janjikan….sabar….selalunya yang TERBAIK selalunya datang lambat. so mungkin anak Allah akan beri yang TERBAIK. Oh takutnya nak mengata…sbb setiap patah perkataan dan penulisan akan ditanya walaupun sebesar zarah…INGATLAH kita sekarang DIAKHIR ZAMAN……so sebelum mengghina orang….. ingatlah amalan kita di sana… cukup ke nak bawa amalan kita ni…..
    BERINGAT -INGAT itu lebih baik.

    0

    0
  62. Eila says:

    Waaa..Ramainye yg dengki ek..Padahal yg pergi konsert tu tahap org business minded, org ternama dan peminat di kalangan org kebanyakkan. Yg dok kutuk ni tak sedar diri, entahkan diri tu hodoh, dok makan subsidi kerajaan bagi, laki pun dah tak selera, anak berderet tp body alignment lari pastu dengki dekat kejayaan orang lain. Inilah kaum melayu yg tak sedar diri, bukan macam kaun Cina yg begitu kagum dengan Siti, Cina kenal dia aje, tak kenal pun penyanyi lain. Tu belum org US sanggup turun nak tengok konsert dia.

    Pelisslah MELAYU jgn nak dengki sangatlah.. Org tu kaya nak mampos + zakat tak lupa bayar + buat masjid + derma sana sini + very humble + cool. Bukan mcm korang yg ketinggalan zaman, nak pakai baju Siti tu pun tak mampu, kalau dapat terbeliak bijik mata ada hati nak kutuk Siti. Pastu bagi pahala free kat Siti hahahaha talk rubbish pun tak guna.. Dia dah berjaya..Korang??? Masih harap subsidi kerajaan..masih pemikiran kuno, masih jahil, masih berlagak tapi hidup perasan sempurna..PHUIHHHHHH….

    0

    0
  63. DOLO says:

    Suatu Ketika dulu, saya merupakan peminat ct…tapi skrg da kureng ckit…

    0

    0
  64. Anonymous says:

    dato siti nurhaliza….
    takpelah orang nak mengata..saya tetap bangga dengan anda….
    semoga dirahmati Allah

    0

    0
  65. xminat siti says:

    xminat siti,,,,,, Baju semua Buruk… sedeh tengok,,,, yang warna biru n gold tu mcm ada bulu dada lak,,,,,

    0

    0
  66. Eila says:

    Hehehe..woiii Ct tak heranlah dengan komen picisan korang tahap otak IQ rendah nih. Aku berani bajet jumpa CT je mesti batak sbb dia super cantik, cute, baik budi bicaranya.. Bukan cam korang, plastikkk.. Depan PC jadi ‘keyboard warrior’ aje la..Padahal hidup Nan Hado, muka serabai ala makcik2, tak reti makeup, very the kuno + hypocrite, pi jaga laki lagi bagus r.. Melepak kat sini kang laki kena sebat plak hahahahahaha

    0

    0
  67. Anonymous says:

    apa kecoh2 niiii.

    0

    0
  68. bukan peminat siti says:

    sempat ke konsert ini. meskipun bukan peminat, mahu pergi kerana ingin dengar sendiri secara live akan keampuhan vokal Dato Siti seperti yg telah dicanang-canangkan sejak 18 tahun lalu, dan mahu lihat kelincahannya di atas pentas. keseluruhannya, sangat terhibur dan berbaloi dengan harga tiket yg dibayar. tahniah Dato Siti , Orkestra Tradisional Malaysia & Istana Budaya. kalau konsert ini dibawa ke negeri2 lain atau ke luar negara, pasti orang akan lebih mengenali budaya Melayu Malaysia.

    kepada semua di sini, dicadangkan, kalau ada Dato Siti buat konsert lagi, pergilah. jika tak mampu beli tiket yg mahal, belilah tiket yg berharga murah. tengok sendiri secara live lebih puas, berbanding tonton di youtube/kaca tv ataupun hanya membaca ulasan di akhbar/internet. selepas itu, tahulah pada tahap mana Dato Siti memberikan persembahan. sememangnya tarian membantu menghidupkan mood lagu. gerak tarinya pula ada yg lincah dan ada yg gemalai. pakaian yg sesuai diperlukan dalam memberi keselesaan si pemakai menggerakkan gaya tari dan dalam masa yg sama menyembunyikan bentuk tubuh si pemakai.

    jika ada ambil gambar, tidak salah untuk berkongsi. tapi pilihlah gambar yg sesuai dan tidak membuka kelemahan orang. lebih elok lagi kalau kongsikan gambar yg diambil sendiri.

    saya bukan peminat Dato Siti, tetapi merendah-rendahkan orang bukanlah sifat yg patut ada dalam diri kita sebagai manusia. sama2lah kita memperbaiki diri.

    0

    0
  69. saya says:

    heran.. tak minat siti tapi sanggup click nak tengok gambar dia pastu komen bukan2.. ckp pasal agama segala.. org kalau betul2 pandai agama…. nak dekat benda2 mcm ni pun dia tak nak tau.. apa daaaa.. jgn la jadi munafik dan fasik .. kelakar kelakar

    0

    0
  70. Hussen lempoyang says:

    Siapa yng minat siti..silakan..
    aku memang tk pernah minat dia dulu kini selamanya..
    Drpd layan siti, lagi bagus aku layan karoot komedia..is barang baek is barang baek..

    0

    0
  71. manusiabiasa says:

    Sedih sebenarnya membaca komen-komen anda dari atas sampai ke bawah. Inikah balasan untuk seorang warga Malaysia yang bersusah payah memartabatkan budaya bangsa kita? Yang sanggup menerbitkan konsert ini walaupun kurang mendapat liputan, publisiti, dan tajaan? Yang sanggup menambah hari persembahan ke empat hari daripada 3 hari sahaja walaupun beliau sakit tekak? Anda anda yang membenci Siti ni susah untuk saya gmbarkan sikap anda.

    Soal anak dan keluarga beliau, siapa kita untuk menghakimi? Melihatkan beliau yang bahagia bersama suami, kita pun boleh agak mmg mereka bahagia.

    Jangan cepat membenci manusia, apatah lagi kalau diri sendiri tak pernah bertemu dengannya, tak pernah sendiri turun ke konsert beliau, dan tak pernah nak memahami kebaikan dan juga kelemahan beliau.

    0

    0
  72. ehh!! says:

    seorang ulama pernah berpesan..hati yang baik takde anjing..murah rezekinya..
    hadis rasulullah ;- malaikat rezeki tak kan masuk ke dalam ‘rumah’ yang penghuninya membela anjing..’rumah’ tulah hati..apakah itu islam?takat nak bertudung litup je ko ingat cukup nak bersihkan hati y penuh dgn anjing?? yang penting aku tau mak iti memang baik hatila.no anjing dlm hatinye la…menyalak2 serupa anjing..ish ish..

    0

    0
  73. hamba Allah says:

    Banyak sangat manusia nak jadi hakim dunia tanpa menghakimi diri sendiri..
    Tidak salah menegur, tapi tegurlah dengan cara baik..
    Kenapa pula la soal jodoh dan anak turut terpalit sama, Tuhan kah anda..
    Setiap manusia buat salah tapi roda tu berputar, jangan sampai esok orang yang anda sumpah seranah tu, yang Allah pandang, sedangkan anda dapat dosa free of charge tak gitu..
    Reflect your ownself, kita ni orang Islam, jadi tegur biarlah berkhemah..
    Assalamualaikum:-)

    0

    0
  74. Mak Enon says:

    YEAH.. INI BARU MELAYU..
    KUTUKAN..CACIAN.. DAN MAKIAN BERTEBARAN KT RUANGAN KOMEN..
    FREE2 JE CIK SITI DPT PAHALA..

    IDUP MELAYU…!

    0

    0
  75. Kak Pon says:

    Semua yg kekutuk ct sbnrnya kamu jeles sbb :-
    Ct cantik kurniaan dari Allah s.w.t
    Ct Kaya hasil dari tetek peluh sendiri
    Jodoh dia dgn org tua dah tertulis. Blm ada zuriat sendiri, tuhan blm nk bagi . Siapa la kia ni yg nak mengutuk.
    Cermin la diri sendiri

    0

    0
  76. RH says:

    Manusia adat lah. Komen org pandai. Kutuk org no.1. Krkrgn diri org nmpk, tp kekrgn diri sendiri ttp mata. Ada yg xsng ati tgk org sng. Kita semua dtg dr Allah. Apa jua amalan n perbuatan kita, allah yg akan decide dosa ke, haram ke, betul ke.. sbb kita semua sama. kejadian kita semua dr sumber yg sama, Allah yg jdkan kita. Siapa kita nk judge org. Sy x menyebelahi mana2 pihak. Sy cuma xnk kwn2 sekelian menambahkan lg dosa kwn2 n dosa sy juga yg telah sedia ada. Samaada kita sedar atau tdk. Mohon ampun, muhasabah diri. Siapa aku. Dimana aku. Berimankah aku. Sdh cukup kuatkah iman aku. Brp bykkah dosa aku. Sy harap kwn2 n sy juga dilembutkan hati oleh allah utk menerima hidayah n petunjuk.

    0

    0