Written by AbangNara | July 20th, 2012

Nama Soo Wincci semakin popular terutamanya di kalangan orang Melayu selepas pembabitannya di dalam MasterChef Selebriti Malaysia baru-baru ini. Kecomelannya ternyata memikat hati para penonton. Paling seronok melihat keletahnya cuba bercakap Bahasa Melayu. Memang cute!!!

soo wincci

Baru-baru ini Soo Wincci telah pun melancarkan album baru Bahasa Melayunya. Sebenarnya Soo Wincci ini agak hebat jugak orangnya. Boleh mengacara, model, menyanyi, memasak dan macam-macam lagi. Memang calon isteri yang sangat bagus. Kepada yang berminat, rasanya Soo Wincci masih belum ada kekasih hati. Hehehe.

soo wincci

Lagi 13 gambar Soo Wincci dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kalau anda berminat untuk mengenalinya dengan lebih dekat, sila LIKE Facebook Soo Wincci dan follow Twitter Soo Wincci.

soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo wincci
soo winccisoo wincci
soo wincci

61 responses to (15 GAMBAR)Soo Wincci Yang Semakin Popular Selepas MasterChef Selebriti Malaysia

  1. ProfHariz says:

    Sama gebu dengan Datuk Siti ?

    0

    0
    • sang says:

      kenapa dlm tv comel je, dlm gambar ni mcm alien? kepala besar dgn kening terjungkit..

      0

      0
    • Siti Nubaila Binti Inggot Kamarudin says:

      ek eleh…ni lg minah sorg ni……….seksi memanjang…….dah banyak artis yg dah bertudung…..minah bila pulak…???? x takut ker azab neraka…bangga sgt tunjuk betis..

      0

      0
      • Ko Kesah says:

        u ni meroyan xtentu sal nape..?? dia ni org cina not malay or islam, so lantak la dia nak bogel pun xde sapa marah..

        0

        0
      • wateva! says:

        sebelum ko nk komen tu ko siasat la dulu org tu agama apa. dia ni kan cina. yg ko jeles sgt dia seksi kenape? sbb ko tak bleh seksi gitu? ni nk mengata org tak tentu pasal plak. main sembur org ikut sedap mulut je tak dosa ke? tak takut azab neraka? blah la lu….!!

        0

        0
      • Zz211 says:

        Aiyooo…hang ni baca ke tgok agama sampai nk merapu merapit kat sini..dah org cina lantak die laa nk tunjuk betis ke ape..bkn die berbogel pon..jgn jd baghal lain kali

        0

        0
      • ko ni , dah terang-terang die ni cina..ko tak pernah tgk masterchef ke ha??oo..lupe,,umah ko kan takde astro..bodoh….wat malu org islam ar ko ni

        0

        0
      • sabar siti nubaila binti inggot kamarudin..sabar..

        0

        0
      • kiah propaganza says:

        bodoh…main hentam kromo je ckp.. kalau aku dh bengang sorok muka dlm mgkok jmban la nabila goblok

        0

        0
      • mawar berduri says:

        baik doakan terbuka hatinya memeluk agama islam dari dok kutuk dia

        0

        0
      • soo winccikk says:

        aje bangang tahap babun bodoh la ko ni nabila..dh die cina, lantak die la..oo..ko takde astro erk..patut la ko tak tau..sian..miskin rupe nye ko ni..kahkahkahkahkakhkahkahkhakaaaahhh

        0

        0
    • pisces says:

      sexy jugak ye minah ni… tersembul2 dibuatnya.. hik hik

      0

      0
      • din says:

        mula2 tengok MC tu x perasan pula soo wincci nie sexcy npk biasa2 saja,tapi sejak jadi duta Avon fuhyoo..malatop sexcy cantik pula tu gila.. dasar mmg org sudah sedia cantik tinggi putih bila kena sapu bedak bertambah pula cantik gila..

        0

        0
    • fedap says:

      perhh tetek tersembul….

      0

      0
  2. ProfHariz says:

    Sama gebu dengan Datuk Siti ?

    0

    0
  3. shisara says:

    paling ingat episod time masak petai tue…lawak jer..kelakar gak dier nie

    0

    0
  4. hehe says:

    ingat die masak karipap pusing inti letak taucu…hehehehe..ape2 pun tabik ngan dato fazley pandai wat karipap pusing…bukan semua pandai heheh

    0

    0
  5. Makcik Kantin says:

    hati saya terloncat keluar…hahahah so cute..

    0

    0
  6. nz says:

    suke sgt mase die ckp melayu..teror masak.

    0

    0
  7. Saya says:

    Nampakfazleymcm sker jekat soo winci ni..kann

    0

    0
    • hehe says:

      tak elok cakap cmtu. tak baca ke dlm twitter dato fazley ada kata soo ni kawan baik isteri dia. jangan la cakap camni. nanti boleh menimbulkan bende2 buruk pulak. sekian :)

      0

      0
  8. Saya says:

    Nampakfazleymcm sker jekat soo winci ni..kann

    0

    0
  9. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tk comel la dia ni bila dh make up macm pekji ! sory ye minah jambu teshashol !

    0

    0
  10. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tk comel la dia ni bila dh make up macm pekji ! sory ye minah jambu teshashol !

    0

    0
  11. mixgirl says:

    suka tgk gelagat soo wincci dlm master chef m’sia…suka masakan dia digabungkan dlm 1 pggan mjd resepi 1 m’sia….smangat tue…. ;)) mmg npk keje sama smua pserta…syok tue…

    0

    0
  12. juan says:

    igt dh kawin… solo rupany.. ehehehe

    0

    0
  13. Minah tonggeng says:

    Suka sangat tengok je han miskin dalam semua episode je han tetap ketawa dan senyum. Lansung x da sifat marah , panas baran , cemburu buta ke . Hai bertuah lah siapa dpt jehan ini. Harap ia bertemu jodoh
    dgn chef anis nabila. Sungguh sepadan . Lagi pun kawan baiknya. Risek2 lah anis tu jehan?.

    0

    0
  14. boni kacak says:

    ada iras2 hanis zalikha sikit la

    0

    0
  15. Ahmad says:

    Mcm salah eja je kat gambar pelancaran album Soo
    Winci… ‘menampikan’

    0

    0
  16. adeh says:

    aku baru nak cakap macam muka hanis zalikha hahahaha
    memang ade iras ponn

    0

    0
  17. Aminah says:

    Dari wikipedia… hebat jugak dia ni.

    Soo Wincci is a beauty pageant participant who represented Malaysia in the Miss World 2008 pageant in South Africa. She is Miss World Malaysia 2008/2009.She is also a Talented Singer, Professional Actress, Composer, model, host, law degree and MBA holder,PHD student and Celebrity.

    0

    0
  18. cahaya says:

    dia lg comel kalu xmake up..dlm gmbr ni nmpk tua..soo ni mcm gigih skit,kelakar mcm yg lg sorang ratu jgk tu kelakar gak…soo ni educated orgnya,tgh wat Phd..serba boleh la kiranya…

    0

    0
  19. syafrieza says:

    Siti Nubaila Binti Inggot Kamarudin : dah dia cina, lantak pi lah dia nk tnjuk betis pon…tak manpak ke nama dia soo wincci tu…

    0

    0
  20. ck slmh says:

    dr fazley awat tak bersandaq je kat wincci tu.
    auuum!

    0

    0
  21. nora says:

    Dia ni bkn ke slh sorg model produk oenjagaan wajah anew dr avon ?

    0

    0
  22. masin nyer garam nie.. says:

    KLU BUKAN ISLAM ELOK JER KORG COMENT COMEL LA APER LA GIGIH LA TP KLU SESAME ISLAM HABIS DI MAKI HAMUN …. ENTAH LARH!!!!!

    0

    0
    • Cik Jah Glamour says:

      Hoiii. Dah dia takda buat benda apa2 yg salah, jadi komen yg baik2 jela. Org pandai, lawa. Nak maki sebab dia pakai sexy mexy tak buleh sebab dia bukan Islam. Yg Islam tapi dok buat kerja tak tahuan dan pakai macam orang kapir, tu yg kena maki sebakul tu. Ada paham?

      0

      0
      • sial la ko nie says:

        ye laa tp ko xleh nak ckp baek2 ker ???? klu sesame islam bukan aku suroh maki hamun ckp la elok2 mcm mane ko ckp kat cine laknat nie…sesame bangse ko nak down kan…ni la ko xder otak..

        0

        0
  23. macha says:

    Ni Kalau Razak Baginda & the geng nampak ni mesti ngigau…jelmaan Antaltuya…

    0

    0
  24. siput lala says:

    muka dia mcm DR HARLINA bini DR SHEIKH..

    0

    0
  25. hanee honeydew says:

    sweet..tapi kening tu nmpak weird..

    0

    0
  26. Kak Limah says:

    Suka dia ni.. walaupun dia berpakaian seksi.. tapi kelakar dan baik hati…. tak fake.. menceriakan Master Chef..

    0

    0
  27. Fazley says:

    Nanti kalau siapa-siapa nak buat pilem pasal Altantuya, boleyle Soo jadik watak utama…ekekeke

    0

    0
  28. si tembam says:

    soo wincci jauh lebih cantik drp siti….

    0

    0
  29. Ek eleyyy says:

    Macam hanis zalikha?choiii!hamis jalikha tu tak de la cun mana pun…

    0

    0
  30. wei wei says:

    comform suntik botox!!!tegang semacam.nak senyum pun nampak pelik

    0

    0
  31. atie says:

    Muka dia macam Hanis Zalikha la.. Ada la sikit2. :)

    0

    0
  32. ding dong dantes says:

    suka soo wincci, comel lah…

    0

    0
  33. Fatin says:

    comel lagi siti nurhaliza….

    0

    0
  34. syu says:

    comel lagi siti..soo wincci obviously buat pembedahan hidung, buat lapisan atas mata tu, suntik botox bg pipi bulat & dagu panjang..I can see it..

    Tapi dia baik sgt..love her..just Siti lagi cantik, tgk live dalam tv aritu mmg cantik..wincci pun terpegun

    0

    0
  35. pening lalat says:

    ape pon org melayu kita lg lawa…

    0

    0
  36. yuri says:

    she did plastic surgery before, it’s so obvious! her eyes were cut & her nose is too high. my friend who works as a plastic surgery assistant showed me her pre plastic face

    0

    0