Written by AbangNara | January 19th, 2015

Bakal berkahwin pada bulan Mac ini, Sharifah Sakinah telah membawa beberapa orang rakannya ke Bali untuk melakukan upacara ‘bridal shower’. 12 orang yang turut terbang bersama Sharifah Sakinah ini bakal menjadi pengapit pelakon ini di hari bahagiannya kelak. Mereka ialah Nad Zainal, Elfira Loy, Sherry Al Hadad, Marsha, Tasha Shilla, Jihan Muse, Anzalna, Fatin, Siti Saleha, Nabila Huda, Kaka dan Liza Abdul. Semuanya hot-hot belaka!!!

sharifah sakinah bridal shower

Tambah menarik apabila Sharifah Sakinah dipaksa memakai veil dan sarung tangan putih seakan-akan pengantin sepanjang perjalanan. Siap ada permainan lagi. Memang nampak meriah sangat-sangat. Seronok sungguh kerana ada kawan-kawan rapat sebegini yang sanggup meluangkan masa untuk kita.
sharifah sakinah bridal shower

Walaupun Abang Nara tak tahu apa itu ‘bridal shower’, diharap Sharifah Sakinah dan rakan-rakan bergembira dan menjaga keselamatan sepanjang berada di Bali. Jangan terlebih gembira sampai timbul kecederaan pulak. Have fun and selamat pulang kelak. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower
sharifah sakinah bridal shower

58 responses to (15 GAMBAR)Sharifah Sakinah Bawa Rakan-Rakan Ke Bali Untuk Bridal Shower

  1. Rosham Nor says:

    Ape la Nara, bridal shower pon tak tau.

    0

    0
  2. lily says:

    aku x paham ape pekdahnya buat bridal shower ni.. tp need to admit.. bercuti ngn kwn2 pmpn sekepala g oversea, naik air asia.. tido hotel murah.. sgt2 menyeronokkan.. something u’ll never get once u get married.. haha..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Sh Sakinah ni pelakon suam suam kuku je. Dia kerja apa selain berlakon. Tak kan setiap kali buat kontroversi duit melimpah masuk. Kalau dilihat cara hidup nampak mewah. Bertunang je pun macam dah macam majlis kawin. Tak kan semua tunang dia yg tanggung. Kesian tunang dia ….

    0

    0
    • Anonymous says:

      fyi die ni ade biz sendiri…slh satunye gym…die pun pkai kete mewah kalo x silap..tu yg mampu buat mcm2 utk majlis die…org berduit mcm2 bole byr..cume nak tak xnk jer..

      0

      0
      • missfazura says:

        yup…dlm havocwarna,hadiah tajaan ade gak dr fitness sakinah…die mmg kaya…nak buat lebih2 ape brg guna duit tunang kan…sendiri mampu….

        0

        0
    • kemain kau says:

      kalau tunang dia dah mampu?

      menyampah aku org yg kondemn org buat benda besar2an konon show off la kaya.

      HEY. kalau dia dah mampu sape kita nak masuk campur? tu duit hasil dia sendiri, kalau dia guna duit ko takpe gak. apsal org kita busuk hati sgt ni aku x paham.

      kau ni mcm murni sgt, i bet if u hv the money u would do the same ok

      0

      0
      • Anonymous says:

        setuju. biar la dia nak buat apa pon. x bermakna kalau korang tak buat ..org lain takleh buat. aparaaa! dah dia jenis happening..ada plakkengkawan yng mmg happening..lantak deme ler !

        0

        0
    • Anonymous says:

      Jgan pndai jdi key board worrior. Die punya income sebulan pon kaw xmmpu nk byar. N fyi tunang die pon pkai kete suam2 kuku. Tapi kinah pkai kete mewah. Sape lagi kaya n sape gunakan sape. N one of income sakinah pon dr adidas. Inhave meet her before. Org yg tak sombong. N grab ape pon job as long die xmntak beras kat org lain.

      0

      0
    • Meri says:

      Kau nak sakit ati kenapa kalo tunang dia kasik duit kepok2 pun?
      Org mcm kau lagi kesian kot

      0

      0
  4. ddd says:

    huh,berketak ketak lengan sakinah..sadoo

    0

    0
  5. yayazhamila says:

    Can always count on Elfira Loy merosakkan gambar dengan bulu kening taksub yg hamat.

    0

    0
    • wink wink says:

      bulu kening dia ciptaan Allah..bulu kening tebal pun salah..bulu kening nipis pun salah..errmmmmm

      0

      0
  6. aina rashid says:

    perlu ke nk menunujuk2 bridal shower bagai..tak ikut cara Islam langsung..s.sakinah pakai seluar pendek..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau dah dia pakai seluar pendek..tok sah la xpect tetiba bridal shower pakai jubbah.. alahai cik kak kalau komen jgn la Nampak dengki sgt

      0

      0
      • Bila izrail dtg memanggil ... says:

        Apa salahnya pakai jubah tp klu dpn ppuan skali pun sakinah buka aurat dia. Kita yg tngk x perlu stuju pkara mungkar. No hal pun party yg dia buat tu. X ada masalah dn x kisahlah apa yg dia nak buat tp fikirlah kita ni muslim. Ada garis panduan hidup mengikut syariaat.

        As sdra seislam kita, sy Doa kan dia dn kwn2 yg pergi tu diberi hidayah dn dpt Husnul Khotimah. Jgnlh nafas smpi ke tonggorok msh lg mcm ni. Mati pun tak kira usia. Paling ngeri klu x sempat bertaubat. Klu dah mati blh bngun balik tak apelah jgk. Kita saling Ingt mengingati shj. Terpulanglh diri msg2.

        Dlm kubur klu amalan seciput, tak sronok sbb hari2 kena hentam dgn malaikat smpi kiamat. Bila di alam akhrt pun kena seksa lg. Belum lg dlm neraka. Klu kita muslim ada saudara islam kita di syurga nak jmpa saudara mara di neraka. Org neraka minta air atau rezki yg dpt di syurga. Tp Allah tak Grantd sbb Allah mengharamkan makanan syurga bg org di neraka.

        Ini bg peringatan shj klu kita meninggal dunia usia muda dn tak smpt bertaubat. Trmasuklah klu meninggal muda dlm keadaan msh lg tdk tutup aurat fizikal dn aurat rohani iaitu akhlak srta tdk smpt buat amalan.

        Mmg dah sengaja buat tempahan advnce booking seksaan di kubur smpi kiamat dn masuk neraka. Sy tak dengki pd siapa2. Cuma beritahu shj apa yg patut dn peringatan utk diri sy sndri.

        0

        0
        • Anonymous says:

          alahai! kalau dia piker pasal akhirat dr awal dia takkan jd artis. yg awak nie emo sgt napenye….
          nak tegur org pon tgk tempat la…

          0

          0
        • Anonymous says:

          komen len kali jgn nampak bodo!

          0

          0
        • Beraninya ... says:

          Komen yg kata Komen bodoh diatas tu samaada bukan islam atau golongan lalai. Komen bodoh? …. Bermakna anon 9.09am kata begitu PERINGATAN ALLAH SWT PD HAMBANYA dlm Al Quran dan Hadith juga. Klu anon non Islam … anon di maafkn sbb anon tdk tahu. Tp klu yg Islam. No komen. Anon adalh PENDUSTA AYAT AYAT KALAMULLAH dan RASUL.

          0

          0
        • Bila izrail dtg memanggil ... says:

          Jd artis tak salah, janji pandai ikut batasan yg tlh di tetapkn syarak. Mana2 pun blh jd daie. Pernah lihat dakwah di Jalanan spt di Europe, ditmn2 yg di khas di ngra barat , ustaz2 dn ustazah2 berdakwah di kaw2 panas dn pendlmn. Ahli2 tabligh pergi rumah2 ke rumah.

          Komen diatas berbentuk umum bkn ditujukan kpd artis shj ttp kpd smua trmasuk sy trutama psl aurat. Sy pun kata terpulang kpd diri msg2 malah tiada ayat maki hamun. Jk nak party tak salah cuma sy kata jg batas2. Klu nak pakaian sbgitu jgn upldkan di IG. Sudahnya msk Blog dn Portal2.

          Sy komen ini pun sbb dah ramai sgt buat prkra sama tak kira artis atau msyrkt umum tujuan baik mngeratkn Ukhwah. Sayangnya ramai muslim tak jaga aurat dn party tak ikut syariaat. Kmdn upldkn gmbr2 di IG msg2. Bayangkn klulah 100 org lihat dan ikut prbuatan itu. Org yg upldkn itupun dpt dosa sama dgn pengikutnya.

          Dosa sndri pun tak tertanggung, knapa hndk tanggung dosa org lain?. Dosa syer beramai2 hnya krna SEKEPING GMBR yg diupldkn di IG Fb.

          Sdh bnyk kali ustaz2 di tv tu nasihat jgn upld gmbr2 yg x spttnya. Agknya Prgrm agama tdk dpt smbutan. Jd sy syer pndgn disini.

          Komen ttg Seksaan Kubur. Emo? Takknlh nak sukaht bergembira bila brcakap psl KEMATIAN dn SEKSAAN. Pernah tngk ustaz2 di Tv atau mjls ilmu2 ketawa2 bila brcakap pasal Malaikat maut, Kematian dn Seksaan. Kesemuanya emo sedih ada yg menangis. Even brckp tentang syurga pun mrk menangis sbb rasa diri tak layak walhal mrk adalh ustaz dn ulamak.

          Sy beri pndngn disini pun sbb sy lihat teman2 yg 30an dn ada yg umur baru 22 meninggal dunia. Kematian mengejut dn ada yg sakit. Klu sakit sempat lg beramal tp klu aksiden?. Harapan sy spya kita ini sedar hidup di dunia hnya sementara. Nasib baiklah yg sy kenal tu kbnykkn ank soleh solehah. Ada juga masa lumba haram. Wal iya zubillah min zalik.

          Klulah kita bersuka2 shingga lupa batasan. Tiba2 balik berlaku kmalangn atau kmatian mengejut. Aurat tak jaga dan dlm keadaan lalai?. Tahun lps cousin blm 30 demam 3 hr dn meninggl dunia. Anak kecil lg.

          SALAH SATU TANDA2 AKHIR ZAMAN.
          -BANYAKNYA KEMATIAN SCRA MENGEJUT DIMANA2 – maknanya kematian tdk disangka2 cthnya kemalangan dn bencana alam.

          0

          0
        • Anonymous says:

          pada Beraninya …January 21, 2015 dan
          Bila izrail dtg memanggil …..mungkin kamu terlupa.. ‘kisah pelacur & anjing yg masuk syurga dan org alim yg ke neraka’ jgn berlagak maksum. jgn kamu berdua masuk kategori si ‘alim yg ke neraka’ ye.

          0

          0
  7. Anonymous says:

    Air muka dia nampak sedih je. Macam baru lepas menangis. Nampak lebih berumur dari usia.

    0

    0
  8. sutun kurita says:

    JAKIM oh JAKIM…trend yg cenggini x nak pantau ke???hihikkk

    0

    0
    • aku says:

      tak perlu la…dia sekadar berseronok dgn kawan2 dia. mak bapak yg patut pantau dulu. family dia ok..sapa kita nak kata apa kan. after all dia hanya berseronok dgn kawan2 dia. biar la.

      0

      0
  9. melati says:

    kalau aku tak amek bridesmaid yang lagi lawa dr aku.nanti over shadow pulak dari aku yg pengatin.HAHAHA

    0

    0
  10. Anonymous says:

    seksi de aje yang terlebih…tapi wajah dan lakonannya tak ada yang istimewa pon

    0

    0
    • Anonymous says:

      rupanya AMAZINGNARA lg best dr beautifulnara tp nape xde comment2 n xmeriah cm kt cni? hmmmm sedeh.

      0

      0
  11. Mat K says:

    nabila huda, kau umpama …………………….. di celah-celah bunga matahari.

    0

    0
  12. melati says:

    Dia nk bagi tahu 1 dunia yg dia ni Melayu…biasa lah melayu kan Biar papa asal bergaya…

    0

    0
  13. aku says:

    x kesah la sakinah nak buat ape pon.
    yg penting bujang sama bujang. bkn dia kacau hak sape2. dia ni gila2 so tak heran la dia buat mcm tu. tak melamppau pon. sekadar seronok2 dgn kawan dia..biar la. dia mampu pon.comel jer dia pakai veil & sarung tgn tu :). people with hepi life..jgn krn kita tak buat mcm tu/ tak dirai sebegitu rasa dengki kat dia. doakan yg baik2 sudah la kan.

    0

    0
  14. rita says:

    macam-macamlah budak zaman sekarang nie. bridal shower lah, bachelorette party lah.. sebelum akad tu ader 2-3 event n dah jadi trend skrg. kalau zaman dulu, majlis khatam Al-Quran n malam berinai jer.. apa-apa pon, semoga jadi isteri yg solehah.

    0

    0
  15. saripah sawasti says:

    ala air asia sponsor patutler berangkut..hmmmm ok next

    0

    0
    • minah jambu rindu malique says:

      janjiiiiiiii dapat gi bali ngan air asiaaaaaaaaa ..sponsor blakang kiraaaaaaa..

      0

      0
  16. LomaPrieta says:

    Dia pakai veil,sarung tangan & lipstick tu semua sebab kena buli dengan depa. Benda-benda yang Kina tak suka depa suruh buat. Hahahaha. Bagi aku tak salah kot, macam bercuti dengan kawan-kawan, mana tahu lepas ni Kina dah kahwin, masa pun takdan dengan kawan-kawan. Sebab dia artis dan kawan-kawan dia artis maka nampak macam menunjuk. Kalau takat kita buat macam ni, mana masuk blog gosip pun. Kahkahkah.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Rmai betol sharifah sakinah kat sini … Kesian btol tgk bakal isteri siapa Ntah.. Mcm x betol

    0

    0
  18. kopoklosong says:

    tgh xda keja ni rajin la dok baca komen2 korang dr atas sampai bawah..
    bole disimpulkan bahawa ada unsur geng2 sakinah yg turut komen kt sini..yg dislike komen yg aku kira masok dek akai pn belambak2,bbeza ngan komen2 cerita lain..
    lani cmni lah..biaq apa cik sakinah n kawan2 dia ni buat apa pn..xpayah dok tegor bab agama etc..org tgh happy n lalai mmg xtrima teguran..tggu ditimpa musibah baru nk berubah arah(kalau jd cmtu Alhamdulillah)
    doakan yg terbaik buat dia,pasangan n sekuarga..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Funny tgk comment org “pandai” “cerdik” kat atas ni… Shame on u…

    0

    0
  20. didie says:

    cantik

    0

    0
  21. Nek Bunga says:

    Kelakaq betul – si bangang-bangang ni ingat depa hebatlah tu; dok tiru budaya omputih!

    0

    0
  22. Pemerhati says:

    Ramai betul peminat sakinah ni yea..meroyan bagai boleh, bila dah anggap artis tu mcm tuhan, kita tegur apa yg salah pun dorang kata betul…zaman skrng ni mmg ramai org taksud dngn artis…

    0

    0