Written by AbangNara | November 16th, 2015

Ah Juliana Evans. Semakin hari semakin cantik, jelita dan menawan sungguh Juliana Evans. Tak berkelip mata memandang. Untunglah si jejaka yang dapat mencuri hati Juliana Evans satu hari kelak. Baru-baru ini, Juliana yang masih single telah meluangkan masa bersama rakan-rakannya pergi bercuti ke Indonesia. Cantik-cantik semua gambar yang dikongsikan menerusi akaun Instagramnya.

juliana evans

Walaupun begitu, terdapat komen-komen yang menegur pemakaian Juliana Evans ketika percutiannya di Indonesia ini. Salah satu gambar yang mencuri perhatian adalah gambar Juliana menunjukkan bahagian belakang bahunya.

juliana evans

Antara teguran-teguran serta kritikan-kritikan yang diterima ialah:-

juliana evans

juliana evans

Teguran tersebut memang wajar namun kadangkala ada yang terlampau kasar dalam teguran. Baguslah saling ingat mengingati. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Juliana Evans.

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

64 responses to (15 GAMBAR)Juliana Evans Bercuti Di Indonesia

  1. nok gebuzzz says:

    cantik………tapi kenapa makin seksi seksa ni…

    0

    0
    • Senah says:

      Alahhhh kecoh la korangggg.
      Standard la tu. Bukannya pelik pun!
      Lama2 ok la.!
      Artis pmpuan mana yg tak penah sexy gini? Fasha dulu klua front cover paper pakai bikini, nora & fazura semua penah tayang gmbar nmpak cleavage.
      Alih2 dah lepas betahun kau puja juga sorg2!
      Time diorg tayang skrg ni je korg bising2, soon korg ok gak.
      Bak kata dr.m, melayu mudah lupa! Lol

      1

      0
      • Anonymous says:

        tp Allah tak lupa..
        sedangkan Allah sendiri turunkan ayat Al Quran untuk kita sentiasa berpesan2 ke arah kebaikan.

        btw screenshot atas tu komen yg last bajet bagus pulak nak ajar org cara bagi teguran?
        huh, dah ok dah teguran yg laen tu..die pulak yg sentap..bknnye org laen tegur terok2.

        ade yg kata lantak dorg lah body dorg dosa dorg..so berbaliklah pada ayat al Quran tu, kita tegur mana yg mampu, jgn xtegur langsung.
        tegur ada banyak cara dalam Islam, lisan, hati (doa), fizikal (pukul jika dah keterlaluan tetapi bukan hinggga memudaratkan.)
        btw, anda jugak terutama yg lelaki tgk body dia, dosa jugak..
        xkan xtau.

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Dunia akhir zaman….
          Bila isu aurat yang telah jelas dalam Quran..
          Dan telah diingatkan untuk saling berpesan2..
          Telah dipertikaikan… yg jelas haram dihalalkan…

          Kenapa syaitan dihalau dari langit?
          Kerana mereka hanya menidakkan satu arahan Allah..
          Maka Allah campakkan dia ke dunia…
          Maka dia berjanji menyesatkan anak adam untuk dibawa bersama ke neraka..
          Jadi untuk manusia yang menidakkan hukum Allah yang jelas ni..
          Apa balasannya?

          0

          0
        • Anonymous says:

          setuju dgn pendapat anonymous

          0

          0
      • adaakukesah says:

        to Senah: kadang-kadang seseorang xperlu mengaku bodoh dikhalayak umum, namun dari segi percakapan & pemikiran pn dah menunjukkan tahap kebodohan seseorang itu.

        One more thing, kite jgn compare diri kite dgn org yg low drp kite tetapi org yg lebih high drp kite. Barulah maju

        0

        0
    • Dhia Azmeenda says:

      Standardlah pakai gituh…. xphm betol ngan org malaysia nih,, asal seksi skit je dah bising…. tu kehidupan diorang, xpyhla menyibuk.. lantak diorang la nak masuk syurga ke neraka skaliponn….

      0

      0
    • One Direction says:

      cantik lah Juliana.
      yang bising sibuk pasal aurat tu,,, dipersilakan tutup semua muka, mata, hidung,,, lepas tu duduk dalam rumah jangan keluar2. Bukan apa,,, kalau keluar kan ada orang tengok mata, hidung kau kan,,, nanti ada pulak jantan bajet suci x jadi nak beli kau. Padahal minah tudung lah paling celaka . perangai kalah mat rempit.

      0

      0
  2. Pekerja Gomen says:

    Betullah Nara….
    Aku pun tak berkelip mata pandang gambar2 dia..
    Aduih….. terima kasih la Juliana…
    kau ibarat buah2an yang terdedah di kedai buah…
    Orang tgk, terlioq, nampak sedap, org beli…
    Tp depa tak beli yg hok terdedah tu…
    Depa beli yang elok dalam bungkus belum kopek punya…

    0

    0
    • juliana says:

      its ok. saya pasti juliana pun tak nak dgn hang. hehe

      0

      0
    • nur kaseh says:

      Ha ah…betol tu pekerja gomen.. kalau kaseh nak beli barang, display display set or display item memang tak maen la. Kita nak yg baru , yg berbungkus elok elok.. agar tak pecah or calar.. Display set ni kalo offer pun , kena fikir banyak Kali sblom beli.. takut dalaman ada rosak. Hmmmm

      0

      0
      • norman says:

        Bajet suci kau Nur Qaseh..ayt kau poyoss giloss..puiih org mcm kau ni lah hipokrit.. bajet suci..kesian

        0

        0
      • Anonymous says:

        Yg berbungkus cam hantu raya tu silap haribulan sorok perut mengandung tak sah taraf… tau2 dah terberanak baru tau!

        0

        0
      • puihhh says:

        ko yang bebungkus elok2, sekali bukak kulit berkerak, selulit penuh. masa tu laki ko sibuk carik pompuan lain. org yg bebungkus elok pun ramai jer mulut puaka, jgn nk condemn org sgt.

        0

        0
      • Ustaz Internet says:

        Bungkus elok2 pun kalau mulut puaka mcm Nur Kaseh aku tetap nak kan spesis Juliana. Hahaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        Yg display tak semestinya tak bagus..manusia ni the very the stereotype..yg bungkus kalau tak cek dulu main beli je..balik tgk koyak..baru padan muko hang..yg displaylah yg org pandang jatuh cinta..pandang pertama kata org..tkde rahsia kata orang..you get what u see..yg tutup2..selalu ada rahsia terpendam..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Huh asik2 samakan pompuan dgn gula2 terdedah la, buah terdedah la… suka downgrade org. Tak perlu la nk ckp tak gemar pd yg terdedah tu… diorang pun tak hingin kat ngko… taste diorang lebih high class.

      0

      0
    • inni says:

      Tak baik cakap macam tu.

      0

      0
    • mulut celupar says:

      bising lh pekerja gomen, juliana bukan buah, org bnyk kenal dia, dgn kau, 250% i pasti dia xnak dkt kau.

      0

      0
  3. nazli says:

    Dah tentu dia anak kacukan..anggaplah dia perlukan didikan agama lebih dpd artis yg pure melayu islam or takda berdarah agama luar. Senangje uolls nak judge mengutuk org.. bersepah2 artis kita yg lg sexy dr dia. Lg segan mana2 artis perempuan yg kawin dgn mat salleh pun dah terikut budaya suami ala2 western gitu..padahal melayu asli nah ambik kau.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Eleh.. konon menegur. Yg sebenarnye byk cara kalau nk tegur. Ko PM la dia, tak perlu tegur kat public. Tegur kat public tu lebih mengaibkan dia. Kdg si penegur cuma nk tampak baik, tampak alim, tampak innocent jerr… Yg aku herannye yg bertudung berjilbab ni la yg ramai kes buang anak.. sorok perut dlm jubah.. bukan yg seksi meksi tu dan lebih pndai jaga diri.Tp takpe la kan, as long as bertudunggggg… Dpt mengaburi sume tabiat busuk. Ye laa tau la menegur tu kewajipan sesama muslim tp ada adabnya.. dan kalau dah tegur tu, terpulang la pd org yg kena tegur nk ikut ke tak… ni tak, si penegur tu mcm tak puas ati plak. Mula la dari teguran jd cercaan.. dan terserlahlah pangai tulen dia. Apa pon tak bleh.

    0

    0
  5. MyTwoCents says:

    Nara tak payah lah asyik nak puji artis pompuan tu cantik ni cantik. Hormat perasaan isteri sendiri

    0

    0
  6. Belinda says:

    Juliana ini mix kan sama dgn Diana D? W/pun si Juliana ini lagi tua daripada Diana, muka Jue nampak umur 20-an gituww hehe. Muka Diana nampak matang.

    Sama lah juga mcm isteri Tmj dgn TTAminah. Isteri Tmj, 21. TTAminah 30-an. Tapi TTA nampak macam umur CPKhaleda, manakala CPK nampak umur macam TTA.

    Mungkin kalau nak ikutkan, sebab Diana D kahwin awal and dpt anak awal, sbb itu nampak matang, manakala CPK itu adalah kakak ipar (w/pun beliau muda), kepada TTA. Mungkin? :o

    0

    0
  7. aku says:

    Dunia akhir zaman..org tutup aurat dikata berbungkus..org pakai tak cukup kain dikata cantik ,high class.walau yg berbungkus tu sorok perut sekalipun,mulut puaka sekalipun,kewajipan tutup aurat dia dah buat..jgn nak perlekeh psl aurat ye.ingatt,ini Allah suruh,bukan mak korang yg buat aturan..kata2 kita kena jaga..yg membela sampai dh mcm perlekehkan agama tu kebal ke dgn api neraka?atas dunia ko berani la cabar Allah,masuk kubur nanti,mana mau lari?

    0

    0
    • puihhh says:

      kpd @aku, tlg faham betul2. berbungkus tu sbb dia yg kata berbungkus. sy merujuk kat ayat dia, bkn sbb mengutuk dia berbungkus. fyi, sy pn pakai tudung, tp sgt tak suke dgn org yg condemn org. cukup la kalo nk org pakai tudung doakn yg baik2 je utk dia. tak pyh nk ckp buruk psl org tu. awk masuk blog ni tgk aurat org tak takut hukum Allah? masuk kubur nanti,mana mau lari? skian.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko pakai tudung ke tutup aurat??
        byk beza tu.
        ok bai

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Ideologi kau tak sejajar dengan penampilan..
          Aku tau sebabnya..

          Tu la pasal… bungkus kepala dengan tutup aurat beza..
          Mcm tu jugak perkara yg membezakan betina ngan pmpn..
          Tak semestinya yg bertudung tu semuanya solehah…
          Tp yg nyatanya.. dia bertudung…
          Pernah dengar seorang ulama pernah berkata

          “Sembahyanglah kamu walaupun sebenarnya kamu tak ikhlas..
          Kerana ia satu kewajipan untuk kamu sembahyang…
          Paksa diri kamu solat…. walaupun hati kamu menentang..
          Jadikan ia amalan, akhirnya ikhlas itu akan datang..
          Dan kamu akan takut meninggalkan solat”

          Mcm tu juga menutup aurat… mmg ramai pmpn yg pakai tudung tapi perangai tak elok… itu sebabnya.. mereka hanya balut aurat..
          Mereka paksa diri mereka balut aurat dengan tujuan tertentu…
          Tapi satu hari… keikhlasan itu akan datang… cuma perlu istiqamah.. InsyaAllah…

          0

          0
      • aku says:

        Terasa pulak minah Puihh nie..ada aku ckp psl ko ke?aku just tegur org yg mengutuk org pkai tudung tu je..sebenarnya ,selemah2 iman kita ialah kita berdiam diri dan mendoakn org yg berbuat salah..ada peluang elokla kita tegur secara terbuka..moga dia akn tahu silap n berubah.kalu ko hanya doa diam2,
        mungkin dia akan rasa apa yg dia buat tu betul n sume org bersetuju.jgn kita jd mcm negara barat,maksiat dilakukan secara terang2an dan dh jd satu budaya..bogel pun dh jd pkara biasa n pd tahap nie,tegur pun dah tak guna….

        0

        0
      • Pekerja Gomen says:

        Ms Puihh…
        Satu lagi nak cakap..
        Kami mmg berdosa tertengok gambar separuh bogel Juliana ni..
        Tapi kami sedar “eh… ni buat nambah dosa ni”
        Pastu teringat… maka saling berpesan2…
        Tapi bagi Juliana pulak…
        Setiap lelaki yang tengok blog ni dan tengok2 gambar2 dia ni..
        Dia akan dapat saham dosa tu…
        Kesian dia…
        Mana jaminan kita akan hidup lama sampai tua dan sempat bertaubat?
        Skang ni pun ramai mak bapak yg mengiringi jenazah anak ke liang lahad..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Yg kau sibuk benar tegakkan penutupan aurat dan beria ria sngt tu aku tak setuju snagt..memanglah wajib tutup aurat..hanya boleh nmpk tapak tangan dan tapak kaki je..boleh laksanakan 100% tutup bahagian2 tu?? Susah oii nak nmpk..mungkin kt negeri arab tu adalah..jadi benda2 gini tak perlulah nak dijadikan ukuran semata2..

      0

      0
  8. Anonymous says:

    Asal ad isu bukak aurat je mesti ad komen psal yg brtudung tu mulut jahat, nk tutup aib mengandung bla bla bla compare yg x brtudung. Slama ak berkawan ngn variety of org..yg brtudung ke yg xbrtudung ke semua mulut jahat cam longkang, backstab org gedik sna sini.. skrg ni sush nk jmpa org yg btul2 jaga mulut drpd nk ngumpat n btul2 baik. Jd xpyah nk judgemental sgt..

    0

    0
  9. Belinda says:

    Apa-apa nak Sengal kan org ini? Lain kali baca pls biodata raja2 dan puteri2 beliau! Jgn mandai nak ckp orang sengal! Diri sendiri taktau, so diam pls! Baca Wikipedia ye Cik adek :) Tak pun tanya saudara beliau @amalkaff. Sekian!

    0

    0
  10. melati says:

    ingat kat Paris cam Che Ta….hahaha

    0

    0
  11. Anonymous says:

    boleh jadi model melancap aku ni..makin besar plak tetek minah ni..jolok lubang die msti ketat ni..aummm

    0

    0
  12. Zain Sardin says:

    asyik2 komen suh pakai tuong takdfer kejer lain ker dorang nih? Lantak lah dia nak pakai aper pon korang jeles? Lantak laa dia cantik ko hado?

    0

    0
  13. kecoh seyh says:

    ape bnde gado2 nie sesame sedare pn nk btekak.ye mmg btul juliana cantik…yg kowg memekak sesame sndiri knp.. klkr ak bce.. hehee.. tp 1 jew nk ckp..’ masuk kubur bkn bgolek sndiri ye ‘ klu xde sesedare islam kite.. cm mne kite nk msuk kubur kite sndiri kn.. respect each others! peace ya! doa jew la juliana dapat hidayah sementara sempat bernafas nie.. =)

    0

    0
  14. Kalau Aku Kaya says:

    Bila abang nara postkan cerita yang sama je sume nye bising kata bosan lah ape.. bila ada gambar artis2 terdedah lah apa sume nye nak menyalak bising… korang x bosan ke ckp bende yang same???

    0

    0
  15. Anonymous says:

    typical artis malaysia takut kalah dengan artis indon, macam Bunga Cinta Lestari, boleh telanjang, Luna Maya, Cut Tari, Kris Dayanti boleh berzina dengan suami orang ada laki boleh berzina dengan lelaki lain, berkasih terus berzina, artis malaysia sama juga. kalau mau bertelanjang pergi luar negara macam hanez suraya tak ada tangkap basah, pakai baju senang di selak dan di raba. di tegur cakap cara teguran tidak berhemah, dosa antara dia dengan tuhan, salut mereka yang berani menegur, at least tidak bersubahat.

    0

    0
  16. Mek Ti says:

    berbaju sukan bagai tapi mekap tah pape. simple je kan senang?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    sebagai org islam memang wajib menutup aurat, tp sampai sekarang saya tak paham org ramai yg add twitter mahupun instagram artis, kemudian you expect untuk mereka sebagai muslimah sejati, kau add memang kau nak skodeng pic diaorang kan, klu rasa terbeban, jangan lah add/freind/follow

    0

    0
  18. Anonymous says:

    senah ni urg tuh tanyer 1 perangan jw ayat soklan y dia jwb 8 perangan ayat nih sape y kecoh emo huhu..kkkkkkk..

    0

    0
  19. adam says:

    ni kalau dapat ni, ibarat hari2 main dengan porn star,weeehuuuuu!!! dappp nyeee!

    0

    0
  20. damai says:

    Disini sy nak ingatkan untuk menegur pun ada cara2 nya bukan cara mengutuk. dan dah banyak kali sy maklumkan pd nara can you censor the comment before being post. yg menegur cara mengetuk dan ada yg berbaur lucah blh tak jgn dipostkan. please nara

    0

    0
  21. kecipang kecipung says:

    sy tertarik dgn ayat ustaz kazim di mana “sebaik-baik teguran adalah teguran yg tidak mengaibkan”. hopefully ramai yg faham ayat ni yer. sbnarnye kn kalau pakai tudung mmgla nmpk baik, tp klu time kerja bukak beautiful nara, mnghabiskan masa bergosip, pun namenye berdosa jgk. kalau rse xsuke jgn tgk. what u expect pergi negara mcmni nk pakai mcmane. die ni kacukan mat saleh biasela. kite kene ingat x semua org dibesarkan dgn cara yg sama. mybe die dibesarkan cara dgn mcmni. so biarla. sbnarnye korg kondem tp dlm2 kondem suke jgk tgk..yer x..hahahhaa..kalau pmpuan korg tyala laki korg pandang x pmpuan sexy..tipula klu xpndg!dats it.

    0

    0
  22. mly annoying says:

    klau berhijab, tutup kepala ja nk bt apa tp yg lain ketat, nmpk bntuk pnt** ,t*t*k sgala bgai mcm retis call girl tu x guna jg ..
    klau berhijab tapi hati x ikhlas masih mngutuk mnghina mngaibkn org pun x guna jg … dosa pahala org, biar dri sndri yg tnggung .. yg lain tuu x pyh nk hentam dia .. klau xnk tgk, x pyh buka web ni .. korg pun blm tntu bagus prangai .. klau korg rasa korg bgus perfect sgt, korg xkn buka web gosip mngumpat retis ni ..

    0

    0
  23. bodoh says:

    senang je … melayu ni, klau bab mengata mengumpat mengeji mengutuk orang, dia la nombor SATU didunia .huhuhu…..

    0

    0
  24. aku says:

    Mmg la dunia ni dah nk terbalik..ramai sungguh yg sokong maksiat..org tegur baik2 dikata mengaibkan org…sedih laa..

    0

    0