Written by AbangNara | March 20th, 2015

Makin ayu dan makin menawan Abang Nara tengok Elfira Loy ini sejak mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya. Abang Nara pasti ramai peminat Elfira yang gembira dengan perubahan ini. Selain bertudung, Abang Nara tengok Elfira juga begitu teliti memilih pakaian agar ia bersesuaian dengan imej barunya. Tiada baju ketat atau fesyen yang tidak masuk akal. Tahniah Elfira Loy!!!

elfira loy bertudung

Bercakap tentang Baim Wong yang dianggap ramai sebagai kekasihnya, Elfira Loy mengakui yang lelaki tersebut berniat untuk memperisterikannya. Kata Elfira meerusi Berita Harian:-

Jika saya ini lelaki, barangkali saya boleh cakap lebih. Tapi saya hanya perempuan yang molek berdiam diri. Itu yang sepatutnya. Cuma sebelum ini apabila saya tidak mahu hal ini dicetuskan spekulasi, saya bersuara dan mengeluarkan kenyataan.

Biar mungkin orang melihat hubungan kami seperti di tahap bercinta, saya boleh katakan dia hanya sekadar kawan rapat saja pada tahap sekarang. Saya ini memang jenis manusia dan wanita yang susah nak bercinta sebenarnya.

Mungkin orang agak saya ini konservatif. Tak kisahlah. Tapi saya lihat dia (Baim) ini nak kenal saya melalui keluarga terutama ibu. Saya sedar dia ada niat baik untuk membawa hubungan ini ke peringkat seterusnya. Tetapi sejauh mana itu, semua ketentuan dan rezeki-Nya

elfira loy bertudung

Untuk makluman, Baim Wong sanggup terbang dari Indonesia untuk menyambut hari jadi Elfira Loy bersama-sama baru-baru ini. Pastinya itu tanda kesungguhan daripada pelakon kacak tersebut. Insya Allah kita doakan agar mereka berdua dipermudahkan jodoh. Kalau dah tertulis, pasti akan berkahwin jua. Lagi beberapa gambar Elfira Loy dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung
elfira loy bertudung

31 responses to (15 GAMBAR)Elfira Loy Yang Semakin Ayu Bertudung

  1. Whatever says:

    Cantik :)

    0

    0
    • Kurang Berminyak says:

      La…apa nk heran??? Kalau Datin Semah berhijab tu lain la!

      0

      0
      • Bobo says:

        mak aii, kening dia boleh cabut buat….carpet la.

        0

        0
      • benci kpop says:

        minah tudung macam ni kalau ada jantan kpop gay taraf anjing tu ajak kangkang… mesti dia kangkang, puihhh lah. Aku komen macam ni sebab minah ni seingat aku dia minat group BigBung ke BigBang entah. Bodoh sungguh.. group gay jugak yg kau minat. Baik bukak balik tudung ngko tuh. puuihh

        0

        0
        • buatbaiksalahbuatjahatlagilesalah says:

          ntah ape-ape laaa mulut ko ni… dah bgus org tu nk brubah kearah KEBAIKAN.. mulut ko ni pn da taraf anjing.. x paham aku manusie spesis ko ni..

          0

          0
        • One Direction says:

          Big Bang tu memang grup GAY pun. Ada sorang member dia suka bukak baju,, padahal muka sepet tak sedar diri. Suara pulak menyanyi macam katak eyes nose lips plastik . Kalau nak compare dengan One Direction,,, of course lah 1D berjuta kali lebih baik dr grup sepet tu. Fans dia pulak berlagak nak mampos, pergi mampus lah kpork. Big Bang in your ass,.

          0

          0
        • Kak Semah says:

          Jangan pitnah camtu.Dulu kak semah join event ngan el ni.baik budaknye.semyang cukup waktu.dah g tobat tu.

          0

          0
        • anon says:

          komen paling bodoh pnah aku baca..xckup kasih syg ni..apepn memg kpop memg bodoh sama cm statement ni la

          0

          0
  2. minah jambu sayang nenek says:

    emmmmmm pakai jugak seluar ketat emmmm tkde bezaaaaa..

    0

    0
  3. murukuya sateri says:

    Please cari lelaki lain la..baim wong ni banyak umur dah, indonesian pulak, dah banyak kali bercinta dengan cewek2 indon. Takut silap pilih. Adik ni muda lagi, ..take it slowly okey.

    0

    0
  4. nyonya mansor says:

    Ha kan manis pakai tudung mcm ni…nasib baik yg bkn stail sarang tebuan.hodoh

    0

    0
  5. SEMAK says:

    MOGA JODOH ADA DGN BAIM YE

    0

    0
  6. Razin says:

    Alhamdulillah.. Elfira semakin jelita setelah memakai tudong. Mudah mudahan menjadi satu titik permulaan dalam penghijrahan beliau. Dan mudah mudahan Elfira & artis lain akan dapat menutup aurah sepenuhnya sepertimana yang disyorkan didalam Al-Quran. Aaamiin.

    0

    0
  7. senget sangat kannnn says:

    harap kurangakn la upload gmbr selfie tu dik…kalau nk upload pn..upload la gambo yg kawan2 tlg amikkan..nampak BITCH la keje dok selfie jek..narsis sgt

    0

    0
  8. mojo says:

    Motif bertudung,nampak lagi ayu.nie semua sampah!nak hijrah sangat baik kau berpurdah je.taklah asyik upload gambar je.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Seriously aku geli tgk bulu kening dia.. Mcm ulat bulu!! Ianya terlalu tebal hingga tak nampak natural dan memang kelihatan pelik. Hurmm…. dua ekor ulat bulu besar atas mata. Just imagine that urghhhhhh….

    0

    0
    • qwerty says:

      It looks ridiculous, yep.

      0

      0
    • Anomaly says:

      kalau dia appreciate ciptaan Allah bagi kat dia mcm tu, dapat kening yang tebal, apa hak kita nak kutuk benda yang Allah dah bagi? Dahla kita kutuk orang, kutuk pula ciptaan Allah. Ramai je yang ada kening macam tu. Tak tau hukum berdosa? Mungkin dia ikut hukum tak boleh cukur kening.

      0

      0
      • yuki says:

        Ramai? Aku tgk dia jer satu2 nyer yg kening cenggitu lololol. Kalau dia tak tambah celak kat kening tuh, baru ler nampak masuk akal sikit kening dia tu ok… Ada gmbo kening dia tanpa celak dan bercelak cuba ko compare gitu.

        0

        0
  10. anggerik biru says:

    Tu kening ke ape tu.
    Anyway kulit kaki pon aurat dik. Pkai stokin.
    Aku hari2 pkai tudung, tkde pon org ckp jelita.
    Letih mak!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Itu lerr… nmpknyer kene la free hair dlu baru bertudong saji baru ler org puji gittewww…

      0

      0
  11. anon says:

    Unik kening dia ni, tapi yg paling lawa gigi manis dia yg buat senyum dia menawan…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    bila budak2 cuba menjadi dewasa dengan paksa mcm ni la jdnya. msh npk jg kebudak-budakan. tetek pun blm pejal lg dik

    0

    0
    • m says:

      Dia lahir tahun 1994…sekarang dah 2015…jd umurnya dah 21 tahun…rasanya dah masuk alam dewasa…n
      unthnglah Allah jdkan tubuh dia kecik molek…jd nampak budak dan muda sentiasa…

      0

      0
    • sukaretisbertudung says:

      Dia lahir tahun 1994…sekarang dah 2015…jd umurnya dah 21 tahun…rasanya dah masuk alam dewasa…untunglah Allah jdkan dia bertubuh kecil molek…jd nampak budak dan muda sentiasa…dan bersyukur bila dia mula menutup aurat di usia yg muda…dan bukan mudah nak berubah dari terdedah sana sini dan tetiba nak tutup ikut hukum Allah…istiqomah ye dik…dan sentiasa perbaiki dari semasa ke semasa…insyaAllah, Allah pandang setiap perubahan dan kebaikan yg adik lakukan…

      0

      0
  13. tecit says:

    OMGeee cantiknye awal El.. pkai slendang pon stailo. Macam hana tajima versi melayu la plak.. teruskan berhijab & berpakaian jaga aurat camni ye. We love u. & ur eyebrows sangat cantik! Don’t worry, Allah yg bagi. Of course lebih cantik dari any other kening yg lukih2 tu no..

    0

    0
  14. akukesah says:

    memang cantik asli dan comel budak ni..tapi tak perlu kot nak tunggu baim tu. jaga personaliti insyaallah ramai lelaki beriman dan ‘berharta’ di malaysia ni masuk minang

    0

    0
  15. hati suci says:

    kenapa lah kita ni suka sgt hina ciptaan Allah? insaflah!!!! kalau kening dia mcm tu pun…biarlah…jgn lah hina…syukurlah dia xcukur kening…kalau dia cukur…lglah korang hina kan….sepatutnya korang bersyukur dia xcukur kening yg Allah berikan…kalau korang ada kening macam tu…org hina…apa korang rasa….tu baru kening…..kalau org tu xada kaki…cacat!!! agak2nya korang lagi hina kan….pikir lah…persaaan org lain juga…xmau…xmau…

    0

    0