Written by Bella | February 12th, 2015

Beberapa hari lepas, kami mendapat berita bahawa isteri Aidil Zafuan iaitu Zarema Zainal sudah selamat bersalin bayi pertama mereka pada tanggal 5 Februari di Hospital Colombia Klang.

Ramai tertanya-tanya apakah berita tersebut benar kerana tiada pengumuman yang dibuat baik daripada pihak Zarema ataupun Aidil. Walaubagaimanapun, sebentar tadi foto anak lelaki mereka telah dimuatnaik di laman Instagram juga mendapat perkongsian daripada jurugambar rasmi Camora Arts.
Camora Arts telah diberi tanggujawab untuk merakam detik indah pemain bola sepak  JDT tersebut bersama isteri serta anak lelaki mereka Ayden Zeeyad.

Sesi fotografi dijalankan di kediaman keluarga Zarema di Klang sewaktu Ayden Zeeyad baru sahaja berusia 5 hari.

Dengan tema Baby Dreamy Photography ia merupakan konsep ala cerita dongeng atau “fairy tales” untuk bayi ataupun kanak-kanak yang sedang tidur.

Kredit gambar Camora Arts. Lagi 14 gambar eksklusif buat anda dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

71 responses to (15 GAMBAR) Aydeen Zeeyad Anak Aidil Zafuan & Zarema Zainal

  1. antne says:

    Tak luruh pusat lagi..hmmm..

    0

    0
    • mummy77 says:

      Emm maaf la ye aidil dan zarema… tahniah .. tapi kesian…zarema masih dalam pantang… jangan sampai meroyan udah le bukan apa sebelum terjadi baik elak..lagi satu.. baby tu baru lahir.. kesian dia kalau boleh utamakan anak dari bergambar ni sebabnya bila bayi tu lahir dia inginkan keselesaan dan kebebasan selepas 9 bulan 10hari dalam perut si ibu.. jadi bila kita buat dia selesa dengan keadaan baru dia.. maklumlah..kepala, tulang dan segala yang ada pada dia masih lembut.. sayang anak kena mula dari sekarang..
      Boleh bergambar tapi biarlah selepas narema menguruskan diri dalam pantang… sayang suami kenalah buat.. “perempuan ni selepas bersalin banyak yang perlu diperbaiki.. macam kereta..minyak hitam kena ganti, enjin kena servis dan body kena repair.. baru bleh jalan dengan elok..” tapi kalau awal2 dah tak pandai jaga.. payah..payah…

      0

      0
  2. Bunga Tulip says:

    Comelnya anak AZ & ZZ..!~???? Semoga menjadi anak yg soleh bila besar nanti..~ Amin..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Somehow aku rasa sayu bila tengok ni.mesti rita kalau tengok luruh hati dia ex husband bahagia dengan keluarga baru

    0

    0
  4. farudin says:

    Sesiapa yg follow IG Rita…akan paham.
    Dia berusaha gembira kn anak2.

    0

    0
  5. mamammia says:

    mesti anak2 Rita sedih tgk gambar ayah diaorg lebih sayangkan adik baru dari diaorg…… xde langsung gambar AZ bergambar intim camni ngan anak2 dia ngan Rita…..

    0

    0
    • bb says:

      Sepatutnya ibu bapa beralah demi anak2.. biar anak2 rasa kasih sayang dua2 pihak.. suka tgok cara Nora danish and ex husband, bossned pakwe ND pun bagus, bergilir2 jaga anak.. jatuhkan sikit ego korang mak bapak tu demi anak2 insyaAllah tak de la anak2 rasa terasing.

      0

      0
  6. OLGA says:

    makin rembess nokkk mak nengok si aidil nie, sedap dpt kangkang main nie sungguh ku x mampu menahan

    0

    0
  7. norah says:

    Astafirullahalazim ……

    0

    0
  8. cik meng says:

    aku nyampah tgk llaki gini, bangga dgn anak baru tp anak yg tdahulu tggjwb endah tak endah jer… dh lah lepaskn tggjwb pd bekas isteri jer..

    0

    0
  9. jemah says:

    artis ker nih abg nara?

    0

    0
  10. izah says:

    dorg ni artis ke? ada2 je cerita psl dorg,,stahu aku lh..klu si aidil tu x kawen ngn rita..xde nye dia dlm dunia artis..dulu dia mnumpang nama si rita dlm dunia selebriti, now,hidup dia kn dh xde kaitan dgn artis,,so plsss la abg nara..x yh masuk kn crita mreka2 ni..sakit mata nengok nye..

    0

    0
    • karim says:

      diam la kau….busuk hati sama mcm rita kau ni.
      kalo dia tak dgn rita pun dia mmg star bolasepak la bodoh.
      prempuan yg mengutuk dlm ni semua bajek super….padahal batak tak bole terima kenyataan..

      0

      0
      • bulan says:

        Lu citer apa ni mat Karim, you sendiri pun tak boleh terima kenyataan bila orang kutuk Aidil.BUSUK PERUT betul kau nie, spesis family AIDIL jugak

        0

        0
        • karim says:

          yg busuk kau…..ape punya bebal…..memang minah kat atas ni cakap benda bodoh……aidil memang da top masa tu….agak2 r sket….pada mata ko memang la pelakon yg top (top sgt ke)….tp pada mata peminat bola sape rita?? sape wei….kena bersikap adil sket kat sini dan guna otak.
          kalo kutuk benda betul tak apa jugak….sbb aku tak bodoh mcm korang….dan takkan sokong benda bodoh membabi buta…..

          0

          0
      • saya says:

        Bolasepak malaysia star ke…hahaha sungguh lawak dot com…

        0

        0
  11. Anonymous says:

    aidil xde plan ke nak buat bday anak2 dia yg 2 org lg tu dengan meriah? sbg anak, tinginnya nak celebrate ato jln2 dgn kedua ibu bapa kita. ni tidak, dpt duit tiap2 bulan dr bapa mcm anak yatim dpt pampasan insurans kematian bapa je. mana taknya kasih sayang dah tiada. sedihnya…..

    untungnya anak nora danish. dpt kasih sayang dan material dr kedua2 pihak.

    0

    0
  12. Lady Gagap says:

    Jangan lupa AZ pada anak2 anda dgn rita , bagi kasih sayang sama adil, nafkah jangan lupa. He he he he yang pnting kemain kau kan Sesi fotografi bagai, mampu gituuuuuuuuuuu

    0

    0
  13. sepintas lalu says:

    kesian kat baby tuh….dgn xberbaju nye… ish2…

    0

    0
  14. lalalalala says:

    Zaremah rupenye..name glemer letak zarema je

    0

    0
  15. seorang ibu says:

    tetibe rase sebak plak tgk pict ni..nape aidil xpenah nk buat mcm ni utk anak2 dia ngn rita..arjuna ditinggal kan time baby lg..xsempat nak rase kasih syg seorang ayah..semoga kak rita & anak2 syurga nye bahagia hingga akhir hayat..

    0

    0
  16. gayah says:

    apesal aku tengok tak comel pon anak diaorg ni. ikot muka zaremahhhhh la tu.

    0

    0
  17. Komen ari jumaat says:

    saje nak bagi pendapat.klu ade sedara2 ZAREMA ke AIDIL dlm tu .tolong sampaikan pada kedua2 ini. jadilah ibubapa yang bijak dalam membesarkan anak, biarlah sama rasa, sama adil. Apa salahnya ZAREMA berbaik dengan RITA. Bukan ke awak yang menjadi punca segalanya beralahlah demi untuk anak2 yang mempunyai BIN yang sama. Ikutla contoh seperti ND dan FASHA amat matang dalam mendidik anak2. sama2 rasa, sama2 bahagia. barulah anak2 tidak rasa seperti ada jurang walaupun mereka berlainan IBU. Ingat anank tulah harta kita didunia dan akhirat. cara kita mendidik, meyayangi ,mereka menjadi isi kepada jati diri mereka. Wassalam.

    0

    0
  18. ate komerrr says:

    jgn jd mcm AC sudah ler…ank2 dh besar baru nk ckp rindu…rita keje keras fight nk besarkan ank2…mmg le mulot dia lancang klu b’ckp,rs mcm nk dicili2 jer kan…tp dia buat semua utk ank2…apa2 pun salute single parents x kisah lelaki @ wanita yg besarkn ank2 sendirian.

    0

    0
  19. Bukan Editor Gambar says:

    TOO MUCH PHOTOSHOP

    especially gambar yang background hitam.

    0

    0
  20. Entah le... says:

    hmmmm…no komen la…

    0

    0
  21. cikikaka says:

    aku rase korang silap amek photographer.. tak cantik n too much edit smpai jadi pelik.. sorry

    0

    0
  22. alamanda says:

    klu aku jadi rita menangis dalam hati je la tgk gamba ni.. so sad

    0

    0
  23. N says:

    sayu jer tengok gambar2 ni. kesian anak2 dia dengan rita. malangnya nasib anak2 dia dengan rita dpt bapak mcm ni……dahla duit nafkah anak dgn rita punya liat nak bayar sampai terpaksa masuk mahkamah

    0

    0
  24. deng says:

    aku tak side mana2 tapi not only them need to move on, we also need to move on. they have separate life now, whether aidil can be a responsible father to all of his children or not, thats not our business. if yes good, if not, there is always a thereafter life where aidil will be judged by Allah SWT. chill.

    0

    0
  25. zaremah aka kak jemah says:

    nape mcm tk nmpk sweet pun pic2 diaorg ni yea….
    nmpk biase jer..

    0

    0
  26. kak jemah says:

    zarema ni mcm nk show off sgt kat 1 dunia yg aidl sayng sgt2 kt dia
    yg aidil syng sgt2 kt baby dia..
    ko tunggu zarema……

    0

    0
  27. Tempe Manis says:

    Putih gilaa woiii si Zarema Zainal ni. Tangan dia putih pucat. Guna qu puteh letuuu

    0

    0
  28. Anonymous says:

    rimas aku tgk gmbr ni…

    0

    0
  29. Shhh says:

    Ualls tau tak aku g lah ig rita..selama ni aku tak komen apa2 pun…aku suka tgk dia layan anak2 dia…baru kejap tadi aku tegur je..adakah dia akan kasi anak2 rapat dgn anak aidil…sbb dorg kan adik beradik…aku rasa ayat2 aku tak lah kejam mana..bila bc ok je..sbb seblum tu aku dh mintak maaf dh pun kat dia sblm nak berckp tadi..tak sangka plak sentap jugak si minah tu…pastu blh plak blok aku…tak heranlah kenapa si aidil tinggalkan dia..

    mula2 tu aku benci sgt ngan aidil sbb tak bijak dalam menghadapi masalah dan tak bg nafkah kat anak2..tu adalah salah..

    rasanya barulah aku paham kenapa aidil tak jawab balas apa sahaja kenyataan rita..kalo da pun tak byk seperti rita buat kenyataan..yelah aku tahu rita nak tuntut hak anak2 dia..tu bagus..mgkin kalo bercakap ngan rita aku rasa dia jenis tak blh kna tegur dan ego lagi tinggi dari aidil…tpi tak bermakna aku sokong aidil…aku ttp rasa tindakan meninggalkan anak2 adalah satu tindakan kurang matang..sekurang2nya aidil dah move on..si rita tak habis2 mengukit certa lama…pasal gambar diatas lantak dialah tu duit dia..Cuma nak harap aidil byk2 luangkan masa dgn anak2 yg lain juga…aku dah mula suka suami isteri ni…semoga bahagia buat aidil dan zarema…harap aidil berubahlah..Kalo nak benci biar rita sorg je benci bukan kau aidil…anak2 ttp keutamaan..Kita semua doakan semoga aidil lebih bertanggungjawab…

    0

    0
    • periperi says:

      ko dah kena block ngan rita pastu nak pukul canang kat sini. End up LIFE kau yg paling sedih sekali dekat sini.

      hahahahahhahaa

      0

      0
    • Kejora says:

      baru sekali rita blok, dah berpaling pada AIDIL, KELING betul kau nie. Agak-agaklah nak komen time time macam nie. prinsip Rita kau boleh cakap apa sahaja tapi jangan sentuh bab anak dia OK. Dia nak ego ke itu hak dia sebab dia yang merasa penderitaan nya OK. Janganlah bengap sangat

      0

      0
    • leinatakhangat says:

      komen kau mengundang lah. tak salah pon rita nak block. orang takde pape kau nak jadi batu api. suka hati dia lah apa dia nak buat, kau tak perlu tahu pon takpe.

      0

      0
    • NANASOFEA30@GMAIL.COM says:

      KO INGAT ZAREMA TU BOOLEH TERIMA KALAU KENA TEGUR???? PN KAKI BLOK… HAHAHAHA

      0

      0
    • bengon shhhh says:

      aq pun sangup buat ape je utk p’tahan kan anak2 aq..susah2 senang mengandung dr awal smpai melahirkan aq sorg je rase..utk shhh kalu ko lelaki ko xkan phm..tp kalu ko pmpn 1 ari nti aq hrp ko phm..

      0

      0
    • hormat mertua says:

      Aku sokong kau..lagipun mmg Aidil bg nafkah rm2000..takpalah lepas ni biar mahkamah tentukan..aku rasa aidil nk berbaik tp…ntahlah..mulut lidah perlu dijaga benci mcm mana pun jgn meroyan terlebih..biar ko diblok rita..asalkan ALLAH swt tak blok ko..so dont worry..aku kesian pd ibu bapa aidil yg difitnah cetek agama..sabarlah pakcik makcik

      0

      0
  30. Anonymous says:

    Kesian akak tengok kat baby tu. Baru berapa hari dah kena bengkok badan sana sini. Agak2 kembong tak perut baby tu sbb tak berbaju? Ini semua gara2 nak bergambar punya pasal.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    gara2 makbapak nak glamer… jgn esok2 tak kenal anak2..anak bini aku yang mana satu nie?? hahah… hobi susun bini n anak2 si AZ..

    0

    0
    • mini says:

      pelik tul la korng2 ni semua dengki x habis2 mcam RR gak, suka hati dia la nk bergambar ke apa duit dia bkn duit korang pon… lagi satu dh mmg trend artis2 skg buat photoshoot fasha sanda, lisdawati, che tah, didi alis pon buat jgk xde pon korang kecoh… bila tang AZ plk yg korng kesah kan… busuk hati btul…

      0

      0
  32. aku poyo says:

    kalau ye pn nk bergambar, pakaikan jela baby tu baju. ni tidak.kebanyakkan artis ke org biasa ke suka ambil newborn shoot baby bogel mcm tu..kesian laaa….tolong laa..

    0

    0
  33. IMAH says:

    Nama sebenar dia ZARIMAH sebenarnya. Adik beradik panggil dia IMAH kalau nak tau. Emma kononnnnnn

    0

    0
  34. IMAH says:

    Nama sebenar dia ZARIMAH sebenarnya. Adik beradik panggil dia IMAH kalau nak tau. Emma kononnnnnn hahahahahaha

    0

    0
  35. Jamali says:

    Jantan dayus. Nak tunjuk dia bapa bertanggungjawab dengan anak yang baru. Anak yang lama biarkan menganga. Bini pulak tukang tempel. Dari masih laki orang dok menggesel.

    0

    0
  36. bobo says:

    kalau anak cheta semua puji comel,kalau anak diorg ni korg kutuk bagai. ohhh dunia!

    0

    0
  37. az says:

    aku tmpang kesian dkt rita dn anak2. rita dulu dh lah x de masjlis kahwin. dpt anak pn x de pn ambik2 gmbar mcm ni

    0

    0
  38. Anonymous says:

    deng punya komen was the best! Elok deng terjemah juga dlm bahasa Malaysia kot lah peminat mautnya Rita tak paham. Rasanya diorg kurang educated tu sbb komen2 diorg tak berapa cerdik. Mengutuk, memfitnah, sampai memperkecilkan anugerah Allah (baby ayden) tu je yg diorg pandai..

    They are so LOW!!

    0

    0
  39. lalalala says:

    Sian kat anak2 rita…takpelah rita..Allah Maha Adil…Insya Allah anak2 rita akan jadi anak2 yang soleh dan bjaya…be strong rita..

    0

    0
  40. tukak says:

    puas hati famili aidil zafuan ….

    0

    0
  41. scarlet. says:

    Ko rasa kan rita tu bg x aidil tu bwak anak2 dia kluar ….semesti Aidil mesti bwak wife dia skali…x kan nk bwak rita + rayyan + arjuna…dia kan dah kuar statement x nk anak dia dkat ngan ppuan yg konon mruntuhkan rmah tgga dia…smua pun dia yg betulkan….
    Bgi aku Aidil dah byk blembut ngan rita…klaw lelaki lain sori arrrggg…..blas blk ape yg dia dah bt….dah lna kna cerai

    0

    0
  42. euja says:

    plesss la beautifulnara ni..boring beb….dia orang ni bkn artis…hayoooooo…..berkembang skit bole x…..cuba tgk mcm yg lain elekss je…artis…artis kami nak tau psl artis

    0

    0
  43. green says:

    Karat ni smua jnis xskola ke… mgutuk.. mengeji..menghina.. mencerca… x abis2…

    apa yg korg nak sbnarnya?

    Nak edel zarema berantakan bcerai dan kembali pd idola korg balik?
    atau nak lihat edel bengkrap..papa kedana … jatuH terduduk sengsara .. dah x bleh main bola?

    Agak2 la mencerca…muka baby pun dicerca.. imah dgn emma pun bleh jadi isu… low classss sgtttt cr pikir tu… pprt pun xmcm ni kot

    0

    0
    • baby cute says:

      Setuju..alhamdulillah baby boy muka mcm Zarema..in sha ALLAH semoga jodoh Aidil Zarema kekal bahagia hingga ke syurga dan mendapat zuriat keturunan yang soleh dan solehah amin

      0

      0
  44. zihke says:

    semoga dalam hati aidil terselit jugak rasa rindu pada anak yang dua tu..Duit je tak cukup aidil nak beli kasih sayang..Semoga arjuan dan rayyan jugak rasa dihargai dan disayangi…Kita ibu bapa ni dah tak lama pun perjalanan kita…

    0

    0
  45. ika says:

    kenapa muka baby tu macam di-edit je????!!!

    0

    0