Written by AbangNara | November 26th, 2014

Pejam celik pejam celik makin membesar 2 orang anak Rita Rudaini hasil perkahwinannya dengan Aidil Zafuan dahulu. Abang Nara memang mengikuti akaun Instagram pelakon jelita ini. Kadangkala tergelak ketawa melihat perkongsian Rita mengenai keletah anak-anaknya. Untuk anda yang tidak tahu, nama anak-anak Rita ialah  Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna. Masing-masing berusia 5 dan 3 tahun.

anak-anak rita rudaini

Sekali pandang, si abang nampak mengikut iras wajah ayahnya sementara si adik mengikut wajah ibunya. Yang pasti besar nanti confirm kedua-dua akan macho dan kacak. Sekarang ini pun dah terserlah sikit ciri-ciri kehenseman terutama si abang. Si adik masih lagi muka comel. Geram jugak tengok budak 2 orang nie. Kalau jumpa mesti confirm akan Abang Nara cubit.

anak-anak rita rudaini

Semoga Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna membesar dengan sihat. Apabila dewasa kelak, jangan dilupakan pengorbanan si ibu untuk membesarkan anda berdua. Wajib balas budi semampu yang mungkin. Lagi beberapa gambar aksi sekeluarga ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini
anak-anak rita rudaini
anak-anak rita rudaini
anak-anak rita rudaini
anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini

anak-anak rita rudaini

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to (15 GAMBAR)Aksi Rita Rudaini & 2 Orang Heronya

  1. Anonymous says:

    cantik anak2 rita….

    0

    0
    • Zira Rachel Berry says:

      Sedih sangat dengan nasib hidup yang menimpa Kak Rita… Saya tak pernah jumpa orang sekuat dan setabah Kak Rita dalam memperjuangkan hak anak2nya.. Bukan itu sahaja Kak Rita selalu sangat ditohmah, dicaci dan dihina oleh masyarakat hanya kerana beliau mempertahankan hak anak-anaknya.. Itu tak masuk lagi dengan apa yang keluarga Bekas Suaminya Aidil dah buat pada Kak Rita…

      Pada Aidil, aku nak nasihatkan sikit,,, sudah2lah cari pasal dengan Kak Rita, menghentam dan menghinanya, dan mencacinya, serta memfitnahnya… Tak cukup lagi ke dengan apa yang kau hancurkan hidup kak Rita?

      0

      0
      • aaaaaaaaa says:

        itulah, anak2 ni tanggungjawab sampai mati. nak hentam, hina, maki pun rita ni yang membesarkan anak-anak ko..

        0

        0
        • leen says:

          harap2 anak2 ni bila besar nnti kenang la jasa ibumu..
          dah kawin nnti jgn tinggalkan dia..

          nnti dah besar klau google masih ada google la nama bapak korang. boleh jumpa apa yg dia dah buat pd mak korang.

          nak cari dlm beutifulnara pun boleh.

          0

          0
        • Anonymous says:

          GOLD DIGGER

          -End*

          0

          0
        • xo says:

          Dah tua pun masih tak reti nak bertudung… simpati orang dicari… simpati Allah? Akak… mati tu tak kira muda atau tua… duda atau J… anda boleh fikir sendiri…

          Dunia… dunia…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Balasan bagi orang yang melanggar larangan Allah, ialah azab yang amat pedih, antaranya:
          Balasan wanita yang membuka rambut kepalanya selain suaminya, akan digantung dengan rambutnya di atas api neraka sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya.

          0

          0
    • sharifah says:

      Bagus Rita jaga anak-anak tanpa bantuan seorang lelaki yang bernama “SUAMI”. Saat yang paling menyedihkan bila anak sakit. Lebih-lebih lagi bila usia mereka masih kecil. Hanya TUHAN saja yang tahu rasa hati seorang IBU pada saat itu. Hanya airmata yang dapat dizahirkan. Saya sendiri seorang ibu tunggal. Semua tanggungan di atas bahu sendiri. Jadi diharap masyarakat di luar sana jangan sesuka hati menuding jari pada ibu tunggal.

      0

      0
  2. Ezan Singapore says:

    cantik anak2 rita…. memang minat sanget dengan lakonan beliau….

    0

    0
  3. Anon says:

    si Ibu sebok tunaikan tgungjwb utk anak2nya, si bapa pula sibuk mencari “apam manis” utk si apam barunya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hanya seorang ibu tunggal yang tahu betapa manis dan peritnya membesarkan anak2 tanpa lelaki yang bergelar suami dan lelaki yang dipanggil bapa,ayah,romo,bapak,pak,daddy,walid,abouya and etc.it takes a strong woman to go thru it.syabas Rita!!!!!!!

      0

      0
      • Dia says:

        Ada yg masih ada laki tp semua buat sendiri, ibarat tak berlaki….
        sakit demam, hilai tawa & segala keperluan anak isteri yg keluarkan.
        ramai laki laa nee lupa tanggongjawab mereka yg sebenarnyaa, tu yg skali bini meletup&merajuk sampai 3 bulan tak balik umah… baru ko tau betapa penat nyee bini ko selama nee tp dia tetap diam & senyum jew.. sabar org ada batasnyaa…. dunia akhir zaman

        0

        0
  4. […] Sekali pandang, si abang nampak mengikut iras wajah ayahnya sementara si adik mengikut wajah ibunya. Yang pasti besar nanti confirm kedua-dua akan macho dan kacak. Sekarang ini pun dah terserlah sikit ciri-ciri kehenseman terutama si abang. Si adik masih lagi muka comel. Geram …read more […]

    0

    0
  5. NKD88 says:

    sweetttttttttttttt…:)

    0

    0
  6. zorro says:

    Aku follow ig rita. skali skala dia upload gambar anak dia mmg aku geram.. comel! aku nampak.. ape yg aidil bagi x setimpal dgn ape yg Rita buat. hanta mcm2 kelas, bwk mkn faveret anak2, buat xtvt, happy. aidil, bukak la mata sikit. patut la mmanjang injured.

    0

    0
    • YA, SANGAT SOKONG KOMEN ANDA!!!!!! APA YG SAYA SANJUNG SGT TENTANG RITA NI, DIA BOLEH AJE CARI PENGGANTI LAIN DAN PERGI ENJOY SAKAN MCM SORANG ARTIS TU….. BUT SHE CHOOSES TO PUT FORTH HER CHILDREN’S NEEDS N HAPPINESS FIRST N FOREMOST.SALUTE TO RITA. GO RITA…GO!!

      0

      0
  7. aihhh says:

    wahh… si abg mmg Nampak muka macam aidil…… :) ..

    tahniah rita.. sila jaga anak2 tu dengan kasih saying.. insyallah… mereka akan menolong kamu nanti bila kamu perlukan pertolongan…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    suka sgt tgk rita n anak2..pergorbanan besar seorang yang bernama ibu..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    si aidil dh x leh bka mata..dia sekrg tgh sibuk dgn kehadiran anak baru ler..apa lagi

    0

    0
  10. hehe says:

    x rasa rugi ke aidil? anak dah besar camni, comel n hnsem pulak tu.

    0

    0
  11. kaka says:

    Takpe la Rita. Nanti bila anak 2 da besar dan dia dah tua baru dia menyesal

    0

    0
  12. nellie says:

    nama ntah hapa2

    0

    0
    • kaubodo says:

      Kau tu duduk dlm bukit baru kuar tgk dunia ke???..jakunnn!!!..kuno!!!…sakai!!….mesti dayak bukit ulu temiang yg mkn daun pisang ngan rumput kuncup buat ulam..bodooo mcm todak..

      0

      0
      • engkau yg patut cermin diri says:

        eh!! sebut dayak hati2 sikit. kat sarawak ada kaum dipanggil dayak. makan daun paku pakis mampu drive camry. kau aderrrr???

        0

        0
        • org mulut mcm longkang says:

          @kaubodo …. nampknya mulut ko lbh bodoh dr nellie tu. Nellie tu kira ok .. aku leh trima sbb itu pandangn pribadi. Yg ko kutuk org asli dan dayak knpa? … biadap betul.

          0

          0
      • peribumi says:

        Tolong jaga bahasa anda. Mengapa suka sangat mencemuh bangsa lain? Hina sangat ke bangsa lain dari bangsa anda? Atau diri anda sendiri yang sangat hina. Jangan tanamkan diskriminasi kaum dalam negara ini. Anda belum tahu lagi kemampuan anda di tahap mana. Secara tidak langsung anda telah menghina Tuhan yang telah mencipta berbagai bangsa dan warna kulit. Ruangan ini bukan untuk mencaci bangsa dan agama. Kalau anda tidak tahu hendak menulis sebarang komen tolong baca sahaja. Tidak perlu anda post dalam ruangan komen.

        0

        0
  13. cik puan nora says:

    go rita! go rita!!..hanya yg melaluinya saja yg merasainya..semoga jadi anak2 yang soleh kiddos!!! muah ciked

    0

    0
  14. tin susu says:

    comel anak rita..suka sgt tgk..moga tabah jalani hdp dgn 2permata hati ni..moga di murah kn rezeki rita..pengorbanan seorang ibu….

    0

    0
  15. sebijik muka bapak says:

    Sian plak tgk muka budak2 ni..ayah kemain sampai ke bali pi cari makanan mak tiri mengidam.anak dia teliur nk mkn itu ini..haramm dia tak kesah.duk tilik apam baru yg tak brp nk baru tu ler hari2.asal court case jer..injured!

    Peminat dah makin celik..gitu2 rita pun..dia btul2 jlnkan tgjwb dia jaga 2 org zuriat aidil ni.pegi tgk anak buat show kat sek.bwk la si kaka tu skaki nengok si abg.mereka 3 beranak btul2 bersatu hari.sedih kan!sat lg kita pakat tgk la..dah dpt anak baru dgn si zarimau tu..tak jd keje lain dah nyer.kena queen control.

    0

    0
  16. qwerty says:

    Memang dah nampak kekacakan anak2 Rita. Dagu semua runcing ikut mak dia. Rita pun cantik. Lagi cantik Rita dari si karisma kapoor yg sombong tuh.

    0

    0
  17. cikikaka says:

    teruskan perjuangan mu rita demi anak2.. dah tua nanti tau la aidil tu rase mcm mane bila anak2 x pedulikan dia..

    0

    0
  18. Mak Jemah Carut Kau says:

    tabah la kau wahai rita.mak jemah suka tgok ko cekal cenggini.ko kena tnjuk kuat,jgn patah smngat.tuntut tetap tuntut hak ko tu.kalau jantan mcm aidil tu, ko bole dpt 10kali baik la dr dia.go go sayang..mak jemah sokong kau!

    0

    0
  19. putri salju says:

    suka tgk rita membesarkan ank ank die..walaupun tanpa seorang suami di sisi.teruskn perjuangan mu rita

    0

    0
  20. kau ghase?? says:

    allah nak tunjuk muka rayyan sebijikkk muka bapaknya, takpela rita allah ada lindungi kak rita n anak2.. zarema ni plastic! sama la ngan bff zarema si nora donosh tuuuuu sama2 perampas, atlis fasha jaga rayqal mcm anak sendiri….

    0

    0
    • akulahperempuanittew says:

      betulll!!! ingat lagi memula raiyan lahir, kakak aidil yang tahi lalat besaq tu bukan main kutuk raiyan cakap raiyan baby tak comel la..mcm2!! sekali tengok bila besaq sebijik mcm muka aidil…haaaa..mendapat la kakak aidil telan apa yang dia cakap!!!

      0

      0
  21. bunga raya says:

    ruginya aidil xdpt tgk progres ank2 bila dh bersekolah…end year ni semua org sibuk g ihtifal ank masing2…kesian rayyan n adik mok ddy xdtg tgk diorg perform.sdhnya jd ank2 kck ni.tahan dia layan apam kedut tu mengidam jauh nun kt bali yg konon my 2nd home tu.bluekk…jakun la ko jemah.x rasa bersalah langsung aniaya ank2 laki ko…diorg perlukan perhatian bpk diorg la mangkuk.ko mmg attention seeker kan sibuk bising2 kt ig nk mkn apam smpai laki ko simpati.eee gedik tahap icu pompuan ni

    0

    0
    • Tabahlah Wahai Rita says:

      Nanti mula lah Aidil bagi statement ‘Rita x bagitau pun anak saya buat performance.. Rita x call pun anak saya sekarang ni sihat ke x’, Rita x jawab pun panggilan telefon saya..’Rita x reply pun mesej saya..’ and banyak lagi la ayat2 kesian.. pastu ramai2 pakat yang kesian kat Aidil.. tu lah manusia.. Anyway walaupun orang cakap Rita ni mulut jahat ke apa ke aku tetap sokong Rita.. sebab aku tak suka tengok wanita yang ditindas oleh lelaki, menggunakan kuasanya sebagai suami untuk dihormati tetapi tidak menjalankan tanggungjawab dengan sempurna dan tidak membimbing dan melindungi hak isterinya.. bila timbul masalah lari.. dasar pengecut **sorry ter’emo’ pulak..**

      0

      0
  22. che ton says:

    mmg lawa sgt sis rita ni!!! x mcm apam baru c aidil tu, rupa tua dr usia… hehe…

    0

    0
  23. zarra says:

    Comelnyeeeeee. Arjuna u r so cuteeeee. Macam gugurl lah die.
    Si abang macam muka ayahnya sebijikkkkkk sangat saling tak tumpah. Makanya tidak lah boleh si ayah buat tak tahu dan mengenepikan kebajikan anak2.
    Kak Rita u r so natural beauty. Saya suke sgt tgk akak. Cantiikkkk tanpa sebarang solekan tebal2. Lagi cantik daripada pihak satu lagi. Eh. Hahaha
    Btw, if ada komen yang memuji anak2 dia ngn Rita pasti ada yang click dislike. Beradik beradik si Zarema lettew. Ke Zarema sendiri. Oppsss.. Hahahahaha…

    0

    0
  24. kiah kokdiang says:

    nti depa dh besaq dh reja..pak plak dh tua tak laku main bola dah..jgn dok buat hemoih p pekenal diri sbg bapak plak na…time tu klau depa buat xtaw toksah dok buat muka terkejut..bak kata org2 kokding,”what goes around comes back around”.

    So tunaikanlah tanggungjawab anda sbg bapak sbb msih blom terlambat. tanggungjawab bukan hnya wang ringgit tp jgak kasih syg..jgn lupa doa anak2 soleh bole mnyelamatkan anda dr api neraka..

    0

    0
  25. akulahperempuanittew says:

    RR gives the best kat anak2 dia..semua yang terbaik!! kadang2 suami isteri yang lengkap pun tak dapat bagi macam apa yang RR bagi kat anak2 dia… semoga Allah murahkan rezeki mu RR…dan semoga rezeki RR dan anak2 sentiasa melimpah ruah!! aminnnnnnnnnn!!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    XO, kasarnya cara awak menegur RR tak bertudung. Good try tapi next time harap boleh baiki bahasa awak supaya lebih berhemah

    Terima kasih

    0

    0
  27. hani says:

    Untunglah jadi insan bernama rita! Kalau di renung sedalam-dalamnya, Allah pisahkan rita dari lelaki yang dayus dan keluarga yang jahat dan jodohkan lelaki dayus sama perempuan jahat. Hidup rita cukup bermakna dengan menjaga amanah Allah, tahniah rita!

    0

    0
  28. hairan says:

    Dari johor ke kl jauh atau dari johor ke bali jauh? Lelaki dayus dengan alasan yang bodoh…. mana penyokong AZ dan ZZ, taknak bagi ganjaran kat rita dgn cacian dan hinaan korang?

    0

    0
  29. minah jambu tlajak habis merah says:

    idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! lov u pak njibbbbbbbbbb emmmm muah ! rita ngan anak2 Nye memang sweettttttttt je…kan bagos idop macm ni ngan anak2 hepeninggg je ..pada ada laki yg tk bertangong jawab ngan anak2 keluar dari rumah mase bini tkde pengechot nama Nye tuuu…bila rita cakap aidil ada mateair nama Nye si zarima si aidil tk mengaku ha skarang dh ngandong pon si zarima bini Nye si aidil huh !! nasib baik la rita tu kuat semangat idop macm biasa ngan anak2 hepening lagiiiiiiiiiiiiiiiiii lov u ritaaaaaaaaaaaaaa ! jangan lupa sama2 laong kan ini perkataan ok ! sato dua tiiiiiiiiigaaaaaaaaaaaaaa idop umno !!!

    0

    0
  30. reds says:

    Kalau ada lagi yg nak hentam Rita lagi tak tau laaaaa….bleh nampak effort dia member ikan yg terbaik untuk anak2 dia…memang ngam apa yg Rita tuntut..ibu bapa mana yg tak nak bg terbaik utk anak2….pelik sungguh sesetengah orang nak suruh Rita redha jaaa…gila kot…yg bertungkus lumus jaga anak dua orang korang suruh redha…yg dok lari dr tanggungjawab..tak pulak korang paksa dia jalankan kewajipan..mana satu yg patut kita maki..si ibu yg bising menuntut hak dan menjalankan tanggungjawab atau si bapak yg lari dari tanggungjawab..serious..mohon pakai otak sikit

    0

    0
  31. baby AA says:

    aku harap sangat anak2 Rita ni.. bila dah besar.. tak mengaku AIDIL tu bapak dia.. biar si AIDIL tu tahu langit tu tinggi ke rendah..

    0

    0
  32. baiduri says:

    aku memang salute rita ni. bukan senang seorg wanita yg begelar ibu tunggal membesarkan anak2 seorg diri. Memikul tanggungjawab yang cukup berat dari menyediakan tempat tinggal, makan minum, pelajaran anak2, rita pun siap sediakan ustaz lagi untuk ajar anak2nya ilmu Allah. Sedangkan itu semua tanggungjawab ayahnya.

    Kalau kita sayang dengan anak, kita rasa tak sanggup berjauhan, apatah lagi lama tak jumpa. Kalau sudah benci dengan emaknya jangan pulak dibenci anaknya. kesian diaorg kecik lagi perlukan kasih sayang seorg ayah kandung…sebak tengok. kesian budak2 tu. Nak seribu daya tak nak seribu dalih. tahu tempat tinggal rita kat mana pegi la menziarah anak2tu. hujung minggu ke takkan la rita takda berehat masa hujung mggu.

    tabahlah rita. u r a strong woman. semoga Allah sentiasa merahmati kita semua.

    0

    0
  33. ko kisah ape says:

    xpe Allah itu adil…nnt ex dia si Aidil tu tahulah mcm mana perbelanjaan anak2 ni..tgu sikit masa lagi dia akan faham..yuran private kindergarden…upah ustaz ngaji lagi..nnt dia akan paham duit yg dia bagi tu x cukup =)

    0

    0
  34. anon says:

    Cantek nya rita tanpa mekap……anyway, best of luck dlm membesar anak2 yg comel. Si aidil tu tahu buat anak je, bertanggungjwb tak tau. Nak bayar nafkah anak2 beri bermcm2 helah, kata duit tak cukup lah. Tapi nak melayan bini baru yg mengidam ade pulak duit sampai pergi ke bali. Alasan…

    0

    0
  35. bulan says:

    Aidil kata bagi bulanan RM2K,pas tu buka akaun tabung Haji,Bodoh betul dpt bapak camni.Punya takut Rita guna duit tu sanggup letak kat tabung Haji.Duit tabung Haji tu lain,memang kau yg nak buka untuk anak2.Nie yang anak kau punya belanja harian,kau ingat 2K cukup ke? Nak jadikan anak yang terbaik dari semua sudut,pelajaran,keagamaan dan sewaktu dengan nya,mestilah lebih dari tu bengap!Rita tu taknak anak2 dia jadi macam ayahnya,setakat lepasanSPM aje!

    0

    0
    • 2K tak cukup! says:

      mak aku dok kg bpk aku bg bln2 RM1,200 anak kecik xde pun x cukup wei…pikir la ngan kos utilities kat umah…kos brg2 mahal nk mkn…bil tu bil ni….RM2K utk bdk kecik yg tgh membesar ni mmg la sgttt x cukp lg la dok KL!!gaji aidil abis p makan angin jeee….makan pakai anak x ingat plak!x rasa berdosa ke kt bdk2 tu….kesian….

      0

      0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      anak2 nk belanja hari2 makan minom sakit pening buat ape dia masokan duit kt tabong haji ????? kt tabong haji rita boleh ambek duit untok anak2 dia ke ????? aidil nk suroh anak2 dia gi haji ke ? shukur alhamdlillah tapi bukan sekarang mr aidil oiiiiiii ! jangan sampai rita dh tknak duit u untok anak2 lagiiiiiiiiii …u ingat rita tk boleh idop ngan anak2 kalau u tk kasi duit ! tapi itu dh tangong jawab u bulan2 u nk kena kasi nafkah untok anak2 u yg nk pegi skolah tk lama lagi ! u jangan nk ikot2 prangai macm AC yg lupa pada anak2 dari bini pertama diaaaaaaaaaa ! ha nanti budak2 tu dh besar jangan pulak baru nk ingat cari anak2 ! helo aidil ! kalau u lupa kan anak2 n u tk kasi duitttt nanti u main bolaaaa kaki u asek tepelecok aje pasal kena sumpah ngan anak2 u huh !! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! lov u pak najibbbbbbbb emmm muah ! lagi skali idop umno !!

      0

      0
  36. didi says:

    Semoga rita sentiasa dilimpahi rezeki yang luas dan berkat kerana membesarkan anak2 dengan kudrat sendiri. Rita adalah contoh yang baik dan hebat untuk kaum hawa di luar sana. Allah maha mengetahui segalanya. Semoga suatu hari nanti rita akan bertudung dengan hidayah Allah. Yakinlah rezeki di tangan Allah rita, jadilah seorang muslimah yang sejati, kami sentiasa doakan yang terbaik untuk rita dan anak2 yang comeltu.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    nasib la anak rita semua lelaki.. kalau perempuan mau kawin kena cari gak bapak dia jadi wali.

    0

    0
  38. Teh says:

    Kurang ajar juga keluarga adil

    0

    0
    • ain says:

      Memang kurang ajar, pasti Allah akan ‘AJAR’ keluarga dan kaum macamni, seperti Allah bagi azab ke atas kaum yang terdahulu yang melampaui batas, amin….

      0

      0
  39. Anonymous says:

    rayyan nie kecik2 lg da hensem…..

    0

    0