Written by Bella | April 7th, 2017

Sah diijabkabulkan sebagai suami dan isteri pada 30 Mac lepas di Glasshouse at Seputeh, semalam pelakon Nora Danish dan Nedim Nazri telah melangsungkan satu majlis doa selamat.

Majlis itu dihadiri oleh ahli keluarga terdekat, rakan-rakan dan juga pelajar tahfiz.  Dengan tema warna putih, ia melambangkan lagi kesucian majlis tersebut dalam mencari keberkatan didalam rumah tangga yang baru dibina.

Kami juga turut mendoakan agar perkahwinan Nora dan Nedim dilimpahkan dengan kebahagiaan dan keberkatan. Semoga rumah tangga mereka kekal sehingga ke jannah.

Berikut beberapa lagi foto sekitar majlis doa selamat Nora dan Nedim dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : kakifoto_

[jetpack-related-posts]

97 responses to (15 FOTO) Sekitar Majlis Doa Selamat Nora Danish Dan Nedim Nazri

  1. Hajah Muslimah says:

    Bapak kau makan dedak, lepas tu di tabur pulak kat anak2 ayam. Kalau dah makan duit rakyat, kau doalah macam mana pun, tetap masuk neraka sebab duit yg kau makan tu haram, tak tau le kalau JAKIM boleh bagi sijil halal….Tok Aji hoi Tok Aji JAKIM, Halal ke?

    53

    45
    • Anonymous says:

      kau da confirm masuk syurga ke?

      82

      1
      • getokak says:

        Apahal kau tanya dia, Hajjah tu?Dia tak makan dedak, yang terang2 makan dedak tu la confirm masuk neraka. Si Aji JAKIM tak jawab tu maksudnye haram la duit tu dan perkahwinan tu pun jatuh haram. Maka kalau dapat anak, anak tu pun Haram. Ambik kau, dapat anak haram

        7

        43
        • getokak si bebal says:

          melayu busuk hati

          38

          0
        • biarbetik says:

          Hari Jumaat dok…agak2 lah kau dgn@Hajjah tu mulut…nak kutuk pun tunggula ada 7hari dlm seminggu…Haram, halal, syurga, neraka bukan atas kiraan hisabmu…bebal buta hati

          28

          0
        • Mak Becok says:

          Yg. lu si penyamaq kapir laknat getokakHomo dok hina sampai mcm. tu Islam/umatnya, apahal si kapir laknat DAPig anak haram homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!!

          Itu bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh si DAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig oi!

          0

          10
      • Anonymous says:

        Astgafirullah

        1

        0
    • Kak Ema says:

      kalau nak meroyan pasal politik, pi website/blog politik… ni blog gosip pasal celebriti & seangkatan dgnnya

      36

      0
      • yoyo says:

        nmpk berusia dh nora ni.. leher pn dh kedut..elok la bwak2 istiqomah bertudung.. ikhlas dari bukan peminat nora :)

        12

        6
        • anon says:

          mmg tau ko bkn peminat dia, kalau peminat dia, takkan ko mencari kekurangan dia….BONGOK.
          Ko tu sempurna sngt ke??? kalau ko tu jenis yg baik ko tak baca pulak blog gosip ni…..idiot

          2

          2
    • putihkaseh says:

      Kalau mulut macam longkang, jangan guna nama Hajah Muslimah ya, setahu saya hajah org yang beriman, senantiasa mendoakan yg baik, x pernah berburuk sangka, tapi betul lah ni hajah palsu

      14

      0
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig oi!

      0

      10
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      Putih kan lambang suci bersih innocent … rasanya x sesuai ND pakai warna putih sebab dia dah main banyak kali. Kalau girl yang belum kahwin baru sesuai pakai warna putih… lambang suci bersih innocent.

      0

      18
      • sempoi says:

        ape bende ko meraban ni? kalo mmg ada rule mcm ni byk org takleh pakai kaler putih time nikah…bukan janda je wakakkaa. katak bawah tempurung.

        6

        1
        • Anonymous says:

          ajaran kristian agama katolik . sebab tu orang kristian kahwin memang pengantin pakai baju warna putih.

          0

          2
      • Anonymous says:

        ajaran kristian mana lah ko ambik ni ????

        0

        0
      • Minah rempit GANU says:

        Uiseh…banyak main pun atlez mereke berdua tanggungjawab hingga kawin.. suka sama suka, cinta sama cinta….. bukannya mangsa rogol yg kena kawin, xpaya hipokrit lah jantan- jantan semua,korang pon banyak kali main, sampai mengandung dibuatnya , xkawen2 jg…. buang sana sini…. cakap mcm pak lebai turun dari syurga aje bunyinya…. pelessss tengok cermin… cakap dgn diri sendiri? Oh diri sendiri sempurnakah aku? sucikah aku?

        0

        1
    • Mata mata says:

      Poyo lak aku tgk nora bergambar. Ok la pasni dok rumah jaga anak2 k

      2

      1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      ape kau ni dedak dedak tk habis2 …ape betol2 masalah kau hajah ??? nama aje hajah tapi mulot macm kurang the ajar ! jangan cakap pasal syurga neraka lah pat sini huh !!! bungkos punye hajah huh !!

      1

      1
    • milah says:

      menabur fitnah lagi besar dosanya.. nauzubillah

      4

      0
    • saya says:

      Ala…jgn la ckp mcm tu. InshaaAllah, selagi kita berdoa dan yakin dgn kebesaran Allah swt, inshaaAllah dimakbulkan.

      1

      0
  2. KuaciManis says:

    congratulations Nora & nedim…

    34

    0
    • shila says:

      dulu menyampah gile dgn ned ni..mcm2 cite i dgr..mcm2 gmbr i tgk..tp 1 day tu tuhan nk tunjuk kt i kot supaya jgn judge org before knl org tu btl2..i start knl dia melalui sorg kwn..lama2 i pun jd kwn dia jgk sbb dia ni friendly..he’s a cool guy actually..seorang yg sgt jujur dan x hipokrit..dia always ckp byk benda yg dia buat masa muda2 dulu yg dia x banggakan..dia ckp kehadiran nora dlm hidup dia byk ubah dia..nora always remind dia suruh solat etc..alhamdullilah sume org blh berubah..x semua yg masa lalu yg teruk dulu xleh berubah..to ned n nora, semoga kekal ke jannah u two!

      55

      0
  3. Anonymous says:

    Cantiknya nora

    46

    0
  4. ex-amnet forumer says:

    So far tak nampak pun bapak Nedim dlm majlis nikah dan doa selamat. Sibuk dgn baby ke kat oversea promote Msia

    7

    3
  5. Migha says:

    Nora pakai tudung mcmtu pun nampak comel. Aku kalau pakai mcmtu terus nampak mcm emmm, malas la nak cakap. Lawa la mak nedim!

    76

    0
    • aku bukan sesiapa says:

      sebab dia make-up nyah. lau awak make-up pun nampak lawa pakai tudung cam gitu. jangan kata tudung macam nora ni tudung saji awak pakai pun lawa kalau awak make-up. Mak dengan kakak nedim ni lawa kan. kulit halus mulus.

      6

      3
  6. hamba Allah says:

    Doakan yg baik2 kan lagi bagus. Tak perlu la ada sengketa sesama kita. Salam Jumaat semua..

    24

    0
  7. Yaya says:

    Tiada siapa yg sukakan penceraian, kesedihan dan sengsara. Dosa2 dia, bukan kita yg menghukum. Biar semua kerja Tuhan. Kita pun pendosa, bezanya Allah tutup aib kita. Itu saja.
    Doakan yg baik2, sebab malaikat doakan yg sama utk kita.
    Nora Nedim, semoga kalian bahagia. Semoga kita semua d berikan hidayah oleh Allah.
    Salam jumaat semuanya.

    55

    0
  8. johorian says:

    nampak nora bahagia sekarang..syukur

    29

    0
  9. Anonymous says:

    cantiknya nora pakai tudung macam tu..

    23

    0
  10. Nextt says:

    Haa..gheti pn pki brttup.tp cmne sklipun aku mmg x mnat ko sbb ko trlmpau gedik sbb prasan ko cntik bngat..kot????

    5

    17
    • Kak Kiah says:

      So?

      2

      2
    • johnny bravo says:

      Nextttt……2.07….,Hey, sape yg paksa ko suruh minat dia??? Ko nampak dia gedik sb ko dengki dgn dia yg cantek jelita. Mmg dia cantek & org cantek selalu ramai haters.
      FYI….fasha pun tak bertudung jugak, ko tak kutuk dia sekali ke??? Dasar hati kotor takleh tengok org lebih sikit…

      2

      0
  11. lofa says:

    congratss nora & nedim

    5

    0
  12. Anonymous says:

    nak tanya, dr majlis kahwin hingga la sekarang gambar2 semua dgn family/kawan nora je..tak nampak pon family nedim?

    1

    7
  13. Anonymous says:

    tahniah nora dan komeng.

    2

    0
  14. liz says:

    Nextt says:

    April 7, 2017 at 2:07 pm

    Haa..gheti pn pki brttup.tp cmne sklipun aku mmg x mnat ko sbb ko trlmpau gedik sbb prasan ko cntik bngat..kot????

    Dia pun tak minat ko…

    11

    1
  15. Anonymous says:

    Pakai mcm ni kan elok..nmpak sweet… tahniah..smoga bahagia selalu…

    4

    0
  16. @.@ says:

    Gambar last skali tu nmpk sweet sgt2..smoga korg bahagia selamanya..hargai peluang yg diberikn untuk khidupan yg lebih baik..

    6

    0
  17. tina fazlita says:

    alhmadullillah…..

    3

    0
  18. Anonymous says:

    kepit n mesra sebelum dan selepas nikah …sama. yang beza hanya pakaian.

    0

    9
  19. Anonymous says:

    Comel si dak nora ni.
    Mak jejai x de kn dlm ni?? (Ak x kenal mak jejai)
    #alhamdulillah
    Klu x menyibuk aje mengendeng gn ND
    Move on laaa nenek.

    2

    4
  20. gadis melayu says:

    cantiknya nora !

    2

    0
  21. Anonymous says:

    nape la cantik sangat nora ni…walaupn aku kurang berkenan kt nedim poyo tu.. nora is so cantikkk

    4

    1
  22. Adik says:

    masa akad nikah pakai mcm ni kan lawa…manis je…

    7

    0
  23. Mak Becok says:

    Pasangan porno jijik ni nak menyamaq pula selepas menghina istiadat adat nikah pusaka nenek moyang Islam/Melayu berzaman kita dgn. bercium mulut & berpakaian lucah keparat?!!

    Tak dak siapa nak percaya lagi temberang jijik lu oi terutamanya si betina-ejen Zionis tu – mcm. si penyamaq bapa jantan tu yg. asyik berpegangan tangan & berpelukan mcm. si Homo dgn. si puak Zionis Tonggeng eng homo DAPig amat jilaka tu! Bila si Kitol ni nak berambos dr. Umn*?!!!

    14

    12
  24. Aqilah says:

    comeinya nora dr dulu sampai sekarang

    2

    0
  25. Rj says:

    Asal pakai tudung terus org puji..esok esok pegi Bali,pakai bikini…as if lah kalau btudung tu baik sangat..it’s just fashion to them.nak promote bisnis dia sebenarnya tu..

    25

    0
  26. Selamat pagi says:

    Boleh cerita mcmana anak menteri boleh hidup senang lenang x payah kerja? Sekali beli kasut 20 pasang kat overseas….? Acah2 tema suci.

    18

    1
  27. Anonymous says:

    Myamar sangat1

    4

    2
  28. Penyebok! says:

    Mak becok paling sebokkkk!!!

    2

    0
  29. gisaku says:

    sekarang baru Nampak nedim betul happy..kalau tidak monyok ja..Alhamdulillah semoga berkekalan amin.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    amboi besarnya rumah herga 7juta untung jadi anak menantu pak menteri umno seluruh keturunan makan tak habis…marilah kita rakyat malangsia memerah keringat membayar GST dan juga saman trafik dan juga yg seangkatan denganya untuk menyenangkan menteri2 ‘kesayangan’ kita wassalamm…iduppp ummmmmnooooooo

    21

    2
    • Gigi Hadid says:

      saman trafik memang lah kena bayar … bawak kereta/motor sesuka hati menyusahkan orang … x nak bayar saman pulak. banyak cantik muka ko. ?? yang bawak kereta/motor menyusahkan orang tu elok saman je banyak2 .. sebab membahayakan pengguna jalan raya.

      11

      0
    • Anonymous says:

      motif ang x nak bayar saman trafik ???
      ang ni kaki lumba haram ka ???

      8

      0
    • roti sardin says:

      hal saman trafik kau x payah buat politik kat sini .
      drive mcm pelesit menyusahkan orang…bila kena saman x nak bayar, selfish betul orang macam ni .

      6

      0
    • garfield says:

      kena saman trafik bermakna langgar peraturan jalan raya. it’s your own fault .. nothing to do with politics .

      6

      0
    • Mak Becok says:

      Yg. lu si penyamaq kapir laknat burit dok hina sampai mcm. tu Islam/umatnya, apahal si kapir2 laknat DAPig/PAPig SingaPORK homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!! Jilaka lu!

      Itu bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh si DAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig oi!

      0

      3
  31. Mohd Aswad says:

    Tahniah Nora dan Nedim.. semoga bahagia ke anak cucu..

    1

    1
  32. Mak Becok says:

    Gelinya aku kat si penjilat2 pasangan porno jijik ni yg. sekrg. nak menyamaq pula selepas menghina istiadat adat nikah pusaka nenek moyang Islam/Melayu berzaman kita dgn. bercium mulut & berpakaian lucah keparat?!!

    Tak dak siapa nak percaya lagi temberang jijik lu oi terutamanya si betina-ejen Zionis tu – mcm. si penyamaq bapa jantan tu yg. asyik berpegangan tangan & berpelukan mcm. si Homo dgn. si puak Zionis Tonggeng eng homo DAPig amat jilaka tu! Bila si Kitol ni nak berambos dr. Umn*?!!!

    0

    4
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      masalah jiwa ko ni meroyan kul 3:20 pagi , lupa makan ubat ke cam mana ?
      dari atas sampai bawah komen benda sama.. dasar giler attention

      5

      1
      • Mak Becok says:

        Yg. lu si penyamaq kapir laknat burit dok sewel memanjang, apahal si kapir laknat DAPig/PAPig SingaPORK homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!! Jilaka lu!

        0

        2
  33. Yekeni says:

    Sorry, jgn kecam i. I seriously thought it was like a ziarah kematian…. all white……

    2

    5
    • yelah tu says:

      erk?…ziarah kematian mmg kna all white or all black ker? adat dr mn tu?
      Sorry, jgn kecam i…tye jer

      3

      2
      • Yekeni says:

        I tak tau. I’m not malay. I would wear whatever. Tapi bila nak ziarah kematian and i tak pakai putih, i was asked kenapa tak wear white. And i was asked takde tudung putih ke? So i thought it’s malay tradition. Too many traditions. This cannot, that cannot. Itu salah, ini salah…

        0

        4
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      putih kan lambang suci bersih innocent tapi pemakai nya makan dedak banyak sangat patut pakai warna hitam jer semua

      1

      4
      • Mak Becok says:

        Sebenaqnya si penyamaq kapir laknat but*h, si kapir laknat mcm. lu yg. pemakan dedak penajjah paarsit/lanun DAPig homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk – memang Jilaka habis!

        0

        1
  34. Mak Becok says:

    Semoga Allah SWT menghukum mana2 si penyamaq keparat terutamanya si VIP2 bangsat yg. mempergunakan Islam termasuk anak2 Yatim yg. malang! Depa ingat benda ni main2!

    1

    0
  35. Juju says:

    Sesungguhnya bini baru bapa Nadem lebih cantik dan classy dari Nora..

    3

    0
    • Gym bou says:

      Alar Juju mesti lah lebih cantik, dia lagi muda dan berpelajaran tinggi. Dia ada degree dan dulu pengacara astro. Membesar pun dari keluarga kaya tulah classy.

      1

      0
  36. Juju says:

    Mak tiri Nadem yang muda lebih cantik dan classy dari Nora. Tak percaya tengok IGnya.

    2

    0
  37. senjakala says:

    yelah tu classy lah sgt!

    0

    0
  38. Imani says:

    Yah i dah goggle mak tiri Nadem. Lebih muda dan cantik dari Nora ? kelakar bila fikir bini bapa lebih muda dan cantik. Yalah bapa kaya raya banyak duit, perempuan muda dan classy pasti suka. Si anak pula mungkin bapa masih bagi duit, dapat lah artis seperti Nora.

    3

    0
  39. Tamaki says:

    Waktu kawin isteri pertama mungkin isteri terbaru ni belum lahir. Dah lama bersama tak kan nak cerai kerana nak kawin isteri yang cantik dan muda. Common sense lah.
    Mak tiri rasanya pengacara rancangan tv tapi tak ingat apa.

    6

    0
  40. Sasiernda says:

    Nadem step mother name is Haflin. I agree she is more pretty than her step son’s wife. Sophisticated women, She travel a lot sitting in first class and staying in fine hotels. I think her husband must be proud and love her so much expecially now they have a cute baby together. Her husband so rich. Lucky her.

    3

    2
    • anon says:

      You should go back to school and learn the basics of english….
      Dah tengok pun gambar haflin tu, nampak mcm pondan je…..ko kene gih test mata…

      3

      3
  41. Oya says:

    I penat2 google step mother Nadem sebab korang. Bukan peminat sesiapa tapi betul lah DS tu ada daya tarikan. Kalau senyum manis sangat. Mungkin DS cantik sikit dari Nora. Untung kot TS Nazri bini muda dan cantik. Wanita tu pun untung juga dilimpahi kemewahan. Selalunya suami berpoligami lebih sayang bini muda.

    4

    1
  42. Alexandra Suparman says:

    Anon dengki lol… Kasihan…. muka orang cantik kata muka pondan….dia kot yang tengok sambil tutup mata sedangkan sendiri muka macam ungka..
    Kalau aku tulis english anon mungkin suruh i masuk tadika. Kalau nak mengajar pergi buka kelas tution bukan di sini…lol

    Kalau aku…Nora muka comel …muka bini menteri cantik..masing2 ada keistimewaan…

    2

    1
  43. Hahaha says:

    Anon sila jangan dengki ok ? orang lawa awak kata macam pondan
    Orang mungkin baru nak belajar english ko nak mengata pula. Ketara busuk hati ? sucikan hati anon
    Nora dan Nadem pasangan serasi
    Semoga terus bahagia

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Mak tiri Nora sebelum kahwin dgn bapak Nedim dia pun janda jugak, apa yg kelas nya, muka cantik tapi dah tua, suara pun mcm terkepit2, biasa lah style suara nak mengoda Pak Menteri, skrg ni konon nak privacy anak dia, letih nengokkan, tapi pos jugak dlm IG tunjuk separuh2 mcm apa aja

    2

    0
  45. bila nora nyanyi rap says:

    semua cantik, semoga nora dan nedim bahagia hga ke jannah.. tapi geli la nak tgk nora buat gaya ala2 hip hop (nampak cool).. meremang segala bulu yang ada. ok bye!!

    0

    1

Leave a Comment

Optional