Written by Bella | August 24th, 2015

Walaupun bergelar ibu tunggal, Rita Rudaini nampaknya sentiasa cuba untuk memberikan yang terbaik buat  anak-anaknya.

Baru-baru ini, Rita telah membawa dua orang anak lelakinya Arjuna dan Rayyan serta keluarga beliau bercuti di London sebagai salah satu hadiah ulangtahun kelahiran untuk Arjuna.

Memang sempoi dapat ibu seperti Rita, selalu sahaja ingin menggembirakan anak-anak beliau bukan meskipun dihimpit pelbagai kontroversi.

Jom kita layan beberapa lagi foto percutian mereka dibawah.

56 responses to (15 FOTO) Rita Rudaini Bawa Keluarga Bercuti Di Kota London Sebagai Hadiah Hari Jadi Arjuna

  1. ambik tahu ilmu ekonomi says:

    dalam keadaan NILAI matawang ringgit yang sedang menurun, rakyat msia seharusnya kurangkan melancong dan berbelanja di luar negara. Bila berbelanja di luar negara…ringgit msia akan mengalir keluar lebih banyak so menjadi salah satu punca nilai ringgit dlm negara akan berkurang. kalau berpuluh ribu org berbelanja di luar maka berganda-ganda la duit ringgit kita keluar.
    walaupun kita rasa diri kita mampu dan banyak duit dan tak terasa duit ditangan berkurang tetapi tindakan kita bermewah di luar negara secara tak langsung akan beri kesan pada penduduk msia yang berpendapatan rendah. perlu ingat masih ramai org msia yang kais pagi makan pagi.

    0

    0
    • Cekidaut says:

      Ko ni kenape? Biar la dia nak bawak anak2 dia berjalan.tetiba nak kaitkan ekonomi plak. Dia mampu. Haiyoo. Bkn dia pergi london hari2.. Zzzzz

      0

      0
      • betul komen ats tu bkn dengki says:

        Bukan tak boleh tp biarlah ekon kita stabil dulu. Sabar sikit bila ekon kita atu nilai wang naik sikit … silalah berlibur. Bukn utk RR tp komen atas tu utk seluruh rkyt msia scra amnya. Mmg scra x lansung jk ramai yg x sedar ia akan menjejaskn ekon kita. Ini pun hnya saranan tp terpulanglah kpd diri msg2. Lg pun kita rugi klu berlibur waktu ini krn nilai mata wang kita rendah. Klu da smuanya rakyt msia x prihatin, ekon kita jd sedih. Ramai bangsa cina tangguh holiday ke luarngra dulu kcali urusan krja krn x nk rugi sbb nilai mtwang rndh. Mrk kata syg duit, rugi x blh shppng sngt wlpn dlm bnk ..wow!

        0

        0
        • Anonymous says:

          dia dah booking tiket dah lama kot…tahniah rita

          0

          0
        • Anonymous says:

          concern sgt duit org dah kenape..bukan sellau die g holiday..
          biarlah die..

          0

          0
        • betul komen ats tu bkn dengki says:

          Mungkin lah anon 2.48pm , dia dah booking awal. Ini bkn utk RR, sila baca betul2, saranan scra umum kpd rakyt msia. Bkn masalah iri hati dan duit mrk tp ini ada kena mengena dgn ekon ngra.

          0

          0
        • nenas says:

          rita adalah super Mommy. congrats rita..
          anak2 rita, nnti besar nnti jgn lupa pengorbanan ibu mu..

          0

          0
        • Gegerl says:

          RR dah mention kat ig, dia kata dia dah booking awal. Kalau kita pun kan, dah booking awal2 pastu mana nk sangka duit kita jatuh..teruskan je lah. Lagipun duit RR cukup nk tampung family dia..plus RR ada kata dia x kan kompromi hal anak2…

          0

          0
    • ntahapaapantah says:

      biarla die…dia mampu….

      0

      0
    • Excuse me, apasal pulak dia yg harus terima risiko hanya kerana keluar melancong ke luar Negara. Dia bukan ahli politik atau ada kena mengena dgn org2 yg selenggarakan negara ….. dia hanya insan biasa dan rakyat marhaen yg berusaha bertungkus lumus utk mencari kelebihan hidup utk anak2 dia. So kelebihan yg dia dapat, hak dia lah utk buat sesuka hati. ORG2 YG PATUT DAN SEHARUSNYA KURANGKAN BERMEWAH MEWAHAN TERMASUK MELANCONG KE LUAR NEGARA ADALAH ORG2 YG BERTANGGUNGJAWAB MENTAKBIR NEGARA TETAPI GAGAL MENJALANKAN TGGUNGJWB DGN BAIK …..ORG2 YG BEGINILAH YG SEHARUSNYA MENJADI CONTOH UTAMA DAHULU. GOLONGAN MEREKA SUDAH TERLEBIH KAYA PUN, JADI MEREKA TAK PAYAH LAH KAYA KAN NEGARA LAIN, BAIK DUDUK SAJA KAT NEGARA SENDIRI DAN TOLONG RAKYAT MARHAEN YG LAIN. FYI, Rita does not need yr permission to live her life. If u feel you hv a duty to yr country n is obligated to help, that is yr choice. This is what we call a democracy.

      0

      0
      • buka minda says:

        kemakmuran sesebuah negara bkn hanya terletak di tgn pemimpin tetapi juga setiap individu & rakyat. Secanggih mana pun dasar yg dibuat kerajaan, kalau tiada kerjasama dr rakyat, peniaga, usahawan, pekerja, pengguna & pelbagai pihak maka x berguna dasar & peraturan. Mmg pemimpin x selalu betul tetapi perkara yg fakta & benar ttp x boleh dinafikn.

        0

        0
        • Like seriously apa yg kau merepek ni, jgn nak kaitkan masaalah politik dgn benda yg remeh temeh ni, she’s not the only person who goes out on a trip elsewhere. Ko ada hak ke nak halang????? If u r a good citizen, then u do yr part to help yr country, other than that pls do not try to prevent others from doing what they want as long as if it not against the law of the country. Lagi satu perkara , kalau dasar negara menyusahkan rakyat, perlu ke rakyat yg harus jadi kambing hitam, rakyat yg harus pikul tgjawab sehingga rakyat nak bersenang lenang pun terpaksa fikirkan kepentingan negara dahulu. Mereka juga ada kehidupan, Tak cukup ke dgn segala cukai yg mereka perlu bayar dan undang2 negara yg mereka perlu patuhi. Kalau sekadar pergi melancong ke luar negara pun nak di jadi kan isu, lebih baik buat undang2 baru halang semua rakyat dari keluar negara kerana ia tak baik utk ekonomi negara. Aku rasa kau yg patut buka minda dan cuba fikir ttg hak individu. Byk cara lain yg boleh kita lakukan utk tolong negara bukan hanya terletak pada satu perkara sahaja.

          0

          0
        • ntahlah ... says:

          Rakyat msia bermaksud Pemimpin dan rakyat, smuanya perlu berganding bahu dlm mnjaga ekon ngra. Contohi Pemimpin Jepun , korea dan rkytnya srta bbrapa ngra eropah lain yg mengalami kejatuhan ekon bbrpa thn lps, mrk terus mengawal pengaliran wang kluar ngra. Pmimpin dan rkyt mrk di sarankn dgn tegas spya tdk bercuti ke luarngra dn brmewah2. Para pemimpin mrk tlh menunjukkn cth tegas kpd rkyt dgn x bercuti ke luarngra kcuali urusan krja. Wlbgmn pun trpulang ats kesedran pucuk pimpinan ngra ini sndri mnunjkkn cnth yg baik.

          0

          0
        • Rakyat Jepun tak keluar negara??? Mungkin, tapi tak semua kan yg buat begitu. Anyway, kepentingan negara dan hak individu, adalah dua perkara yg berbeza. Kenapa pula rakyat perlu menjadi kambing hitam kerana dasar2 negara yg merugikan. Tidak cukup ke rakyat membayar cukai dan mematuhi undang2 negara, kalau sekadar mahu melancong ke luar negara pun menjadi satu isu, lebih baik buat undang2 baru yg melarang rakyat dari melancong ke luar negara kan??? If u feel that u r obligated to help yr country, then itu adalah hak kamu, but pls do not try to stop others from doing what they want as long as they do not go against the law of the country. Kamu pun harus buka minda dan berfikir out of the box. Im sure ada lagi byk cara lain yg rakyat boleh sama2 tolong utk makmurkan negara kan. Bukan kerana satu individu yg memilih utk pergi melancong, semua nya akan menjadi haru biru.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko hadamkan dl perlembagaan negara bro??HAK INDIVIDU…rkyt ade hak nk g mne y mrk ske…mmg laa y memakmurkan ngra adlh tggjwb semua dr ats smpi ke bwh..tp dlm keadaan mcm ni y membuat ekonomi lumpuh sape??mak cik tukang sapu ke??menteri kan??dh tentu semua hal ehwal ngra,kewangan negara,perbelanjaan ngra menteri2 y bangang y ko bangga2kan tu y tadbir..so,ko nk slhkn rkyt bl ekonomi lumpuh??kesian laa ko ni..nk jilat buntut najib pun tgk laa keadaan..jgn main jilat je…ko dgn menteri y ade pun sme bangang…sori,kami rkyt malaysia x perlu org bangang cam ko ni..sila berambus dr malaysia…PENYOKONG NAJIB DI BAWAH TAPAK KAKI AKU…kah kah kah…

          0

          0
        • kuku says:

          bro,guwa nk tnye skit laa bro…isu 1mdb tu fakta ke auta bro??lg satu 2.6B tu fakta ke auta bro??kejatuhan nilai matawang fakta ke auta bro??najib masuk duit 2,6B dlm akaun sndri tu fakta ke auta???semua tu fakta kan??tapi nape najib menafikan perkara y benar dan fakta ek??blh tlg jelaskan x bro??

          0

          0
    • ambik tahu la sgt kan!! says:

      ko jeles ek? kalo smua org bfikiran sempit mcm ko, lg lingkup la ekonomi. sbg cth, dia fly dgn mas for sure la rata2 pekerja mas tu malaysian. kalo takda org nk spend duit, lingkup terus mas tu. lg bykla kes pengangguran dkt malaysia!

      0

      0
      • Aku says:

        Pe saker ntah… Org gy holidae pun jadi issue… Sal duit jatuh ke ape ke gy lah bebual ngan najib ckp smua rakuat mesia jgn pegy holidae… Hahaha bcz drg nie artis ko nk ckp bukan2. Heloo if ko tk de keje kan ko gy airport den ko announce biar smua org dgr hahaha… pasal duit jatuh smua… Ko tgk ada org kesah…hahaa drg tink aku punya duit aku punya suka.. Yg org kais mkn pagy or mkn ptg tu kan i tink tu org pemalas.. Tk keje keras.

        0

        0
    • wawa says:

      husnuzon pls. mana tahu dia booking awal, elok time nak pi currency jatuh teruk. bukan dia naik business class pun, kire jimat la tu. aku gi convo kat uk time raya, booking tiket bulan feb. Last year currency baru 5.5 alih alih dah jadi 6 pi jugak la sbb dah beli tiket. tapi tak shopping byk pun sbb sayang duit.

      0

      0
    • minah jambu says:

      eh kau peduli happe kalau rita nk bawak anak dia gi London ! mate wang ringit naik ke turun ke kau peduli happe ! dh anak dia punye rezeki biar la huh ! ni lah mlayu tk habis2 nk sakit hati sesame mlayu huh! lov u ritaaa..enjoyyyy !

      0

      0
    • Anonymous says:

      Jgn la buruk sangkA. Mesti deorg dh plan awal tu. Kalau bg nasihat sgt, tu…pegi nasihat pak2 menteri n mr jibbons tu….silap2 dh juai negara pa…..rezeki rita sekeluarga, jgn didengki…rezeki dr Allah kn…..

      0

      0
    • kelaut says:

      Kecoh la ko…. biarlah dia nak bawak family dia. ekonomi dia stabil.
      beb ramai yg dah booking tiket awal2 tahun nak ke oversea. xkan nak cancel??
      P/s..bukan semua org kais pagi makan pagi!!!!!
      sape nak ke oversea pandai2 la nak planng dorang punya financial.
      itu pon kecoh lu ni!…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Orang kalau nak p melancong ni bukannya sehari dua merancang, takdenya orang nak ke luar negara ni rasa eh nak p london la minggu ni, pastu beli tiket minggu ni gak.. Ntah2 dia dah rancang berbulan2 lamanya dah, payment pun dah buat, takkan nak bagi burn camtu saja.. Tak tau ler kalau ikut kemampuan pak2 menteri kita tu. Nilai mata wang kita pun jatuh hanya dalam beberapa hari saja.. Jangan la cepat nak berburuk sangka.

      0

      0
  2. El says:

    Cute..bes nyer dpt pegi london

    0

    0
  3. Lara says:

    Ni satgi ada la komen duk kata mewah2 melancong tapi minta duit laki ni.. ini kan hasil titik peluh dia penat kerja, biar la dia enjoy, she deserves it, hat tok laki tu kan dah memang wajib bagi nafkah.

    0

    0
  4. unknown says:

    Enjoy!

    0

    0
  5. mekar says:

    Tabik Spring 300% kt rita @ ibu tunggal nie…mmg sentiasa buat yg terbaik tuk hiburkan anak2….tanpa laki bergelar suami kt sebeleh pun rita nie berjaya buat anak2 happy…moga Allah sentiasa lindungi Kalian 1 Family….Harapnya anak2 rita dh besar nnt dpt la balas 1000x kebaikan buat mommy nye nie…

    0

    0
  6. rakyat says:

    dalam keadaan nilai matawang ringgit yg menurun, para menteri sepatutnya kurangkan mengambil duit rakyat

    0

    0
  7. emi says:

    pdnla duet tak cukup.. bwk smpai ke london. klu cmtu, bg 1 juta pun tak pernah cukup, mungkin kne derma mcm pak najib.

    0

    0
    • Emi jugak says:

      ape la statement ko ni..die bknnye pegi tiap2 bulan pun..

      0

      0
    • Lara says:

      ADa pernah dia cakap duet tak cukup? Dia hanya menuntut hak dia.. yer la takkan sedap2 jer ex laki pandai bagi sperm kuar anak, pastu tak nak tanggung anak2 sendiri? Bersuka ria ngan bini baru boleh pulak. Hergh.

      0

      0
    • kih3 says:

      tunggu ko kahwin, pastu semua perbelanjaan masa hidup dgn suami, ko tanggung pastu bila ko dah beranak, dia lari tinggalkan ko pastu ceraikan ko masa anak2 ko kecil pastu dia bagi kad jemputan nak kahwin baru.. jam tu baru ko tau langit tu tinggi ke rendah…

      0

      0
    • SAYA says:

      duit cukup or tak itu bukan urusan dia. dah duit dia , x der sapa yg hak k atas duit dia , sbb bukan dia yg bukan penanggung wajib nafkah anak2. Dia ibu , dia tahulah macam mana nak cukupkan anak2 dia , dia ibu dia tahulah mcm mana nak happy kan anak2 dia.

      Penanggung wajib nafkah adalah bapak pada budak2 tu….kalau bapak dia yg k london…hah.. tu wajib ko sound (patutlah nafkah x mampu nak bagi rupa2nya bawak sampai k london) … ada faham emi.

      0

      0
    • hantu longkang says:

      emi aku harap ko pompuan..bila satu hari benda ni berbalik pada kau..br ko tahu ape sebab rita berjuang utk hak dia..tp klu ko lelaki aku harap ko xkan kawin sampai bila2..sbb pemikiran jantan bodo mcm ni la yg buat ramai kes tertunggak di mahkamah syariah..

      0

      0
  8. Anonymous says:

    artis2 ni masa kaya, masa mewah melancung luar negara sj… nanti bila dah tua, sakit bagai… duk merayu minta derma… kdg2 heran dgn mrk2 ni.. xada simpan ka utk hr2 mendtg…

    0

    0
    • Aku says:

      Ada dia kasi tau kat ko yg dia tk simpan duit untuk hari tua…n ada dia kasi tau ko yg dia tk simpan untuk sakit or mcm insurance ke ape…yg duk merayu mintak derma tu yg mcm ko gak nye.. Sibuk org punya hal….

      0

      0
      • Anonymous says:

        knp awk plk yg panas.. sy ckp utk umum… dr apa yg y lht yg jd selalu.. sy xada tls nama rita pun kan…???

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kalau dia mampoooo…apa salahnya..sebenarnya dlm Islam pn digalakkn merantau n melancong.kt tmpt.org….biar buka minda……ko keluar.stmt ni sbb minta ko tertutup…kan….kannn…kannn…….

      0

      0
    • Lara says:

      Bila dia minta derma esok2, kalau la…. u tak payah la bagi. So for now tak payah sebok sangat hal sesapa melancong mana2. Tak minta duit u pun kan. Btw I advise u kumpul duit simpan and melancong jugak k.. at least kalau dah tua sakit2 esok, ada la jugak pengalaman u untuk ingat as sweet memory, bukan sekadar ngadap blog gossip kutuk orang yang ada lebih dari u :p

      0

      0
  9. norajew says:

    rita ni artis dia x kacau duit rakyat pun..yg ko sakit mata tgk dia berjalan dah kenapa..baik ko sakit mata tgk menteri2…bini2 menteri..anak2 menteri yg pegi bercuti tu..okay bye.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Anak die Gambar yg ketiga tu dh mcm puteri balqis muke die

    0

    0
  11. huhu says:

    klu nk ckp pasal ekonomi kene tanye najib laa.. korang plk kecoh2. najib relaks jer.. kan pak jib kan? heeeee… gurau2 petang je pak jib jgn marah haaa….. ; D

    0

    0
  12. love rita says:

    Moga satu hari nanti rita dapat suami yang baik dan beriman.
    Love u rita

    0

    0
  13. ila says:

    @kih³ sy sokong ape awk ckp..

    0

    0
  14. zaza says:

    so sweet. happy je. bekas suaminya baru pas menang liga super. hadiah kemenangan tu jgn lupa share sikit utk anak2 ko yek.
    just saying.lalala.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Jgn la buruk sangkA. Mesti deorg dh plan awal tu. Kalau bg nasihat sgt, tu…pegi nasihat pak2 menteri n mr jibbons tu….silap2 dh juai negara pa…..rezeki rita sekeluarga, jgn didengki…rezeki dr Allah kn…..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Aku kesian kt rita…asal nk berseronok sikit, mulalah org ckp.mcm2…biaq pi la kt dia. Ingat senang ke jd ibu tunggal nk besarkn 2 org anak. Bila ank2 dh stat membersar, br dpt nk holiday…..tu pn dia bawa anak2. Bkn pi sorang2…..ptt kne bg moral support….bkn dihina….sbb bkn dia buat benda x elok….apa punya turrrrr la hampa ni

    0

    0
  17. ab says:

    Rita oi… balik nanti jangan lupa bawak Edel pegi Court..mintak dia naik kan RM20 tu.
    dah habis duit pegi London kan. kene lah top up lagi mintak duit dari bekas somi

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Semoga rita sentiasa bahagia bresama anak tersayang..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    adakah budget melancong tuh masuk dari duit bekas suami dye??klu pun duit bapa dye tu mmg patut kan itu anak dye..tak phm aq putar2 nih

    0

    0
  20. Anonymous says:

    walaupun rita ni slalu meroyan tp bila bab anak2 dia slalu cuba jadi ibu yang terbaik…

    0

    0