Written by AbangNara | November 22nd, 2010

faizal tahir selamat malam

Rasanya ramai yang ternanti-nanti 6 buah lagu yang bakal berentap untuk ke AJL25. Kami akan updatekan keputusan separuh akhir Muzik-Muzik 25 untuk minggu ketiga ini. Faizal Tahir baru sahaja selesai menyanyikan lagu Selamat Malam dengan syahdunya sebentar tadi. Kami berani jamin yang FT akan berjaya masuk ke Top 6.

1. Keputusan Separuh Akhir Muzik-Muzik Minggu Kedua

2.Keputusan Separuh Akhir Muzik-Muzik Minggu Pertama

Tunggu ruangan ini untuk update yang terkini. Malam ini kita akan tahu 14 buah lagu yang bakal berentap ke AJL25.

14 Lagu Ke AJL25

1. Hanyut – Faizal Tahir
2. Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir
3. Noktah Cinta – Hafiz
4. Drama King – Meet Uncle Hussein dan Black
5. Ku Ada Kamu – Adira
6. Cinta Sempurna – Yuna
7. Pelita – A.P.I
8. Berlari – Tomok
9. Sofea Jane – Black
10. Mencari Konklusi – Hujan
11. Selamat Malam – Faizal Tahir
12. Ekstravaganza – Bunkface
13. Jahat – Stacy
14. Tolong Ingatkan Aku – Anna Raffali

Inilah kesemua 14 lagu yang bakal bertanding di AJL25 nanti. Kesemuanya hebat-hebat belaka. Kalau kami jadi juri, confirm kami akan muntah darah nak pilih sapa jadi pemenang. Susah beb. Apa pendapat anda?

107 responses to 14 Lagu Yang Bakal Berentap Di Anugerah Juara Lagu 25 (AJL25)

  1. sukasuki says:

    hehe 1 st wowwwww

    0
    0
    • ZON ARTIS says:

      semua lagu best2.. confirm pening kepala para juri pilih lagu yg layak menang.. harap juri2 nanti tak pilih bulu..

      0
      0
    • fadah says:

      drama king dari black n meet uncle hussein juara…
      moga-moga…

      0
      0
      • HUHU says:

        apasal black punya perangai macam beruk kat stage. control la diri sikit. ingat orang lain suka ke dia ejas2 mic tue. mcm orang kampung.

        0
        0
        • abe tak jongos says:

          ada masalah dengan black ke sedara sedari?
          noh nina jadi bapuk ok ?

          0
          0
        • adam says:

          stjuuuuuuuu…..x suker la…

          0
          0
        • aCHe says:

          <>

          Hahaa aku suka jer tengok gelagat dorang..seronok le tengok sesama artis bergurau..comel jer..nampak mesra..tak la nak serius jer..dorang ngah gembira tu lagu dorang berjaya masuk final..hehee..
          Okay apa Black tolong Adira n’ Yuna..hahaa..tengok dorang pun gelak bersama..kan best tengok macam tu..
          Suka gak tengok gaya Noh ala bapok ek..hahaa! Comel..bantai tergelak tengok..happening ar..seronok..FT pun..”terkejut saya”..comel jer..ish geram le tengok dorang bergurau….

          0
          0
        • missR says:

          apa masalahnya dengan black tu??..ada gaya beruk ke? apa masalahnya dengan orang kampung plak? bila hal2 yang korang tak suka mesti kaitkan dengan orang kampung? orang bandar tu bagus sangat?

          aku seronok jer tengok dorang bergurau-gurau macam tu… bukan setakat kat adira ngan yuna jer black adjust mic tu.. kat FT pun dia buat gak.. kalau dia terkinja-kinja buat gaya gedik tak ingat tu tak apalah juga.

          0
          0
  2. sukasuki says:

    sape nak jadi 2nd cepat cepatt

    0
    0
  3. marshmallow says:

    yea yea..

    0
    0
  4. nu..ui says:

    yehuuuuuuuuuuuuuuuu

    0
    0
  5. […] Panas, 14 Lagu Yang Bakal Berentap Di Anugerah Juara Lagu 25 (AJL25) Submitted by selebriti on November 22, 2010 […]

    0
    0
  6. Shasha says:

    abg nara, why 7 jek???

    0
    0
  7. fahiya says:

    i love faizal tahir!!
    chaiyok2!

    0
    0
  8. intan rohaiza intan says:

    go go go shahir ….

    0
    0
  9. Piston Pecah says:

    tahniah lah semuanya ye…
    yang pasti aku mengharapkan sesuatu yang lebih mengejutkan untuk AJL 25 kali ini…kasi power habisss!

    0
    0
  10. tv3 suku says:

    apasal tak boleh dah nak Like or Dislike nie?….

    0
    0
  11. nurul says:

    mane aizat..isk2..

    0
    0
  12. ish la says:

    tak suka ana rafali. suara dia tak sedap, best lagi aizat.

    0
    0
    • aku alin says:

      n sedap lg suara adibah noor d bndingkan ngan ana rafali…tp kesian gak tgok alyah td..smua org tepok tgan dia tak pon snyum pon tak…last je br nmpak snyum…

      0
      0
    • silentgirl says:

      btol..suara ana rafali tlampau biasa! lagu mgantok!

      0
      0
    • BumbleBee says:

      juara lagu tu mengangkat komposer ler…dengan lebih tepat berkenaan lagu/lirik…suara yg menyampaikan tu bonus jer….apedaaa~

      0
      0
  13. belle says:

    adibah noor n aizat x ikut ke??????????????????????????????????????????????????????/

    0
    0
  14. sukasuki says:

    madam poyo x yah kesah ni sukasuki je.anyway i suke ana raffali

    0
    0
    • Fairuz says:

      Yup…. Lagu Ana Raffali tuh lirik dier agak unik~~
      mcm gabungan antara sastera ngan muzik.. just my opinion la… anyway tggu 9 Jan 2011 la yer….

      0
      0
  15. nana says:

    saye pon suke anna rafali… urmmm…rihanna wannabe x dpt masuk final…ngeeee….

    0
    0
    • BumbleBee says:

      lady gaga wannabe jugak…siap buat tutup2 mata sebelah… Lady gaga buat sign tu ade makna…illuminati. Dier main ikot bodoh jer..sker aku dier x masuk final. Xde laa nmpak Lady in red atas lantai kotak2 black n white lagi kt akhir nnt…

      0
      0
  16. makan_cili says:

    fav : drama king & sofea jane !!
    2 bekas juara tsingkir (aizat n adibah noor)

    0
    0
  17. terrarossa says:

    YEAY~!! faizal tahir masuk final….2 lagu pulak tu….YEZZAAAAA…..GO FT GO~!!

    0
    0
    • ss says:

      alah,,x heran pon !!
      nth paper r,,lg lain lg best..bleh plk mmt 2 dpt lg,,
      hm..sbo j la

      0
      0
      • ape2je says:

        kao knp ss..
        ade mslh ek..
        ce kalao stacy tu msuk 2lagu?
        confirm kao suke kan?
        kao akn kecoh gak kot aku rse..
        kao xpyh dgrla mamat tu nyanyi uke..
        kao tuka ja chanel lain nt atau kao ttup tlinga kao..
        nyway,ni bkn pertandingan utk artis..
        ni prtndingan utk lgu,komposer n pnulis lirik..
        dh lagu mamat tu dpt mrkh tggi, kao nk jeles ape?

        0
        0
  18. ecah says:

    laju sungguh Abg Nara update..huhuhu..yes, finalis memang sume bagus2..

    0
    0
  19. ain says:

    aizat..~!

    0
    0
  20. superwoman says:

    Yessszzzarrr!! my superhero made it with 2 songs..AGAIN!!! :))))
    Tks beautifulnara…antara yg terawal publish result

    0
    0
  21. ss says:

    hahha,,dri ferst aq tgu,,tgu n tgu lg,,
    akhir nya dpt jgak STACY msok ke final..
    happy gler,,hahhahah
    arp2 tAON Nie STACY plk yg mng,!!!

    0
    0
  22. bile lagu last diumumkan rasa kesian lak kat 3 orang yg xdpt masuk aliah, joe ngan adibah nor..apsal tak amik semua je..alang2..huhu

    0
    0
  23. ahhas63 says:

    aizat x masuk !!!!! frust betullah sepatutnya shahir yg kluar krna x minatpun.

    0
    0
  24. Oden says:

    Sumer lagu lagu tuh based on popularity je,,,TV3 nak rating tinggi…Let me guess Vokal terbaik nanti Black mentor & Juara Lagu sure Faizal Tahir…Artis Primaworks je yg ada chance nk menang……

    Sumer biggest star indie , astro & primaworks with lot fans out there…

    btw i like sofea jane song but i heard sometime the melody quite similar with MCR song – I Don’t Love U…

    0
    0
  25. yoyo says:

    faizal tahir kn org kuat tv3….anak beranak nga dato’farid….jgn wat2 xtau plak…pe2 pun dia mmg best….yg len pun best jgk…

    0
    0
    • Ieza says:

      karya FT superb beb..!!! jgn la mempertikaikan bila nama dia tersenarai sebagai finalis k… lagi hebat Edry, 3 lagu dia beb masuk AJL…mantap sungguh…

      0
      0
      • aCHe says:

        Adoiii..nape la pikir mcm tu..da karya dia bagus..gandingan dia dgn Audi Mok selalu menjadi..album dia pun menang album terbaik kat AIM..maknanya bagus le kan lagu2 dia..mcm Edry gak..3 sekaligus..da agak juga..tahun lepas pun lagu2 Edry pergi..ada kaitan jugak ke..ada orang kuat jugak ke……

        0
        0
        • yoyo says:

          FT mmg best rrr…aku pun suka lagu2 dia sejak mahakarya cinta lgi….ala bab org2 kuat 2 kira rezeki dia la…tp mmg dia berbakat pun…apa nk kisah…bangga pe…anak beranak dia

          0
          0
        • BumbleBee says:

          kat atas ckp lain…skang ckp lain. Ape la ko ni yoyo…lidah biawak kaaa?

          0
          0
  26. dfs says:

    aku sorang je ke yg rasa mase adira dapat gile bapak comel muke dia lari2 ke mic. pastu dah la tak sampai, comel gile. suara pun sedap

    0
    0
  27. Kuku besi says:

    Bestnye td dapat berdiri depan stage.. Pelita dari Api tu mmg gempak beb..Joe Flizzow pun best..Tapi yang paling happening bila Adira dapat masuk final..bergema dewan dgn nama Adira je.. mmg popular lah Adira ni compare to artis yg lain..salute to you lil girl…comel siot kat luar..cair…

    0
    0
  28. [email protected] says:

    aku suka lagu balada,,, jadi sokong anna rafali, yuna, shahir n adira,,, hafiz pun ok gak kot…..

    yang paling aku suka ana rafali

    0
    0
  29. @#$%^& says:

    ni juara lagu yg mempertandingkan ciptaan komposer kan….
    smlm, masa beri ucapan sbb berjaya ke final ada penyanyi muda (yg nyanyi je..) boleh ke final ckp “terima kasih kerana mengundi dan bla..bla…tak sebut pun nama komposer/penulis lirik lagu..huhu (undi tu mingguan je kan…..pilihan semlm adalah juri kan.kan..kan.)…lain la klu penyanyi tu sendiri yg cipta lagu /tulis lirik mcm faizal tahir, yuna ,taja ..dll

    0
    0
  30. kurus says:

    hader ker aku boleh tertido…isk isk..

    0
    0
  31. lili says:

    FT n Audi made it again! hope thn ni rezeki dorang.. lalalalala~~

    0
    0
  32. Tahniah seme2 finalis. rezeki masing2. keputusan juri muktamad, ‘komen mengomen’ takan dilayan hehehe..
    – ari tu kua paper, lagu Adira ciplak lagu org, hmm kebetulan kot melodi lebih kurang..
    – Cinta Sempurna lirik dia best, ketuhanan… teringat drama kat oasis lu, kisah besar. sakit ati tgk crita tu tp tak heran org camtu wujud, nama pun lawyer, apa org kate seme dia menjwb… tp Allah itu maha mengasihani, diberikan hidayah supaya pulang ke pangkal jln…ehhh terlebey sudah bg sinopsis crita keh3x..
    – tak minat Ana Raffali sbb dia suke nyanyi ‘rebeh’ tp lagu tu mmg best, well ni kan Juara Lagu, lagu yg bertanding kan kan kan kan..
    – FT? aku tetap suke lagu Mahakarya Cintaaaaa..Tahniah 2 lagu tuh.. hang mmg terer!
    – pesal Alyah nyanyi semput, cam xckp stamina…
    – semoge final nanti seme2 finalis prepare ngan persembahan menghiburkan, hmmm edisi lepas ‘kes hantu terbang’, kang apa plak yg berlaku… penonton2 pun berpada2lah, jgn over excited smpi lupa diri, sbb suka membawa duka… Good luck bake2!

    0
    0
    • RiRi says:

      satu je x bpe nk phm…ni kira voting ke?coz dorg thanks kt peminat yg mengundi..huhu..(aku tgok dh separuh masa dh..huhuh)

      0
      0
      • xdelah.. juri yg jadi juri.. mana ade voting2, mingguan je voting…
        wase2 diaorg ni samada gabra, ckp pun mai blasah je, lupe kot ingatkan kat AF lai ke heheh atau tak penah amik tahu cara pemarkahan dan perjurian Juara Lagu.. maybe ade logik sket (sikit je lah) klu diaorg nk thanks kan peminat, yg sblm ni menyokong vote2 lagu diaorg smpi ke semi final… tu je aa. bila nk ke final, juri punye keje… wase2 diaorg atau artis2 ni kena ade briefing lu, supaya clear psl ni.. ke gane?

        0
        0
  33. fikir says:

    aku paling x bleh blah ms noh on stage ms announce hujan dpt masuk final tu. mak aihhh!!! mon, catwalk bapok ko mmg terbaekkk!!! pecah perut aku gelakkan dia.. hmm.. another side of noh!

    0
    0
  34. non says:

    faizal tahir pasti juara!

    0
    0
  35. Ieza says:

    Tahniah semua yg layak AJL especially Edry – 3 lagu.. yang gagal, teruskan lagi k…

    0
    0
  36. Kasih says:

    tahniah FT… u so superb babeh…. bole menang ni… tp terkilan gak lagu adibah noor gan aizat xdpt…

    dan tahniah gak tuk edry, lu makin panas bro hehehe…

    0
    0
  37. Tiffany says:

    Aku tak kisah lagu apa pun yang masuk, just tunggu final je nanti.

    TAPI…AKU SANGAT MENYAMPAH DENGAN ‘DRAMA TAK JADI’ PENGACARA-PENGACARA SEMALAM. ONCE SI ALLY ISKANDAR TU MUNCUL JE, AKU RASA MACAM ADA 1 SPOIL KAT SITU. DENGAN BABAK BERGADUH DAN MERAJUKNYA, SORRY TO SAY, SEMUANYA SANGAT ANNOYING.

    AKU TAK FAHAM LA KENAPA TV3 MASIH NAK LETAK ALLY ISKANDAR MENYEMAK JADI PENGACARA KE-3. CHERYL DGN FAIZAL SAJA TAK CUKUP KE? MASA ALLY MUNCUL, TAKDE SAPA PUN NAK SORAK2.

    ISK…AKU MEMANG MENYAMPAH LA TENGOK BABAK-BABAK DUNGU DIORANG SEMALAM. PEOPLE WANT TO KNOW THE RESULTS ONLY, NOT WATCHING YOU GUYS ACTING STUPID. IT WAS NOT FUNNY AT ALL!

    0
    0
    • mach0 says:

      babak tu just nk bgtau yg diorg bertiga akan jadi pengacara masa final nati la.so nk bg happening sket..diorg wat la mcmtu.mcm konon2 ally nk rampas tmpt fbi.last2 tv3 amek je semua.mcmtu la.biar la tv3 nak wat cane pon.aku rs ally ok pe

      0
      0
  38. Eunice Tong Xue Ern says:

    I sangat happy coz Tomok berada di ajl 25!N I really like his hair style.

    0
    0
  39. iejaiejot says:

    aku pon rase FT akn jd juara.tapi lagu hanyut la.heho..aku gumbira utk FT..
    tp sedey sebab aizat xdapat..huwaa!!!aizat..kenapakah??

    0
    0
  40. SWEET says:

    BILA FINAL AJL NI???
    NANTI TERLEPAS PULAK

    0
    0
  41. cikaro27 says:

    faizal the best….go go go rock star………

    0
    0
  42. BumbleBee says:

    FT: hanyut/gudnight – best…harap dpt buat lg superb in final.
    Black: SJ/rajadrama – ade can dpt best vocal..

    Yuna, Stacy, Adira & Ana raffali jer…yang lain sumer hero..hmphh. Tungguu~

    0
    0
  43. Peminat FT says:

    menantikan persembahan FT d final nanti…
    both songs ade kekuatan tersendiri…
    yg xsuka dgr FT nynyi bole tukar channel or tutup tlinga n mata uke….

    0
    0
  44. dodo says:

    faizal tahir selalu nynyi mmg best tp semlm mcm agak kureng ckit, tp tahniah dpt msk final 2 lagu..

    0
    0
  45. 13821321 says:

    banyak2 lagu FT..aku paling mnyampah dgr lagu se..la…ma…t ma..lam…muak dgr.. ngekk…ngekkkk..tak sedap punn…(harap2 lagu ni tak menang….)
    Lagu Hanyut tu ok la sikit….
    Mahakarya CInta jgk yg best

    0
    0
  46. awan nano says:

    hafiz memamg best…go hafiz go.

    0
    0
  47. shanini says:

    setuju dgn awan nano…aku pun suka hafiz…gelagatnya menghiburkan.

    0
    0
  48. pening says:

    Tahniah kpd yg dpt masuk final..esp FT…hrp dpt perform lg gempak mse final nnt…

    0
    0
  49. lolyat gang says:

    papehal FT sux

    0
    0
  50. shanini says:

    Tak salah hafiz thanx peminat masa berucap krn tanpa peminat tak mungkin hafiz dpt ke final…hafiz lebih tau ajl mengikhtiraf komposer..saje je dia buat begitu.

    0
    0
  51. peminat setia says:

    go…stacy…stacy go….stamina mantap…yg lain tu ngantuk lah nengokkk….

    0
    0
  52. mawar sari says:

    memang semuanya ada kelebihan sendiri….hanya kuasa allah yg menentukan siapa kelak yg berjaya… lagipun ia dipilih lebih atas kekuatan lagu dan lirik..

    0
    0