Written by serenity | October 25th, 2013

Hari ini, Diana Amir dan tunangnya Muhammad Habib Bullah A. Rahman bakal melangsungkan pernikahan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Presint 3, Putrajaya. Malam tadi pula telah berlangsung majlis khatam Al-Quran, doa selamat dan berinai mereka di bangunan pejabat Metrowealth.


 photo 1412795_647779165245074_80998677_o.jpg
 photo 1412359_647787665244224_1403338426_o.jpg

Majlis ini kelihatan ringkas tetapi elegan, kerana apa yang penting ialah keberkatan tuhan. Diana Amir mengenakan tudung dan busana rona ungu muda dan putih. Apa yang menarik, majlis khatam Al-Quran ini diterajui sendiri oleh Habib, tunang Diana, yang sebelum ini memberitahu dia yakin dengan ilmu agama yang dimiliki oleh tunangnya bagi mengemudi bahtera perkahwinan yang bakal dilayari.

Lagi 12 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar-gambar ini ialah hasil bidikan jurugambar rasmi, ST Photography. Silakan ke Fanpage beliau untuk melihat sendiri pakej-pakej fotografi perkahwinan yang ditawarkan.

Marilah kita bersama-sama mendoakan pernikahan yang akan berlangsung hari ini berjalan dengan lancar.


Jom ke Bazar Industri Kreatif Sabtu dan Ahad ini, dari 5.00 petang – 11.00 malam di perkarangan Panggung Bandaraya, Jalan Raja, Kuala Lumpur. Pelbagai aktiviti seni dan budaya yang menarik untuk anda! Terdapat penyertaan gerai dengan pelbagai jualan produk seni dan budaya serta pertandingan Karaoke pada Ahad jam 4.00 petang. Jangan Lepaskan peluang mendapatkan produk-produk menarik hasil tangan usahawan tempatan!


 photo 1400286_647808275242163_278366855_o.jpg
 photo 1400496_647818855241105_497419825_o.jpg
 photo 1404596_647792685243722_1889784450_o.jpg
 photo 1399728_647792631910394_1760162983_o.jpg
 photo 1402990_647782255244765_289649931_o.jpg
 photo 1402388_647804758575848_1997497029_o.jpg
 photo 1399271_647779188578405_1948629220_o.jpg
 photo 1146248_647787498577574_400761971_o.jpg
 photo 1073264_647787658577558_1478991765_o.jpg
 photo 967014_647779131911744_1755261694_o.jpg
 photo 735643_647804888575835_1854938810_o.jpg
 photo 965982_647808291908828_1975394642_o.jpg

85 responses to (14 GAMBAR)Khatam Al Quran, Doa Selamat dan Berinai – Diana Amir Dan Habib

  1. Nureza Aida says:

    Tahniah….. sempoi! Suka tengok

    0

    0
  2. Lisa says:

    Tahniah…semoga kekal ke ahir hayat..

    0

    0
  3. Sweet Heart says:

    Alhamdulillah.. Sgt simple & mkin cantik Diana..

    0

    0
  4. cantik says:

    xsangkanya.prmpn yg dulu seksi maut skrg btul2 da ikut cara Islam. Untung jd diana amir.. :)

    0

    0
    • saya suka says:

      btl2..stuju dulu yg seksi maut, xminat nk tgk, n rasa apahal ko nk seksi perasan lawa eh huhu..but now totally changed n sgt2 cantik and adorable..suka tgk dia skrg. alhamdulillah :)

      0

      0
    • who's that says:

      apsal komen ko cam bangat sangat? drpd jd seksi macam nak mati dulu, baik xyah seksi langsung..statement ‘untung jadi macm diana amir’ seolah2 nak cakap kalo dulu seksi gila pon xpa, nnti leh taubat…what the…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kesiannye lahhh ko ni who’s
        takpayah nak bangatkan org tu..
        pahamla statement dia tu..
        untung jadi diana amir sb dia dpt hidayah Allah.
        ko ingat semua org bole dapat ke?
        ish3 ko ni

        0

        0
      • hello says:

        setuju ngan whos… diana amir dulu manusia pling jahanam

        0

        0
  5. INA says:

    Alhamdulillah..sampai da jodoh diana..sejuk je tgk dorg..semoga ikatan perkahwinan mereka kekal selamanya..tahniah diana n pasangan

    0

    0
  6. Invisible Me says:

    Alhamdulillah. Moga majlis hari ni berjalan lancar..

    0

    0
  7. ireen adriana says:

    tahniah…suuwittt sangat!!!
    nice kalerr

    0

    0
  8. hamba Allah says:

    Alhamdulillah…penuh dengan kesederhanaan….Congratezsssss…..!

    0

    0
  9. akuygpemalu says:

    setiap manusia boleh berubah . tahniah diana

    0

    0
  10. fara says:

    bakal suami dia ni prof aku kat uitm..dulu,tiap kali masuk kuliah if ade student tanya siapa gf dia(sbb dia bujang), dia mesti ckp alah…jgn terkejut lau diana amir nak kat sy..time tu pkat ramai2 boo dia..hahaha..tak sangka rupa2nya dia memang dah ayat si diana…btw,congrats prof habib n diana. we all doa utk both of u

    0

    0
  11. NKD88 says:

    Diana Amir ni makin hari makin cantik plak. Suka tgk. Tahniah Diana & Pasangan. Moga semuanya bjln lancar dan dipermudahkan. Amin. :)

    0

    0
  12. thejudgingcat says:

    pempuan2 yang seksi ni boleh berubah jadi cam diana ni tau . cume masyarakat je hina dorang lelebih . dah tu ada yg nasihat tak ikhlas. pastu nak maki lelebih plak . aku pang karang

    0

    0
  13. Anonymous says:

    cantiknya diana…warna baju dia cantik la..purple lembut….

    0

    0
  14. Ashraf Muslin (2 lagi kosong) says:

    Yang sebelah diana amir tudung kaler biru tu pun boleh tahan gak

    * saya kosong dua lagi

    0

    0
  15. ain says:

    alhamdullilah..tahniah diana. so sweet diana dan pasangan. sejuk mata memandang..walau sederhana tp ckup segalanya. ini lbih baik dari buat majlis besar2 yg tak sepatutnya. smuga di beri kebahagiaan till jannah..

    0

    0
  16. markonah says:

    hensemnya bakal suami dia. diana pun makin cun.. muka ada nur

    0

    0
  17. […] berlangsung majlis khatam Al Quran doa selamat dan berinai mereka di bangunan pejabat Metrowealth Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Amir, Berinai, Diana, GAMBARKhatam, Habib, […]

    0

    0
  18. jue says:

    barakallah utk kedua dua pasangan.btw suka baca komen pasal artikel ni sume baik2 dan positif.

    0

    0
  19. Zara says:

    Alhamdulillah, sejuk tgk lelaki tu leadkan khatam quran.
    Camni le suami yg kita nak, pandai baca quran.. pandai jadi imam..
    Tahniah diana! :)

    0

    0
    • Zafrel Irham Mr. Arrogant says:

      betul cakap Zara, aku setuju…sejuk je mata memandang tengok Diana & Habib, Diana yg dahulunya seksi dah berubah mendalami islam, syukur Alhamdulilah. Habib pun pandai baca Al-Quran..ciri2 lelaki idaman, semoga dorang bahagia till jannah, Amin.

      0

      0
  20. Anonymous says:

    baiknye apek david teoh bagibuat mejlis kat pejabat metrowealth. see, kalo bawak beunding seme bole lah wawa & aeril!

    0

    0
  21. mak lampir says:

    suke tgk wedding cam ni.. xyah nak membazir..
    xdak baju tema2 sama color pon..joget2 lambak pon xdek, tetamu duk atas tikar je gamaknye.. sempoi je wei..
    mak doakan diana & habib berbahagia kekal hingga hujung nyawa..
    pasangan yang patut di contohi

    0

    0
  22. doremi says:

    suka la dgn baju & tudung diana. semua cantik2. sapa kata tutup aurat tak cantik.

    0

    0
  23. nana says:

    I like….tah niah diana…

    0

    0
  24. cleopatra says:

    sejuk mata memandang………

    0

    0
  25. sofia azalia says:

    Alhamdulillah,sejuk sngt mata memandang…bersederhana itu adalah sunnah nabi&semoga dirahmati Allah,,,amiiinnnn….

    0

    0
  26. sakit mata says:

    Kenapa la melayu sekarang kalau kawin suka lukis tangan dengan inai…pakai tudung tu dah cantik, majlis pun sederhana dah cantik..tapi duk jugak ikut cara orang hindu duk lukis kat tangan tu…cantik sangat ke?

    0

    0
  27. studentmerbok says:

    Tahniah sir habib dan diana amir. Selamat pengantin baru dari kami2 student uitm merbok.

    0

    0
  28. Eyanti says:

    lukis gambar bunga je, bukan gambar naga pun.

    0

    0
  29. meee.. says:

    Lelaki macam ni dah nak pupus. dengan penuh confident cakap ilmu agama dah cukup untuk alam perkahwinan. Lelaki macam ni la kita mahukan. congrats.

    0

    0
  30. muslimah says:

    dear sakit mata..hukum pakai inai ni adalah harus bg wanita yg da berkahwin or belum selagi tidak menimbulkn fitnah…jgnla melulu mentafsir sesuatu perkara sblm anda selidik dahulu…jgn cri kesalahn org lain tp teliti diri sndri adakah kita sudah cukup utk menilai org lain..itu lbh baik..

    0

    0
  31. dania sinclair says:

    Alhamdulillah…Sweetnye Diana & Habib tak bermegah langsung.

    0

    0
  32. Sayang says:

    To ND and Nedim………ko bangga sgt ngan duit ko tu tp mampu kah ko wat mcm diorng ni. Sgt2 respect ngan Diana n pasangan nye.

    0

    0
  33. EE says:

    sepasang hati yang betul2 buat aku respect habis kat mereka ni. diana amir yg dulunya gadis yg sgt seksi dalam lakonannya, hari ini berjaya menjadi seorang muslimah sejati yang benar2 menepati tuntutan syariat islam. inilah perubahan yg kita mahukan. bukan sekadar berhijrah menutup aurat, tetapi baju masih ketat dan menampakkan susuk tubuh dan sikap yg tidak menunjukkan muslimah. contohilah diana amir dan irma hasmie. terbaikkkk…

    tahniah buat diana amir dan bakal suaminya. semoga perkahwinan kalian berdua kekal hingga ke syurga hendaknya. aminnn…..

    0

    0
  34. fadura says:

    Kalau seorg lelaki dpt perempuan mcm ni baru btol kalau kitaorg nak jeles2..kan..kan..kan..:-p

    0

    0
  35. pinggan corelle says:

    kepada sakit mata,ko mmg jenis yg cepat sakit mata sbb dengkikan org kan?islam xharamkan pemakaian inai janji motif corak bukan bermotifkan simbol keagamaan mne2 agama,bukan corak haiwan sbgainya..jika corak flora bunga2 diharuskan okey..sila tanya ustaz anda untuk pencerahan..jgn cepat menjatuhkan hukum..

    0

    0
  36. huhu says:

    mmg respek sama diana amir…
    utk david teoh..tetiba la kan…hahaha
    tp satu usaha yg mulia…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Tahniah.. simple tetapi tetap cantik. Mekap pun tak tebal. . suka sgt lihat diana amir. :)

    0

    0
  38. onniii says:

    kak cntik ibarat bidadari kak..
    sy nampak keserian wajah d mke akak,,
    alhamdulilah, sungguh mulia .
    tahniah kak diana amir.

    0

    0
  39. Anonymous says:

    doakan semoga aku dipertemukan lelaki seperti habib…..

    0

    0
  40. zaini says:

    Mudahnya artis nak disukai oleh pembaca nara. Pakai aje tudung. Pakai judah or baju besar2. Libatkan diri dengan majlis2 amal or yang berkaitan dengan agama and keluarkan dalam surat khabar. Walaupun dulu seksi ke. tak bermoral ke, amik laki orang ke, kaki clubbing ke, atau apa apa sajalah …itu semua akan terus dilupakan oleh pembaca Nara.
    Artis yang tak bertudung pulak …walaupun tak pernah (no record ler) menyeksi or amik laki orang or minum kat klub or etc etc. tapi tetap dicaci maki and didoakan supaya ‘dapat hidayah’…
    Kalau beginilah korang menilai seseorang, tak kiralah artis ke apa, mudahnya orang tu ‘menyorokkan’ dirinya yang sebenar disebalik tudung atau serban mereka.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dude. Kau diam bleh? Semak komen kau ni. Orang punya kisah silam xde kaitan dengan hidup dia sekarang. Aku tengok yang dikutuk ni yang sampai la ni tak reti2 nak insaf. Kalau dah berubah tu, harusla dipuji, prangai berubah tu diikut. Abis tu? Kalau yang tak berubah2 seksi2 meksi tu yang kau nak ikut? Giler?

      0

      0
    • haizz says:

      tutup aurat wajib. orang doa supaya dia dapat hidayah untuk tutup aurat. salahkah? Pakai tudung , amek laki org (mcm kinah) semua orang suka kah? pakai baju ketat pakai tudung mekap 14 kilo (mcm rodah) suma org suka kah? syariat allah untuk tutup aurat dikatakan cara untuk camouflage dosa lain?

      0

      0
    • haizz says:

      pehal komen aku x naik nara?? aku dah naik darah nii

      0

      0
  41. mell says:

    perlu ke nak buat kat bangunan Metrowealth gak?adoii..si david teo ni nk gak sebok..

    0

    0
  42. takde keroje cari keroje…

    0

    0
  43. Batu ladong berat says:

    Apasal bulu hidung hubby Diana amir ni terkeluar mcm kaki spider tu ha????

    Lupa nk trimm ke …

    0

    0
    • jahhhh says:

      hamboiii. teliti nye kau perhati gambar. kenape kau nk tolong trim kn ke siap menegur bagai. haihh

      0

      0
  44. ParisHilton says:

    Tahniah Buat Diana Amir & Habib,

    to Habib please take care of Diana ok!

    0

    0
  45. kirana says:

    Assalamualaikum, Alhamdulillah tahniah, Allah gives all of us hidayah and to diana and Habib makes us love Allah swt more. Hope Allah will increase all of us iman in Jannah. InsyaAllah.

    0

    0
  46. mickychunnie says:

    congrats sir Habib,,moga kekal hingga ke syurga..kahwin jemput la student g ramai2..hahaha

    0

    0
  47. jj says:

    Alhamdulillah..Allah berikan yang terbaik selepas dia berubah..x sabar nk tgk gamba akad nikah.mesti cantik si diana ni. Bakal suami pun sama padan. =) TAHNIAH!

    0

    0
  48. qawwamah says:

    alhamdulillah..cantiknya diana…tudung dia lawa sangat2..kt mana eh dy beli

    0

    0
  49. mulutkepoh says:

    aduhhh ensem nya abang padil kembar tunang si diana ni -__-

    0

    0
  50. Anonymous says:

    aku berkenan betul lah tengok fesyen tudung Diana Amir ni. Pakai selendang labuh, nampak kemas je. Anyway, barakallahufik atas pernikahan Diana & Habib. Tengok gambar kat RotiKaya :P

    0

    0