Written by serenity | June 14th, 2015

Kata orang, cinta sejati tidak memerlukan syarat. Mungkin itu yang dapat diibaratkan buat pasangan Syawal dan Fiqa yang telah memenangi gelaran juara Pelamin Fantasia, sebuah rancangan terbitan Astro. Pasangan itu telah selamat melangsungkan pernikahan dan perkahwinan malam tadi secara langsung dalam program yang disiarkan ke seluruh negara melalui rangkaian Astro RIA, RIA HD dan Maya HD.


 photo 11356760_846879882033908_944507476_n.jpg
Syawal merupakan seorang penternak lembu manakala Fiqa seorang kelainan upaya yang bisu dan pekak. Keduanya diraikan dalam majlis gilang-gemilang berkonsepkan perkahwinan dalam taman yang merupakan hadiah kemenangan mereka untuk program tersebut. Apa yang sukar dilupakan ialah video pra-perkahwinan pasangan ini yang mengharukan ramai penontonnya.

Syawal atau nama sebenarnya Muhammad Syawaluddin Ghazali, 26, menyertai rancangan realiti itu bersama tunangnya, Norafiqah Ma Hassan, 24.

Lagi gambar perkahwinan dan pra perkahwinan Syawal dan Fiqa dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar perkahwinan Syawal dan Fiqa kepada Instagram MAEPS dan pra-perkahwinan kepada CST Production.

Jom sertai Lantai Cilik Musim Ketiga!(Sebuah lagi program terbitan bersama RTM dan JKKN)Rakam video tarian…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Friday, 12 June 2015


 photo 11379929_1637110356507609_2038154228_n.jpg
 photo 11419005_489667771182688_719632551_n.jpg
 photo 11355773_451705068288106_220073319_n.jpg
 photo 11296852_1640538432826233_261499864_n.jpg
 photo 11258145_1595289437408752_979205133_n.jpg
 photo 11312403_1611780365730839_801189606_n.jpg
 photo 11402812_10153012282223434_5938764870169012457_n.jpg
 photo 11425231_10153008187338434_1627720304044589539_n.jpg
 photo 11390235_10153008971873434_6076609723539971762_n.jpg
 photo 10432535_10153007050033434_506674871219118108_n.jpg
 photo 1557436_10153007983328434_9030418746064960234_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to (13 GAMBAR)Sekitar Majlis Perkahwinan Romantis Syawal Dan Fiqa Pelamin Fantasia

  1. ape says:

    cantik..

    0

    0
  2. Woww says:

    Bju2 suma superb..cntik sgt.fiqa skli tgk cm misha omar.selamat pngantin baru.

    0

    0
  3. Tahniah says:

    Sweet diorang ni
    Semoga jodoh berkekalan hingga syurga

    0

    0
  4. Tahniah says:

    Sama cantik sama pdn

    0

    0
  5. kentang.bulat says:

    Alhamdulillah, Allah memeberikan rezeki yang melimpah buat mereka. Suka tgk~~ semoga dikurniakan cahaya mata yg baik akhlaknya dan kekal till jannah.. InsyaAllah

    0

    0
  6. lia says:

    alhamdulillah..
    mata aku masuk habuk je dari malam tadi..

    0

    0
  7. xxx says:

    lawa gmbr pre wedding… xmcm retis…asyik peluk je

    0

    0
  8. aku says:

    cantik pmpuan ni, cam misha omar pun ada. llki tu plak agak keding, tp senyum sweet
    sweet couple, moga kekal ke akhir hayat

    0

    0
  9. pinocchio says:

    tengok video tu terharu gile . rasa cam nak nangis je

    0

    0
  10. alamanda says:

    mase tgk video cst production buat time diorang kat bali tu.. adoi.. mata terus masuk habuk.
    1st time tgk video pre wedding smpai tersentuh hati.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Fiqa ni walaupun tak sempurna dr segi pendengaran n speech, tp ku tgk dia ni baik n bijak..task2 tu ada yg terer gila dia buat..smg syawal dpt bimbing isterinya ke jalan yg diredhai..slow2 insya Allah..barakallahulakuma wabaraka alaikuma wajama’a alaikuma fi khair :)

    0

    0
  12. ANon says:

    Cantik betul Fiqa tu…pasangan yg ade chemistry

    0

    0
  13. Hmmm says:

    Fiqa ni cantik.. Natural beauty…
    Bolehlah amik dia as a duta produk…
    She beautiful…

    0

    0
  14. Bobby says:

    Aku doakan laki ni dpt bimbing dia utk menjadi muslimah sejati. Amin

    0

    0
  15. arenys says:

    Tahniah syawal n fiqa..gojes sgt..

    0

    0
  16. munah says:

    Ada fakta yang orang bagtahu…orangbbisu dan pekak ni nafsu lebih sikit …semoga cepat dapat anak. Penternak lembu dan kambing kayo sebenarnya.

    0

    0
  17. isteri osama says:

    Rezeki melimpah ruah kpd syawal kerana ikhlas menerima bakal isteri yg istimewa..Hati yg ikhlas terpancar di wajah syawal dan tak putus2 dilimpahi rezeki…cepat2 dpt anak ye…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Lepas ni mesti ada producer yang akan buat filem tentang mereka. Bakat lakonan mereka memang teserlah. Dua2 ada aura dan bakat. Tuhan tu maha kaya. Dia beri kelebihan di dalam kekurangan. Semoga mereka bahagia hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak2 yang soleh.

    0

    0
  19. saya says:

    mmg d awal2 pertandingan pun nampak syawal yg terbaik antara semua peserta lelaki. Semoga syawal dapat membawa kebahagiaan buat fiqa dan anak2… Ingat , Isteri @ Ibu gembira rumahtangga pasti ceria. Percayalah…..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Nasib baik bukan hilas tuu yg menang… menyampah tengok cara die bckp… nmpak mcm gile glemer… peserta laki n ppuan yg lain elok je cara bcakap…

    0

    0
  21. cik piah says:

    sedihnya tgk video :(

    0

    0
  22. kutu says:

    happy tengok diorang kawen..tahniah..
    baju sanding tu cantik tp tak naik seri..cm ada kurang..
    mase kompang tu punya la berterabur nyanyi..neves gaknye.

    semoga bahagia hingga jannah..

    0

    0
  23. LOLA says:

    sayu tengok gambar pre wedding yang shawal kate “jangan risau lepas ni awak ada saya” touching sgt2…1 dalam sejuta nak cari lelaki mcm shawal nih..cinta kerana Fiqa sindah-indah ciptaan Allah bukan kerana nafsu semata2..semoga shawal dan fiqa bahagia sampai syurga..aminn

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Subahanaallah indahnye ciptaan yang maha ESa…
    Moga shawal n fiqa bekekalan hingga ke jannah…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    So sweet

    0

    0