Written by serenity | December 28th, 2011

Ahad lepas telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan personaliti atau pengacara TV3, Adzriefaiz dengan isterinya, Suliza. Adzriefaiz, juga seorang pelakon ini telah bertunang dengan pasangannya sekitar awal Jun lepas dan telah dinikahkan pada 9 Disember lepas. Majlis mereka ini diadakan di Dewan Komuniti Bukit Bandaraya, Jalan Medang Tanduk, Kuala Lumpur. Photobucket
Lagi 12 keping gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar sazastudio.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

96 responses to (13 GAMBAR)Majlis Resepsi Personaliti TV3, Adzriefaiz Dan Suliza

  1. hmm says:

    tahniah

    0

    0
  2. korok says:

    lawa la jgk..:)

    0

    0
    • lesson says:

      bengong blake tdung xpkai….ssgungguhnya neraka untuk wanita tidak berjilbab…

      0

      0
      • flower... says:

        ayat yang bosan untuk didengar….cuba ubah ayat lain plak….

        0

        0
      • bluek says:

        ape hak nak jatuhkan hukum neraka utk wanita tidak bertudung. itu semua kuasa Allah yang tentukan. ko sebagai manusia takde hak utk tentukan hukum ke atas manusia yg lain.

        0

        0
        • didi says:

          memang lah dia tak de hak…tpi kne ingat dalam alquran/hadis pun ada kata wanita tak bertudung tmpt nyer di NERAKA, jadi jangan la mgambil remeh ttg perkara yg WAJIB, plus sbgai manusia kita de HAK utj mgingat knnnnn….

          0

          0
        • aku wanita says:

          Jangan menidakkan hukum Allah yg nyata lagi terang ya. :)

          0

          0
        • ada kau kisah sapa bertudung dan sapa tidak bertudung says:

          lantak p lah sapa yg nak masuk neraka tu. yg hang dok sibuk kenapa? entah2 kau yg masuk neraka dulu jd jaga pintu neraka …. hahahahhah. bukan GERENTI yg bertudung masuk syurga….

          0

          0
        • Gaga diRimba says:

          Bangang tul, klu y bertudung pun bulum gerenti masuk syurga bak kate ko, ni kn lk y xbertudung… Jgn tunnjuk kebangangan ko kat org ramai…..

          0

          0
        • miss atika says:

          haha kalau smua manusia mcm ko ‘bluek’, flower n momok, agaknye, smua kompem masuk neraka sbb lgsg tak jalankan printah Allah untuk ber amar makruf nahi munkar. inilah jadinye bler manusia telalu ‘moden’ sgt. konon nak open minded n tak kesah bertudung ke tak, tp pkilah, akhirat nnty mengelegak otak kene api neraka. nauzubillah.

          0

          0
      • BOBOI JUARA says:

        NERAKA JUGAK TUK ORG YG MENYUMPAH2…hahahaaaa

        0

        0
    • kem says:

      memang lah yg bertudung litop belum comfem masuk syurga… tp yg tidak bertudung tu comfem selagi BELIAU belum ber taubat untuk menutup aurat..

      -ni pon ingatan untuk diiri sendiri ugop lohh

      0

      0
      • lynn says:

        Mmg bangang betul lah empunya nama ada kau kisah sapa bertudung dan sapa tidak bertudung ….

        P baca Al-Quran dan fahamkan okay .. pastu, kalu nk kondem org pun tk kisah sbb ko dah khatam …

        Kebodohan ko sgt lah terserlah … haisshhhh

        0

        0
  3. vanilla says:

    psgan sama cantik :)

    0

    0
  4. mizlyna says:

    muka sama je…=) moga berkekalan hingga akhir nyawa..

    0

    0
  5. shikin says:

    kenapa la tak pakai tudong .. dah nama pon islam pkai la tudung

    0

    0
    • hambaAllah says:

      Aku pon pakai tudung jugak. Tapi tak perlu la nak menghina dia macam tu. Tapi bukan macam tu cara nak tarik org pakai tudung. Mengutuk orang pandai. Mungkin dosa dia pada aurat. Dosa kau kat mana pulak? Jgn ingat pakai tudung tu baik sgt. Mmg sekurang2nya dosa aurat dah terjaga, (tu pon kalau pakai tudung dgn sempurna la, tak nampak dada and so on). Dah cantek dosa aurat terjaga, kau buat pulak dosa mengutuk orang.

      0

      0
      • fiq says:

        dah start dah…

        0

        0
      • d says:

        haram tetap haram…dia cuma nyatakan tapi maybe cara dia agak kasar..hu hu

        0

        0
        • flower... says:

          tudung awk pakai….pakaian awk ok ker??

          0

          0
        • pendora says:

          betol..kepala dh bertutup tp pakaian ttup x lemak2 yg ade tu

          0

          0
        • hambaAllah says:

          Tak salah nak tegur sesama Islam untuk mengingatkan. Aku pon bertudung. Tapi tak perlu sampai menghina, mengutuk, mengeji. Islam tak ajar macam tu. Yang tutup aurat tu, tak semestinya dia takde dosa langsung. Ye, mmg sekurang2nya dosa aurat dia terjaga (like i said before, kalau aurat ditutup dgn sempurna), tapi jangan lupa, kita masih ada dosa2 lain yang kita perlu elakkan. Mengumpat mengeji ni bukan cara Islam. Jangan kita ingat kita ni sempurna sangat. Dia yg tak tutup aurat tu mungkin dosa dia dgn Allah. Kalau dia diberi hidayah utk bertaubat, dia taubat, mintak ampun dgn Allah, InsyaALLAH Allah ampunkan. Tapi dosa kita yang mengutuk keje orang ni, kalau nak dosa tu diampun, kena mintak maaf dgn tuan punya badan. Nak ke kita pegi cari dia untuk mintak dia ampunkan dosa kita? Tu pon kalau dia nak ampunkan. Pikir2kan. Kita ajak saudara2 kita untuk dekat dengan Islam sama2, tapi jangan sampai mereka rasa Islam ni keras. Gunakan pendekatan sebaiknya. Wallahua’lam.

          0

          0
      • sup tulang says:

        memang la haram tetap haram.sapa kita nak tolak hukum ALLAH tapi kata orang, bengong segala. itu betul ke cara orang islam. aku rasa lagi memalukan lagi ada la.patut doakan dia semoga bertudung. kita dah tentu ke selamanya akan istiqamah dalam segala amalan kita? sepatutnya kita terus perbaiki diri kita juga, jangan cepat nak tuduh orang masuk neraka la, apa la. kita dah tentu ke dapat masuk syurga dulu? aku pun pakai tudung jugak la. tapi aku kadang jadi tak respect bila orang bertudung tapi mulut tak hengat kerja nak mengata orang macam diri dia je la yang terbaik. no offense.

        0

        0
    • mashi says:

      rakyat malaysia ni dah obses sangat dengan tudung.. sape tak pakai tudung terus kne cop “jahat” yg pakai terus dpt cop “baik”. sampaikan arwah maknyah “aleesya” tu pon orang backing sebab pakai tudung.. apekejadahnye? tapi aku pon anti jugak org yg pakai tudung tah pape mcm siti tuh.. heheh

      0

      0
    • woot..woot says:

      sorry laa. aku bukan nak condemn, tp aku makin meluat laa tgk org2 ni suh pakai tudung. aku pun suke pompuan pakai tudung, nampak manis n menutup aurat. tp takde laa smpai over nak condemn org pakai tudung. stop2 laa komen mcm ni. buat org makin meluat n menyampah tgk

      0

      0
  6. along says:

    cantik, semoga berkekalan higga ke akhir usia…

    0

    0
  7. appleijau says:

    cam muka yat hamzah skit

    0

    0
  8. piya says:

    tahniah-2 , lawa isteri dia

    0

    0
  9. saya cool says:

    suliza ni mmg cun.die ade twin.twin lagiiiii cun!both rupa macam patung.anyway,tahniah! :)

    0

    0
  10. handpon rosak says:

    tak konal pon….

    0

    0
  11. minaci says:

    cantek dan sama padan…Tahniah buat pengantin…semoga berkekalan hingga ke akhir hayat…ameen.

    0

    0
  12. donna says:

    pengantin memang lawa tp kenal lah. . . Betul this gal ader twin comel mcm dia jugak!. Anyway the wedding cereminy looks very exclusive. Pelamin nampak mewah, kereta pengantin! Fuh memang gempaq

    0

    0
  13. nomieee says:

    so sweet gitu ….cong??

    0

    0
  14. sazastudiio says:

    more piccas : Reception || Adzriefaiz & Suliza ||
    https://www.facebook.com/sazastudio

    0

    0
  15. canteekkk says:

    lorrr… nape dagu dia seperti kene masukk chin fillers a.k.a dia kasik modified dagu.. kekawan aku byk yg buat dagu gini.. ingat org tatau ke? esp pic no 5 ttuh.. tapi kalau tersilap minta maaf yer.. my own assumption

    0

    0
  16. miss lee says:

    luluh hati kawe bilo tgk faiz ni doh kawen..tp ape2 pung,
    tahniah faiz..semuga kekal hingga ke akhirat hayat…amin

    0

    0
  17. diza says:

    tahniah pengantin!!! photografer diorang gila cool!!!

    0

    0
    • amnia says:

      yup..pic die sume nmpk spontan & cantik..photographer kratif..

      0

      0
      • kurnia says:

        ha’ah, time berarak, aku pelik ingat xder official photographer. sebab tak nampak bersepah, rupa rupa nyer diorang dah tau nak duk kat mana, serius professional!! macam snipers lar..

        0

        0
  18. wow says:

    haa.. dh tgk kembar pengantin perempuan ni.. laaaagi lawaaa!

    0

    0
  19. SUEDAYANA says:

    PATUT LA SELALU NAMPAK KAT BANK HIHIHI..DAH KAWIN DAH ALHAMDULILLAH..AMIN

    0

    0
  20. Aasha says:

    wife die stdnt uitm perak dlu…
    sblh je blk..
    lme kot diorg couple…da kawen da…

    0

    0
  21. Sarah says:

    Tinggi gile

    0

    0
  22. awan nano nano nano says:

    ko confirm masok syurga?

    0

    0
  23. putihkaseh says:

    Bila tgk org kwin ni, saya suka tgk pengantin lelaki, masih mengekalkan pakaian tradasional tapi pengantin pompuan hampes, klau suliza berbaju kurong songket yg sama ngan color faiz dan rambut tu disanggul mesti cantik, nasib baik bukan dolmat yg reka, klau x berkilo kilo batu kat baju ….. anyway selamat pengantin baru both of u hingga ujung nyawa

    0

    0
  24. Reader says:

    Bagi yang bertudung, pohon dgn Allah, mintak dijauhkan tiga pandangan dari hati, yakni, memandang org lain dgn hina kerana merasakan diri sempurna. Bukan itu cara untuk menarik orang tertarik dgn Islam.

    Bagi yang tak bertudung, issue bertudung tapi hati busuk dgn bertudung is two different things. Sekurangnya, siksaan untuk setiap helaian rambut terlepas. Tapi itu jugak sebab kenapa wujud first impression, its how you let others evaluate you.

    Bahasa tak perlu kasar bg sesiapa yang mahu memberi pandangan.

    0

    0
  25. onetotree says:

    mcm muka dira melodi aa..

    0

    0
  26. hehehe says:

    selamat pengantin baru…semoga byk2 bersabar suami isteri coz 5 thn pertama perkahwinan adalah amat2 mencabar…selamat mengharungi alam yg pnh pancaroba n cabaran…

    0

    0
  27. what the? says:

    dah kahwin dah ko ye faiz, sekolah menengah sama aku ni kat bandar sunway , dulu dia chubby oh, skang dah engsem sepadan ngan bini hang, pasni ku doa ko dapat anak plak, tapi siyes ko berlakon bes arr ..

    0

    0
  28. Sha says:

    SemogaJodohKalianKekalSampiAkhirHayat~

    feetNote:PengantinLelakiSangatFriendly~~hehe

    0

    0
  29. bedah bedak says:

    mcm muka bini jimmy shanley pun hadoo.

    0

    0
  30. Reena says:

    Waaaa..Adzriefaiz dah kawenn…hehe..tahniah la..semoga cepat dpt zuriat..moga murah rezeki.

    0

    0
  31. diza says:

    official photographer diorang nie 2 orang jer turun, tp gambar diorang cool sangat, paling best masa nak suap suap, ader style supaya tak nampak cam dinosour menganga.. hikhik!! I like lar!!!

    0

    0
  32. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eeeeeeeeeeeeeeeeeee hensem nye mat niiiiiiiiiiii geram nye minah jambuuuuuuuuuuuuu rasa macm nk cium2 je lah ! piiiiiiiiiiiiiiiiiiiwitttttttttttttttttttttttttt wow hensemmmmmmmmmmmmmmmmmmm !!

    0

    0
  33. akak kecewa says:

    alahai faiz ni dh kawen ke? sesungguhnye akak kecewa….TT_TT

    0

    0
  34. koi says:

    alaaa dah kawin ke ko faiz…..suka tgk dia jd host makan angin tv9..sempoi abesss..encemnyeee…neway tahniah lerr…

    0

    0
  35. PSM says:

    lawa tapi nampak garang

    0

    0
  36. sy suka lelaki berbulu says:

    mmat ni puting dia berbulu. best dow kl dah nyot nyot tetek dia…

    0

    0
  37. a_fi_s_sa says:

    santek….

    0

    0
  38. makcik says:

    Bagi saya lah kan… pengantin nampak sangat cantik/sweet kalau rambut tu dibuat fesyen siput. Kalau lepas nampak biasa sangat. Pengantin mesti nampak elegant.

    my 2 cents thought laa..

    0

    0
  39. azzaery says:

    tahniah.. kak lis dah kawen… my senior

    0

    0
  40. Lara says:

    berjubah+berbaju kurung+bertudung tapi hanya pergi kuliah/kerja shja.Pada hakikatnya togel ke sana sini.Pkai baju mengalahkan orang kat pub. klua dgn jantan smpai xtau nk blik umah..ape cer…

    0

    0
  41. Ana Lee says:

    ya Allah… canteknyee ciptaan Tuhan..

    0

    0
  42. minah xoxo says:

    bini dia macam muka si mila af tu pun ada gak…

    0

    0
  43. biha says:

    Alhamdulillah da kawen….

    kpd yg comment2 ni xpyh la nk dok berbalah sama sendiri…
    sesungguhnya byk lagi cara yg bole dgunapakai utk nasihat org…..
    igt-mengingatkan memang amalan mulia..tp kalau cara xkena mcm mana org nk terima teguran…
    kalau ckp baik2 at least org akan terima walaupun sikit…
    manatau dgn teguran yg berhemah tu bole membawa kebaikan pada org lain…
    kalau mcm ni la gayanya dgn org2 yg berbalah ni pun berdosa jugak…

    0

    0
  44. mantop says:

    nak tgok pesen2 bertudung, tp klik beautifulnara…haktuih betei…

    tgok je, x suka belah.
    mengata2 tu ingat dpt pahala ke?

    0

    0
  45. Oahu is the best time for it to earn some plans into the future as well as its time to be happy I have check this out submit of course, if I might just I desire to inform you some fascinating issues or advice Maybe you can write subsequent articles relating to this article I have to read even more things about it!

    0

    0
  46. JL says:

    TO ALL YOU DISSERS OUT THERE ! WHO CARES IF SHE IS NOT WEARING A TUDUNG OR NOT ! JUST BE HAPPY FOR THIS COUPLE FOR CRYING OUT LOUD ! ALL THIS SENDING TO NERAKA AND ALL … YOU GUYS PROBABLY COMMITTED MORE THINGS THAT WOULD SEND YOU THERE … MARRIAGE IS MEANT TO BE A HAPPY THING AND ITS SPOILT BY PEOPLE ABOVE WHO COULDNT CARE LESS! GET A LIFE! SAY SOMETHING GOOD OR DONT SAY ANYTHING AT ALL!

    0

    0
  47. KissMyAss says:

    congrats to both of u!!

    0

    0
  48. Lysa says:

    so cool, both sempoi !

    0

    0
  49. alkhaira says:

    sangat suka inai pengantin pompuan, xde lukis2 bagai…simple je..

    0

    0
  50. ita says:

    cantik sgt bini dia

    0

    0
  51. This might not be the ideal place to ask this, but I’m trying to find a pest management company inside the pittsburgh area and have no way to find out who is the most effective. I discovered this company that is definitely close to me and wanted to see if any individual has any testimonials on them. Beaver Pest Control Pros, 323 College Ave, Beaver, PA 15009 – (724) 506-8486

    0

    0
  52. We enjoy a person sharing this article post. Truly looking forward to read more. Desire much more.

    0

    0
  53. Jenice Waldo says:

    This may not be the most beneficial place to ask this, but I’m looking for a pest control business inside the pittsburgh area and have no way to find out who is the most effective. I found this business that’s definitely close to me and wanted to see if anyone has any critiques on them. Quality Pest Control Pittsburgh, 415 Dinwiddie Street, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 294-8947

    0

    0
  54. This may not be the most beneficial place to ask this, but I am trying to find a pest management provider within the pittsburgh region and have no way to find out who’s the best. I discovered this company that is actually close to me and wanted to see if anybody has any critiques on them. Spectrum Pest Control, 3058 West Liberty Avenue, Dormont, PA 15216 – (412) 446-2802

    0

    0
  55. You simply copied somebody else’s tale

    0

    0
  56. Losing fat Private label rights content pack up bargain…

    Woah this weblog is excellent i like studying your posts. Keep up the great work! You already know, lots of persons are looking round for this information, you could aid them greatly….

    0

    0
  57. Your blog is nice…

    I’ve gone forward and bookmarked your blog at Digg.com so my associates can see it too….

    0

    0
  58. Thank you for the information which will help with my college research paper… You helped me tremendously… Thank You

    0

    0
  59. Another great post thanks for the information and good read.

    0

    0
  60. Anonymous says:

    This fantastic post! thanks a lot for the amazing article! I’ll be sure to come back in the longer term!

    0

    0
  61. sex says:

    gercekten mukemmel bir web sitesine sahipsiniz basarilarinizin devamini diler tesekkuru bir borc bilirim

    0

    0