Written by AbangNara | July 5th, 2013

Bagus betul Tiz Zaqyah ini. Mana tidaknya, di kala orang ramai mengambil keputusan untuk bercuti di luar negara,  Tiz dan rakan-rakannya ke Pulau Perhentian untuk merehatkan badan. Semangat cuti-cuti Malaysia sebeginilah yang kita mahukan. Sekurang-kurangnya dapat membantu perkembangan industri pelancongan Malaysia.

tiz zaqyah

Sweet juga Tiz dan kekasih hatinya kan? Pakai baju sama. Hehehe. Memang comel betul. Sama cantik sama padan. Semoga hubungan mereka akan terus berkekalan sehingga ke jinjang pelamin. Abang Nara agak jeles melihat Tiz dengan hebatnya menyelam dan melihat kecantikan dasar laut Pulau Perhentian. Serius cool!!

tiz zaqyah

Abang Nara tak mampu nak buat macam Tiz sebab takut air akibat trauma lemas suatu ketika dahulu. Lagi beberapa keping gambar Tiz Zaqyah, kekasih dan rakan-rakannya bercuti di Pulau Perhentian dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

tiz zayqahP.S: Dengan Ronasutra, masalah kulit muka yang sering menghantui anda pasti akan hilang. Malah anda boleh kelihatan cantik berseri dan yakin bergaya. Pasti ramai yang akan mengkagumi penampilan anda selepas menggunakan Ronasutra. Untuk maklumat lanjut, layari Facebook Ronasutra atau www.ronasutra.com.

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

71 responses to (13 GAMBAR)Tiz Zaqyah, Kekasih & Rakan Bercuti Di Pulau Perhentian

  1. Aku Hnsem says:

    Aku First

    0

    0
    • kau tak hensem says:

      kau bangang. sekian

      0

      0
      • miss ynwa says:

        misss ngeri la tgk bf tiz lompat konkrit tu..terbayang btul 1 video mat saleh muke terbelah dua sebab lompat2 gini la kene plak kat konkrit…trus miss tbe2 xleh nak telan karipap ni hah… anyway tiz dgn bf ni mmg sesuaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gitewzz tapi lg manis kalo ade ikatan yg sah , nk bergambar cium mulut pon xpe…….

        0

        0
        • Ritu vs Aya says:

          Apa kes lak kena jawab soklan matematik sebelom komen ni??? adeh..!!! By de way, Tizz Zakiah apa dah jadi? Dlm Nur Kasih. Ummi Nazeera yg nakal, Tizz yg alim dan warak. Dalam kehidupan realiti….??? Bagaimanakah???

          0

          0
        • Joyah Laser says:

          YUCk !! I pon ade tgk Video tu , muka terbelah , tapi still alive . Ngerii uolss !! Erm sesuai sgt pakai baju org utan tu , muka pon lebih kurang . Kemek mcm kuali …

          0

          0
        • anonymous says:

          ok… 9+?=18….. hahaha.. senang betoi soalan aku…

          next time bagi soalan camni plak abg nara…

          w = f(z) = 1 + z / 1 – z

          find dw / dz…. baru mencabar…hehe…

          0

          0
        • wiwi says:

          w = f(z) = 1 + z / 1 – z

          find dw / dz…. baru mencabar…hehe…
          wahaha , kena differentiate pulak kan . lps tu integrate balik benda tu . cnfirm aku pn dah lupa . haha

          0

          0
      • K.A.A says:

        budak2 kecik tu comel…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Dunia realiti dan lakonan drama sangat la berbeza wataknya……………………………………

      0

      0
    • Olga says:

      HSEM NYA PAKWE DIA MEREMBES I UOLSSSSSSSS

      0

      0
    • Anonymous says:

      saya suka tiz

      0

      0
    • Olga says:

      APASAL GMBR NO 6 N 7 ADA PUTIH2 KAT MUKA DIORANG???BARU LEPAS PANCUT KAH???

      0

      0
      • Bibirmu,bobirku jua says:

        Sunblock boleh tak? Jangan jadi bodoh sangat. DIRTY MIND.

        0

        0
      • Kulat says:

        Olga kau ni dah kenapa kejap cakap psl merembes lah, pancut2 lah, kau gersang eh??? kahwin la cecepat yehh

        0

        0
  2. Aku Hnsem says:

    Aku Second

    0

    0
  3. Aku Hnsem says:

    Aku Third

    0

    0
  4. lava says:

    mulut lazerr pompuan ni

    0

    0
  5. hahaha says:

    dpt first x ni?!~

    0

    0
  6. cik kiah says:

    Kalau aku ada hidung cam tiz zaqyah ni, takkan ku pose tunjuk lobang hidung yg besor bebenor. hodoh gila.

    0

    0
  7. mikoo says:

    apa la retis malaysia ni..kebangaan mrk kot asal g bercuti ngn psgan .. bercinta nk rak.. lastly tak kemana pun. ‘buat abis kena pegang’ je ler. apa nak jadi..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    TAK SUKA TIZZ…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    huhu mmg btl kata lava…dah post pic pegang-pegang, peluk-peluk, peminat tegur secara baik dia plak sound peminat…

    0

    0
  10. jibam says:

    kawan aku pun ada dlm gambar kat dalam feri tu? ‘ter’enterprem la gamaknya tu..haha
    apapun, aku menyampah tgk ni semua..baru BF-GF dah mcm laki bini, pegang sana, raba sini..stock geli2 je la kau ni tizz..jantan ni nak ke kawen dgn kau nanti? haishhhh…

    0

    0
    • wan azli wan razmi says:

      macam ler ko tu baik sangat. silap2 ko and family ko lebih truk dari dia….

      0

      0
  11. Pulau perhentian best!!

    0

    0
  12. keflie says:

    monah ni poyo..org tegur ja..mengamok..nak minta puji je dia nihh…tegur untuk kebaikan ni..ko terima je la..walau pahit utk d baca…tanda org care pasal ko…jgn la laser x bertempat…kang marah bila org ckp artis mesia byk yg bodo sombong….peace ya..

    0

    0
  13. saya ok jer!! says:

    mana tak bestnyaa. gambar semua abang NARA curi dari instagram…kekekekekeke..

    0

    0
  14. bodoh sombong says:

    dia rela d jadi kan stok gegeili…..kesian aku tgk artis perempuan camni…suka tegak benang basah…spesis dia je yg betul…keras kepala dia nih..hehehehh

    0

    0
  15. wawa says:

    ak bca dia smash pminat yg tegur dia ngn pakwe kt instagram…hmmmm,ditegur utk kebaikan tp disalahertikan…dunia oh dunia…

    0

    0
  16. jlo says:

    sib baik remy tak jadi ngan dia…gambar 1st tu boipren dia cam benjy..ahaks!!

    0

    0
  17. mieowww says:

    tizz lebih cantik bertudung dari pakai seksi2 camni..abis sume fantasi SSID aku..

    0

    0
  18. BULAT says:

    gambar ke 5 dan 6 mcm tiz pakai bikini je.. opps, sori kalau tersalah..

    0

    0
  19. Darlie Fresh and White says:

    Comel budak kecik tu anak siapalah , dah macam anak dengan ayah..
    tapi tulah Tiz ni aku tengok dia macam kuat melenting , terbaca juga comment fan page kat fb yang dia melenting tu..

    0

    0
  20. kipas says:

    naraa nko x payah la buat ayat kipas…kempen lawan mesiaa la…enjoi la.etc…ramadhan dh dekat..kan elok nko kasi je ayat direk sama tizz ni….lebih baik kawin cepat..soooo…..nk cuti satu dunia pun..x ade yg kisah….selamat datang ya ramadhan..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    NARA, NAK ANTO KOMEN PUN KENA JAWAB MATH KER..

    BAGILA SUSAH SIKIT..PERSAMAAN KIMIA KER HAHAHA

    0

    0
  22. kak pon says:

    1 + 8 = berapa heh?

    0

    0
  23. kepohcie says:

    pe bnda si nara ni buat?nk kata creative, x pn..naik myampah ada lh..bg soalan mate brbagai-bagai

    0

    0
  24. ##SAYA## says:

    RayBan tiz n p.phntian je yg cantekkk

    0

    0
  25. Hush says:

    Sama tol Idong dia dua ni.. Jambuuuuu….

    0

    0
  26. kak jah says:

    eeee

    0

    0
  27. Pak cik nano says:

    Mluat plak aku tngok ayat pak cik nara ni.. .huh… ..

    0

    0
  28. wawa says:

    lau aku suka tgk klembutan,kesetiaan,kcantikan dia dlm drama nur kasih…such a perfect woman…tp sayang hnya skdar lakonan…hmmm

    0

    0
  29. mat tajam says:

    pompuan ni?..hmmm..x minat langsung, budget baik..ehhh meluat aku la. klu kat twitter tu bukan reti nak reply balik..kengkonon bizi + hot la tu

    masa dalam drama nur kasih aku ingat baik la, rupanya hampeh..geng baik ngan si abil dia ni..kongmain lagi ngan bikini ko eh kat perhentian tu

    0

    0
  30. lembab math says:

    7 -? = 5 7 tolak bape sme dgn 5 hehh

    0

    0
  31. BUNKFACE NO.1 says:

    meluat aku minah ni… boooooooooooo

    0

    0
  32. Tis Sakiyah says:

    Apsal gambar first tue muke Tiz macam pelik jek, antara nak senyum dan taknak senyum, yg dok kat belakang termenong jauh tue nadiya nisaa ke?? Dia pun nyenyibuk jgak ke kat situ?

    0

    0
  33. Gila deiii says:

    Bukan lawa pon si Tiz koyak ni. arap kulit je putihhh. citporahh

    0

    0
  34. nina says:

    Mmg seswai sgt tiz n bf dia pki baju orang utan..perangai pun x jauh beza dgn orang utan

    0

    0
  35. tok wan says:

    hilang terus syafa aqira… -____-“

    0

    0
  36. noname says:

    minah ni? alahaiiii pmpuan ni memang kerek . kat insta dye sound2 org tu pasal ramai followers insta dy backup. pdahal org nak menegur menda baik. kalau kite duk komen yg baik2 kat gmb dye, usahkan nak reply, pndang pun x. tp kalau ade yg ‘melaser’, perghhh rajen pulak sampai nak meng’tag’ empunye name org yang melasernya tuh. kalu 10 org , sepuluh2 tu la dye pi tag name sekor2 then sekor2 kne laaa than kena maki dengan pompuan ni. apekbendelaaaaa. kau jgn nak budget sgt pompuan. kau engat sket, xde pminat, xde la kau !!!!! ape kau engat ni hollywood?!

    0

    0
  37. Darlina says:

    Tizz ni klu pkai tudung nmpak ayu, kan..
    aku ske tgk dy kat Oh, my english tu..
    tp xske tgk dy sexy2..
    cm x sesuai je..
    muke dy klu bertudung n pakai baju kurung kan cm gadis pingitan yg suci murni..

    0

    0
  38. euuuwwwwww. kpd tiz zaqyah tolong laaa blaja respect pminat. ekot senior2 kau yg dulu, mksud aku, artis2 lame . saket hati kalau follw ig minah ni. berbulu je tgk dye sound2 pminat. padahal dah sah2 pminat tu sume tgur kau untuk kbaikan kau. pd aku la, aku mmg tak heran pun yang kau nak post gmb kau tgh clubbing, tgah terlentok sane sini ngn bf kau tu, sbb buang mase je aku nak heran, tp ape yg aku hairankan kat sini is cara kau lyn pminat2 kau tuh! ape kate kau respect every single comment and advice yg dorg bg kat kau ? bile dorg bg nshat, takperlu la kot kau nak hentam2. trima care baik n blas komen dgn cara baik dah memadai i think. x perlu nak tunjuk kau bgus sgt Qiyahh. ak rase dy ni brani nak sound2 gitu sbb dye ramai bckup kot kat insta dye. follower2 dye pun duk same hentam kalau ade yg duk mnasihat kat situ. mane la pompuan tu tak naik kepala. puihhhhh !

    0

    0
  39. grr says:

    mane komen aku bang naraa? mmg kalau nak komen , kne anta 2 3 kali bru kau publish ek bang nara ? HAMPESSS

    0

    0
  40. tizzaqyahpoyo says:

    minat ni kerek. puihh.

    0

    0
  41. qiyahbolehbla says:

    Qiyah qiyahh . satu je aku nak ckp. kau bole blaja respect pminat tak? kau sbenanye kalau xde pminat, kau dah lingkup dah qiyah oii. ak mls nk ckp pasal gmb2 kau yang tah hape2 ni tapi aku btul2 x bekenan la dgn cara kau lyn pminat kau. pntang ade yg tegur, amboiii, laju je nak membantai. care kau hndle mmg nmpk sggt tak profesional hokayy ! apekate kau chill ? org pun bole respect. sjak aku follow ig kau, sumpah ckp, anti tros aku dkt kau. kau artis, public figure, mmg ramai duk perati grak geri kau. bile org tegur, trima, kn lg elok???? HOPE KAU BACE . peaceeee kay bai

    0

    0
  42. wiwiwi says:

    Qiyah qiyahh . satu je aku nak ckp. kau bole blaja respect pminat tak? kau sbenanye kalau xde pminat, kau dah lingkup dah qiyah oii. ak mls nk ckp pasal gmb2 kau yang tah hape2 ni tapi aku btul2 x bekenan la dgn cara kau lyn pminat kau. pntang ade yg tegur, amboiii, laju je nak membantai. care kau hndle mmg nmpk sggt tak profesional hokayy ! apekate kau chill ? org pun bole respect. sjak aku follow ig kau, sumpah ckp, anti tros aku dkt kau. kau artis, public figure, mmg ramai duk perati grak geri kau. bile org tegur, trima, kn lg elok???? HOPE KAU BACE . peaceeee kay bai

    0

    0
  43. Anonymous says:

    ko blakon mmg menjadi la tiz..bez gile..aku suke..tapi dkt lua ko camni..mmg nla xleh nk samakn..tp ko xtrase ke nk ambik pgjran utk hidup ko..xkn xde rase lnsung??xpe..aku doakan ko dpt hidayah dr Allah..smoga Allah lembutkan ht ko..aku kesian sbb ko same agama ngn aku..dunia dh tua..nk akhir zaman dh..cube lmbutkan ht..xyah la share pic camni..biar ade rs malu ckt lam hati..ok..smoga dpt berubah n dpt terima teguran org lua demi kebaikan ko sndiri..

    0

    0
  44. stella says:

    melayu2 ne budu jg . . suka p mngata2 bngsa sndri . . dasar palui . . cm bakas . .

    0

    0
  45. perhentian says:

    Oowh dia ni ke tiz zaqyah..dia ni stay kt matahari chalet long beach..tido sebilik dgn bf dia..mabuk kt black tip bar..aku x tau la nk jd ape ngan minah ni..sian kt mak bapak dia kan.mntak2 dpt hi

    0

    0
  46. bbbb says:

    vvv

    0

    0
  47. mcm2 hal says:

    hok puan x pkai rantai hok laki plok yg pkai..aduss..

    0

    0
  48. abba abba says:

    saja nak jawab soalan maths abg nara.. wakakakaka

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Huwaaaa, bila tgok macam ni, hilang terus watak Syafa Aqira & Nur Amina tu -.-‘

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Ingat lg dulu 1st time tgok tiz ni blakon dlm impian ilyana. watak pembantu.. comel je btudung. lepas tu jd nur amina dlm nur kasih and recently, jd syafa aqira. semua watak ni pakai tudung. tiz zaqyah mmg lg cantik btudung drpd free hair. harap berubah la lepas ni

    0

    0
  51. Anonymous says:

    n

    0

    0
  52. […] (13 GAMBAR)Tiz Zaqyah, Kekasih & Rakan Bercuti Di Pulau Perhentian (70) […]

    0

    0
  53. […] (13 GAMBAR)Tiz Zaqyah, Kekasih & Rakan Bercuti Di Pulau Perhentian (71) […]

    0

    0