Written by AbangNara | February 27th, 2015

Tahniah diucapkan kepada Hafiz Suip dan Nureffy yang telah pun selamat bertunang hari ini. Majlis pertunangan telah pun berlangsung di Kuching, Sarawak. Untuk makluman, hari ini juga adalah hari kelahiran Hafiz. Majlis pertunangan ini nampak amat meriah sekali lebih-lebih dengan kehadiran pelamin yang amat menawan. Cantik sangat-sangat.

gambar tunang hafiz suip

Kalau tak silap, Nureffy yang merupakan pelajar jurusan perakaunan di Australia akan menamatkan pembelajarannya pada tahun 2016. Molek benarlah perancangan yang diatur oleh Hafiz. Tahun ini bertunang, cukup setahun, habis belajar dan dah boleh mendirikan rumah tangga. Semoga segalanya berjalan lancar. Sama-samalah kita doakan.

gambar tunang hafiz suip

Lagi beberapa gambar sekitar majlis pertunangan Hafiz Suip dan Nureffy dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Project2Pi.

gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip
gambar tunang hafiz suip

40 responses to (13 GAMBAR)Sekitar Majlis Pertunangan Hafiz Suip & Nureffy

  1. busybody says:

    Tahniah Hafiz & tunang :) semoga berkekalan

    0

    0
  2. Anonymous says:

    tu adat apa tu? renjis-renjis

    0

    0
  3. Anonymous says:

    hafiz penyanyi lelaki yg berjaya.. byk lagu dia best tahun 2013

    0

    0
  4. bijan says:

    konpius aku..tunang ka kawen?pelamin mcm kenduri kawen..yg si laki siap bwk geng bgai..mmg adat org sarawak cmni ka?

    0

    0
  5. prince says:

    Tunanglah cik bijan…kan kat Semenanjung pun sama tunang siap pelamin? Bawa kawan tue biasalah, takkan nak tunang tak jemput kawan lagipun diakan antara artis top. Merenjis tue tepung tawar …memang dah jadi adat kat Sarawak. Saya lama bertugas kat sana seronok tengok kalau ada org kahwin atau bertunang….hantaran barang tue kalau tak silap org sana panggil ‘meriya’….

    0

    0
  6. prince says:

    Tunanglah Cik Bijan.
    apa nak konfius. Kan biasa org bertunang siap pelamin, apa lagi artis. Bawa kawan tue biasalah, takkan nak tunang depan mak bapa jer…lagipun dia top artis, tak panggil kawan susah cakap lupa diri.
    Merenjis tue memang adat kat sana. Lama bertugas kat sana, saya seronok tengok banyak adat…lain2 lain ikut kaum tapi diaorang boleh duduk semeja…Cina Dayak Melayu duduk sama meja makan dalam majlis…pengalaman sangat berharga buat saya dan keluarga.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    wow grandnya. Dah boleh buat majlis kawin. Lawanya tunang Hafiz tapi nampak lebih berumur dari Hafiz.

    0

    0
  8. Emma kembong says:

    Lawa tunang ko hafiz. Tahniah. Org ade duit nak buat majlis cmne pun apadahal. Korang sit back and enjoy je gambar dorang.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Lengan Hafiz mcm ada tatu dlm gambar last. Aku scroll gambar atas, tak de tatu

    0

    0
  10. senget sangat kannnn says:

    nyampah nye aku org jenis nak pakai contact mata kaler biru bagai ni..adoi….muke cam koling mamak x yah la nak biru bagai…kaler asal dah lawa dah…

    papepun tahniah n semoga kekal ke berkahwin la ye..

    0

    0
  11. Mak bie says:

    cantik Sgt tunang dia….

    0

    0
  12. lala says:

    fuuhhh steady sangat. dah mcm majlis kawin dah aku tengok

    0

    0
  13. SERI says:

    Apa daaa.. itu bukan tatoo. itu daun pandan & bunga-bungaan yang bermacam2 kaler yang dipotong halus2. Lepas tu di tabur2. Nampak tak jatuh kat baju hafiz? Tu yang jatuh kat lengan gak..

    0

    0
  14. Kamek Org Sarawak says:

    Heran juak aku nangga komen besar juak pelamin. habis ya artis malaya nok bertunang grand2 kenak sik jadi issue. Nok bunga rampai di padah tatoo indah. gila kali kau ya. berpenyakit. pakei lense pun salah juak kah?

    0

    0
  15. lelakisemasa@gmail.com says:

    Cantiknya tunang dye!

    0

    0
  16. dayak says:

    byak juak org s’wak lam tok eh..apapun, tahniah hafis. Congrate for both of u.

    0

    0
  17. nok gebuzzz says:

    tahniah hafiz…tunang cantik,berpelajaran,nampak org high class…pandai hafiz memilih,semoga pertunangan ni membawa ke jinjang pelamin dan kekal hingga ke jannah

    0

    0
  18. melati says:

    Suara macam org tahan kentot pun ader pompuan minat???

    0

    0
  19. Anonymous says:

    membazir itu amalan syaitoooonnnnnnnnnn

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Tahniah Hafiz..
    Semoga ke jinjang pelamin kelak :)

    0

    0
  21. weirdo says:

    Tu si hapiz ni buat lambang jari yahudi xde spe komen2 plk..si balkis bdk kecik tu buat gni punyelah kecoh itu ini…. Double standard btol manusia ni…kann

    0

    0
  22. NKD88 says:

    TAHNIAH HAFIZ N TUNANG. smlm tgk pic2 majlis ni kt IG hafiz. lawa giler. si perempuan siap pakai keringkam lg sbg veil. fuhhhh!!!

    0

    0
  23. jeles says:

    aku tengok komen2 yang kat atas2 ni semua macam orang jeles je…kenapa ek?semua kutuk2..apa la..

    0

    0
  24. Semenanjung jealous says:

    Kenapa yer org semenanjung skit hati dgn orang srawak. Ada masalah ke org smenanjung!?

    0

    0