Written by AbangNara | March 15th, 2012

Gorgeous. Manusia yang bernama Scha Al Yahya sememangnya sudah cantik. Namun apabila mengenakan busana pengantin daripada Syaiful Brides, memang makin terserlah kecantikannya. Adakah Scha akan mengenakan salah satu daripada rekaan Syaiful Baharim ini di hari perkahwinannya nanti?

gambar kahwin scha al yahya

12 gambar Scha Al Yahya memperagakan busana pengantin dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar kredit Facebook Syaiful Brides.

gambar kahwin scha al yahya

gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya
gambar kahwin scha al yahya

126 responses to (13 GAMBAR)Scha Al Yahya Memperagakan Busana Pengantin Syaiful Brides

  1. ariana says:

    cantik!!!

    0

    0
  2. eliya nafisha says:

    baju nya lawa

    0

    0
  3. Kak Yong says:

    Cantik. Ada iras2 Marion Caunter pon ye jugak :)

    0

    0
  4. yuyul says:

    Elegant

    0

    0
  5. filla says:

    orang klu dah cantik pakai sarung guni pon cantik kot..hehe

    0

    0
  6. hehehuhuhaha says:

    cantikkkkkkkkkkkkkk….

    0

    0
  7. cun says:

    cantik la scha….berseri2 =)

    0

    0
  8. kitaro says:

    huh x cantik ponnn… x suka dia

    0

    0
  9. akusygkamu says:

    waa..cantiknyer..untung awal…hihihi…

    0

    0
  10. what the? says:

    tak reti nak tutup aurat ke dik? cantik tapi sayang tak tutup ..

    0

    0
    • Anonymous says:

      haaa komen2 macam la ni yg kita mahukan di bn, bergosip sambil berdakwah, dapat pahala!!

      0

      0
    • gems says:

      what the? pandai berdakwah tapi sayang cara x betul..

      0

      0
      • Anonymous says:

        muahaha..tu la yg aku sampaikan gems oii.. tgk ramai yg like..nampak sgt diorg ni kaki kutuk tp kaverline kata nak berdakwah..

        0

        0
  11. Whadda F? says:

    Macam Marion Caunter lahhh!

    0

    0
  12. chentalove says:

    bju n orgnye sma cntik…
    scha n awal memang sepdan…
    bak kta pepatah..’bgai pinang dbelah 2’…

    0

    0
  13. donia says:

    mesti ko bajet ko lg cantik dr dia kan????..erkkkk…ada bau hati org yg busuk…wekkkk

    0

    0
  14. suedayana says:

    cantik memang cantik..harap2 bapak dia kat bawah opis ni bole kasi kad jemputan sama ler hihiihi

    0

    0
  15. ni says:

    nmpk kurus cket dh ek..

    0

    0
  16. pinky minky says:

    kurus sangat la scha ni.. makin cengkung aku tengok.

    0

    0
  17. black dove says:

    Edit pic tu…x brp memuaskan ler……

    0

    0
  18. sidaracantikmanis says:

    So sweet..tpi kan tak ska lah hal Scha ngan Awal ni..kepoh nak kawin sana sini kehulu kehilir tapi sampai sekarang tak kawin2 lagi..kalo tgk pada Scha ni..mmg cantik…mcm Nasha Aziz

    0

    0
  19. wawa says:

    kurus sgt ler…nmpk tak lawa…hurmmm……

    0

    0
  20. tumpang sekaki says:

    Sekarang orang bernikah kahwin memang fesyennya banyak yang berkemban ya?

    0

    0
  21. fer says:

    x brp minat scha ni…hmmmm

    0

    0
  22. mamaamer says:

    xcantek.hidung kembang…

    0

    0
  23. crabzz says:

    byk sngt edit smpai xbpe nmpk kecntikn bju tu..huhu

    0

    0
  24. GIGIHANGUS says:

    ape ke buruknye orang ni edit gambar? rosak mata aku
    anyway scha, cantik kalo xedit2 ni.

    0

    0
  25. fiq09 says:

    nice….
    seperti seorang artis

    0

    0
  26. cayalah.. says:

    kalau semua org kena tutup aurat, habih lah kerjaya pereka fesyen. Sapa ler yg nak pakai…

    0

    0
  27. laLing says:

    wow

    0

    0
  28. cehh says:

    kita tgu dan lihat bseri ke tak…petua org tua2 jgn bkepit slalu nt x bseri….hehehehehe

    0

    0
  29. nehi says:

    scha bile cmnie sama cam nasha aziz!! gojes!!

    0

    0
  30. cik licha says:

    pic akhir tu cm camelia plk..

    0

    0
  31. emel says:

    Scha ni klu tgk live mmg lawa gila.muka bersih.tp mmg kurus sgt.. klu chubby sikit msti lawa sbb tggi..;)

    0

    0
  32. emel says:

    Scha ni klu tgk live mmg lawa gila.muka bersih klu xda make up.tp mmg kurus sgt.. klu chubby sikit msti lawa sbb tggi..;)

    0

    0
  33. Lomang Apak says:

    Macam basi ja…

    0

    0
  34. nini says:

    Kalu dah nak jgak kawen kat PICC tu memg la lambat kawennye..DEMAND SGT..!! Mcm la anak raja nak kawqen kat te,pat beprestij je..kalu famos cam dato’ siti takpe gak…ag 1, x payah la nak kate cam marion counter sgt pon…Marion lg 1000000x cantek kot..x hingin aq nak folow wed ko yg ntah bile2 tu hah…

    0

    0
  35. erna says:

    mimik muka sama ja dr gmbr atas smpai bwh.ni kalau msk next top model,kena komen ngan tyra.muka xda expression

    0

    0
  36. Meilan says:

    Akceli saya suka lakonan scha dan semua pasal scha tapi saya kureng suka la bila dia pakai baju macam ni. hehe. cuba kalau dia tutup sikit bahagian atas tuh. pakai tudung ke ape. baru nampak cantik :))

    0

    0
  37. Saya Cantik says:

    Nampak lobang hidung jeww besoo….

    0

    0
  38. iman says:

    tak minat scha

    0

    0
  39. Anonymous says:

    kesiannyer bakal suami scha….. terpaksa kongsi tgk body bakal isteri dia ngn beribu2 pembaca blog abg nara ni…..

    0

    0
  40. nilamza says:

    erm…..semoga menjadi wanita yg lebih baik nnt selepas bergelar isteri. Kalu sygkan suami….kenalah jaga aurat dan tingkah laku yer…..

    0

    0
  41. rose says:

    Aq x tau la np ramai x ske scha.. tp pendpt aq la lakonan dye lebih berkesan dr lisa surihani..adekah rmi ske lisa sbb dye cantik???tp mne bakat lisa?? Law kt luar2 pun dye x la seksi mne.. Dye x heb0h pun nk kwin.. Tp press yg pakse2 dye g tau..kang kalau diam kang kene ktuk jgk..dye pun bru g tau.. Bkn dr thun lps.. 0k la 2..

    0

    0
  42. maknenek says:

    TAK MINAT SCHA…

    KURUS KEDING AJE TAK LAWA PAKAI GAUN..

    0

    0
  43. loveydovey says:

    hope scha pilih baju yg lebih tertutup… lagi chantek….. :)

    0

    0
  44. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ?

    0

    0
    • Anonymous says:

      buat pertama kali ko komen pendekkkkk je wahai Dato minah jambu 24jam mengadap computer! syabas!

      0

      0
  45. ape nak jadi says:

    asal tgk gambar ni x nampak cantik…. nampak muka nye sedih jer … ker i x reti menilai art … hahaha …

    memang sejuk mata memandang bila tgk perempuan yg tutup aurat .. x caya cuba letak gambar yg nampak tulang tu sebelah yg die pakai tudung … then suruh die nilai mane yg die suka

    0

    0
  46. expressionless says:

    boring….expressionless scha…

    0

    0
  47. biol says:

    cantik siotttt

    0

    0
  48. sarah_nina says:

    sebenarnya scha ni biasa aje.. tak lah lawa sangat.. tapi.. mungkin sebab karektar dia buat dia jadi cantik..;)

    0

    0
  49. Anonymous says:

    entah kenapa aku merasakan lobang idung nyer jugak yg nampak nyata…mantaps!

    takde pun rupa marion..marion lagiiii lawa!

    0

    0
  50. Hi U olls,
    Reminder sket eh:
    Kalau setakat komen sini nak ckp pasal agama, aurat, hukum hakam. Sila check diri sendiri dulu. Betol x, Haram x, dosa x baca gosip2 ni. Macam BAGUSS sangat!
    Btw, abg nara, Gambar Scha cantik dan classy. Like!

    0

    0
    • Anonymous says:

      apesal pulak x leh berdakwah… hbs tu nk tunggu perfect dlu bru nk dkwh org… smpai mampus pon ko x kan perfect dik… sedangkn org tngh berzina boleh berdkwh ni kan pula bce gosip..kalo x caya cbe g dngr ceramah UIA…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ko tue bangga sangat orang buka aurat…puji sangat.ko bagus sangat ke? tempah saham dosa je…at least bila dah tengok.tegur si scha..ada la jugak at least mengeji di hati..tue tanda2 orang masih ada iman.ko ada?

      0

      0
  51. Anonymous says:

    Mak bpak scha ni kaki minum arak beb,siap beli arak untuk abg dia kt pasar raya huhu keluarga so-SIAL

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye ke?mak bapak ko pun minum arak jgk.. aku nampak mak kau beli arak ngan jantan gigolo mana tah

      0

      0
      • extravaganza says:

        hahaha ko scha ke (tangn kebahu smbil ank mata tgok atas) terima la hakikat mak bpk n ank2 mmg kaki botol xpyah nk defend2

        0

        0
  52. org yg kenal scha says:

    mak bpak dia kaki monum arak beb,siap bli satu katon arak untuk abg dia kt pasar raya,Huhu kuaga y poen minded!

    0

    0
  53. stella says:

    knp ya org islam n malay suka dengki sesama sndiri ? ? Org tu lerak avatar cm tu slh , org ni cntik slh , org tu nk kawin slh . . Jd mna yg btl ? Kmurg ka yg alim sgt ? N lg satu , org malay suka sgt busy body hal2 org . . Then mgata mgumpat . . Jiran sy malay kbnyakkan smua cm tu . . Lgsg x bleh tgk ksenangan n kbahagiaan org . . Cm ne ka cra malay yg didik cra islam ? ? Cmana kmurg mau ajk org msuk islam klau cra kmurg cmne ? ? Sy bkn islam pun malu dgn ayat2 org islam yg x mnunjukkan keislaman . . Menegur boleh tp bg nsihat bkn dgn mgeluar kata2 kesat . . Dlm blog ne rmai org cmtu . . Mgkin terdidik sjak lhir ? Sorry klau kmurg trasa . .

    0

    0
    • Que says:

      Mcmla kamoo baek sgt Stella…

      0

      0
    • I think u such a BITCH STELLA! says:

      Duh!Apa nama U??stella????stilleto???whatever…wah2…kemain lagi u ye komen islam la malay la…pasal umpat atau mengata ni xde kene mengene dengan agama ye…janganla disebabkan JIRAN kamu tu malayu atau kamu tengok2 komen kat sini atau kamu dikelilingi oleh orang2 melayu kamu terus nak judge orang melayu SUKA mengumpat atau mengata ye….rasanya bukan semua macam tu..infact, kamu bukan islam pun turut mengata/mengumpat…buktinya???kamu tengok blog hiburan luar malaysia..cth terdekat TMZ.com…cer tengok apa diorang komen…itu x mengumpat ke???x mengata ke??????i rasa lagi advance kot blog hiburan yang BUKAN ISLAM tu MENGUMPAT/MENGATA. ..dalam blog tu oun ramai macam tu….open your mind sista!!! Sssshiiiuuuu!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahaha wat malu bangsa kafir ko je stella,statement bodoh ko tu makan diri sendiri dasar kafir laknat , cermin bangsa ko dulu br nk mengata org islam suci ni

        0

        0
      • stella says:

        i rsa u ne msti kaki mngumpat org , yg x suka tgk kbahagiaan org , yg x boleh trima fakta org . . Sbb u tau smua blog hburan dlm n luar ngara . . Wow . . Congratz . . Msti d kwsn prumahan u ne trkenal sbg cnn a.k.a mami jarum advance . .

        0

        0
      • stella, mereka2 ni semua arbok yang menggelepar. mereka tak dapat apa yang orang lain ada maka menggeleparlah mereka di atas lantai seumpama dihumban ke dalam kawah gunung berapi krakatoa sehinggalah menjadi patung2 keras di pompei sehingga diangkat menjadi dewa norse yg sesat lagi menyesatkan. scha ada gaun cantik. menggelepar. orang menutup aurat, dia menggelepar. orang kawen janda pun menggelepar. orang dapat aiskrim poli patah dua pun menggelepar juga. malang sunggoh kejadian mereka.

        0

        0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      minah jambu sokong kau stella muuuuuuuahhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!

      0

      0
  54. YokeLope says:

    Wow!!!

    0

    0
  55. Jeng jeng jeng says:

    Very nice photos. Cantik Scha kat sini..

    0

    0
  56. Tia says:

    Love the outfits! <333

    0

    0
  57. peace yo says:

    sekali imbas tengok macam nasya aziz pulak..iras2 jer nampak…=)

    0

    0
  58. jangang jongang says:

    muke die nih nampak selekeh..

    0

    0
  59. tora dtg lg says:

    kalau nak kawen nanti pakai la baju yg ttp aurat sikit..ni tak semua dada,lurah nak tunjuk.

    0

    0
  60. mia says:

    terus terang aku cakap, aku suka tengok muka dia kalau dia semyum dan tak ada make up. tapi bila dia make up mcm nie dan show muka yg sama jer, dengan colour yg suam2 nie, macam tak terserlah kejelitaan dia . suka tengok dia berlakon :P

    0

    0
  61. stella says:

    wahh . . U pgl i bitch ? Sdp nya bhasa yg di ajar pd u . . Mana u bljr ? Dr kecil ya di ajar cm tu ? No wonder laa u cm tu . . Hahahahaha ~ eh npa u trasa ? ? Ouh , msti sbb u mkn cili . . Sapa mkn cili dya trasa pdnya . . Jd , u laa tu . . Hahahahaha ~

    0

    0
    • aku benci stella says:

      woi buat malu bangsa kafir laknat kau tu je,dok diam2 cermin diri ko tu yang bodoh!

      0

      0
  62. gigi kayu says:

    muka lawa…tapi tulang jer….laga tulang.,…sakittt ooo

    0

    0
  63. Naziman says:

    scha cute..hehe..

    0

    0
  64. NH says:

    Am not a fan of her. But love the dresses.. Love the pix. Nice!

    0

    0
  65. amy says:

    hidung kembang x cover…. hahahahah … kelakar la pilih dia palj tu jadi model… ape yg menarik ntah ar…

    0

    0
  66. Anonymous says:

    kafir – non believer

    sila berhati2 mengatakan org non muslim itu kafir because bukan islam je agama yang ada di dunia ini ok?other religions do believe in God regardless how they preach or practice it…respect ppl if you want ppl to respect yours!

    0

    0
  67. nara ke lara? says:

    cian abg nara byk nye tanggung dosa..hanya semata2 mewujudkan tempat untuk orang-orang mengumpat n membuat fitnah..hmm…

    0

    0