Written by AbangNara | December 19th, 2013

Milik siapakah gadis ini…. Ingin aku mencurahkan kasih….” Kalau dengar lagu ini sambil menatap wajah comel Emma Maembong bertudung, memang boleh bikin jatuh cinta. Serius comel sangat-sangat. Memang beruntung sungguh Zizan Razak sekiranya ditakdirkan Emma menjadi isterinya. Mana nak cari bini yang comel macam ini weii ~~

emma maembong

Kalau Zizan taknak, Abang Nara pasti ramai yang sedang menunggu giliran untuk masuk line. Hehehe. Walaupun belum berhijrah sepenuhnya, Emma semenjak dua ini memang sering berkongsi gambarnya bertudung. Sama-samala kita doakan agar dalam masa terdekat ini hati Emma terbuka untuk bertudung buat selama-lamanya.

emma maembong

Bulu mata Emma Maembong tue memang boleh mencantikkan lagi wajahnya. Panjang kot. Lagi beberapa gambar Emma Maembong manis bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Emma Maembong.

emma maembong

emma maembong

emma maembong

emma maembong

emma maembong

emma maembong

emma maembong

emma maembong

emma maembong

emma maembong

101 responses to (13 GAMBAR)Emma Maembong Bertudung, Serius Comel!!!

  1. xxx says:

    harus la kalau nk kawen dgn zizan.. hehe.. apa2 pun emma comellll :)

    • Olga says:

      tu la ko nara… lain kali cr la isteri yg comel sikit.. x selekeh mcm yg sekarang.. kan x beruntung ko..

    • Anonymous says:

      yang pakai tudung ni x payah risau pasal rezeki. tengok diana amir ngan irma hasmie. sebelum hijrah bukan laku sangat pun. suam-suam kuku je. sekarang sebut je nama dieorg, orang kenal.

    • rya says:

      Padan la aku tengok Emma n adik beradik dia macam mix…rupanya mak Scotland maiii….

    • Olga says:

      GAMBAR YANG LAST SKALI TU DGN ABG DIA KE? HUDUH LA BER SELFIE BAGAI,DAH LA MUKA MCM MINTAK TAPAK KAKI!

      • Abg Man teksi says:

        Kelakar betul la… Hahahaha
        Abg Man Ketawa sampai belengas buah .. Hahaha

      • minah jambu merah biru says:

        helo olga ! kan hensem tu ape yg hodoh nyeeeee…muka macm tu la minah jambu punye taste…..ape la u ni olga…..kenape u tk kol iiiiii…I kan dh kasi no hp I tuhari lupa ke? I kasi lagi sekali k 83365147 kol tau !!!!!!

    • MamboDeMambo says:

      X betudung pon emma maembong mmg cantik tp bertudung lagi la cantik. Dan bkn emma je yg cantik bertudung. Semua org perempuan yg wajib pakai tudung pon sgt cntik bertudung. Org yg free hair ni kne tahu yg diorg lg cantik bertudung.

    • minah jambu merah biru says:

      yg kt kerosi roda tu sape? adek emma ke ? hensem nyeeeeeeee kalau dia tk cacat mesti dia di ambek berlakon mesti popular punye dengan kehenseman dia tol tk peminat2.. tapi minah jambu tengok adek emma yg lelaki ni ok2 aje tkde ape yg cacat Nye…ape yg cacat Nye????? bang nara tolong kasi tau ape yg cacat Nye adek si emma ni? bang nara mana u? u tk pernah nk reply bila I tanye huh benci lah bang nara ni bwekk !!

    • orang rahsia says:

      heheeheh aku rasa mcm tak sesuai je emma ngan zizan sebab emma cantik zizan tak handsome…hehehehe

  2. lala says:

    muke cm arab bile pkai tdung..cntik..

    • skali skala says:

      emma mmg cantik…tapi cuba xpayah pakai mata palsu tu-sesungguhnya yg asli itu cantik!

      • minah jambu merah biru says:

        tu bukan bulu mate palsu lah ! tu bulu mate asli dia laaaaaa di cuma pakai mascara ajeeeee ..

        • skali skala says:

          aikk..mana ada aku tulis bulu mata palsu pun..aku tulis mata palsu..=contact lens..haishh..~~mesti ko yg thumbdown aku kan :P

  3. pemes amos says:

    aku jatuh cinta

  4. mamaa emma says:

    emma just menjiwai wataknyaa dalam drama Projek memikat suami…
    but inshaAllah.. mama mendoakan emma akan bertudung ye :D

  5. zizun says:

    mmg comey kalau bertudung…bukan dia ja kalau bini aku betudung pun comey….

  6. student bandung says:

    uish..cantiknyeee

  7. Anonymous says:

    cantik n comel si emma ni brtudung….harap2 suatu hari nti trbuka pintu hatinya untk brtudung….

  8. alhamdullilah says:

    cantik betul ciptaan Allah..
    kalau betul pakai, elok dikekalkan..molek sgt dah tu..

  9. Jiji says:

    comey nyee…last pic tu comey sgat….

  10. Kepohci says:

    Macam Amira AF2013 pn ada..

  11. kacang rebus says:

    comei…

  12. Dida says:

    kalau muka dah cantik, pakai tudung bodo2 pun nampak cantik kan…….

    • YOUDONTKNOWMYNAME says:

      daripada orang belajar tinggi-tinggi tapi ego sombong bongkak dan sombong bodoh pula :)

      p/s : walaupun pendidikan hanya sekadar tingkatan 2, janganlah terus mengata orang bodoh pula.

      • positive says:

        mungkin maksud dia pakai tudung “bodo2” tu pakai selekeh2 pun nampak lawa.. bukan dia cakap emma ni bodo..

        kalau sentap sangat pun tak boleh jugak.

      • fara says:

        YOUDONTKNOWMYNAME, aku paham ayat tu memang boleh jadi maksud mcm nak kata emma tu bodo.tp sbnrnya tak. aku tak kenal dida, tp aku phm mksud dia. pakai bodo2 means pakai cincai je tp still cun.

    • cute tul says:

      hesh..mu ckp jgn barang…aku dok confrim gok klu pakai tudung bodo2

  13. apa cerita juliana banos says:

    PAKAI TUDUNG NAK NAMPAK COMEL PASTU BUAT DUCK FACE SERUPA TAKYAH ! then upload masuk IG ..nak pakai tudung,pakai betul2 ,ni terlilit sana terlilit sini…

    • Sha says:

      asal kan dia pakai. yang ko sakit hati kenapa? tak penah buat duck face???

      • apa cerita juliana banos says:

        euww..aku takpernah kot nak buat duck face sbb aku rasa bile buat tu macam bajek2 comel mcam korea jer…uwerkkk…geliii

    • minah jambu merah biru says:

      betol cakap kau tu banos minah jambu sokong ngan kau …emma ni memang cantek brtudong sweet je kan….tapi kalau hati lm iklas lagi nk bertudong n maseh lagi nk berlakon lebih baik jangan start bertudong dulu…kalau berlakon kena pakai tudong untok jadi pompan baik2 itu tkpe la kannnnn

      • apa cerita juliana banos says:

        tau takpe , berlakon nak control2 ayu jerk, lemas gua ..penyemak industry hiburan jer dgn gosip2 sampah kau,pulak tu angkut kerabat2 kau berlakon ..adik ko tu apa caca blah…blahh..mmg sombong pun,fake gile masa melodi ..euqwwww..

    • zaia says:

      dah kalau comel..,ape pulak pakai tudung nak nampak comel?
      pakai tak pakai dah comel nak buat camne

  14. dilla dolla says:

    molek dah pakai tudung..jap lg scroll down jmp lak gambo pkai legging..ape kejadah nye kau pakai mcm 2..nak sedondon ngan neelopak ke?

    • itik kwn ayam says:

      baju tu laboh kot… n tu bukan legging.. sluar slack kot.. ikut cutting

      • tudung manik kacamata says:

        Alhamdulilah.. bersangka baik..

        • dena says:

          nak istiqomah dalam berubah ni bukan senang. mmg seruan menutup aurat tu dah dtg 1400 tahun dulu. tapi manusia, kita2 ni pun bukannya sempurna. seruan jgn mengata org jgn mengumpat pun dah dtg 1400 tahun dahulu kenapa tak tuju kt diri sendiri. sbbnye kita manusia mmg x sempurna, selalu buat silap.. kalau semua org perfect, perkataan dosa dan taubat tak perlu wujud lah kan? ustaz2 pun x penah mngutuk melainkan nasihat. mungkin die jahil,,,aku pun bnyak lagi yg jahil…kita semua pun bukan org alim2 sbb tu bertenggek kt sini,,bagi peluang die belajar, berubah, taubat dan istiqomah.

      • dilla dolla says:

        slack ke legging ke kalo da ketat nampak sepat x gune gak itk oi..

  15. nok gebuzzz says:

    comey sgt2!!

  16. minah letooop says:

    testing…heee

  17. laukku cukup masin says:

    Emma cantik gila pakai tudung… sweet n manis..xpe slow2 emma..kami doakan semoga emma berkekalan bertudung. .bertudung pun dh bagus tu, siap tutup dada…respect!

  18. muja says:

    manusia ni, kalau nak berubah ke arah kebaikan, ramai je yang mengutuk. moga emma kuat dan berazam. moga selari dengan pemakaian juga. amiiin

  19. Gadis80k says:

    Emma memang cun bertudung tapi lepas berhijab x mau pakai ketat2 tau emma. emma pakai longgar2 pun tetap nampak cantik. Peace yoo :D

  20. anony says:

    Gambar dgn nelydia tu mmglah nampak yg tak bertudung lagi lawa. Kan rambut tu mahkota wanita. Kalau dua2 bertudung barulah boleh tengok sape yg lebih lawa. Org akan marah kat aku , pakai tudung ni mmglah wajib tapi ia buat seseorg jadi tak lawa and mcm org kampung…. Dulu bila siar gambar fasha and fazura bertudung pun nampak mcm kampung pd hal dia dua org ni mmg lawa. Sama jugak dgn si rossa, mizz nina….dll

    • Anonymous says:

      aku nampak Nelydia lebih cantik bukan sebab tak pakai tudung, tapi sebab wajah dia yg manis kat gambar tu, Emma pun cantik tapi bila bergambar dgn Nely…Nely lebih cantik…tak ada kena mengena pun dgn tudung

  21. aida says:

    artis2 kertu bila lg nk bertudungnya…ni duk menyeksi pakai baju ketat konon tubuh slim mellim…baik artis baru muda ni tau jugak nk jaga aurat dr yg kertu2 duk melalak tunjuk body sana sini

    • Anonymous says:

      kau tak payah nak puji sangat emma ni melambung-lambung, dia ni bertudung sebab berlakon drama….watak tu memerlukan dia bertudung, nanti abis shooting….tudung tu hilang lah, ni lah penyakit artis malaysia…pakai tudung sebab berlakon

  22. Julia says:

    memang perempuan wajib bertudung TAPI pic kat atas tu…wajah nelydia nampak manis…emma nampak sedikit tenggelam bila bergambar dgn Nelydia

  23. nasi ayam says:

    plastiknya lah aku tengok…pakai tudung sebab lakonan, and jgn dipuji lebih2 sgt….takut empunya diri jadi riak

  24. miss el says:

    Jangan dikutuk emma tu, she’s nice person… aku ckp camnie sbb aku kenal dye n family dye.. kita kt lua nie juz doakan dye berhijab sepenuhnya…. kita nk kutuk org, kita pn bkn baik sgt… one more thing, nely bkn cousin dye cuma kwn aje….

  25. miss el says:

    Jangan dikutuk emma tu, kita kt lua doakan laa dye berhijab sepenuhnya… aku bkn nk backing dye tp aku knal dye n family dye… she’s n family nice,…. kita kt lua nie bkn baik sgt kan so udah2 laa mengata org… one more thing, nely bkn cousin dye tp kawan saje….

    • WHYSOSERIOUS? says:

      peduli ape kalau aku nak kutuk dia pun..ko kenal dia ke family dia ke pernah basuh berak dia pun ada aku kesah?

      LOL setakat pakai tudung untuk berlakon!puih!..abis shoot tudung boleh pegi mamp..

      lagi satu aku pelik..apa yang cantik sgt comel sgt emma maelklembong ni?muke terengganu kampung2 sgt..tolonglah…

  26. irma says:

    pic no 2 tu…contex lens colour ape yg emma pakai yer….nakkk jugakkk

  27. penyu says:

    harap tak kluk klek la emma woi.. masuk neraka bkan sekejap2 mcm pakai tudung.. kejap pakai kejap tak pakai..

  28. neel says:

    Nara oi. Ko dah ade bini, puji bini ko sudah. Kalau laki aku puji pempuan lain di khalayak ramai, malu aku beb. Ape daa.

  29. nur qurratul aisyah says:

    cutenye emma blew btdung

    comey gler

  30. norsyazleana says:

    cutenye emma blew btdung

    comey gler

  31. […] (13 GAMBAR)Emma Maembong Bertudung, Serius Comel!!! (83) […]

  32. secret says:

    huuyoo comel sungguh emma

  33. nisa' says:

    alhamdulillah thumma alhamdulillah, maha suci Allah yang telah memberikan petunjuk pada dia, apa2 pun we as a muslim should give her some support and praise Allah for He and only He will be able to give the ‘light’
    subhanallah…alhamdulillah…allahuakbar

  34. Zahrain akmal says:

    if i know that emma will become artist or pelakon,mungkin ak dah bawak dia jauh2 dari terlibat dunia nie.but yeah of course,manusia x tau apa yang Allah rancangankan dalam hidup Kita nie.Allah know better dan I know Allah tu adil dan maybe emma nye jalan hidup yang dah tertulis mungkin akan jadi hamba Allah yang solehah dan jauh Lebih baik dari Kita sekarang nie .bersangka baik lah dan doakan dia yang baik2.sedangkan orang yg bunuh 99 orang pon jalan hidup akhir dia ke syurga nie kan Kita yang nk bunuh tikus pon rase bersalah.doakan juga dia supaya dapat hidup dalam persekitaran orang2 yg soleh dan solehah :)baiii

  35. Tour Bandung says:

    I like this..
    maha suci Allah yang telah memberikan petunjuk

  36. emma maembong lebih cantikk kalau
    brtudung……….

  37. emily says:

    betul betul betul aku ni suka ngat kat siti saleha

  38. emily says:

    i like..

  39. dalila nebeng says:

    wow yang terbaik lah kan tuhan sentiasa bersama… emma cute ngat ke

  40. blublu says:

    hoooo yang terbaik