Written by serenity | June 14th, 2012

Tidak lama lagi, bulan Ramadhan akan menjelma diikuti oleh Syawal. Pasti ramai yang sudah membuat persiapan termasuk menggantikan puasa tahun lepas. Pelakon jelita Nora Danish juga tidak ketinggalan. Beliau telah bergaya dengan baju kurung dan pelbagai busana lain untuk gambar-gambar edisi raya yang telah dimuatnaik ke laman Twitternya.

Photobucket

Model Tamu: Nora Danish (@nor4danish)
Jurufoto: Chuan Looi (yipieyaya.com)
Rambut dan Solekan: Khir Khalid
Aksesori: Ola (@OlaBV2) (Thanks Zaireen)
Kreatif: Bombshelter Studios (@dabombshelter)
Baju: Innai Red (Baju boleh dibeli di sini)

Lagi 11 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Twitter Nora Danish.

***

Klik banner ini untuk membeli secara online Tiket Konsert Dikir Ekstravaganza di Panggung Sari, Istana Budaya mulai 8.30 malam, 1 dan 2 Julai 2012 untuk Festival Muzik KL 2012 yang menampilkan Ziana Zain, Awie, Jamal Abdillah, Noraniza Idris, Lan Typewriter dan ramai lagi. Tiket-tiket berharga RM RM 20, RM 35, RM 45 dan RM 60 sahaja. Dapatkan sebelum kehabisan!


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

112 responses to (12 GAMBAR)Nora Danish Bergaya Dalam Set Foto Edisi Raya 2012

  1. No One says:

    cantik..mcm anak dara sunti…hehe

    0

    0
  2. kain kapan xcukup panjang nak tutup badan says:

    cute!!!

    0

    0
  3. rona tanjilul says:

    ok ape..

    0

    0
  4. mak jemah says:

    wow! lawa gile baju raya ni! sumpah lawa gile. mesti mahal kannnn

    0

    0
  5. Nurul Farhanah says:

    Dahi luas.. x sesuai la style rambut tuh dgn ND -.-“

    0

    0
  6. sha says:

    cantik sgt nora and baju ..

    0

    0
  7. peaze2biey says:

    kan pakai cm ni lbh elok mata memandang….pape jer lahhh

    0

    0
  8. atz says:

    CANTIK DIA NI..TP BILA MEMIKIRKAN DIA PERNAH BERSETUBUH DGN JEJAI MENJADIKAN AKU TIDAK LALU MELIHATNYA..

    0

    0
    • the rock says:

      rugi membazir

      0

      0
    • akuabby says:

      tak baik cakap gitu seolah2..dah kawin tak kan tak bersetubuh kot!!!

      0

      0
      • ASAL2 KAMPUNG says:

        dh kawen klu xbersetubuh tue xskolah namanyer…bodo tahap badak sumbu btol…benda halal pown di ketawakan…berdosa taw klu xbg nafkah batin klu dh kawen..ko egat tue!! tkot bini/laki ko nnt…xmau bersetubuh ngan ko plak…:P

        0

        0
    • miss s says:

      Dia bersetubuh pun time tu dia isteri kepada Jejai kan? Jd apa masalahnya? habis tu mcm lah ND lalu lihat kau. MAcamlah suami/isteri kau lalu lihat kau. Sedap2 je nak kata org macam tu..

      0

      0
    • whosebadsinbad says:

      apa kau merepek ni setan…

      0

      0
  9. saiasal says:

    cantik baju .

    0

    0
  10. Nora darwish says:

    Cantiknyer buah hati adi putra

    0

    0
  11. edy says:

    pehh janda ni makin cun pulak. nak try lah

    0

    0
  12. Nora darwish says:

    Cantikknyerrr buah hati adi putra..

    0

    0
  13. lylyezora says:

    cantik + cute + mantap = HEBAT

    0

    0
  14. Anonymous says:

    hmmmmm…

    0

    0
  15. Comment says:

    chantek..anugerah TUHAN..syukur

    0

    0
  16. Sshh says:

    x d nafikan bdn ND memg mantap beb..

    0

    0
  17. najwa says:

    ini gambar sebelum g umrah ke lepas balik umrah.kalau sebelum takpelah..tapi kalau selepas balik umrah.hmmm..tak taulah nak cakap pe.
    pepun nora danish sangat cute.

    0

    0
    • No One says:

      x igt ke dulu hajah deja moss… bkn g umrah tu..g haji tu..blk haji ya Allah pakaian…semoga dia dapat petunjuk…skrng pon dah lama x kuar tv kan…

      0

      0
      • najwa says:

        Deja moss tu..tak teringat pun yang dia dah ade gelaran hajah..sebb tak berape mengikuti perkembangan dia.yang tau dia fams ngan kek lapis sarawak.

        0

        0
    • the rock says:

      orang tu balik buat hajah lagi, rambut terjojol jugak

      0

      0
    • Anonymous says:

      ala,yang tok ti balik haji rambut terjojol,baju makin ketat tkde plak korang bising2?
      yang kak mah pm kita pun balik haji tk reti2 tutup rambut korang senyap je….
      jangan nk hitung hidup orang je….nilai juga salah silap kita.awak 2 pun kalau selalu bersangka buruk pada orang tk elok jugak.klu betul2 nak menegur,baguslah 2,tapi p la juga tegur tok ti & kak mah 2,ada berani?????

      0

      0
    • moon_suk says:

      asal dia xhipokrit sudah…pe beza ngn org yg balik dr sne..pakai tudung..jambul kuar..baju ketat..sama jek deqq non oi..jgn bajet org2 yg dh g sne 2 musti balik btudung litup,bjubah..Insyallah..klu Allah bukakn hati 2, xyah jejak mekah pun..akn tetap berubah jdi lebih baik..

      0

      0
    • mek yah says:

      Usah kata nora danish,makcik2 kat kg aku pun blk haji x pakai tudung litup.cabut rumput depan rumah pun bersanggul je.
      Jgn ingat org dah pi mekah tu,bila balik sempurna semua.untungla camtu.
      Semua pada hati.kalau nak bertudung litup,x payah tunggu balik mekah.la ni pun boleh.

      0

      0
  18. TeNokHaNdSoMe says:

    lawa ND ni.. lg lawa klu dia bertudung..

    0

    0
  19. Daku says:

    Biarla apa org nak kata. yg Daku tahu ND ni cantik n berada dlm kelas dia yg tersendiri n adik beradik dia bukan jenis suka berkata buruk tentang org lain. to ND, moga kamu akan terus berubah ke arah kebaikan n jngn buat lagi perkara2 yg mengaibkan diri sbagai seorang muslim

    0

    0
  20. Lalola says:

    Comelnye ND..!!!! Tp, pic nombor 2 nmpk iras2 mcm FS skit.. Mungkin sbb nganga mulut skit kot..Pape pn.. ND mmg cantik + comel.. :))

    0

    0
  21. kak Nera says:

    Bajunyer tersangat cantik. Beli kat mane nih?

    0

    0
  22. zai says:

    cantiknya baju caler oren tu…

    0

    0
  23. momonja says:

    cantiknyer perempuan berdahi luas…… :)

    0

    0
  24. selena gomez says:

    Baju raya dah kalah baju kahwin skrg .. huhu

    0

    0
  25. […] Tidak lama lagi, bulan Ramadhan akan menjelma diikuti oleh Syawal. Pasti ramai yang sudah membuat persiapan termasuk menggantikan puasa tahun lepas. Pelakon jelita Nora Danish juga tidak ketinggalan. Beliau telah bergaya dengan baju kurung dan pelbagai busana lain untuk gambar-gambar … Continue reading → […]

    0

    0
  26. Anonymous says:

    mmm tingin nk amek gmabr dongak2 kepala gak.. tapi leher i beso n pendek, nnt nmpk cm kura2 nk bernafas lak.. hoho.. i wish i was beautiful like her!

    0

    0
  27. adik zura says:

    cantik2 baju dia..follow innaired ni kat fb..then aku tanya price utk sepasang baju ni..gambar num 7 tu, harga dia rm2100…berfikir 100x nak beli ke x…

    0

    0
    • xyz says:

      mahal kan? i beli kain je dik, nanti minta tailor yang pandai buat sikit-sikit mcm ni. ambil idea je. lagi murah =)

      0

      0
  28. erin says:

    ha tudia janda hot malaya mai dah. nasib baek la gmbar ni keluar b4 bln puasa, klw x kurang pahala puasa tgk muka sexy mulut terbuka dia ni.

    0

    0
  29. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    cantek nyeeeeeeee minah jambu suka baju yg nora pakai tu..bekenan lah minah jambu….haaaaa macm ni lahhhhhhh minah jambu nk nora hepi ok santai2 ngan baju raya….jangan pikir benda2 yg dh lepas hepi n santai lov u noraaaaaaaaa..anonymous ape kate kau? ok tk ape yg minah jambu dh cakap ngan nora tadi???? anonymous !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mana kau ??????????? niari minah jambu tk keja la MC………

    0

    0
    • No One says:

      hahaha….. :)
      cantik kan nora & baju yg dia pakai…
      sesuai sgt2..

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        betol cakap kau tu no one memang sesuai sangat …..( no one like you scorpions) lagu yg paling minah jambu suka walau pn lagu ni lagu lama he he he ………..

        0

        0
  30. bunga says:

    cantikknya baju buat raya ni….. tp, kompem x muat wehhhh. buat la kaftan sama untuk org prenant cam aku ni… huhuhuhuh

    0

    0
  31. anon says:

    getis nak mampos

    0

    0
  32. Ros Putih.. says:

    baju y warna oren tu cantik la..klau dapat bestnya…

    0

    0
  33. freelance model says:

    Nora Danish ni model ke dulu? Sebab dia pandai posing la, one more thing, she’s really photogenic. :) She’s naturally beautiful

    0

    0
  34. ok je says:

    cantiknyer nora danish.. :)

    0

    0
  35. nora alien says:

    macam alien je aku tengok.cekang semacam ja muka.kikiki

    0

    0
  36. U says:

    Jendol jugak ND ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      pakai tudung tapi cakap org jendol..agaknya kalau ko bukak tudung mesti rambut ko jenis kerinting mcm negro melekat kat kulit kepala atau pun ko botak…jendol2 dia pun cantik dan menarik..

      0

      0
  37. lylyezora says:

    ND jendol pn dh tentu dia cantik…
    ko tue wlaupn x jendol blm tentu cantik…ko ada????

    0

    0
  38. edy says:

    kalau mak aku tak kisah, aku dah pilih janda anak sorang ni lah

    0

    0
  39. LAILA says:

    cantik siot baju nya ini geng2 lisa surihani juga ya.baju innaired peberet lisa surihani.ND pun kawan baik lisa.cantik badan dia walau anak dah sorang.

    0

    0
  40. milhaf says:

    satu je masalah aku ng gmbr2 ni. ni gmbr raya ke apa?muka ND smua cm nk makan org je.. muka x hepi pn.. klo ry kn kena muka hepi, senyum2, maen bunga api, makan rendang, ketupat, dpt duet ry..
    tapi ND memang awesome, CANTIKKKKKK!!!, sama cantek dgn baju2 ry tersebut.. mner nk tgk ea bju2 tu?

    0

    0
  41. FashionKing says:

    Mekaseh la ye..at least dpt gak inspirasi cemane nk wt baju raya nnt…aku suka baju dia yg last tu tp x bape nk reti nk wt bolero shoulder tu..sapo2 yg tau kt mano nk dpt video utk ajar bolero shoulder nie inform la ye…:)

    0

    0
  42. biolerrweii says:

    Sante sgt dia ni mmg model fuhhh hrp perangai dia pn sesantek rupa prs nyerr i luv nora

    0

    0
  43. ketuk ketampi says:

    kenapa aku tgk boobs dia mcm londeh jer??….ke effect baju tu yg buat nampak cam londeh??..

    0

    0
  44. mizz says:

    smart gle guna instagram ni…klu pki baju kurung aku zaman sekolah dl pun mst gamba nampak cun…

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Ko ingat batu ke nak tegang,keras…..

    0

    0
  46. aku says:

    pape pon tetap nampak katek…..huhuuhuuu

    0

    0
  47. jendul says:

    akhirnya……..nora danish tunjuk jugak kejendulannnya utk tatapan umum..

    0

    0
  48. nora danial said says:

    patutla gambar2 nie nmpk pelik..makk aihh…jendulnya nora danish nie..

    0

    0
  49. hamid says:

    Tiba2 aku rasa aku cam gila bayang….oh Nora..

    0

    0
  50. mimi says:

    model berbaju kurung tetapi lentuk badan beraksi ghairah

    0

    0
  51. Mariamariana says:

    ND nampak cantik sangat,peduli those yg kutuk you. Sebab you lagi cantik dri Fasha Sendat perampas suami orang tu. All yang caci tu makan hati lah sebenarnya. Cantik baju2 yg ND gayakan, this must be from her sister in law and mother in law’s butik. Eat your heart out Fasha Sendat perampas suami org

    0

    0
  52. midgetND says:

    woit….jendul nya si ketot ni. KEPALA dia besar dari badan .. EGO lagi gigantic…..perasan lebeh!!

    0

    0
  53. yuyun says:

    semua sendat2 belaka.. adoilaa

    0

    0
  54. photogedik says:

    heishhh tak baik korang kutuk dia jendul, itu kan ciptaan Ilahi. kutuk2 pastu kalau orang tu modified, kata ubah ciptaan tuhan pulak.

    0

    0
  55. nora dinesh says:

    suka hati la nk pakai apa kalu buka pun kena komen da tutup pun masih komen lg apa la korang nie…suka hati dia la padahal yg mengomen2 lagi teruk dari yg di komen huhuhuhh

    0

    0
  56. If some one desires to be updated with most recent technologies
    after that he must be visit this web site and be up to date everyday.

    0

    0