Written by AbangNara | July 23rd, 2015

Dalam diam, setelah pemergiannya menunaikan umrah, rupa-rupanya Zizie Ezette telah mengambil keputusan untuk mengubah penampilan diri dan tampil menutup aurat dengan bertudung sepenuhnya. Walaupun Zizie Ezette belum membuat sebarang pengakuan tentang penghijrahannya ini, rata-rata peminat telah mengucapkan tahniah kepada Zizie apabila kesemua gambar terbarunya menerusi akaun Instagram miliknya menampilkan dirinya dengan imej bertudung. Makin cantik, makin menawan dan makin sedap mata memandang.

zizie ezette bertudung

Zizie Ezette yang sememangnya cantik sebelum ini kelihatan semakin jelita dengan imej baru ini. Pastinya Bung Mokhtar adalah orang yang paling gembira dengan perubahan Zizie Ezette ini. Malah di dalam salah satu gambarnya, Zizie sempat memuatnaik kata-kata romantik buat suaminya yang tercinta. Tulis Zizie:-

My definition of the man in the family is to be a protector, provider, a leader, teacher and can also bring u closer to Allah.~

zizie ezette bertudung

Semoga penghijrahan ini berkekalan buat Zizie Ezette. Semoga Bung Mokhtar akan terus berjaya membimbing isterinya ke jalan yang diredhaiNya. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung
zizie ezette bertudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to (12 GAMBAR)Zizie Ezette Semakin Menawan Dengan Imej Bertudung

  1. Anonymous says:

    sgt cantik…moga terus istiqomah ^_^

    0

    0
    • Anonymous says:

      alhamdulillah. cantik..slow2..jgn nak terus bash..ok.

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      kalau dari dulu lagi ambek anak angkat skarang mungkin dh besar dh..ape2 pon baby ni cute sangat ..puteh macm mak zizie nye jugak kiss sikit emmmuah ! wangi nyeeee hehe..

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Dulu dia nak hanimun puas2 dulu..
        skang dh puas hanimun baru leh pk pasal anak.

        0

        0
        • Saudara Seislam says:

          Kalau dah berhijrah, hijrahlah dengan cara yg betul. Labuhkan tudung, longgarkan baju, seluar. Jangan marah pula kalau orang tuduh awak bertudung semata-mata nak berfesyen kalau tengok cara bertudung pun singkat. Macam nak tak nak je pakai. Baju kalau boleh labuhkan dan longgar. Jaga maruah suami. Apatah lg saudari Zizie sedang membesarkan anak perempuan skrg. Hati ibu mana yg tak sakit tgk anak jadi perbualan orang ramai. Jangan marah kalau org tuduh “Eh ibu dia yg ajar/tgk cara pemakaian ibu dia la”. Hijrah lah dengan ikhlas dan jalan yg benar. Semoga istikhamah. InshaALLAH amin!

          0

          0
        • bkn peminat zizie says:

          menyampahnya la dgn komen2 yg ala2 bgs sgt kondem org, diri sendiri tu perfect ke? bg la dia masa utk berubah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Saudara Seislam,
          At least dia berubah untuk jadi yang lebih baik. Awak siapa utk label dia berhijab semata nak ikut fashion ke apa? kalau awak tu baik sangat… eh! buat apa kat sini? sama naik baca gossip artis? pegilah mentelaah kitab ke apa ke..come on.. look at yourself before pointing your fingers to others… that is not the way.. yang terbaik ialah mendoakan agar dia terus istiqamah dan bertambah baik.. bukan kondem usik pasal anak segala.. urghhh… komen2 macam ni la yang menjatuhkan air muka org lain!

          0

          0
  2. Skywalker says:

    Sgt cantik…Moga terus istiqomah ^_^

    0

    0
  3. OTAK NARA says:

    celah mana sedap mata memandang nara? tegang ke tgok dia pakai ketat2..bodoh betol nara ni…

    0

    0
  4. jingle_jick says:

    ayah dan anak…

    0

    0
  5. mariam dzar says:

    BUNG mokhtar WOWI!!!
    Pakaian HAPPENING stylo!!!
    Likeee

    0

    0
  6. amy says:

    cantik..teruskan usaha kearah yg lebih baik…ke arah yg lebih sempurna…sama sama istiqamah….

    0

    0
  7. Minah cuti lagi says:

    Aku heran la….kenapa bila retis malaya kita ‘berhijrah’ pakaian diaorg masih ketat macam bungkus nangka lagi? Bukan aku nak bersangka buruk tapi aku tgk kalau org bangsa lain yang mengambil keputusan utk berhijrah…elok aje aku tgk pakaian diaorg. Moga diberi hidayah utk buangkan baju yang ketat2 sekali yek. Jangan pakai tudung sebab fesyen.

    0

    0
    • Syaz says:

      Rasanya bukan artis je. Orang biasa pun sama je.

      0

      0
    • Melissa says:

      Hijrah tak semestinya kena berubah secara mendadak and I think that’s what Hijrah means. Berubah sedikit demi sedikit. Mungkin hari ni tudung dia pendek, hari esok tudung menutupi dada. Lusa mungkin baju labuh. Jangan biasakan diri untuk lihat keburukan orang lain. Not good for the heart and mind.

      With her covering her hair is already a good start.

      0

      0
    • lara alana says:

      pelan2 la, rilek

      0

      0
  8. Anonymous says:

    cik minah.. kita ni manusia, bukan perfect. dari yg jahil nak ke yg lebih baik ok la tu slow2… ada jugak perubahan dari xde lansung… jgn cepat nk komen yg negatif2… kita pun ada jugak yg x betulnye cuma kita ni bukan public figure je,,,doakan yg terbaik kan bagus !

    0

    0
  9. semah says:

    ye pelan2…. tp niat tak menghalalkan cara
    seeloknya dah tutup kepala.. yg kat badan tu longgarkan la sikit…
    dah cantik dah berjubah masa buat umrah

    0

    0
  10. zati says:

    Pakai tutup semua takut kena pacat dan nyamuk maksuk Kinabatangan…. Tapi Nenek Zizie suruh lah pakai longgar sikit kan Tok Bung….. nanti lawat kawasan pacat tidak lekat di badan……. pakai baju jangan lagi nampak pusat senyum macam dulu ya Nek Zizie

    0

    0
  11. Skywalker says:

    Ni pendapat saya lah ye…setiap manusia tak lari dari melakukan kesilapan..Apatah lagi bila kita mahu berubah ke arah jalan yg lebih baik..Mula2 nak berhijrah tu mesti la ada slack sana sini..kita sebagai saudara islam, patut tegur cara baik..bukan mengata atau menghina.Sekurang2nya dia dah mula berubah..anda yg mengata dia ni?dosa yang dpt…

    0

    0
  12. anon says:

    Baguslah bertudung, tapi jaga lah sikit penampilan & pemakaian tu jgn ikut mcm makcik ziana & rozita, bertudung tapi pakai sendat ketat…

    0

    0
  13. Salih Yakult says:

    Satu je, kkdg bg salih rsa simpati kt first wife bla tgok gmbr2 loving uolls. Yelah mmg uolls dh sah, tk salah. Bg salih hrp bung pn lyn first wife mcm bung lyn bni muda. Lain lh abg salih yacob kita, bni2nya smua jnis sepakat mbawa berkat. Kawin pn tk sorok2. Apapn abg respect zarina zainudin sbb pndai jg hati madu.

    0

    0
  14. minah jambu terlajak habis says:

    cantek zizie bertudong ..kalau hati dh ikhlas dh bersedia untok bertudong ape salah nye kalau zizie bertudong terus tol tak ..u nampak sooo sweett..

    0

    0
  15. Mak Jemah Pemalu says:

    Semoga terus istiqomah untuk berpakaian mengikut syariat Islam..

    0

    0
  16. Sarah Jane says:

    Muka Nedim bila dah tua mesti sama ngan muka suami Zizie ni…

    0

    0
  17. Watever! says:

    At least dia hijrah ke arah kebaikan. Sweet je. Bukan mcm adik dia SS punya kawan yg tag “x manis if perempuan cakap lebih”tu..SM yang jual tudung tapi sexy jua ngan boy cut hair lagi ngan hipokrit merata . cemburu x bertempat.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    yang ini si hodoh bertemu dengan si cantik. saling melengkapi. memang jodoh.

    0

    0
  19. mamijarun says:

    Alhamdulillah syukur dah bertudung Zizie…..semoga dimurahkan rezeki dan dikurniakan anak yang soleh dan solehah…..sejuk mata memandang….

    0

    0
  20. Bung Naga says:

    Seorang bapa sedang memimpin anaknya berjalan..

    0

    0
  21. jenny says:

    Kesian jodoh beliau nie. Geli…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    bertudung krn Allah atau fesyen?? sblm berhijrah semestinye dh buat persediaan dr segi & mental…tgk gaya mcm x ready lg…

    0

    0
  23. rera says:

    Dulu pnah ade artikel kt beautiful nara ni ckp zizi dh pegnen..erkk apa jadi ye..kseguguran ke?

    0

    0
  24. Alhamdulillah…..Zizie dah bertudung

    0

    0
  25. Anonymous says:

    macam jarang je baju kuning dia yg dgn makcik 2 org tu :(

    0

    0
  26. %÷×+ says:

    Macam muka ziela jalil pun ade

    0

    0
  27. cik Lin says:

    ada beberapa jenis manusia yang dapat dikenal pasti disini dan paling ketara adalah 2 jenis seperti dibawah

    1 – jenis rasa semua org buat salah..dia je betul..pakai tudung salah, seluar ketat la, tudung tak labuh la…dah abis tengok yang kat dalam rumah sendiri ke abg/kakak ooi? adik,anak,mak,kakak semua dah check? jgn sampai kite menegur dgn niat nak nmpak baik tapi yang mengheret awk ke neraka awk lngsung tak perasan, maklum lah sibuk memerhati yg kat luar.

    2- Jenis yang tak paham ape itu jodoh yang dah allah tetapkan. tak kisah la suami dia nmpak macam ayah ke, atok ke..yang penting diorang tak lakukan salah.nikah cara sah. Ada ke syarat nikah suami mesti muda? sebelum mengutuk tolong tgk rumah tangga sendiri dulu…isteri / suami awak2 semua tu sebaya or hensem/ cantik pada pandangan mata awak2 kan? bahagia tak? tah2 rumah tangga sendiri retak menanti belah. dan bagi yg belum nikah tu jgn celupar sgt takut jodoh awak2 lagi teruk.

    3 –

    0

    0
  28. kelkatu2310@yahoo.com says:

    woiii….slow-slow la… bukan senang seseorang artis nak ambil keputusan pakai tudung!!!!

    0

    0
  29. 3dara says:

    Arahan tutup aurat nie bukan arahan baru dlm islam. Kalau dh nk bhijrah, kena fhm carq pmakaian yg betul. Nie bukan tuk retis2 je.. tuk smua pompuan yy btudong or bru nk btudong atau yg baru pakat nk btudong. Skadar nk tutup rambut belum kira tutup aurat lgi tu kalau pakaian ketat.. kulit kaki nmpk.

    0

    0