Written by AbangNara | November 10th, 2016

Esok, Amar Baharin dan Amyra Rosli akan disatukan sebagai suami isteri. Pasti ramai peminat yang excited dan tidak sabar menunggu detik bahagia pasangan sama cantik dan sama padan ini. Semalam telah pun diadakan malam berinai untuk meraikan bakal pengantin baru ini. Memang cantik sungguh Amyra dan kacak sungguh Amar. Bak merpati dua sejoli.

gambar kahwin amyra rosli amar baharin

Semoga majlis pernikahan esok akan berjalan dengan lancar buat kedua-dua pasangan mempelai ini. Sama-sama kita doakan. Lagi beberapa gambar sekitar malam berinai Amyra Rosli dan Amar Baharin dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin

gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin

gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin
gambar kahwin amyra rosli amar baharin

40 responses to (12 GAMBAR)Sekitar Malam Berinai Amyra Rosli & Amar Baharin

    • Anonymous says:

      Malas nk baca kisah mat dan minah gedik ni..ambik gambar seblum bernikah mengalahkan orang dah bernikah..para ulama dlam negeri apa pendapat anda tentang pre wedding photograpy sbulm nikah? Sila komen..

      16

      0
  1. Anonymous says:

    Amyra ni mmg cantik.. muda.. tpi sbb dh selalu makeup tebal… Jd majlis ni nmpk seri pgantin tu biasa2 je… Xde nmpk yg lain dari yg lain.. tpi ape2 pun tema dorg menarik..

    92

    0
  2. hmmm says:

    tak ada seri mcm sperti biasa tgk

    18

    0
  3. anyone says:

    gambar pon ada yg gegar2…
    publish la pic yg clear skit..
    btw amyra mmg cantik

    13

    0
  4. One Loop says:

    Si Amar ni pakai inai atau Dakwat Kekal???

    4

    0
  5. Anonymous says:

    jijur aku ckp…biasa je..x de y seri pn..mgkn dia dh biasa make up..so bla majls kawin jdi cam biasa2 je..d tambah ngan amar baharin tu pelakon..dh mcm berlakon n shotting drama la plk aku nengok….stu lagi…lagi pn dia org dh biasa sgt bergmbr berdua…

    40

    0
  6. kak mah kebabom says:

    Alhamdulillah..ni kakmah lanje pantun 4 kerat
    Kepulau pandan
    Kayuh sampan
    Sama cantek sama padan
    Semuga berkekalan

    19

    1
  7. sentap says:

    makin meroyan izreen gedik tgk gambar2 ni…hahaha

    6

    7
  8. mulut celupar says:

    harapnya amyra dgn amar bkn memakai tema hijau tua utk majlis pernikahan, warna ni mcm xberapa sesuai dgn mereka berdua yang masih muda. pendapat i jer.

    10

    1
  9. anak nogori says:

    dedulu, zaman uwan2 dulu, berinai mcm ni takde majlis pun. sebelum tido, sepupu sepapat pakai pakaikan inai kat pengantin,tido bawah, takmo kena cadar. pas akad nikah (selalunya ptg pas asar), mlm tu ada la bersanding. uwan2 panggil “terinai”. sambil2 tu, org kampung masak pulut, masak rebusan a.k.a sup tulang bagai. besoknya baru majlis yg besarm berarak kompang bagai. rindu saat mcm tu. skrg berinai dh jd trend kena buat majlis.

    47

    0
    • yanz says:

      sbnarnya zaman dulu2 lagi meriah sbb ada majlis malam berinai kecil (pakai inai) dan esoknya malam berianai besar, tukar2 baju tu..pastu esok nikah..bak kata org 3 hari tiga malam la…

      13

      0
  10. nok gebuzzz says:

    amyra punya makeup tu yg npk biasa…sbb terlalu byk pos gambar org tgk mcm dah biasa….tgn amyra cantik putih bila pki inai npk seri pengantin jugak la sikit…tahniah la jugak diucapkan…

    5

    0
  11. Nurul says:

    Zaman dulu susah nak tengok pengantin perempuan, tunggu majlis Baru laa tercari2 nk sangat tgk. Sampaikan terjenguk2 bilik pengantin nk tgk sangat pengantin. Masa tu nampak seri pengantinnya. Zaman skg Tak segan silu bergambar dengan pasangan dan tetamu tak yah susah2 nk Cari pengantin. Agaknya ni kot Sbb Tak nampak serinya. Even selalu bergambar berdua, dekat2 majlis Patut kurangkan bergambar bersama Atau keluarkan statement sweet2. Apa pun, saya Doakan majlis Anda berdua diberkati dan dirahmati Allah. Semoga jodoh berkekalan.. aamiin. :)

    14

    0
  12. heran says:

    Masa kawen dulu, ibu selalu pesan, kalau berinai je belum nikah, pasangannya tak boleh sanding sama sebab takut hilang seri pengantin. Tapi tu ibu lah, dengan org-org tua dulu-dulu. Sekarang tengok semua boleh sanding sekali.

    11

    0
  13. mia says:

    x kisah la macam mana pun, janji nanti semoga selamat ya!

    love
    xoxo

    0

    2
  14. zack says:

    tu zama duluuuuu. ni zaman sekarang

    1

    3
  15. Anonymous says:

    Tahniah Amyra & Amar…

    3

    2
  16. artiskan says:

    untong laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kome…..;P

    0

    2
  17. Siti Payong says:

    Amira ni memang cantek dan baik pekertinya.Orang cantik memang kebanyakannya begitu,orang ksta cantek luar dalam.Tapi kalau orang hodoh??…..fiki2lah senditi!!….

    1

    7
  18. Minah koci says:

    Seri pengantin subjektif kot…kalau mindset org tu dah negatif atau ada PHD, seri dengan cahaya nun bulan memancar pun orang cakap tak nampak seri..tak gitu….

    Kalau tak ada benda baik nak cakap tak payah cakap…serilah apalah bagai…

    2

    3
  19. Anonymous says:

    Si amar hidung besor ni tak tau ke, yg lelaki haram memakai inai….dosa pertama bagi seorang lelaki yang bergelar suami ialah memakai inai…….

    4

    0
  20. Anonymous says:

    Sentap nov.10, izreen tak sentap la, dia pon tak hingin la ngan si amar lobang hidung besor tu….

    3

    1
  21. Anonymous says:

    Tu lah, dah berapa banyak ceramah dah diberi, lelaki haram pakai inai. Bila hati hitam pahala dosa dah tak kira

    4

    0
  22. eheheh says:

    aku tengok sama je..ke sebab dia dah selalu make up tebal jadi even malam berinai die ni pun aku tengok die biase-biase je macam hari hari selalu die make up. senang cite seri pengantin tu takde.

    yela tapi die memang cantik pun…cume tak macam pengantin lain la. contoh jihan muse mase hari kawin die mmg naik seri die.. cantik..
    tapi ape pun semoga bahagia sampai syurga ye.

    4

    0
  23. noon says:

    tang make up tu memang lah biasa jer sbb dah kerja artis kena make up…..tapi kebahagian tu mmg jelas terpancarlah kat muka masing2…congrats both….nak buat camner dah jodoh…kita doa yg baik2 jer lah

    0

    2
  24. Anonymous says:

    dah biasa tgk si amyra ni makeup makeup….so xde ape yg nampak menarik dah…dua kali pandang mcm muka pondan plak…hihihihih tp 3x pandang masih cantek lg….
    tp xmanisla berinai sama sama plak..hilang seri aduh potong btul la….

    3

    0
  25. makcik jah says:

    Sama cantik sama padan.moga kekal hingga ke jannah.

    0

    2
  26. Smartbird says:

    Tahniah diucapkan pada bakal pengantin, sama cantik-sama padan. To haters yang cakap banyak, cuma-cuma ambil dosa pengantin masok kedalam lahad masing-masing. Yang jelas dan nyata, mereka kelihatan sungguh gembira dan semoga kekal, bahagia mahligai yang terbina, amiiin……

    0

    1
  27. kakak sebok says:

    belom kawen dah makan bersuap bagai.. mak dia tengok diam je erk??? 0h yee.. ape de hal esok dah nak kawen kannn.. 0k fine

    2

    0
  28. Anonymous says:

    Gisele, jgn la nak menghina petua org2 tua….adanya org tua la kita wujud di dunia ini. Patut la anak2 remaja skrg dah kurang ajar, tak ada segan silu membuat maksiat, kerana apa? Kerana membelakangkan nasihat org2 tua….moga diampunkan segala dosa2 kita, Aamiin….

    2

    0
  29. Anonymous says:

    Betol tu kakak sebok, belom apa2 dah bersuap, berkepit bagai…hjilang dah seri pengantin nye…bakal pengantin lelaki pon dtg mse malam berinai? Oh my!!!! Tak pernah dibuat org…..

    3

    0
  30. artist msia ramai yg bodoh says:

    inai dah jadi tattoo..haihh
    buang lah adat malam berinai ni..tak mendatangkan apa kebaikan pun, dtgkan dosa mmg dah kompom laa..sampai bila artist msia ni nak buat benda2 yg kononnya mendapat tarikan umum tapi tak selari dgn agama?

    2

    0