Written by AbangNara | March 4th, 2013

Nama Nur Fazura sememangnya sudah dikenali di dalam dunia hiburan Malaysia. Sementara itu, Hanis Zalikha adalah bintang baru yang kini namanya semakin disebut-sebut oleh banyak pihak.

fazura hanis

Kedua-duanya telah hadir ke malam Bella Awards baru-baru ini. Dan kedua-duanya nampak sangat menawan di dalam pakaian masing-masing. Rasanya kalau seorang lelaki disuruh membuat pilihan antara Fazura dan Hanis, pasti mengambil masa berminggu-minggu.

fazura hanis

10 lagi gambar kedua-dua cantik manis Fazura dan Hanis Zalikha dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Fazura dan Instagram Hanis Zalikha.

fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

116 responses to (12 GAMBAR)Nur Fazura Dan Hanis Zalikha Di Bella Awards

  1. orang says:

    Fazuraaaa…I LOVE YOUUU

    • aNak Hayam says:

      fazura tetap cantik…itulah hakikatnya….

      • Anonymous says:

        fazura dh nmpak sedikit tua.

        • lips says:

          hanis tak cantik pun.so so saje..harap tinggi n n suka pakai seluar ketat nak nampak kemaluan..

        • nugget says:

          pic nazim othman dgn nabila dally yg zaman bila tu ko letak nara oiiii

        • Tua says:

          Tua pun kalau dah cantik, cantik jgk.

        • dua2 tak cantik kerana mendedahkan aurat.

        • Olga says:

          SENGALNYA AYAT KO NARA!
          “Kalau disuruh pilih antara dua, mesti mana2 lelaki akan ambil masa seminggu utk buat keputusan”…

          ITU UNTUK LELAKI BOMBOY MCM TM* TU! KALAU LELAKI YG CERDIK DIA X PANDANG RUPA, BETIS ATAU PEHA! PANDANG PADA AGAMANYA! X PAYAH AMIK MASA LAMA!

        • Anonymous says:

          apesal ak tengok gmba ke9 n ke 11, ak mcm penah tgk la baju yg pmpuan tu pakai. yg kaler hijau turqoise tu. mcm penah dipakai lisa surihani mase maharaja lawak mega baru2 ni. final kot xsilap.

      • mata keranjang says:

        aku rasa cantik lagi ketiak fazura dari hanis zulaika,. sory lah,,.kalau mereka apply kerja kat istana, fazura layak jadi girlfren,, hanis zulaika jadi pencuci pinggan kat dapur jer boleh lah..

        • suka Sabree Abu says:

          woww..alex yoong laa..
          hemsem..
          err, x minat hanis zalikha, xde lah cantik mana..
          belakon pun kayu je..

        • akak jujur, dik says:

          tak ska mak dia.lebih sudu dari kuah.
          suruh anak jadi artis,berckp depan kamera, utk tingkatkn konfiden level?apekah?? byk cara lain bleh tngkatkan konfiden level, makcik nani.
          tak perlu jadi artis pun takpe.

    • kakak neelofa says:

      walaupun nan ado nk jd sultanah…tp fazura tetap gojes tebabowwww…..

      makin kembang kuncuplah idung kak nani rostam tgk anak dara dia bersinar2…..kak nani dh blk umrah ke lom?

    • kak timah says:

      apasal gambar nazim othman ngn nabila dally ada sekali???????nara ni xkenal artis ke?????

    • bebe says:

      salam..abg nara punya citer agak boring kebelakangan ni..jgn buat peminat blog abg nara larik2 cri news terkini kt blog org ln…ehemmm abg nara cer tgk blog myartis sal azharina….

      • suka Sabree Abu says:

        @bebe
        hang datang gak sini..
        aku datang sini elok ja, ke aku ni memboringkan aku pun xtau..

    • r89 says:

      Kenapa muka hanis nampak mcm pondan. Tu yang dia kata lawa si jawa tak sedar diri. Berlakon kayu bajet berlakon bagus.

  2. ohh feening.. says:

    sorg jelita yg lg sorg happy go lucky, i like!!

  3. anonymous says:

    ye…cilok, jgn tak cilok

  4. unknown says:

    FIRST !

  5. ...................... says:

    sy lebih suka fazuraaaaa…..

  6. Halili says:

    suke hanis….seorg yg sgt lembut n baik :)

  7. orang says:

    Fazuraaaa…I LOVE YOUU

  8. biaq pi jalah says:

    byase je…rmai lg yg lbih cntik kt luar sane. natural beauty lg.cume x jd artis je.ha3..

  9. Anonymous says:

    of cozlah kak Faz lagi ayu & menawan :)

  10. ALOHA says:

    dulu bise2je ngn hanis ni tp lepas tengok gangster celop minat ngn bakat die.

  11. kasabian says:

    dua2 gua tak pilih

  12. ahkak puaka says:

    DUA2 POYO. DUA2 CKP X SERUPA BIKIN. YG SEKOR CKP DAH XNK BERLAKON LG, TP BERLAKON JUGAK. YG SEKOR CKP XKN BERLAKON SBB NK BLOGGING JER, TP TUPTAP DAH JD PELAKON FILEM LG.. SI HANIS NI MCM BGS.. MAK DIA PUN SAMA. HAMPESSSS

  13. iphoneuser says:

    Semoga allah swt bukakan hati mereka berhijab..

  14. hanny blingbling says:

    nampak alex yoong aje..hahaha

  15. lala says:

    hanis ni biasa2 aje mukanya. berlakon pun macam kayu.

  16. Ustaz Jadi-jadian says:

    Dua2 aku tak pilih. Aku pilih Ustazah Jadi-jadian.

  17. org melayu says:

    anugerah syok sendiri….n katenye utk org2 yg urban….pppuuuiiihhhhh!!!!syiaall llaaaaa………..

  18. suka memehati says:

    Klau nak pilih yg terbaik, dah tentu la Hanis Zulaikha..berpelajaran….

  19. SAYA LELAKI says:

    saya seorang lelaki dan sy tak kan pilih mereka…saya cari yang bertudung…mungkin bakal isteri boleh bnatu saya sedikit demi sedikit tentang agama sebab saya seorang yang agak naif tentang agama :)

    • Anonymous says:

      kpd ‘saya lelaki’…awak jgn risau.saya yakin mereka berdua pun takkan pilih awak sebagai suami.lebih baik awak pi nikah dgn ustazah jadian.

      • Anonymous says:

        hahahaha…syok sendiri mcm lah dorang nk plih die jd laki..ustazah jadian 2 klu ko nak amek laa..xde spe nk rebutkn..bg free je..

        • cik katty pinggang kerengga says:

          eleh hari tu ckp nk berbini ramai, org pompuan x paham keinginan lelaki lah..alih2 skrg nk cari yg alim, ye memang x salah tp sape pulak nk paham perasaan pompuan

    • saya perempuan says:

      saya lelaki – improve yourself 1st sbb awak yang kena jadi imam di rumah.. can start learn now from ustaz ke sekolah agama ke.. x yah tunggu pompuan nk ajar u. patutnyer lelaki la yg bimbing isteri.. ni lain laks.

    • keledek says:

      aku tak tau org lain, tapi aku rasa ‘saya lelaki’ ni perempuan. lelaki yg betul mane la nak cakap gni, apatah lagi kat blog gosip. dorg simpan dalam hati sudah.. ni perempuan yg dengki dgn kaum sendiri. seeddiiihhh sgt ke hidup kau ni noks!?? adoii naif pasal agama, tak payah nak tunggu bini ke, laki ke yg bantu. sendiri boleh usaha. kalo xde org nak ajar, buku agama belambak kat kedai buku. antara nak tak nak je

    • pui says:

      ustaz jadian..blog ni bkn utk ko….

    • Anonymous says:

      poyo je lebih!nak cari yang bertudung koNON!nak yang perfect je.kau tu SOLAT CUKUP X?

  20. beauty & the beast says:

    abg nara je kot amek masa berminggu2 nak pilih antara fazura & haniz. aku rasa sah2 org pilih fazura sekali pandang jer !sah2 kot si fazura jelita (ori) & si jelik (dagu , pipi suntik tu) ….agak2 la nara oii!

  21. Burberry says:

    fazura yang hot dan gorgeous…

  22. Fazura plastik says:

    Fazura plastik bergaya ala2 classy. Kalau google gambor dia, penuh dgn jantan, tunjuk lurah je! Idola la sgt!! I know who you are fazura, dgn peminat kau boleh la blagak baik,ustazah jadian!!! Puiii!!!

  23. Mirai Suenaga says:

    Haruslah FAZURA!! Kami tak suka orang yang berbau Hamis (Jalikha)… hahahahhh

  24. huhhu says:

    PERCAYELAH, DUE2 XCANTEK BILE X MEKAP…
    MAK SKE YG NATURAL BEAUTY AJER..AHAKS

  25. NoeNor says:

    Fazura..aku dah tengok ko nye video tutttttt….

  26. Gee says:

    Mesti bangga Nani Rostam anak dia semakin bersinau2…Dah mmg itu pon impian dia..kih kih…

    Btw…Fazura jauh lagi lawa…

  27. johorians says:

    weh fazura ni dh x cinta2 ngn TMJ dh ker ek?

  28. ustazah pilihan says:

    X lawa Dua2 dedah aurat..

  29. kui3 says:

    x kisah la fazura ke hanis zalika ke yg penting ade alex yoong..lama x nmpak la mamat hensem tu ;p

  30. SAYA LELAKI says:

    syukran dan terima kasih pd yg bagi nasihat dan pd yg memerli saya tadi…saya sengaja berkata begitu utk melihat reaksi kalian…nampaknya lebih ramai yg memerli :)

  31. mulut celupar says:

    entah kenapa aku geli tgok hanis jalika ni..xminat hanis.

  32. jemah says:

    abg nara ni asik copy paste je…..tak keluar langsung cari story, semuanya GOOGLE =.=”

    • lala says:

      ko ingt nara tu wrtawan gosip ke?Dh sah2 dye tu blogger msti la copy paste…ko tau nara tu copy paste ko msuk jgk blog dye..plastik r ko ni

  33. Anonymous says:

    vivy yusof :)

  34. saya lalala... says:

    dedua pun cantik… anugerah Allah yg tak boleh disangkal…

  35. ariyana says:

    Hamis Jalikha tuh tak payah la nak tunjuk childish sgt..most of her pic mesti nak buat muka tak semenggah tuh..duck face la..mata juling..budget lawa la wlaupun buat muka huduh gitu..makin tak cntik adela…beriye tulis kt status FB aritu tak nak dh buat muka duck face..rambut hitam..fakta dan hakikatnye HAMPEH..!!

  36. Zed Zaidi perasan dirinya ALIM says:

    Yg mcm ni , ko xnak komen Zed?

  37. zara says:

    dua2 cantik coz ciptaan ALLAH manade yg x lawa.
    nampaknya kalian2 semua dgn sengaja telah menghina sebaik2 ciptaan Allah iaitu manusia. fikir2kan :)

  38. Anonymous says:

    of coz fazura…..xyah berminggu2 bang nara kurg seminit aku dah bleh bg jwpn…
    xde taste lsg bang nara ni….
    mn sm fazura dgn sape pompuan tu..punyalh biasa je nm pon sush nk ingat…,

  39. Anonymous says:

    fazura da barai..nak wat pe

  40. malebes says:

    Dua2 pun tak menarik. 1 plastik, 1 tak matang. Dah penah tgk 2 org pmpuan ni kat lua takde la gojes ke, aura ke, cantik meletop mana pun. Yg bebetul cantik artis penah aku tgk tanpa mekap adalah sofea jane, norjuma, diana danielle dan amber chia. Mmg meletop.. Humble. Fazura tak mekap dgn bibir hitamnye, muka pucat lesu, eyebags. Dan aku tak minat sbb byk kontroversi. Hanis zalikha lak gedik sgt, cuma sense of humor dia bleh la gak menghiburkan org. K la tu.

  41. saya.... says:

    sorg beauty but skola x abes….and sorg lg beauty with the brain (educated la)…..you guys choose la…

  42. me says:

    sorg beauty but skola x abes n sorg lg beauty with the brain (educated la)…..you guys choose la….hehehe…duckface or being childish? what you expect with a girl yg br nak msuk 22/23 taun….come on la…..at least xde kes gaduh kat club..lalallalaa~~~~

    • ... says:

      yang penting menang kes..sekian

      • Anonymous says:

        hi hanis ..kesian u terpaksa menangkan diri sendiri..hehee…anyway nama u suam suam kuku jer..ramai org tak kenal banding fazura..sory lah, u memang tak layak nak compare ngan fazura,,layak tanding ngan budak sekolah yg nak tarik perhatian jer..bye..

    • gg says:

      educated la sangat kan?? setakat diploma je..well…bukan nak memperkecilkan diploma tuh…tp nak kata educated tuh..aku tak setuju…kalo PhD..then baru ok..

      • gaga says:

        phd pon belum tentu ‘educated’ kalau perangai tak semenggah…*statement ini takde kena mengena ngan tajuk.

      • hidayah says:

        dua dua cantik, tapi yang pasal hanis tu, average pointer dia hampir 4.0 every sem. kau ade? mengata orang memang sedap sangat,sendiri silap memang xnampak. kesian kesian, dapat kepuasan,dapat dosa, hehe, seronok?

  43. fazura dan hanis kedua2nya masam says:

    Tak payah tunggu berminggu2,hari ni jugak aku boleh buat pilihan.kedua2nya aku tak berkenan..fazura bajet cantik,hanis lg2lah perasan lawa!sesuai untuk stok2 busuk je

  44. farahain says:

    suke sangat kat kak fazura :)

  45. Teja says:

    Confirm pilih Fazura seba Hanis Zalikha macam perasan bagus sikit la..Hanis tak lawa sgt..personal opinion..and lagi mani and elok if Fazura bertudung..lagi cantik peribadinye…

  46. helljay says:

    cantik2 pun berak busuk jugak..huwhuw jgn marah na

  47. Mirai Suenaga says:

    Yea…aku dapat simpulkan yang kat sini ramai haters Hamis Jalikha. hahahahahhh… padan muka ko Hamis oiiii…

  48. rynna says:

    xpela hanis aku usha blog ko ok ape.. byk information aku tengok, muka pon boleh tahan, tinggi lampai, even diorang kutuk ko childish aku rasa ko ok je, maybe diorang x kenal ko kot, nmpk sgt ramai jeles kt ko hanis, x pe ko buat baik je ngan org keliling lantak la diorang nk kutuk apa pon janji aku suka pavlova auty nani.. nnti sy order lg ye aunty….

    • Gedik santai says:

      Aku rasa ramai yg tak suka hanis disebabkan mak dia…sikit punyer berlagak mak dia si nani rostam tuh..puji anak berbakul2…kutuk org boleh pulak!! Yg paling tak boleh blah bila si anak2 pon menyokong tindakan mak…

      Mmmm..nasib ko lah Hanis. Btw, blog ko semakin lama semakin tak best! Iklan iklan iklan..berlakon pon lagi la hampeh. Ko dok dendiam je tak leh ke? kih kih..

  49. rahsia says:

    pernah jmpa hanis.. mmg budget fofular minah tu.. jln mm poyo semua org tgk dia.. perasan btl.. pernah jmpa fazura kt isetan klcc.. wpun dia x la frenly tp dia x budget fofular la mcm di hanis.. hikhik

  50. D says:

    hanis zalikha ni yg try nak cilok kamal adli tu kann??laa ni dgr ura2 rapat dgn hairul apa tah..dah clash dah pun dgn awek dia yg dah bertahun2 dating tu

  51. ika says:

    klu aku lelaki, immediately aku pilih fazura.. i lap u fazura

  52. kurakura says:

    saya satu uni dgn hanis dulu.n satu kolej. kolej zamrud. hanis mmg stail jalan tak pandang orang and nak kawan yang cantik n pandai n kaya stail2 dia jeee

    • btol3 says:

      sma lh beb..uitm sgmt gk..gua tgk dy ni kekwat smcm je..kwn ak pnh chat ng dy kt fb,sombong gler

  53. Lols says:

    Bukan nak sokong mana2, tapi nak tegur kat org yg ingat senang jer nak dapat CGPA dekat 4.0 untuk kursus business. Lawak la korang. Ko ingat senang ker nak dapat GPA yg tinggi every sem utk kursus business? Jawapn exam dan assignment bukannya boleh main hafal sebijik2 dek oiiii.. kena ada critical thinking sumer tuh. Org tak masuk U jer yg akan cakap begitu… ataupun org yg perasan dia bijak drpd budak lain sb dia amik kursus law-engine-etc. Kesian.

    • me says:

      memang iyer pon cos engineering tu lebih susah dari bussiness…fakta!!

      • Anonymous says:

        Sokong. Yg result spm cukup2 pun still boleh masuk ipta, tp kos ape? Bisnes, akaun, ade result so so bleh amik medic, engineering? Xde kn? Fikir2 kn lah…

  54. hamisah says:

    Dulu slalungak bace blog hanis tu tp lame2 cm meluat lak ngan dia. Suka nk up diri. Pss2 ngan blog mak dia, lagilah belagak gila. Kalau tab 10.1 ni bkk blog nani rostam mmg penuh 1 screen muka mak nani tu je. N mcm2 lg la lagaknya tu. Menyampah!

    • tempe says:

      klau dah balek dari umrah pn still tempek muka besar2 kat header, paham2 je lah. mkcik nani, kubur kata mari, dunia kata pergi.

  55. lady d says:

    masa aku kat uitm segamat pernah duduk semeja dengan hanis ni…biasa je..tak de la cantik mane…

  56. dfdsf says:

    fazura aku kenal..

    hanis zalaikha ni sapa…arts suam2 kuku ke artis jual body…kl jual body aku nak try la…rm50 1 rould boleh ka…

  57. hanisz says:

    Nara tolong bgtau hanis, ramai xsuke die. N mak die terutamanya.

  58. bla bla says:

    hodoh bla betul bla dia bla tu

  59. lemak santan says:

    kakakakakah