Written by AbangNara | March 4th, 2013

Nama Nur Fazura sememangnya sudah dikenali di dalam dunia hiburan Malaysia. Sementara itu, Hanis Zalikha adalah bintang baru yang kini namanya semakin disebut-sebut oleh banyak pihak.

fazura hanis

Kedua-duanya telah hadir ke malam Bella Awards baru-baru ini. Dan kedua-duanya nampak sangat menawan di dalam pakaian masing-masing. Rasanya kalau seorang lelaki disuruh membuat pilihan antara Fazura dan Hanis, pasti mengambil masa berminggu-minggu.

fazura hanis

10 lagi gambar kedua-dua cantik manis Fazura dan Hanis Zalikha dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Fazura dan Instagram Hanis Zalikha.

fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis
fazura hanis

Baca Yang Ini Pulak:-

116 responses to (12 GAMBAR)Nur Fazura Dan Hanis Zalikha Di Bella Awards

  1. orang says:

    Fazuraaaa…I LOVE YOUUU

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 116 Thumb down 19
    • aNak Hayam says:

      fazura tetap cantik…itulah hakikatnya….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 144 Thumb down 12
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 95
        • lips says:

          hanis tak cantik pun.so so saje..harap tinggi n n suka pakai seluar ketat nak nampak kemaluan..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 189 Thumb down 34
        • nugget says:

          pic nazim othman dgn nabila dally yg zaman bila tu ko letak nara oiiii

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 98 Thumb down 1
        • Tua says:

          Tua pun kalau dah cantik, cantik jgk.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 3
        • dua2 tak cantik kerana mendedahkan aurat.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 23
        • Olga says:

          SENGALNYA AYAT KO NARA!
          “Kalau disuruh pilih antara dua, mesti mana2 lelaki akan ambil masa seminggu utk buat keputusan”…

          ITU UNTUK LELAKI BOMBOY MCM TM* TU! KALAU LELAKI YG CERDIK DIA X PANDANG RUPA, BETIS ATAU PEHA! PANDANG PADA AGAMANYA! X PAYAH AMIK MASA LAMA!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 95 Thumb down 7
        • Anonymous says:

          apesal ak tengok gmba ke9 n ke 11, ak mcm penah tgk la baju yg pmpuan tu pakai. yg kaler hijau turqoise tu. mcm penah dipakai lisa surihani mase maharaja lawak mega baru2 ni. final kot xsilap.

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • mata keranjang says:

        aku rasa cantik lagi ketiak fazura dari hanis zulaika,. sory lah,,.kalau mereka apply kerja kat istana, fazura layak jadi girlfren,, hanis zulaika jadi pencuci pinggan kat dapur jer boleh lah..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 135 Thumb down 15
        • suka Sabree Abu says:

          woww..alex yoong laa..
          hemsem..
          err, x minat hanis zalikha, xde lah cantik mana..
          belakon pun kayu je..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 137 Thumb down 7
        • akak jujur, dik says:

          tak ska mak dia.lebih sudu dari kuah.
          suruh anak jadi artis,berckp depan kamera, utk tingkatkn konfiden level?apekah?? byk cara lain bleh tngkatkan konfiden level, makcik nani.
          tak perlu jadi artis pun takpe.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 1
    • kakak neelofa says:

      walaupun nan ado nk jd sultanah…tp fazura tetap gojes tebabowwww…..

      makin kembang kuncuplah idung kak nani rostam tgk anak dara dia bersinar2…..kak nani dh blk umrah ke lom?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 94 Thumb down 5
    • kak timah says:

      apasal gambar nazim othman ngn nabila dally ada sekali???????nara ni xkenal artis ke?????

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
    • bebe says:

      salam..abg nara punya citer agak boring kebelakangan ni..jgn buat peminat blog abg nara larik2 cri news terkini kt blog org ln…ehemmm abg nara cer tgk blog myartis sal azharina….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 9
      • suka Sabree Abu says:

        @bebe
        hang datang gak sini..
        aku datang sini elok ja, ke aku ni memboringkan aku pun xtau..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
    • r89 says:

      Kenapa muka hanis nampak mcm pondan. Tu yang dia kata lawa si jawa tak sedar diri. Berlakon kayu bajet berlakon bagus.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 6
  2. ohh feening.. says:

    sorg jelita yg lg sorg happy go lucky, i like!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 33 Thumb down 37
  3. anonymous says:

    ye…cilok, jgn tak cilok

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  4. unknown says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 17
  5. ...................... says:

    sy lebih suka fazuraaaaa…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 2
  6. Halili says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 120
  7. orang says:

    Fazuraaaa…I LOVE YOUU

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 8
  8. biaq pi jalah says:

    byase je…rmai lg yg lbih cntik kt luar sane. natural beauty lg.cume x jd artis je.ha3..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 4
  9. Anonymous says:

    of cozlah kak Faz lagi ayu & menawan :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 5
  10. ALOHA says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 60
  11. kasabian says:

    dua2 gua tak pilih

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 9
  12. ahkak puaka says:

    DUA2 POYO. DUA2 CKP X SERUPA BIKIN. YG SEKOR CKP DAH XNK BERLAKON LG, TP BERLAKON JUGAK. YG SEKOR CKP XKN BERLAKON SBB NK BLOGGING JER, TP TUPTAP DAH JD PELAKON FILEM LG.. SI HANIS NI MCM BGS.. MAK DIA PUN SAMA. HAMPESSSS

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 30
    • Anonymous says:

      ahkak puaka a.k.a ateekaamer
      yang di block oleh fazura kat instagram
      tu yang meroyan lebih

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 5
    • kamu says:

      siapa mak si hanis nee???

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. iphoneuser says:

    Semoga allah swt bukakan hati mereka berhijab..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 2
  14. hanny blingbling says:

    nampak alex yoong aje..hahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
  15. lala says:

    hanis ni biasa2 aje mukanya. berlakon pun macam kayu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 4
  16. Ustaz Jadi-jadian says:

    Dua2 aku tak pilih. Aku pilih Ustazah Jadi-jadian.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 4
  17. org melayu says:

    anugerah syok sendiri….n katenye utk org2 yg urban….pppuuuiiihhhhh!!!!syiaall llaaaaa………..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
  18. suka memehati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 89
    • combi says:

      nape aku rase komen ni dr si hanis ni sendiri? hanis..ko komen bila diri ek…ewwww!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 5
  19. SAYA LELAKI says:

    saya seorang lelaki dan sy tak kan pilih mereka…saya cari yang bertudung…mungkin bakal isteri boleh bnatu saya sedikit demi sedikit tentang agama sebab saya seorang yang agak naif tentang agama :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 16
    • Anonymous says:

      kpd ‘saya lelaki’…awak jgn risau.saya yakin mereka berdua pun takkan pilih awak sebagai suami.lebih baik awak pi nikah dgn ustazah jadian.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 17
      • Anonymous says:

        hahahaha…syok sendiri mcm lah dorang nk plih die jd laki..ustazah jadian 2 klu ko nak amek laa..xde spe nk rebutkn..bg free je..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 5
        • cik katty pinggang kerengga says:

          eleh hari tu ckp nk berbini ramai, org pompuan x paham keinginan lelaki lah..alih2 skrg nk cari yg alim, ye memang x salah tp sape pulak nk paham perasaan pompuan

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • saya perempuan says:

      saya lelaki – improve yourself 1st sbb awak yang kena jadi imam di rumah.. can start learn now from ustaz ke sekolah agama ke.. x yah tunggu pompuan nk ajar u. patutnyer lelaki la yg bimbing isteri.. ni lain laks.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 5
    • keledek says:

      aku tak tau org lain, tapi aku rasa ‘saya lelaki’ ni perempuan. lelaki yg betul mane la nak cakap gni, apatah lagi kat blog gosip. dorg simpan dalam hati sudah.. ni perempuan yg dengki dgn kaum sendiri. seeddiiihhh sgt ke hidup kau ni noks!?? adoii naif pasal agama, tak payah nak tunggu bini ke, laki ke yg bantu. sendiri boleh usaha. kalo xde org nak ajar, buku agama belambak kat kedai buku. antara nak tak nak je

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • pui says:

      ustaz jadian..blog ni bkn utk ko….

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      poyo je lebih!nak cari yang bertudung koNON!nak yang perfect je.kau tu SOLAT CUKUP X?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. beauty & the beast says:

    abg nara je kot amek masa berminggu2 nak pilih antara fazura & haniz. aku rasa sah2 org pilih fazura sekali pandang jer !sah2 kot si fazura jelita (ori) & si jelik (dagu , pipi suntik tu) ….agak2 la nara oii!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 7
  21. Burberry says:

    fazura yang hot dan gorgeous…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
  22. Fazura plastik says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 33
  23. Mirai Suenaga says:

    Haruslah FAZURA!! Kami tak suka orang yang berbau Hamis (Jalikha)… hahahahhh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 4
  24. huhhu says:

    PERCAYELAH, DUE2 XCANTEK BILE X MEKAP…
    MAK SKE YG NATURAL BEAUTY AJER..AHAKS

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 11
  25. NoeNor says:

    Fazura..aku dah tengok ko nye video tutttttt….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 14
    • LAN TODAK says:

      “NoeNor” video ape??? share r. klaw btol la ko ni ckp x poyo an.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  26. Gee says:

    Mesti bangga Nani Rostam anak dia semakin bersinau2…Dah mmg itu pon impian dia..kih kih…

    Btw…Fazura jauh lagi lawa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 5
  27. johorians says:

    weh fazura ni dh x cinta2 ngn TMJ dh ker ek?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  28. ustazah pilihan says:

    X lawa Dua2 dedah aurat..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 9
  29. kui3 says:

    x kisah la fazura ke hanis zalika ke yg penting ade alex yoong..lama x nmpak la mamat hensem tu ;p

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  30. SAYA LELAKI says:

    syukran dan terima kasih pd yg bagi nasihat dan pd yg memerli saya tadi…saya sengaja berkata begitu utk melihat reaksi kalian…nampaknya lebih ramai yg memerli :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 13
  31. mulut celupar says:

    entah kenapa aku geli tgok hanis jalika ni..xminat hanis.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 2
  32. jemah says:

    abg nara ni asik copy paste je…..tak keluar langsung cari story, semuanya GOOGLE =.=”

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • lala says:

      ko ingt nara tu wrtawan gosip ke?Dh sah2 dye tu blogger msti la copy paste…ko tau nara tu copy paste ko msuk jgk blog dye..plastik r ko ni

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  33. Anonymous says:

    vivy yusof :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 15
  34. saya lalala... says:

    dedua pun cantik… anugerah Allah yg tak boleh disangkal…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 12
  35. ariyana says:

    Hamis Jalikha tuh tak payah la nak tunjuk childish sgt..most of her pic mesti nak buat muka tak semenggah tuh..duck face la..mata juling..budget lawa la wlaupun buat muka huduh gitu..makin tak cntik adela…beriye tulis kt status FB aritu tak nak dh buat muka duck face..rambut hitam..fakta dan hakikatnye HAMPEH..!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 2
  36. Zed Zaidi perasan dirinya ALIM says:

    Yg mcm ni , ko xnak komen Zed?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  37. zara says:

    dua2 cantik coz ciptaan ALLAH manade yg x lawa.
    nampaknya kalian2 semua dgn sengaja telah menghina sebaik2 ciptaan Allah iaitu manusia. fikir2kan :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  38. Anonymous says:

    of coz fazura…..xyah berminggu2 bang nara kurg seminit aku dah bleh bg jwpn…
    xde taste lsg bang nara ni….
    mn sm fazura dgn sape pompuan tu..punyalh biasa je nm pon sush nk ingat…,

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  39. Anonymous says:

    fazura da barai..nak wat pe

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 13
  40. malebes says:

    Dua2 pun tak menarik. 1 plastik, 1 tak matang. Dah penah tgk 2 org pmpuan ni kat lua takde la gojes ke, aura ke, cantik meletop mana pun. Yg bebetul cantik artis penah aku tgk tanpa mekap adalah sofea jane, norjuma, diana danielle dan amber chia. Mmg meletop.. Humble. Fazura tak mekap dgn bibir hitamnye, muka pucat lesu, eyebags. Dan aku tak minat sbb byk kontroversi. Hanis zalikha lak gedik sgt, cuma sense of humor dia bleh la gak menghiburkan org. K la tu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
  41. saya.... says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 20
  42. me says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 22
    • ... says:

      yang penting menang kes..sekian

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        hi hanis ..kesian u terpaksa menangkan diri sendiri..hehee…anyway nama u suam suam kuku jer..ramai org tak kenal banding fazura..sory lah, u memang tak layak nak compare ngan fazura,,layak tanding ngan budak sekolah yg nak tarik perhatian jer..bye..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
    • gg says:

      educated la sangat kan?? setakat diploma je..well…bukan nak memperkecilkan diploma tuh…tp nak kata educated tuh..aku tak setuju…kalo PhD..then baru ok..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
      • gaga says:

        phd pon belum tentu ‘educated’ kalau perangai tak semenggah…*statement ini takde kena mengena ngan tajuk.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
      • hidayah says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 20
        • Anonymous says:

          course ape je? law? engineering? hello business je kot. hahaha *sorry bukan nak kutuk budak business*

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 7
        • averagejane says:

          aku pun hampir 4.0 every sem. takde siapa kata aku educated pun.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          DIPLOMA IN BUSINESS JE KOT. KAHKAHKAHKAHKAHAKAH PERASANNN

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  43. fazura dan hanis kedua2nya masam says:

    Tak payah tunggu berminggu2,hari ni jugak aku boleh buat pilihan.kedua2nya aku tak berkenan..fazura bajet cantik,hanis lg2lah perasan lawa!sesuai untuk stok2 busuk je

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  44. farahain says:

    suke sangat kat kak fazura :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  45. Teja says:

    Confirm pilih Fazura seba Hanis Zalikha macam perasan bagus sikit la..Hanis tak lawa sgt..personal opinion..and lagi mani and elok if Fazura bertudung..lagi cantik peribadinye…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  46. helljay says:

    cantik2 pun berak busuk jugak..huwhuw jgn marah na

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  47. Mirai Suenaga says:

    Yea…aku dapat simpulkan yang kat sini ramai haters Hamis Jalikha. hahahahahhh… padan muka ko Hamis oiiii…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  48. rynna says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 24
    • Gedik santai says:

      Aku rasa ramai yg tak suka hanis disebabkan mak dia…sikit punyer berlagak mak dia si nani rostam tuh..puji anak berbakul2…kutuk org boleh pulak!! Yg paling tak boleh blah bila si anak2 pon menyokong tindakan mak…

      Mmmm..nasib ko lah Hanis. Btw, blog ko semakin lama semakin tak best! Iklan iklan iklan..berlakon pon lagi la hampeh. Ko dok dendiam je tak leh ke? kih kih..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
  49. rahsia says:

    pernah jmpa hanis.. mmg budget fofular minah tu.. jln mm poyo semua org tgk dia.. perasan btl.. pernah jmpa fazura kt isetan klcc.. wpun dia x la frenly tp dia x budget fofular la mcm di hanis.. hikhik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  50. D says:

    hanis zalikha ni yg try nak cilok kamal adli tu kann??laa ni dgr ura2 rapat dgn hairul apa tah..dah clash dah pun dgn awek dia yg dah bertahun2 dating tu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  51. ika says:

    klu aku lelaki, immediately aku pilih fazura.. i lap u fazura

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  52. kurakura says:

    saya satu uni dgn hanis dulu.n satu kolej. kolej zamrud. hanis mmg stail jalan tak pandang orang and nak kawan yang cantik n pandai n kaya stail2 dia jeee

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • btol3 says:

      sma lh beb..uitm sgmt gk..gua tgk dy ni kekwat smcm je..kwn ak pnh chat ng dy kt fb,sombong gler

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Lols says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 16
    • me says:

      memang iyer pon cos engineering tu lebih susah dari bussiness…fakta!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Sokong. Yg result spm cukup2 pun still boleh masuk ipta, tp kos ape? Bisnes, akaun, ade result so so bleh amik medic, engineering? Xde kn? Fikir2 kn lah…

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  54. hamisah says:

    Dulu slalungak bace blog hanis tu tp lame2 cm meluat lak ngan dia. Suka nk up diri. Pss2 ngan blog mak dia, lagilah belagak gila. Kalau tab 10.1 ni bkk blog nani rostam mmg penuh 1 screen muka mak nani tu je. N mcm2 lg la lagaknya tu. Menyampah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • tempe says:

      klau dah balek dari umrah pn still tempek muka besar2 kat header, paham2 je lah. mkcik nani, kubur kata mari, dunia kata pergi.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  55. lady d says:

    masa aku kat uitm segamat pernah duduk semeja dengan hanis ni…biasa je..tak de la cantik mane…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  56. dfdsf says:

    fazura aku kenal..

    hanis zalaikha ni sapa…arts suam2 kuku ke artis jual body…kl jual body aku nak try la…rm50 1 rould boleh ka…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  57. hanisz says:

    Nara tolong bgtau hanis, ramai xsuke die. N mak die terutamanya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  58. bla bla says:

    hodoh bla betul bla dia bla tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. lemak santan says:

    kakakakakah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0