Written by AbangNara | October 1st, 2012

Semalam telah pun berlangsung majlis pencarian covergirl untuk majalah Nur dan Dara.com. Kesemua peserta yang berjaya ke final memang comel-comel belaka. Paling penting, keayuan dan kecantikan mereka terserlah di dalam busana muslimah yang diperagakan.

lynda roslan

Salah seorang peserta finalis majlis ini ialah tak lain tak bukan artis Metrowealth Pictures, Lynda Roslan. Walaupun gagal merangkul kejuaraan, busana muslimah yang dipakai oleh Lynda Roslan telah dinobatkan sebagai “Best Dress”. Memang cantik pun busana tersebut.

lynda roslan

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada semua pemenang. Kepada penganjur, semoga pertandingan sebegini dapat diteruskan di masa hadapan. Lagi 10 gambar Lynda Roslan di majlis pencarian covergirl majalah Nur dan Dara.com dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada MIG Online.

lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan
lynda roslan

40 responses to (12 GAMBAR)Lynda Roslan Di Majlis Pencarian Covergirl Majalah Nur & Dara.com

  1. missglamour says:

    ayu + sopan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • JJ says:

      Ni pertandingan ratu cantik bertudung ke?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 0
    • Olga says:

      pertandingan ratu2 mcm ni bukan dah diharamkan ke? apelah wanita dijadikan subjek!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 3
      • danila says:

        ramai lg perempuan kt luar yg lebih cantik dan ayu drp diaorg ni…
        klau rasa diri tu cantik bersyukur la.. jgn ditayang2 sgt kecantikan tu pada umum terutamanya masuk pertandingan2 mcm ni.. wlaupun bertudung litup tp ttp tak elok menayang diri dikhalayak ramai mcm ni… perempuan mesti ada sifat malu… jgn terlalu nak menonjolkan diri terutama dlm bidang peragaan ni…
        klau rasa nak menonjol, tonjolkan bakat2 lain seperti dlm penulisan, seni rekaan. ataupun tonjolkan diri dlm pencapaian akademik, dlm kebajikan. tu baru la layak disanjung.. klau stakat inter frame tayang muka yg ditampal mekap berkilo tu takde maknenye…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
  2. osyen says:

    cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  3. hmmm says:

    sape plak ni..x knal pon…,,,xperlu kotttttttttt

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 3
  4. bunga says:

    ni model radiusite la….g google search radiusite,spe yg suke beli tudung on9 tau la kot

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
  5. jaijan says:

    tgk sini.
    http://www.aizulmarcello.com/2012/07/photoshoot-hijab-with-radiusite.html
    cun sgt2 cik lynda ni.
    tapi.. nak kawin dh..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  6. zaza shahri says:

    siapa designer bju utk gamba lynda yang atas skali tu ye?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. minah says:

    oh my… lawa.. girlpreng aizul marcello.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  8. jaijan says:

    she’s getting married.
    bertuah si aizul.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  9. Prince Noob says:

    kenapa masam sangat senyum la sikit

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  10. LOL says:

    kalau make up semua boleh lawa. termasuklah lynda ni..:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      dia memang natural lawa, tak payah mekap tebal gitu pun lawa.
      pertandingan gini,, memang lah MUA mekapkan tebal.
      pffftt~

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 9
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      biase jela lynda ni..nak kate jelita cantik gile x kot..manis la orangnye..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  11. dL says:

    lynda nampak nebes!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. ah cun sgt la tuh! says:

    aku ase klu model2 hijab ni wanie rosli lg cun dr lynda ni..body pon mantap.. xknal? cer gugel tgokkkk cun ke x cun..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
    • huhu says:

      dah tengok dah wnie rosli tu.. mana ada lawa sangat..biasa jer..lagi lawa lynda ni..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  13. Jeng jeng jeng says:

    Dia ni berlakon kayu..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • geng lynda says:

      mcm laaa ko terrer blakon sgt! cer blakon tgk!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • geng lynda ni bodo ke apo? says:

        lynda ni pelakon..tp berlakon mcm kayu… jeng2 yg komen kat ats tu tukang kebun,ko suh die belakon mmg la lebih drp batang kayu..cer ko suh die berkebun barulah kena..bodostos

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  14. timah says:

    tak kenal pun dgn lynda roslan ni..huhu..nape tayang die yg tak menang..logik kalau nk tayang pemenang Dara.com ..ni tayang yg tak menang..wat pe..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  15. jenab says:

    saudari saudari, awak memang cantik. sangat cantik. Tapi hanya di mata manusia. Sedangkan yang Maha Kuasa tak pernah memandang rupa atau pun bentuk tubuh kita. saudari, cantik luaran takkan pernah kekal abadi. saat ni, boleh la nak berbangga bangga dengan kecantikan yang dimiliki. kemain lagi dok tayang sana sini konon kononnya mensyukuri nikmat illahi. Mensyukuri kecantikan bukanlah dengan cara mempamerkan gambar atau membandingkan rupa, sedangkan hakikatnya wajah itu bukan milik kita.tak rasa rimas ke wajahmu itu ditayang dan dipandang lelaki berhari hari. tu tak kira lelaki yang berimaginasi tinggi lagi.bahaya kot.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  16. MARYam says:

    gila makeup 10 inci tebal.. tudung pon ada yang macam yuna tuh. xda pon yg komplen.. bias gila anda semua.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. wawa says:

    suker tgk cara lynda pakai tudung n jd duta utk radiusite

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. Bernas says:

    Abg nara kenapa tak siarkan berita yg lebih menarik? Sepatutnya carilah juara atau naib juara yg berjaya kalahkan lynda ni. Sbb ini iq dan personaliti competition .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. tulip says:

    gurlfrend aizul marcello lorh !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Azizah Azizi says:

    Sbb Lynda ni artis thts y beautiful nara highlight…ala…bru berlakon sekali mmng la keras nnti dh pndai ok je la dia berlakon…take time uolls…beautiful nara highlight la yg juara (Ameera Zaini) – duta Al-Humaira Contemporary, naib juara (Rafieda Razuan) – pelajar PhD + bakal doktor dlm bidang sains dan tempat ketiga (Nurul Asyikim) – pelajar komunikasi UPM + praktikal di TV3 skrng ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. nil blogger says:

    wahh teringinn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0