Written by AbangNara | February 6th, 2015

Hai romantiknyalah bakal pengantin baru kita ini. Seronok melihat kegembiraan yang terpancar di wajah mereka. Seronok juga melihat mereka bercuti di kota London dan Paris sambil ditemani keluarga tercinta. Memang kedua-dua tempat idaman Abang Nara tue. Daripada apa yang Abang Nara lihat di laman sosial Hanis, nampak gaya macam mereka mencari barang untuk dijadikan hantaran. Amboi, amboi,amboi. Memang dah dekat lah tue tarikh.

hanis zalikha hairul

Menariknya juga apabila ada satu ‘pose’ Hairul Azreen berlatarbelakangkan Eiffel Tower dengan sebuah vespa. Ini dah macam gambar pra perkahwinan dah nie. Smart pun smart. Mungkin ada kejutan yang bakal dipaparkan oleh mereka berdua nanti. Sama-samalah kita nantikan. Yang penting memang kelas kalau ambil gambar pra perkahwinan di Paris. Kota romantik tue.hanis zalikha hairul

Selamat membeli-belah diucapkan kepada Hanis Zalikha dan Hairul Azreen. Balik tolong beli fridge magnet untuk Abang Nara ye. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


hanis zalikha hairul
hanis zalikha hairul

hanis zalikha hairul

hanis zalikha hairul

hanis zalikha hairul

hanis zalikha hairul

hanis zalikha hairul

hanis zalikha hairul
hanis zalikha hairul
hanis zalikha hairul

85 responses to (12 GAMBAR)Hairul Azreen & Hanis Zalikha Di Kota London & Paris

  1. kejong says:

    memang style sekarang ke bila berkawan…bertunang mak bapak bg korang gi jalan2 berdua tanpa ikatan…. kalau mak bapak aku mau kena terajang agaknye…. pelik…peliharalah keturunanku….#risau#

    ini bukan perkembangan positif… ke aku ni kolot sgt????

    0

    0
    • x says:

      x baca ke kan dah tulis family pun ikut sekali.

      0

      0
      • kejong says:

        x kira la….aku tanya sebab mak bapak aku mmg x kan bg punya.. sbb tu rasa hairan… belum kawin kan…kalau dah x kisah le… aku dulu nak gi umah bakal mertua pun tak boleh… (mungkin aku ni kolot kot) tapi aku berbangga sebab aku dididik macam gitu… maruah kot…. mcm lagu hijjaz tu… puteriku sayang

        0

        0
        • anna says:

          betul..dan cara org tua dulu2 sgt pandai jaga anak.. ikut tunang nek motor x boleh.. apa lagi bertandang.. masa lepas nikah siap check menantu tu anak dara ataupun dah barai.. itu budaya dulu2, tp seiring dgn kehendak agama yg mementingkan kesucian diri dan perintah agama.. pandai2 lah nak pilih zaman skrg ni nak modern atau kolot

          0

          0
        • Anonymous says:

          dato sm salim
          dulu lain sekarang lain jeng jeng jeng

          0

          0
        • puter says:

          mak bapak ko kuno kot..x kan la mak bapak dia nak bg anak dara dia kna cium peluk bahalol..at least anak dia jujur sbb dating depan mak bapak..dari ko mulut macam longkang..tau nak kutuk orang je…jaga tepi kain sendiri je

          0

          0
        • Nani says:

          @anna
          macam mana nak check menantu ada dara ke tak ?

          0

          0
        • Nextpls says:

          Pasangan tak cukup umur ni buat apa dijadikan bahan gosip? Next pls

          0

          0
        • anna says:

          Nani… typical org dulu2, bentang kain putih dkt cadar, ada kesan darah, dara lah tu.. skrg, nak kesan ada dara ke tidak, berdasarkan cara dia bergaul. Hanya org2 yg arif ja tahu.,, yg dara akan bertemu teruna, yg penzina akan bertemu dgn pnzina. tu kan janji tuhan. Wallahualam, bg yg dah bertaubat nasuha, masih ada peluang yg besar.. sya x brapa arif sgt, tp sesetengah org2 tua masih mengamalkan adat tu.. adakalanya x menjadi sbb beberapa faktor biology…

          0

          0
        • Damia non purple xde dara says:

          wait..chek dara? buka kangkang korek ka? hahahaaa..minx simpang aku jd mnantu ko annna…gila ke apa mertua mcm tu

          0

          0
        • anna says:

          Tapi kan, wanita2 yg benar2 suci cukup menjaga pergaulannya dgn lelaki, Tidak bebas bertepuk tampar. Tau mnjaga maruah keluarga.. dan taat agama.. (terkecuali la pada wanita2 mangsa rogol)

          0

          0
        • mz says:

          betul,mak bapa aku pun sama.Ms aku tunang pun tak bg sibuk nak bertandang rumah mertua.Lps kahwin baru boleh gi mana2 sama2. Kakak ipar pun sama gak.Mak dia pun tak bagi..Aku rs sbb taknak la nampak kita ini mcm murah sangat and terhegeh2.Orang tak cakap orang lelaki,tapi selalu kata perempuan mcm2. Yang dapat buruk confirm perempuan.

          0

          0
        • untuk kejong says:

          bagus lah berbangga dengan dapat didikan macam tu. itu tak dapat ini takdapat last last makan diri benci tgk org lain happy. good luck dgn gaya hidup hati busuk macamni hehe

          0

          0
        • batu giling ..Jngnlah mara kejong. says:

          Laa nape … nak marah kejong. Ikut masing2 lah. BG pon tak penah nak jeles pon org nak buat camtu. Parents BG open minded tp kenelah ada jg batasn klu nk buat ape2 pon. BG tinggal ngan 1st mom sbb mom BG da meninggal. Mase kecik. Akk BG ambik dr granny belah mom kandung sbb nk jaga agama. Jd BG bersyukur bnyk2. Kite hidop utk ape?. Kenelh ikut syariaat agamakan?. BG bkn alim, mase jnr highscl mmg nakal sgt. Akk and mom slalu mara tp bila dah remaja kenelh pikir sndri.Mara sbb syg BG takot esok bila BG mati sape nk tolong. Mom BG meninngal mude.

          0

          0
        • Erlina says:

          memang punnnn… hari tu mak aku nak pi kelantan ja pun, dia ajak aku.. pastu aku cakap jom bawa tunang aku sekali pi.. bapak aku terus tempelak “Tunggu kahwin dulu baru pi”.. dont worry u tak kolot!!

          0

          0
        • aku says:

          tapikan aku rasa takyah lar nak banding bandingkan family dulu dengan sekarang, nenek jiran aku ni dari dulu lagi dia tak pernah pun buat benda yang bentang kain putih tu semua. bagi dia anak dia lagi tau apa yang dia buat, and dia just nasihat apa yang betul and tak. dia kahwin dulu pun mak dia tak pernah buat mcm tu. kadang kadang maybe org tu teruk dulu and sekarang dia dah baik semua kesian kat org tu, mcm irma and diana amir, aku tak ckp diorang tak dara ke apa tapi maksud aku, tengok pergaulan diorang dulu mcm mana? mizz nina dulu? tengok sekarang diorang berubah. so aku rasa better takyah nak banding banding kan, parents dia mesti tau apa yang dia kena ajar anak dia, maybe parents kau didik mcm tu kat kau, parents diorang lain.

          0

          0
        • lulz says:

          Setuju. Belum kawin dh diusung kesana kemari. Let say kalau tak jadi? Tak ke malu? Ni skrg trend pra perkahwinan,majlis tunang besar besaran. Agaknya dh terlebih2 duit kot.. hmm

          0

          0
      • Anonymous says:

        mmg laa ade fmly y ikut..tp kt ni org islam..jg laa adab2…sbb dlm islam ade garis panduan even dh bertuang ke dh merisik ke still ade lg batasan2nya..bukan ape,time tgh hangat bercinta ni laa syaitan bertanduk sering membisikkan kate2 cinta dan menghias wanita itu nmpk lg cntk supaya nafsu kedua2 melonjak…lg satu antara faktor utamanya tktu2 nti bl dh slalu sgt berkepit dh hlg da kemanisan perkahwinan tu..yelaa..semua manis tu dh disedut time bercinta…segala bnde dh berkongsi sblm berkahwin,dh kahwin nti pe je y tggl..sbb tu klu tgk kes cerai berai skrg ni kebanyakan nye adlh berpunca dr sikap ‘SUDAH MUAK DAN BOSAN” dgn pasangan msg2…bercinta dl hmpr 10 thn kawen sthn-2 dh cerai…byk da kes camtu..bkn nk mendoakan y x baik tp jglah kesucian sblm kawen ni…cinta lps kawen tu lg indah…hati manusia sering berbolak-balik..skrg tgh syg gile2,sok2 lusa benci gile2…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Amende yg sampai syurga neraka nih? Gmbr org pegi bercuti dgn fmly pun smpai camtu sekali kena judge? Kt fb berlambak sampai nk termuntah aku tgk gmbr yg lebih daring. Kalau takat camni, come on la.. Mmg ada eh golongan manusia yg konon alim tp sbnrnye berselindung di balik nama agama je untuk judge org dgn niat untuk malukan dan downgrade org lain. Then ckp “kene la tegur sesama muslim” kononnye la.. Give me a break. Judge org mcm org tu post gmbr tgh kongkek pdhal bersentuhan pun tak.

        0

        0
      • Anonymous says:

        sekarang dah tak der dara cam normal gitu, teruna sekarang pun ramai berlambak dah tak teruna lagi, so equal-lah tu. nak cari yg dara pandai-pandailah nasiblah

        0

        0
    • jumptoconclusion says:

      excuse me, diorg bkn pergi berduaan, family diorg ikot sekali, jgn nak serkap jarang sangat ye

      0

      0
      • kejong says:

        sekarang pun aku ada anak dara… dan in shaa allah…aku akan ikut style mak bapak aku…takkannya nak bg gini walaupun berteman..esok dh kawin lantaklah korg nak gi mana pon… aku rasa maruah seorang wanita tu lg tinggi kot klu tak bebas gini… x rugi pon………………

        0

        0
        • anna says:

          Betul tu kejong.. Anak2 kita biarlah kolot.. xder nyer nak modern2 bagai..biarlah seadaannya selaras mana ketetapan agama

          0

          0
        • Anonymous says:

          Curigo aku dgn si KEJONG ni…kalau keturunan baik baik…tak kan pakai nama kurang molek ya tok? Entah entah kejong ni…kejong TERjilis kot…hik..hik..hik. Apa apa lah…maruah org, bukan kita yg kena jaga. Jaga ajer perlakuan sendiri ya cik kejong.

          0

          0
        • Kejong berie says:

          Apehal la kejong ni berie ngat kejong.. Rilek rilek.. nak emo sgt mende. bajet ko alim la.. kah3..ye betul mmg la xmanis klo asik ikot kehulu kehilir tanpa ikatan sah tp ko xyh nk berie emo ngat la…dgn family kot dorg g. dah sah2 la family ade xkn la dorg nk xsenonoh kan.. mmg ni bkn perkembangan baik. but please think positive. org berie ckp pasal org ni nt ank die plak yg bt cmtuu haaa… yg ptt skg ni ko bg nasihat jee xyah nk berie hokeyy..

          peace no war hahha.

          Aku bukan peminat hanis & hairul hahha

          0

          0
      • kelab anak dara says:

        muka hanis macam rela dalam keterpaksaan ajer…bercinta tak bermaksud girl tu setuju berkahwin. sekarang zaman moden. bercinta lain kahwin lain. mesti hanis masih tercari2 anak org kenamaan, kelau bernasib baik dapatlah suami mcam erin malek, cam eina azman…tapi apakan daya, si katik terlebih dulu melamar. hhehhehheee!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          tu jodoh namanya……………mana tahu in the future bakal suami dia dapat gelaran dato or jadi ahli perniagaan yang berjaya dan kaya raya.sekarang tak kaya & katik pun katiklah………..rezeki masing2

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon…bl kawen dh jodoh,dh bercerai jodoh x do..nk wat camne…ayat klise….pilihan kat tgn kita…mohon pd Allah..istikharah…x semestinya y dtg dl adlh y terbaik…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kenapa eh banyak yang mengata cam hanis tak rela kalau si hanis zalikha tak suka apasal dia terima. tak-kanlah dia tak ader otak utk fikir main terima ajer lamaran.

          0

          0
        • kelas mengaji says:

          mase kt gegas vegegas tuh pon muke hanis len mcm..cm dalam hati die ckp eee…mamat nih..wat malu aku je lamar aku tgh live..kene lah time..mk ayah hanis kan dH berkenan..ape kan daye…tgok lepas kawin nih…hanis nk ke x nk ade anak dengan katik nih..

          0

          0
    • anna says:

      Rasa dulu puas2 baru nikah… maaf bgini bukan amalam agama kita…. kolot x mengapa, jgn terlebih modern mcm ni..kononnya ada family, gambar family pon xda.. artis skrg semakin cheapsale..

      0

      0
    • Jemaima kawah bulan says:

      mana encik jawi oii?? masa girl tudung pelok korea,kecoh sgt..tu hahhh..pi smpai paris london..bgmbr mcm laki bini..eishhhh..phuwlekkk la…tngok drama filem tu en jawi…atau en jawi belum ber“jawi“ nii..

      0

      0
      • Anonymous says:

        jemaima kawah bulan..sbb tu laa diaorg ni g london…kot klu kat mesia,rmai pulak y kepoh2…kang ade y buat aduan kat jawi…kat london xde jawi..so bebas laa diorg nk berpeluk ke bercium ke beromen ke xdo org nk kisah..adoii laa ko ni…agak2 laa klu nk komen tu..ko igt jawi ske2 je ke nk g terjah org klu xde aduan….sengal+bebal ko ni..cam xtau lak perangai artis kat mesia ni…nk buat maksiat g laa luar ngra…

        0

        0
      • anna says:

        Ha ah kan.. mana encik jawi ? skrg lah masa nak kuatkuasakan.. kalau zaman tun mustapha pegangs sabah dulu, non muslim nak kuar bandar pakai suar pendek pon kena tangkap… baru2 ni dipeluk artis korea pon mcm2 nak buat.. aritis? xder yg berani ker amik tindakan kat artis? Brunei dah laksanakan hudud… kita x laksanakan hudud pon skurang2nya agensi terbabit tu buat2 la keja sikit

        0

        0
    • Wak Doyol English Hazab says:

      Kau yg kolot. Keluarga tak kenal elok2 dulu sebelum kawen. dah kawen kena sepak terajang.

      Elok mak bapak kenal baik2. Biar tau perangai betul.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Amende yg sampai syurga neraka nih? Gmbr org pegi bercuti dgn fmly pun smpai camtu sekali kena judge? Kt fb berlambak sampai nk termuntah aku tgk gmbr yg lebih daring. Kalau takat camni, come on la.. Mmg ada eh golongan manusia yg konon alim tp sbnrnye berselindung di balik nama agama je untuk judge org dgn niat untuk malukan dan downgrade org lain. Then ckp “kene la tegur sesama muslim” kononnye la.. Give me a break. Judge org mcm org tu post gmbr tgh kongkek pdhal bersentuhan pun tak.

      0

      0
    • ain suzana says:

      hati terlalu sgt nak mengata org sampai baca pun tak btl. family ada kan dgn mereka… haiyaaa

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tak payah fikir yang tak baik la. Niatnya kesana dengan family.

      Dia orang pandails jaga diri mesti betseti punya. Bukan pergi
      Betdua2 an.

      Mak bapak kau punya hak nak buat gitu. Lagi pun mak bapak
      Dorang ada wang. Di dlam negeti pun keluar dua2 tak manis luar negeri
      Keluar ramai2 tak jadi masallah. Aku percaya hanis dan

      0

      0
    • reyna says:

      ye la @kejong. you la paling up. you la paling baik sekali. you la gadis yang suci murni terjaga seelok-eloknyaaaaaaa…okay la @kejonggg jong jongggg okay laaaaaaaa

      0

      0
    • tg.saiful says:

      x kolot dah…betul dh kejong cakap….kalau adk aku buat mcm ni aku tlg terajang….ini semua nak nmpak bajet weeding mahal lah ni….

      0

      0
  2. Anonymous says:

    entah nape x minat la pasangan ni…sorryyyy

    0

    0
  3. jambusangat says:

    Kenapa aku masih terasa macam Hanis ni macam terpaksa terima Si Hairul ni ye..?
    Bukan semua kawan baik atau rapat ade menaruh harapan sesama sendiri..tiba2 si Hairul bole propose.kalau xnak terima jatuh pulak air muka lelaki tu..so #achaner???

    0

    0
    • saya says:

      kann..ingat aku sorang je yang rasa macam tu hehe..
      harap-harap tak la,…kita doa yang baik2 utk psangan ni

      0

      0
    • Tenoks says:

      Aku pun rasa cmtu hihi.. Yela kata bestfriend.. Kalo x terima malu la muka si lelaki.. Hanis plak nk jaga reputasi.. Terima jela.. Kerana terpaksa hanis relakan..kehkehkehkehh

      0

      0
  4. bella says:

    tgk azreen ni bknnya laku sgt kt tibi. hanis pun sama. tp bnyknya duit dia smpai gmbr utk pre weding pun buat kt paris
    ke ada yg sponser

    0

    0
    • aku says:

      ala diorang kan ada buat produk kecantikkan sama sama, apatah nama produk tu, toujours advanced tak silap, banyak lar duit diorang. aku tengok produk tu pun mahal nak mampos! mestilah income masuk.

      0

      0
  5. bob says:

    xkre la die g ngn family ke per….tp kn belum b’nikah, perlu ker? pelik2 la artis skg ni, dh tau public figure cer tnjuk teladan yg baik….kang org b’cakp, mule la kter mulut org xleh tutup..tp kelakuan 2 yg buat org b’kata2…mmg le xde org yg sempurna, tp kesempurnaan 2 kn perlu dicari..lau kte xpkse buat mende yg baik, selamenye kte akn buat mende xelok..

    0

    0
  6. azura says:

    btl kata depa x laku jln sana sini,duit mak pak la tu..

    0

    0
    • aku says:

      ala diorang kan ada buat produk kecantikkan sama sama, apatah nama produk tu, toujours advanced tak silap, banyak lar duit diorang. aku tengok produk tu pun mahal nak mampos! mestilah income masuk.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Kan diorg pergi bercuti dg n family…mana lak berdua je

    0

    0
  8. Anonymous says:

    aku pun xde minat mna kt psangan ni.. tpi ok la kawin muda… x merampas hak sape2… tpi aku cuma kompius perlukn pre wedding ni?? kn bgus duit tu di simpan tuk kehidupan lpas kawin… byk cabaran dan dugaan lepas kawin…

    0

    0
  9. kek says:

    relax jek chinese bride tue pakai gown sejuk2…hahaha

    0

    0
  10. sssss says:

    NEXT…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    byk duit diaorg ye??? Aku ni kerja separuh mati tiap2 hari tak sampai lagi ke Paris London bagai….apa2 pun aku sgt sokong kata2 Kejong. Biar laa kolot tapi ikut ajaran Islam. Aku dulu pun lepas kawin baru boleh keluar ber2. Heran zaman skrg ni org2 yg mengaku Islam tapi byk ikut perangai ******

    0

    0
    • aku says:

      ala diorang kan ada buat produk kecantikkan sama sama, apatah nama produk tu, toujours advanced tak silap, banyak lar duit diorang. aku tengok produk tu pun mahal nak mampos! mestilah income masuk.

      0

      0
  12. datokgemek says:

    huhu..biasa la org brduit…nk menunjukkan diorg berduit la tu…melamar pun dh gaya barat…kena la ade pre-wedding…kota paris konon…phuiii…mak bapak die pun mcm xde adat budaya siap berteman bagai…nak cari glemer pun jaga la maruah ank tu walaupun ank tu x reti jaga maruah diri…cukup2 la org hentam mak bapak hanis sbb benarkn si hanis ni dilamar dpn org ramai…skrg ni mak bapak pun nak tmptg glemer pre wedding anak…

    0

    0
  13. Mak Senah says:

    Kesian nyonya pengantin tu. Nak sgt bergambar dlm kesejukan. Mau x demam!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    aku kawen aritu xde pun pre wedding..wlpn bini aku anak org kaya aku bersyukur sbb fmly mentua aku y aku nmpk cam open minded dan moden tp still lg ade nilai keislaman dlm diri mrk…time bertunang dl pun xde laa 24 jam berkepit je..kuar pun beli brg tuk kawen dan bapak mentua aku siap warning lg sblm kul 10 mlm make sure aku antar anak die blek…skrg ni dh kawen,lantak laa nk buat ape pun…hehehe..tp aku pelik tgk perangai mak bapak skrg ni….open pun ade batasan nye jgn laa open sgt…x pyh laa nk ikut sgt budaya barat ni..dh kaen nti bergmbr laa puas2 nk rakam time beromen pun xpe…

    0

    0
  15. NinaK says:

    Andai Rasullullah masih ada bersama kita (lau kana bainana)…tindakan mak pak (aka famili) yang ikut serta dalam trip tapi membenarkan perlakuan mesra antara si anak dan bakal suami (dan tambahan pula si anak tidak menutup aurat seperti yg digraiskan dalam hukum Allah), adakah Rasullah akan gembira melihat segelintir umat (mak, pak, si anak, bakal suami) sebegini?

    0

    0
  16. Doctor says:

    Oiii kejong! sebenarnya ko dulu sebelum kawen pun dah barai dulu kannn. ko takyah samakan mak bapak ko ngan mak bapak dia. mak bapak dia bwk gi london ko kecoh apsal?kesian org2 typical camni. pi follow hanis kat insta then ko tau lah citer sebenarnya,takyah nak buat andaian and indirectly ko fitnah org. ko pi jaga anak dara ko tu elok2 dr sebok comment kat sini fitnah org.

    0

    0
  17. wawa says:

    konon nya sweet lah nie , akhir zaman ;/

    0

    0
  18. Ustaz Don Worry says:

    kesian betul manusia macam ni..hidup jadi tontonan manusia lain, time nak propose xkisah ke malu sampai berjuta orang tengok dekat gegarvaganza..tunang tidak apa tidak tayang sana sini pergi bercuti..xkisah la dengan family ke or berdua. kalau boleh suma nak tunjuk kat orang..rasanya bakat xdalah hebat mana..tapi popular sebab jual cerita cerita macam ni..Islam amat mementingkan menjaga maruah..lagi2 seorang wanita..selagi benda xpasti toksah la dok heboh sana sini,kalo da jadi milik pun islam larang buat benda yang mendatangkan fitnah..papepun sendiri da telanjangkan hidup sendiri..jadi jangan melenting kalau orang mengata..mulut orang kita xleh tutup..tapi maruah dan akhlak diri kita,kita leh jaga

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Kesian nye tak pasai2 mak bapak yg kena…. so ingat anak2 muda sekarang jaga maruah ayah dan ibu….
    Ayah dan Ibu… mood lagu Sudir

    0

    0
  20. huhu says:

    hairul azreen ni berlakon cite ape?hahaha

    0

    0
  21. nok gebuzzz says:

    kadang2 tgk keknis ni cantik,kadang tak….sory la pada peminat keknis,tapi mmg x minat pun ngan pasangan ni…tak ape yg special pun.

    0

    0
  22. AKU CANTIK says:

    One word to say….

    BOSANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

    0

    0
  23. miss h says:

    Even mak ayah n family diaorang ada sekalipun, belum tentu apa yang diaorang buat ni betul. Kesian mak ayah yang kononnya open minded tapi meletakkan agama dan syariat di tempat yang kedua. Dari mula propose sampai ke nak khawin, dah hilang keberkatannya. Apa2 pun, doakan yang terbaik untuk budak 2 orang ni.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Amende yg sampai syurga neraka nih? Gmbr org pegi bercuti dgn fmly pun smpai camtu sekali kena judge? Kt fb berlambak sampai nk termuntah aku tgk gmbr yg lebih daring. Kalau takat camni, come on la.. Mmg ada eh golongan manusia yg konon alim tp sbnrnye berselindung di balik nama agama je untuk judge org dgn niat untuk malukan dan downgrade org lain. Then ckp “kene la tegur sesama muslim” kononnye la.. Give me a break. Judge org mcm org tu post gmbr tgh kongkek pdhal bersentuhan pun tak.

    0

    0
  25. anon says:

    Sori ketinggalan zaman, dua2 ni popular ke? Neway the guy is hot, the girl is not……mcm cina je.

    0

    0
  26. damia says:

    Yg lelaki hensem, yg perempuan average looking. Hmm….zaman skrg berlumba2 nak menayang2 gambar2 pre wedding ke , gambar kawin ke, gambar anak2 ke…. Dunia akhir zaman . Wat apelah membazir gih jauh2 semata2 utk publisiti…. famous ke dia org ni???

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku rasa abg nara yg ceduk pic diaorg ni kt instagram xde lak dgr diaorg ni nk wat pre wedding ke apa ke….tu ada pepatah sekeping gambar mempunyai 1001 makna…..kite xleh nk judge org melalui gambar yg kite tgk je…..klo betul pon diaorg wat pre wedding picture lantak laa untuk simpan nti leh bg ank cucu tgk ke

      0

      0
  27. apa says:

    apa matlamat pre wedding?

    0

    0
    • Pre wedding x ikot syariaat. says:

      Tak de matlamat … lagha …. bnyknya gmbr maksiat … jauh dr syariaat bragama dan sgala2nya ikut cara non Islam. Ambik gmbr dkt2 mcm da kawin. Membazir sbb saudara syaiton. Dpt pahala klu Duit tu lg bagus buat sedekah klu belom sedekah. Klu dah sedekah bebanyak pon bolehlah tambah pahala lg sedekah dgn duit Pre Jungle wedding tu dr buat pekara membazir cam tu dpt dose.
      Dlm Islam tunang tu utk kenal2 so klu ada nmpk tunang tu mcm tak comptble atau tunang pala sengt sket. Di benarkn putus. Klu dah begambr mcm dah kawin tu … apemendenye. Nnti nk putus malu lah plak. Mana ikut sunnahnya.

      0

      0
      • Ko tu biol says:

        Maner yg amik gmbr mcm dah kawennye tuhhh.. Kalau posing biasa2 camtu pun ko nmpk mcm posing kawen, lahai… Nmpk sgt lerr pikiran ko tu byk sgt yg negatifnyerr.. Diorang tak ckp pun tu gmbr pre wed tp tu gmbr diorang pegi holiday dgn fmly.. Apa, asal bergmbr kt dpn Eiffel tower je terus jd gmbr pre wed kerrr… Biol lah otak ko ni.

        0

        0
        • Pelek lah Si Ko tu Biol ni. says:

          @apa tu tnya pasal pre wedding lps tu org reply kat dia balik. Mnyampok mcm kene sampok pulak si ‘ko tu biol’ ni. Tak ckp pon pasal couple kat atas tu. Ko tu biol ni ada hati kata org biol tp sindri gi tngk cermin. Sian plak nengok adek hidung brhingus ni reply komen org lain. Dek bace betol2. Bagus la couple tu tak hambik pic pre wed tu. Saper2 buat camtu paham2 sndrilah. Ramai alim ulamak dah bg tau pon. Tp ramai org Islam ni ‘Dah tahu tp buat2 x tau’. Dek klu nk ambik pic dekat2 bkn mahram blh jatuh fitnah. Hukum dosa gak. Dosa tanggung sindri msg2. Jwb kat kubor sndri

          0

          0
        • Pelek lah Si Ko tu Biol ni. says:

          Btw ko tu biol …. akk x kesah. Janji da bg tau yg pkra benar. Msg2 dah baligh, ada akal iman dn ada mak bapak lg. Pikir sndri mana dosa mana pahala. At the end of our life in ths world yg fana ni. Kita wajib brkata benar tp x da paksaan dlm agama. Manusia mmg x sempurna tp akhr hidop dia bertaubat nasuha. Akhirnya dia msk syurga gak. Mana kita nk tau. Harap2 umat islam ni berubah la. Mak bapa yg sanggup lihat ank buat maksiat dpn mata pon kene pikir jg. Paling sian bila parents tu nk msk syurga tp ank tarik kaki dr syurga. As i said td dosa tanggung sindri.

          0

          0
  28. cik monti says:

    hanis ni kt gambo cantik kt tv x berapa cantik bagi saya la.. kdg nmpk mcm witch plak sbb dagu dia mcm runcing dan hidung dia mcm jenis witch tu.. ni mata saya la.. tp dia tetap la sempurna sebagai manusia ciptaan Allah.. yg betul cantik bg mata sy kt tv.. kt gambar.. tgk live.. lisa.. izara.. fazura.. even aida jebat pun cantik giler tgk live.. hanis sy pernah 2-3 kali terserempak kt petronas tol bukit jelutong.. jalan mata pandang sana sini mcm tak nk pandang org.. mebi x nk senyum or tak nk org tegur dia.. xpe sy bukan kisah pun sbb x minat kt dia.. sbb bagi sy dia berlakon kaku sgt.. x natural.. muka nk kontrol aje.. cakap pun suara mcm pelik nk manja2 je suaranye.. ok ni pendapat sy.. tp rezeki dia murah la.. mcm2 duta produk.. pengacara dan blakon.. kt ig baik mcm ramah sgt.. sama mcm kt blog.. tp kt luar mcm sombong.. mebi kena tegur dia kalu jmpa so baru tau mcm mane dia sebenarnye.. hairul.. mmg ensem.. tp x paham masa menang fear factor kenapa dia mcm poyo sgt.. mcm dia hebat sgt.. bukan dia dgn dazrin ke menang fear factor tu? lagak dia mcm dia la yg memenangkn group dia tu n dazrin mcm xde sumbangan.. lps tu terus kureng suka wpun bg sy hairul ni mmg jambu.. x padan dgn hanis.. huhuhuhu.. lagi sekali ni pendapat sy la eh..

    0

    0
  29. Typical malay says:

    Xsuka apa nya..cer tgk IG hanis dn hairul,Video hanis post di IG nya mak dia tnya, hanis ckp dia cintakn hairul,dieorg pg paris tu satu fmly hanis..dn lg sekali tgk IG hairul byk gmba fmly hanis dalam tu hairul tido sebilek dgn adik2 lelaki hanis, hanis satu bilek dgn mak dn cousin dia..jgn nk fitnah je,kita x nampk..Hairul ni bekas juara fear factor rm200k byk tuuu wpun share dgn si dazrin tu at least srg dpt rm100k,xkan hairul nk habiskn duit tu dh pg umrah ngn mak bapak dia hr tu then mgkn simpan skit bukak biz dn bole pg ke paris, xde yg nk sponser2..jgn dok negative kt org je..

    0

    0
  30. […] Sebelum ini, ramai yang mengetahui bahawa Hanis Zalikha dan Hairul Azreen telah bercuti ke Paris. Ramai yang menyangka mereka ke sana hanya untuk membeli barang hantaran tetapi sebenarnya mereka mempunyai rencana yang lain juga. Menerusi sebuah video yang diterbitkan di YouTube atas nama Celebrate TV kelihatan pasangan tersebut sedang menjalani penggambaran bagi pra perkahwinan mereka. Sesi fotografi tersebut berjalan secara rancak dengan kehadiran beberapa krew serta Hairul dan Hanis Zalikha sendiri yang kelihatan sungguh romantis. […]

    0

    0
  31. dina says:

    aku ada kawan sorang yang dia free hair tapi tak pernah sentuh dengan lelaki yang bukan mahram dia, wlpn cousin dia sendiri, dia lepak je dengan lelaki tapi mesti ada kwn perempuan yang teman, naik kereta dengan lelaki berdua pun tak pernah kecuali family dia lar, naik motor berdua apatah lagi, kalau dah tunang pun bukan makna boleh pegang pegang still haram. aku ada ken perempuan yg bertudung tapi naik je motor dengan boyfriend dia. jangan tengok org dari luaran ye sayang sayang sekalian.

    0

    0