Written by Bella | October 20th, 2015

Ingin menenangkan fikiran selepas ditimpa pelbagai kontroversi, Tasha Shilla baru-baru ini telah bercuti ke Phuket, Thailand bersama keluarga beliau.

Keindahan pulau di Phuket memang tidak dapat dinafikan lagi dan mempunyai pemandangan laut yang cukup memukau.

Tasha juga sempat berkongsi beberapa foto sekitar percutian beliau di Phuket. Jom kita lihat foto percutian tersebut dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Sumber Foto: Instagram Tasha Shilla

72 responses to (12 FOTO) Tasha Shilla Dan Keluarga Bercuti Di Phuket, Thailand

  1. Anonymous says:

    Mak oii!! Mak pak dia pun tak kesah anak pompuan pakai cam tu depan depa.

    0

    0
    • tudung kelabu says:

      kannnn.. Kalau depan mak pak aku pakai macam ni, mahu diorang rendam aku sampai lemas kat laut tu.. Dulu aku free hair juga, tapi takde la seksi seksa maut camtu..
      If depan family pun berani pakai camtu, apatah lagi dia boleh buat belakang family..

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku pun klu seksi meksi dlm umh je.. tu pun abis tgkap pintu laki aku tutup tkot ternampk dek org luo.. ni pulak nk pkai kt luo.. mkn kaki ktanya.. hahaa

        0

        0
        • Anonymous says:

          beautiful long legs and long neck…….wow!!!!!!

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Hotel yang dia duduk adalah hotel yang sama aku duk masa pi Phuket.
          Honestly, phuket langsung tak beshhh…
          100 kali best Redang ngan Tioman…
          Membazir duit aku je pi….
          Harapkan pub, disko b0gel ngan kelab gay je banyak….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kelakar siot..Masa peha dia malek nor dan betis gajah, tak ada pula dia bersemangat tunjuk macam ni…setakat betis je dia tunjuk itupun jarang2, masa tu betis dia besar gedabak…Beria2 nak kurus rupa2nya ini tujuannya????Hahahahha!!..Kenapa bila dah kurus baru camni???hahaha..
          Ku hengatkan dulu x buat tu sbb x suka buat,rupa2nya….

          0

          0
        • jojo says:

          Mcm ada perubahan pd muka lah..Cuba bandingkan gambar 2,3 tahun lepas dgn yg skg…Klau 12, 20 tahun lps lain cerita lah…

          0

          0
      • Hans says:

        macam scene drama latin je tasha pakai macam tu…
        kalau drama melayu pakai macam ni baru semangat nak tengok.
        ni tidak…panorama buruk jugak kau paparkan dalam drama melayu, kalau orang kampung tu dia paparkan pakai kain batik buruk, baju buruk…padahal orang kampung sekarang pun dah pandai bergaya vogue. hahaha !

        0

        0
    • Anonymous says:

      dia geng jz pakai ikut situasi …. he he he… mak bapa dia ok ikut selera anak… mak bapa moden… terbuka luasss fikiran dan min. ini baru di kata kan melayu moden… kesiaannnnn

      0

      0
    • Really ??? says:

      Alahai anak-anak abah and mak…. baju Shila tu jarang boleh nampak bikini top dan shorts yang dia pakai….
      Tengok mak & bapak dia pun macam “merestui” anak-anak perempuannya dedah aurat, pergi kelab malam, dating datuk tua, tonggang arak etc… silap-silap anak beranak macam tu… yang emaknya pakai tudung tapi anak tak cukup kain. Yang bapak dia perut buncit…tahu anak dia mabuk mabuk kat kelab malam…entah entah 2 kali 5…
      Muka adik perempuan shila sebijik jibik muka mak dia lol…. adik lelaki shila macam bapak dia tanpa misai lol…. cuma shila je lah harapan mak ayah dia buat duit untuk keluarga hasil tetek silicon dan pakai baju dedah dedah….
      Malang pak belalang sungguh keluarga ni…

      0

      0
    • mentality says:

      Kadang2 da puas menegur… tp anak die degil and ade alasan sendiri.. So da muak tegur, die diam je lah n harap anak die berubah one day… (Assumption je.hehe)

      0

      0
    • Nur says:

      ????? ?? ???? ???? ??? ?????? ??? ?? ??? ????? ?? ????

      Ertinya : Apakah dayus itu wahai Rasulullah ?. Jawab Nabi : Iaitu seseorang ( lelaki) yang membiarkan kejahatan ( zina, buka aurat, bergaul bebas ) dilakukan oleh ahlinya ( isteri dan keluarganya)

      0

      0
    • minah jambu says:

      ape salah Nye ! tk salah pe ! kalau kena pakaian ngan tempat Nye ok je pe ! jangan nk sebok2 dengan pakaian dia jaga diri sendiri suda huh !

      0

      0
    • semah says:

      dia dah booking siap2 tempat dia kat “sana” gamaknya…. redhanya tengok anak dia pkai mcmtu… alahaiii

      0

      0
  2. Anonymous says:

    patut lah emak bapa nya pun tak larang.

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Baru aku pasan, dalam family dia, dia sorang je ke yg ada rupa sikit?
      Yang lain semua… hmmmm..
      Kompius gak yek…
      Mak kenan apa masa mengandung si tasha shilot ni?

      0

      0
  3. melati says:

    buat per gi bercoti..gi terjun KLCC ..lg baguiiiih…org Gila jer minat Tasha Shila ni….

    0

    0
  4. ooo…ada mak bpk gupenye si taca cila ni…..

    0

    0
  5. ntahapaapantah says:

    first…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    hurmm terkejut tgk pkaian fmily dorg ni.. betoi org ckp anak2 mngikut acuan ibu bapa.. senget acuannya hancur lah bentuknya..

    0

    0
  7. malaysiayangkelakar says:

    mungkin liberal. aku kata mungkin . sebab mak aku kalau nampak aku pakai mcm ni, penyapu tu dia kasi. ganas weyhhh

    0

    0
  8. Derpina says:

    Jangan buruk sangka. Mungkin mak bapak dia dah nasihatkan dia. Tapi maybe TS tak nak dengar cakap. At the end of the day, anak tetap anak. Takkan nak buang anak mcm tu je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ank2 ni ikot acuan ibu bapa.. klu dri kecik ko dh ckp itu x bole ini bole atleast dia akn ingt.. paling tidak pun dia hormat dpn mak bapak dia.. klu sorg mungkin kta x mkn nasihat.. ini dlm gambo sume seksa je tgk.. dan kes pukul hans dulu pun bapak dia pun ada ikot cmpur kn.. pikir sndiri lah..

      0

      0
    • lily says:

      Derpina, aku stuju ngn ko.. sama mcm adik aku.. dh nasihat, tegur, pukul byk kali tp still xnk solat sdgkan dr kecik kitorg dh diajar solat. ttg aurat pn sama..ko marah la byk kali pn..kalo empunya badan xnk dengar, dia xkan dgr.. at the end of the day, mak ayah mmg xkan buang anak walau rosak cmne pn prangai dia..dorg lg sanggup sakit tekak marah ank tiap2 hari soh solat drpd campak anak keluar umah yg dh tentu2 lebih menyesatkan..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sebab mak bapak tak set example…cuba waktu sembahyang tu berjemaah satu family….dan pukul anak tu (bukan pukul teruk teruk atau dera) dari kecik… ni semua terlalu sayang anak… last last anak naik tocang tak dengar cakap…

        0

        0
        • lily says:

          ish3.. x baik tuduh mak ayah aku cmtu.. kitorang smyg berjemaah la.. x smyg, mmg kne pukul.. bila kita dh umur 20 30 an, kita cukup tua utk buat pilihan mana dosa mana pahala..x boleh la asyik nk salahkan mak bapak je bila buat dosa.. Sedangkan anak Nabi Nuh pn x mahu naik bahtera, inikan pula anak pendosa mcm kita..

          0

          0
    • cik kelly says:

      sekurang-kurangnya boleh nasihat, pakai baju elok2 sikit kalo kuar dengan mak abah. have some respect!

      0

      0
    • Xxyy says:

      Sy setuju dgn derpina. Maybe mak n pak dia dah tefur. Tp dia wat x kesah je. Lebih2 lg dia yg tanggung fmily dia. Memang x bleh nak ckp lebih2. Terpaksalah telan je. Ni pengalaman sy sendiri…

      0

      0
    • minah jambu says:

      betol tu derpina satu hari nanti anak2 dia akan berubah idup yg lebih baik ..asalkn anak2 dia tk kurang ajar ngan mak mak bapak suda..ape guna kalau ada anak2 yg menutup aurat or bertudung kalau kurang ajar ngan mak bapak lari ikut jantan gi golok kawin ngan orang yg baru kenal at last mintak tolong mak bapak nk balek Malaysia kurang ajar kan nama dia !! minah2 tudung ni menyusahkn mak bapak aje huh ! sabar ye Tasha semoga Allah bersama u selalu..

      0

      0
  9. anon says:

    mungkin perangai mak bapak die dulu cam gitu..ank pon terikut lah..huhu

    0

    0
    • minah jambu says:

      jangan babitkn mak bapak Tasha…mak bapak kau cmana pulak dulu ? kenape nk sebot2 mak bapak orang ? tengok macm shida angkat kaki tu anak dia bienda tk ikot macm dia pon ! dapat laki hensem lagi n very the sporting ..jangan suka2 nk babitkn mak bapak orang tengok mak bapak kau dulu time muda2 mak bapak kau macmana ok !!

      0

      0
  10. anon says:

    Dah mak ayah dia tak kisah dan sanggup tanggung dosa dia, who are we to judge. Who knows one day dia berubah. Terhapus dosa dosa lama.

    kalau aku dressing macam ni, confirm kene disown dengan family.

    0

    0
  11. Kemboja Putih says:

    mak bapak borek….anak2 rintik…
    no wonder..!

    0

    0
  12. anonymous says:

    Jawapan klise retis: tak kan nak pakai jubah gi swimming pool, atau ke laut.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    DADDY COOL MOMMY COOL
    hahaha
    so x surprise dah kalau pasni tasha amik gambau bogel.

    0

    0
  14. I Can Smell says:

    Ye aku phm mesej dia ni…nk bgtau org dia pakai 2pieces bikini sbb smua tau bj jrg tu covernyer. Apapn, tasha…klau ko tk minat burqini msh ada lg bikini yg mcm gaun tu. At least blh gak tutp punggong dgn dada yg tk sberapa tuh.

    0

    0
    • Paulina Poriskova says:

      Dia slh pilih kerjaya. Dia spatutnya jadi perenang, penerjun atau atlet gimnastik atau gimrama. Mlgnya mak ayah dia lmbat sedar minat dia. Nk jd atlet dh tlambat. Nk jd model antarabgsa pulak tk lepas.

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Dahhh… Tak payah nak menyebok tak payah nak judge org la bangang. Konon mengata family org mcm2 tapi mulut sekor2 cam longkang yg ada bangkai baunya. Hipokrit nak mampos. Kau punya family lifestyle dgn family org len punya lifestyle nak sebok buat pe? Bukannya family depa pi menumpang umah kau pun. Bukan ko yg bg mkn depa pun. Hal tuhan memasing punya urusan la. Haa satgi nk golongan bangang ckp la “mampos urus sendiri masuk kubor”. Takda point membina yg len… asik2 jd bangang.

    0

    0
  16. Nyampahh tgok org perasaan alim.. says:

    senang2 jer korang salahkan makbapa..karma tu ada..jgn kerana mulut korang anak2 korang pla tanggung dosa.bila anak2 korang buat hal 1 hari nti, barula korang rase..klu tak tau cara nak tegur, bgus korang doakan sj org2 mcm TS ni..silap2 d alam sna nti dia lambai korang then msuk pintu surga korang melangkah msuk pintu neraka.*Touchwood la kann.. sy bkn peminat TS, tp nyampa dgn org2 yg perasaan baik..*video org bertudung sdg romance, buat love bite bersepah la oiii..P/s::tentu makbapak korang kuat mngumpat mcm korangkan. :D

    0

    0
  17. kutu says:

    ni ujian untuk pak cik (ayah tasha)
    Tuhan menguji dlm pelbagai bentuk ..duit..anak..kesihatan..kebahagian..
    tabah ye pak cik..bahu belah kiri nmpk senget dah tu..
    selagi tasha belum kawen pak cik la yang menanggung dosa2 dia.
    pak cik juga dayus kerana membiar anak2 mendedah aurat..
    semoga ada cahaya petunjuk satu hr nanti..who knows?

    0

    0
  18. olivia says:

    kenapa mcm adik beradik tiri. kekekeke

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Ingat lah sikit….awak tu selebriti..mana lah tak kena bombak dgn org tengok cara awak tu…..Hmmmm

    0

    0
  20. Eddy says:

    yang aku hairan…kenape campuran ayah n mak dia…keluar tasha shila…sepatutnya keluar wan maimunah jer kakakakaka

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tu adik shila yang perempuan tu…muka wan maimunah lah tu… tu yang kena seksi meksi…nanti nampak sejubik macam mak dia hahahaha

      0

      0
  21. anonymous says:

    kan dlm melodi aritu mak dia ada kata mcm la dia x penah muda…so maksudnya mak dia dulu2 pun cmtu gak…so xleh salahkan anak klu mak pn jenis cmtu…kesian…

    betapa aku malu melihat mereka2 ini…

    0

    0
  22. azreen says:

    Jah Jah sangat….!!

    0

    0
  23. mentality says:

    Nasib tasha xpakai half naked! or baju yg nampak belakang tutup brest n kain belah smpai atas… die segan sbb ngn family kot…..

    0

    0
  24. naruto says:

    DUIT bole beli segalenye termasuk DOSA & PAHALA
    kesian…MARUAH mak bapak TS jgk bole dibeli..jnji tabur DUIT..
    KESIAN!!!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    aku pki seksi meksi pun depan suami je dlm umah..selama ni aku xpnh pki short pants pun depan mak pak aku..malu wehh..

    0

    0
  26. Dia says:

    sedih tgk…. bkn nak berlagak alim@setazah, cuma peringatan tuk semua & diri sendiri… ada seorang mak pernah luahkan yg dia rasa bersalah tuk menegur perangai anak2 tak kira laa dlm bab tak sembahyang dll, kerana anak bg duit kat mak tiap2 bulan… so dia rasa takut nak tegur apa yg anak buat… sampai camtu sekali perasaan dia….. sedih sgt bila dengar apa yg mak tu tanggung perasaan bersalah tuu.

    0

    0
  27. Lana says:

    aku pki seksi meksi pun depan suami je dlm umah..selama ni aku xpnh pki short pants pun depan mak pak aku..malu wehh..

    0

    0
  28. kiah pekasam says:

    Malu babe….serius..tasha ni dh kebal dgn gosip maki cacian sbnrnya sbb tu dia xkesah lngsng.dia pkai gtu sbb dia rsa yes bdn aku cntk lawo so y not aku tayang.sbb tulah.kdg nk slhkn mak ayah pun xblh.mybe mak ayah dia pn dh byk kali tegur dia tp xnk dgr.so mk ayah dia just doakan jelah smga ank2 dia akan berubah kearah yg lbh baik….lg stu tasha ni mnyumbang utama fmly dia.sbb tu mak ayah adk brdk xbyk ckp pun…hrp sgt tasha ni berubah insyaallah

    0

    0
  29. payabatu says:

    Patutla..ini orang kampung nak berlagak jadi orang bandar. Aku ingat dia anak orang putih, rupanya asal kampung cerok meroyan mana…tgk muka mak bapak dia dah tau

    0

    0
  30. payabatu says:

    ini keluarga tak ada akhlak

    0

    0
  31. Nur says:

    ????? ?? ???? ???? ??? ?????? ??? ?? ??? ????? ?? ????

    Ertinya : Apakah dayus itu wahai Rasulullah ?. Jawab Nabi : Iaitu seseorang ( lelaki) yang membiarkan kejahatan ( zina, buka aurat, bergaul bebas ) dilakukan oleh ahlinya ( isteri dan keluarganya)

    0

    0
  32. Anonymous says:

    masa aku tgk galaksi tv9 pasal dia hr tu, aku nampak aura terketum mak shila ni..kesian entah hape2 yg ko jawab mak cik mcm bini ayah pin plk aku tgk..

    0

    0
    • Really ??? says:

      Hahahaha… nama mak dia pun dah kasi “up” sikit…Ros “Letterman” gitu… kalau bukak KAMUS JAWA EDISI 2015 maksudnya “SURATMAN” . Orang johor…batu pahjat lagbi…. Loh, kok muka JAWA nama Omputeh????

      0

      0
  33. otak nara says:

    BERKILO2 BAPAKNYA MENANGGUNG DOSA

    0

    0
  34. . says:

    Skg aku dah paham kenapa dia suka seksi..sbb aku tak baca tajuk terus tgk gambar je.Aku fikir kenapa keluarga bangla nie tak macam bangla kat Malaysia yang cun dan kacak..bila aku baca tajuknya..barulah aku tahu kenapa dia suka seksi.

    0

    0
  35. raflesia74@gmail.com says:

    Kalau dgr ceramah dajjal yg dtg sblum kiamat baru semua insaf..hanya org yg tertutup pintu hatinya x akn terasa apa2.. golongan yg akn jd pengikut dajjal selain dr kafir adalah…org islam dr golongan munafiq & fasik ( hadis sohih)..apa itu munafiq/fasik?? ..sila google

    Nauzubillah jauhi kemungkaran..jgn sokong kemungkaran sebaliknya bantu/nasihat mrk utk berubah..jgn kita bersubahat..sesungguhnya kedtgn dajjal sgt2 dekat..dekat kan diri dgn kuliah/ kelas agama..klau tak kita akn ketinggalan..dah x akn bersedia.sesungguhnya kiamat itu amat dekat…

    0

    0
  36. Feeling! says:

    Memang la bapak tak marah…dia dah belanja kot! Ahahahaha!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Adik lelaki dia yg gemuk tu aku tengok mcm pon…pon…pon…je.

    0

    0