Written by serenity | December 12th, 2011

Semalam, 11 Disember 2011 telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan Chef Riz dengan pelakon Ana Dahlia. Seramai lebih kurang 50 orang rombongan dari pihak lelaki dikatakan telah hadir memeriahkan majlis pernikahan Ana Dahlia dan Chef Riz yang gambar-gambarnya telah kami paparkan di sini. Sekarang apa kata kita layan gambar dari majlis resepsi mereka yang berlangsung malam tadi di Menara Kamalbina, Taman Tasik, Taiping, Perak. Ana Dahlia kelihatan anggun dengan busana berwarna merah jambu dari Butik Syarakim, manakala Riz mengenakan sut putih. Dekorasi dewan pula dibuat oleh CheDet Butik Nasha.

Photobucket
Lagi 10 keping gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Aleeya Wedding Photography.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

90 responses to (11 GAMBAR)Majlis Resepsi Chef Riz Dan Ana Dahlia

  1. aza says:

    lawo

    0

    0
    • berat nanang says:

      cantik betul ana dahlia ni.. secantik nama nya…

      0

      0
    • Berlin Sarafingang says:

      Ish! Benci i tgk lelaki ne. Dah la penipu resume.. Rahang panjang mcm aligator! Cantik ana.heheg

      0

      0
      • ish3 says:

        x baik kutuk ciptaan Allah.. =)

        0

        0
      • ubi cute says:

        tak baik kutuk ciptaan asli Allah.. lainlah klu dia ubah ciptaan Allah tu.. klu kita kutuk rupa sesorang maknanya kita kutuk ciptaan Allah… sedangkan kita mengutuk sunnah nabi pun dah disuruh mengucap balik.. inikan pulak kutukkan sebegini.. harap Berlin faham maksud sy.. terima kasih

        0

        0
        • aboy says:

          serius…cantik sgt2 ana dahlia ni….baju kawen die w’pon simple but very2 nice…sesuai ngn badan die…mekap,,rambut,,sume ok sgt2..xde la over mcm org laen..baju time tunang dulu pon cantik sgt2…ooohhhh~~*senyum suke…* :)

          0

          0
        • Dia says:

          Betul, setuju,seyius cantik btl ana dahlia,baju,mekap,rmbt,mmg pndai pilih n has a great taste.xmcm trend artis skrg yg sama je pattern,berambu2 mcm birdy sesame street

          0

          0
      • jiuh says:

        jangan la mengutuk rupa fizikal dia….

        TAPI BAB PENIPU TU MEMANG TAK BOLEH NAFI. CHEF PENIPU SAMPAI BAPAK KO PUN DAPAT MALU. ORANG LAIN SUSAH2 DAPAT GELARAN CHEF, KAU SENANG 2 JE MENIPU. BUAT MALU BETUL.

        0

        0
  2. NINZ says:

    cantekkkk sgt.. :)

    0

    0
  3. MR_RIGHT says:

    cantek juge orang kampung teman ! hahaha. sepadan <3

    0

    0
  4. rayyan says:

    cantik…berseri2

    0

    0
  5. alex adriana says:

    gambar 1st tu sweet.!

    tahniah, moga berkekalan.

    0

    0
  6. sanggul beracun says:

    bolehla tahannyer…nin ade sponsor dr rafflesia x?

    0

    0
  7. nurhaslinda says:

    ahaks dato kamal pun interframe.

    0

    0
  8. KK vogue says:

    baju yg sangat simple…bile digayakan ana dahlia… melatoooppppp……!! mmmuuaahhxx…! congrats…!

    0

    0
  9. ALYA says:

    mcm pelik je muka pengantin lelaki kat gambar yg ke 10 tu..over edit sgt..cuba tengok…

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      minah jambu suka tengok gambar chef riz yg no 7 tu yg paling hensem ..lov uuuuuuuuuu muah muah muahhhhhhhhhhhhhh !! piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiwitttttttttttt

      0

      0
  10. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    hensem nye chef rizzzzzzzzz geram betol minah jambu tengok muka diaaaaaaaaaa…. dahlia pn jambu manis sekali kt dalam gambar ni…semoga bahgia ye lov uuuuuuuuuuuu..

    0

    0
  11. cikmimi says:

    Cantik !!..baju pon cantik.
    Nmpak lembut je colournya.
    Sweet jer.

    :)

    0

    0
  12. cikmimi says:

    Cantik! Baju pon cantik.
    Nampak lembut je colournya.
    Sweet je.

    :)

    0

    0
  13. ahkak puaka says:

    ANA NI CANTIK + MANIS JER.. SESUWAI NGN RIZ.. MUKA ANA PENUH NGN SIFAT KEIBUAN.. X SIA2 RIZ PILIH DIE JD WIFE :)

    0

    0
  14. die hard fan kpop says:

    macam anak dara. comel sgt!
    semoga berbahagia riz + ana…

    0

    0
  15. intan says:

    gambar famili ana xde ke?

    0

    0
  16. Cik Ketom says:

    Tahniah, semoga berkekalan sehingga ke anak cucu. Tak payah kos perkahwinan berjuta2 bagai tp tetap terserlah keayuannya.

    0

    0
  17. meow says:

    tahniah..simple dan cantik sangat tapi paling hensem tentulah husband serina tu, dengan baju melayu gitu

    0

    0
  18. WFN says:

    Ha.. mcm ni ok la skit… GAMBAR CLEAR.. nice.. ader skit vintage elements.. but not OVER EDIT mcm wedding Zahiril Adzim Dan Shera Ayob Daripada JanggutTouch.. haha =) kow kow kena kencing ngn photographer ni.. kalo artistic sgt pon.. bab composition object kasi betul la.. jgn pakai hentam shoot jer.. =)

    0

    0
  19. sy says:

    cantik….

    0

    0
  20. PUTERA TAIPING says:

    SALAM SEMUA! TAHNIAH BUAT CHEF RIZ DAN ANA DAHLIA!! APA YG MENARIK MINAT SAYA UTK MEMBERI KOMEN DI SINI SEBENARYA MENGENAI SEORANG GADIS YG TERDAPAT DI DLM GAMBAR TERKAHIR ITU. SAYA AMAT MENYUKAI DAN MENGENALI GADIS TERSEBUT, TETAPI SAYA TIDAK PERNAH MENYATAKAN PERASAAN SAYA ITU KEPADANYA!! MUNGKIN DYA TIDAK TAHU BAHAWA SAYA MENYANYANGI DIRINYA SECARA TERSEMBUNYI.. SAYA BERHARAP GADIS TERSEBUT AKAN BERJUMPA DENGAN SESEORG YG BOLEH MEMBAHAGIAKA DIRINYA! -maaf, sy perlu tempat utk meluahkan perasaan-

    0

    0
    • lis says:

      kenapa tak luahkan saje…jgn la give up sebelum mencuba….jgn takut direject sekurang2nya awak dah mencuba. percaya pada jodoh pertemuan di tangan Tuhan tapi kita juga kena berusaha.

      0

      0
      • PUTERA TAIPING says:

        terima kasih atas nasihat awak lis.. sy perlukan masa utk meluahkan segalanya.. dia bukan seperti gadis2 biasa yg saya kenali.. dya teramat istimewa bg saya.. tapi sy percaya, kalo dya bukan jodoh saya, saya berdoa supaya ada seseorg yg boleh membahagiakan hidup dya selamanya.. terima kasih atas nasihat awak lis.. biar masa yang menentukan segalanya..

        0

        0
  21. lolaloli says:

    muka ana dahlia ada iras2 mcm fauziah gaos laa..cantek sgt..

    0

    0
  22. lalala says:

    putera taiping…klo ko suka ckp je la trus trang….xyah na sembunyi2….pe la…xgentlemen lgsung..pe la! ni mest budak2 ni…haha!

    0

    0
    • PUTERA TAIPING says:

      “I’m not scared of telling someone how you feel, its the reaction I worried about.” saya tidak mahu kehilangan dya.. saya takut kalo saya terus terang dengan dya, saya akan kehilangan dya selamanya.. biarlah kami hanya kenalan.. terima kasih atas nasihat awak.. sy bukan lg budak2, saya sudah 23 tahun.. dya terlalu istimewa dan bukan seperti gadis2 yg lain..

      0

      0
  23. puteri taiping says:

    amende laa yg putera taiping dok mrepek ni..hahahahaha

    0

    0
    • PUTERA TAIPING says:

      puteri taiping, awak kenal ker siapa yg saya maksudkan tu?? maafkan saya sekiranya membuat awak kurang senang dengan statement saya, saya hanya perlukan tempat untuk meluahkan perasaan yg setelah lama saya pendamkan ini..

      0

      0
      • bujang says:

        Salah awak x gentlement, org. dah kawin jangan diganggu keharmonian r/tangga dia orang …dosa.
        Ana tu pernah gagal dlm. perkahwinan.
        Lagi pun chef Riz baik orangnya…berharta lagi.
        Allah beri kebahgian kemudian padanya…setelah kecewa.
        Bila jadi isteri org. x bolih sukahati contact dia.

        0

        0
        • MINAH GLEMER says:

          bengong la kamu ni bujang..kamu x bace ke putera taiping tu punye statement…dia bkn ckp psl si ana tuh..dia ckp psl oooorang lain daaa..x caye..cube bace bnyk2 kali ye..

          0

          0
        • PUTERA TAIPING says:

          MINAH GLEMER…saya tahu awak knal siapa yg saya maksudkan.. saya harap awak cuba sampaikan kepada dia k..

          0

          0
        • bujang says:

          yeke…..kalu gitu aku yg. silap…sorrylah….
          Bujang x baca habis…….lagi pun aku x sihat, baru ok. sikit ni……bujang kena denggi…….
          Ni darah dah ok.

          0

          0
  24. permaisuri taiping says:

    anakanda putera taiping, kenapa kan meluahkan perasaan di sini? nnt ayahanda dpt malu…wakakakkakaka!

    0

    0
  25. ron says:

    seyes baju kawen depa 2 ni simple mimple..

    0

    0
  26. mail lambong says:

    alololoooo comei nya Tristan Tareef

    0

    0
  27. nureisha says:

    tahniah…cantik sangat ..x mcm yg kawen rm juta tu…

    0

    0
  28. what the? says:

    love a man with a long hair … they are so great …

    0

    0
  29. hermosanara says:

    tahniah..selamat pengantin baru..overall sumenye nmpak nice..sma cntik n sma pdan..cuma yg xsedap dipndang, nape chef riz pkai cincin kat jari telunjuk tu..?bukan ke xbaik pakai mcm tu…betul x..?

    0

    0
  30. hermosanara says:

    selamat pengantin baru..tahniah..sama cntik n sma padan..smga kekal hingga akhir hayat..overall sumenye ok n nmpk very nice..cuma yg xsedap dipandang, chef riz pakai cncin kat jari telunjuk tu..bukan ke xbaik pakai kat jari tu..?betul x?

    0

    0
  31. kitaro says:

    mulut cam Dira abu zahar

    0

    0
  32. Suri says:

    Baju Ana Dari dulu cantik2 la..x pyh berlace2 pun..nmpk kemas sgt, pandai la designer dia..or sbb Ana yg pakai nmpk sguh elegan

    0

    0
  33. mizzlynn says:

    hensem giler laki serina … chef riz and ana pun mmg cantik and hensem .. moga kekal bahagia..

    0

    0
  34. kilafairy says:

    wah wah wah!!! romantiknye!! kat Taiping?? itu hometown aq!!! ish rugi xdpt pergi!!! :( papepon hope..dorg kekal hayat… p/s:muka kak ana 2 mcm kak dira abu zahar cikit..

    0

    0
  35. akulahpompuanittew says:

    Perfect!!!sama cantik sama padan….mmg lawa lah Ana Dahlia nih…bertuah Chef Riz!!

    0

    0
  36. tukangsibuk says:

    cantik keee??? cm biase jer…hmmm…

    0

    0
  37. bunga says:

    Muka dorang nie seiraskan? Hehehe. Selamat pengantin baru.

    0

    0
  38. Suarez says:

    yg baju putih tu sape ek??nak kenal boleh x??hehehe

    0

    0
    • PUTERA TAIPING says:

      yg baju putih itu isteri org.. dah ada seorg anak lelaki… tidak elok menggangu rumah tangga org lain..

      0

      0
    • neesha says:

      Yang baju putih tak silap nama dia Azlin or Adlin.Shes a lawyer in Ipoh.Slalu juga nampak di Court Ipoh.I know her father.Anak org kaya. Putera Taiping sure kenal right?

      0

      0
      • zzzz says:

        putera taiping..
        mcm mne kenal org2 dlm gmbr last tu..??
        siap tau nama kak bju putih tu..
        statement awk tu utk gurlz yg bju itam sbelah suami serina tu ea…

        0

        0
      • zzzz says:

        neesha..bju putih tu lawyer??
        wow..!! cun2 tp lawyer.
        putera taiping..ju putih tu dh ade ank sorg?
        nmpk mude je..ish3 mst comel ank die..
        untung suami die dpt isteri yg brilliant and beautiful..

        0

        0
        • neesha says:

          Yup i know her and her fam. Her family is quite well known in Taiping. So sbb tu i tanya Putera Taiping takkan ta kenal. Taiping is not that big right?
          zzzz – yer dia lawyer paling stylo kat Ipoh.hihihi suka senyum! Anak dia mmg cute!

          0

          0
  39. Suarez says:

    yg baju putih tu sape ek??bibir juih mcm maria farida laa..hehehehe

    0

    0
  40. aku diam aje.. says:

    cantiknya dahlia. suka senyuman dia. semoga berkekalan hingga ke anak cucu.

    0

    0
  41. Minah senget says:

    i likeeeee….

    0

    0
  42. jane says:

    perempuan bertiga yg bergambar dgn laki si serina nak tumpang glamour juga..

    0

    0
    • Sheila says:

      Itu kawan2 Ana Dahlia. Rasanya diorg banyak membantu juga dalam menjayakan majlis tu. Maybe photographer yang minta diorg begambar

      0

      0
    • MINAH GLEMER says:

      ADE AKU KESAHHH..KAU ADAAAAAAAA???JNJI KUAR MUKA DIORNG..KO JELES KER JANEEEE???

      0

      0
    • zzzz says:

      adess bior je laa…
      lg pon ni photographer yg letak..mne la dpa nk tau dlm beratus2 gmbr dlm memory card kamera photographer tu, gmbr dpa yg dipaparkan..xyah bising, tgk suda……
      lg pon cun la gurlz brtiga ni..sudah brpunye kah???

      0

      0
  43. aku says:

    gambar first sgt sweet..ana you look so lovely!

    0

    0
  44. saye says:

    uitt putera taiping… ang sekolah taman tasik ka??? hahahah konfem semua org yg kenai budak tu tau dah~~…ckp je la.. xbaik berahsia2… rugi kot~

    0

    0
  45. zzzz says:

    tahniah wat chef riz dan ana dahlia..!!
    moga hubungan brkekalan dan dimurahkan rezeki..
    wedding yg simple dan cantik…=)

    0

    0
  46. mat arip says:

    aku pengetua taman tasik taiping. korang jgn nk bercinta kt sini..mcm pondan luah hati kt dalam ni…

    baris bariss sediaaa…….

    0

    0
  47. Raja Taiping says:

    tahniah

    0

    0
  48. raja bersiongg tepeng says:

    hang memang terbaik putera taiping..nanti aku bgtau kat budak tu hang syok kt dia nooo….

    0

    0
  49. Raja Taiping says:

    anak sapa la ni…buat luahan kt sinih..
    hang nak berniaga kt iliatamby ka????

    0

    0
  50. Raja Taiping says:

    putera taiping nak tunggu jodoh alamatnya jadi pondan kt ELAITAMBY……

    0

    0
  51. maharraja Taiping says:

    aku pun dulu suka kat budak yang dlm gambar alst tu,tp bukan kt budak tu,suka kt cikgu sekolah budak tu..hehehhee..bergurau je..jgn mareee…

    0

    0
  52. maharraja taiping says:

    barisss…bariss sediaaaa!

    0

    0
  53. kaklong taiping says:

    ahahaha, lawok gila ang ni weh putera taiping. mcm bongok dok luahkan kat sini, cr publisiti ke ape.. p laa luahkan terus kat lydia tu.. senang cite.. :))

    0

    0
  54. PUTERA TAIPING says:

    salam semua! nampaknya statement saya telah menimbulkan pelbagai spekulasi yg positif mahupun negatif.. saya ingin memohon kemaafan sekiranya menyingung beberapa pihak.. saya rasa korg tahu siapa yg saya maksudkan.. Niat saya suci, tapi mungkin waktu dan tempatnya tidak sesuai..biar masa yg menentukan segalanya.. saya berdoa agar dya di hidup bahagia dan akan ada sesorg yg betul2 layak utk memilikinya.. walaupn bukan saya.. dya teramat istimewa dan tiada lagi penggantinya utk saya.. Doakan kejayaan saya..-salam-

    0

    0
  55. maplesugar212 says:

    sweet n romantic!! ana dahlia sgt cantik. untung chef riz. just wondering how does it feel to a chef’s wife..hehe. lps masak, mesti bdebar2 tggu komen suami. mcm masterchef pulak dah ;)

    0

    0
  56. chempaka says:

    ana dahlia mmg cun.. tp chef riz punyer mekap tu da mcm pompuan gak..huhu

    0

    0
  57. Dr Love Taiping says:

    putera taiping, daripada apa yg aku tgk cara penulisan ko, aku tahu ko mmg ikhlas menyintai dirinya, tapi ko takut akan dikecewakan oleh gadis tersebut.. cinta ni mmg penuh dgn risiko tp kalo dia mmg telah diciptakan utk ko, ko tak perlu takut.. lambat laun dia tetap menjadi milik ko, cuma ko perlu sedikit usaha.. aku pun tak tahu bagaimana dia akn rasa kalo dia tahu selama ini ko menyintai dirinya, mungkin selama ni pun dia tunggu ko, sapa tahukan.. apa yg aku nak nasihatkan kat ko ialah jgn cepat putus asa dan bila semuanya sudah sedia, ko terus terang la kat dia…

    0

    0
  58. teh peng~ says:

    lawak2 ar u ols nih~~~
    make me smile…
    hahahaha….(^,^)

    0

    0