Written by serenity | November 16th, 2011

Keunikan perkahwinan Lan A To Z dan isteri ialah mereka mengenakan busana yang sinonim dengan budaya masyarakat Melayu iaitu songket kuning dengan tekat benang emas. Zaman sekarang ini, ramai pengantin lebih suka busana berunsurkan kain satin/lace yang lebih nipis dan moden, dan untuk itu haruslah Lan dan isteri diberi pujian. Ini adalah 11 keping lagi gambar yang dikeluarkan oleh Team Belalang Creative dari majlis resepsi Lan A To Z.

Sekali lagi, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. Gambar yang selebihnya boleh anda lihat dengan membaca gosip ini sepenuhnya.

***

Salam…ju kitak orang Sarawak kita ramie-ramie pergi berambeh di Festival Gong Sarawak 2011 pada 18-20 November tok di Reedems Centre, Kampung Apar, Singai, Bau, Kuching Sarawak. Acara akan bermula dari jam 10.00 pagi hingga 10.00 malam. Program tok anjuran Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan melalui Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara dengan kerjasama Kementerian Pelancongan Malaysia.

Turut bgibo kitak urang masa program tok kelak ada pameran dan demonstrasi Alatan Muzik Gong, Pertandingan Mewarna Si Cilik, dan persembahan pentas oleh kumpulan band tempatan. Mun maok lanjut tentang hal tok bolehlah kitak urang telipon terus urusetia program Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Sarawak di talian 082-422006. Apa tunggu agik geng…datang ramie-ramie kita ho…..











67 responses to (11 GAMBAR)Lagi Gambar Perkahwinan Lan A To Z Yang Kuning Emas

  1. sengal.. says:

    classic……..suker……..

    0

    0
  2. suehada says:

    bukan aritue dia nie bercerai dgn Xdia dulu sbb x dpt kasi nafkah…susah ktnye ms hidup ngn lan nie..waallahualam

    0

    0
    • miszaimiee says:

      biar je lah wyeh..dah jodoh an..rezeki tu di tangan tuhan.soal lain tu biar je depa yg tahu. susah senang dia xkan lah nak kecoh pulak kan..peace !

      0

      0
    • udah-udahlah la tu kamu cerita pasal keburukan orang, suehada. aku tahu kamu dengki sebab dulu kamu kawin tak dapat makan bersuap memicit jerawat di pipi, sambil udang galah nak terkeluar dari pinggan. tak gitu?

      0

      0
      • hamba Allah says:

        kalau kita tak tahu cerita yang sebenar jgn kita buat cerita…Allah dah tentukan jodoh nya sampai disitu jer…dan Allah jodohkan dia kembali dgn org lain…so what?makan pakai dia suami isteri biar dia yg uruskan,,,takyah kita nak sibuk2.

        0

        0
        • hana says:

          dah tgk sudahla… sempat lagi nak bukak AIB org… org tu punya psl la… takkan citer umah tangga org pun nak sibuk? Ingat… SEKALI kita sibuk, dan buka AIB org… SERIBU kali org bukak AIB kita nnti…
          Dah jodohnya takat tu je… yg lain tu hanya Asbab je. Belajarla… pelihara mulut, hati dan jari yg menaip tu…

          0

          0
  3. suehada says:

    bukan aritue dia nie bercerai dgn Xdia dulu sbb x dpt kasi nafkah…susah ktnye ms hidup ngn lan nie..waallahualam

    0

    0
  4. aku says:

    cm xmsk je warne pelamin ngn bj die..

    0

    0
    • hothotheat says:

      ak tgok pon kalut. .tapi yg penting semoge kekal ke akhir hayat. .=)

      0

      0
      • puteri 3 says:

        kena tnya yg kasi sponser..sbb dia terima je apa yg org bg kat dia…
        yg tukang sponser tu la tak tahu mix and match colour..
        kesian lan jd mangsa si sponser yg cr glamour ..

        0

        0
  5. mia says:

    Npe pelamin kaler purple??
    bju kaler kuning cm xmsok je..hahaha

    0

    0
  6. OrangAkaun K says:

    sok aku kawen nak buat sakan macam ni jugak la..

    0

    0
  7. anon says:

    pelamin purple….xmatching ngn eyeshadow pengapit pompuan…..

    0

    0
  8. wow says:

    Apsal baju kaler lain, pelamin kaler lain..?

    0

    0
    • Teruterubozu says:

      biarlaa dier. Dier nak contra dgn background…kan dah menyerlah sbb x sama ngan warna background. Kalo dulu skolah x amik pendidikan seni, x yah byk bunyi ler…

      0

      0
    • nobody says:

      mestila tak same.. kalo tak , tenggelam ler pengantin dlm pelamin same kaler.

      konpius lak nanti mne pengantin mane pelamin.

      mungkin kaler baju diorg tak brape masuk ngan pelamin jer kot

      0

      0
    • purple says:

      wei…bodoh juga engkau nie? kalau semua sedondon, x ke pelik? buta lagi bodoh ko ni….

      0

      0
      • akulah tu says:

        takyah nk kata org bodoh..mmg pelik pon gmbr kt pelamin tuh..trlalu bnyk warna n sarat..mcm caca marba je..ntah apa2 dia letak kt pelamin tuh,semak je nengokkn..dhla solekan hancusss…tukang sponsor pon men redah je,yg kna sponsor pon trpaksa akur..cenggini la jadinya..apa2pon janji da selesai..cuma nnt agak buruk la dlm album gambar..

        0

        0
  9. tak tahu nak tulis ape dah says:

    1 word “kelakar”

    0

    0
  10. saye says:

    rasenye dulu masa die kawe n ngn marcella pon bju die warna nie…xsilap ce abg nara cr blek gmbo die dulu

    0

    0
  11. aku laa stalker says:

    mcm2la ko ni anon..kalo nak ko sendiri jd pngapit dye arr..

    0

    0
  12. whatever says:

    bkn classic..cuma cm xcukup bajet jer…kesian.

    0

    0
  13. Warna purple tu corporate colour untuk Kelab Tun Teja. Kan Lan dapat sponsor…so, kena ikut warna kelab la.

    0

    0
    • cempaka biru says:

      yup purple warna koprat kelab tun teja tu.tp warna kuning tu warna pebret YDP kelab tun teja tu .. sbb tu la mau tak mau kena la ikut selera YDP tun teja tu..
      YDP tu mmg xder citerasa warna. at least kalau nk menyerlahkan busana kuning diraja tu..byk lg warna lain yg leh menaikkan pengantin tu..bkn dgn warna purple dan pelamin yg serabut mcm2 ado tu…jgn la naya satu majlis yg meriah .. bt kena kutuk je pengantin tu sdgkan dia pakturut je..hadoiyaaaaaa

      0

      0
  14. ulalala.. says:

    errrrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. aku yg ketinggalan zaman ke ni? yela kot. aku yg tak de taste. hahahahahhaha

    0

    0
  15. cehh says:

    sape wedding planner???

    0

    0
  16. hmmmm says:

    xbaik m’hina mjlis org…yg pnting majlis akad nikahnye…sanding ni wt hebah pd org sekeliling je…xkrela wane msok kex….yg pnting dh sah jd suami isteri…2je…yg psl die ngan xwife die…sudh2la..2 dlu die xdpt bg nafkah…skrg hdup die dh sng…kn ex die mualaf,myb die xthn godaan…wallahualam,kte sbg pemerhati berdoala utk dia supaya berbahagia hingga ke akhir hayat mereka…:)

    0

    0
  17. lan a to y says:

    aku setia pd cinta yg satu. itu dulu masa gua baru kena cerai. ayat nk cover.

    0

    0
  18. yaya says:

    abg nara,,pngapit laki tu hnsem la..hehehe..
    pape pon,,thniah..
    msuk ke xmsuk ke,,yg pnting da selamat..ye dok..
    2pon nk kcoh2..
    ntah pape..

    0

    0
  19. anis suzanna says:

    tahniah kepada Lan….cantik bj tpi kalau tengok pengantin jer rase nak nyanyi jer…yoko iyo ko cinto buto….nafas cinto yoko iyo ko…hahahaha

    0

    0
  20. Kacang Soya says:

    bukan la aku nak mengata jauh sekali hina majlis Lan & wife dia ni. tapi, aku nak komen skit pasal pihak yg bagi sponsor ni. walaupun majlis ni si Kelab Tun Teja yg sponsor, jgn la nampak sgt dorang yg mendominasi majlis. pikirkan jugak la perasaan pengantin baru ni terutamanya wife Lan yg baru pertama kali jadi pengantin. nampak kesian betul la majlis Lan ni. semuanya serba tak kena, tak padan. dengan busana pengantin yg soooo out-datednya, dgn pelamin yg sangat2 tak match dgn baju pengantin (yg ni baru betul2 colour block!!). ape yg aku boleh kata, KESIAN la kat Lan & wife. aku doakan semoga perkahwinan Lan kali ni kekal hingga hayat.

    0

    0
    • ain iman says:

      aku sokong ko 200% kacang soya…
      kita kena pk sama perasaan org..yg kena kutuk skg lan bkn kelab tun teja tu.. nak wat sponser biar la betul2 supaya org akan ingat 2-2 belah pihak..ni mcm nk publisiti je..

      0

      0
      • Kacang Soya says:

        ain aiman, kali ni aku pulak setuju dgn kau. terutamanya bab ko sebut “nak wat sponser biar la betul2 supaya org akan ingat 2-2 belah pihak”. paling sadis aku tengok payung pengantin tu. alahai….

        0

        0
  21. tipah dangdut says:

    baru perasan pengantin pompuan mekap x tebal…simple and nice..innocent je muka….xde pun bulu mata palsu 3 tingkat ala rozita che wan….baju pun classic style….biorle nk kata out-dated ke x…sapa lg yg nak angkat khazanah budaya kita klu x org kita sendiri….tang pelamin tu dah org buat terima je la…yang penting perkahwinan tu sendiri…jgn sok2 berantakan…majlis kahwin ni sok2 org lupa la kaler ape pelamin tu…..

    0

    0
  22. mmm says:

    dikelauarkan oleh?

    0

    0
  23. Nana says:

    PERHATIAN

    Warna tema wedding ni purple dan kuning.
    Tak caye tengok warna khemah.

    So x de isu pasal color dia tak masuk ke masuk ke.. Sebab memang gitu ropenye yang deme ndak

    0

    0
    • akulah tu says:

      purple kah??? tp mata aii nmpk kalernya biru..huahuahua..biru+purple+kuning…ayoyo..

      0

      0
      • hahaaa! says:

        kee.. mata ko yg dah hampir bute.. purple jd biru.. mana dtg nye unsur biru tuu.. lain kali mata tu kasi cabut buh kt lutot je weyy!…

        0

        0
  24. min says:

    sapa yg tergamak upload gmbr dlm entri ni bnyk2?sian kt lan.macam nk m’hina ada gak…gmbr dlm ni mcm kawen zaman 90an..

    0

    0
  25. namaku says:

    setuju2.. kaler khemah die pn kuning purple so matching la ngan kaler bju n pelamin 2.. contra! cntik la.. :)

    0

    0
  26. riaviolet says:

    saya xtgok pengantin pun….saya tgok pengapit lelaki tu jer…hahahhaha…..comel lorh

    0

    0
  27. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Emas, Gambar, GAMBARLagi, kuning, Perkahwinan, […]

    0

    0
  28. semoga kekal hingga ke akhir hayat… :)

    0

    0
  29. tisya says:

    oklah tu. tak bagi nafkah anak and wedding ala kadar. jgn mcm ade sorang tu x bg nafkah anak pastu kawen 12 juta

    0

    0
    • Peminat Tisya says:

      Ambooii Cik Tisya .. pernah lepak sebantal ngan lann a to z ke? mcm tau je org tu bagi nafkah ke tak .. Org citer pasal pelamin, pasal baju … dia masuk tajuk lain … Ni la Melayu, buta hati …

      0

      0
  30. alat tulis says:

    waa~ kaler very da caca marba..ekeke…

    0

    0
  31. penpink says:

    ok la tu…majlis sederhana tp meriah…suami pun ade kt sebelah dari kawen xx juta sanding sorang2 wat pe…

    0

    0
  32. Peminat Tisya says:

    suka2 je kata tak bagi nafkah .. pernah duk serumah ke ngan Lann A to Z? ke cik tisya ni bini dia yg tak diiktiraf? memandai2 je buat statement … bengong!

    0

    0
  33. si labu says:

    cam org 10 tahun lepas kawen…wohooo

    0

    0
  34. makcikcantek says:

    klasikk…mmg dah lama tapi masih manis dpandang.kan lan dah kata budget dia kecik….
    pelamin pun ala2 cam dulu2…cer tgok bunga manggar dia,,,cute kan? wahhaha makcik2 kepada makcik cantek nye stail kawen ni…
    kek pulut..!! tahniah lan

    0

    0
  35. Tak Sebelah Mano2 says:

    teringin gak nk tgk majlis kawin tukang2 komen kat atas … Itupun kalo ado, maksud ehh .. kok ado yang nak laa kan … kecik salah, besar salah, biru salah, kuning salah, moden salah, style dulu2 salah .. apo kono ehh?? mcm2 ..

    0

    0
  36. Owner Blog NARA TIWATH says:

    Haaa yang ni ditujukan kepada owner blog neh .. apa nama, nara ke naratiwath ke mende .. dengar citer ada background sekolah arab … Tunjuk laa gambar masa nikah, amik yang wajib dulu, takkan tu pun nak ajar … mmg syok bukak open komen cmni .. sama laa mcm bukak pintu neraka … bawak2 laa buat keje lain .. kalo kemaruk sgt nak jadi wartawan, apply laa kat Metro ke, utusan ke, berita harian ke .. mangga ke, mempelam, limau bali .. kita sama2 tgk LAYAK ke tak layak … Sekolah arab … haha!

    0

    0
  37. Abah NARATIWATH says:

    Haaa aku lain sikit, semua asyik komen si lan je, aku plak nak tujukan komen ni kepada owner blog neh .. apa nama, nara ke naratiwath ke mende .. dengar citer ada background sekolah arab … Tunjuk laa gambar masa nikah, amik yang wajib dulu, takkan tu pun nak ajar … mmg syok bukak open komen cmni .. sama laa mcm bukak pintu neraka … bawak2 laa buat keje lain .. kalo kemaruk sgt nak jadi wartawan, apply laa kat Metro ke, utusan ke, berita harian ke .. mangga ke, mempelam, limau bali .. kita sama2 tgk LAYAK ke tak layak …

    0

    0
  38. insan biasa says:

    apalah masalah orang kita ni….. spatutnya doakanlah kebahagiaan dia supaya berkekalan hingga ke akhir hayat… bukannya kutuk majlis, gambar, baju, warna bagai semua….

    p.s: kepada siapa yang kutuk2 pasal gambar, korang mampu ke buat lebih baik daripada gambar yang sedia ada ini? kalau tak boleh, baik tutup mulut.

    sekian.

    0

    0
  39. Ahmad Nawab says:

    Apesal la korg ni gayat….itu xkena…ini xkena…komen je pandai…komen la positive skit…sme nk ikot selera masing2….nak kata bodoh bebal semua…tau lak marah…ni baju la…gmbr la…posing la…itu la..ini la…buat andaian itu ini la…kalo duk kutuk je…da nmpk anda2 yg kutuk tu pon same…hormat skit la beb…xsuka duk diam…bkn buat langgar hukum agama pon…nk kecoh2 mcm budak xsunat tu npe ler…rezeki masing2…ko kutuk ape pon…1 sen pon org xrugi…patut support la kerja org tu…org melayu la katakan…mmg dr dlu smpi skrg genetik hasat dengki + iri hati mmg ade keturunan org melayu neh…tu pasal la xleh nk bina teknology sdiri… :)

    0

    0
    • alahaiii MELAYU says:

      setujuuuuuuu!! bebenooo ngn lu Ahmad Nawab….
      ni la nama nye melayu…. MELAYU XSEDOR DIRI… ape daa lu org ni buruk ke cantik ke?? ape lu org pedulik! bkn guna duit lu org pun.. jauh skali nk mengulur kann… kalau setakat nk wat DOSA KERING + dapat TOUCH n GO TO THE HELL baik xpayah la!!….

      0

      0
  40. smr says:

    eh, khemah tu biru kuning ke? nampak mcm purple kuning je..cer try google purple/biru….

    0

    0
    • sugar says:

      haah, aku pun tgk purple + kuning.. tah mana munculnye tah waner biru tu… mate tu yg color biru kowtt…

      0

      0
  41. amran says:

    dulu dia pnh citer, dia pnh idup tersangat susah n exwife byk bersabar, byk bantu dia smpi dia akhirnya agak senang gak..tp nape cerai gak ek..teringat lak kisah kwn aku, bila ssh cari family isteri, pinjam wet ribu2 tp tak byr..dh senang jmp pompuan lain, tinggal bini yg setia..tp pape pun, lau dh jodoh, mg dia mampu bimbing isteri dia ni..

    0

    0
    • what? says:

      wahai en.amran sesungguhnye yg memikul lebih berat dr yg melihat!!! kalau x tau story jgn memndai2 nnt jadi FITNAH pulak… besar dosa tu en.amran oiii..
      Sekian.

      0

      0
  42. Hanuman says:

    Kalu carik silap org mmg pandai…cermin diri tu dulu beb..

    0

    0