Written by AbangNara | August 16th, 2013

Happening sungguh keluarga Maembong ini. Paling femes dalamnya sudah tentulah Emma Maembong. Abang Nara tak tahu pula yang ada 7 adik beradik perempuan dalam keluarga Maembong ini. Fuh~~ Tak dapat bayangkan betapa besar pengorbanan si ayah ketika membesarkan mereka semua.

keluarga maembong berhari raya

Semoga hubungan rapat antara mereka sekeluarga akan terus berkekalan sehingga bila-bila. Nanti kalau anak-anak perempuan sudah berkahwin, jangan lupakan jasa ayah anda. Jangan tak balik jenguk ayah di kampung pulak. Harap-harap mereka mendapat suami yang memahami.

keluarga maembong berhari raya

Lagi beberapa gambar keluarga Maembong berhari raya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya
keluarga maembong berhari raya

Baca Yang Ini Pulak:-

162 responses to (11 GAMBAR)Keluarga Maembong Berhari Raya, Memang Meriah!!!

  1. N says:

    cantik gak uols ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 2
    • nazrul natasha baiduri says:

      huhhaaiii makin susah lah encik maembong nk masuk syurga.. bila nk msk jer, kena tarik.. benar lha kata org jaga anak pompuan nih lebih sukar dr menjaga sekandang lembu.. apepun korang mmg lawa.. peace

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 414 Thumb down 64
    • ada bakri gerhana skacinta, pasti meriah, hahahaha. boleh dia main dram lagu meet uncle hussein

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Kawan2 says:

      besar tanggungjawab ayah dia.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
    • ayuni says:

      cantik? aku btul2 x paham kenapa mesti amik gmbr wat pose muka herot berot mcm tu.. yg tu ke maksud ko cantik?? ape susah sgt ke amik gmbr wat pose mcm manusia normal?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 32 Thumb down 25
      • Anonymous says:

        ala… chill lah.. jgn lah pk teruk sangat…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
      • leen says:

        eh,..ok what… suke tgk perangai gile2 dorg adek bradek… mesra n gile2 sgt… x de nk kntrol2 ayu bagai….xkan artis nk kena amek gmbr kaku jer n cover2 je kot… biaq pi depa lahhh… cm ar hangpa x pnh pose gitu.. x paham toi… lau x suke jgn tgk… cuma dorg x menutup aurat dgn betul ja… doa2 ar moga2 dorg diberikan hidayah..mne tau thn dpn punye raye sume dah berhijab…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 6
    • Olga says:

      SEMUA POSING DGN GAYA YG X SEMENGGAH

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      Nampak bapak dorang ni macm ada sakit je ..minah jambu pecaya adek beradek emma memang sayang ngan bapak dia …dorang tidak akan mempersia2 kn bapak dorang..semoga di limpahi rezeki atas keluarga ini amin..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • cheqkembongbongbong says:

      Lapaq laksa ikan kembong…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      untong la pak maembong ni…sorang anak maskawen paling kurang 20 ribu, tujuh oang…perghhh…zizanyang bnyk duit x kan nak bagi 20 ribu je kan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  2. ema maembong says:

    wowww cantik2 sume nyer…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  3. she says:

    aku tengok gamba first macam emma tue bukan artis sebab adik beradik dia yang lain lagi over posing…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
  4. key Pop says:

    well, aku hormat 1 je la…pengorbanan c ayah kan… bukan senang nk jaga 1 anak pompuan…ini kan baper ramai ni anak pompuan.. tabek springggggggggg…. and even anak² dia ada yg x abis sekolah, tapi sekurang²nya walau da bgelar retisssssss , dorg tak lupa ayah dorg…haish.. tabek²….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 3
    • DianaDanielleSuntiLagi says:

      apepun ayah die tetap GAGAL mendidik anak utk menutup aurat. its FAKTA. like me if u agree with me.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 97 Thumb down 43
      • farah says:

        jangan judge orang berdasarkan dosa dia hari ini, mungkin ALLAH bagi hidayah pada diaorang, suatu hari, meraka menjadi lebih baik dari kita yang sekadar pakai tudung and solat 5 waktu sahaja.. masih hendak membaca gossip artis, means iman kita sangat nipis, sampai masih tidak mampu meninggalkan nikmat dunia….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          i suka komen u. tanggungjawab sebagai ayah bkn hanya jaga aurat anak. jadi jgn bongkak bila bercakap. esok lusa suami dia sendiri dayus, nak mengata orang,.puihh.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
        • DianaDanielleSuntiLagi says:

          ok my bad, i minta maaf. To Emma Maembong, if u baca komen i, i minta maaf kt u and ur father. Send my regards to him ok.

          Slmt Hari Raya Aidilfitri.. -peace-

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
        • i bersangka baik ayah dia dah berpesan , mungkin mereka adik beradik ke laur sedikit

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nurul says:

        ko bukan tuhan untuk hukum ayah org lain gagal didik anak dia… aku pantang kl anak2 wat hal mak bapak disalahkn… ingat kite juga bakal ibu bapa akn datang adap sikit komen tu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
      • FARAEL COBAIN says:

        kalo alim sangat.. x payah masuk blog cmnie.. dah tau banyak negatif dr positif..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        senyap la puppet, asik nak troll je kat bn ni!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          emma n family ni org trg. sy baru au bila tgk kat keek. masa tu kat airport sultan mahmud. dia ckp ‘this is our hometown’. dorang balik beraya. kalu nk tau, mostly nama embong belongs tu ganurian

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Linzy Longkang says:

        Memandai jer ko tuduh org gagal, macam ko dah sempurna ker? Mungkin mata ko yg gagal melihat yg cantik, bising suruh org tutup seme, baek ko suh nenek ko yg tutup semua lilit bage. taraf pprt betul ko nih pagi2 jam 9:40AM dah bukak mulut mengutuk org, alahaiiiiiii sedeh

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  5. mamamia says:

    wow..merahnya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Tok jemah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 32
    • Anonymous says:

      LAWAK!! sebelum kamu buka mulut nak masuk meminang, anak pak maembong SEMUA dah angkat kaki…kahkah!! silap aribulan ngan pak embong sekali terjun tak bertangga .ko ingat mereka selera sgt ke nak jadi menantu kamu??hahahah!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 5
      • aku suka nak buat bini. sedap mata memandang, hari2 rasa nak balik keje cepat. kalau dia ada terkurang, tak tutup aurat, aku boleh pelan2 pesan. dgn cara yg elok, terbuka la pintu keikhlasannya. bukan macam ko Tok Jemah, takde iktibar nak betulkan orang, semua salah bagi ko. phuii

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
    • Minah Salleh Celup says:

      ko ni poyo ar.. sebok dok KOMEN PASAL TAK TUTUP AURAT BAGAI. NI RUANGAN GOSIP RETIS. X YAH NAK AGAMA SGT

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
  7. joyah says:

    anak ada 7 org pompuan semuanya, tapi umah ayah still berserak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 3
    • kak jenab says:

      cantik pon xgune kalau pemalas…xde nilai…kalau pemalas mcm ni hantaran x boleh lah nak mahal2 ye dik non…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
      • kona says:

        anak ayah yang cantik jelita semua nak maintain kuku , rupa perlu vouge cantik gedevass, mana mau kemas2 rumah ayah.. abis la peluh2 nanti..cair makeup..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
      • permata says:

        sekolah tak lepas…otak kosong. gaya lebih.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 10
    • seorang pembaca says:

      hahaha nie br betoi..
      bab tudung, aurat , sape masuk syurga.. xperlulah nak sentuh.
      kalo nak komen juge, terus je aju soalan tu kepada tuan badan ok..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      Rumah bersepah…harap muka jer lawa..abg2 aku sebelum kawin mesti tgk rmh fmly bakal bini dia cam mana..kalau pengotor mmg kena reject la..bila da kawin rmh diorg semua ada maid …bkn nak menghambakan bini..sekurangnya pandai menghias dan bertanggungjawap…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 11
      • Anonymous says:

        ye ke? so ko plak dah dipinang org ke? mmg malang la org berbinikan ko, dpt abg ipar poyo. bini abg ko plak mmg paling malang dlm dunia.. kasihan

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      welll..tgok rumah dh tau org kelantan! KAHKAHKAH!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 9
      • tukang betol says:

        correction . well famly belah ayh emma nie dr TERENGGANU hokeyh . mek kelantan tuu haa c NELOPAK . harap maklum .

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        ni baru umah org trg…cer pi tgk umah org kelantan plak.. ahahahha.. homaigodd

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      ini bukan umah ayah dia rasanyer.. ni umah one of maembong sistas. sbb mak dia n husband pun ada beraya sekali kat sini

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ikankembonglomakciliapi says:

      dah name pun org kelantan..rumah kalu x brsepah,x klate ler…
      HAHAHAHAH

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
      • steady says:

        wei ikan kembung berlomakk kau p tgk satu2 ke umh org kelantan bersepah? bajet tau2 je..PHUIII!

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  8. Anonymous says:

    lawa2 la adik beradik dia ….mak dorang mana ?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  9. pemerhati says:

    cantik2 belaka semuanya..baka baik ni..kihkih

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  10. aini says:

    merahnye. ni klu dilepaskan lembu sekandang sakan diorng menyondol. apa taknye dpt rezeki dihari raya.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ape kejadahnye lembu mkn org? dan dr kitab mana yg ko belajar lembu akan kejar org pakai baju merah?belajar tggi2, tp bodoh jugak.. buat rugi duit kerajaan buat sekolah.. puiii

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        duit kerajaan tu duit datangnya drp cukai rakyat.. cukai ni isu sensitif beb. kat UK, every statement yg pihak government komen pasal pembinaan apa2 yg di bawah projek kerajaan, government x kan lupa kata duit yg digunakan tu diambil daripada tax payers. bila tax payers sentiasa diberi kredit sebegitu oleh government, sejuk la sikit hati kot sebab geng2 tax payers ni bayar cukai mmg banyak woo.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  11. Mimi says:

    Wow. Boleh jadi Maembong sisters ni. Ada fight dengan Nasir’s.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  12. ani says:

    ye ke semua yg permpuan ni adik beradik dia ea…mcm sebaya je nmpknya kan..sepupu sepapat kot….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  13. alamanda says:

    sedih aku tengok gambar2 kat atas ni.. Semoga Allah memberi hidayah kepada kamu semua untuk menutup aurat.. Dunia dah nak kiamat.. pesanan untuk diri sendiri juga..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      tak payah nak pesanan diri seniri sgt!!!! klu dah ngata org, xyah nak coverline!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        kalau sedih jangan tengokkkkkkkkk !! bila dh tengok sebok nk mengata pulak macm sial kiwak !! jangan nk eksen alim lah !!

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
      • adakukesahpuih says:

        eii yg kau nak marah orang tegur tu kenapa? dah nampak org buat kesalahan tegur ajelah. tu namanya tanggungjawab sesama islam. thats what we call a manner of speaking bro! takkan tu pun nak kena ajar alahaii… pikirlah pakai otak sket. kau cakap tu macam tak pakai otak pulak. org yg nk tgur pun tgur la baik-baik. aku tahulah lain lain org lain cara menegur nyaaa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. zila says:

    kulit emma maembong nie mmg cantik sgtt….berbeza dari adik beradik dia yg lain

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      masa mak dia ngandong kn si emma ni mak dia banyak minom soya bean gak Nye bab tu kulit emma putih macm mat salleh…..adek beradek emma pon jambu2…helo emma ! ape kate emma seret adek beradek emma ke bidang lakonan mesti hepening punye..lov uuuuuuuuuu..!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        kulit putih x berkaitan dengan amalan minum soya. makcik jiran sebelah rumah setiap hari berliter2 minum air soya sebab takut kuar nanti anak gelap (sebab bapaknya mmg gelap), bila dah bersalin anak tetap gelap. maknanya, kulit putih/gelap/kelabu tu datangnya drp baka/genetik/keturunan.
        sekian.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • anymos says:

        dieorg mix la..mak dieorg org putih.. xde kaitan ngn susu soya..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. alamanda says:

    sedih tengok gambar2 ni.. kesian bapak nye kena tanggung dosa.. Semoga Allah memberi hidayah kepada kamu semua utk menutup aurat.. Dunia dah nak kiamat.. pesanan untuk diri sendiri juga ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 5
  16. lollyta says:

    Dulu emma tak abis skolah pasai nk jaga adik dia yg OKU tu kan? mana adik dia tu ek? laki ke pompuan? besar phala jga org oku ni

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      semuanya nampak cam OKU je aku tengokkkk………………..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5
  17. [...] sumber gambar : beautifulnara [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. K says:

    Ini barulah natural beauties… Tanpa mekap, tanpa photoshop, tanpa perlu edit2 boleh cantik meletopzz… Bukan mcm sesetengah retis yg pasan dialah pompuan paling cantik dlm malaysia yg mempunyai jutaan peminat padahal haters nya je yg ramai… Tp one thing la, anak beranak maembong ni kalau bertudung saham makin naik sbb muka dah lawa, kalau jaga ketertiban lagi la org nak amik jd menantu. Pape pun korang mmg lawa2, yunks…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  19. AJ says:

    oooo ini la adik beradik yang tak habis sekolah tapi semua gila nak jadi artis…..selama ni dengar nama x pernah tgk pun muka….oo ptt la galak nau nak jd artis sampi berhenti sekolah…kemon la gurls zaman skang kalau lawa xde ilmu pun org x pandang la…atleast abes kan la SPM tu….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 11
    • zara says:

      biarlah dorang… ko tu cari duit bagi family makan pakai cukup2… belajar tinggi kalau tebiat pun x guna… emma and family pun bukan ada social problem… ko ada pompuan? haa…gi check… ntah btul ntah tidak akidah nyer..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • mia says:

      ayat mcm org jeles je?? x pyh la nk menghina org yg x amik SPM, org yg ade degree, master pn x menjamin dapat keje n hidup senang. x baca paper ke graduan universiti ade yg da declare bankrup lagi.. kalo da rezeki die kt bahagaian lain xpela..
      ilmu bukan meliputi exam spm je, ko ingt lepas spm tu da cukup pndai ke??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      sekolah tinggi tinggi pun kalau budibahasa ke longkang pun orang tak pandang
      tambah tambah kalau muka pun ke longkang jugak
      hm tak lama la tu

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  20. Anonymous says:

    Antara kuarga artis yg mmg anak branak lawa adalah kuarga maembong, kuarga rozita che wan adik bradik, kuarga neelofa, kuarga siti saleha, anak branak sharifah shahira, kuarga fasha sandha. Untung dn brsyukurlah dikurniakan kecantikan fizikal.. Semoga cntik luaran dn dalaman seiring..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
  21. lipstik merah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 18
  22. .................... says:

    dlm ramai2 adk beradik emma…emma ttp cantik…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  23. lawa.tapi lagi lawa andai bertudung.sama-sama doakan.amin :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  24. hamba Allah says:

    Cantik tp sayang tiada pelajaran..semoga dibukakan hati tuk menutup aurat kesian pd en.maembong menanggung dosa anak2.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  25. Mirai Suenaga says:

    kesian tgk bapaknya. tapi salahnya juga. kawan aku 3 adik beradik perempuan, elok je perilaku.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  26. Anonymous says:

    Emma aje yg nampak mix mat salleh. Yg lain biasa2

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  27. kay says:

    lawo weii…xtau nak masuk minang mana satu…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. dhuha steffa says:

    saya scroll bawah untuk mencari gambar mereka yang sedang duduk ke, berdiri ke, atau apa-apa gaya, asalkan nampak sopan, hampa tak ada. semua cantik tapi bila gelagat mengalahkan m*n*et, adoyaiii….macam mana? tak reti bergambar elok2 ke?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
  29. putra says:

    memang benar,bnyak pengorbanan ayahnya nak membesarkan ketujuh2 anaknya,tapi sayang semua anak2nya sedang hantar ayah mereka ke neraka …

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
    • gatal tengkok mu says:

      boleh saya kawin dengan awak?
      sebab awak boleh tahu siapa masuk syurga atau neraka…
      awak boleh bawak saya ke syurga kan, suami
      gred A la awak ni..
      Konfirm ye awak masuk syurga, sebab saya
      nak awak pimpin saya ke syurga..

      Jangan cakap macam awak tu Tuhan

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  30. Hanya Wanita Biasa says:

    Wahh.. Cantik2 semuanyaa… Tapi alangkah cantiknya kalau semua menutup aurat dengan sempurna.. Cantik dimata Allah & mata manusia juga.. Kita doakan semoga semua mendapat petunjuk drp Allah untuk menutup aurat & jadi wanita yang lebih solehah.. Amin..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  31. Hanya Wanita Biasa says:

    Cantik2 semuanyaa.. Tp alangkah lagi cantik kalau bertudung.. cantik dimata Allah & mata manusia.. Semoga ‘adik beradik maembong’ ni mendapat hidayah drp Allah SWT & berubah ke arah lebih baik suatu hari nanti.. Jgn kita judge orang & hukum sesuka hati.. Mana tahu diorang berubah nnt.. Kita sendiri pun belum tentu lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. Anonymous says:

    emma paling cantik..tp sayang sekolah smpai form 2..diorang orang susah ke dulu ek..tak pelah jadi artis hope berjaya nanti..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Fifi says:

      Setau aku bapak emma ni pelukis merangkap seorg arkitek juga.dulu belajar kat univ liverpool.bapak dia budak bijak masa sekolah dulu. Wpon emma sekolah form2 aje kan dia ckp dia lps tu homeschooling. Sekolah form 2 x smstinya x bijak.. Mak dia kn omputeh.homeschooling ni da biasa bg diorg. Entah2 income si emma tu lg byk dr kita yg ada degree ni,

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      jangan nk kepo sangat tanye dia susah ke senang dulu sebok aje !!! biar la kalau dia sekolah tk habis pon ! dorang punye masaalah korang ada tau ???? bapak dia punye masaalah korang ada tau ???????? ape yg korang tau n korang boleh cakap BAPAK DIA TANGGONG DOSA ANAK2 !! ntah ape2 aje macm kiwak !! bapak dia tau la ape nk buat ngan anak2 dia !! kau ingat anak2 dia tu anak anjing tkde kepala hotak !! pelakon dulu2 tu berkemban n tk tutop aurat dorang dh masok neraka ke ???? macmana keadaa pelakon dulu2 kau sendiri pon tk tau samada dorang ke syurga atau pon neraka huh !!! kalau kasi komen tu jangan nk macm bagos sangat !!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  33. meow says:

    apasal gambar yg kedua last ada buat-bulat kuning?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. skyflowerz says:

    xde adik beradik laki ke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Anonymous says:

    cantiknya emma..bilalah dia nak berhijab pula nie…hijrah lah adik emma oi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. audrey hepburn says:

    Kesian Encik Maembong. Memang besar pengorbanan beliau menanggung beban dosa.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      biar la yg kau susah kn sangat tu apesal !! ape ! kau pon sama tanggong dosa dorang ke ?????

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. DIA says:

    Chantek2 nyee adek beradek diorang nee…. suke tgk keletah diorang coz terserlah kemesraan hubungan adek2 diorang. pokok nyee sebuah keluarga bahagia.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. Anonymous says:

    Di sarankan emma maembong membeli colgate optic white untuk menambahkan lagi kejelitaan dan keserian beliau..sekian,terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. Anonymous says:

    KESIAAAN SGT2 KAT EN.MAEMBONG…DOIRANG NI ORG KELANTAN KAN KAN KAN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  40. Anonymous says:

    Hebat juga mak dia omputih pun rela beranak byk2. 11 lak tu. Kat keek emma ada mak dia dlm photoshoot ni, cantik. Rambut blonde. Knp tak amik gambar ngan mak sekali?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. apa da says:

    apa la amik gmbar mcm budak2..ambik gambar elok2 takleh ke baru la sesuai ngan tema hari raya.ni mcm apa daaaa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  42. who cares says:

    bestnya ramai adik beradik camn..mesti meriah time berkumpul

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  43. lagubestbest says:

    Woah! scary meh keluarga nih. :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. dina says:

    ramai nye dengki kat keluarga ni.
    cuba lah fikir benda yg positif sikit.
    asik fikir negative jer buat tambah dosa sendiri…sedar tak?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  45. syamz says:

    semuanya lawa tapi sayang gaya itu yang tak berapa lawa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  46. Sony says:

    Laaaa hai… Anak ramai2 ni beli kan laaaaah si ayoh tv baru… Siannnn nengok tv dgn aerial mcm klcc tuh.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  47. insan sahaj says:

    kesian bapak dia nak jaga anak seramai 7 dan sorang pun tak ada yang pakai tudung.
    berat tanggungan bapak dia di akhirat nanti.

    macam mana lah kan, harap dipermudahkan la nnti bila anak2 berubah ke arah kebaikan, dengan menutup aurat. mewarnakan rambut, sudah tentu tak sah mandi wajib. dan tak lepas ambil air smbhyg skalipun. mcm mane nak sembhyg.. MashaAllah.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Tak payah nak berlagak alim, kasi komen alim, kalau makna MasyaAllah pun tak tau. Tak reti nak pakai penggunaan MasyaAllah. Jaga tepi kain sendiri dan banyakkan ilmu agama dulu pls. Hanya Allah SWT yg tau mandi wajib diorg ni sah ke tak, wuduk sah ke tak.DONT JUDGE.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  48. Bibi says:

    Semuanya gorgeous.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  49. Anonymous says:

    Lepas semua kahwin, dosa laki diorang pulak yg tanggung.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  50. Kelate demo says:

    Orang anak ramai suka sebab anak boleh bantu masuk syurga,tapi kesian dengan bapak emma maembong ni,nak kena tanggung dosa anak perempuan yang ramai ni…semua tak pakai tudung,dosa bapak tanggung..ni namanya anak tak sayang bapak ni..kalau sayang mesti tutup aurat.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  51. lee says:

    SEMUA BUNTUT BESAR, SUBUR

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  52. Anonymous says:

    hebatkan ibu mereka sanggup melahirkan anak yang ramai

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  53. abcdefg says:

    rumah bersepah pon jadi hal la korg ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. meowmeow says:

    rumah sepah ckit tu pon nk jd isu…… bongok je korang niiiii
    papetah….batak jer! g mam la!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. emma watson says:

    takde sorang pun yang pakai tudung ye. ish3..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. Anonymous says:

    emma klo pakai tudung lagi cantik

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  57. hanina says:

    erk ambek gambar yang macam ni tak perlu tunjuk kat orang pon takpe…memanglah cool tapi macam tulah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. […] (11 GAMBAR)Keluarga Maembong Berhari Raya, Memang Meriah!!! (150) […]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. benci mamat poyo says:

    yg perasan islamik dan suci baik jgn baca blog gossip dan jgn tgk gambar..nanti mendapat dosa mata dan dosa mengata org serta dosa membuat komen..

    jgn nak memandai kata org lambat masuk syurga lah..byk dosa lah..itu urusan Allah swt…
    baru sikit ilmu agama dah nak menghukum org lain byk dosa..dey tambi..jgn baca blog gossip lar..pegi mengaji saje lar…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. mohd man says:

    emma mmg cantik..bertudung lg cantik.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. amira says:

    Cha cha maembong I like u wow awk ni comel la!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. amira says:

    I like u forever

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1