Written by serenity | February 14th, 2012

Ombak Rindu mendapat kutipan yang baik walaupun reaksi terhadap filem itu dari pengkritik filem bercampur-campur. Tahun ini, Osman Ali bakal muncul lagi dengan sebuah filem terbaru yang menampilkan Remy Ishak, Bront Palarae, Diana Danielle dan Fizz Fairuz iaitu Jiwa Taiko.
PhotobucketSekali tengok, filem ini seolah-olah ada persamaan dengan film KL Gangster yang diarahkan oleh Syamsul Yusof, tapi itu sekadar melihat gambar. Filem yang diterbitkan oleh Nuansa Films ini dijadualkan untuk tayangan pertegahan tahun ini, juga menampilkan banyak muka baru.

Mengikut sinopsis, Jiwa Taiko adalah sebuah cerita tentang anak muda, dan Osman mempersembahkan cerita ini dengan aksi silat dan stunt yang mengejutkan. Apa pun mari kita layan gambar-gambar dari filem ini, kredit gambar Facebook Jiwa Taiko Official.

***

 Love to sing? Want to meet new people? Like to travel to fun places? We are calling for participants for Choir Audition 2012 NOW. Auditions will be held on February 25-26, and March 3-4, 2012 at 23rd Floor, MAS Building, Jalan Sultan Ismail. Registration will begin on Saturday, February 25, at 9:00 a.m until 2:00 p.m. You need to sing one of any songs you like! For further information, please don’t hesitate to contact us at 03 2052 3600 / 3648 / 3702 / 3703 or visit www.jkkn.gov.my. See You There!…:)


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

23 responses to (11 GAMBAR)Jiwa Taiko, Satu Lagi Filem Osman Ali Bakal Ditayangkan Tahun Ini

  1. eddy says:

    elok sngat la…dr buat filem hantu yg ntah ape2..hantu jer memanjang..kita yg tak takut hantu pon dah jadi takut

    0

    0
  2. rara says:

    masyallah…

    0

    0
  3. Wartawan Zubir Sudah Insaf says:

    Kena pi tengok nih… :P

    0

    0
  4. mak jemah says:

    wah..sedapnye pmpn2 tu tayang dada die kn..hhmmm~

    0

    0
  5. mak jemah says:

    motip nak tayang dade sane sini..pmpn yg botak tu mmg suke blakon botak kn…hmmm…

    0

    0
  6. walala says:

    mcm crow zero daaaa…

    0

    0
  7. donut_cute says:

    diana danielle? ala tak minat la..perlu ke babak yg tuuuuuuttttt.

    0

    0
  8. Datin Maimon says:

    Alaaaa… Tak suka diana danielle gak la.. Tapi klu tgk pun sbb bront palare!!

    0

    0
  9. bukan nama sebenar says:

    astaghfirullah…

    0

    0
  10. doongdoong says:

    again. cerita Melayu mesti ada scene kat disko. apa kes?
    memang dah sebati dgn budaya orang Melayu kot.
    typical malay movie > scene di rumah bomoh,kubur, disko, jalan raya

    0

    0
  11. me love me says:

    napa perlu ada scene atas katil sume tu?? aduii… tak semestinya stp filem kena ada scene mcm tu utk menaikkn filem tu.. yg penting jalan ceritanya.. apa laa…

    0

    0
  12. gasak aku lerrr says:

    huh, tk minat…..!! perlu ke sume nk tayang dada..eeuwwww!!

    0

    0
  13. black caiman says:

    Cerita murahan. Totally trash and disgusting.

    0

    0
  14. kadir kacak says:

    cerita melayu…standard tayang dada …cuba la buat scene romen..nak tengok pun bersemangat la sikit..

    0

    0
  15. ehem says:

    mmg byk muka2 bru yg berbakat…mmg cter ni tk sbr dh tunggu akan ke panggung…

    0

    0
  16. what the? says:

    gila takda iman, buat cite camni .. bahaya untuk budak-budak ..
    tapi ada Munif Isa, dah lama aku tunggu dia berlakon cerita camni .. :)

    0

    0
  17. aidi says:

    so bored. tgk preview pun dah sedih, tak menjana minda.. kalau budak2 kecik tgk dieorng akan ingat ‘oo ini lifestyle yg sepatutnya’.. rosak, rosakk

    0

    0
  18. ecah says:

    knp buatt cite cmni ? elok lha buat cite yg x senonoh

    0

    0
  19. Anonymous says:

    osman ali punya story? sorry terrr… xlayan :p

    0

    0
  20. marionete baz says:

    Cerita murahan, org islam berlakon romen murahan cam pelacur.
    lelaki perempuan murahan semua. cerita sampah.

    0

    0