Written by Bella | March 30th, 2017

Sekitar jam 8.37 malam tadi, pelakon Nora Danish akhirnya sudah sah bergelar isteri kepada Nedim Nazri dengan dua kali lafaz selepas 3 tahun bercinta.  Majlis tersebut berlangsung dengan cukup meriah bertempat di Glasshouse at Seputeh, Kuala Lumpur secara tertutup.

Nora dan Nedim dinikahkan oleh jurunikah Khairul Asyraf Ahmad dan pengantin perempuan turut menerima mas kahwin berjumlah RM300. Walaubagaimanapun, pasangan ini merahsiakan jumlah wang hantaran. Kedua-duanya tampak segak dan anggun dalam persalinan warna putih. Untuk pengetahuan semua, busana yang dipakai oleh Nora adalah daripada koleksinya sendiri, Owl By ND.

Pasangan ini berharap perkahwinan yang dibina kali ini dapat berkekalan sehingga akhir hayat dan tidak menolak rezeki sekiranya dikurniakan lagi cahaya mata selepas ini.

Ia seperti impian jadi nyata dengan penyatuan ini. Sudah lama saya tunggu momen ini untuk disatukan dengan belahan jiwa. Harap semua dapat doakan kebahagiaan saya dan suami.

Jom lihat beberapa lagi foto sekitar majlis akad nikah Nora dan Nedim dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Instagram HLIVE / #nenosaysido

73 responses to (11 FOTO) Sekitar Majlis Akad Nikah Nora Danish Dan Nedim Nazri

  1. Anonymous says:

    Cantiknya.nora jugak berhak bahagia setelah diceraikan ketika usia sgt muda baru 27 thn semasa mengandung. Semoga berbahagia.

    64

    -5
  2. minah latoya vazz mulot longkang says:

    lepas dah kena usung sana sini, kawin jgak nora ni

    kesian fasha sundal masih janda. mesti dia nak upkan game cari jantan lepas ni

    16

    16
  3. kiahkepoh says:

    takde seri. mungkin sebab biasa sangat tengok asyik berkepit je

    46

    5
  4. Aishwarya says:

    Nora..tahniah.selamat menempuh alam rumahtangga dan moga berkekalan.Yang bagus tentang Nora ni..walaupun kisah dia dulu mmg sedih…tak pernah dengar dia berperang dgn x hubby,dgn bekas mertua juga masih berbaik.

    103

    -2
  5. Anonymous says:

    Beautiful….Alhamdullillah..
    Congrats Nora n Nedim.

    27

    0
  6. Wawa says:

    Congrats Nora!! Cantik sesangat!! Terharu rasa bekas suami dan bekas ibu ayah mertua turut hadir..moga pernikahan kali ini berkekalan hingga ke jannah..

    60

    1
  7. Anonymous says:

    baju nikah so daring tunjuk dada mengdada ……. akhir nyer nikah jugakkkkkk

    29

    1
    • Sarah says:

      Cuba tgk betul2… Xtunjuk dada pon.. Warna kain pada bahagian dada sama warna kulit.. Tak sama jgk.. Gelap skit dari kulit nora.. Nampak jelas baju tu tutup sampai leher masa dalam kereta.. Hummm..

      8

      5
      • Anonymous says:

        Tutup tapi jarang tak guna jugak. Yg tutup dada tu pun dah seakan akan warna kulit. Dari jauh mmg nmpk mcm skin jgk.

        17

        0
  8. Mimie says:

    Tahniah nora…semoga kekal ke akhir hayat.lov nora n qal.

    12

    0
  9. salina says:

    Tahniah nora dan nedim. Siapalah jurumekap yang mekapkan nora. Selalunya tengok gambar nora dalam IG cantik sangat. Tapi tengok gambar perkahwinan nora nampak pucat. Semoga kekal bahagia,

    34

    0
    • Kiahkepoh says:

      Mcm biasa la MUA Nad ismail. Tapi haruslah pucat. X naik seri. Mcm gmbr masa g honeymoon je. Kan dah selalu sgt kehulu kehilir sesama. Begitu la jadinya

      4

      2
  10. love good people says:

    suka sangat couple nora and nedim…i wish both of you a happy married life…netizen you better shut up…nora ttp nmpk cantik….diorg dh kawen so jgn nk sebok2 nk kutuk diorg…doa kan yg baik2 utk diorg sudah…nk kutuk2 diorg cam la korang tu bagus sgt….

    9

    1
    • aaakulahhh says:

      tp dieorg x cantik pn..lagi2 yg jantan tu nampak elok skit sbb berduit jek…ko tu buta …mentang2 org2 berduit jek ko puja…x kasi org ngata bagai…ko sembah la duit depa tu…

      31

      2
  11. Anonymous says:

    congrats… alhamdulillah selamat semuanya… moga kekal hingga ke jannah… bagus nora nii pandai jaga silaturrahim baik dgn ex-mertua walaupun dia jd mangsa jd janda.. xde kisah gaduh cerita buruk2kan.. jaga baik hubungan dtg melawat fasha masa 1st baby… mcm langit bumi dpt menantu mcm f nii asek nk gaduh jer.. ni mesti tgh meroyan bekas laki dtg kawin nora… ade ni nnti kendian cerita smash jejai

    20

    2
  12. ejen insuran bakal somiku says:

    mereput laaa fs sambil makan laksa ahaks

    25

    1
    • Azri says:

      apa kene mengene fasha ngan topik ni? sudah2 la nak kaitkan mereka, yg nak jdi batu api sgt nie dah knape? biar la dorg kawin dah syukur la tu, jgn la nak bangkitkan hal lepas takde guna pon, dosa lagi adala

      7

      2
  13. aaakulahhh says:

    ND pon cam bapuk malam ni..makeup hancus..
    yg FS tu mmg sah sah bapuk la…muke lebar nk rambut pendek kunun..pui..

    btw…nedim sekeluarga sila mati cpt..lagi2 bapak ko yg x leh pakai tu..mintak lori taik langgar dia n gangster2 under dia sume mampus cpt..n harta anak beranak kene sita siasat SPRM sume..

    47

    4
  14. Suasuwei says:

    Malas nak puji lebih2 geng umngok ni. Berkat hidup brrmula dari duit rezeki. Sekian.

    9

    1
  15. daun says:

    Baju nora mcm x sesuai utk acara akad nikah. Nape byk gna kain skin tone kt bhgian dada & lengan..tau awk free hair tp bju x menepati konsep sopan & manis. Anyway..tahniah.harap lps ni lbh byk cerita yg positif dr negatif dr uol

    11

    1
  16. @.@ says:

    The reason why, Nora ni x pernah ada masalah ngn jejai n ex family in law dia..sbb dia jaga hubungan ngn dorg even jejai buat jahat ngn dia tp dia still get along n respect dorg.. tp si Fasha?? dia buat benda yg sm ke?? xde makna nye..ngn mak dia skali dia angkut ajak gaduh ngn family jejai..anak x bg jumpa..hmmmm..lu pikir la sendiri..
    Btw, semoga bbahagia buat kalian berdua..

    22

    1
  17. karma nora says:

    Knape bapak pengantn lelaki tk dtg???setelah penat anak mengampu turun padang hari tuuuuuuu ….bapak oh bapakkkkk

    9

    0
  18. Anonymous says:

    3 tahun ja bercinta ke?kenapa aku rs mcm lbh drpd tu. ke sbb dah terbiasa tngk mereka berdua berkepit sbb tu rs lama sgt. btw, tahniah..akhirnya kwin jg.

    6

    0
  19. kutu says:

    laa baju koleksi sendiri ke..patut tak lawa.
    sorry to say..dua2 tak de seri sebab dah lapuk.

    9

    2
  20. orgtua says:

    Admire dgn hubungan baik Nora dan keluarga Jejai.

    13

    0
  21. ... says:

    bapa mertua tak dtg sibuk layan bini ke2 melancong sana-sini al-maklum menteri pelancong pesola. baju nikah tu klu cover sopan sikit plzzz.

    9

    0
  22. a5 says:

    tharu tgk nora n family xhusband.. tahniah nora. semoga dberi hidayah utk jalani hidup yg lebih baik dan direhai lps ni.amin.

    12

    0
  23. Anonymous says:

    Pengantin pengantin basi ni aku tak minat…aku cuma focus kat anak Nedim tu..Dre. Cute.

    3

    2
  24. Anonymous says:

    Nora ni memang menantu (bekas menantu) kesayangan keluarga Jejai. Cuma jejai je tak hargai dia. Sampai masa dia kawin pun satu keluarga support.

    20

    0
  25. lara alana says:

    sorang anak nora, sorg ank nedim.
    pasni buleh baby girl lak kot 9 bulan akan dtg ni
    tahniah.
    no komen pasal baju nora + gambar family ada jejai? + kenapa nedim menangis?
    nak komen bagusnya admin/abg nara kaut semua gambar dekat instagram saje.
    patut gambar tak cantik.

    6

    0
  26. Cik bunga says:

    Baju nora seksi gila, belakang terbukak smpai pinggang..korang rasa?????x sesuai langsung! Cuma kt sini ja. Tunjuk, cbe korg pi cari gamba dkt ig tu. Btw, kalau aq jadi fasha pown sentap banyak dengan family jejai. Asyik dok lebihkn nora danish ja…perghhh, korg x kena, korang x rasa la. Mesti la si fasha tu sedih walhal, diakn isteri jejai masa tu. Semua dok cakap pasal nora ja. Mau x benggang si fasha tu. Pttnya family jejai tu respect la sikit si fasha tu, ni x, dok lebihkn nora tu. Taw la nora tu jenis manja2, pandai amik hati korg knnnn!!!!!!

    12

    9
    • Mimi says:

      Sorry babe. I disagree.
      As much as i dislike nora, tapi i bagi dia credit sebab berjaya jaga hubungan baik dengan keluarga exmentua despite all the rumours. Pada i, FS kena usaha lebih to get their attention/support with all the rumours. Thats the price you have to pay for being the second. Pada i, nora handle all this very well than her.

      17

      3
      • Anonymous says:

        omg, dik jgn tuduh fs mcm tu. dia da buat apa yg termampu, tp mmg jejai’s family tak suka dia. nora lain, she used to be menantu kesayangan. anak dorg cucu pertama, kesayangan. sy doakan awk jua akan jd menantu kesayangan. amin

        6

        3
        • Anonymous says:

          Macam mana la keluarga jejai nak suka dgn fs n keluarga dia kalo terang2 mamashanda n fasha gaduh kat ig dgn diaorg. Siap keji ps lg, mcm mana nak baik. Even before cerai… After cerai apatah lg. X caya g ig ps.

          6

          -1
      • Cik bunga says:

        Tapi, kalau orang dah x suka. Mmg susah la nk accept kita. Buat mcm mne pun, orang tetap x suka. I rasa tula salah satu sebab kenapa jejai n fasha berpisah. Asyik makan dalam la. Sebab i rasa, fasha ni bukan jenis yg akan dok diam kalau dia rasa x puas hati. Dia akan luahkn. U x rasa mcm yg dia rasa, if u dekat tempat dia, maybe u akan buat benda yg sama mcm yg fasha buat.

        1

        1
      • Halooo says:

        Fasha terasa banyak la i rasa dengan family jejai ni, sbb kn nora penah follow pgi holiday sama2. Nora kena taw limit dia, x payah la follow skali kalau tahu yg dia tu no more jejai wife. Kita kena jaga prasaan orang.

        0

        2
    • peewiitt says:

      baju nora tu warna same dgn warna skin. bukan terdedah. lol.

      1

      2
  27. yadayada says:

    kesian dekat korang semua no yang comment negatively. yelah kalau jealous gto jelah jealous. asik nak bash orang je, cant you guys just be happy for her, just for one day? itu pun payah sangat. ingat tau, what goes around comes back around. kalau tak kena dengan diri sendiri, kena pada anak cucu. congrats nora & nedim.

    5

    1
  28. tecit says:

    Omgeeee suke mekap noraaa. Glowing sangatttt. Pada yg kate pucat tu, korang kenela paham ni nikah. Nikah mane ade org mekap hover2 mcm pondan. sile paham.

    2

    5
  29. Mira says:

    Yeayy. Congratulations nora & nedim! Comel sangat expression muka dre masa nora salam nedim. Qal pun nampak happy sangat masa iring nora. Semoga bahagia hingga akhir hayat both of you. I’m happy for them. Jejai siap buat live masa nora & nedim nikah. Sporting. Ingatkan tak pegi, sebab nak jaga hati ex-wife lagi sorang. Congrats nora!

    3

    1
  30. rosmerah says:

    Yang muka paling happy are the kids… so cute of both Dre & Rayqal jadi pengapit. Muka Dre was sooo cute when he presented the ring. Semoga perkawinan ni kekal dengan kebahagian hingga ke ahkir hayat mereka. InsyaAllah Amin

    8

    0
  31. BlacKCat says:

    Is it bad photography or pengantin takde seri? suram dan gelap je..hmmm hoping for better pictures though..quite disappointed

    5

    0
  32. Anonymous says:

    Alhamdulillah….terbina sebuah masjid.

    3

    1
  33. elle says:

    Cantik tapi kenape mcm takde seri pengantin tu, unlike jep n sari, seri pengantinnye kemain terserlah, nampak lawa sgt jep sari mase nikah tu. sharnaaz n nabila pon same, lawa tapi tak nampak seri pengantinnye.

    1

    1
  34. MissFenty says:

    Maaf terpk patutlah hashtag #NenoSayIDo ikut kebaratan sgt2….pakaian akad nikah tak sesuai dgn tok kadi kat situ…lepas SAH sume sorak2…batalkan air sembahyang cium dahi trus cium mulut?? jgn lah kita terikut2 perasan mat saleh sgt…Aduhhh tahulah si Nedim tu omputeh feeling2 Niggas…mana pegi tata susila adat kita #JgnKecamSaya

    12

    0
  35. tecit says:

    mujur xpakai macam costume scarlet johanson dalam trailer ghost shell tu. adik aku terkejut tengok trailer tu. mati2 die igt mmg scarlet bogel (emoji senyum sampai nanges)

    1

    0
  36. jemah says:

    sorry to say, baju, make up, pelamin sume x cantik. tertunggu2 jugak ingat majlis yg sekian lama ditunggu boleh bukak mata peminat tp ..ermm,…nora pun nmpk gemukss x berseri.sekian

    1

    0
  37. Sfts says:

    Hispter punya tema la ni. Hipsterlah sgt sampai nampak selekeh suma.lepas akad menjerit lak tu apakah….

    0

    0
  38. cik bunga says:

    memang trend ke akad nikah tak pakai tudung? hmm. masa aku kawin dulu masa akad aku pakai tudung. sanding tak. sekarang aku dah bertudung penuh. kalau nak throwback gambar kahwin. aku cuma ada gamba akad je yang boleh share kt kawan2. especially masa anniversary kitorang. nasib baik ada gambar akad bertudung. menyesal pulak. huhu. padahal gambar masa sanding baju time tu yang lawa gile. outdoor pun time tu jugak. simpan je lah album kt umah. jadi kenangan. korang yang nak kahwin tu dengar lah nasihat akak yang tak betul ni.

    0

    0
  39. wan cantik says:

    Nora sangat ayu suami pun hensem
    Sepadan lah semoga nora bahagia Dan kekel hingga anak cucu

    0

    0
  40. It’s awesome for me to have a web page, which is beneficial for my know-how. thanks admin

    0

    0
  41. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

    0

    0

Leave a Comment

Optional