Written by AbangNara | March 23rd, 2011

Miera Liyana muncul kembali dengan kenyataan balas dari isu kontroversi pakaiannya di satu majlis baru-baru ni.

“Mengenai maruah sebagai seorang yang beragama Islam pula, saya tak mahu bercakap apa-apa kerana ianya sangat sensitif. Bagi saya semua itu hak masing-masing. Saya tak mahu mengulas lanjut saya juga tahu akan hukum-hakam Islam”.

“Bagi saya, Tuhan sahaja yang layak untuk mengadilinya bukan orang lain yang sudah tentu tak mengenali diri dan hati budi saya. Cuma saya nak beritahu orang ramai jangan judge saya hanya dari pakaian saya semata-mata tetapi kenal hati budi saya dahulu sebelum mengkritik,

Hah, korang bacelah sendiri. Mau cakap lelebih lak kan korang ni mengalahkan hakim.  Bagi yang masih tak kenal siapa artis ni, mungkin anda berminat untuk bace entri Miera dan kelainannya dan entri Permohonan maaf. Sumber berita Murai

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

198 responses to Miera Liyana: Tuhan sahaja layak mengadilinya

  1. speedrider says:

    sekali lagi, statement bodoh dari budak-budak. Sorry to say, mak bapak tak ajar habis-habis ka?

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      mungkin dia ni takde org ajar jawab isu2 mcm ni kot..mang sah2 budak hingus yg xmatang..
      berderau darah baca komen dia…

      0
      0
      • gegirl says:

        i like u oll nyer komen…mmg dia tak der didikan langsung…tuhan tak payah nak judge u…allah mmg murka org islam mcm ni…so u tak payah la ckp bab agama…ermps u supose to know la cara berpakaian…ingat kat hollwood ker..tak pun nak jadi laga gaga…ermps pirahhhhhh

        0
        0
        • gilo says:

          aku cuma mampu judge bra dia aje…

          0
          0
        • Hanis says:

          a’aa kn. judge baju dia yg azab tu je. fashion crime. boleh x??? ekekekke~

          0
          0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          mcm2 bila umo x matang nih….

          0
          0
        • johano says:

          AnneDeSilva kau ni perempuan Islam ke? Tu gambar kau ke? Kenapa tak tutup aurat? Berdosa kau tau? Kenapa Miera Liyana tunjuk aurat dosa kau tahu? Kau ni ilmu agama cukup ke tak?

          *aku suka emo lebih, so kalau kau bukan perempuan Islam, or tu bukan gambar kau, kesah aku*

          0
          0
        • Miss Volvo says:

          MIera Liyana

          LU MMG BODOH GILE

          HARAP LU BACA KOMEN GUA NIH

          0
          0
        • apa2jer ler.... says:

          tau ke hukum hakam islam klau pakai baju mcm ni….skrg ni org bukan nak komen hati budi kamu….yg org dok komen tu ttg baju kau tu ler…lol…

          0
          0
        • linda says:

          dah die kate die pon tau hukum-hakam islam(tak mau degr bebel pasal islam le ni @ suke ati aku la)..tu die kate cenggitu..nak tegur bebaik utk org yang tersilap terang2 jahil [email protected].ni da sah2 die makeup dulu tengok cermin..smpai boleh wat alternatif gantikan bra bertali ngan yang plastik,so nk dikira sbg jahil padahal angkuh die jwp die pon tau hukum hakam islam? kenal hati budi eii..kitorg nk kenal ko cemana pasal tak kenal la tu tgk gaya ko da seriau…kan aqidah tu menyeluruh dr pakaian pown,percakapan pon..kalo cam ko tk brtudung pon at least tutup la badan yg sekeping tu takpon pakai baju kurung cam anna raffali…p/s: nak wat cemana dik ko tu budak mentah baru nak naik memang suke membantah..

          0
          0
      • faera260708 says:

        korg2 semua.. bia la.. lau nak nasihat, kte guna cara baik. bukan dgn mgutuk.. kita ada budi bahasa kan. org buat silap, ktetgur la cara baik.

        0
        0
        • hijau says:

          saya sokong faera..mis volvo tu yg bodoh kot..die remaja of coz nfsu nak buat n try mcam2 bnda.die dah wat slah n media dah tgur.yg korang nak maki2 die sgat knapa?cuba korang ltakkan dr korang dlam alm rmja balik.cntohla dah wat satu bnda tk btul,korang tau korang slah n nk mgaku slah.tp bla org asik hntam brtubi2 dgn tak pkir kpala otak pastu lbat2 mak bpak skali ko ingat kau boleh than?silap2 jadi lagi teruk kan..so moralnya bg die pluang tuk btulkan ksilapan n jaga la skit mulot tu kalau nak bg nasihat..

          0
          0
        • nUnU says:

          hijau…. inilah yg dkatakan ‘ terlajak perahu blh diundur terlajak laku buruk padahnye..’ so berfikirlah dulu sblum melakukan sesuatu dan kerana itulah Allah kurniakan akal pd manusia utk dpergunakan sebaik mungkin terutama pd kes begini…. jgnlah dah buat baru nak guna akal utk berfikir…….TERLAMBAT…. dan ramai lg yg sudah melalui alam remaja sebelum si mieera ni tp mereka masih berfikir secara waras dan tidak sekali berpakaian sebegini… sekiranya kta sedar Allah akan menilai diri kita maka persiapkanlah diri kita agar dpt penilaian yg TERBAIK dari ALLAH swt .

          0
          0
        • man100 says:

          apa la korg ni..mcm la korg 2 bakhlak sngt..klu nak tgur 2 biar la mnmpkn korg jg ada akhlak…senget 2l..kata nak bingt2 ssma sndri..dri sndri pn koyak rbak..tk pe la miera..jdikn ini sbi pngjaran yek..teda mnsia yg tk wat ksilpn…bn ni pn 1…sumber dr murai…apasal kta miera ngan klainan n mohn maaf je…npa tak msukn entri preka 2 yg bsalah???…huhuhuhuhu..

          0
          0
        • maria says:

          jgn mudah mengatakan org bodoh…bahasa anda menunjuk sape dri anda…jgn mudah juga meyokong perkara yang terbentang salah..harus nya salah berpakaian begitu namun sy fikir berusia 17 thn sudh mampu berfikir…kerana di sekolah sendri sudah di ajar pendidikan islam..sy pasti artis trsbt belajar dn ambil peperiksaan..sy tdk berstuju ngn pndgn anda krn mngatakn bhwa alm rmja adlh byk bnda y dibuat tidak btl..jika diliht rmja y berpakaian dgn baik…y sbya dgn artis ni tidk berfikir…fikir2 kan…17 thn it’s a big enough to think wisely…your thought shows who ur r..u’re thinking dumb then it will be dumb..

          0
          0
        • Green says:

          ko ni mesti kwn dia kan… tak pun ko ni bibik dia,,,, hahahaha…. amboi aku pun masih remaja…. takde pun nak pakai baju tunjuk nasi lemak… mmg la org ramai nak hentam… diakan artis,.. kena la tunjuk contoh yg baik…. kan… haishhhhhhhhhhh!!!!!!!!!

          0
          0
      • Gorgon says:

        dah tunjuk 80% b@@b pun… hanya Tuhan sahaja layak mengadilinya? kahkah… mak ayah tak antar pegi fardu ain ni ?

        0
        0
        • nUnU says:

          PEREKA FESYEN UMPAMA PENJUAL
          PERAGA FESYEN UMPAMA PEMBLI
          PENJUAL MENJUAL APA YG BLH DI JUAL
          PEMBELI HARUS MEMILIH APA YG INGIN DAN YG PATUT DIBELI….. BUKAN DI PAKSA BELI

          FIKIR2KANLAH……

          0
          0
        • linda says:

          maria,sy sokong..kalo da benarkan setiap perbuatan budak2 mentah ni dgn alasan die tak matang..bohong sy sendiri sekolah tak mcm tu ? haha pokok pngkal pon dr diri,budak 17 dah dianggap aqil baligh, kalo kita nak tuduh ibu bapa memang tak semestinye tp kalo sy sendiri de anak mcm ni sy tak takut,kalo melawan rotan jek ngan getah paip.. budak sekarang sepatutnye tak boleh asik tegur jek berhari2 t terlajak perbuatan…kes2 juvana tu ak rase hukum di adakan org kafir jek..takkan kes rogol pon masuk juvana(dlm Islam da maut da tu)maaf kalo salah info..so dr pakaian si minah ni (org tegur baik,die menjawap)pastu ke kelab2 maksiat(di tegur lagi baik,eh menjawap lg die) pastu buat maksiat ,terlanjur(kdng2 kene pikir buruk gak) da tua kutuk sikit da insaf akan terdetak juga dlm hati kalo la mak bapak,jiran2 tegur ak pukul ak mungkin ak tak mcm ni..(ni cth ayat client2 ak).akhirnye mak bapak lg disalahkan..cube fikir..bukankah telah di tetapkan anak yang baligh(boleh berfikir sendiri) melakukan ibadat?jd nak tegur baik mcm mana? lainla kalo die muaalaf itu layak ditegur sbb terbiasa ngan hidup die..ape pon ..jgn manja kan anak dgn teguran shj,gerakan juga..sebat di tempat yg sepatutnye (tu dl islam de garis panduan)p/s: mak bapak moden sekelian pon kalo de org tegur baik anak2 anda sila jgn melenting,toksahla kate “anak saya,tau la [email protected] tau anak sy baik tak mungkin die buat” nak jek sy menghempuk dgn helmet kepala mak bapak itew..Astaghfirullah halazimm…

          0
          0
    • MachoHensemp says:

      haiiii….pompuan..pompuannnnn… too bad lorh.. kalo aku la tangkap je pompuan ni masukkn dlm pusat pemulihan akhlak islam seumur hdp…jgn kasi kuar2 dh…

      0
      0
    • daku insap says:

      abg nara…tolong tuka n sensor private part tu…

      ai malu la nk tgk………………………..

      0
      0
    • suehada says:

      mmg hy ALLAH yg layak mengadili segalanya..kita sebg hamba hendakla sentiasa berigt dgn ape yg kita bt sbb ALLAH YANG BERHAK MENGADILI SEMUA…

      0
      0
      • Reena says:

        saya tersetuju sangat…kita sebagai hamba Allah mesti saling mngingati satu sama yg lain…Allah SWT jer mengadili kita…

        0
        0
    • sue says:

      biarkan die dengan labu2 nya…
      biarkan….

      kelak law lebih komen kang sentap lak!!! law yg sebelum ni delete thmbnL…yang sedia ade ni kang maw koyak baju tu lak jadinya…

      naya bang nara nk wat video g kang :P

      0
      0
    • comei says:

      ni la artis paling B yang pernah aku tengok. korang tau apa B tu? B tu korang boleh sebut bangang, bodoh, bengap,bagus, bijak, bahlul,bohsia, bengong n macam2 la.. aku dah gtau dah….jangan kua lagi statement. nampak sangat kebodohanmu.lain kali, pikir dulu b4 jwb.blaja dr artis senior kalo nak cover line sekalipun. kalo memang B sangat, diam sudah..

      0
      0
    • subway says:

      to abg nara .. tak yah la … nak ulang tayang gambar ni lagi .. budak ni dah teruk kena bambu … sudah2 laa tu .. anggap saja yg dia belum matang lagi ..

      0
      0
    • mama says:

      Betul la dia cakap..Hanya Tuhan yg layak mengadili dan menghukum dia..

      Tp untuk adik Mira, deep down from the bottom of my heart (wahh gitu) pakaian awak terlalu mencolok mata sayang oii… terlalu ‘mewah’ dipertayangkan di khalayak umum. Maaf cakap, hampir separuh terkeluar sehingga orang lain boleh meneka saiznye dik oii… mengucap pjg atuk di kampung melihatnye… Harap sgt di masa akan datang, miera ni lebih berhati2 dlm pemilihan pakaian.. aminn

      0
      0
    • Reena says:

      sukanya saya….mak dia tak nmpk ker time dia nak pegi keFunction tu…

      0
      0
      • linda says:

        mungkin tukar baju dlm toilet..haha(ak tak buat,exschool mate ak buat)..hikhik..so as pre-caution sila check beg sekolah anak2 anda & pasang mato-mato…

        0
        0
    • rina76 says:

      tok sah ckp la “tau hukum hakam islam”…. kalau dh berpakaian mcm tu TAU ker??

      0
      0
    • kambing hitam says:

      maruah sensitif ye?
      tp dedahkan bnda 2 xpa plak…
      mcm xblh berpk dah bdk ni…
      Allah dah terang2 wajibkan menutup aurat,ada ko pk?
      c’mon la..buka aurat 2 berdosa la adik oi…
      jgn tnjuk sgt ko ni bodoh blh x?
      pakaian 2 dah tunjukkan imej seseorg k?
      salam…

      0
      0
  2. Paan Jr says:

    kubur masing-masinggg

    0
    0
    • hushhush says:

      yup. sokong2. nnt mati sndiri mandi, sndri gali kubo, sndr kapan n lompat dlm kubo. yeah! pdulikkn kate2 org. kubo masing2~

      0
      0
    • leolizza says:

      @Paan Jr… tukar ayat… seksa kubur masing2 rasa… baru betul….

      0
      0
      • Oberuk says:

        fuhuhuhu..seksa woo kubor sebelah kene dgr penghuni kubur sebelah menjerit2 kene seksa sampai kiamat…huhuhu…

        0
        0
        • lolyat gang says:

          masa tu ko pakai la headphone
          xdgr org lain menjerit kesakitan

          0
          0
        • dun says:

          hahahahaa…tu ah, nnti aku mintak depa pakai siap2 headphone kat aku..nnti nampak puchong pakai headphone, tu aku la tu…hahahaha…

          p/s : aku lupe tuka nickname td..huhuhu..jgn mare haa abe obe…

          0
          0
    • sally says:

      Ya Allah malu nye die ckp die tau hukum hakam agama… hukum hakam agame keluar rumah je dah kene pakai tudung… semoge Allah beri hidayah hakiki kepadanya

      0
      0
  3. tagem says:

    tu la.suro pegi sekolah tak nak.

    0
    0
  4. aceone says:

    Setakat tahu hukum hakam tp tak amalkan tak perlu org nak kenal hati budi u tu…buat statement yg mnjatuhkan maruah diri dan keluarga jer..

    0
    0
  5. AnneDeSilva says:

    pompuan ni nak jek dilempangkan…
    halllooo ko ingat hati baik bersih tp pakai sampai terkeluar dada tuhan suka kew???tak dosa?
    pemikiran budak2 mamng mcm ni..
    xmatang jwb isu sensitip..benci aku!!

    0
    0
    • lilo says:

      gelabah la anne ni..awak pun posing bagai2..mcm bertudung litup..soke hati la org tula..kau ingt kau je benci org..org lain xbenci plak kau..kesian la..pemikiran org kau salak kan?yg kau possing2 ltak picture kau ni?hape2 sangat la..hahaahhahha..ni la dia ..g cermin diri tu dlu..baru svuk hal org..nak tegur cara xbetul..

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        halloo abeh ko nk tegor dia mcmana??
        dia dengar ke teguran ko kalau ckp baik2?
        at least aku takdela keluarkan segala private part aku untuk tatapan umum..
        i know im nobody tp aku masih tak hilang akal utk ckp mcm pompuan atas tu..
        ko sentap nape?sedara ko ke miera tu?
        atau ko pon pakaian mcm ni gak???
        xpela aslkan hdupmu bahagia ;)

        0
        0
        • hothotheat says:

          ANNE::
          KO LEMPANG AK TERAJANG..BOLE GITU..

          WAHAHAHAAA..CAM GUMPUNK AK TGOK..
          SPE BDK NH WEYH..AK TAK KNL LANGSONG…

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          ok hothotheat…
          hahahaha…
          masalahnya minah ke mamat atas tu sentap plak dengan anne..padahal anne takde plak jentik nama dia..mungkin tu miera kot..hahahahahah

          0
          0
        • jabun hensem says:

          okeh..okeh..fine korang rilex x jado2 tenang..

          apa kata layan je gambo tu..

          dah nasik lemak 2 dah dihidang..muheheh..

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          xgadola jabun..gurau2 manja jek..

          0
          0
        • sjoran says:

          mmg la kubur masing2 tp kalu kubur ko sebelah kubur aku cne??? terpekik terlolong karang.. mengganggu aku n lain2.. so miera pikir dulu sblm pakai.. kat umah x de cermin ke??? ese tgk pn alamak..rasa nk tgk 10x tp kat situ je la….. eheeeeeeeeemmmmmmmmmm

          0
          0
  6. TeratoMan says:

    Saya setuju! Oleh itu sila kongsi nombor telefon anda cik Miera, sekarang supaya kami dapat kenali hati budi anda sebaiknya!

    0
    0
  7. mai says:

    patutnya artis mcm ni mmg ptut bg pngajaran ckit. merosakkan generasi baru nk knl dunia. rosak3

    0
    0
  8. jabun hensem says:

    tuhan yg mengadili

    masyarakat yg memandang

    mata kami yg kenyang..he..he..

    p/s.sah minah ne akal sengkek..

    bukak lg miera teruskan x kesah…

    0
    0
    • Berdiam lebih baik says:

      Masyaallah…memang la allah yg mengadili nya… tp aper tugas kita hdup kat dunia nie hah? bkn ke kita perlu tegur menegur jika ad slh slp… kaw mintak maaf dah ler.. xyah nk bg ststement bagai cm 2 la… memalukan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
  9. Tanda-tanda kiamat

    Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang [perlu rujukan]

    “ Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a.
    “Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang.”

    0
    0
  10. miranda says:

    Weols bukan judge hati budi ko daa..pakaian je. Sebagai selebriti walaupun suam perkara mcm ni kene pikir panjang sblm buat. Rase2nye ok ke pakai tersembul2 mcm tu?kene ke dgn budaya timur kita ni?lu pikirlah sendrik. Kan dah kene caruts dgn org ramai. Jadikan pengajaran.

    0
    0
    • lala says:

      tol tu…lain kali sebelum nk pakai baju pikir laa..ni x..main pakai je…kan da kene marah..
      menambahkan dosa org yg melihat je…

      0
      0
  11. AnneDeSilva says:

    **Menteri ke atau org2 atasan/kerajaan/ulama tak nak ke denda pompuan2 yg mcm ni?
    kalau dulu si Faizal tahir bkn main lg korg denda kan..
    so yang ni takkn nak dibiarkan jek?
    pada sapa kita nk suarakan benda ni?
    biar pompuan ni rasa sikit..
    bodo bg statement!!

    0
    0
    • chebb says:

      saya sokong kak anne.. masa faizal dulu sume dok heboh, skang pasal miera?? HELLO

      0
      0
    • cikbedah says:

      ehh btol la.. FT yg bukak baju tak tunjuk aurat tu kena gam… abih pompuan yg sah2 bukak aurat.. smpi x reti nk cover ni..x nak gam ke?
      gam je bebudak ni… kesian kesian…

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        chebb & Cik Bedah: tula anne pelik sangat2 mcm takde mata yang nampak and takde pihak yang nk kenakan hukuman utk org2 mcm ni..
        persatuan karyawan??Finas??
        mana semua..?FT dlu bkn men heboh..
        kena GAM..buat keje alam la ape la..
        yang ni?
        jgn dibiarkan jek..

        0
        0
        • Clipkertas says:

          betul3…anne..
          igt tak dulu awie kene potong rmbut n artis2 malaysia rock kene gam….

          apsal skrg x cam tu?? keSeksian berleluasa….melampau plak tu…

          takutnyer… generasi anak2 kite esok,,,,, nauzubillah…. jauhkan lah…

          0
          0
        • nUnU says:

          SENT jer gambar tu ke Jbtn Kebudayaan dan Kesenian coz ni seni…. ni.. dn Kem. Pembangunan Wanita Kelauarga dan Masyarakat coz melibatkan wanita(artis ni) Keluarga (Mak n Bapak die) Masyarakat (kite semua)..ha..ha…. gi jer http://www.KPWKM…...

          0
          0
        • Kasih says:

          sis anne.. tu tandanya aurat dan maruah artis lelaki lbh tinggi dan mahal dr artis pompuan…

          bl FT yg x menunjukkan aurat tu di denda, nape yg ala2 berbogel xnk denda lak kn… alang2 sebat trus je…

          kalo dh pandai sgt hukum hakam agama, xder lah dia berpakaian mcm ni kn…

          persatuan mana lah agak nya yg nk heboh ya ttg isu berbaju tp berbogel ni ya… may be mata drg kenyang kot gan santapan nasi lemak yg xder isi ni… aduhh…

          0
          0
  12. Bubu says:

    ==’..for the God’s sake,please lah…Time mase tayang tak ingat Tuhan,skrng ble dah di kondem,kate biar Tuhan adili die,Nauzubillah

    0
    0
  13. Izat says:

    Kita tunding jari sana sini komen berapi,mungkin sebab si miera nie tak dapat bimbingan yg betul,dia taw tuhan sj yg bole judge dia..rasanya ini kes mcm movie Aku Masih Dara..cepat sapa rasa diri lelaki best,pergilah bimbing dia..

    0
    0
    • dun says:

      hehehe..macam mane nak bimbing dgn betul tiap kali kite nak ajo die dok ckp hak die la, hanya tuhan sj yang tahu la, kenali hati budi dulu la, kubo asing2 la, sukahati die la, dan seumpamanya…huhuhuhu

      0
      0
      • hantu kak limah pun bersopan tau..si abi cakap seksi gak…pemikiran ppuan ni sama jer ngan harga nasi lemak dia tu tiga poloh sen yang tak ada telor, sambal sikit.wettttttttttt.

        0
        0
  14. Gegeh says:

    Minah ni ade kaitan dgn Faraliyana yg blakon dlm Asmara 2 tu ke?
    muka lbh kurg sama jer.. adik bradik ke?

    0
    0
  15. kubisgoreng says:

    adalak die leh cakap cmtuh kan…huhu

    0
    0
  16. misz furehaha says:

    HANG MEMANG BODOH !

    0
    0
  17. Lyss says:

    semakin ramai orng komen, semakin ramai yang juga mula mengenali siapa Miera Lyana walaupun sebelum ini saya sendiri pun tak tahu siapa dia.

    Oleh itu secara tak langsung dia pun mendapat publisiti dan banyak lah director yang nak jadikan dia pelakon filem mereka. Tak payah nak diperkenalkan lagi sebab smua org dah kenal.

    Walau apapun, janganlah nak melenting bila di cemuh, lebih baik berdiam selepas meminta maaf. Lambat laun orangramai akan lupa perkara yg pernah terjadi daripada membalas balik kritikan.

    0
    0
  18. arif says:

    perempuan gile..anak saudagar penipu..

    0
    0
  19. Ayu says:

    bodoh punya statement….minah ni senget…huh

    0
    0
  20. SR says:

    subahanallah~~semoga kamu mendpt hidayah~~Jika mau mencr populariti pun,jgnlah smpi mcm 2…nampak siot~~klu ddk,terbuka sket,kan da nampak~~pttla xfemes~~ish2 kanak2 riang ni~~peace ^_~

    0
    0
  21. c-tea says:

    sebenarnye pmpuan ni kenape??
    die tak tau ke…orang takde mase nak kenal hati budi beliau..dah tentu2 jadi artis..kompem lah orang tengok luaran aje…

    kalau dah sexy macam tu..boleh ke kite cakap die cukup segala ilmu agama didada??

    kalau dah sexy macam tu ade ke orang nak cakap beliau nie solat cukup lima waktu??

    hehe..pakaian tu yang mula-mula melambangkan keperibadian…tu je…maaf lah kasar sikit..tapi betolkan???dari pakaian lah mule2 kite membuat andaian…nak kenal hati budi memang amek mase yang lame plak…tak tau lah kalau pakai macam tu jugak masa masuk masjid..hahaha.

    yang aku pelik ni..apehal masa faizal tahir bukak baju (yang bukan aurat lelaki ) tu beliau di gam???tapi kenapa perempuan macam ni dedah sampai nak terjojol ni tak di gam???

    pihak yang menghukum…fikir-fikirkan…kami ni dah letih nak lihat pempuan “telanjang”…kami lebih suka lihat wardina..shila rusly, irma hasme, safura, aida kalida…dan ramai lagi artis bertudung…

    dah lapuk lah artis sexy ni..tak laku dah…

    0
    0
  22. apa2 jer says:

    dah terang2 salah sendiri kan…so lebih baik diam drpd bersuara kalau tak nak kene kritik lagi..

    0
    0
  23. daus says:

    die ingat hollyhood ape…nie malaywood le ek…..tak dew le gorgeous sngt kot….

    0
    0
  24. haneff says:

    Memang kubur masing2… Tanggungjawab umat islam yg lain untuk menegur…sekali allah bagi bala…cam tsunami dia tak pilih dah org yg beriman ngan tidak…sapu semua..

    0
    0
  25. dun says:

    hahahaha…hak masing2?..ang takdak satu hak apa pun kat atas dunia ni..jgn la cakap pasai hak…kelako pulak bunyinye…

    don’t judge the book by it’s cover?..kami dpt judge tu pasai ang tak cover la…hehehehe

    kalau dok kat lorong, pakai baju camni…takkan nak kata minah tu tgh buat wiring kot…aparaa…

    0
    0
  26. sunshine says:

    lau thu sal hukum hakam islam,,,ko xkn pkai pkai cm2 kan,,,,memalukan jew,,,,,

    0
    0
  27. Firstly, rerasenye xde sape pun judge dia yg bukan2. Org just tegur pakaian tu terlalu terdedah. Tu je. Yg dia pi melatah lebey2 tu pesal. Maybe ade yg kate atau kutuk yg melampau2 kat dia ni tp ramai lai yg tegur dgn cara yg sopan. So kenapa mesti dia kua statement camni, Kenapa dia tak amik yg teguran positif, yg dia dok pikir org dok kutuk tu pesal? Baru ni elok dah dia kate nk lebih berhati2 pilih baju. so semoge lebih berhati2 pasni. Org xde lah nk suh dia berjubah, tp berhijrahlah secara ikhlas slow2, tak perlu mendadak…

    0
    0
    • Mambang Kuning says:

      Agree dengan You Zaza……terasa la pulak! dah untung ada yg tegur dgn baik kan? Meroyan agak nye

      0
      0
  28. msmifa says:

    pOmpuan nie ckp x pakai OTAK ka hapa…ada ka statement stupid cm nie yg klUaQ!! NERAKA ada kenal hati bUdi ka??? kalow cmtue senang la manusia x yah nak ikOt perintah allah yg penting hati budi baek tOl ark?! ntah pape minah nie… SERRRRR

    0
    0
  29. SyuQ says:

    biarlah tu hak dia. tugas kita menegur dah selesai. selebihnya, urusan dia dgn Allah…

    0
    0
  30. Mambang Kuning says:

    Ada jugak org mcm ni….apa pulak kita tak layak…sebagai sedara Islam, kita berhak beri teguran…kita kat sini walaupun bukan peringkat ahli agama tapi yang nyata apa yang terjadi memang SALAH dan ini adalah satu hukum yang jelas. Budak kecik pun tau….jangan tambah kontroversi dengan komen bodoh. Ambil iktibar la budak and as you said Insyallah Tuhan pasti akan adili.

    0
    0
    • g jenap says:

      ya saya sokong apa yg mambang kng kata,nasihat menasihati amalan org islam………….

      0
      0
  31. sherryz says:

    shilakee punye pompuan! buat staement bodo buat malu kaum pompuan jek. mmg ayat budak2 sekolah lah weyy ahahah! kelakar seyhh ko ckp cmtu. bikin masyarakat gelak kt ko jer tawu tak.kesian kan family ko..mesti malu kan.haih apa punya budak lah mcm nie.ni baru muda.dh faymes nnti ntah2 ape yg dia pakai kan :p

    0
    0
  32. orang orangan says:

    nak tanya, siapa design dress tuk dia ni?

    0
    0
  33. Cahaya says:

    Kepala otak berjambul betul lh minah ni!! Nanti bila dh mati kau gali kubur sndiri, mandi sndiri, solat sendri, masuk dlm kubur sendiri dan tanam diri sendir!! Ni lh dia statement yg paling bagus skali prnah aku bca!! Sekrang ni pun dia thg sl0w2 tanamkan diri dia sndiri!! Mmg ALLAH je yg layak menghakimi kau, tapi kau perlu juga tahu bahawa mata kami yg memandang dan melihatnya! kalau kau dduk kat dunia kau sndiri takpe lh, Takde 0rg pun yg blh lihat dan hanya TUHAN shja yg lihat dan masa ni kau blh lh cakap “”Tuhan sahaja yang layak untuk mengadilinya bukan orang lain”” Bluurrrrrr lh minah ni!! Kali ke-3 bagi statement pun masih mcm tu jg!! semua statement mcm 0rg tak sk0lah!!

    0
    0
  34. nama saya says:

    kepada mak ayah miera, ahli keluarga miera, sila didik miera liyana dengan sebaik2nya sebagai gadis muslimah.

    kasihanilah dia di alam akhirat nanti.

    p/s: kasihanilah diri kita juga di akhirat nanti.

    0
    0
  35. new moon says:

    gile!! cakap mcm xde agama! kalo kitorg yg muslim ni pun x approve ko pakai mcm ni, ko expect tuhan nak adili ko mcmne lagi?xkan tuhan nk bagi exception plak kalo dh terang2an ikut budaya kafir…!anak sape la die ni yek….

    0
    0
  36. Mambang Kuning says:

    Setuju 100%….jangan undang kontroversi…kalau tak dapat terima

    0
    0
  37. aien says:

    dah tentu2 ajaran islam tu ade adab2 berpakaian..yg ko bole lg kata ‘hanya Tuhan yg layak m’adili’ ko pakai tu sbb terpaksa sgt ke, darurat sgt ke nk ckp cmtu??? TOLONGLAH,,

    0
    0
  38. papa jahat says:

    kalo hati dan budi baek…..len kali bogel trus laaa……Tuhan nilai pada hati dan budi jeee……kalo kita pegi skolah student namanyee….kalo xpegi keskolah itula stupid namanyeee….heheee….

    0
    0
  39. saje says:

    FT kna banned….minah ni x kn x kna kot….

    0
    0
  40. OBSERVER says:

    Tuhan saja yg layak mengadili dia? kalo dah pakai baju mcm ni, ko nak Tuhan mengadili ko mcm mana? mcm muslimah sejati ke? alahai…sape la yg ajor budak ni bagi statement mcm ni? kalo statement ni mmg original dari kepala hotak dia, mmg confirm BANGANG tahap kayu mati la. at least kayu mati boleh jugak buat kayu api. umur mcm ni ko dah berani buat statement berani mati mcm ni, esok lusa ntah mcm mana pulak rupe statement ko pompuan (itu pun kalo ko ada berlakon lagi la…) aku x dpt bayangkan penerimaan mak & bapak budak ni dgn penampilan paling bodoh dlm sejarah hiburan tanah air!! istighfar bebanyak la ye MAK BAPAK MIERA LIYANA….

    0
    0
  41. sum1 says:

    chop!! sapa dia nie?? blakon cita ap.. serius ak xknai..
    ak taw pown sbb isu nie..

    0
    0
  42. akulahpompuanittew says:

    Apa punya bangang statement la budak nehhh!!bleh x somebody stop her from giving any statement anymore???kalo kor tahu hukum Tuhan??apesal kor pakai baju nampak T*T*k haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???bengong arrrrr!!!

    0
    0
  43. hamli says:

    baik bogel je terus. dunia dah nk kiamat nie……………

    0
    0
  44. haneff says:

    Memang ah kubur masing2..tanggungjawab umat islam yg lain utk menegur…sekali bala allah turunkan cam tsunami dia tak pilih dah yg beriman ke tak….sapu jer semua..

    0
    0
  45. cikbedah says:

    nak je tgk baju die ni secara detail.. sbb die kata blkg die terdedah kan? ni klu abg nara kuar yg hok blkg kali nih… lg teruk ko kena budak.. ish ish ish….

    0
    0
  46. aku la 2 says:

    ckp xgune otak la budak nie..ape yg ko ckp sume buat org tilik balik sal diri ko..haishhhhh…..

    0
    0
  47. samson iskandar says:

    Sebagai seorg lelaki ingin sy memberi pandangan.Jika awk mmg nak menunjuk keseksian, bukan cara macam ni. Ana Rafali pakai baju kurung pun nampak sopan. Maaf jika saya kata, jika org srh awk berbogel pun.tentu awk sanggup kan.Sbb cara pemakaian awk dah nampak sangat bxxh dxxa. Jika saya ada kat sebelah awk, saya pun nampak. Tapi sayang awk hanya papan sekeping dan tak menarik langsung.

    0
    0
  48. aku best says:

    nasi lemak 20sen lg nk tayang..x menarik sungguh..

    0
    0
  49. 'heh' says:

    heh!
    statement cam budak tak amek PMR..
    kommon la.. dah terang² salah diri sendiri..
    kan diam tu lebih baik.. dari bagi statement yang bebukan.. yang bakal mencetuskan lagi kontroversi..
    apadaa… memang la hanya ALLAH saja yang layak untuk menghakimi.. tapi sebagai umat islam wajib menegur yang maner tidak elok.. esok akhirat nanti dipersoalkan plak kenapa tidak menegur sesama islam.. kalau duduk kat US ker JEPON ker PERANCIS ker.. lantak la kan nak pakai apa pon.. nampak sumer ku tak salah.. kena ingat MALAYSIA agama rasmi adalah ISLAM.. jadi banyak yang akan komen dari yang dok diamkan diri.. lelagi hang tu artis menjadi perhatiam umum..memang la kubur asing².. tapi sekali ALLAH turun bala.. sumer org kena.. kalau kena hang sorang jerk tak per.. gasak la kan.. nie org yang tak terlibat pon kena gak.. jadi sblom perkara yang tidak diingini berlaku.. adalah lebih baik org menegur..
    ambil la teguran tu dari sudut positif..dah salah sendri.. terima jerk la dengan hati terbuka..
    ker memang hang suker pakai baju tu n nak cari publisiti lebih.. heh

    renung² kan la….

    0
    0
  50. asdy says:

    abg nara, ape kata u remove gmbar 2.
    bg updte artikel je sb kat cni bkn remaja je yg bc, bdk2 bwh 12thn pon baca jgk. xelok utk mate diorg kot.
    lgpon dengan adanya gmbar 2 boleh mnambahkan dosa yg dah sedia ade..
    kalo xleh xpela.

    0
    0
  51. asdf says:

    selayaknye kite tegur-menegur sesama umat islam..supaye x lebih jauh membuat kesilapan. bfikiran tbuke terime teguran kerane kealpaan diri sendiri.

    0
    0
  52. Aku Hanna says:

    kesian btol la aku kt kau ni miera liyana !
    ko tau tak pakaian tu melambangkan peribadi seseorang? ko hengat semua manusia atas muka bumi ni kenal ko? bg yg xkenal ko tu, CONFIRM la diorg akan judge ko melalui pakain ko! Budus xhabes2 statement ko ni lah !!

    0
    0
  53. abgzan says:

    “hanya tuhan yang layak untuk mengadili” katanye…..sgt riak dan takabbur…penuh dengan kesombongan statement ini…sebab ape?? kalau Allah telah mengadili…sanggup ke kamu menanggung seksanya??

    “saya pon tahu hukum” – satu lagi statement yg bongkak…kalo tahu hukum knape buat jugak? ini bukan jahil….ini ignorance…

    0
    0
    • steviapro says:

      btul tu..smuanya akhirnya kmbali kpd Tuhan,Dia yg mengadili so mksud minah ni smua jgn kata apa2pun kat dia,dia nak bogel ke,nak buat blue ke itu hal dia dgn Tuhan je.Ni la dia manusia bangang yg mnjadi slh satu punca keruntuhan Islam krna sbgai artis psti ramai yg terikut-ikut.Bg aku jwbn dia seumpama mncabar hukum Tuhan,moga2 dia cepat bertaubat sblum dtgnya azab Allah yg bkn dia sj akan rasa malah orglain yg berada dkt jg akan trma tmpiasnya,amin.

      0
      0
  54. Tomato Man says:

    semua org pon tau hukum…
    aku pun tahu hukum…
    iblis n syaitan pon tau hukum…
    cuma sengaja melanggar nye je ye eh cik miera???
    cecite cecite…

    0
    0
  55. ain says:

    Org selalu petik kata2 ni “don’t judge the book by its cover” Untuk sebuah buku mungkin tepat kata2 tu. Tapi tak terpakai untuk manusia. Ada pompuan pakai tudung tapi berzina, ada pompuan pakai seksi tapi sembahyang tak tinggal. Ada ustaz yg rogol budak dan macam2 lagi. Jadi cakap jgn sebarang cakap. Tapi selalunya untuk manusia ni kita boleh judge sedikit sebanyak jika dia org ada iman ke tak melalui penampilannya sebab dalam islam kan ada garis panduannya. Kalau betul2 org beriman dia tak mau pakai pakaian yg buat org mengata dia sbb itu pun dosa. org jahil pulak selalu fikir pakai yg sopan2 tu tak up to date. Macm tu lah. Jd boleh buat lah keputusan masing2

    0
    0
  56. Azu says:

    Mak ai, silikon terkeluar la pulak tu..hahahhah bengong tol…

    0
    0
  57. akuhatta says:

    tahu hukum hakam ke mira???mmg budak hingusan!

    0
    0
  58. Datuk TiTi says:

    hehe artis memang cam tu, pakai sexsy tak pikir kesannya,dah kuar gambar, cepat2 kuar statement minta maaf.Minta maaf dr sapa?kat org yg tgk gambar dia ka?Ramai yg spesis macam ni, termasuk Norlia ghani dulu2, bila kena kutuk, yg salah Shila Rosli sebab kata baju tu cantik n sesuai dgn dia.Hari ini dalam sejarah……

    0
    0
  59. khalis says:

    mak ayah ko ni msti bangga ngan ko..ayah ko mst setuju kan?

    0
    0
  60. stim men... says:

    ni bukan hollywood la bodoh..!!!!!! buat malu org melayu la weeeiiiii…!!!!!!!! next time lu telanjang bulat je weeiii…!!!!!!!!!!!!!! cantik sgt ler tuuuu…..!!!! picit puting kau baru tawwwwww… bertaubat la kau miera liyana..!!!!

    0
    0
  61. uyuk says:

    bru lepas spm..tggu la result Pendidikan islam dpt brapa kalau camtu cara kata nampak sikit jer..

    0
    0
  62. razis says:

    ayat sampah.. xpayah nk kenal hati budi la, tngok pakaian pn da tau prangai ko mcm mane..

    0
    0
  63. gyulee gyuri says:

    ni la kalau p skolah tapi time agama ponteng kelas…huh..apa kena mengena dgn hati budi plak..??kalau baik mana sekali pn tapi pakai terdedah hukumnya tetap dosa..cakap macam tak pernah blajar agama..tak reti beza mana dosa pahala…kalau kau pakai seksi tapi hati budi baik Tuhan kata tak dosa ramai lah org wat cmtu..semua pakai seksi janji hati baik…ppppiiraahh mabuk…oh??tau hukum hakan ISLAM???HELLLOO….kalau kau tau , sebelum kau pakai cmtu kau dh boleh fikir apa tu dosa…tak payah la nan tunjuk lagak hang tu tau hukum hakam agama..Allah mengadili benda yang benar…perkara yang terdapat dalam Al-Quran , perkara yang manusia wajib ikut perintah-Nya..dah sah2 cara pemakaian kau ni satu dosa..tak payah la nak kata biar Allah yg mengadilinya…hadoii..dasar budak sekolah betoi…huhuhu

    0
    0
  64. maya says:

    MasyaAllah…katelah masa dia tengak interview kuar statement ni malaikat mai cabut nyawa..apa la dia nak jawab kat Allah nti kat padang mahsyar masa ditanya awat dia pakai mcm telanjang???…kat sekolah dia x belajaq ke ISLAM tu apa??…dlm ISLAM tu apa??..org perempuan yg islam tu bagaimana nak beza dgn org kafir???…ni dah nampak serupa dah dgn org kafir…adoi la ayah ibu budak ni….tlg sedarkan anak anda sebelom anda masuk liang lahat agar anda x dipalu dgn cemeti neraka apabila ditanya kenapa x didik dia dgn ISLAM!!

    0
    0
  65. beg tangan says:

    malas nak komen!!! tengok lagi best

    0
    0
  66. Reena says:

    Lebih baik muhasabah diri drpd dok kuarkan statement yg makan diri..dah salah tu, salah jerlah.. mintak maaf then jgn buat kenyataan balas..lagi byk komen, takut lagi banyak statement bengong terkeluar.

    0
    0
  67. tXo(the X one) says:

    hanya tuhan saja layak mengadilimu dan
    sessghnyer aku hambaNya layak menegurmu…

    p/s:muda laie dak nieh…ini namenyer perkembangan remaja yg kurang sihat…

    0
    0
  68. xtau nk ckp ape budak ni..lantak ko la..aduss

    0
    0
  69. JckJck says:

    sepatutnyer miera nih diam je la…nape nk reply or buat kenyataan lagi….ni bukan masalah hati budi ke hape,dah bnde lu wat tu mmg salah,dri segi adat salah and ofkos dri segi agama pon salah!!!xyah lah nk bebel lagi,diam2 sudah…lu da wat silap,so trime je la org “bang” lu…lu sndri yg jatuhkan maruah lu pki baju nmpk nenen cmtuh..bukan ade sape2 yg suruh lu pki…n actually aku pn pelik nape ak nk comment isu bodo cmni…iritate kot!!heh.. :P

    0
    0
  70. kemboja putih says:

    kesian bumi kita da x mampu nak tanggung ke aiban kerosakan dan dosa2 yg dibuat oleh manusia….Ya Allah bukakan la dan bimbing la kami ke jalan yang kau redhai ….besyukurla pada Allah dgn kemakmuran negara kita yg aman….inikah balasan sbg umat yg besyukur? nauzubillah…

    0
    0
  71. kami says:

    dia x pernah dengar kot ayat cara berpakaian itu melambangkan keperibadian..nak kata dah lama tinggalkan zaman sekolah baru ja dapat result SPM…mcm gampang tol ayat!

    mcmana la lagi 5 6 taun dia ni ek? lagi dasyat dari pasah sendat kot! sedih toi..yang bapak tu jgn la jadi BACOI mainkan la peranan anda sebagai seorang bapak!! disebabkan anak kau dgn kau2 sekali kena kutuk tau..ishhh..orang melayu betoi!

    SHAME ON YOU MIERA LIYANA!! Hope u read this..

    0
    0
  72. XOXO says:

    ni la statement kurang akal dr miera liyana…ko da kne hentam pas2 ko ckp tuhan je lyk judge ko???? sdr la wei sbelum bala turun bek ko insaf…pompuan xtaw malu

    0
    0
  73. orly says:

    Aku lak nak mencelah.. Aku rasa memang ayat yang termaktup untuk semua artis Malaysia yang pakai pakaian yang tidak boleh diterima akal oleh semua Rakyat Malaysia akan berkata begini ” Ini semua last minute nyer baju.. baju yang sebenarnya tak dapat siap”.. Aper rakyat Malaysia ni bodoh sangat ker? kalau dah sendiri suka baju seksi..dan PERCUMA.. cakap jer ler.. jangan nak salah kan designer..jangan salahkan baju last minute.. Aku rasa kalau korang pakai baju kurung untuk last minute pun orang boleh terima.. renung-renungkan lah…

    0
    0
  74. XOXO says:

    lg dasat dr pasa sendat 2…da ade cri2 jd pelapis

    0
    0
  75. KAK LIMAH says:

    banganggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg bodohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nti aku pggl kmbar aku kak limah gigit t*t*k kau

    0
    0
  76. gigi says:

    x tahu malu ke pakai baju seksi lepas tu x pakai baju dalam

    0
    0
  77. Nek Wan says:

    statement artis memang macam tu, Cik miera awak sebenarnya telah menjatuhkan maruah semua wanita islam dengan berpakaian macam ni, dah nak terkeluar dada tu pun awak kata jgn judge…habis nak tunggu awk bogel baru nak judge…Bangang, mak bapak tak ajar ke….Di dunia ni kami semua kena tegur sebab kami tak nak bersubahat, semakin ramai perempuan macam awak ni lah yang merosakkan akidah anak – anak kami di masa akan datang, Mak ayah kamu tak tegur ke..adik beradik? ayah & mak saudara? datuk dan nenek? keluarga kamu….semua dah mati ke?

    Ya ALLAH…sedihnya aku

    0
    0
  78. ingatlah wahai artis, hot di dunia, hot jugalah di akhirat..

    0
    0
  79. hasrulhassan says:

    Salam semua pembaca BNara, rata-rata semuanya cam tak suka. Saya? Saya sebagai lelaki memang suka tgk … tipulah kalau kata tak suka, bohonglah kalau saya kata saya pejam mata – semata-mata nak baca entri tanpa sekilas tgk gambar ini. – ini sisi saya yang bercakap kerana akal didahulukan oleh nafsu.

    Tapi bila akal bercakap; kebanyakkannya akan seperti statement kalian semua. Bagus. Memang apa yang kalian tulis ini betul. Dan betul, Miera Leyana ini tak patut berkata demikian.

    Kasihan pada si dara ini, baru abis SPM pun … remaja, kerap buat salah dan silap. Saya pun pernah remaja gak … hampir nak dibuang sekolah kerana tingkahlaku bodoh, tapi di sebalik tu … saya tak dibuang … tapi saya dikaunseling, ada tangan membantu saya … dan kerana itu … saya diberi peluang kedua. Alhamdulillah, saya berjaya juga lanjutkan pelajaran ke IPT.

    Sekarang, cuba fikirkan situasi ini pula.

    Atau mungkin anda boleh baca entri ini:
    http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/03/jangan-kita-silap-didik-dan-salah.html

    Terima abg nara sebab approve komen ini.

    0
    0
  80. La Obe says:

    Betul… hanya Allah yang layak menilai.. tetapi dalam Islam.. kita sesama sedara Islam mesti menegur atas setiap kesalahan sesama umat.. jika dibiarkan maka ditanggung dosa oleh sesama kita.. Adik ni masih baru.. banyak kan lagi mendegar ceramah2.. dekatkan diri dengan orang2 alim.. Perjalanan masih jauh dik.. ok. wasalam

    0
    0
  81. Kamawas baek says:

    menteri tido ke hape?? patut sekolah pon bole kena amk tindakan disiplin. sungguh hairan sbb mat salleh pon x ramai pakai sebangang ini!!

    0
    0
  82. amani says:

    die ni ank HAJI RAMLI MS kn ?

    0
    0
  83. Anonymous says:

    dah tau hukum- hakam agama islam..lagi mau pakai camtu..pastu bg komen yg x berfikir dahulu…padah ler…

    0
    0
  84. zack says:

    apabila anda berkata ‘sy tahu hukum hakam islam’ bermakna anda tahu mendedahkan aurat itu adalah berdosa..tapi anda dedahkan juga..pd sy anda tidak takut pd dosa dan tidak takut pada Allah SWT. Dunia ni dh terlalu uzur dik, kiamat pasti menjelma bila2 masa, taubatlah sementara masa masih ada. Maut tidak mengenal usia. Pernah x anda terfikir, nyawa anda ditarik ketika anda berpakaian tetapi telanjang seperti itu? Pesan sy, tlg la jgn ckp anda tahu hukum islam sedangkan diri anda langsung tidak menggambarkan anda seorang islam…kerana pakaian muslimah itu membezakan antara yang islam dengan yg kafir. Para ibu bapa yg beragama islam, berilah didikan agama secukupnya kepada anak-anak kita…agama bukan setakat yg tercatat di dalam kad pengenalan atau sijil lahir kita. Taubatlah…

    0
    0
  85. dadu says:

    Sia2 lah belajar agama utk berbelas2 tahun.

    0
    0
  86. Bull says:

    Semoga beliau memohon ampun daripada Allah atas keterlanjurannya..Semua manusia tidak terlepas dari dosa..Bukan maksum..Kalau beliau ada kesedaran untuk berubah, beri sokongan..Jangan jatuhkan moral dan semangat beliau.. Allah Maha Pengampun.. Manusia saja yang tak suka memaafkan orang lain, bukannya ada salah dengan dia pun..

    Kalau beliau nak berubah, kita sokong.. Sebagai saudara seagama, siapa lagi lah nak bagi sokongan..Dengan syarat, beliau tak ulang lagi pakai baju tu..Dan pereka baju tu sila reka baju Islamik sikit lain kali..Dengarnya pereka baju ni pun orang kita, dengarnya lah.. Waduh!

    0
    0
    • steviapro says:

      btul smua manusia xlps slh dosa,sbb tu Tuhan dh tetapkan hukuman yg manusia kna jlnkan atas salah silap prbuatan manusia sndiri,teguran ttp kna tegur,mnutup keaiban utk mncegah kemungkaran bukan tutup aib yg mggalakkan bnda2 salah terus brlaku.
      Bgmana pula jika pereka pakaian buat fesyen yg lebih hot?..kan ada akal nak fikir tmbah2 pl cakap tau hukum2 agama bkn main pakai je kmdn slh kat pereka fsyen..nti bila disoal kenapa masa hidup buat bnyk dosa xda jwbn/alasan sbb org lain melainkan atas tggjwb diri sndiri jg.,,maafla ya,aku pun xpndai ilmu2 agama cuma sbgai org islam aku rasa malu bila kwn2 aku yg non muslim tanya aku org islam mcm ni ke?

      0
      0
  87. Erin says:

    U shouLd be ashamed

    0
    0
  88. skdr berkongsi.. says:

    Allah kurniakan manusia akal….jd gunalah akal sebelum bertindak….benda2 mcm ni dah kerap berlaku kepada sesetengah artis…sudah byk iktibar yg telah ditunjukkan…xkan budak hingusan ni x leh berfikir??…..atau sengaja??…atau….dengan senang citer….sengaja terlajakkan perahu kemudian bila org dok kutuk baru nak bls kata setiap org x lari dr kesilapan…ntahla……pk2 kan la….pakai kepala otak bukan kepala lutut…malukan org islam jer…….

    0
    0
  89. nonok says:

    bodoh cam cipan..akai letak kat lutut..tapi bukan salah dia..salahkan mak bapak dia yang kurang bagi didikan agama..paloiiii..

    0
    0
  90. ku kecewa says:

    she shud just keep quiet.
    its better not to say anything.
    coz it will only show her stupidity.
    “Saya tak mahu mengulas lanjut saya juga tahu akan hukum-hakam Islam..”
    DON’T SAY YOU KNOW BUT THE FACT IS YOU KNOW NOHTING.

    0
    0
  91. jambu says:

    ore kafir jah cakap macam nie

    0
    0
  92. jambu says:

    bodoh macam lembu,lembu pun tahu malu

    0
    0
  93. saya says:

    YA ALLAH…. ini lah orang paling BODOH yg aku penah tgk… klu ko tau hukum hakam agam tak der la ko pakai camnie… naper org lain tak leh nilai? klu dah jelas KEBODOHAN ko tue.. org lain memang patut nilai la budak BODOH…. giler punyer budak.. tak pasal2 aku dpt dosa nyumpah kat ko… BODOH3….. PERASAN DUK HOLLYWOOD LA TIE KONON.. WEK

    0
    0
  94. lr7 says:

    siannya ko ni miera….nk kate jahil xde didikan agama,,ckp tau hukum-hakam…hmmm…sian2….da kene cop…even ko xmtg lagi pon,br setaun jagung dlm industri cb tny nshat org yg lg tua dr ko @parent dr segi pkaian n perckpn…sure xde jd cmni…miera2…

    0
    0
  95. tasya says:

    MASYAALLAH…ade juga statement mcm nie!!!! agk xbersopan…mcm persenda agama!!! mmg ALLAH berhak mengadili…tapi kta sesama manusia n bersaudara islam wajib mnegurnya…sepatutnya anda lebih malu n myesal! tapi ini tidak…BTTER U SHOULD GO TO “KELAS AGAMA n BACA BUKU TENTANG ISLAM@ CARA BERPAKAIAN MENURUT ISLAM!!!! CARA PEMAKAIAN ANDA PN DAH MIRIP KPD ORNG YG BKN BERAGAMA ISLAM…telalu memalukan..ANDA IBARAT ” MACAM BERBOGEL DI KHYLAK RMAI”..spatutnya anda menutup ” benda sulit’…bkn utk di pertontnkan tontonan umum..wlpn nmpk skit pn,owg dah boley gambarkan!!!!! BALASAN OWG PMPN YG XMNUTUP AURAT N MELABUHKAN TUDUNGNYA,NNTI DI AKHRT AKN DI GANTUNG PEREMPUAN PNYE TUE…BNDA NIE AKAN BERULANG-KAJI…

    0
    0
  96. tasya says:

    MASYAALLAH…ade juga statement mcm nie!!!! agk xbersopan…mcm persenda agama!!! mmg ALLAH berhak mengadili…tapi kta sesama manusia n bersaudara islam wajib mnegurnya…sepatutnya anda lebih malu n myesal! tapi ini tidak…BTTER U SHOULD GO TO “KELAS AGAMA n BACA BUKU TENTANG ISLAM@ CARA BERPAKAIAN MENURUT ISLAM!!!! CARA PEMAKAIAN ANDA PN DAH MIRIP KPD ORNG YG BKN BERAGAMA ISLAM…telalu memalukan..ANDA IBARAT ” MACAM BERBOGEL DI KHYLAK RMAI”..spatutnya anda menutup ” benda sulit’…bkn utk di pertontnkan tontonan umum..wlpn nmpk skit pn,owg dah boley gambarkan!!!!! BALASAN OWG PMPN YG XMNUTUP AURAT N MELABUHKAN TUDUNGNYA,NNTI DI AKHRT AKN DI GANTUNG PEREMPUAN PNYE TUE…BNDA NIE AKAN BERULANG-KALI…

    0
    0
  97. AYUCINTA says:

    AYAT BUDAK TAK MATANG MACAM NI LA..

    LAIN KALI SEBLUM MELAKUKAN SSUATU PK DULU..
    ADA PAHAM MAKCIK??

    0
    0
  98. tasya says:

    hasrulhassan: YE SEBGAI REMAJA BNYK WT SILAP..MANUSIA PN WT SILAP..MUNGKIN SILAP YG REMAJA BUAT ADALAH TERPENGARUH DARI RKN SBYA,HWA NAFSU SENDRI @KURANG DIDIKAN AGMA.. TAPI DLM SITUASI INI,AGK BERLAINAN…SBGI SEORANG ISLAM N kemelayuan yg penuh dgn adab sopan santun,ADAKAH WAJAR SI MIERA NIE MMKAI PAKAIAN SEBEGINI RUPA SEHINGGA NAMPK SEPARUH DIE PNYE!!! ANYA TUTUP DI BHGN DPN SKIT!! MASYALLAH…ADAKAH X ADA PERASAN MALU LANGSNG BILA NK BERJLN DI RED CARPET UTK DI TONTON UMUM OLEH SEMUA RAKYAT MALAYSIA!!! PAKAIN INI MERCERMINKAN APE YE? fkir2 la ye..MINTA TLUN MIERA NIE JGN MGLUARKAN STATMENT YG BIADAP MCM NIE! JGN NK MAIN2 DGN BERKATA MCM TUE KPD PENCIPTA ALAM SMESTA IAITU ALLAH S.W.T…KTA SEBGAI HAMBANYA SPTTNYA MERENDAH DIRI…JGN PERMAINKAN AGMA…

    0
    0
    • hasrulhassan says:

      Kerajaan kita yang lesu. Patutnya dibanned je artis yang buat onar macam ni. Nak jadi role model konon. Eceh .. tapi hairan.. ada sorang artis tu ..dulu dia lagi hebat…video seks lagi …. gegar satu malaysia…. taubat nampaknya .. muncul semula dengan pakai tudung semua2 tapi … apa jadi pula lepas tu?

      Ada sorang artis ni plak .. waaaa hebat memang hebat … anugerah banyak dapat, jadi idola ramai. Buat kebajikan namun aurat didedahkan juga … sama juga hukumnya dengan dedah aurat si Miera ni …

      Jadi, harap KEMENTERIAN PENERANGAN bersikap lebih adil, lebih tegas … kalau fikir ini bertentangan dengan hukum ISLAM …. banned .. jangan bagi artis menecemarkan pemikiran … dan saya pasti, komen begini tidak akan ujud lagi .. kerana masalah seperti dalam entri ini tidak akan timbul!

      Bagaimana? Setuju dengan saya?

      0
      0
      • steviapro says:

        Pelik btoi la dgn Kementerian Penerangan skrg,artis mcm xheran lgsung…jahil2 aku,aku rasa ada la soalan nnti utk yg jd ketua akan apa yg dia buat ms Tuhan bg jwtn ketua ms hidup.Dia xjln tugas dgn btul jd mcmni lah!!!Lps satu satu,ada jawatan dok sengap2,ckup bulan dpt gaji..yg berkenaan kna siasat ni psai pa xaktif lgsung.

        0
        0
  99. mysara says:

    Dlm gala tv tadi, bagi alasan bodoh. katanya: baju tu, bila pakai, makin longgar. Org yg betul2 bodoh pun pikir 10 kali nak percaya ke tidak alasan tu..Caitt pooodahhh..

    0
    0
    • nUnU says:

      ye btul mysarah dlm gala tv mlm td… dgn riangnye die kt “ramai yg tegur bila sy tngok blk .. apa yg blh saya buat saya cuba cover possing saya…” ini btul2 xde SPMnye bdk… statement die membawa maksud sblum kawan2 tegur baru perasan maknanye sblum tu mak bapak die tak tegurlah gamaknye… kesian ibu ayah dpt anak yg tidak tahu kesiankan mak bapak….. wat pe cover posing … blk jerlah umah atau pun cari ape saje yg blh cover , selendangke…jaket ke???? xreti berfesyen kot….

      0
      0
  100. THINK DEEPLY says:

    orang yg jahil maka dimaafkan dosanya.
    mungupas isu ini lebih lanjut:
    ”Saya tak mahu mengulas lanjut saya juga tahu akan hukum-hakam Islam”
    orang yg tahu hukum hakam islam tetapi masih melakukannya bermakna derhaka kepada allah. derhaka kpd allah hukumannya tidak sama derhaka terhadap sultan atau raja2. sila search sket pasal darjat kepanasan api neraka.
    sememangnya untuk judge seseorang, tidak perlu kenal isi hati pon, kalau dah akhlak buruk sudah tahu bagaimana inside the soul. akhlak mencermin personaliti anda ok. sudah tentu allah yang menhitung dosa anda, dan manusia adalah pengkritik bukannya pengampun dosa anda , minta maaf/bertaubat kpd allah, bukan pd media.
    http://whitestylolyta.blogspot.com/2011/03/walaupun-saya-seorang-yang-bagus-tapi.html

    0
    0
  101. Cubadak says:

    Pesan org tua2, kalau bodoh jangan bercakap sebab bila cakap mcm tu la bunyinya… “saya juga tahu hukum hakam agama”… Agama apa?Dayak laut?

    0
    0
    • mariah kari says:

      weii.. bushitt ko..Ko tau x maksud dayak laut?

      kalau x thu jangan cakap sebarang..

      main2 tuduh2 plak..aishhh! lempangkn..

      nak komen kena pakai akal sikit Oii ..minah!!

      0
      0
  102. Kurus says:

    betul lah tu..
    Hanya Tuhan yang mengadili

    0
    0
  103. the jacker says:

    miera liyana,
    diri ko sdiri yang menunjukkan sesetengah kadangkalan pemikiran yang dh di momok dengan budaya hedonisme,
    n ko pgi carik ustaz ko blajar jd Manusia n ko xpelu nk bcita2 jd lawyer la klu dh ini perangai,
    bertaubatlah

    0
    0
  104. hasrulhassan says:

    Saya minta KEMENTERIAN PENERANGAN banned artis yang macam ini. Anda setuju tak? Kalau setuju klik LIKE.

    Malah banned semua artis yang tak pakai proper, nampak aurat, yang dedah2 … MESTI banned.

    Kerana apa? Supaya tiada lagi isu ini. Susah ke nak buat wahai pemimpin Malaysia?

    Mari kita semua buat Sholat Hajat, minta Kerajaan Malaysia buka hati … gubal undang2 … kita ambik hukum Islam … dan minta Majlis Fatwa jadi tulang belakang bidang perundangan negara.

    Sapa setuju? LIKE juga.

    #ps: Kita berdekah2 dalam ruangan komen ini tapi penyelesaiannya tetap tak jitu. Akan ada pada masa akan datang masalah yang hampir serupa. Tak percaya? Ingat balik kisah seorang artis yg gegar dengan VIDEO SEKSnya …

    0
    0
  105. pOcOyO says:

    jgn slhkn org judge..tgk la etika pakaian tu…
    tp rse2 i la kn amber chia or nasha aziz pn xpnah pkai cmni

    0
    0
    • lala says:

      tol2…artis lain yg lagi senior dari dia tu pun x pernah lagi pakai cmni…
      berubah laa dik oii…nnti org bnci

      0
      0
  106. rini says:

    miera
    lepas ni kalo ko x nak kene bambu ngan kitorg lagi jgan pakai lagi baju cmtu…kita org malaysia masih berpegang lagi dgn adat timur tau..kitorg mmg marah kalo ko atau mne2 artis pakai baju yg terlampau seksi..

    0
    0
  107. juice says:

    tahu hukum agama??? kalau tahu x pakai dah camni dik ooiii…lain kali jgn lah didik anak2 kite jd artis..takut terpengaruh menda2 camni…

    0
    0
  108. shizuka says:

    kawan aku cakap apa la dia mau bagi suami dia..org ramai da tengok..hahaaaaaaaaaaaa i2 la kawan aku cakap….lau aku…Bodoh punya orng….

    0
    0
  109. mawar says:

    ak bangga dengan adik2 ku dlm rancangan tv 1 baru2 nie…sejuk aje perut ibu diaorang mengandung….dengan artis2 pompuan skrg nie dh tak bleh nk di jadikan idola dah….kebanyakan nya sudah tersimpang dr hukum agama…menghalalkan ape yg haram…..nauzubillah…..

    0
    0
  110. eyda says:

    astagfirullahalazim…….

    0
    0
  111. che yaa says:

    salam…i rasa u nie kan miera liyana…bodoh la bg statement…”Tuhan layak mengadilinya…”,,,,,kalau ko rasa ko orang islam…takkan ko sanggup memalukan maruah diri ko sendiri….dan bawak agama yang ko pegang agama Islam…so low class ko punya statement,,,,,uwekkkk

    0
    0
  112. pedas punye says:

    hahaha…nak publisiti murahan boleh la pakai seksi2…tk pakai baju pn bleh…tkyh ckp ar psl agam dik oii…hang pi bukak baju terustayang kopek kt org ramai lg baguih..dah alang2 selak skit22 tuh wt ape…

    0
    0
  113. agentopup says:

    AKU RASA NAK LEMPANG LAJU2 JE BUDAK NIH

    0
    0
  114. erol says:

    eleh,ni mne cukup sexy..kne belaja lg dol miera..ko ptt pkai selotape je tutup puting..yg laen bia TERJUNTAI je..ape brng side2 vien then nmpeparuh je..pastu skirt xyah nk panjang2 sgt la,cri yg mini skirt pnye pastu da belah kt belakang n tepi bru bleh nmpk ur ASS babe..thats we call MARVELOUS..ummp..Kepala BANGANG pnye budak,umo bru 18 dh pkai cmni..ko ikt sgt la fashion designer ko tu..GILER!!!!!!makayah ko mne ni,tak monitor anak..haih…ak rse ko kne byk belaja lg psl dunia glamor..jgn ikt/terima je ape org bagi or suap kt ko..hancor ko nnt ..pastu nk bg komen,biar la bernas skit..jgn tunjuk sgt bangang tu sbb ko PUBLIC FIGURE…jgn jd artis gossip je..belakon tak seberape,kontreversi penoh dalam poket..

    0
    0
  115. Kadawaley says:

    papepon la..mmg sedap mata memandang..sedap lagi kalo dpt pegang.. :)

    0
    0
  116. epit says:

    e..ketiak dia item la….ucuk

    0
    0
  117. peanut says:

    kesian mak bapak yg dipersalahkan…apabila dah dewasa, …seharusnya diri sendiri sudah pandai membuat penilaian sama ade baik atau buruk sesuatu perkara itu..lebih2 lg perkara yg mudah sebegini..walau ibu bapa tidak kesah sekalipun,kita masih mampu membuat keputusan yg bijak kerana ia melibatkan sensitiviti agama dan org yg melihatnya..;)sy rasa seawal umur 17thn sudah mampu membuat keputusan yg baik,tidak timbul sama ada matang atau tidak..atau salah ibu bapa atau tidak…keran pada ketika itu kita mampu membuat keputusan yg baik utk diri sendiri..kerana isu utk memilih pakaian samada seksi atau tidak kite sendiri boleh membuat keputusan dgn mudah dgn menilai baik dan buruk sesuatu pekaian tersebut…katakan lah bila nak pegi kenduri kesyukuran secara automatik tak pyh nak dibgtau kite dah tau harus berpakaian sopan…menutup aurat…ape slhnya jika nak pergi ke event yg sebegini…kite harus juga bijak memilih jgn hanya kerana event yg dianggap glamour kita harus mengenakan pakaian yg menjolok mata hanya utk kelihatan sgt up to date dan terlupa segala tatasusila…akibatnye jika terdpt sesuatu yg tak disedari..beginilah jadinye…;) dan ia akan memberi kesan yg mendalam dan merubah persepsi org yg memandang.

    0
    0
  118. hahaha says:

    miera ni pakai silicon ke kat dada tu…?

    0
    0
  119. fadzlan says:

    Dalam hadith riwayat Imam Muslim ” Innafi Jassadi Mudghotan, Inna Solahat, Solahat Jassadu Qullu, Ala Wahiya Qalbu”

    Terjemahan hadith diatas:
    Sesungguhnya dlm jasad manusia ada segumpal daging,sekiranya daging ini baik maka keseluruhan jasad yakni AMALAN YANG DIZAHIRKAN SEMUANYA BAIK.

    Tetapi ingat kalau daging ini haprak/busuk maka yang lahir adalah amalan yg haprak/busuk.

    Ketahuilah itulah HATI…

    Aku nak postkan hadith ni sbb bdk ni ckp “Cuma saya nak beritahu orang ramai jangan judge saya hanya dari pakaian saya semata-mata tetapi kenal hati budi saya dahulu sebelum mengkritik,”

    Maka dengan hadith td boleh la kita semua menilai seseorg mcm mn perwatakan sebenarnya.

    Jadi, miera..bawak la taubat ye..Jgn tau buat je..Dah kena apa2 nti baru nk menyesal xguna dah.

    Awak tu Islam dik oii..

    0
    0
  120. iylah says:

    kurg ddikn agma r 2

    0
    0
  121. LuluVsStickerTetek says:

    ooo.. kalau nak masuk syurga esok2 cukup dgn hati budi yg baik je la… so dgn pakaian mcm ni hati budi ko mmg ,luhur, bersih, dan murni lagi suci la ye… bodoh punya statement… umur dah 18… empunya badan tinggi nak mampus… tapi IQ tak lepas buku lali pun… sian ko… tak nak org judge tapi ckp n bg statement dlm galaksi kononnya “inilah mentality org melayu” sbb judge pakaian ko. ko ingat dgn pakaian mcm ni org judge ko baik baik r? n salute ko… tlg la sedar… semua statement ko menunjuk kan betapa bodohnya ko… kata dah abis spm tapi pemikiran mengalahkan budak baru nak masuk tadika. adoyaiiii… artis2 skrg ni.. semua nak tunjuk itu ini… kononnya… masyarakat anggap dorang ikon lah ya… so that diorang akan ikut style artis2… bukak youtube…. search Ustaz Azhar Idrus… pastu ko cari la bab apa ko nak tau… statement ko kononnya …

    “Mengenai maruah sebagai seorang yang beragama Islam pula, saya tak mahu bercakap apa-apa kerana ianya sangat sensitif. Bagi saya semua itu hak masing-masing. Saya tak mahu mengulas lanjut saya juga tahu akan hukum-hakam Islam”.

    “Bagi saya, Tuhan sahaja yang layak untuk mengadilinya bukan orang lain yang sudah tentu tak mengenali diri dan hati budi saya. Cuma saya nak beritahu orang ramai jangan judge saya hanya dari pakaian saya semata-mata tetapi kenal hati budi saya dahulu sebelum mengkritik,“

    ko tahu hukum hakam ISLAM n ko pun tau mcm mana ALLAH S.W.T mengadili hambanya… tapi ko tak ikut n patuh laranganNYA… org bukan nak judge secara dalaman je… luaran pun org blh tau dlm elok ke tak elok… dalaman tu antara ko dgn ALLAH S.W.T… luaran ko tunjuk kat semua org… sejauh mana baik budi pekertinya engkau sebagai seorang umat ISLAM….
    INSAF…… Sian bapak ko kena tanggung dosa2 yg ko sengaja ko lakukan…. ko yg patut pk dulu… bukan org yg judge untuk kebaikan ko… kalau tak nak org kutuk… behave urself…. Wassalam….

    0
    0
    • Lien says:

      setuju sangat..memang kita tak tau hati budi dia camana tapi dah terang2 engkar dengan larangan Allah, so?Islam mesti melayu ke?omputih pun ramai yang islam.Maher Zain bukan melayu tapi islam.so kalau Maher zain yang tegur, nak kata juga ‘inilah mentality orang melayu’..?Sedih dengan artis ni tau, bila orang islam beri teguran tu,terimalah sebab kami sebenarnya prihatin sebab perlakuan dorang tu sebenarnya bukan hanya beri effect buruk pada diri mereka sendiri saja, tapi juga pada ahli keluarga mereka dan umat islam yang lain.so..fikirlah dengan akal yang waras.

      0
      0
  122. faA says:

    ::say$>if sye jd lelaki..sye mtak dijauhkan dr dpat wife cm ni!…..;

    0
    0
  123. mamamia says:

    designer dress ni yg bangang..
    nah hambik ko..

    0
    0
  124. Fuck U says:

    ntah la x tau nak kate aper…artis yg bukan islam pun x la pakai sampai terkeluar benda tu….tp artis yg islam la pula wat macam ni….konfius aku…..dah tu muda pula…baru abis spm….nampak sangt kat sekolah x ambik subjek Pendidikan Islam….isk..isk…iskkk….

    0
    0
  125. Lien says:

    ‘saya juga tahu hukum-hakam agama’..????..very the lawak punya statement.hati budi saja tak cukuplah.orang kafir pun ramai yang baik hati dan berbudi bahasa.Tak tau ke dengan penampilannya begitu boleh menyebabkan ramai lelaki naik nafsu dan akibatnya menjadi punca berlakunya banyak kemungkaran?lelaki2 itu mungkin akan cuba untuk memuaskan nafsunya dengan merogol perempuan lain (sebab tak dapat dia ni) malah kanak2 sekalipun.sebab tu lah baby dan perempuan yang menutup aurat pun jadi mangsa walaupun tak pakai seksi.Biarlah tuhan yang mengadilinya?Hmm..pernah ke Allah berfirman ‘wahai perempuan, berpakaianlah kamu sebagaimana yang kamu suka walaupun mendedahkan kecantikan tubuh badanmu kerana apa yang lebih penting itu adalah hati budimu’..ada?tak de kan?Yang ada tu ‘”Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” – [Surah Al-Ahzab: Ayat 59].Hmm..to Miera Liyana,semoa anda mendapat hidayah daripada Allah s.w.t..amin

    0
    0
  126. mamu says:

    boloh ini olang…

    0
    0