Written by AbangNara | March 25th, 2013

Setiap minggu, Abang Nara tidak akan terlepas menonton Running Man. Untuk anda yang tidak tahu, Running Man merupakan sebuah rancangan televisyen yang berasal dari Korea. Running Man sangat popular terutamanya di negara Asia . Di Malaysia, ketidakhadiran Running Man untuk rakaman episod Asia telah mengecewakan ribuan peminat mereka.

running man

Jadi mengapakah Running Man begitu popular? Running Man tidak dihiasi oleh lelaki-lelaki super kacak dan wanita-wanita super cantik yang sering menjadi resipi mana-mana program televisiyen. Daripada pemerhatian Abang Nara, ada sebab Running Man begitu popular.

1. Konsep rancangan yang unik dengan misi yang berbeza untuk setiap episod.
2. Karekter setiap watak di dalam Running Man yang berbeza dan mempunyai keistimewaan yang tersendiri.
3. Tiada skrip di dalam Running Man menyebabkan pelbagai kemungkinan dan banyak perkara di luar jangkaan yang boleh berlaku.
4. Setiap watak di dalam Running Man tidak control macho, cover cun atau cuba berlagak menjadi orang lain. Kesemuanya menjadi diri sendiri dan natural ketika proses rakaman.
5. Tetamu-tetamu jemputan yang berbeza hampir setiap minggu menjadikan rancangan ini lebih menarik (terutamanya jika tetamu wanita hadir).
6. Suntingan yang mantap daripada pihak produksi Running Man. Krew-krew yang hebat dan banyak. Dikatakan ada lebih daripada 10 kamera untuk setiap kali rakaman episod Running Man. Gila kan?
7. Setiap watak mempunyai sense of humour yang sangat tinggi.
8. Tempat-tempat yang dilawati untuk rakaman episod Running Man sangat-sangat menarik.
9. Drama, percintaan, pergaduhan dan persahabatan yang ada di dalam Running Man.
10. Lee Kwang Soo si pengkhianat.

running man
Secara jujur, sekali anda sudah menonton Running Man, anda pasti akan ketagih. Setiap episod mempunyai kisahnya yang tersendiri dan yang pasti, akan membuatkan anda ketawa berdekah-dekah. Boleh sakit perut dibuatnya.
running man
Dan baru-baru ini ada cadangan untuk melakukan Running Man Malaysia dengan selebriti-selebriti di bawah. Abang Nara rasa sukar untuk selebriti Malaysia menjadi diri sendiri di hadapan kamera. Namun belum cuba belum tahu kan?
running man
Siapa di sini peminat Running Man? Sila angkat keyboard anda sekarang jugak. Hehehe ~~

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

328 responses to 10 Sebab Running Man Sangat Popular

  1. Eija says:

    Nora Danish lebih sesuai utk Ji Hyo :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 250 Thumb down 92
    • noriesz says:

      owhh sgt suka dgn mereka.. lebih2 lg monday couple n giraffe.. hahahahaha..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 176 Thumb down 3
      • min says:

        Telatah dan kesengalan kirin buat dia sgt dikenali di negara2 Asia.. New Asian Prince.. kekeke RM Jjang!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 2
        • Didi says:

          Hm didi tak berapa nak setujulah dengan running man malaysia tu. kenapa nak copy running man? Biarlah ada satu running man je. Sorry bg yg tak setuju dgn pendapat didi. Hanya kongsi rasa je ;)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 484 Thumb down 8
        • aku itu ini says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 112
        • cik embun says:

          Lagi suka kalau Haha = Johan!! :D hehehe

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 207 Thumb down 28
        • TANTE says:

          running man jang!!!~ tak tgok rase tak buat rutin minggu hahhaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 0
        • saya suka gosip says:

          btol didi..nak 1 je running man..huhu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 0
        • missa says:

          If nak buat “Running Man versi Malaysia” pun jangan tiru nama running man tu,.. pakai nama lain… cam Road Races, The Chasers… papelah yang sesuai….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 9
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 46
        • lovely says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 20
      • nenas says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 45
        • suka Sabree Abu says:

          syok la running man,,xleh nk describe dgn kata2 knp suka..
          tak setuju dengan running man malaysia tu !
          karut je, tetap xleh lawan running man korea.
          aznil?langsung tak sesuai jd yoo jae suk ==”
          semua tak sesuai lah..
          ji hyo mne ad kontrol cun pn, cm si lisa tuh..
          sam jd gary?oh pleaseee..x sesuai.
          nabil gwang soo?
          wekkk, x sesuaiii..
          aron aziz joong kok?weekkk, x sesuai laaaa..
          haha, zizan? ==”
          azhar sulaiman , ji suk jin? xsesuai..
          semua x sesuai..komfom xlawak ==”

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 220 Thumb down 9
        • BABY AA says:

          KWANGG SOOO!!
          I LOVE YOU

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
      • aku says:

        aku lagi suka kalu jep sepah ngan shuib ada..sbb dorg mmg spontan..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 17
      • lola says:

        sorry.pelis lah tayah nak running man malaysia..kekalkan originality running man…producer2 kat malaysia ni dah tade idea lain ke?asyik nak meniru benda dr luar je..seriously we don’t need running man malaysia. -.-

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 146 Thumb down 3
        • Anonymous says:

          yer… asyik nak meniru ajer… pastuh plak bg hadiah duit ribu2 depa ni jrg dpt duit klu ader hadiah pun yg biasa2 ajer… siap bagi daging lagiii… klu artis malaysia bgi daging fresh mcm tuh cfm meraka akan kata mereka x dihargai

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 4
        • nana says:

          aq rse yg running man versi malaysia tu peminat running man yang buat.. buknnye penerbit malaysia.. saje suka2…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
        • loli says:

          betul2..x setuju ad running man malaysia..bt la program sdri..xpayah kopipes bagaii…dah ktandusan idea ke?

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • nora hot mama says:

      tawu takpe. Nora lagi sesuai

      sbb lisa ni mimik muke die cpt keruh klu die takde mood. gpun lisa da gemok..mane sesuaiii uolsss…

      sape sokong nora, sile like bebanyak ;)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 164 Thumb down 75
      • oh puh-lizzz says:

        oh come on! asyik2 lisa! bosan la! lisa control! mana leh masuk ‘running man’..aku rasa yana samsudin lagi sesuai! nora,wawa,lopak,che ta skalipon-smua out!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 108 Thumb down 25
        • missa says:

          ye….betul tu…. jangan cari yang control cun memanjang.. makeup tebal seinci…. cari yang boleh beraksi tanpa makeup dan perhiasan segala… lebih sesuai…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 3
        • totoro says:

          aku agreed. lisa surihani dh la garang, asik kontrol cun, mcm gud2. ji hyo manade kontrol cun, selamba dia je, ngn x mekap sume.. maya karin sesuai la kot kalo jd ji hyo. :)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 19
        • syeela says:

          aku pun sokong klu yana samsudin jadi ji hyo. nora danish mcm lembut je. tp mmg x suka klu ade running man malaysia.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
    • Blake Lovely says:

      yupp setuju Song Ji Hyo
      lebih sesuai kalau Nora Danish
      yang bawak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 44
    • maksenah says:

      nora lembut….x sesuai kot….die kne yg cm hati kering….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 27
      • miahahahahaahaha ape barangg!!! says:

        ok la. letak eina azman la. die kan hati kering..

        paling lawak mase galaksi interview die

        “awk ni seksi yer?…”

        eina : eh taklah, saya tak pernah rase saye seksi, carilah mane2 gambar sy, takkan jumpe sy pakai baju takde lengan nampak ketiak…
        *** while screen galaksi tgh tayang sume gambar2 die pakai baju takde lengan tengah photoshoot. hahahahaa

        eina azman adlh artis yg hati plg kering 2013. ade idea lain? ;p

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 9
        • hati kering says:

          tak suke eina azman . bajet2 je minah tu … puihhhh

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
        • zati the sparta kook says:

          baek letak sharifah sakinah or nabila huda sbab dorang natural bila depan camera , xde nk control cun cute comel bagai….amacam lgipon klau i , i prefer sakinah coz dye really spontan on camera haha

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
        • Wifey to Jong Kook The Commander says:

          i also prefer sakinah because dye mmg spontan , x macam artis malaysia sikit2 cun la comel la apa la bla..bla..bla… lgipon tngok la keek kinah yg psal angry bird tu haha…memang artis kontroveri la kina nie hahah

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
      • nora hot mama says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 59
    • Anonymous says:

      Memang running man game show paling best yang pernah aku tengok! Sumpah gilaaa weh!And apa yang aku salute diorang, diorang tak hipokrit gedik or cover macho. So, aku tolak sekeras-kerasnya kalau artis malaysia sibuk nak tiru running man! Hello! please lah, tak payah tiru idea negara orang? Buat malu lah, dahlah semua artis tu cover2, bajet macho. Sorry terasa, tapi aku tahu korang pun setuju sbenarnya kan. Artis mlysia majoriti hipokrit, depan baik padahal deeeeee~ faham2 lah! That’s why aku mlas layan artis mlysia, kontroversi tak habis2!!!! Lakonan hampeh, contoh: tasha sheila, neelofa, etc

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 239 Thumb down 0
      • Bro 10 Inci says:

        Btol tu nk sertai Running Man, pstu mekap 3 inci pun xguna jgk.. xkisah la laki ke pompuan..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
      • Didi says:

        Stuju dengan awak anonymous. Maaflah bukan nak kutuk malaysia. Tapi kalau betul dorang nak tubuhkan running man malaysia. Im as malaysian rasa malu sgt. Taktahulah kenapa bila tiap kali tengok gambar running man malaysia tu, rasa mcm tak puas hati sgt. Hmm. Didi kalau boleh taknak ada running man yg lain. Seriously.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 0
        • ahjumma says:

          setuju ngan didi… memang saya tak akan tengok…. rakyat malaysia ni kan semua kreatif2… jadi kan lebih elok buat “variety show” lain dari yang lain… dan boleh bersaing dengan running man. tak perlu nak c&p.

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • wtever says:

        aq skong pendapat kau

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • olier says:

        bodoh…dak ko minat k pop gay..k pop makan taik ko akan cakp dieorg hati kering…LOL…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
    • supporters running man! says:

      Memang running man game show paling best yang pernah aku tengok! Sumpah gilaaa weh!And apa yang aku salute diorang, diorang tak hipokrit gedik or cover macho. So, aku tolak sekeras-kerasnya kalau artis malaysia sibuk nak tiru running man! Hello! please lah, tak payah tiru idea negara orang? Buat malu lah, dahlah semua artis tu cover2, bajet macho. Sorry terasa, tapi aku tahu korang pun setuju sbenarnya kan. Artis mlysia majoriti hipokrit, depan baik padahal deeeeee~ faham2 lah! That’s why aku mlas layan artis mlysia, kontroversi tak habis2!!!! Lakonan hampeh, contoh: tasha sheila, neelofa, etc

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 25
    • huhaaa says:

      maybe scha alyahya kot lg sesuai jd ji hyo. sbb kene yg kelakar jugak. and suk jin maybe sesuai if harun salim bachik.. hahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 24
    • ms kwang soo says:

      baek tgk RM dari tgk siti ooo sommmm…
      mcm banganggggg….
      siapa setuju like byk2… hahahaha..

      ps: i love RM! kwang soo rules….!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 151 Thumb down 4
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 22
    • mahaguru says:

      point ke sepuluh aku angkat keyboard tinggi2! haha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • ji hyo says:

      nora danish?eee..nora tu gemalai la..mna layak nk ganti aku.. tgk pon cam lemah ja..control lebih.stkat muka ja lebih kurang.ntah x larat pon nk wat semua task tu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 8
    • sup says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 34
    • Eriqsha says:

      Muka lebih kurng mcm ji hyo

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • faiqfarzana says:

      setuju! lagi sesuai kalau nora danish yg pegang watak jihyo…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 9
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 24
    • bosan says:

      TOLONGLAHHHHHHHHHHHHHH,
      TAK YAH TIRU RANCANGAN ORANG LAIN BOLEH TAK??
      BUAT LA GAME SHOW DGN IDEA SENDIRIK..
      NI NAK TIRU SEBIJIK2..
      BIASANYA YG CIPLAK NI MEMANG KONFIRM SENDU!!!
      ASTRO HENTIKAAAANNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • Sparta says:

      Ji Hyo ace kot..tak kisah untuk buat apa-apa pon..tak kontrol cun..bungee jumping kat macau yang paling tinggi kat dunia pon dia buat..takde gedik-gedik, geli takmau buat ke apa ke..sampai dorang cakap, Ji Hyo sorang ibarat 2 lelaki..setakat ni tak rasa ada artis wanita Malaysia yang satu level Ji Hyo..serious meluat kalau buat ni taknak itu taknak pastu takut-takut..tak bersungguh-sungguh..

      *just saying*

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
    • Keyken says:

      Nora Danish tak sesuai sebab Ji Hyo ACE! Kuat and tak secomel Nora Danish.. Ji Hyo sangat jelita

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • Yoo Jae Suk says:

      10 jer??? daa lah tuh,,,among yang sepuloh tuh pon ada yang ntah apa… :P

      (Tiada skrip di dalam Running Man menyebabkan pelbagai kemungkinan dan banyak perkara di luar jangkaan yang boleh berlaku.)??? ko bia btol…boleh tak g search dulu bru wat statement.
      4. Setiap watak di dalam Running Man tidak control macho, cover cun atau cuba berlagak menjadi orang lain. Kesemuanya menjadi diri sendiri dan natural ketika proses rakaman.(sgt betul n 4 dat reason tolong laaa nak cuba samakan dgn artis MAlaysia, cbb most of Malaysian artist sgt laa hipokrit, probs sesama mereka n talam dua muka dapan fans)
      5. Tetamu-tetamu jemputan yang berbeza hampir setiap minggu menjadikan rancangan ini lebih menarik (terutamanya jika tetamu wanita hadir).(woo…artis lelaki pon heaven laa)
      6. Suntingan yang mantap daripada pihak produksi Running Man. Krew-krew yang hebat dan banyak. Dikatakan ada lebih daripada 10 kamera untuk setiap kali rakaman episod Running Man. Gila kan? – SGT GILA n BOMBASTIC
      7. Setiap watak mempunyai sense of humour yang sangat tinggi. (no doubt at all)
      8. Tempat-tempat yang dilawati untuk rakaman episod Running Man sangat-sangat menarik. – wish they come to MAlaysia
      9. Drama, percintaan, pergaduhan dan persahabatan yang ada di dalam Running Man.(mOnday Couple, the betrayer, n etc)
      10. Lee Kwang Soo si pengkhianat.(err…aku rase semua saling khianat mengkhianat sesama sendiri)

      Juz wanna said…this show is totally daebak…n if kowg g fanpage running man or kshownow website…mmg bnyk giler Malaysia punya fans, followers n comment…so please Malaysia, jgn copy show nih… nanti wat kene kutok jer…wat malu fans Malaysia jer…come on…come up with new idea…plus, budaya n agama pon tak sesuai..bebas sgt pergaulan diowng…means ada scene kene pelok2 mase main games… so dont bother to copy..

      As RM fans….u SHOULD NOT WATCH IT,,,,UNLESS YOU ARE READY TO BE REALLY ADDICTED

      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fza says:

      Yana Shamsudin lg sesuai kot

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • NUR ATYQAH SOFYA RBZ says:

      SOKONG 100%

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Jae Suk says:

    RUNNING MAN DAEBAK!!!!…. Dont walk, but run….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 0
    • aak says:

      aku mula2 tak minat sangat running man ni . asal kat kelas je ada je orang citer pasal running man . naik bosan aku . sejak aku tengok running man bigbang (group kesukaan) , aku dah mula minat running man hahahaha :D
      sekarang ni baru ep 26 aku tengok . lawak gilaaaaaaaaaa !

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 0
  3. sayangkinabalu says:

    wakakakaka…..yg ke sepuluh tu xbleh tahan gelak…hahahhaa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  4. KIMJONGKOOK says:

    Aku tak tahu la. Ada sesetengah orang malaysia ni anti sangat dengan kpop tapi running man layan pulak padahal kebanyakan artis jemputan dalam running man ni semuanya penyanyi popular kpop. Mentaliti rakyat negara ni tahap cipan lagi aku rasa. Dari episod 1 masa tahun 2010 dulu aku dah layan running man ni sebab aku memang layan cerita-cerita korea ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 120 Thumb down 25
    • mellynnda says:

      tau xpe…sy sokong kamu…

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • simpleminded says:

      setuju sgt2.aku rasa nak cekik je sape yg kutuk kpop,tp diam2 tgk running man.mcm celaka je rasa.aku pun antara org2 terawal tgk running man kat Malaysia ni.dulu org download kat iSubs.x wujud lg kshownow mcm skrg.dulu2 nak dpt 1 episod yg ada sub punya la susah.sebulan 1 episod paling kurang.& iSubs la subber terbaek untuk running man.da la siap bg tjuk lagu background.sub pun 100% tepat x mcm kshownow.tp org Malaysia skrg layan kat OneHD je.ape kelas.haha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 10
      • dolce_ice says:

        haha..btul kan..siap da tjuk lgu tuk background ag…klasik2..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
      • cikeinanina says:

        ha’a… betul.. susah gila nk dapat masa tyme mula2 dulu… aku layan korea nie start zaman family outing lg dah… yang 2 pun bapak lawak gila… jea suk dgn jook kok ada dr zaman FO lg dah… mmg lawak la… dr Fo ke RM, 2 2 best!!! bg sapa yg layan running man nie, try pi search family outing, pun best jugak… konsep sama n PD skunk yg ada majority ada dah tyme family outing dulu…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
      • syeela says:

        aku mmg x minat kpop. tp x de la benci. skali adik aku layan . aku pun nengok. mcm nk mampos aku gelak dpn tb. seruis lawak giler. lagi2 kwang soo. stiap ari jumaat mmg tgu dpn tb. aku mmg tgk kat oneHD je sbb da terbiasa tgk kat tb. x nk tgk yg download nnti bila kua kat tb da x best nk tgk sbb da tgk dulu xD

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • angel says:

      bukan running man jewr,sume variety show dr korea byk dah yg dupload kat you tube cer tgk,bzt,kelakar gila n sume artisnya sporting x kira llaki tw prmpuan,

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
      • JulieE says:

        ye btol… sy ni tak la fanatik korea, k-pop bagai tapi bile tgok variety show korea ni memg kelakar gile dan tetamu yg involve sume bkn jenis yg cover macho or cover cun..running man, star king, happy sunday, semua kelakar2… anyway, kalau lah malaysia leh ade show2 mcmni, confirm la famous variety show malaysia di mata dunia… :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
    • naddy says:

      aku layan variety shows dr south korea sejak tahun 2001. haha. lagi best. ko pnh x tgk x-men? gila tgk jongkook menyanyi.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 1
      • nana says:

        aku suka FAMILY OUTING.. tp show nye da habis. :'(

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
      • koookie~ says:

        jong kook ballad dance..buahhhahhaaa…
        kalau bab variety show..aku tabik spring kt korea..terbaik punyer…..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • ace says:

      kpop tu genre muzik
      rm ni show..mmg la artis korea tu ramai yg kpop..tp xsemua.. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
      • KIMJONGKOOK says:

        memang la rm ni show dan kpop tu genre music tapi cuba kau tanya kebanyakan budak yang anti kpop, diorang layan running man tak? konpem layan punya sebab kawan-kawan aku pun macam tu la. aku rasa nak sepak terajang je diorang tu semua. kalau kata dah tak minat kpop, aku anggap segala benda berkaitan dengan korea diorang menyampah, tapi ini tak. rm suka pulak diorang sampai datang rumah aku nak tengok latest episod sebab ONE HD tu episode dia lambat

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
        • ace says:

          ko mesti anti page kepala hotak kamu..
          agagagaga….kenapa ko tak cakap je kat dorg yg ko tak suka dorg datang umah ko tgk RM?..ahaha..

          *aku minat kpop tp aku benci org gila kpop~~~

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
      • lolol says:

        menymph kat kpop idol..tp minat giler kat joongkok..hakikatnya jongkook to ex- retis kpop gak..turbo..hehe..sama gak ngn haroro..rossa..rossa…gelly khihop…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
    • izzah bkn nama sebenar says:

      aku pon mula2 bosan ble sume org cm gile tgk runningman ni tp pas aku tgk episod 1, mmg ketagih gile!! dh lame tgk aku tgkp cintan lak ngn Gary n Haha..Jaesuk oppa lak mmg lawak gile, mmg x best r runningman kalo die xde. pendek kata runningman ni mmpu bt aku mimpi diorg dtg msia smpai ngn aku skali jd runningman tau x….RUNNINGMAN SARANGHAE!!
      Dlu aku tgk runningman kat iSubs tp diorg slalu lmbt upload episode yg latest. so aku tgk kt runningmanraw. Episode yg latest tyg kt Korea hr ahad hr tu (episode 138) dh blh tgk esk kt blog tu siap ngn subtitle.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • keyla says:

      btol2… punya la membangkang kpop and korea tapi tangok rm n dgr gangnam style.
      hahhahaha tu pun hipokrit namanya… :p

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • kwangVatar says:

      betol3… ak stuju sgt ap yg kookie ckp… ap ntah yg dorng anti sgt ngan kpop. tp cite korea, show korea, lyn plop… hurm… ak mmg hntu korea, tp xbermakne ak lupe kat artis2 tanah air kite.. mane yg best ak sokong n lyn gak…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Minat gak kpop says:

      saya pun minat gak kpop. dr citer x-man korea lg saya dah tgk..tp xde lah nak marah sgt bila org anti kpop tgk running man..Patutnya bangga lah RM leh tarik hati anti-kpopians yg keras2 ni. Kasar bhs cipan tu..budi bhs budaya kita :D

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  5. Anonymous says:

    SUMPAH KETAGIH TENGOK RUNNING MAN!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 0
  6. kipas says:

    nora danish mendenye.control cun

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 12
  7. siti says:

    plez la jgn AZNIL….x samer lnsung caracter dgn jae suk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 2
  8. miss mong says:

    aznil mmg sama ngn jaesuk..sbb dr bdk kecik smpai ke org tua suka dgn dia

    Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 31
  9. Anonymous says:

    mmg best giler….sy ada sumer episod running man,….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  10. noname says:

    da angkat keyboard da!!hehe bt0l2..dlu x tau p0n rncgan neh..ank buah pkenalkan..tgk skali trus smpai skrg ketagih!!!muahahah =D nk2 ari sabtu ade maraton RM, sanggup tu sengkang mate smpai 4 pg…huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  11. DKC says:

    Hahahah setiap minggu saya duk layan. Pagi selasa mesti bukak Kshow sbb nk layan latest episode!

    Saya rasa versi ji hyo dpt yg gila2, hyper n super sempoi mcm Nabilla aka Abil pon sesuai!

    Kt malaysia nk buat runningman,.. emm klw budget xkedekut mgkin bole jd.
    Siapa tahu kan! ;))

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 5
    • jenab says:

      Aah.. nabila gila2 sikit n x make up bnyk pun so mmg sesuai la jd ji hyo..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
  12. sss says:

    best sgt2.. igt lg time tgk sorg2 pstu gelak smpai sakit perut mak aku ckp aku gila ke sbb tgk cite cina ni? padahal korea.. hmm buat tak tahu je la.. nasib waras lg

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • syeela says:

      hahaha ko tau mak aku. siap ckp “mak nk smyg isyak cpt nk tgk running man, dgn mak aku skali da terjebak dgn running man ni hahaha”

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. kipassusahmatikwangsoo says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 25
    • Anonymous says:

      No no no!!! nobody can be the second jihyo. Nora or lisa or whatever. Jihyo is forever jihyo. And theres only one running man in WORLD! Get it? I just get annoyed when people keep saying that lisa can be jihyo or blaa blaa blaa. Im as running man big fan dont agree with this running man malaysia or whatever :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 4
    • Urk urk says:

      Erk tak, nora danish sumpah tak sesuai. Dah la suara lembut nk mampus. Aku prefer scha al yahya lagi bagus

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 7
    • unononono says:

      RM MALAYSIA???
      korang buat lah.. memang RM Korea takkan jejak Malaysia punya..
      Silap2 ramai anti..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  14. meoww says:

    KITE NI KAKI ‘COPY-CAT’ KAN?
    XDE INDENTITI SNDIRI

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 3
  15. anony says:

    please no..tolonglah malaysia jgn nk tiru korea sgt..RM ade style, uniqueness and strength dia sendiri..artis msia xkan bleh buat sama macam tu..nak dekat2 sama pun xkot..jangan la ruin the exclusiveness of RM..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 4
    • miss mong says:

      yess btl tuh..rsa klu buat pn tk kn sama.program dorang mmg best.tk kn blh tiru pnya lah.wt hancuss je

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  16. Anonymous says:

    najip ali – jaesuk. boleh? ekekekek.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 8
  17. Anonymous says:

    x tgk..tapi bleh try tgk nanti…skrg ni, aku slalu tgk crita korea that winter, the wind blows kat channel one, best!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ade kim bum..sgt hsem kan…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • haha says:

      Tak pena tgk RM gk tp utk ep 138 ni ak nk gv it a try sbb lee jong suk,kim woo bin (school 2013) pastu lee jong hyun(cnblue/AGD) ade.kekeke
      Ak tgk gk TWTWB uh mmg best.Jo in sung oppa!!!saranghae..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
      • JO IN SUNG says:

        <3 jo in sung <3
        bila dia senyum .. perghhhh !! *melting melting* :D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • youngie says:

      agree.. the best drama ever!!! <3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  18. Kirin kookie says:

    Setuju point diatas..setiap watak dalam RM ni sgt menghiburkan, PD-nim juga sgt kreatif mengaturkan misi mereka setiap minggu.. semua ahli RM mempunyai personaliti yg berbeza kwangsoo: sengal dan kelakar, KJK: kuat dan paling didengki oleh kwangsoo tp itu membuatkan RM sgt lawak, Peaceful Gary tenang dan kompetatif, Jae suk hyung yg bijak, Haha yg nakal dan kebudak-budakan, Ace Jihyo berani walaupun seorang perempuan, Sukjin hyung paling lemah, ada saja telatah mereka yg mencuit hati dan setiap minggu variety show ni sgt ditunggu oleh peminat RM.. Running Man fighting!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  19. Running Man says:

    Hrp RM nak dtg MSA..??? Jgn mimpi la…Dgn adanya haters2 MSA ni, nak ke diaorg buat rakaman sni..??? Ntah2 ada yg tak balik korea nanti gara2 haters yg mlampau. Tak pasal2 peristwa kumpulan NUEST berulang kmbali. Bkin malu sja haters MSA ni. Langsung tak da adab sopan n budi bhsa..RM…tak pyh dtg MSA..ckp la korang buat rkaman kat neg seberang jer..tp kmi ttp layan n support korang.
    WE LOVE RM. RM Fighting..!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      pe yg terjadi pd NUEST??ishhh memalukan la..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Running Man says:

        Msa dtg kat MSA dlu, tme diaorg perform (NUEST), diaorg kna lempar kna baling ngan botol..kra mcm tu la cta nya…Ksian kat Nuest..diaorg dtg sni adalh DIJEMPUT utk mnghiburkn but hater MSA are totally annoying.. Lnsung takda sopan sntun..bkin MALU nma MSA kat persana a/bngsa. huhu

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • anonymous says:

          tue namanya penonton acara berkualiti rendah termasukla artis yang attend coughJunkFACEcough.. dapat masuk sbb free..cuba berbayar.. takder makna golongan penonton nie nak masuk… cuba tgk GDA kita smbt mereka penuh adab dan sopan, gembira lagi tue.. n beribu-ribu yang datang walaupun tiketnya berbayar..Cuma nasib tak menyebelahi NU’EST n VIXX sbb depa baru, fandom tak kuat lagi, cuba kalau SNSD confirm JUNKFACE n sekutunya yg anti meleleh air liur..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      aku ingat aku sorang aje yang tak sokong runningman datang malaysia..rupa2nya ada juga yang sama pendapat dengan aku..
      Hahaha..aku tak kenal kumpulan Nuest..tapi aku memang malu bila baca dalam internet pasal gelagat rakyat malaysia masa diaorang datang hari tu..
      Dan harap2 sangat runningman janganlah datang malaysia..
      Tak pepasal aja nama malaysia buruk di mata diaorang bila tengok kelakuan haters2 yang bajet2 stylo dan patriolitik sangat tu..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  20. Anonymous says:

    i like running man

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  21. Anonymous says:

    yana shamsudin kot sesuai jd ji hyo….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 9
  22. lolilo says:

    ooohhhh…tolong lah. jangan letakkan artis malaysia atau menyamakan watak artis malaysia dengan running man. memalukan! tidak sama ok. sungguh tidak sesuai. saya rasa running man tidak akan datang ke malaysia. kenapa mereka pergi ke vietnam, thailand, singapore tp tak singgah ke malaysia? sebab bkn pilihan mereka. nnt xpasal2 anti-kpop atau haters ni mengancam nak bunuh mereka pulak. berbalik pada kes artis korea lain yg penah buat show kat sini-psy. nnt ada yg cakap pakai duit rakyat pulak. nanti tak pasal2 diorg disuruh tutup aurat, bertudung bila nak buat game kat sini. sikap rakyat malaysia sgt racist.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tu la kan .semua benda nak di politik kan. bosan siot. apa kata amik je abby abadi jadi ji hyo hati kering orang kutuk benda pun relex jer.lagipun dia tengah tak ada job tu.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        betul i sokong. ini tak boleh, itu tak boleh. kita ni berbagai kaum. yg tak nak tengok jgn tengok. memang betul racist.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. primrose88 says:

    jangan samakan watak running man ngn artis malaysia. tidak sesuai

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  24. Karl says:

    X yah le tiru2. Mmg x kan sama feelingnyer nengok Runningman versi Malaysia ni nanti.
    Baik le pakai idea sendiri…
    Adoi….Naik sirap kepala aku…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  25. mellina says:

    running man daebak…
    Running man episode 138…sgt syok…latest episode.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  26. Fahmi says:

    Hahahaha! No.10 tu sangat2 sesuai… Suke care die jadi pengkhianat nak2 pulak dengan Kim Jong Kook… saya start follow daripada episode 1 sampai sekarang… BESH2!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  27. Anonymous says:

    Yana Samsudin pon sesuai jadi JiHyo! seriously! HAHA! fakta yang ke 10 tu memang takleh blah!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
  28. kikikikih says:

    Running Man best! mmg ketagih and x puas tgok… hahahaha… love giraffe and monday couple… tiger also

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  29. Anonymous says:

    artis malaysia semuanya cover cun macho, tak sporting, salah sikit je nak saman menyaman….rancangan banyak drama….boring….xyah la nak wat running man malaysia….xsama dengan korea. dorang sangat sporting and xberlagak macam artis…semuanya cam orang biasa…xda drama xkisah lau xmakeup or nampak x cantik… please jangan buat. menyampah okehhh!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  30. LIeza Deabak!! says:

    I love running man!!! aku jadi gila bila tengok cita ni…dah la tu sanggup pulak mengadap laptop berjam jam tengok ulangan episod2 sebelum sebelum ni… tengok bnyk2 kali pun tak jemu… sampai meluat husband aku tengok aku.. boleh hilang stress bila tengok cita runningman ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  31. Anonymous says:

    Where’s Joong Ki? Abg Nara tak mention Joong Ki pun.. Kata peminat setia..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Didi says:

      Joong ki is no longer become running man cast. But dont worry. Running man cast and fans will never forget joong ki. He’s always in our heart :’)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  32. Anonymous says:

    Where’s Joong Ki?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. like RM says:

    suka tgk RM ni…artis dia xberlagak n diorg pon dilayan mcm org2 biasa….kalau kena denda pon xkisah walaupon denda tu mcm memalukan diorg kena pakai skirt la bagai tp diorg still xkisah …:-)

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  34. Anonymous says:

    Sangat tak setuju kalau ade RM versi malaysia… Boleh ke artis lelaki mengendong atau mendukung artis wanita? Lebih2 lagi if artis tu laki atau bini org..sungguh tak sesuai. Kena kutuk lagi adelaa..nnti byk pulak ustaz/ustazah tk bertauliah memberi nasihat sinis.. Hahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
  35. Hannibal says:

    yg aku rsa sesuai…..aznil jer kot, yg len mcam x sesuai jer…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
  36. meoww says:

    serius aku xsuke klu pak nil amik character jae suk..sbb kdg2 nampak pak nil cam control macho gak..lisa lak nampak xseswai nk jadi ji hyo cos xlasak lansung..sng citer klu klon kan sesuatu program tu mmg xmenjadi nye..aku kompem xramai yg follow nnt..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  37. key Pop says:

    saya suka WE GOT MARRIED.. lg² masa zaman KIM HYUN JOONG ngan HWANG BO HYE JOONG… best gila…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • tirae says:

      sy pn follow WGM time tu,,,pastu tingglkan kejap…now follow balik~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. nana says:

    saya pernah dimarahi oleh encik suami sebab ktawa terbahak2 tengok running man on9… dia plak tengah tengok bola kat tv… masa genting lagi tu sebab Arsenal tak masuk gol lagi… ye la, org susah hati, aku ktawa.. ahahhh ada haku keysahhh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  39. odah says:

    RM terbaek…tonton RM buat hubungan kekeluargan tambah rapat..sebab sama2 gelak & ketawa..kami satu family tak ketingalan menonton RM..Hari jumaat & hari Sabtu RM marathon….waktu pun sesuai sangat sebab esoknya hari cuti…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  40. song joongki says:

    yana samsudin sesuai jdi jihyo

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
  41. sutera says:

    nora danish controlla…dr sam baik johan.. ade jozan.. lagi terbaik…paknil ok kot.. tapi mcm semput je nak lari.. hahahaha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  42. aanie says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 29
  43. ohvideotv says:

    penulis asal ni suka-suki dan saje2 je:
    pilihan ni berdasarkan kesukaan penulis tu: http://ohvideotv.com/runningman-versi-malaysia-all-star/

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. zaza says:

    sangat suka rancangan Running Man tu!!! Masa mula2 adik suruh tgk terus reject c0z rancangan k0rea tp bile da tgk skali, dgn usben2 terjebak skali…sanggup berjaga hingga jam 3am semata2 Running Man.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  45. peminat tegar RM says:

    Sbb ke 10 setuju sgt2…waktu first episod sebenar nya x perasan sgt Kwang Soo..da lama2 tengok makin suka plak ngan Kwang soo..tu pon lepas joong ki keluar RM =(

    Tapi kenapa Malaysia mst nk tiru idea RM jg? kenapa kita tak boleh hasilkan idea kita sendiri… mcm x brapa sesuai la kalau Malaysia nk tiru RM.. just pendapat saja..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  46. Norul says:

    Gembira adalah terapi paling mujarab untuk hilangkan stress

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  47. sarjanazhar.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Norul says:

    Gembira adalah ubat terbaik hilangkan stress

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. naddy says:

    ala. lisa surihani x seswai la jadi ace. amik la nora danish ke. elfira loy ke. emma maembong ke. hehe.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
  50. nony says:

    aku sgt suka running man! start tgk dari first episode sbb before ni minat jaesuk n jongkook dlm family outing~ bila perkenalkan kat member, suma melekat n ketagih.. adik aku yg benci kpop pn boleh ketagih tgk.. n takde kutuk2 kata jambu, gay etc..
    tapi kebelakangan ni, rasa best tu dah kurang sket, ep yg awal2 lagi best.. gelak ketawa makin berkurangan..
    ep bigbang jadi guest adalah yg paling mengecewakan even aku suka bigbang! adess..
    satu kemusykilan aku yg terbesar, sume kawan2 yg aku kenalkan running man ni, dorang sume suka kwangsoo.. hahah.. aku rasa pelik! but nowadays, kwangsoo dah makin bagus la compare to dlu2.. gary pn makin hensem sikit.. sukjin pn makin lawak.. aku paling suka lawak sukjin time guest han hyo joo.. yg dia rampas hadiah jihyo yg han hyo joo ambik tu.. Hidup running man!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  51. Lia says:

    tak habis2 nak meniru…biarlah Running Man ada satu jew..!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  52. YG FAMILY says:

    Yoo jae suk – GRASSHOPPER
    Song ji hyo – MONG JI
    Ji suk jin – BIG NOSE HYUNG
    Kim jong kook – SPARTA
    Haha – HARORO
    Lee kwang soo -giraffe/betrayer
    Gary -peaceful ..
    A list star like jackie chan pun dtg dari situ pun kita dah tahu RM the best VARIETY show ever ..
    Fighting running man PD = JO HYU JIN
    Sapa nk line tgk RM yg terbaru tanpa tunggu lama kt one HD ? n x yh sign up kt kshownow .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  53. nony says:

    oh tlg la jgn tiru! aku takkan tengok!!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  54. nameless says:

    i’m addicted to runningman too! all episodes dah download and waiting for the next! paling best tgk time mkn magie mlm2 kat hostel. hahaha smpai tsembur magie sbb they are super hillarious! padahal tak minat pn kpop. but when it comes to korean variety shows like RM , STAR KING and STRONG HEART, suka sgt tgk.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  55. NATION MC YOO JAE SUK says:

    Pali pali keluarkan new ep 138 eng sub esok .. dah tak sabar dah ni . But ep 137 mmg daebak . Rugi sapa tak tgk nanti . Lagi lagi tgk telatah kwangsoo oppa ! Fighting RM . RM always the BEST .

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  56. nony says:

    hehe, dah download rm138! yg airing smlm.. mlm ni bole la layan!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. popcek says:

    KALAU NK TIRU PUN AGAK-AGAK LA NK LETAK LISA. NORLIANA SHAMSUDDIN MEMANG WATAK PLG SESUAI UTK MONGJI. RAMBUT PUN SAMA PERANGAI PUN GILA2. KBYE

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  58. peaceful lolololo says:

    Bila lar yoon eun hye nk dtg RM . Nk tgk kelemahan jong kook bila berdepan dgn scandal dia !! FEEL,CHOK,CROSS .. RUNNING MAN JJANG !!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  59. nony says:

    running man jjang! mmg sgt best n kelakar! start tgk from ep 1 lagi, sbb dah minat jaesuk n jongkook since family outing~ dah la hyori jadi guest ep 1 .. heheh..
    seriously, ep 1, tak kenal sape gary, kwangsoo n haha~
    dlm ati, sape la dorang betiga ni.. comedian agaknye.. dah la tak hensem.. :P
    dah la mula2 scene dorang cam tak byk sgt, especially kwangsoo.. tapi skg, kwangsoo dah terer, dah femes! n makin kelakar la..
    tapi ep skg dah kurang best compared to ep awal2 dlu..
    scene paling best bagi aku time dorang main test heart rate jihyo dlm train tu! paling kelakar! ep paling tak best dlm sejarah, ep guest bigbang! aku bengang sbb dorang tak main betul2.. even aku sgt minat bigbang, tapi script ep tu sgt takbest.. huhu, kaciwa!! sebaik top handsome ada ~ hahah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  60. nony says:

    running man jjang! mmg sgt best n kelakar! start tgk from ep 1 lagi, sbb dah minat jaesuk n jongkook since family outing~ dah la hyori jadi guest ep 1 .. heheh..
    seriously, ep 1, tak kenal sape gary, kwangsoo n haha~
    dlm ati, sape la dorang betiga ni.. comedian agaknye.. dah la tak hensem.. :P
    dah la mula2 scene dorang cam tak byk sgt, especially kwangsoo.. tapi skg, kwangsoo dah terer, dah femes! n makin kelakar la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. nyna says:

    Running man daebak!!

    Paling suka sekali Monday couple!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  62. nony says:

    tapi ep skg dah kurang best compared to ep awal2 dlu..
    scene paling best bagi aku time dorang main test heart rate jihyo dlm train tu! paling kelakar! ep paling tak best dlm sejarah, ep guest bigbang! aku bengang sbb dorang tak main betul2.. even aku sgt minat bigbang, tapi script ep tu sgt takbest.. huhu, kaciwa!! sebaik TOP handsome ada ~ hahah

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  63. AZNIL GAY says:

    PLEASE LAH. AKU X SUKA NGAN AZNIL GAY TU

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
  64. ani says:

    lebih baik tgk Running Man ni dr variety show yg belambak dalam Malaysia ni..asik nk nyanyi..pastu undi sms..mluat dah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  65. runningman addict says:

    wahhh topik yg bgus,he3.. sudah smstinye saya peminat running man yg tegar.tiap2 ari selasa bkk lmn web khownow utk dwnload episod tbaru.drp episod 1-137 da ad.lam lptop xde citer len melainkan running man,hehehe..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  66. Molly says:

    Running Man Deabak!!!!Mak saya kalau tengok Running Man memang sampai tergolek2 gelaknya…Terpengaruh dari saya la yg tengok dulu.Tapi memang sedih gila bila RM tak datang Malaysia..Hong Kong 2 kali RM da pergi kot..Datang la Malaysia pulak.Malaysia banyak tempat2 yg menarik RM boleh shot utk Running Man..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  67. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    maya karin lagi best dari lisa surihani

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  68. KORIE says:

    lisa xsesuai jd ace jihoo,
    scha-al yahya sgt sesuai!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  69. nony says:

    yeay! next episode guest RM budak2 SCHOOL 2013..
    tak nyabor aku nk nengok nih.. skg tgh layan drama nih.. tak jiwang tak cintan cintun!

    http://www.allkpop.com/2013/03/kim-soo-ro-poses-backstage-with-other-running-man-guests

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  70. Anti Kpop says:

    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  71. zuu says:

    Waaah,rmai gak rupeny yg follow Running Man ni,hehe aq pun mmula cam2 gak,x layan pon variety show ni,roomate aq mmg kpop,so skali 2 join dye tgok RM,trus addicted,b4 tido msti tgok RM,tp honestly aq rse cam x sesuai jee nk wat RM versi malaysia,cam x kena jee,hehe anyway i loves Running Man,esp Sparta Kook.RM Fighting

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  72. ema says:

    bile ingat si pengkhianat..rasenye mmg xnak tgk dah..mnyampah gile + benci ..
    lisa xsesuai jd ji hyo .. aaron pun xsesuai jd jong kook..patutnye awie jd jong kook..baru lagi menarik sbb awie pun klaka…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
  73. mimimomok says:

    x payah lah buat rm versi malaysia….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  74. saNzaku says:

    cast br yang lg osem.. :)

    gwangsoo – zizang (idong besar dan kaki panjang)
    suk jin – harun salim bachik (lemah tp cerdik)
    haha – johan (happening dan gila)
    jong kookie – awie (kuat, digeruni, kacak dan macho(ini semua poyooo!!))
    jae suk – pak nil (disegani dan dihormati, sempoi)
    gary – sam (sempoi dan klakar)
    ji hyo – yana samsudin/ elfira looooooy ( sempoi, xgedik sgt, cun, cool)

    ini mmg terbaik.. cheers!~ :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
  75. belalang says:

    mohon nabil tu diganti dengan johan hehehehe
    pa2 pon RM ni..celebrity dia friendly abis…kalo kat malaysia nk wat RM..mampu ke friendly mcm tu??

    p/s: lisa surihani- song ji hyo?? nooo laa nora danish- song ji hyo baru betul!!! >.<

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  76. RUNNING MAN ORI says:

    tak payah la nak buat running man versi malaysia……sebabnya takkan mnjadi pun variety show tu nnti…walaupun yg join nnti nama2 besar dlm industri seni…sebabnya RUNNING MAN KOREA ada competitive advantage….hahahaa….aku tgk artis2 yg bakal join pun aku nak muntah…..tolonglah……unlike la aku bnyak2……..ada aku kesah…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  77. NaNA says:

    RUNNING MAN MMG BEST!x prnah tinggal…even tngok ulangan pun x prnh jemu….lgpun rancangan variety korea mmg best…selain running man aku suka tengok star king dan hello counselor…
    artis korea mmg x control pun..diorang happy go lucky…even kpop idol pun diorang x control..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  78. saya says:

    setuju!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. emo says:

    x yh la nk copy rancangan org. cam x best lgsung. n akan nampak fake dia. cth yg ada, fear factor selebriti. dorg sume, bkn cam ada kesungguhan pon. sb dapat duet. x dpt 10 ribu pon, dpt gak 4ribu every week. x cam fear factor luar, nampak real dia. artis kite sume nye kaye dgn wajah2 fake. kalo kita stat tiru org, mst kite kan tiru episode2 dorg. mmg x kan best la jawab nye. nak2 kalo masuk kn artis2 br. lg teruk!!! artis br, sume nye gila glamor jerk!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  80. Please lahh says:

    Tak creative langsung. Copy negara lain. Memang tak layan lah aku runningman versi malaysia ni.. –“

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  81. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 14
  82. ace says:

    RM daebak!!! paling suka yoo hyuk… :)
    2. monday couple
    3. gwang soo
    4. kjk and 2 kids
    5. ji suk jin
    6. yonghwa?!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  83. Lalola says:

    Apsal laa nak tiru-tiru pulak ni..? Cuba laa buat rancangan sendiri orgininal dari Malaysia.. Ni semua pakat meniru.. Kalau ade pun RM Malaysia, aku lebih prefer tgk RM yg asal.. Jgn salah kami sokong negara luar.. Sbb, Malaysia asyik ciplak menciplak.. Lagi satu, watak kelakar Kwangsoo Zirafah takde sape boleh tiru.. Kalau boleh tiru pun itu hanya dibuat-buat.. Sorry to say that..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  84. teyn says:

    running man daebakkk!!! gary oppa saranghae!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  85. missmong says:

    abg nara, its scripted sbb nanti program tu kucar kacir. tapi disebabkan semua artis RM tu very the PRO so show tu memang nampak spontan abis. dorang sgt berpengalaman. bukanlah nak cakap dorang berlakon tapi dorang dibayar untuk menghiburkan kita dan tahniah kerana they did it very well. each of them ada karakter masing2. suka mereka semua. sungguh tak sangka ramai rakyat mesia layan RM sbb yelah kpop punya pasal. i’m one of them. setiap episod tak pernah missed. the best variety show selepas Family Outing. recommended for those who havent watch it. tengok lah. best.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  86. Z says:

    boleh hilang stress tgk running man nih…
    Ska ngatttt…tgk byk kali pun x jemu..lawak je skit rahang pipi ne..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. Z says:

    boleh hilang stress tgk running man nih…
    Ska ngatttt…tgk byk kali pun x jemu..lawak je skit rahang pipi ne..
    saraghe oppa Kwang soo…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  88. Anonymous says:

    What? xpayah la nak buat running man versi Malaysia. I bet you, mmg tak best. culture kita berbeza, artis semua nak cover cun/handsome.. nak pakai smart2.. branded.. lepas tu kalau salah ckp or perli2, nak saman2.. gaduh2.. keluar melodi.. seriously??? -_-.. so xpayah lah k.. lupakan je la hasrat nak buat kat Malaysia.. Running Man is always Running Man.. tgk cara diorg dalam tu.. semua main lepas je.. friendship, and xde nak cover2.. mmg true colour!.. x hipokrit.. thats why.. mmg best!!! xde mana2 boleh tiru.. I sgt respect jae suk sbb dia mmg truly nation mc.. sgt brilliant! we had fun watching them! :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  89. El says:

    running man daebak!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  90. RM FO Family says:

    aku bukanlah peminat kpop tegar, tapi takdelah sampai benci sangat. mana best aku layan je. cuma takdelah sampai taksub sangat. tapi bila melibatkan variety show dari korea, serious aku suka cara diorang. best kot. aku start layan dari X-Men, pastu Family Outing, then now Running Man. cuma dalam banyak2 tu, aku lagi suka FO sebab diorang more to family. bukan senang korang nak tgk artis yang memang femes habiss tak pakai mekap, dengan tak mandi tidur dengan air liur basi selamba je muncul depan kamera. Malaysia ada macam tu? takde, semua kaverrrrr. HAHAHAHHAHAHA. even dalam Running Man pun, ada je episod ji hyo tak mandi terus keluar rumah siap bersiap dalam kereta lagi! selamba habis kot. HAHAHAHA.

    tercakap banyak la pulak. tapi serius tak payah la nak RunningMan Malaysia sangat. aku taknak tengok punya. confirm. artis Malaysia pun tak perlulah nak dicomparekan dengan ahli RunningMan tu. hehe. serius tak sesuai.

    Running Man daebak. Hwaiting! :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  91. lia says:

    tak perlu la malaysia nak tiru running man.. staff mereka ramai dan rajin. artis mereka berdisiplin dan berkebolehan dalam variety show. variety show malaysia terjerit-jerit ada la.. mengada-ngada. annoying..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  92. Anonymous says:

    SANGAT TIDAK SETUJU!
    SEBAB :
    1. artis msia x SPORTING
    2. artis msia HIPOKRIT
    3. artis msia x UNITED
    4. artis msia RASA ARTIS
    5. artis msia x pandai BERLAKON WATAK..
    P/S : pls la jgn memalukan diri sendiri ye, artis2 msia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
  93. Anonymous says:

    Sorry to say,tak sokong kalau nak buat Running man Malaysia..org Malaysia tak sporting..cepat melatah.they cant be positive as real RM..especially with Nabil as Kwang soo..Aaron cant replace JK..Nora danish tak bole ganti Ji Hyo,muka sama tp Nora too soft..

    Sorry Malaysia :) as a Malaysian,i want something NEW,our own idea.Not copying.I believe Malaysia can do more than others.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  94. hemmm says:

    sejak aku pasang beyond 3 tahun lepas mula2, episode yg lizzy main heartbeat tu aku kata cita ape nih tak syok langsung, pastu bila esok depa dekat sauna yg dongwan tu aku dah fall in love dengan variety show nih. diorang punya kualiti memang superb. teliti betul depa edit. effect yg diaorang guna pun cantik2. artis depa pun sporting, tak gedik2, tak geli bila nak main lumpur, diorang buat je. lagi satu diorang pnye fan service best. tngk kalo diorang terserempak dengan peminat2 , diorang tak sombong, diorang layan. sebab tu aku suka tengok. jihyo tupun sama, walaupun tk pakai makeup tetap comel. fewwit

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  95. syaz says:

    haha… every week aku xkan miss tgk latest episod rm… tapi rasenye better kalau watak ji hyo tu bagi pada artis yg belum kawen….macam yana ke.. ha… barula boleh buat ala2 monday couple m’sia gitu… ekeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. razer says:

    apa la malaysia nie….suke sgt meniru dari luar…..bosan~

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  97. haroro deabak says:

    mula2 abg aku yg tgk RM ni sehinggakan satu family aku pon terjebak, aku xminat korea sgt so xpeduli pon tp bila aku dah tgk satu ep RM aku terus ketagih..shinggakan setiap ep aku xpnh ‘miss’ n bila tgk ulangan pon still ketawa lg dri RM(guest) lah aku knl artis2 korea ni ..RUNNINGMAN boleh hilangkan stresss~
    haroro fighting! garyyyyyy fighting !* tgh tunggu link ep 138 * guest dia mcm best sgt <3

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  98. Lisa says:

    Running Man Malaysia? xpayah la.. no one boleh ganti.. seriously lupakan je la.. our local artist punya culture berbeza dr diorg.. nanti ada plak kes gaduh2, saman menyaman, masuk melodi.. semua pun nak control cun/handsome, barang nak branded, high class, .. so typical.. Original running man is always running man.. diorg tak hipokrit, ada unique character.. bonding relationship mmg close.. open minded.. jujur.. tak de cover2.. thats why they are awesome and fun!!!.. haha

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  99. xxx says:

    RM ade je script…cume diorg bebas nak menzahirkan watak masing2…x terlalu terikut dgn script…script lebih kepada jalan cerita…kalau x xkan diorg ade scrip writer…drpd family outing lg, team produksi yg sama

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • na says:

      betul tu, ad script…jln cerita.. cume xad laa hafal dialog bagai gtu kn, dialog tu mereka sndiri laa.. sgt2 kreatif mereka ni kn….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. anonymous says:

    sumpah versi malaysia xmnarik la…running man korea pling bez…xyah la tiru….biar running man 1 jer….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  101. aifa says:

    sumpah versi malaysia tak interesting lgsg…xyah la tiru korea….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  102. loverunningman says:

    Takde sape boleh tiru karakter dan perangai mereka yg gila2. artis malaysia tak best dalam variety show. serius!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  103. running man daebak!! says:

    kalau nak buat versi malaysia, akan ade ke monday couple, giraffe, sparta, jong kook n 2 kids, easy brothers??? takkan same punye. artis malaysia tak mampu mencipta watak2 and karakter2 yg menarik sama seperti jae suk, suk jin, kwangsoo, haha, ji hyo, gary n jong kook. ape daya tarikan yg artis malaysia boleh buat orang ketawa?? seriously, variety show korea and malaysia sangat berbeza.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  104. Piston Pecah says:

    kene tengok la lepas nie ye?….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. SFZ says:

    Mgarut giler kot aoran aziz nk jadi kim jong kook. Tak sesuai langsung. Sumer artis asyik cover jer dpn camera. tlg lah..jgn nk tiru sgt RM.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  106. mong ji says:

    nape rasa mcm watak ji hyo ssuai klo almy nadia yg pgg ek?die kn lawak,ganas,cntik..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  107. intan says:

    hmmmm rasa mcm berdebar-debar plak…kalau wujudnya runningman malaysia..sebab artis2 yg dicadangkan mcm tak baper sesuai…diorg kena ada watak2 yg tersendiri bukan nya nk kena ikut runningman korea…yg sememangnya takdak tandingannya…selalu kalau rancangan yg meniru rancangan len ni kurang berjaya sebabnya sy sebagai seorg penonton dan peminat runningman korea akan sgt high expectations dkt rancangan runningman malaysia..dan kalau tak berjaya..sgt2lah akan mengecewakan,bleh tak buat pertandingan atau buat survey daripada peminat,penonton bg mencari artis yang sesuai untuk runningman malaysia sebabnya sy bantah artis yang dicalonkan tak sesuai untuk runningman malaysia,rasanya peminat lebih tahu sape yg sesuai…jgn cari artis yg hanya sekdar dapat menarik peminat untuk menonton, tapi cari artis yg betul2 sesuai untuk runningman malaysia yg terbaik…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  108. runningman lover says:

    runningman deabakkkkk ! haroro fighting ! gary stress~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  109. anon says:

    suka saaangaaatttttt dgn running man.. daebak!!!
    time jackie chan datang semua teruja..
    sekadar teguran.. tak payah la ada malaysia punya version..
    seriously bakal menimbulkan isu.. samada baik mau pun buruk.. tengok AF sudah..
    ok abg nara.. niat tak menghalalkan cara.. apa2 pun.. enjoy dengan running man..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  110. izzlin says:

    Lisa tu tak payah la… berlakon pun kaku.. ada pulak nak suruh jadi diri sendiri depan kamera.. sam tu pun sama. azhar sulaiman pun membosankan!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  111. iena says:

    no lisa or nora.. just elfira loy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  112. No RM MALAYSIA! says:

    plis la…guna idea sendiri kalo nak buat realiti show sendiri..mcm takde modal jer ..asyik nak ciplak ciplak ciplak jer..tgok mcm fear factor…poyo abis!!! sengal!!1

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  113. greenapple says:

    1st time tgok RM dlu mak ak cakap ak gile sbb gelak sorg2 smpai ke sudah..haha..:) love the RM moments..:)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  114. kiah propa says:

    letaklah ct nurhaliza sekalipon dlm rm malaysia..aku xkan tgk..
    sakit hati jew tgk gmbr2 rm malaysia nie..plz la…jgn nak meniru
    sgt..cuba wat guna idea sendiri..serius bengang!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  115. ash kutcher says:

    suka tgk 2days 1night lagi dr running man..:P:P

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  116. kunangkunang says:

    x payah nk running man malaysia sgt lah! aku nk running man tu satu je. btw nara kalau ko rajin apa kate ko buat post gosip skali skala pasal cast running man kt sini

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  117. Syahida Nafisa says:

    Setujuuuuu!!! Semua orang best!!! Lisa nak tukar kepada Nora Danish atau Liyana Shamsuddin~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  118. Anonymous says:

    malaysia nak buat running man tak lah kan.paknil kuat lari ker.yang penting hati mau kering ngan tak cover2 song ji hyo relex jer tak mandi. artis malaysia ni cepat touching silap ckit nak saman memanjang.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  119. dian says:

    sy mmg running man addict! sume koleksi rm berada ditgn.kalo xtgk rm semgu mmg xsah.even hr wedding pun,suruh adik dwload rm..xpenah lupa… psl rm malaysia tu..xpyh kot..sbb nti mst org comparekan n muncul isu tiru meniru la…haaa.biar la rm 1 je dihati kite…heheh….sy sgt sgt sgt suka running man.running man daebakkk!!! monday couple+kwangsoo daebakkk!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  120. ji hyo says:

    saya xminat kpop…tp sejak tgk running man terus minat kpop..terus tanya anak buah,nama2 artis kpop…hahaha…tentang malaysia nak tiru runningman?tolong hentikan plss!!! kalau nak teruskan jugak sila tukar lisa…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  121. zorro says:

    aku pun suke running man ni..mmg best aahh.. x mcm variety selebriti malaysia..terjerit2 je lebih..bosan dan menjengkelkan..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  122. kipassusahmatirunningman says:

    tak payah gedikk nak tiru running man. yg running man semua tu dah ad experience puluh thn variety show. sbb tu dyorg buat best. so xpyh ye. nt bt malu je malaysia jee. cukup la fear factor malaysia tu pun ak dah rasa malu. bosan gilaa.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  123. nL says:

    x pyh la ade RM Malaysia. sume pon cover je nnti.
    RM Korea the besttttttttttttt. x penah miss 1 episode pon. hahah <3
    tgok Fear Factor Malaysia pon baru episode 1 dah ade yg sakit2. huuhuh.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. anonymous says:

    rasanya untuk keamanan sejagat,baik x pyh..
    buat tambah modal nk bergosip,nanti jadi medan artis gaduh,terasa,
    plus, culture artis kita x sama dengan korea..=)
    sekadar pendapat.=)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  125. cik ceri says:

    ohhh running man…aku hantu RM….aku stat follow dr 2011…smpai skrg…xtgk satu ep aku rs cam missing…suka sgt..semua cast ada watak dan keistimewaan msg2..tp skrg aku suka gelly(gary) kot…huhu…tp semua aku suka…aku xska komen pape tp klau bab RM tgn aku jd gatal nk komen….tp dgr april ni RM nk dtg Malaysia..btol x?
    tp tang nk bt RM versi Malaysia ok je…tp make sure kne cr cast yunk pure,bkn plastik..xcover..ok..klu stkt nk bt ni xblh nk bt 2 xblh baik xpyh…

    ikhlas dr peminat tegar RM…Running Man Deabak

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. runningman_best says:

    monday couple!!!!!!
    tiap2 minggu tengok running man. serius best!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  127. runningman_best says:

    please malaysia jgn tiru running man.. we love korea punya ok!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  128. cha says:

    tak payah lah malaysia nk tiru jugak… confirm TAK BEST lah … cukup lah running man yg sedia ade je… xde sape boleh jadi selawak haha and kwangsoo… and se sweet ji-hyo…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  129. bibangforever says:

    running man forever..memg ak download semua episode…hard disk penuh dgn korean show (family outing, starking,strong heart,WGM…etc..)…slalu tgk kt kshownow.net…memg diaorg cepat upload variety show..daebakk…xsokong running man versi malaysia…asyik2 muka sama..berlakon pn dia, mengacara pn dia..bowsann dowh….tolong lah malaysia..jgn nak meniru sgt..malu..malu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  130. taeyangforever says:

    unning man forever..memg ak download semua episode…hard disk penuh dgn korean show (family outing, starking,strong heart,WGM…etc..)…slalu tgk kt kshownow.net…memg diaorg cepat upload variety show..daebakk…xsokong running man versi malaysia…asyik2 muka sama..berlakon pn dia, mengacara pn dia..bowsann dowh….tolong lah malaysia..jgn nak meniru sgt..malu..malu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  131. MAMA RED says:

    Suke2…. mama sukewww…. si dungu giraffe yg kelakar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. socratez says:

    typical malaysian suke tiru org..x pyh la tiru2 ni..bia ade 1 je running man..x menarik pon nnt..buat la konsep rancangan sendri bkn cedok or copy org punye..anyway running man mmg best..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  133. AS says:

    Ji Hyo sesuai bg kat pelakon yg tak kawen lg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. Anonymous says:

    Alah..korang kata haters Malaysia suka boo KPOP…haritu kat KLCC ,blackjack (fan 2NE1) boo One Nation Emcees boleh pulak…korang lagi x supportive sebab lebih mengagungkan orang luar tau tak!

    Tapi aku tetap suka RUNNING MAN!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • observer says:

      beselah mana2x pun ada jer org yg uneducated..(-_-)”
      ..lorrr sume duk kutuk artis malaysia….aku ni pun hantu korea..tp knapa sooo negative…
      variety show korea ni best BUKAN SEBAB artisnya shj…byk fktor2x lain BUDGET,TECHNOLOGY.. CGI,editing,sound effect..smlah ngn MV KPOP yg super hd,.. korean drama..jauh benar quality camera,bg effect..etc compare ngn malaysia..wlupun kdg2x jln cite dan. belakon pun bese2x jer…

      Malaysia still xmampu..tp atleast adalah improvmnt..cm super spontan..btul ke bohong..one money drop..etc..bolehlah…Running man ni pun ada ceduk idea dr 2days 1 night yg dh lama poplr kt korea ..gak….
      kesimplnny:PD-nim please invite BIG BANG again xpuas ati tul ep big bang aritu ..bosan dan pendek jer..^___^

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  135. leeeez says:

    yessss…running man bessstt sgt..nnt abg nara update la cpt2 klu running man ada plan nk ke m’sia..cnfirm sy akan pegi support diorg..prog ni dh sgt2 popular..klu tgok mmg cnfirm ketawa smpi sakit perut..lagi2 tgk gaya kwang soo tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. mak c kina says:

    aku mmg layan RM ni…mmg sakit perut gelak..aku paling ske Haha (lg pn nme yg paling senang aku nk igt)..muke dah la seposen,mcm org xbesalah je…nape ek dorg xdtg msia?…si psy blh plak dtg,nyanyi je kot…dorg ni dtg,blh promot msia…byk tmpt kt msia ni dorg leh shooting…mse dorg g china tu,aku dah terbayangkan dorg shooting kt KL tower!…

    *p/s : lagi 1 aku suke star king, sbb bakat dorg mmg osom…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  137. Aku says:

    ADOIII…NABIL JADI KWANG SOO??? NABIL DA LA X LAWAK LGSG..WAT LAWAK SYOK SENDIRI PASTU OVER….BGS LG BG JEP..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  138. mak c kina says:

    bkn xleh buat,tp blh ke dpt retis yg xkontrol macho/ayu ni?..g pn aku xyakin retis msia ni cukup fit utk lari sepanjg hari!….hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  139. unknow says:

    xyah la nk ikut running man korea 2….nti dah ikut n ada yg slh pgang or else mula la nak kaitkn dgn agama….baek xpyh nti pnuh pla blog abg nara ni dgn maki hamun anda sekalin ….yg fanatik mpertikaikn tahap ilmu agama artis tersebut….mcm diri 2 dah penuh dgn ilmu agama…. am i right….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • mak c kina says:

      ble ko ckp psl agama ni,aku pn nk smbg skit la…aku bkn nk kte RM ni pergaulan bebas,tp ble part terpegang tu,mmg btl dah..tambahan plak nak kne pegang/peluk kuat2 sbb nk tanggalkan name tag kt blkg tu…xkan nk ayu2 je tarik kan?…ramai plak yg jd ustaz/ustazah pilihan…pas tu pandai2 letak hukum..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  140. RM jjanggggg! says:

    Tolonglah jangan buat Running Man versi Malaysia. Merayu dari hati yang ikhlas ne jangan buat versi Malaysia punya. Sangat tidak sesuai dengan artis-artis Malaysia yang tak seberapa ne. Tolonglah jangan. :( Don’t even dream about it.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  141. yoo hyuk says:

    Why so seriusss????? gd version =D
    RM versi Malaysia tu dibuat oleh fan ..suka2x jer…bukannya btul2x pun..
    dh lama dh aku tgk ..lupa kat mana..Bang nara ceduk kt blog sape tu???
    kemain korang kutuk artis kita yer..cmner lah industry kita nk maju..=(

    tp serius even talk show korea yg simple2x pun bapak best….happy together ,come to play, strong heart..
    arap2x suatu ari nnti malaysia pun ader show yg best2x cmni ..xderlah sush2x aku nk downlod..produk luar lagi..xgituwww….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. Putewi says:

    Runningmannn ……… Daebakkkk !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. korea gedik says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 17
  144. khai says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 13
  145. Anonymous says:

    tolong la..
    be original malaysia.
    sikit2 copy, sikit2 tiru.
    huh!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  146. rm says:

    negara lain ade ke ura2 nak tiru running man?? ke malaysia aje?? letaklah se’top’ mane pun artis malaysia, memang takkan same ngan karakter2 running man korea.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • RM piongg says:

      mana ader malaysia nk tiru running man…
      tu abg nara celup kt blog saper ntah..penulis tu fan RM..dia suke2x jer buat..
      versi malaysia..dah lama dh aku tgok…bkn btul2x wujud pun…
      korang nape sume sensitip ni…
      jom tgk mster chef korea plak..huhu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  147. Anonymous says:

    the 7 running man’s members dipilih drpd kalangan artis biasa yang tak top pun. tapi mereka ade daya tarikan tersendiri nak tarik orang minat pada mereka sampailah mereka dikenali hampir ke seluruh asia. running man malaysia nak amek artis yg top-top aje tapi sense of humour takde.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • na says:

      xpopular? xsume kut.. kwangsoo maybe… jae suk, kookie, haha misalny… mereka dh popular sejak xman lagi asenyer…(rncngn 10 thun y lps).. x popular d ngara kte je sbb kpop idol je owg kte knl..tp mereka ppular kt ngara dorg. jaesuk misalny xpnh miss mng award stiap thun.. tp tu ler dorg ni hebat, kreatif, ad watak tsendiri, ditambah dgn kekuatan rncngn tu sndiri, y lain dr lain, misi y hbat, suntingn y mntp n byk lg laa..hihihi.. hasilny mereka dkenali sluruh dunia..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  148. prince harry says:

    the 7 running man’s members dipilih drpd kalangan artis biasa yang tak top pun. tapi mereka ade daya tarikan tersendiri nak tarik orang minat pada mereka sampailah mereka dikenali hampir ke seluruh asia. running man malaysia nak amek artis yg top-top aje tapi sense of humour takde.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  149. Mirai Suenaga says:

    Malaysian ni kadang2 ntah apa2 la aku tengok. Minat sikit je, dah nak buat versi M’sia lah. Aku yang minat Harrry Potter pun tahap tegar macam korang minat Running Man pun tak teringin nak tengok versi M’sia punya. Geli kot?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  150. minah k-pop says:

    RUNNING MAN DAEBAKKKKKKKKK !!!!! <3 <3 <3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  151. emma says:

    RUNNING MAN is the best variety show!! Kalaulah M’sia ada variety show macam ni, best sikit tapi semuanye of courselah hipokrit dan cover cun n macho..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  152. relaxxx.. says:

    lol..why so seriuss???GD version..=D
    bukannya betul2x wujud pun Running man Malaysia ni..
    abg nara ceduk blog saper ntah.. RM fan yg buat. untuk suke2x…jer

    TAPI serius BAB VARIETY SHOW- ni KOREA mmg superb..
    talk show yg simple cam HAPPY TOGETHER,COME TO PLAY tu pun boleh gelak smbil terguling…

    aishh..bilalah malaysia nk ada variety show sebest ni…
    sape yg duk benci korea ..bagai..try tgk..bru korang fhm…knapa ramai ngt yg minat korea ni…
    .even aku prefer thai n japanese drama…tapi bab variety show ni xleh dinafikan korea mmg terbaik..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • ieka says:

      korea mmg bnyak cter2 yg best2..drama, filem, variety show..klau nk dibandingkan dgn m’sia mmg bnyak beza nya..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. sayang Jihyo says:

    xnak malaysia tiru running man!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. monday couple says:

    artis malaysia xkuat n xsporting mcm artis korea dlm running man

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  155. BBC says:

    “the 7 running man’s members dipilih drpd kalangan artis biasa yang tak top pun.”??
    1. Yoo Jae Suk = Korean Nation MC, x TOP??
    2. Kim Jong Kook = Ballad Singer, x TOP?? try tgk masa dia group turbo dlu baru cakap
    3. Haha n Ji Suk jin = Dah lama jd MC
    4.Gary = try search Leessang famous ke x kat Korea..boleh ko cakap x TOP??
    5. Song ji hyo no wonder la but still dia ni famous actress kat korea
    EXCEPT lee kwang soo je yagn betul2 new variety artis

    diorang ni famous tapi x control tu je pun

    Conclusions..
    artis malaysian ni top ke x still kayu depan camera especially variety show..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • na says:

      yup.. tkejut gak kata mereka x top.. hehe… kwangsoo je y baru..y len sume ad nama dh…xkn r produksi nk ambik owg xfemes ye dop.. xad laa owg nk tgk klu gtu.. cume dowg humble je…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • mak c kina says:

        yg kte xtop tu sbb dorg bru je knl ch korea ni…dorg lyn k-pop je..klu dorg carik sape artis RM ni,dorg tau la dr mne dorg ni dtg…mcm ne dorg blh ada fan yg havok mcm tu tiap x dorg shooting kt luar…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • yayaembun says:

      KJK and YJS mmg selalu top…KJK from his turbo days sampai sekarang..mmg sentiasa top..xcept jatuh sikit 2 taon lepas jd solo singer..tp mmg populariti die x prnh jatuh sbb variety show..haha ok je..ramai kenal..SJH..tak popular pon dulu..lepas join RM baru top..huhu..tak kenal pun dia b4 RM dulu banyak bawak watak jahat dan yg bukan adorable..acted sex scene lg..so ramai antis lah..dia tak dikenali sgt sebagai actress even untill now..die ada drama time RM femes pon..rating drama tu sikit je..movie die pun tak hit sgt..tp die blue chip cfs…RM yg buat dia top skang..but actually people don’t see her as actress but as entertainers…awards pun tak pernah dapat as actress..for gary…before RM kenal Gil je..sbb Gil aktif variety show..tp skang sume dah femes..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  156. BBC says:

    RM best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. miss dombol says:

    sibuk nk tiru asal??????
    tak best mane pn artis malaysia ni

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  158. ccl1268 says:

    Ahaha yg no 10 memang pling tepat….kwang soo memang so irritating.. annoying n suffocating ngn dia..memang best… malaysia artis x leh kut…. kureng educated ngok cara ckp pon dah tau oppps sori…kenyataan……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  159. yayakobol says:

    Rm daebak.. daebak… suma family dari kecik spai mkcik suka rm…. haha kwangsoo memg klako esp prt dia ludah muka jong kok haha retis msia x sesuai kureng expresi muka… motivasi n yg pling best booodooooh……sesangat… memang x ngok ceta melayu baik ngok hutos or ninja boy o conan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. yayakobol says:

    Rm daebak.. daebak… memang wat koleksi n download every ep. Suma family dah terjebak dri kecik spai mkcik suka rm…. haha kwangsoo memg klako esp prt dia ludah muka jong kok haha retis msia x sesuai kureng expresi muka… motivasi n yg pling best booodooooh……sesangat… memang x ngok ceta melayu baik ngok hutos or ninja boy o conan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. durian tembaga says:

    tolongla…tak nak lgsung running man msia…takde idea laen ker? asyik nak menCIPLAK jer keje…tgok apa dah jadi dgn fear factor yg dciplak…poyo semua!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  162. abc says:

    xyah la kite orang islam.
    dahtu konfom sosial bila ada pompuan.
    depa xpa la.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  163. ieka says:

    RM daebak!!! semua artis2 malaysia xsesuai langsung dgn wtak2 running man.. giraffe kwang so, grasshopper jae suk, big nose jae suk, ace@mong ji hyo, sparta kook(the commander), haroro.. setiap minggu tgk RM mmg lawak.. kalau RM dtg malaysia konfem best..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  164. SAKUGAN says:

    EEEEEEEEEEEEEE….. TAKYAHLA NAK BUAT RM M’SIA. MSTI SPOILE ABIS..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  165. na says:

    inilh ubat aku utk hlg stres mse study lu smpi dh grad nie.. still tgk n download mskipun xtgk kt astro.. smpai kn ak ase pelek tgk runningman ad subs malay.. cm xkena lak. hehe..n nasihat ak kt adik2 yg fan tegar kpop tu, yg mgamuk sakan klu kutuk kpop ksayangn mrk, minat2 gak dik, tp yg islam tu, pandai2lah yep… contohi y baik, tlak y buruk. kte de otak, dorg bkn 100% baik pun.. akak ni hantu drama/movie/show korea gak, tp idol2 kpop ni krg ckit ler tp lgu mnt gak.. tp xad fanatik smpi hlg pdoman diri.. stakat minat its ok for me!! peace..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  166. Nur says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 14
  167. Wie Onew says:

    hahah nabil jd kwangsoo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  168. lily says:

    aku masih peminagt tegar rm from 2010 smp sekrg….dr epsd i smp ai lah epsd 138 skrg..besttt siotttt !!! asal tension je ak bkk RM..haha confirm hlg mslah, smp tension study utk final exam hri esk nye pn ak smpt bkk RM lg….ketawa bagai nak rak…adik aku dh trikut2 ak tgk RM smp msk wad pn mengigau sbut jong kook n joong ki..hahahaha…spe2 x prnh tgk silakanlah tgk, mmg kelakar thp gaban, lg lwk dr maharaja lawak..agree??

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  169. kuyom says:

    xkan ada runnigman malaysia..penerbit asal cerita ini x penah pun bagi lain2 negara untuk tiru program diorg ni..kualiti,popularity dan originality mesti dijaga.akademi fantasia tu lain lah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  170. issiitiii says:

    tak payah lah buat versi malaysia….mesti cm tak serupa bikin je nnti sebab kn nk mengikut sgt konsep runningman korea, runningman malaysia mesti akn nmpak sangat dibuat2, tak realistik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  171. issiitiii says:

    tak payah buat versi malaysia..kang ada je yg nk saman2 konon program luar bawak masuk ke malaysia…runningman korea best atas caranya sendiri..kalau kita mengikut, habis rosak mood runningman…RM korea daebak..~!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  172. Peminat Tegar Running Man says:

    Favorite games show ever..
    mmg x perlu malaysia tiru coz confirm x jadi sbb semua akan cover2..
    ps: teringin sgt nk RunningMan dtg Malaysia… confirm best giler!!! hohoho

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  173. x setuju says:

    tolongla producer n artis2 msia, jgn ngada2 nk tiru running man. X PAYAH!! x kira la sp pn artis msia 2. muka serupa ke, mcm kembar ke, ada iras ke, karakter lbih krg sm ke, X PAYAH! gerenti x klaka n annoying je kalo tgk. plus mesti meremang bulu roma tgk gelagat artis msia nk tiru watak2 dlm program kegemaran byk negara. aku yg rkyt msia ni pn rs malu dgn proposal ni, apatah lg kalo peminat2 international running man dr negara2 lain dpt tau. yg ori ni dh cukup baik sgt dh. org ske tgk running man ori, bkn yg ciplak2 ni.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  174. Keyken says:

    Tak perlula nak tiru diorang.. Malaysia dah ada variety show sendiri.. Cuma kena upgrade je.. Lagipun RM natural, dan saya tak yakin yang artis boleh bagi komitmen sebaik mereka.. Bukan tak support industry, tapi tu lah hakikat yang kita nampak sekarang.. Artis sama artis bergaduh, takkan ada kompromi sebaik mereka.. WE LOVE THE ORIGINAL ONE!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • syeela says:

      hahah setuju sgt. artis malaysia asik gaduh je mcm tah pa hape. x kira laki or pmpn. tp pmpn paling teruk la. tgk kwang soo dgn joong kook, walau pun kwang soo salu kena buli dgn jong kook tp depa tetap sahabat baik. aku klu artis malaysia kena mcm kwang soo mau nye depa masam muka 10 tahun

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  175. peminat tegar! says:

    kite ade something similar to this kan.. REDAH KASI PECAH..
    tak sama tapi format lebih kurang..
    kalau nak ade running man malaysia, aku vote artis bawah..

    jae suk = afdlin shauki / ac mizal (sengal & popular)
    seok jin = harun salim bach (sengal & tua)
    gary = zizan/shuib (sengal & cool suam2 kuku, hahahah, i love gary the most!)
    haha = johan/que haidar (sengal & sengal & sengal)
    kwang soo = sofi jikan/khir rahman/nabil maybe.. (sengal & ade aura bikin sakit hati org at the same time org suke)
    jong kook = awie mungkin??? sbb ramai yg badan tegap tapi control macho.. (sengal & kuat)
    ji hyo = scha?? elfira?? x nampak mana2 yg sesuai sebenarnye.. & kene kaji perlu ke 1 jek pompuan dalam team? kalau malaysia version kene tambah sorang lagi kot utk sesuai dengan tontonan umum.. :) (sengal, natural beauty & jagoh!)

    tapi kalu takde lagi bagos..
    just upgrade jek ape yg kite ade skrg..
    tak kisah la kalau nampak cliche janji org suka.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  176. Saya minat sangat tengok RUNNING MAN setiap hari Jumaat & RUNNING MAN MARATHON setiap hari Sabtu, best sangat-sangat sampai nak ambil selimut nak tutup kaki sebab sejuk, tambahan pula kena suruh ibubapa saya yang tak minat running suruh tidur awal… Mata saya ni takkan alih pandangan lain sebab nak tengok serikata & watak-perwatakan RM di mainkan. Apa-apa pun original tak boleh di ubah kerana gaya yang unik, lucu, & mecuit hati masyarakat yang ada pada RM takkan ada pada “CETAK ROMPAK” artis MALAYSIA TANAH AIR YANG TERCINTA ini. Bagi rakyat Malaysia yang anti-KPOP tu tolonglah bersikap rasional, terbuka, sopan, dan menjaga tata tertib nama baik negara kita, dan anggaplah mereka sebagai pelancong di MALAYSIA… Kalau tak dapat buat show di sini pun takpe, sebab yang penting I’m in your heart Running Man. Untuk artis K-POP yang pernah datang tapi tidak di sambut baik oleh anti-KPOP kami sebagai Fans (Peminat) K-POP memohon maaf sebesar-besarnya atas kekecohan yang berlaku terhadap artis Korea iaitu NU’EST, VIXX dan lain-lain lagi pernah terlibat. I LOVE K-POP, I LOVE RUNNING MAN, I LOVE DRAMA KOREAN & anymore for VARIATION KOREAN….. & Selamat Berjuang kepada OPS DAULAT yang menjalankan operasi menentang keganasan serta pengorbanan di Lahat Datu, Sabah, Malaysia. (@_@)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  177. mia says:

    gile tak suke??????? teman ketawa sepanjang hari. running man daebak. i’m kookie lover ok!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  178. mis says:

    lee kwang soooo!! jom kawen! kihkihkih!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  179. ZMY says:

    RM mmg ohsem, abg nara boleh panggil depa mai sini dak? hehehehe :p

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  180. aa says:

    lagi best kalau ada jong ki…dulu ckp nak fokus pada berlakon dan kemungkinan nak join balik..ni dh tunggu lama xda pun lagi…apa2 aku mmg tgk dr episode 1 sampai skg..yg paling best rasanya episode park ji sung ex pemain mu jadi artis undangan tu..mmg best..episode awl2 dulu pun byk yg best…

    klu rm malaysia x tau la…rasa byk dpt kutukan daripada kritikan membina…pe2 kalu nak wat sesuatu show pastikan ada originality dan sesuai ngn budaya dan masyarakat malaysia..sekadar pendapat…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  181. KyoIn says:

    Khabarnya minggu ni RM bawa tema That Winter The Typhoon Blows. Wah!!!! Mesti best giler nih. Kalaulah jemput Jo In Sung ngan Song Hye Kyo… memamg daebak!!! Btw..Drama That Winter The Wind Blows meletup2 kat Korea sekarang. TV3 tak nak tayang ke? HD1 ada siar tapi berapa kerat je yang langgan chanel tu… ^-*

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  182. pndi je buat andaian says:

    sape kate running man xde skrip??? ade skrip, belakang tabir running man 20 tahun kedepan dari malaysia, sebab tu malaysia dapat output cam on yo mat get set go je..kehkehkeh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  183. Aini says:

    Tak best lah kalau ada Running Man lain. Tak nak duplicate..hehe.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  184. RM1 says:

    abang nara? seriously.. xboleh pakai semua artis tu laa.

    Jong Kok: Mesti yg kuat dan pemarah seperti Jepp Sepah ke, Awie ke, hahaha hahaha
    Ji Hyo: Hanis Zalikha, Fatin Liyana Asri atau Maya Karin mesti artis yg bijak!
    Gary: Bella Ngasri / Syuib Sepah
    Haha: Johan
    Kwang Soo: Zizan Raja Lawak
    Suk Jin: Nabil/ Aflin/ Harin Salim Bachik / AC mizal
    Jea Suk : Datuk Aznil Hj Nawawi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  185. Anonymous says:

    blablablabla…~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  186. fufu says:

    kt mane bleh download running man,,?n camne nk download,,,?
    minat sgt running man ni tp x tau nk download,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dadidu says:

      gi web kshownow leh download kt situ… buka je fb gi page kshownow atau running man, nanti dptlaa info.. tp eng sub laa yep… kt you tube pn rmai yg dh upload ep y lps2.. kt dailymotion pun blambak…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  187. nana says:

    Ji hyo nora danish….gary zizan …haha shuib sepahtu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  188. site says:

    I will be trying to find advice on the best way to improve the quantity of feedback by myself website, how do you flourish in doing this?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  189. syed says:

    aku memang minat gila running man mie. monday couple jjang !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  190. kartina says:

    x payahlah ada RM M’sia..Pelakon M’sia x ada yg berjaya mencuit hati penonton kalo part gameshow niey…termasuk mereka yg sdh dibariskan memegang watak tersebut..i dont think it will b a success..sorry to say but itu kenyataan..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  191. syeela says:

    aku klu gaduh teruk dgn bf aku smpai nangis2 msti jap lg aku tgk runnning man. mmg betul2 penawar segala kedukaan. kejap je aku blh happy sndiri, bf aku?? pi mampos la dia, asal aku hepi tgk running man hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  192. syeela says:

    artis m’sia x leh buat mcm running man ni. tgk mcm kwang soo & jong kook. walaupun joong kook salu buli kwang soo depa tetap sahabat baik. aku rs klu artis m’sia kena mcm kwang soo ni mau kena saman x pun masam muka smpai 10 thun. mmg m’sia x blh!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  193. song ai rin says:

    Ji Hyo mmg takde kot artis yg mcm dia. even kalau guests artist idol/actress dtg kt RM pun takde yg setanding dia yang natural dan tak bajet cun. she is one of a kind. i think takde sorg pun artist korea yg dtg RM lebih cantik dr Ji Hyo ( inikan pulak nk bandingkan dgn artis KL?? ) wpun her oppas sume mcm org setahun tak pernah jumpe awek kalau guest artis dorg perempuan yang dtg. siap kutuk2 Ji Hyo berat la suka carut la and compare ji hyo dengan artis2 padahal they all know that ji hyo is the best! especially Gary yg whatever and whoever pun yg dtg kat RM tu he always choses Ji Hyo! MONDAY COUPLE JJANGGG!!!

    mmg best layan running man dari epi 1 2010 smpai la ni. kerja dok trnsfer frm member yg tokan mengdownload running man!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  194. RM Fan says:

    kitorang yg dok asrama universiti selalu download running man kt kshownow :))

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  195. Kang Gary says:

    aku rasa lagi better kalo Jep sepah yang jadi kwang soo, but x payah lah nk copy org punye variety show, buat malu negara je, kompem nnti kene baling cat merah dan xde pown org nk tengok, sorry to say that :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  196. Anonymous says:

    Hanya ” Running Man” edisi Korea saja yg syok…yg lain tu menyemak aje….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  197. Anonymous says:

    kahkahh..kahhh…I rasa xcukuplah diberikan 10 sebab RM tu best..because rasanya tak cukup no yg nak diberikan pada mereka2 tu semua…memang terbaikkk…dan mereka juga tak hipokrit mcm artis2 Malaysia nie.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  198. Yoo Jae Suk says:

    10 jer??? daa lah tuh,,,among yang sepuloh tuh pon ada yang ntah apa… :P

    (Tiada skrip di dalam Running Man menyebabkan pelbagai kemungkinan dan banyak perkara di luar jangkaan yang boleh berlaku.)??? ko bia btol…boleh tak g search dulu bru wat statement.
    4. Setiap watak di dalam Running Man tidak control macho, cover cun atau cuba berlagak menjadi orang lain. Kesemuanya menjadi diri sendiri dan natural ketika proses rakaman.(sgt betul n 4 dat reason tolong laaa nak cuba samakan dgn artis MAlaysia, cbb most of Malaysian artist sgt laa hipokrit, probs sesama mereka n talam dua muka dapan fans)
    5. Tetamu-tetamu jemputan yang berbeza hampir setiap minggu menjadikan rancangan ini lebih menarik (terutamanya jika tetamu wanita hadir).(woo…artis lelaki pon heaven laa)
    6. Suntingan yang mantap daripada pihak produksi Running Man. Krew-krew yang hebat dan banyak. Dikatakan ada lebih daripada 10 kamera untuk setiap kali rakaman episod Running Man. Gila kan? – SGT GILA n BOMBASTIC
    7. Setiap watak mempunyai sense of humour yang sangat tinggi. (no doubt at all)
    8. Tempat-tempat yang dilawati untuk rakaman episod Running Man sangat-sangat menarik. – wish they come to MAlaysia
    9. Drama, percintaan, pergaduhan dan persahabatan yang ada di dalam Running Man.(mOnday Couple, the betrayer, n etc)
    10. Lee Kwang Soo si pengkhianat.(err…aku rase semua saling khianat mengkhianat sesama sendiri)

    Juz wanna said…this show is totally daebak…n if kowg g fanpage running man or kshownow website…mmg bnyk giler Malaysia punya fans, followers n comment…so please Malaysia, jgn copy show nih… nanti wat kene kutok jer…wat malu fans Malaysia jer…come on…come up with new idea…plus, budaya n agama pon tak sesuai..bebas sgt pergaulan diowng…means ada scene kene pelok2 mase main games… so dont bother to copy..

    As RM fans….u SHOULD NOT WATCH IT,,,,UNLESS YOU ARE READY TO BE REALLY ADDICTED

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  199. Anonymous says:

    tak payah la nk tiru depa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  200. ?? ranningman ??? ?? ? ?????

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  201. shinebullet45 says:

    running man malaysia?!!! plezz lar… byk beza klu nk bndingkn ahli RM ngan artis2 kt malysia.. adew kew artis2 mlysia yg sggup b’peluh, x b’mekap tiap2 episode semate2 utk variety show?? sjak ak lhir lgi, x pernh ak tgk variety show malaysia yg wat show cm2.. byk variety pun slalu wat kt dlm studio jew, lpas 2 hbis setengah jam jew..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  202. loo says:

    tp dalam drama korea laki2 dia & pompuan dia control sgt mcm gay je gaya,,

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  203. kerusipatah says:

    eiuwww running man malaysia? Tak menjadi.
    sebab no 10, lee kwang soo si p’khianat puahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  204. GooSo says:

    Please lh jgn ade RM versi korea sbb …

    -Akn dibandingkan versi Malaysia dgn versi Korea ( conform versi Korea yg lgi terbaek )

    -Watak2 xkn sama dgn watak asl ( peminat akn membanding kn keduanya conform versi Korea lg terbaek )

    -Boleh ke ade betray2 ni sume … kalau ade kang takot xboleh terima n confom akn saling saman menyaman ….

    Tapi kalau nak ade gak

    Ni pilihan aku

    Yoo Jae Suk – Aznil ( sbb die pengacara no 1 Malaya n ofcoz national MC) kalau x AC Mizal

    Kim Jong Kook – Anuar Zain ( sbb die handsome ,xkawin lg n also penyanyi mcm KJK ) Awie , Yusry KRU ,

    Haha – Johan ( sbb die lawak gile ,friendly ,hampir sama dgn haha )

    Kwang soo – Jepp Sepah / Nabil ( Tinggi and Lawak )

    Song Ji Hyo – Maya Karin , Fathia , Tiz Zaqyah ,Scha Al yahya , Fazura ,

    Ji Suk Jin – Harun Salim Bachik sbb die tue n klakar

    Gary – Zizan atau Shuib Sepah ( lgi bagus zizan sbb die lawak , popular gile n rappers mcm gary)

    Song Joong Ki – Izzue Islam ,Nazim Othman ,Aiman Hakim Ridza ,Hairul Azreen

    DongWan – Amir Rajalawak

    Amcm ok x cast pilihan aku ???

    tp still tolong lah jgn ade RM Malaysia ….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  205. chique says:

    my opinion tak pyh la nk tiru runningman dkt malaysia.. who ever the casting are, mmg x blh beat runningman cause runningman casting are the best n diaorg ade character tersendiri yg mmg x fake.. (^_^)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  206. fza says:

    mybe position jihyo ganti dgn Yana Shamsudin lg sesuai kot.. ngn gila2 dia so lg better lg Lisa.. bkn ckp lisa x ok, just suke gaya santai n gile2 Yana dpn kamera.. ^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  207. ejanz says:

    kalo amik artist2 yg dah jadik artis utk jadi ahli running man… memang xdapat la… nak2 lg artis yg da femes….
    *sekadar komen dipinggiran

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0