Written by AbangNara | April 28th, 2014

Ya Abang Nara tahu ramai yang teruja serta rasa gembira dengan perkahwinan Fizz Fairuz dan Almy Nadia Sabtu lalu. Percintaan selama 8 tahun akhirnya berakhir di jinjang pelamin. Macam dalam filem pulak. Kalau nak buat filem pun memang menarik jalan ceritanya. Yang penting, Fizz dan Almy nampak sama cantik sama padan dan saling melengkapi di hari bahagia mereka.

almy dan fizzSemoga Fizz dan Almy berbahagia ke akhir hayat. Semoga senyuman yang terukir itu berkekalan buat selama-lamanya. Berkahwin ini banyak dugaan dan cabarannya. Banyakkanlah berbincang untuk mencari persefahaman. Suka Abang Nara melihat sinar kebahagiaan di wajah Almy yang akhirnya sah bergelar isteri buat kekasih hatinya setelah menanti sekian lama. Kata Almy menerusi Kosmo:-

Saya berasa lega sebab segala susah payah dan dugaan yang ditempuh selama ini berakhir dengan penyatuan perkahwinan.Syukur Alhamdulillah, sabar adalah paling kuat dalam diri saya sepanjang mengharungi pelbagai kontroversi, naik dan turun, sebelum dan selepas akhirnya kami berdua sampai ke jinjang pelamin.

Sudah lapan tahun kami menjalinkan hubungan percintaan dan tahun ini masuk tahun ke-sembilan. Doa kami ke alam baharu akhirnya membawa kenyataan. Saya juga meminta semua orang terus berdoa agar perhubungan kami berjalan dengan lancar. Selepas ini, saya dan Fizz berada di alam baharu, doa yang terbaik untuk kami.

almy dan fizz

Tahniah sekali lagi buat Fizz dan Almy. Semoga dikurniakan cahaya mata yang ramai untuk memeriahkan lagi perkahwinan anda. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Takara Sakana.

almy dan fizz
almy dan fizz
almy dan fizz
almy dan fizz
almy dan fizz
almy dan fizz
almy dan fizz
almy dan fizz

56 responses to (10 LAGI GAMBAR)Majlis Perkahwinan Fizz Fairuz & Almy Nadia

  1. BOLA MANISS says:

    Mengapakah aku tidak pernah menggemari si FIZZ ni…??? Mmg xde sbb pon… tahniah almy nadia!

    0

    0
    • Anonymous says:

      tengok almy belakon dalam drama dunia baru ptg2..
      watak suzana, namapk gedik dalam drama tu.hehe
      thanks tv3 ulang balik drama tu, memang syiokk ahh!
      tahniah korang, semoga kekal ke Jannah..
      betul kata orang,kalau jodoh tak kemana..
      macam kes dorang ni lah.
      sebaknya tgk almy nangeh.huhu

      0

      0
      • nazrul natasha baiduri says:

        seriously aku cemburu okay.. fizz fairus nih mmg comel..tp xpe lah, even fiza elite n adam pn blh bercerai.. mana tau kot kot jodoh fizz fairuz nih kuat utk aku.. lalalala!

        0

        0
        • Anonymous says:

          tak baik mendoakan kejatuhan rumahtangga orang

          0

          0
        • tweety says:

          setahu aku hnya syaitan je yg suka bile dua umat adam bercerai berai…syaitan akn menagis dan mengaku kalah bile mana kite mendirikan rumah tngga…ade jgk erk jenis manusia yg bertopengkan syaitan yg sanggup mendoakan org lain bercerai…hmmm..

          0

          0
        • senah montana says:

          sungguh sundal sekali nazrul natasha baiduri.. sila mamposkn diri anda

          0

          0
        • diva says:

          natasha berduri

          awak ni ex tunang fizz eh? masih tergila2 ngan fizz eh? dah sedar ke belom kau tu masih berlaki? pii main jauh2. pi layan suami kau

          0

          0
        • hamba allah says:

          #nazrul natasha baiduri;
          jahat nyer mulut…

          0

          0
      • Mak Jemah Suka Baling Senduk says:

        nampak sangat almy ni bahagia..berseri-seri..cantik je..manis betul..
        seriously, fizz, ko tolong lah hargai almy ni sangat-sangat..
        jangan main-mainkan dia..
        apapun, tahniah almy n fizz..

        0

        0
        • kak non says:

          betol tu..hargailah segala ape yg almy rasa sblum ni..semoga tuhan menguatkn lg kasih sayang antara mereka..amin..

          0

          0
      • rapunzel says:

        yap… aku pon tgk ulangan dunia baru.. best sgt… ms dlu pon xpena miss cita ni…
        cuma yg aku prasan ketara sgt perubahan rupa LANA NORDIN.. tang dada n hidung.. ALMY NADIA n LAIN2 sume comel2 dalam cite tu…

        0

        0
  2. adamjannah says:

    sweet sangat

    0

    0
  3. Melati says:

    Cerita boring…carilah citer lain lak…

    0

    0
  4. cikdayah says:

    kesian tgk almy nadia.. betol2 syahdu tgk dia nangis.. mesti terkenangkan berapa beratnye dugaan utk bsama fizz slame 9thn jatuh bangun.. alhamdulilah.. bersatu jua.. simple n nice..

    0

    0
  5. adamjannah says:

    seri pengantin kalian terserlah..i’m happy for both of u..selamat menjalani kehidupan berumahtangga

    0

    0
  6. noor says:

    so sweeetttt..ske sgt tgk psgn ni..nmpk ikhlas dalam prhubungn..

    0

    0
  7. Atie A says:

    Tahniah. Cantiknya Almy bertudung :)

    0

    0
  8. Anonymous says:

    alhamdulillah sukanya tengok…berseri seri sangat pengantin

    0

    0
  9. ema says:

    So sweet.. suke sgt Almy Nadia.. sbb dia seorang wanita yang tabah..

    0

    0
  10. ain says:

    tahniah almy..akhirnya penantian itu berakhir jg. fhm sngat perasaan almy..terharu di buatnya. selamat pengantin baru dan bahagia selalu..smuga kekal selamanya till jannah.

    0

    0
  11. miss wanny says:

    Y xpkai kaler sdondon? Kaler almy cantik.. Tahniah!

    0

    0
  12. Fizz Nadia says:

    Macam gambar untuk kad Hari raya 2014 jer…

    0

    0
  13. humble says:

    Tahniah..penantian almy akhirnya termakbul juga…tpi apa yg lebih penting, perhubungan antara suami isteri yg kena saling syg menyayangi, bertolak ansur, bersefahaman, bersabar perlulah dititikberatkan dan diutamakan…

    0

    0
  14. kata aku says:

    aku tengok fizz n amy ni sweet sangat~ alhamdullilah bersatu juga akhirnya semoga berkekalan hingga ke syurga jannah..

    p/s: walaupun majlis fizz n amy ni simple tp seri pengatin tu nampak sangat tak sama mcm aku tengok majlis aidil n zarema tu~ hodoh! seri pun dh hilang oppsii lupa lak mana nak seri perampas laki org

    0

    0
  15. zura says:

    Alhamdullilah… manis sungguh anugerah yg Allah bagi selepas ujian berat yg diturunkan buat pasangan ini. Selamat Pengantin Baru buat FizZ & Almy. Semoga berkekalan hingga ke Jannah..aaminn..
    *Bercahaya sungguh seri kedua2 pengantin*

    0

    0
  16. gigi emas says:

    Bodoh punya pompuan….jantan tu dari awal tak guna, penipu….lagi nak kawen dengan jantan seperti ni…..garenti akan bercerai dimasa terdekat…..tunggu dan baca di tabloid sensasi nara bagang

    0

    0
    • gigiemas2 says:

      hoii tak baik lah doakn rumah tangga org becerai~ nanti jd kat kau bru pdn muka kau gigi emas.. Allah kalau nak bls cash jer bagi kat org yang mcm kau ni

      0

      0
  17. Gaban Meraban says:

    Almy sgt cantik.
    Dari body language n air muka almy nmpak dia sgt sygkan Fizz. Hopfuly Fizz akan jaga n apreciate her.
    N yes, muka almy nampak sgt berseri.. kegembiraan yg terpancar dr hati.. berkat kesabaran dia menahan ujian selama ni (aku agak je.. xtau pun apa dia tanggung.. tp airmatannya ikhlas menceritakan zaman kepedihan itu telah berjaya dia harungi..)

    Alhamdulillah. Tahniah Almy n suami. Aku doakan Allah merahmati perkawinan korang.

    0

    0
  18. nok gebuzzz says:

    berserinyer wajah Almy…..cantik sgt….
    setia menunggu..akhirnyer jodoh telah ditentukan…
    semoga kekal hingga ke Jannah.

    0

    0
  19. mami penang says:

    Comelnya pasangan ni.. suka sgt2.. tahniah. Muga bahagia selamanya…

    0

    0
  20. mami penang says:

    gigi emas … ko gila..

    0

    0
  21. princ3ss says:

    cantik sangat almy nadia…berseri2

    0

    0
  22. Usin lempoyang says:

    tahniahhhh…. cikgu susu kotak dah kawen dah!!!

    0

    0
  23. pak cik bedah says:

    gambar no 4 badan nampak mcm rosmah, peminat rosmah please jangan terasa haha

    0

    0
  24. somebody says:

    bkn nk tabur fitnah tp slepas kahwin, theoll dok kt hotel in penang sbb ada rakaman astro (romantika kalu x salah), almy turun ke lobi dgn pakaian yg sgt menjolok mata jam 2-3 pagi.. x manis la mcm tu lepas kawen, tau la tgh alam honeymun…

    0

    0
  25. lempeng terbang says:

    almy ni muke kampong la.x sesuai dgn fizz

    0

    0
    • kata aku says:

      muka kampong ker muka bandar ker bukan menjamin kebahagian~ knpa kalau org kampong tak layak lah kawin ngan org bandar? well heloo jodoh pertemuan dtanggan Allah kau sepe nak menpertikaikn nya?

      0

      0
  26. ntahlaa says:

    dlm2 byk2 retis yg dah kawen kan,aku tgk almy nadia nie npk seri die la..nie pendapat aku la..ska tgk makeup die,pakaian die..part die nages tu xbleh thn..8th menanti tu..ahernya dah sah jd suami isteri.. :0

    0

    0
  27. lempeng terbang says:

    makeup dia kampong nokkk

    0

    0
  28. makyang says:

    sgt berseri2nye c almy ni..mekap pun cantik..semoga kekal bahagia hingga ke ank cucu cicit ye..

    0

    0
  29. Joyah Pok Pek says:

    Tahniah..janji bagai pinang dikacip2 kn..Ayu jah tgk muka Alm Nadia.Semoga Kekal hingga ke Jannah hendak dan izin-Nya :)

    0

    0
  30. ayam kampong says:

    ayam kampong lagi sedap dari ayam bandar…ayam kampong x de cucuk2..ayam bandar byk sgt cucuk2..pembawak penyakit! sape yg kondem2 muke kampong ke ape ke mcm la mak bapak atuk nenek oyang ciot ko tu sejak azali mmg keturunan embak2 dari bandar..KIMAK lu!!!!!!!! setakat duduk bandar umah flat bau busuk nak belagak cam hebat sgt g mampos lu !!! baik la dikampong,

    0

    0
  31. wom.my says:

    Alhamdulillah. Tahniah Almy n suami. Wom.my doakan Allah merahmati perkawinan korang.Untuk Tips perkahwinan boleh layari di http://www.wom.my/keluarga/perkahwinan/

    0

    0
  32. alo says:

    berseri-seri…tahniah utk korang berdua..

    0

    0
  33. mami penang says:

    Lempeng terbang… awak mulut jahat!!!

    0

    0
  34. mami penang says:

    Lempeng terbang ni jealous rasanya… awak syok kat fizz tp Almy yg dapat… hahahaha… mari kita gelakkan lempeng terbang… lempeng basiiii…

    0

    0
  35. guli pecah says:

    apa2pun…tahniah to both of them, even tk suka dgn fiz tu..buang yg keruh ambik yg jernih.
    smoga kekal spjang hyat.Amen.

    0

    0
  36. kuah kacang says:

    tahniah fizz dan almy..semoga bahagia hingga akhir hayat…..
    suka tgk diorg nih…..

    0

    0
  37. Damon says:

    Tahniah kepada mereka. Semoga ke syurga bersama. :D

    0

    0
  38. […] (10 LAGI GAMBAR)Majlis Perkahwinan Fizz Fairuz & Almy Nadia (52) […]

    0

    0
  39. […] (10 LAGI GAMBAR)Majlis Perkahwinan Fizz Fairuz & Almy Nadia (53) […]

    0

    0
  40. […] (10 LAGI GAMBAR)Majlis Perkahwinan Fizz Fairuz & Almy Nadia (54) […]

    0

    0
  41. […] (10 LAGI GAMBAR)Majlis Perkahwinan Fizz Fairuz & Almy Nadia (55) […]

    0

    0