Written by serenity | September 18th, 2012

Semenjak drama bersiri Adam dan Hawa disiarkan, nama Nadiya Nisaa semakin meletup. Kalau sebelum ini dia kurang mendapat perhatian, kini dia mula menghiasai dada-dada akhbar dan juga laman-laman blog. Nadiya yang sebelum ini berlakon dalam pelbagai filem dan drama mula mengumpul peminat tersendiri. Kami menerima kiriman e-mel dari pembaca yang tidak mahu dikenali, gambar-gambar keluarga Nadiya Nisaa. Nadiya Nisaa telah berkahwin pada tahun 2010 dengan Saiful Razman Mohd Kassim dan mempunyai seorang anak lelaki bernama Omar.


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Semoga kebahagiaan keluarga Nadiya akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Lagi tujuh gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

***

Bazar Seni Industri Budaya akan diadakan lagi pada 22 dan 23 September 2012, mulai 2.00 petang hingga 10.00 malam. Kali ini program ini akan menampilkan Ismail Jejaka, tarian muzik hip hop, seni persembahan pasukan sorak, tarian berkumpulan dan banyak lagi.

Sekiranya anda ingin mencungkil bakat anda (nyanyian, tarian, lawak dan sebagainya) juga, jangan lupa walk-in pada pukul 2.00 petang, 23 September (Ahad) atau hubungi Haris di 02-2052 3600 untuk keterangan lanjut.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

102 responses to (10 GAMBAR)Nadiya Nisa dan Keluarga Bahagianya

  1. kecoh siak says:

    comel anak dia. nama omar, sedap. :)
    semoga berbahagia dan sentiasa dilimpahi rahmat-Nya. :)

  2. saya ok jer! says:

    comelnya anak awak. jaga keluarga elok2. jangan dilayan sangat kalau ada gossip liar ni. heee. HAPPY ALWAYS :)

    • Sasha Sandha says:

      Taik lalat manisssssss , sbb tu dpt suami pon manehhhhhhhhh ~!

      • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

        eleh dh jodoh dia kannnnnnnnn ..minah jambu ni ada taik lalat kt pipi ngan kt bawah mate sampai sekarang minah jambu lm lagi dapt mateair pon !! nanti minah jambu kasi nama FB minah jambu ehhhhhhhhh

  3. dee says:

    hensemny laki dia…

  4. lia says:

    comelnye family ni…..

  5. honEy dEw says:

    comey n so sweet….

  6. Anonymous says:

    wah suami die lg ensem dr aaron aziz..ank pon comel..sepadan sgt

  7. Dee (Anzalna) says:

    bole tahan hensem jgk laki kau kan, bak sini aku rampas plak sbb ko lh am leave me ok! perempuan kg!!

  8. me_220784 says:

    ada iras2 aaron aziz, tapi laki dia lagi terbaik!

  9. semut api says:

    dia ni berlakon seksi giler dalam jiwa taiko..geli pun ada.. semata-mata duit sanggup lakonkan watak apa shj wpun mcm porn star gaya nyer.. kot yer pun pikir la anak ngan suami tu..tak segan ker kat dorg..

    • Anonymous says:

      x sesuai jadi heroin la dia ni sbb x lawa sgt taik lalat besar mn ada pelakon utama wanita yg jd heroin ada taik lalat bsr camtu..

      • Anonymous says:

        bengong la ko anon..dh Tuhan kurniakn dia tahi lalat gitu sbg pmanis, yg ko nak kutuk2 dia xsesuai jadi watak utama tu pesal? jeles?? kalo ko nak jd hero or heroin gak, g la tampal tahi lalt kat muka ko tu gak..poyo nak mampus

      • anon haktui says:

        primadona azean irdawaty pon ada tahi lalat besar gak kat pipi…xde hal pon, glamer jugakkk…kecoh la ko anon!

      • weiiii anon…ko ni br dpt melihat ehh..celik kan mata ko puas2 ye.aq nk bg tau ko,primadona kita azean irdawaty lg la tercongok tahi lalat,jd pun heroin..lg 1 itu yg di namakan tuah!!2 sume x penting yg penting sgt2 bakat.alu rase ko ni jelezzzzz ni sbb x dpt jd heroin di samping aaron aziz yg kacak 2…hok aloh!!meroyan pulok ko ye nk mmpertikai kan tahi lalat org,ko ni mesti specis zez zaidi kan kan..haaaaa…atau pun ko ko nye taik lalat lg beso dr nadiya 2 yg ko saket jiwe..

      • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

        kn minah jambu dh cakap kelmarin pompan ni mana jambuuuuu ! lagi jambu rita n fasha sandhaaaaaaa !! muka pompan ni ada macm pojiah latif cikit kan tol tak ! pojiah latif kan mana jambu sangat knnn !!

      • aku says:

        abih tu ko ingat sapa yg layak jd heroin..neelofa????blh jahanam drama tu..kuikuikui

      • watDah says:

        tahi lalat dia pinjam dari Pua Chu Kang Pte Ltd…

        • aku minat abih nadiya nisa says:

          Ko jangan hina org….tahi lalat tu manis dan bawa tuah pada dia. Yang ko minat heroin tunjuk punggung dan dada tapi hampeh bakat berterabur buat pa??

  10. jeles says:

    nape ensem sgt laki die ni?? heheheeee…syukur lah…semoga bahagia selama nyer…=)

  11. nadiya nisa says:

    tu yg malas…ada laki hensem pon susah, baik cari yg botak boroi gelap haha

  12. Anonymous says:

    nk wat camne, dah dia cari rezeki camtu caranye.. kite ni sapela nk hukum org pakai tu xkene, pakai ni xkene. lbh baik jaga diri sndiri. kalo suami dia pun xde hal, sapela kite nk amik hal kan ? apa2 pun, harap2 nadiya xmudah lupa diri la erk !

    • betollll..x sume manusia perfect!!klu laki dia x menghalang sape la kita..terpulang pd dia..jgn kata retis x retis pun ada gak cm gitu.jd retis biasala mmg jd perhatian masyarakat ape sj yg di buat..hope nadiya x cpat melatah serta kejutan budaya…pedulikan apa org nk kata.yg penting niat yg ikhlas nk berlakon semata2 cr rezki 2 di semat dlm hati ye..

  13. ctz7 says:

    NN cantik semulajadi..tak perlu mekap tebal

  14. Anonymous says:

    La dah kahwin rupanya. Ingat single lagi, sbb lakonan dia dalam movie Jiwa Taiko dengan Bront Palarae agak geli utk dilihat sbb terlalu berani & terlalu seksi. Suami dia tak segan ke tengok isteri dia si Nadiay tu buat macam2?

  15. Intan says:

    Aku dah lama boikot semua pelakon dan pengarah jiwa taiko. Tak kira lah pandai berlakon ke idak….banyak2 cabang seni yg halal, seni PORNO yg haram jugak dipilih….. memalukan Muslims.

  16. my boo says:

    sweetttt…tak la buruk NN ni kan?cantik tu…hubby dia pun not bad.Semoga kekal bahagia selamanya and berjaya dgn karier !

  17. Moga ko bahagia dengan harta donia... says:

    Sweetnyaaa..moga rumahtangga kekal bahagia..jangan jd cm sesetengah retis.. b4 glemer..rumahtangga bahagia..bila dah glemer… rumahtangga hancuss berkecai dengan alasan tiada sefahaman walaupun anak dah berderet…

  18. ATTENTION!!!!
    hubby nisa ni dulu ex-bf aku
    kami pilih utk berpisah sebab dia nak zuriat
    alhamdulillah kini dia dpt zuriat yg comel
    semoga mereka bahagia
    biarlah aku sepi sendiri menghitung hari mendapat pengganti

  19. Anonymous says:

    one of d best actress in Malaysia at d moment…
    you go girl..
    haters gonna hate…

    p/s—> good looking hubby and wot a cute kiddo.. nice!!!

  20. cun cuni says:

    tgok dia berlakon dlm filem cun… sgt mnjadi lakonan dia sbagai budak istimewa..

  21. Adieq says:

    emm comelnya..nadiya berlakon dlm Adam&Hawa mmg best..natural beauty..x mcm perlakon pembantu..mekap tebal giler lbh dr heroin lak.hehehe..heroin mekap simple je but nice,sweet..sapa kata nadiya xlayak jd heroin di samping Aaron Aziz..pd sape2 yg belum tgk cite tu,jg nk komen mcm2..tgk dulu bru nilai..caiyok2 nadiya..

  22. siti sitot says:

    nadiya mmg pndai blakon.. & cantik smulajadi… :)
    dah start minat die….

  23. fifi says:

    Alahai ye ke nara ada pembaca send email gambar2 ni, kalau siapa follow instagram nadiya nisa tahu sgt ni semua cilok gambo instagram dia. Hahaha gelak terguling2. Sedih mak noks.

  24. oya says:

    Alaaaa laki dia laa email kasi gambo ni, hahahaa! Aparaa nara…… Itupun tau ker? aku gelakkkkk, dah jatuh gigi pelesu ni heheh!

  25. SUKA HATI AKU LA says:

    TAK PEDULI KORANG KUTUK DIA DALAM JIWA TAIKO… KORANG TU PUN SAMA JUGAK TGK SCENE TU APA KES?????????????????
    AGAKNYA KORANG TAK BACA MAJALAH HIBURAN AGAKNYA..!
    TU SEMUA TEKNIK KOMPUTER!!!!!! TELAH DIJELASKAN OLEH BRONT DAN NADIYA!
    APA2 PUN… NADIYA NISAA MEMANG TERBAIK…!!
    HOPE JAGA DIRI BAIK2… AIN HAWANI TERBAIK…! LUV U

  26. hantukaklimahdahdatangnie.. says:

    ahahhahahahahaha lawak r korang nie gado pasal artis…..hahahaahha

  27. illa says:

    nadiya berlakon memang best..tahi lalat nadiya tu original ke..tgok mcm terbalik pun ada…jap kiri..jap kanan..

    • Anonymous says:

      original la…yg original tu belah kanan…yg ko nmpak belah kiri tu, gmbr tu di ‘mirror image’ kan….ade paham? haiyooooo…

    • adOOOOOiiiii…gelak cik ta bg kOmen kamu….
      yg terbalik 2 dlm cermin la sayang OOOiiiiii…
      jgn la memalukan kaum je kamu ni syg!!
      yg Ori blah kanan .yg kiri 2 mirrOr image…
      x caye cer pasang tahi lalat 2 kat pipi kamu,
      kamu diri depan cermin pas2 tangkap gambO…
      ape jd..heeee

    • alynnton says:

      tahi lalat tuh bila amik gambar depan cermin

  28. lilywarmheart says:

    Adam & Hawa introduces me to Nadia Nisa (NN). Congrats NN, good job!!! lakonan NN yg paling terkesan kat hati, time NN nangis mintak tolong kat Am and time NN nangis kat dalam bilik air tu… perrghhh, mmg terkesan la kat hati.. NN berlakon mmg xcontrol langsung!!! mmg menjiwai watak as a budak kampung eventho tahu yang NN ni mmg asal KL.. :)

    • Adieq says:

      yup betul tu..i pn suka babak tu..npk real jer..Nadiya berlakon dlm filem Cun sebagai Manih pn berkesan watak dia..mmg terbaekkkk..cer bayangkan lau Neelofa berlakon watak Nadiya dlm filem Cun..hahaha menjadi ke..

  29. Sweet32 says:

    Muke dia manis tu yg jd cantik tu! Ade org muke cantik tp x manis pd raut wajahnye.. Jd x cantik la! Sweet je family dia.. Nmpk sederhana x berlebih-lebihan! Suke sgt..

  30. Fifie says:

    bakat vs rupa?? bakat menang hands down. kalau ada rupa lakonan mcm kayu, merosakkan drama/filem

  31. jideanhawa says:

    kalo sape2 baca novel ADAM HAWA mmg watak ain tu kena dgn nadiya nissa..watak ain dalam novel tu seorang gadis kampung yang berpewatakkan biasa…kalo ambik yg terlampau cun watak ain dalam novel tu xkan hidup…percayalah cakap aku…dan bagi aku Nadiya ni sangat manis orangnya…aku suka lesung pipit dia…bak kata orang cantik tu subjektif…kann..lakonan dia pom boleh tahan..hehehe =)

    • budi says:

      betul tu..tgk mcm ombak rindu..amik si kacuk Maya karin sbg Izzah..tak sesuai dorh…

      • whosebadsinbad says:

        relaxla…maya blakon ok ape…cantik…kacukan dia tapi nmpk melayu & sopan je…korang ni klau dah suka angkat sangat…klau tak suka ada je…

      • newrew says:

        setuju..aku baca novel ombak rindu tu dah lama dah, masa mula2 publish..mmg aku terbayang wajah melayu tulen yang manis..bila tgk maya karin yg jadi izzah, alamak spoil! aaron pun kurang sesuai jadi hariz..bukan apa, dia speaking mcm tak berapa nak menjadi..sdgkan kalau ikutkan novel, hariz tu anak dato yg belajar diluar negara..so he is expected to speak fluently la kan..panjang pulak komen pasal ombak rindu..hahaaha..ok aku tak knal nadiya nisa, tapi aku suka wajahnya, manis sgt :)

      • ieda says:

        dgn jalan cite yg berubah lg obak rindu tu..sama dengan la bicara hati…diubah nya…agak sakit ati gak bila tgk…tp ADAM & HAWA ni mmg btol2 ikot novel..dialog pon same…soo mmg lyn laa cite ni..huhu…

  32. ILOVEYOUsuhaidanawawi says:

    gua perasan dia pandai berlakon dari filem cun lagi.

  33. Ibu aliahthaqif says:

    Nadiya Nissa orgnya sweet..hubby pun agak handsome..anak lg la comel..

  34. Sajer says:

    Kenapa mol kat muka dia bertukar-tukar ..satu gambar belah kanan satu gambar belah kiri..tuu mol palsu ker..confius

  35. kak Nera says:

    xsuke gambar number 2 tu.. huh!

  36. bini mael lambong says:

    hensemnya hubby dia…pasni mesti hubby dia lak yg berlakon..huhuhu

  37. minah says:

    dah kawin tapi dia berlakon dlm jiwa taiko masa bersama dgn pront balare nampak mcm porn geli…sanggup demi duit..suami diam saja…

  38. zulfah says:

    nadiya nisa…dia ni pelakon yang hebat…aura dia sangat kuat…lakonannya dalam adam and hawa memang menusuk perasaan ,…rasa macam real dia berlakon…respect r.. salute!! .moga kak andiya di limpahi rezeki yang murah dan kebahagiaan…amin..love u

  39. moon says:

    Apesal pic no.2 aku tengok dua2 mcm tgh syok stim???

  40. kakiponteng says:

    Nadiya adalah pelakon pilihan penulis novel Adam & Hawa. Jadi, penulis tu mmg rasa Nadiya sesuai dgn watak yg dicipta nya. Saya dah baca novel ni dan saya pun bersetuju dgn pilihan penulis. Tp Aaron mcm kurang sesuai skit pegang watak Am sbb tak nampak kacukan melayu-inggeris dan tak nampak ‘playboy’ sgt….. Tp kan..pelakon lelaki mana sebenanrnya yg paling sesuai pegang watak Am kat malaysia ni? Mcm takde kan…hmmm

  41. LadyAzuan says:

    setuju dgn pendapat kakiponteng..pelakon lelaki mesia yg sedia ada skrg tak dek yg menepati 100% watak Am..kalau nk kacukan yg ada Zain Saidin..tp dia hensem as imagine dlm novel ker?? kalau cute tu boleh kot..well cantik tuh subjektif..lagipun penulis yg pilih sendirik..so beliau lebih tahu mana yg betul2 menepati gambaran watak..

  42. ieda says:

    aku ske dia dr cite DONUT lg..huhuhu…pastu CUN..JIWA TAIKO aku tk lyn..huhu…g mati laa org nk kata dia cmne pun…aku ske dia blakon..aku tgk ADAM & HAWA sbb dia..klu nk harap AARON AZIZ tu..MAAF aku TAK LAYAN laaaa…huhuhu…well klu pelakon malaysia yg nampk cm ley bwk watak ADAM yg ala2 kacukan.,,REDZA MINHAT pun ok..atau NAZIM OTHMAN…huhu…dowg jarang dpt blakon walhal..lakonan best je….

    p/s : fans AARON jgn marah ye…

  43. syen says:

    salam. Apa pon korang nak kutuk pasal NN aku tetap minat kat lakonan dia. cantik adalah subjektif ikut citarasa masing-masing. NN Aku suka kau. Full Stop. Jangan lupa diri okey. All the best and good luck to you.
    ps : Pasangan pelakon lelaki yang saya nak tenguk adalah: Ako mustafa, Fahrin Ahmad dan Zamarul Hisham.Pls make my wish come true.

  44. Nadia says:

    suka Nadiya Nissa dr dulu sampai sekarang. palaing best tgk dia berlaku filem CUN hehhe watak memang menjadi hahhaha lawak teringat filem tu. watak AIN dlm Adam & Hawa nie dia bawak sempoi suka sgt2. moga Nadiya Nissa sukses dan bahagia selalu…

  45. anon says:

    Nadiya nisaa just need to be yourself . Semoga berbahagia dan berjaya dlm bidang diceburi. Perlu balance work dan family. Love you ………

  46. g says:

    hehehe…muka hubby dia..ada iras2 AA lah… luv u Nadiya Nissa…. ;)