Written by serenity | June 10th, 2013

Mungkin ramai yang tidak tahu Daus AF8 atau nama sebenarnya Muhd Shahril Firdaus Eli, 25, juga telah melangsungkan pernikahannya dengan seorang wanita cantik bernama Syaza Shamimi malam Jumaat lepas.



Majlis mereka dilangsungkan di Bintulu, Sarawak. Set gambar ini ialah untuk kedua-dua majlis pernikahan dan perkahwinan mereka. Khabarnya mereka juga telah melangsungkan majlis resepsi di tepi pantai. Tahniah untuk pasangan ini, semoga berkekalan ke syurga. Kredit gambar kepada jurugambar rasmi majlis mereka, Ceritera Cinta.


Pertandingan Nasyid dan Marhaban bersempena Festival Ramadan 2013 kembali untuk penganjuran kedua. Dapatkan syarat dan borang penyertaan dari laman sesawang kami http://www.jkkn.gov.my/


























Baca Yang Ini Pulak:-

80 responses to (27 GAMBAR)Majlis Pernikahan Dan Perkahwinan Daus AF8

  1. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    pes hehe almaklom lah rezeki pagi

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 6
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 66
      • LESONG says:

        kesian ko xde astro.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 5
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 24
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Dia ni dulu masa kat AF ala2 jambu gitu! Tasty jugak kak cham.. tp zekarang dh bambam ler…yucksss

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
        • lala says:

          putih tgn tok kadi…tudung perantin mse nikah senget sket..neway..taniah la ye

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • Mashi says:

          jangan kutuk orang tade astro! aku tade astro lek je….tak penting pun

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • Ros vs Mah says:

        sweet bangat !

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • Baby Jane says:

        MACAM MUKA ALLY ISKANDAR MASA MUDA :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
    • along says:

      cantik la bini dia :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 95 Thumb down 2
    • Olga says:

      ARTIS SENDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
    • bbycumil says:

      tu diaa playboy besar dah kawin..tahniah la..hope lps ni takde ngorat awek kt fb lg yer..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 5
  2. ayo says:

    haa xde org komen pung? sedeh?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
  3. imCT says:

    dua2 comellll…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  4. mama rock says:

    wah..tahniah…daus makin ensem lak..pasangan nye sweet jer…comel…moga bhgia hingga hjg nyawa…amin…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 2
  5. fyna says:

    selamat pengantin baru. semoga berbahagia hingga akhir hayat ^_^

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  6. miss mong says:

    cantik ayu je wife dia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 2
  7. cikikaka says:

    cantik isteri.. Tahniah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
  8. suziekon says:

    Wife daus cantik sangat.. Dua2 sama cantik sama padan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 3
  9. Prince Noob says:

    cam muka tiz zaqyah je wife je… apa2 pun congratz

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 14
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 41
      • Anonymous says:

        xpasal2 duk kutuk kejadian Allah..
        idung kecik comel ke idung besar hodoh ke tu smua sape yg cipta???
        jwb sndiri lol..huhuuuu…kesian kn…nk menangkan org lain tp diri kita yg idiot..kutuk kjadian Allah..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 26
        • kambing gurun says:

          pening kepala aku baca komen minah jambu ni… banyak betul typo… minah kok pun marah taip2 la betul2.. susah sya nak bc…

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          minah jambu..idong tiz zaqyah dgn idong kau..mcm mana pulak..??

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          sori lah kambing gurun almaklom lah minah jambu tadi konon2 tengah marah sampai taip pon tk betol hehe…bawekkk !!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • Betik says:

        bukan ko kata malas nk komen ke?

        x payah menyemak lah.

        ckp x supe bikin. puihhhh!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  10. mak jemah says:

    selamat pengantin baru!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  11. Anonymous says:

    macam muke si anzalnah la..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
  12. Anonymous says:

    muka sekali pandang mcm aliah pn ada wife dia…tpi lelaki ni x kenal…x kenalllll…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
  13. Anonymous says:

    Wife Daus si Syaza ini cantik, pandai, anak org kaya kat Bintulu, keturunan Khan gitu, tu pasal la dia cantik, majlis perkahwinan dia 3 hari 3 mlm, dari majlis khatam Al-Quran, nikah, ssanding, bollywood nite.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
    • trueclr says:

      Daus Daus Daus….sepandai tupai melompat akhirnya jatuh jua…Allah maha mengetahui.

      tapi kesian pada keluarga orang kaya Bintulu yang berketurunan Khan

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
      • kambing gurun says:

        apa maksud awak?? daus ini ada wat jahat ke?? tak baik tau tuduh2…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
      • trueclr says:

        KG ~ saya tidak menuduh…saya tahu dosa
        tapi tertanya pulak apakah hukumnya menipu mak ayah dan sekarang yg baru mak ayah mertua pulak….

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        truecir truecir..kesiannyer awok ni,desperate sesangat.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anonymusmus says:

      anonymous, kau ni sedara si syaza eh? puji berlebih mcm tau semua je. hahahahaa

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        bkn sedara tp 1 tmpt dgn dia, org kat bintulu tau family dia, well-known kat bintulu ni.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          Taklaaa well known sangat. Org kenal family ni sbb diorang femes bersaing majlis perkahwinan siapa yang paling gah. Masing2 taknak kalah

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  14. Anonymous says:

    Congrats Daus & isteri..sweet sangat!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  15. mak anon says:

    kalau cntk dipuji2..kalau x..dikutuk2 nye…mcm kes bini izzue tu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  16. lollyta says:

    Cantik Wife dia bertudung, Wife izzue Islam pun cantik jugak walau dia tak pakai tudung, kira oklah dia pakai baju tak seksi, lama2 lepas mengandung pakai tudung lah. sabar. pelan2..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  17. kek cokelat kesukaan aku says:

    majlis dia nmpk happening dan baju lagi cantik dari majlis resepsi linda n beego..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  18. KT Pari says:

    Aku mcm Minah jambu jugak tak kenal sape Daus ni, walaupun aku ade astro. Hidung Tiz kecik?? ye ke, aku tengok kembang je. Yg hidung kecik mcm Yasmin Hani and Juliana Evans. Anyway, wife dia ni puteh, gebu je tangan dia. Beruntung Daus….tahniahlah. Harap berkekalan hingga ke anak cucu…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  19. rainbow says:

    nampak diorg sgt2 bahagia dlm gambar2 ni..semoga bahagia hingga ke syurga.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  20. mimi says:

    Art henna kat jari wife de cantik…ade kontras lagi kt warna inai tu..sgt rare :)

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  21. isteri izzue says:

    y suma orang kutuk aku????? wife daus korang tak kutuk!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      ishhhhhhhhhhhhhhh kau ni ! kenape marah sangat ni ! dorang tk kutok wife si daus tu pasal gigi dia tk sama macm gigi kau yg mancong tu pahammm …kalau wife daus gigi Nye macm gigi kau mesti dorang2 ni kutok jugak cuma minah jambu aje yg tk kutok gigi kau yg mancong tu …

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 10
  22. dnk says:

    tahniah wat daus ngn syaza, semoga bhagia ke akhir hayat….memang wedding of the year kat bintulu wat 3 hari 3 malam..syaza lawa dan cantik…pelamin lawa..mak mertua daus pun ada bridal boutique…tahniah jadi owng bintulu daus..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • BUNKFACE NO.1 says:

      buat 3 hari 3 malam…over giler! tak payah nak wedding of the year sgt lah, bukan famous pun…artis mee segera astro, bwekk

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 10
      • Anonymous says:

        sukati dia la nak buat 3 hari 3 mlm ker, 365 hari 365 mlm ker, duit dia yg keluar, bkn pakai duit ko pun, dia nak raikan hari bahagia dia dgn family & kwn..ko jeles??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          kau jangan layan lah si Bunkface pendek ni buang masa aje…dh lah pendek ada hati pulak nk simpan misai ! konon2 nk jadi abang2 la tu huh !!

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          to anon..buat apa aku nak jeles, lain lah kalau sam bunkface yg kawen, baru aku jeles
          to minah pendek..eh bila masa pulak aku simpan misai ? senget punyer minah

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • dnk says:

        skati dy lah nak wat 3 ari 3 malam dy x mintak duit kat ko pun kan..
        walau dy artis mee segera ke artis suam2 susu ke atleast dy ade bakat.
        ko ade ke….ni lah manusia x leh nk tengok owng lebih sikit..PHD tu bnyak sangat

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        Org2 Sarawak mmg buat banyak majlis if kawen, ko jeles ke?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  23. wawa says:

    korg2 yg x knal daus& syaza ni, jgn pndi2 komen lebih2 ye..
    nt tersalah komen..bahaya.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
    • trueclr says:

      maaf mcelah…
      syaza & family memang saya x kenal…ni pun baru tahu tentang kebesarannya family syaza bila baca komen2 d beautifulnara….

      tapi kalau daus….kenal sesangat…
      itu yg ada saya komen sebelum ni….kesian pada Syaza & keluarganya :(

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        ingin sgt nak kenal kau tok,sapa yg terhegeh2 sgt ni ?kami tak kenal awak punnnn>

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • trueclr says:

          i pun x u….
          kau akan berusaha utk kenal dgn i…bila maksud kesian i tu adalah bermakna sekali….

          “tanggungjawab yg ada pada Daus adalah amanah,…berat berat berat”

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  24. silentkiller says:

    Korang knl ke,x knl ke…famous ke x famous ke…pandai mengaji ke x pandai ke…kaya ke x kaya ke….korang nak sebok sgt apsal???lantak die dgn laki bini die la nak wat majlis 3 hari 3 mlm…kalau die mampu terpulang kt dia…yela maybe korang jeles kn,laki,tunang or bf korang x nk wat cm tu…hahahaha kesian yang dok kutuk2 tu…da plak yg ckap daus x pdai mengaji…ko pandai ke mengaji???x yah kutuk org lah..nobody perfect….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  25. O.O says:

    syaza tu doktor kot klu xsilap.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  26. jadung madu says:

    tak kenal. tapi tahniah..selamat pengantin baru..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  27. edrin says:

    hi.. im from bintulu… syaza is my school mate n daus plak sama sya kat politeknik dlu..wife daus memang cantik.. satu family cantik n hensem.. kat bintulu ni memang banyak yg kenal keluarga dia sebab (keluarga besar) family dia ada buka boutique,bridal & saloon..abang syaza plak buka kdai design sticker… dengar2 nak buka pharmacy lagi…keluarga khan yg trkenal kat bintulu..bukan nak kutuk… tapi memang betul buat 3 hari 3 malam… sya ada pergi..khatam al-quran, mandi bunga, malam berinai, malam bollywood then the next day ada party family resepsi diaorg kat tepi pantai waterfront.. bnyak game… korang ni sudah2 la mengutuk… nak buruk kan org no.1..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  28. edrin says:

    hi.. im from bintulu… syaza is my school mate n daus plak sama sya kat politeknik dlu..wife daus memang cantik.. satu family cantik n hensem.. kat bintulu ni memang banyak yg kenal keluarga dia sebab (keluarga besar) family dia ada buka boutique,bridal & saloon..abang syaza plak buka kdai design sticker… dengar2 nak buka pharmacy lagi…keluarga khan yg trkenal kat bintulu..bukan nak kutuk… tapi memang betul buat 3 hari 3 malam… sya ada pergi..khatam al-quran, mandi bunga, malam berinai, malam bollywood then the next day ada party family resepsi diaorg kat tepi pantai waterfront.. bnyak game… korang ni sudah2 la mengutuk… nak buruk kan org no.1.. ish ish ish..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • dnk says:

      bena bula mun owng bintulu x knl fmy dak nya nak….sukaglak diat majlsi cdak 2 ya….

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. Ismiamin says:

    Sorry la nak mencelah, boleh tak jgn ada riak. Dia kaya ke , majlis besar ke semua tu bukan Allah pandang semua tu pun. Kenapa nak riak sgt dgn kaya nya wife dia ni? Kenapa tak cakap “sebab tu daus kahwin dgn dia”. Please jangan nak riak n takbur ttg nikmat Allah bagi dalam ni. Buat wedding besaran tu sebab nak menunjuk la ye? Manusia manusia.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      Hello bukan nk menunjok, dia org wat besaran2an pun utk family n friends jer. Lgipun picca ni share dr photographer diorg, kalo nk menunjuk SATU MALAYSIA dh umum dia nk kawen. Banyak org tak tau dia kawen so takde maknenya nk menunjok. Lg pulak, mmg rutin org Sarawak buat banyak majlis.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  30. wanita malang di dunia. says:

    bahagia nye jadi ko SYAZA…
    smoga ko bahagia seumur hidup mu…
    jgn mcm aku…
    aku menyesal kawen dgn pilihan aku sendiri..
    akhirnye aku merana..!
    oh kejam nya kisah cinta ku ini…
    aku malu…malu dgn keluarga ku…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. Trueclr says:

    Bkn dulu daus selalu ulangalik ke puncak itu kh , cian my buddy tue.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  32. Ingga says:

    Apa gik kitak org ya, ambik kesempatan xpat ga org bahagia. Xpa Daus n Syaza, wat past is past, move on jak. Jodoh ketentuan d tangan Allah. Semoga kitak duak bahagia dunia akhirat.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  33. Inggajuak says:

    Ghaghagah.. Ingga means dat u admit what we Olls ckp. Wat past is past. Kan dh kenak, kantoii oiii.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • Ingga says:

      Admit or x admit xda knk mengenak, coz aku pun xkenal dgnnya ya. Apa nk d kantoi ku. Yg ku eran knk hal org dh kawen pun nk d jd isu. Org yg share gmbr nya kawen, doa la kebahagiaan cdak. Mungkin cdak nk bina kehidupan baru. Kata artis sik glamor p ada juak tauk. Mcm ya la dunia kinek tok, nganok org no.1. Asal ada jk gmbr artis kawen msti da jk xpuas ati, anok bini izzue la, kawen besar2an k ngesola. Apa jk la.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  34. Anonymous says:

    Korang yang haters tu, kalau tak suke jangan tengok aaahh. Anyway Tahniah & Selamat Pengantin Baru Daus & Syaza. Cantek wife die.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  35. Anonymous says:

    Kakak daus dh buka mulut bgi statement lorh!
    Angol tamek!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  36. sukatiaku.!! says:

    hmmm kutuk urg je pandai, macam la sempurna sangat.!!! korang tak fikir kew apa nanti keluarga dia baca?? macam2 la apa korang nak fikir, tp ingat Allah tu maha adil, Dia bagi kesempatan pd urg nak berubah. lau pun dulu dia mcm ni, mcm tu tu antara dia dgn Allah.. sekarang dia dah mendirikan rumahtangga, patutnya syukur la dah jodoh dia. Sedarlah sikit, maaf lah kesian pulak aku dengan orang-orang yg minta perhatian lebih dr “artis sedu” nie..!!! tapi tetap gak nak meraih simpati dan habiskan duit dia utk belanja korang yg tak reti bersyukur..!! yang udah-udah le tu, lau tak puas ati cakap elok2 tak yang nak cover sangat kawan2 korang yg tak siuman tu..!!! Otak mereng mcm urg gila, nak gak gilakan dia nie.!! tak yah nak libatkan ttg keluarga dia, tu antara korang dgn dia.!! lau nak kan dia dgn ikhlas takpe nie nak kan duit dia jew..!!! dia nie tak mampu mana, tp dpt gak dia ikhtiar nak wat majlis mcm nie utk isteri tercinta.. mahap lah ye, pd yg busuj ati yg tak blh melihat kebahagiaan urg lain.!! Sedihhhhh la aku dgn korang nie..!! heiiiiii, cepat2 la sedar sebelum nyawa tu kena tarik.. ada hati nak kutuk urg lain, cermin tu besar dik oiiiii lau tak cukup besar lagi kasi extent!!! Cermin diri tu dulu sebelum mengutuk urg..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  37. Anonymous says:

    Assalamualaikum sukahatiku.
    Maaf saya menegur awak. Im sure ur one of his family members kan? Rasanya tak eloklah ayat2 awak tu menulis mcmtue. Menuduh org tanpa unsur periksa jugak satu dosa. Awak pasti org yg nak berkawan dgn adik awak tu tak ikhlas dan hanya mahukan duit dia sahaja. Jgn memberi kenyataan jika anda tidak pasti, saya nasihatkan anda tak perlu memberi sebarang komen kerana akan memalukan pihak anda juga. Tak semua tentang diri keluarga kita, kita benar2 tahu. Awak jugak masih ada masa utk sedar sebelum terlewat. Masya Allah, sedih dgn kata2 awak tu. orang takkan bersuara jika tak mengenali adik awak. Sudah2 lah tu. terim la kenytaan ada silap daus yg awak dan keluarga tidak tahu tau barangkali tahu tapi sengaja masih menuding jari pada org. Saya nasihat kan awak, mintak dia mohon maaf pada sesiapa shja yg dia pernah guriskan hati. Jika kita bertaubat tnpa mendapat maaf dari manusia, belom tentu taubat kita diterima, takper itu keje ALLAH. Nasihat saya juga , pihak keluarga jangan masuk campur lagi. Siapa nak kan duit dia, anda sendiri kata dia tak lah senang. Jadi kenapa menuduh dan menfitnah org ? Jangan malukan diri sendiri. Taubatlah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. […] (27 GAMBAR)Majlis Pernikahan Dan Perkahwinan Daus AF8 (79) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0