Written by AbangNara | May 6th, 2013

Jutaan tahniah diucapkan kepada Barisan Nasional kerana berjaya memenangi PRU13 yang telah berlangsung semalam. Semoga kemenangan ini akan menjadi paksi untuk negara Malaysia berkembang lebih maju di bawah pimpinan Datuk Seri Najib Razak.

selebriti keluar mengundi

Menariknya dengan kemajuan teknologi, banyak selebriti-selebriti tanah air yang telah berkongsi detik-detik mereka keluar mengundi semalam. Salah seorangnya ialah Datuk Siti Nurhaliza. Malah Zain Saidin juga kelihatan keluar mengundi bersama kekasih hatinya, Rozita Che Wan.

selebriti keluar mengundi

Lagi 8 gambar selebriti-selebriti tanah air keluar mengundi untuk PRU13 dengan membaca entri ini sepenuhnya.


selebriti keluar mengundi
selebriti keluar mengundi
selebriti keluar mengundi
selebriti keluar mengundi
selebriti keluar mengundi
selebriti keluar mengundi
selebriti keluar mengundi
selebriti keluar mengundi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

222 responses to (10 GAMBAR)Selebriti-Selebriti Malaysia Keluar Mengundi Untuk PRU13

  1. pru13 berakhir says:

    fiZow omar mgundi kt p.pteh terrr…. terbaek..

    0

    0
    • Anonymous says:

      P O Y O

      0

      0
      • Pengundi Hantu says:

        BN= bangla nation..

        Ya…

        0

        0
        • si mira kecewa says:

          mana pergi si mira ni?…tak nak post video lagi ke?…..hahaha

          0

          0
        • Mira says:

          STATISTIK PRU 13:-

          *Parlimen
          2008 BN 140 PR 82
          2013 BN 133 PR 89 (+7)
          *DUN
          2008 BN 344 PR 161
          2013 BN 275 PR 230 (+71)

          Jumlah undi keseluruhan
          2008 BN 4.0 juta PR 3.7 juta
          2013 BN 5.3 juta PR 5.6 juta !!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • JOM HALAU PARTI LEMBU says:

          MB Johor Abdul Ghani (Gelang Patah), Saifuddin Abdullah (Temerloh) dan Ali Rustam (Bukit Katil) …………tewas dan selamat bersara !!!!!

          Kkakakakakaakakah……

          0

          0
        • the real mira says:

          BN (beruk neraka) ….memang dalam kekalahan. :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ko nak ke DAP merintah tanah melayu. Tgk sendiri d Selangor, K.Lumpur dan P.Pinang semua CINA yg dpt cuma d Kelantan saja PAS pegang.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalo dah terlepas ke tgn CINA ko jgn mimpi la bole senang dpt balik.
          Fikir fikirla jgn memberontak tak tentu pasal

          0

          0
        • Bukak Minda says:

          Tanpa DAP pun, puak2 UMNO-BN dah lama merompak/mencuri hasil bumi rakyat- minyak, balak, kelapa sawit, beras, gula, tol dan sbg. Memang kerana menipu dan pengundi hantu….tersangatlah hinanya BN.

          0

          0
        • rofl? says:

          Bila kalah tuduh SPR tak telus, menipu, etc tapi cuba kalau menang, SPR terbaik katenyee…kepada puak pembangkang cuba lagi 5 tahun akan datang okehh? haha..LAINKALILAH!

          0

          0
        • Blackout says:

          Dah terang terang BN tu menipu.
          Petition ke United Nation sudah cecah 160,000 tandatangan.
          Habis la Najib…

          0

          0
        • Anonymous says:

          JGN SATU HARI NANTI ORG MELAYU MENGEMIS DI NEGERI SENDIRI

          0

          0
        • fakta says:

          YG MEROPAK MALAYSIA BUKAN KAUMCINA….. TAPI MAHATHIR DAN UMNO !!!!

          0

          0
      • Hanya mampu tersenyum says:

        80% Cina tak suka BN- UMNO-MCA

        Bukti konsep 1Malaysia oleh PM Najib…..gagal total !!!!!!!

        0

        0
        • BIRU says:

          korang ni semua di perkuda kan ngn cina.cina b1 hati manaikkan parti mereka.melayu nak bepecah belah…nak mencuba benda yg baru konon,jng sampai kite jadi hamba pada negara sndiri.melayu cuma ade malaysia.cina & india tiade malaysia.die org still ade negara sendri,jadi tak payah jd hamba die org,brapa byk kerusi pas dapat yg lain cina..?.ak sgp undi pas klau die bgabung ngn umno.knp mesti begabung ngn cine.dr zaman dlu kite d bawah umno.malaysia aman.jng rosak kan negara sendri jng bmimpi sampai ke BULAN,

          0

          0
        • anon says:

          gagal pun menang jugak BN PRU-13… jangan nak taksub sangat berpolitik…sampai terlalu konfiden menang… bukan semua sokong pembangkang yang meroyan je kejenye…

          0

          0
        • Anonymous says:

          katakan klau pembangkang menang, mesti DAP yg berkuasa, aku tak nak negara aku melayu dipinggirkan, sedarlah melayu…cina dah bangkit diam2…kita yg melayu gaduh, kalau lah BN, PKR, PAS bergabung kan best..ni tak bergabung dgn parti komunis, sedih!!!

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          tk kira lah sape yg memerintah pkr ke dap ke bn ke pas ke asal kn negeri tk kecoh sudah…biar lah tempat banyak pendudok cina pengundi cina yg undi bangsa cina jadi cina ngan cina senang bebual tk gitu….

          0

          0
        • Hahhaahhaahaha says:

          1Bangla= 1Malaysia…..

          :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dah kalah nak tuduh mcm mcm. Pandai buat citer putar alam

          0

          0
        • sedarlah! says:

          jangan jadik racist! cakap melayu nanti dipinggirkan kalau pr perintah, habis anwar tu bukan melayu? nik aziz bukan melayu? ramai pimpinan pr yg melayu! pemikiran dan mentaliti orang malaysia ni masih pada tahap ketiga! serious talk! kau tak nampak ke apa bn buat selama ni? rasuah, tipu rakyat, salah guna kuasa..! kalau salah tetap salah! tak kira melayu ke cina ke india!

          0

          0
        • juju says:

          @sedarlah!
          org ckp pasal DAP lah nget, kan DAP menang byk kerusi dr PR, PAS… bukan nak racist ker hape…aku cuma x nak melayu terpinggir di negara sendiri

          0

          0
        • alexander says:

          to sedarlah!….kau ni tahu tak yg DAP dpt byk kerusi dari pkr n pas, nasib baik BN menang klau tak….aku tak nak melayu jadi mcm singapore, lpas ni ada byk projek mega utk bangunkan malaysia, ok lah tu

          0

          0
        • Miss A says:

          seriously..kmi mahasiswa malu dgn permainan politik hitam oleh pihak tertentu dgn mlakukan perkara2 yg kotor…kami tidak mahu negara kita kotor buat selama-lamanya…tlong jgn gadaikan masa depan anak cucu kami..!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Confirm menteri besar negeri selangor mesti CINA B
          unless sultan sendiri reject CINA

          0

          0
        • Tipah Tertipu says:

          Cuba korang bayangkan kalau BN kalah semalam. PR bentuk kerajaan, siapa yang jadi PM? Fikir2kan lah. Jangan cepat melatah. Ingat DAP berkuasa dalam PR tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          sabar..sabar..kite bincang..kite bincang…hahahahaha…yess BN menang..terimalah kekalahan dgn hati yg terbuka..lain KALILAH klu mau menang..simpan songkok n baju yg dibeli khas utk angkat sumpah sebagai perdana menteri yg baru ye..hehehehe..

          0

          0
        • mommy of two says:

          agree ngn BIRU..xpham ngn MELAYU yg lg sanggup tgk dap menang dr tgk org melayu sendiri tadbir negara.skrg dorg dh berani main nama Allah,sbb org Islam sndiri bg muka.kl PR yg menang,lg berani dorg mensekularkan msia sbb dap yg kuat dlm PR.stakat ni yg nmpk PAS yg ikut ckp DAP.
          plss la my fellow malays,jgn tunjukkan yg kite ni dh lemah n berpecah belah.cina ape die kesah psal melayu n islam.just pray dat msia wont be like spore.

          0

          0
        • mama cute says:

          org cina bukan x suka umno je..pas pkr pon sma je dorg x suka..bersatu kerana bersebab..klo dap banyak menang x rasa dia nk naik kn pas dengan pkr..confirm dap yg nk memerintah..ni smua permainan..fikir lh melayu..

          0

          0
      • Selena Gemas says:

        BERSIAP SEDIA DENGAN KENAIKAN HRG BARANG PULAK SELEPAS NI…. SKARANG BARU JADI INNALILLAH !

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          ape salah nye kalau harga naik sikit ! ok pe ! kite pulak lah tolong ngan kerajaan….! kerajaan selaluaje yg tolong kite2 ni…..jadi skali2 tk salah kalau kite sendiri memaju kn negeri sendiri kan?

          0

          0
        • lily says:

          Harga naik sikit takpa, asal bukan maruah bangsa yang turun dan tergadai. Nilah orang melayu semua nak murah, semua nak free… klo rasa nak murah sgt p la beli kat kedai 1malaysia tuh, klo asal semua benda nak free agak2 camna kerajaan nak rolling balik duit.Jangan tanya apa yang negara dah buat pada kita tapi tanya apa sumbangan kita kepada negara…

          0

          0
        • Lattalilattamplom says:

          ini lah dia mentaliti melayu kita…kerajaan bg duit..sibuk ambik. Bg subsidi..ambik jugak….anak2 msuk skolah kerajaan…bg BRIM…wahhh senyum lebar smpi npk semua gigi. Tp bila memilih…pilih pembangkang. Klu ko kata pembangkang tu hebat sgt…lihat lah ape jd di Selangor? Sblom dpt Selangor dulu, janji segala mak nenek. Bila dh dpt ape jadi??? Pandai lak komplen sane sini…Skrg nie dpt lg ker pembangkang, sape salah? Sape yg pilih? Mesti lah ramai melayu jgak kan??? Malu btol aku dgn bangsa melayu skrg kerana buta mata buta hati… Andai kata korang masih ade ibu bapa yg telah melalui zaman k****is dulu, tanya lah bgaimana kehidupan mereka dulu. Korg semua dh terlalu manja…terlalu byk lemak…tk penah merasai perit kesusahan sbb itu byk org Melayu skrg sudah BUTA !

          0

          0
        • Anonymous says:

          @sedarla ko mmg tak sedar, ko mmg tak bole pikir … kesian aku org mcm ko ni

          0

          0
      • miss pineapple says:

        fizo omar dgn dafi hensem giler, pembangkang terima lah keputusan dgn rela hati, BN..tolong lah baiki kelemahan yg ada ni, harga kereta tolong turun banyak skit…aku nk beli kereta ni

        0

        0
    • Olga says:

      MIRA MALU LAH MENYOROK DLM GUA PARTI PEMBANGKANG DIA KALAH BOOOOOOOO SAMA PEMBANGKANG . .PEGI BAHAM TANAH LAH WOIIIIIIII MIMPI DI SIANG HARI JE

      0

      0
      • VOTE4BN! says:

        tolong lah pikir wahai rakyat malaysia. ingat la pasal sejarah yg pernah ada dulu. sekarang ni kalau CINA yg mentadbir negara kita, melayu ni diaorg anggap kuli batak je. sedar lah. harga barang naik sbb ekonomi sendiri. sape lg nak tolong bangsa sendiri kalo bukan org islam n org melayu kite sendiri. kenape nak kene sokong CINA?? ape kebaikan yg korang nampak? bila CINA memerintah baru korang nak menyesal agaknyaaaa…

        0

        0
    • Olga says:

      NAK TUNJUK IBU JARI NANTI TERTUNJUK JARI LANCAU PLAK HAHAHA

      0

      0
    • kak timah says:

      XPAYAH NK BERPOLITIK N LETAK VIDEO BAGAI LAH TERIMA LAH HAKIKAT YG PEMBANGKANG TEWAS

      0

      0
      • lain kali lah says:

        Kepada pembangkang, terimalah kenyataan yg korang dah Kalah.. Lagi 5tahun vote la lagi Parti korang tu… Itu pun kalau menang la.. Aq gi ngundi Xde pun bangla2 , alahai nak burukkan kerajaan agak2 lah oii..
        Dah Kalah terimalah ngan lapang dada,,,

        So Lain Kali Lah cai cina..

        0

        0
        • Anonymous says:

          BN xde cina jugak ke? MCA tu ape? bukan cina? ngeng punya orang…!! DAP bukan cina jek, india pon ade kan… same jek la ngan BN pon… mentaliti apakah ini???? kalau undi BN xracist, klu undi PR rasict… macam la BN tu sume melayu… vongok!!!

          0

          0
    • mus says:

      hbs MCA tu org arab ka???yg bertanding lawan DAP semua org MCA..napa xkata MCA naik senyap2..calon BN cina,Pas melayu tp ada kawasan tu menang kat BN jgk..salah sniri xnampak..

      0

      0
  2. miss mong says:

    comel dato’ siti..i love bn??eii tgn sape la tuh

    0

    0
  3. miss dombol says:

    aku da sental jari awal2 lagi………….

    0

    0
  4. Anonymous says:

    bru nk happy nara xda post pape congrate psl plihan raya..hurm.sbb suke blog ni.tp nara mcm xsedar ke pmbaca dia byk jgk pmbangkang..lme dh pasan ske post mmihak 1 pihak.ckt2 je balance..stiap kali down bce blog ni trs brazam xnk dh bkk blog ni lg.hahaha.sengal

    0

    0
  5. shirrr says:

    Hi selamat tengari. saya cuma nak kepastian dan bertanya, boleh ke sembahyang dengan dakwat kekal di jari ? cuma pertanyaan untuk kepastian ye. tiada unsur personal…

    0

    0
    • ha says:

      Imam Muda Ashraf kata boleh.

      0

      0
    • Anonymous says:

      bole.kn dah kuar fatwa psl ni?.lgpn ni bkn permanent ink.dia akn hilang dan x mnghalang kulit kn.

      0

      0
    • Mak jemah pemalu says:

      Muzakarah kebangsaan mengatakan penggunaan dakwat kekal adalah harus kerana
      1: tidak mengandungi najis
      2: tidak memberi mudaratnkepada pengguna
      3: telap air.

      Oleh itu, ia boleh dibawa solat kerana ai sampai ke kulit..

      Wallahualam…

      0

      0
    • Anonymous says:

      bukan kekal pn -________- jngn risau boleh solat

      0

      0
  6. UNKNOWN MALE says:

    Sangat untung orang yg beratur sama Dato Siti. Kalau aku lah depan Dato Siti aku minta dia nyanyi 4-5 lagu then ambil pic 20-30 keping!!! Tak lupa juga suruh dia buat Gwiyomi … Mesti wangikan Dato Siti ^_^

    0

    0
  7. semah says:

    Bulu mata palsu Rozita che wan tak tinggal yek… even mengundi… :)

    0

    0
    • geletek says:

      time masterchef pun tak tinggal tau! mohon che ta guna gam yg kuat contoh gam gajah. tak pepasal masuk periuk bila chef rasa masakan, rasa berbulu di lidah hahahaha

      0

      0
  8. AKUU says:

    Fizo hensem *~*

    0

    0
  9. miss s says:

    best dpt beratur n siti..blh sembang2..hehe

    0

    0
  10. Miss A says:

    Syurga HARAM untuk Pemimpin yang mati dalam keadaan penipu rakyatnya !

    0

    0
    • Anonymous says:

      Syurga juga haram untuk pengikut seorang pemimpin yang GAY!

      0

      0
      • Anonymous says:

        IA LAH SYURGA HARAM. TAPI . KALAU TEMPAT KO BANJIR. JGN MINTAK ORG BN TOLONG PULAK/\.

        0

        0
        • Stamp says:

          BN WAJIB TOLONG..KORANG HADAP SNGT NK JD PEMIMPIN KAN BUAT LA KEJE !!

          0

          0
        • missa says:

          haram ke halal Allah dah tetapkan… nanti mati besok dalam kubur takdenye malaikat tanya awak parti ape… hanya amal ibadah yang jadi bekalan kita…. muhasabahlah… majukan diri…. jangan asyik salahkan parti atau org disekeliling kita…

          0

          0
        • Anonymous says:

          NASIB BAIK DAP DAN PKR TAK MENANG. KALAU TK MALAYSIA JADI SINGAPORE, APA PUN HIDUP BN

          0

          0
        • Miss A says:

          Sesiapa pun yang memerintah negara wajib tolong rakyatnya ! tak kisah dia parti mana pun. korang ni semua cakap tak guna akal.

          0

          0
  11. ajien says:

    kenapa artis dibenarkan tangkap gambar dalam pusat mengundi?? bukan ni salah ke di sisi undang2?

    0

    0
  12. yatie says:

    Dear Shirr,
    Dakwat kekal PRU13 diluluskan jakim sebab tak mengandungi bahan najis dalam chemical ingredient, takde kesan mudarat, dan paling penting dakwat jenis ni telus air (tak menghalang air wudhu untuk sampai, meresap ke kulit utk solat).

    0

    0
  13. zuzu says:

    kekal ke? x sapai separuh hari dah clear…

    0

    0
  14. cik BN says:

    Dakwat : x main peranan apapun..yg penting hati yang ikhlas dan amanah utk mengundi..pakailah apa yang kekal pun kt badan..tp klu dh hati x amanah nkwat tipu juga..itu berbalik kepada diri sendiri la..

    0

    0
  15. cik BN says:

    Dakwat : tu cuma tanda aja..yg penting hati yang ikhlas dan amanah utk mengundi..pakailah apa yang kekal pun kt badan..tp klu dh hati x amanah nkwat tipu juga..itu berbalik kepada diri sendiri la..

    0

    0
  16. si mira kecewa says:

    mana pergi si mira ni?…tak nak post video lagi ke?…..hahaha

    0

    0
    • pavi x siap says:

      ko ni pehall??? stiap entri ko tulis bnda sama je? bosan pulak aq menengoknye

      0

      0
  17. cik bedah says:

    alahai….depa ni xp’nh mngundi ke hape……nnti cik bedah tunjuk jari jemari cik bedah baru uolss terus pngsan tau :D

    0

    0
  18. loli says:

    nek ta nk ngundi pon make up sekati dgn bulu mata palsu mcm nk g drag….tolongla..

    0

    0
  19. den la ni says:

    1st tym tpandang siti wt mke cm 2,terus tdetik d aty ‘GEDIK’!!tlg r..xpyh wt mke cm 2..kau bkn muda belia remaja pn nk wt muka cm 2..ak yg muda ni pn xwt cm 2..geli r..take note k siti..

    0

    0
  20. stella says:

    tahniah krn menangkan DAP . slmt ,mjatuhkan diri bsama tuan guru anda !! HAHAHAHA ! cpt2 kemas baju anda , nt sng . . x lama lg kan nk kna halau . .

    0

    0
  21. ahkak puaka says:

    CHE TA TU G UNDI PUN NK CECANTIK.. IGT NK G KONSERT KE PE.

    0

    0
    • missa says:

      kan? siap bulu mata palsu..lemaslah.. makeup tebal giler…

      0

      0
    • mulut puaka says:

      Cantik pejadah. sekali tengok cantik ko cuba tengok 2 kali, macam BAPOK SIAM gitu… geli aih nengok cmne nak beromen.. apa pun BN da menang.. jd kita rakyat teruskan la dgn rutin kerja hari2 sambil bukak blog nara dan bergosip gitu..

      0

      0
  22. nelleysa says:

    ND LALA bt rambt mcm tu sekali imbas mcm shanazzzzzzzzzzzzzzz

    0

    0
    • mulut puaka says:

      ko ni kan, kan ex bakal menantu karat tu.. jangan disebut.. kang sakit jantung ND Lala

      0

      0
  23. PKR ( Parti Kehancuran Rakyat) says:

    sudah2lah,,dah klah teruk jgn x puas atii lgik,,!!! jeles!! hhaha,,HIDUP BN (BETTER NATION)..org2 melayu skg makin hancur? x sedar ke?? (or buat2 buta tuli buta mata) cina DAP sebenarnya mmpergunakan je parti2 pkr n pas…motif utama dorang nk tukar Malaysia jd cm singapore,,klu PKR menang boleh ke melayu diutamakan?? wahai Melayu pikirkan jgn jadi MELAYU LAYU,,

    *klu dislike ade aku kesahh?* hahahahahahaha

    0

    0
    • mulut puaka says:

      kuikuikui.. tp ak pelik, mana pegi melayu kat johor????? mana korang? x g ngundi ke? apa bagi cina lahanat menang banyak kawsan kat johor?? PR taik lahanat konon nak tegakkan agama islam dgn PAS, alih2 PAS menang hanya di kelantan.. kesian dgn PAS.. vote ak jadi PM nnt ak gabungkan PAS ngn BN gitu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Cina laknat??? So r u islam??? Org McM ni ke yg nk mempertahankan Islam ??? Y org melayu takut sgt org cina nk Tawan Malaysia ??? Melayu yg berfikiran sempit je Akan takut…so tak takut ke bangla Tawan Malaysia ???cz melayu kan penuh dgn perasaan hasad dengki n insecure( segelintir je bukan semua melayu ye Cz ada melayu yg bukan racist ) y tak takut India ,bangla or bangsa2 lain yg Ada lg kat Malaysia y takut cina je??? Cz u all tau cina bijak n u all pandang rendah dgn bangsa lain…n u all rasa cina je berkemampuan merampas Malaysia ??? If kerajaan betul2 adil n Ltk semua rakyat sama rata rasanya Takda org yg Akan kisah siapapun jd PM…krn ur PM is malay n dia pun penting kan Malay je dat y u all takut Benda yg sama happen kat u all if cina jd PM kan??? Please la pas n pkr tu bukan melayu ke??? If u really Islam u all takan kutuk n hina bangsa lain termasuk bangsa melayu sendiri…McM DSAI dia difitnah meliwat if Betul dia bersalah pun y u all gunakan kata2 kesat n kejam terhadap dia???if dia tak buat iTunes dosa besar pd u all??? Ini ke ajaran Islam???n Pm yg u all sanjung pun Ada kes yg disabit Keatasnya n y iTu u all blh anggap Palsu n fitnah but tak blh melakukan Benda yg sama pd Anwar ??? ITu masalah peribadi mrk… Yg kta nk PM yg adil …kta malaysian….bukan bangla,Nepal n indon

        0

        0
        • ambo says:

          sgt2 setuju, btw agak2 Dafi undi sapa tu? ayah dia?eheheheh

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bila masa melayu takut??kalau nak ckp tu pikir dulu..cari fakta2 yg betul ..u ada ke baca surat khabar cina??apa sentimen yg dimainkan dlm suratkhabar diaorg??so kalau x baca..jgn byk ckp!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kepada Anonymous 8.56am….u Tanya bila melayu takut????if tk takut y asyik kata if pkr menang cina Akan Tawan Malaysia ??? Y tak yakin dgn diri sendiri??? Ada melayu Islam yg I tgk betul2 rasional blh nmpk betapa bijak n tak pentingkan diri sendiri…n tak racist!!!! U Tanya sy Ada baca suratkhabar cina ke tak???u Ada baca ke??? PM kta melayu kan??? So if dia berlaku adil kpd semua malaysian n Ltk sama rata u rasa Ada yg Akan bertindak seperti Skrg ke??? Bangsa lain tak takut pun agama mrk Akan diperdagangkan Cz kta percaya dgn diri n agama kta n y u nk Risau agama Islam Akan hilang if cina jd Pm??? Kta tak kisah pas or pkr or any parti win n tk pernah harap pun cina n India jd Pm…yg penting org tu jujur n adil…bukan main kotor…if undi pun tipu so blh org ni jd pemimpin yg baik??? N pas bukan Islam ke??? Y semua bangsa blh terima pas n tolak umno??? Jgn penting kan diri sendiri la….n 1 more thing bangsa lain punya la respect kat TG nik Aziz tu tapi bangsa melayu yg Islam sgt tu kutuk n hina mcm2 dkt beliau n Ada yg suruh dia mampos cepat…huh. Org McM ni I blh faham y mrk takut pkr jd pm…

          0

          0
      • Anonymous says:

        johor banyak juga menang lah untuk BN, CUMA ADE 2. 3 PKR DAN PAS MENANG. TAPI APA PUN TERIMA KASIH KEPADA ORG MELAYU JOHOR . KERANA MENGUNDI BN.

        TK KISAHLAH. YG PENTING BN MENANG DI JOHOR

        0

        0
      • Anonymous says:

        ADELAH ORG MELAYU KT JOHOR YG UNDI BN . TU YG MENANG BANYAK DN NEGERI JOHOR DI BAWAH BN. YG MENANG TU PUN PARLIMEN MELAYU DAN CINA BN , PKR 2 ATAU TIGA KAWASAN JE YG MENANG., PAS SATU KAWASAN DEKAT JOHOR.

        YG PENTING JOHOR DALAM GENGGAMAN BN, ,APA PON HIDUP BN. HIDOP JOHOR, HIDUP PM, Sayang johor

        0

        0
      • Anonymous says:

        KEPADA MULUT PUAKA, . JOHOR BANYAK BN MENANG LAH ,ORG MELAYU UNDI. MENTERI JOHOR YG BRU PON ORG BN, ,KERUSI MELAYU BN PON BANYAK MENANG, CINA YG MENANG TU PON ORG BN, BUKAN PKR.

        PKR YG MENANG CUMA KT GELANGP ATAH JE,

        ALHAMDULILLAH NEGERI JOHOR BN YG PEGANG, HIDUP JOHOR DN BN

        0

        0
    • Tipah Tertipu says:

      Nasib BN dapat johor. Kalau takkk… Dah dekat sgt ngan singapore tu. -.-

      0

      0
      • Anonymous says:

        TU LH PASAL. JOHOR BN YG DAPAT., BERSYUKUR SANGAT, TIAP TIAP MESTI UNDI UMNO WALAU PON TUKAR PEMIMMPIN. TAPI KUALA LUMPUR TU PKR YG MENANG, ABIS LH , RK JADI IBU NEGERI LAGI

        0

        0
    • politik says:

      Bangla Nation (BN) menang tapi banyak significant.
      yg mengundi BN ni golongan rendah. gaji bwh 5k, kawasan pedalaman.
      yang hdp mengampu, makan duit umno. hati jd gelap.
      BN yg racist dari dulu. Bela melayu konon. aku dislike kau.

      0

      0
  24. Anonymous says:

    dafi tu mesti undi ayah dia sekalikan. tapi apa pun BN MENANG. YAHOO.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    ALHAMDULLILAH . BN MENANG. DI JOHOR , KALAU PKR . DAP . MENANG NANTI LEGOLAND DAN NUSANJAYA DITUTUP,

    0

    0
  26. Mat K says:

    Celake.

    Sorang pun taknak amek gambar aku masa pangkah. Aku nak merajuk, okay!

    LULS

    0

    0
  27. of courselah says:

    Salam semua puak2 PKR, sedarlah…dah kalah , kalah lah…tak payah la nk meroyan keliling satu dunia nk complain. SPR satu dunia hanya telus dan bersih jika PR menang PrU ke14 sampai ke 10 juta.hakk puihh

    0

    0
  28. putihkaseh says:

    Sedar org melayu, DAP dah mula mengatur langkah untuk menawan tanah melayu yg tercinta, next PRU semua ahli2 MCA berkemungkinan turut menyertai mereka n PKR juga parti yg berbilang kaum, cuma UMNO n PAS jer parti org Melayu. Seronok tgk kaum cina yg nak bersatu, mula2 hasut pengundi cina undi DAP lepas tu nanti hasut ahli2 MCA or MIC lompat parti lak, mereka bersatu hati, x macam UMNO n PAS masih kafir mengkafirkan. PAS haram bersama UMNO dan halal bersama DAP ….. apa nak jadi dgn umat muhammad ni ….. nak tunggu sampai tanah melayu jadi mcm Singapura ke??? Nak hilang Raja n perlembagaan digubal, hak bumiputra dihapuskan, jadi merempat lah kita di tanah air sendiri…….. YA ALLAH JAUHI LAH MUSIBAH ITU DEMI TANAH AIR KU TERCINTA ……

    0

    0
  29. BIRU says:

    korang ni semua di perkuda kan ngn cina.cina b1 hati manaikkan parti mereka.melayu nak bepecah belah…nak mencuba benda yg baru konon,jng sampai kite jadi hamba pada negara sndiri.melayu cuma ade malaysia.cina & india tiade malaysia.die org still ade negara sendri,jadi tak payah jd hamba die org,brapa byk kerusi pas dapat yg lain cina..?.ak sgp undi pas klau die bgabung ngn umno.knp mesti begabung ngn cine.dr zaman dlu kite d bawah umno.malaysia aman.jng rosak kan negara sendri jng bmimpi sampai ke BULAN,

    0

    0
  30. Lagubestbest says:

    Yay!! Harga kereta walaupun bukan turun 70% tapi turun 20% kan? Nak beli kete baru nak beli kete baru, syoknya :) Harap kerajaan skrg yang bersusah payah menang ni tak dera kami ngan cukai barangan gak.

    0

    0
    • hmm says:

      harap maklum turun 5% aje…
      x caye, tungguuuuu!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Harga kereta yg dianggap mahal skrg ni,ramai je org mampu beli kereta…jalan kt KL ni pon makin lama,makin jam….kalau harga kereta murah,jalan jam terus x gerak…ni lah yg diorang nk agak nya….

        0

        0
  31. mata pena says:

    Wpun bn kalah kat klntn,sy minta kerajaan bntu kwsn2 yg menang terutama bhgian hulu…org kg sgt berterima kasih pd pm…minta jasa baik pmimpin umno turun pdg selalu,bgunkan kwsn kg….sediakan prasarana terbaik..pilu hati mngenangkan skongan kwsn kg…wpun sy d kb,klah dgn teruk tp terubat dgn skongan org kg…ds,jgn bntu kami dibandar,bntu mrk di kg…bntu ank kg!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Siapa suruh pangkah PAS pandai pulak mintak tlg dgn BN.
      Suruh Nik Ajis sediakan tabung byk byk

      0

      0
      • mata pena says:

        Ello anon,sy nih pgkah bn.jgn pkir smua org klntn tuh pas…silapp okey…ramai ja bn tp nk bt mcmna,rmai bn rmai lg pas…sila jgn sempit sgt pkiran tuh.mksud sy kt ats tuh mohon kerjaan bn bntu kwsn klntn yg bn mnang…cth tnh merah,galas,dabong,gua musang dll…salah ke minta BN kerajaan yg kmi pgkah utk beri khidmat terbaik pd kwsn yg menang??

        0

        0
      • mulut puaka says:

        apa la ko ni. biar la pas menang kat kelantan.. kalo ak jadi pm walaupun kelantan pas menang, ak majukan je kelantan tu dan kekalkan negeri islam di kelantan.. molek ape.. ada pelapis penghafaz al quran ko x nak? pok jib jgn berkira, majukan je kelantan tu xpe pok jib x rugi.. tp jgn hulur sesen pun pd penang.. nyemak je.. nyampah ak, berbulu mata ak nengok penang skang sbb sume mata sepet jahat2 belaka. kalo mata sepet baik2 tau sedar diri dtg negara org cari makan elok2 jgn gila kuasa xpe.. pelik ak cina ni, korg dkat negara snediri susah, dah dtg tmpat org hati busuk nak rampas kuasa, kurang ajar ngn sultan..

        0

        0
    • isfa says:

      mohon bn jgn bantu kwsn pas kt klntn

      0

      0
      • mata pena says:

        Stuju dgn isfa…mohon sgt jgn bntu kwsn hitam pekat pas..cth kubang kerian..sbnrnya masih ramai org dlm kg tuh yg miskin sgt2,tp buta hati lgsg xleh nk tegur psal pmimpin pas dia..klau survey dlm 10buah rumah blm tntu dpt jumpa 1 pon isi rumah yg skong bn..plg taksub bila sy sembang ngan sorg kwn,kami hujah ttg pmimpin baik pas or umno…bila sy sebut nik aziz xptut bla3 dia pon jwb kat sy,ia xnak sntuh ckit pon psal tok guru sbb takot jd bisu..yup ini kenyataan dri pengikut pas…masyaallah…lgsg xleh ditegur,ingtla shbt..mnusia tiada yg sempurna…dia pon ada silap slh jugak…jgn tksub melampau2

        0

        0
      • Tipah Tertipu says:

        Sapa kata nak bantu? perasann. Haha.

        0

        0
    • OLGA says:

      BETUL TU. SEBELUM TU BANYAK ORG PAS DAN PKR YG KUTUK UMNO, KUTUK PM, KUTUK BN, ARI TU ORG PAS JUGA YG CKP BN MAKAN DUIT RASUAH,PENCURI. TIPU RAKYAT,, TAPI BILA KALAH , SUSAH. PANDAI PULAK MINTAK KERAJAAN DN BN TOLONG. ORG MELAYU SEBENARNYA TAK RETI BERSYUKUR.,

      0

      0
    • Anonymous says:

      KENAPA MINTAK TOLONG NGAN BN , BN KN ORG JAHAT ORG NERAKA. PERGILAH MINTAK TOLONG NGAN PAS YG KONONGNYA ORG SYURGA,ORG BAIK.

      ARI TU SUKA TI JE PANGGIL UMGGOK BN. PARTI LEMBU, , TAPI BILA SUSAH PANDAI PULAK SURUH BN TOLONG

      0

      0
  32. Anonymous says:

    yeay! Bn menang..klu x menang nmpk nyer mndi sungai laaa..hahaksss

    0

    0
  33. cricket says:

    Haa…yelah tu Anwar, mmg betol sarat dgn penipuan….bila kalah memanglah penuh dengan penipuan. Tu anak kamu yang menang agaknya dgn cara menipu jugak kan. Kenapalah ko ni takleh terima kekalahan??? Kenapa tak persoalkkan sama kemenangan kat Lembah Pantai, Gelang Patah and Penang tu?? Sudah2lah wat fitnah, kau tu dah tua, gih bertaubat banyak2. Sebagai org lslam, percaya lah pd ketentuan tuhan…Qada & Qadar. Dah mmg tak ade rezeki kau nak jadi PM terima jelah. Frankly. aku tak kata Najib baik, tapi terang2an aku tau kau mmg tak baik, sampai sanggup nak jatuhkan bangsa sendiri sb nak naik. Ko org tau kenapa semua cina lari kat DAP? sb Anwar promise kalau menang nak letak kominis Kit Siang sebagai TPM ke2. Tu yg semua lari kat DAP Cina kan kuat perkauman, bukan mcm melayu. Sb tu org melayu will never menang di kawasan cina, tapi org cina mungkin menang di kawasan melayu..Najib mmg tak kasi cina jadi TPM walau ke2 or ke3… Anwar tak kisah bangsa tergadai, asalkan dia je yg naik jadi PM. So, org2 melayu semua sedar2 lah….mmglah kamu semua tak suka di tegur, tapi pikir2 lah jugak. Jgn asek nak condemn BN je….Sebab tu Anwar,dgn manifesto yg nak offer mcm2 free pun takleh menang jugak.(tak logik sebenarnya). Mcm Dr. Mahathir kata….The devil you know is better than the angel you dont know….devil tu mcm najiblah and angel tu mcm anwarlah….. So you all. condemn2 lah aku and bangsa2 kamu sendiri…mmg org melayu kan mcm tu, suka condemn bangsa sendiri and melenting bila ditegur…. So hepi BN menang….Cheers!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ye betol….! Melayu x sedar diri, dipergunakan pun x tau. Cina lahabau tu cuma nk bodohkan kita aje. Dah dapat matlamat dia, dia pun chao…maka terkonteng2 lah melayu. Nk sgt jd sPore no. 2, melayu kat sana terpinggir, kelas paling bawah n hina. Klu bayar gaji, mat Bangla tu pun Ada nilai kat sana…

      0

      0
    • shahz says:

      Terima je la dgn hati terbuka yg BN mampu bentuk kerajaan lagi. X payah nak tuding jari cakap SPR menipu la, itu la, ini la. Ni semua jugak kehendak Allah, kalau Allah kata Dia nak bagi, Dia bagi jugak.
      Aku terkejut jugak dgn kemenangan besar DAP kali ni. Nah, tengoklah derang punya strategi, memang menjadi sebab apa? Sebab derang bersatu hati nak majukan kaum derang. But melayu kenapa x boleh? Sebab melayu dah banyak berpecah belah.
      Kalau nak jadi kaya, berusahala sendiri. Kita xkan jadi kaya kalau tol dimansuhkan, pendidikan percuma dan harga minyak turun. Berusaha sendiri cari rezeki sebab Tuhan akan bagi jugak rezeki pada yg nak berusaha. Aku lebih suka tgk org yg berusaha bersungguh2 utk berjaya dari nak semua benda free. Kalau ye pun PK menang, xkan ada org yg boleh jadi kaya pun kalau x berusaha cari rezeki. So, fikir2kan lah..
      To BN, manfaatkan sebaik2nya amanah yg dah diberikan oleh rakyat. Teringin nak tgk tanahairku malaysia seperti sebelum 1998 dulu.

      0

      0
    • mulut puaka says:

      at last ad gak org yg cerdik mcm ko ni yek.. 1997 ak hidup lg time tu.. anwar kena penjara dgn mahathir sbb tuduhan meliwat.. anwar kena penjara.. memg sedih jugak time tu sbb anwar teriak “mahkamah mahathir punya”, pastu dia kena penjara.. bila pka lah perintah pak lah bebaskan anwar dgn syarat jgn balik ke malaysia waktu pemerintahan dia.. now najib perintah dia balik la buat onar.. semua sbb DENDAM dan gila kuasa.. ko dendam ngn mahathir korang berdua berbontot la sesama sendiri.. ni bukan zaman korg lagi.. jgn hasut rakyat yg tahun 1997 pun berhingus lagi..

      0

      0
  34. miss aida says:

    Finally,mana mulut2 lancang pembangkang yang panggil orang beruk umngok???itula korang confident lebih maki hamun orang panggil orang mcm2 gelaran, siap ckp Allah akan tunjukkan kebenaran masa PRU 13 nanti. bila dah tunjuk kebenaran korang salahkan SPR menipu tak adil. adakah korang menidakkan qada dan qadar?korg lupa silent majority.nampak penyokong pembangkang mcm ramai padehal org yg aktif berkempen kt internet ni ntah2 org yg sama je.

    buat la lg pilihan raya.aku sanggup gi vote lg skali.kalau BN menang lg skali buat la lagi plihanraya sampai la korang menang.kesedaran sivik tu penting. jgn jadi manusia yg tak ada common sense.

    0

    0
  35. biol says:

    Aku bkan ape. Cube klu pkr, dap, pas mng smlm mesti pnyokong akan ckp akhirnye Allah makbulakn doa mereka. Akhirnye Islam bersatu. Tp bile terang2 Bn menang depa dok kata hero mesti klah dlulah. Xadillah. Ape lg korg nk? Gabungan pas,dap,pkr scra jujurnya korg tgok smlm sape yg plng utung? melayu ke cina? Aku perkauman?? Ye jwpnye ! sbb aku cmburu tgok cina bersatu mnyokong satu parti. smpi Mca kalah truk. Dpn mata aku tgok mlyu kerje dgn cina tlong ambik air batu isikan dlm mnuman keras dorg. siap ugut mlyu tu undi Dap klu x gaji ptong. Jd xslah aku jd zalimkan?

    0

    0
  36. mata pena says:

    Stuju dgn miss aida..silent majority yg sering diperkatakan…org bn byk keja lain lg nk bt dari dok umpat keji,caci pemimpin…kt ctu dh nmpk puak mna yg berteriak xubh spt org kurg siuman.maaf ats kekasaran bhasa.tp itu hkikat yg smua org nmpk.

    0

    0
  37. Jebart says:

    About that petition, skrg sudah 175k, tinggal 25k lg sebelum petition itu dihantar ke UN. TAPI kena igt, 200k itu hanyalah minoriti. Yang keluar mengundi lebih 13 JUTA ! Btw 175k tu majoritinya hanyalah budak2 yg masih belum layak mengundi & belum matang. Jadi petition itu hanya sia2. Dah la PBB 2 byk lg benda xselesai, nk report plak, tobat xlayan. Byk negara dh recognized kemenangan BN. Jadi jgn nk pertikaikan lg. Tunggu je GE14 baru undi parti yg korg minat tu. Sekian

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Betol2..bn terbaek laahhh..pesal erk yg ktuk2 bn xder komen..diam jer..x percaye erk bn menang..kciannyer…ak bersyukur sgt sbb kt tmpt ak bn yg pmpin..klu x xtau laa..ckup laa skli p.. pimpin ngri aku.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mmg betul.yang sokong pembangkang tu, diorg xtau hakikat nye cam mane.tgk p.pinang suda..melayu p.pinang da merase dan diorg da pilih bn semula.

      0

      0
      • Anonymous says:

        totally agreed!!!

        0

        0
      • hmmm says:

        masalahnya… vote kat penang candidates meningkat.. tak kan meningkat kalu org x nak…x kan dorang yg melayu nak pilih dap lagi
        kat sgor pun, undi pr meningkat… aisehhh
        ishh x paham!!!

        0

        0
  39. Anonymous says:

    ishh….banyak2 gambar kat atas, ada jugak gambar zain-nek ta….buat sibuk jek….

    0

    0
    • nekta says:

      haha..DAP menang majoriti kerusi pakatan rakyat tp lim kit siang nak Dato’ Sri Anwar Ibrahim PKR yg jd pemimpin pakatan..perrggghhh…terrrbaek, inilah baru dikatakn Satu Malaysia..terbukti program 1 malaysia berjaya..tahniah Najib

      0

      0
  40. anon says:

    haha..DAP menang majoriti kerusi pakatan rakyat tp lim kit siang nak Dato’ Sri Anwar Ibrahim PKR yg jd pemimpin pakatan..perrggghhh…terrrbaek, inilah baru dikatakn Satu Malaysia..terbukti program 1 malaysia berjaya..tahniah Najib

    0

    0
  41. anon says:

    DAP menang majoriti kerusi pakatan rakyat tp lim kit siang nak Dato’ Sri Anwar Ibrahim PKR yg jd pemimpin pakatan..perrggghhh…terrrbaek, inilah baru dikatakn Satu Malaysia..terbukti program 1 malaysia berjaya..tahniah Najib

    0

    0
  42. hamba Allah says:

    Ak ckup bengang dgn member ak yg kemain skong pkr..ble org tegur..xleh terime.,,..Ini bukan sifat racist atau ape..fkirlah..klu cina pegang m’sia..jwabnyerr…tgk je pulau pinang sudaaa….ak tkut nnty m’sia jadik mcm singapura…lg satu..ptptn dhapuskn?..kple hotak dye!..da pinjm xreti nk byar..ak hnye akn undi parti yg memperjuangkn AGAMA DAN BANGSA ANAK2 MELAYU!!!!!..bukan parti yg akan MEMBINASAKAN ANAK2 MELAYU!..biru selamanya!

    0

    0
  43. hati mau baik be says:

    Haha…memanglah DAP nak Anwar yg jadi PM sb nak tarik org melayu ramai2 masuk pakatan rakyat, further memecahbelahkan org melayu. Cume melalui pakatan rakyat je cina blh jadi TPM kan???? sedarlah kaum2 ku yg di kasihi. Anda semua di pergunakan….Melalui BN, mmg confirm cina or lndia tak dapat jadi TPM ke2, ke3 or ke4….Haha…tu pun tak boleh pikir ke?? Bangsa lain maju ke depan dlm diam2, bangsa melayu duk agung2kan bangsa yg nak memusnahkan mereka tanpa sedar…..haha…bukannya kerana berkesan ke tak satu malaysia..,…. Cina pegi berkempen dgn mengutuk melayu kita tak sedar sb tak reti bahasa dia. Agaknya ape yg kominis tu berucap & berjanji pd kaum2 dia org di gelang patah, sampai blh menang wlpun bukan org situ……haha…duduklah dlm mimpi wahai bangsa2 ku….keep on dreaming….satu hari kamu akan di pinggirkan…..pikir2kanlah

    0

    0
  44. Anonymous says:

    aku sokong sgt kt komen yg 2nd last tu..

    0

    0
  45. Jim says:

    Kelakar plak rasenya bila aku tau Iqram Dinzly ngan ND Lala vote sape. Undi anda tidak lagi rahsia. LOL
    Merujuk kepada Zain dan Che Ta, aku dpt rasakan yg Che Ta mengundi ikut saluran 1 sbb, ye la dah tua kot, kena la guna saluran yg cepat dan pantas..zassss… Zain..maybe saluran 4..saluran yg budak2 muda dok ramai beratur panjang2.

    0

    0
  46. hamba Allah says:

    jangan la kutuk mengutuk lagi. pru13 da abes kan. syaitan bsorak umat islam bgaduh sesama sendiri. kita doakan yg baik2 untuk negara kita. in shaa Allah :)

    0

    0
  47. Nengok aje ler says:

    lepas ni kita nengok ajer ler di negeri-negeri yang dikuasai pembangkang…mesti tol free,cukai sume turun…barang -barang diturunkan harga…tak sabo rasanya .boleh le kita berbelanja di negeri-negeri tersebut

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa ke gila kau ni, manifesto PK tu untuk kerajaan pusat. camane dorg nak tunaikan semua tu kalau kerajaan sekarang xbagi peruntukan. cakap ikut sedap mulut jek. cuba fikir dulu sebelom bercakap…

      0

      0
  48. ambo says:

    maaf nak tnya, setelah aku baca komen2 kat sini. 1 je soalan aku fikirkan, knpa bangsa melayu tkut sangat dgn cina? boleh tolong jawap x?

    0

    0
  49. JoJo says:

    Apa yang kita perjuangkan adalah ISLAM bukan bangsa yang korang agung2 kan tu. Kita wajib menolak kerajaan yang zalim ! Di akhirat nanti Allah tanya ke kau bangsa apa sekian sekian sekian? Tapi apa yang dipandang adalah ISLAM !! Kaji balik hadith Rasulullah pemerintahan akhir zaman diketuai oleh siapa. Kita tunggu kemunculan Imam Mahadi, siapa yang beriman pasti ikut berjuang, dan siapa yang menjadi tentera Dajal.

    0

    0
    • sayaanakmalaysia says:

      habis pemimpin sekarang ni bukan Islam ke?ingat dato’ najib tu tak ada agama ke?kalau tak dia takkan terima jawatan PM…jawatan seorang pemimpin la yang paling dahsyat ni akhirat nanti…silap sikit masuk neraka la…kita kena ingat ada suatu masa nanti bangsa bukan Islam akan menakluk dunia dek kerana perpecahan orang islam…Kalau da terang2 PAS bersekutu ngan DAP tu tak betulla..at least MCA still bawah UMNO…jangan sibuk nak jawatan agama tergadai….sekadar pandangan….

      0

      0
      • Miss A says:

        Islam pada nama. SAD

        0

        0
      • bukanawaksoranganak malaysia says:

        ada agama tapi menipu…amalkan rasuah…buat happpe…negara tak akan maju klau pemimpin kuat rasuah..lagi cepat negara kita ni lingkup…selagi ada rakyat yg masih merintih dgn kehidupan seharian bermakna pemimpin itu masih tidak pandan memimpin…

        0

        0
  50. nengok aje ler ko ni mmg bodoh..
    mmg pembangkANG AKN TURUN kan cukai or bnd2 laen..sbb na pancing undi tuk 5 taun lg..ko ni mmg anjing cine…ko elok2 kemas2 baju g duk indon..pengkianat bangse,,ko elok munasabah diri tgk negare luar tgk thailand tue budha yg jage so umat islam sng2 dye org nak bunuh..boleh tak aqu nk ckp ko mmg anjing cine..

    0

    0
    • JoJo says:

      kau ni tak habis-habis bangsa yang kau ketengahkan. sekarang ni penting sangat ke bangsa daripada agama? agama tolak tepi? hukum Allah tolak tepi? cukup la orang “islam” pada nama terang2 permainkan hukum hudud! hukum hudud di catatkan di mana? QURAN yang mulia. siapa yang layak hidup di bumi? kita semua ni hanya pinjam nikmat Allah sementara je. siapa kau nak halang orang hidup di bumi Allah?

      siapakah golongan penguni neraka? mereka yang tidak berilmu. siapakah orang yang tidak berilmu itu? orang yang BODOH sombong yang tidak mahu mencari ilmu.

      0

      0
  51. Anonymous says:

    kwn aku dr melaka bgtau 23 hari sebelum mengundi DAP pesan kaum cina jangan undi Pas..tikam belakang..org pas g undi DAP..idup idup kena tipu org cina..kesian Melayu jenis ni..NAsib baik ramai yg Melayu Cerdik lg..Kuasa Ekonomi bangsa sepet dah pegang, takkan nak bagi dia kuasa Politik..Mmg hancur Melayu..tak kira la pas ke pkr ke umno..mmg kene tindas la weh..BANGKITLAH UMAT ISLAM.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Zaman Dr Mahathir mmg Cina takut Melayu..zaman ni Pemimpin Melayu jgn bg muka dgn CIna la..tu jawapnya.Wujudkan semula ISA..agak2 biadap sgt Campak kan je dlm ISA..

    0

    0
  53. sayaanakmalaysia says:

    tengok aje la sekarang..semua kawasan bandar bukan melayu/islam pegang….BN penat2 majukan tempat tu,bila dah maju puak2 diaorang pun rembat…yang untung mereka….kita orang islam/melayu sibuk bergaduh kat facebook/twitter…puak2 mereka ketawa senang hati….sekarang ni semua kena bukak mata…kalau tak memang hancur la malaysia 5thn akan datang….

    0

    0
  54. Anonymous says:

    hahahahaha…sian masih xdapat terima kekalahan yea…nak buat mcmna rakyat dh pilih ok…dulu,kini dan selamanya…datuk seri najib dan org2 yg berkenaan kami tetap sokong anda jadi buatlah yg terbaik utk penyokong2 anda…we love pm

    0

    0
  55. Anonymous says:

    BN menang.udah le tu bertekak nye..move on..

    p/s: syukur BN menang!! i loike..

    0

    0
  56. anakmalaysia says:

    Ade sekor pengomen kat atas tu kata yg mengundi BN tu golongan bawahan, tolonglah …kalau kamu rase kamu cerdik pandai kamu tak undi pembangkang. Aku overseas graduate and adek beradek aku semua belajar tinggi, infact 9 org semuanya, kami undi BN. Jgnlah emo sngt. And yg kata 1malaysia Najib gagal sb tu cina lari ke DAP. Mmg betol Najib gagal….sebab Najib made it loud and clear yg bangsa2 lain takleh jadi PM or TPM. Thats why lah dia lari. Kan org2 cina duk mengatur strategi nak menguasai malaysia ni. So dia org pegilah kat parti yg diketuai oleh pengkhianat bangsa melayu, sb si Anwar kata kalau dia jadi PM, TPM kedua ialah org cina. How naive org2 melayu kita sampai tak blh nak pikir bende2 gini. Org2 cina berpura2 je sokong melayu, pd hal they have a hidden agenda, udang sebalik batu. Sedar2lah org melayu, jgn tau nak bela kaum yg nak menjatuhkan kamu, jgn kata melayu racist. Yg bapak kominis kit siang dulu kene tangkap sb banyak sngt menghina melayu tu, kau tak kata racist ke??? ….sigh……so kpd pengomen yg perasan pandai tu pikir2 lah wei..

    0

    0
    • yee says:

      sy sbgai cina muslim yg nikah dgn orang melayu sangat terasa dgn statment kamu.

      di mlysia ramai cina & india convert to Islam, tp kami kekal sbg bangsa asal kami.

      its 2013 !! stop racism!

      0

      0
  57. Betik says:

    hekeleh.. ok apa Bangla pun mengundi…

    korang ni kalau nak buat rumah ke bangunan ke mintak tolong bangla jugak..

    keje kutip sampah pun bangla jugak..

    cleaner pun bangla!!

    apa2 pun harap bangla..

    so apa salahnyer kalau mengundi pun mintak tolong bangla..

    hahaha

    0

    0
  58. Sayang says:

    Mmg benar bangsa melayu beragama islam telah berpecah skrg ni. Tapi yg patut memikirkan hal ni adalah PEMIMPIN BN sendiri. Sbb sifat tamak mereka lah punca pd sume ni. Andaikata BN bersih dr RASUAH dan TAK PENTINGKAN KRONI SEMATA2, diulang skali lagi RASUAH DAN KRONI, maka BN akan menjadi DULU, KINI DAN SELAMANYA dihati rakyat Malaysia khususnya melayu. Jadi pada penyokong BN tolong ingatkan pemimpin anda tentang perkara ni. Kalau dua perkara ni dpt dihindarkan tak mustahil,kami yng menyokong pembangkang ni akn kembali semula ke pangkuan BN, insya allah……… Tapi andaikata BN masih bersalut dgn NAJIS RASUAH DAN PENTINGKAN KRONI, maka kami pembangkang akn semakin jauh dr BN. Renung2 kan lah wahai PEMIMPIN BN dan PENYOKONG BN.

    0

    0
    • anon says:

      just nak tanye ye bukan nk cari gaduh. mcmn u tau BN ni byk rasuah n pentingkan kroni? n mcmn plak u nk tau klu rasuah tu dah xde?? dah name pon rasuah, boleh nampak/measure ke??

      0

      0
  59. theobserver says:

    Kenapalah dgn Anwar ni, duk meroyan. Mengaku kalah je lah….dia ni perasan dia ramai pengikut kot. Sebab masa demonstrasi or perhimpunan rakyat hari tu dia nampak ramai yg pegi, sampai satu stadium. Tak heranlah….satu stadium, berapa puloh ribu je? Rakyat malaysia ramai mana? Silent majority ramai mana? Kalau nak cari sngt kesalahan, gih marah kat tuhan sb dia dah tentukan sejak azali lagi yg kau, Anwar tak jadi PM. Tak sedar lagi ke, dengan manifesto mengarut kau tu pun takleh menang. Tu pun dah kira ramai jugak yg undi engkau termasuklah ,majority pelajar2 uni yg kau kata nak mansuhkan PTPTN. Sikap org melayu mmg mcm tu, suka disuap(sori bukan semua, ya) Semua nak free. Tapi walau ape pun, engkau tetap kalah, tu yg aku cukup2 suka. Yelah bukan semua org percaya dgn kelentong engkau tu. Anwar, kau dah tua, bersara je lah, pegi lah wat amal ibadat banyak2, drp duk fitnah kat org. Life is too short, so ingatlah jugak ke tuhan…..Hidup BNBNBNBNBN

    0

    0
  60. Anonymous says:

    selangor kalah…berlubang lg la jln raya…pengsan….

    0

    0
  61. mimosa says:

    Kalau melayu kutuk cina sikit, kita kata racist, tapi ramai mana cina yg mengutuk melayu, tapi melayu wat diam je. Ade satu artikel hari tu tunjuk cina nama Shaun ke ape, dah lupa, boleh masuk dlm facebook tunjuk dia pijak gambar Najib. Agaknya kalu org melayu wat mcm tu, pijak gambar Kit Siang or any chinese leader, mesti dah kene tembak agaknya. Or cina jahat tu, kalau org pijak gambar mak bapak dia, mcm mana dia rase agaknya. Samseng mcm ni pun nak duduk malaysia ke. Pulak tu kawan aku kata, kawan dia keje kat bank and pandai cakap cina, tapi dia tak beritau org. Dia kata 2,3 org cina officemate dia, sesama cina dia, selalu ngutuk or maki2 office mate melayu dlm bahasa cina. Tapi bila berdepan blh senyum and siap puji2 pulak melayu. Hipokrit…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mimosa …betul ke cina kutuk melayu…melayu buat Diam je??? If Diam je y u dtg komplen kat sini???melayu dgn melayu pun silap sikit dh gaduh…pleasela jgn racist…cina jahat u panggil samseng??? Yg melayu jahat tu u nk panggil apa??bangsa lain pun Ada yg jahat juga…n yg jahat tu manusia tak Ada Kena mengena dgn agama or bangsa . Melayu pun byk yg buat benda kotor n jijik…so mrk ni blh duduk di malaysia? N rasanya tak Kira bangsa if Ada org pijak gambar mak bapa mesti Akan lawan blk kecuali org tu tk syg mak bapa dia…jgn nk ambil isu yg remeh n then nak menampakan diri sendiri baik n org lain jahat…bukan melayu je Malaysian ingat tu…mayb Ada org yg racist tak Kirala apa bangsa pun…n adakah anda Dlm golongan ini??? I’m not malay…but I minat uztaz Azhar idrus…n Dato fazilah kamsah …I suka tgk mrk berucap walaupun I bukan islam cz I berfikiran positif ambil yg sesuai Utk sy

      0

      0
  62. rahsia says:

    malu dengan sikap orang melayu sekarang yang sangat racist. pas menang kat shah alam, kawasan high-edu citizen. tak hairan. sebab rakyat tafsir keadilan dengan fahaman diorang bukan fahaman BN. u cakap u 1malaysia bagai. then u gelepor DAP banyak menang. u punya pendirian tu dah contradict taw. 1malaysia = melayu cina india. dalam kepala tu jangan set “melayu hilang” je. buka minda tu.

    0

    0
    • amber_amelia says:

      mmg memalukan. melayu kata cina rasis xpe. yg die duk mengata cina pendatang dan suruh balik negara cina tu boleh plak. ni bukan tsunami pengundi cina tolak BN ye wahai dato’ seri najib tun razak. ni tsunami pengundi bandar dan sub bandar menolak BN. x faham2 lg ke wahai kerajaan BN. walaupun BN menang tp hakikatnya BN kalah kat kawasan bandar (lubuk emas) sebab puak2 melayu educated, urban dan liberal dah tolak korang. Aku bknla penyokong tegar kedua-dua belah pihak tp aku nk tgk malaysia lebih maju ekonominya dengan rakyat yang berpendidikan tinggi dan bermentaliti kelas pertama serta berfikiran liberal. Kita bakul sampahkan saja parti2 politik yg berasaskan perkauman dan agama ni. x relevan. Kalau UMNO masih dengan ketuanan melayu, DAP dengan ketuanan cina dan PAS x abis2 dgn negara islam dan hukum hudud, mereka juga x relevan lg pd masa akan dtg. Hmm…mengharapkan parti baru yang tidak berasaskan kaum dan agama muncul dari golongan kelas menengah sbb sy kurang yakin dengan PKR ni. Manifesto kedua2nya seperti memberi ikan dan bukan memberi pancing ini mengajar rakyat bersikap materialistik. Mana2 calon yang da menang tu sila buat kerja dan menepati manifesto. X minat la dengar fitnah dan citer2 pembongkaran tu. S

      0

      0
  63. ataspagar says:

    Memanglah semua penyokong pembangkang akan kata BN ni rasuah, kroni….tapi mana kamu tau pemimpin pembangkang kamu tu bersih and baik??? Kalau baik takkanlah kene buang jawatan kot. Cuba kamu pikir, kalau ade yg menuduh kamu buat sumthing, e.g. mencuri ke or tuduhan lain. Kamu nak tak bersih nama kamu? Ni suroh bersumpah laknat, takut. Lepas tu wat mcm2 alasan pulak. Mmg lah tak baik kita bermain dgn sumpah, tapi utk membersihkan nama, apa salahnya. Ni tak, pergi reka cerita kata org blh manipulate kalau dia bersumpah. Sebenarnya, the other way round, dia yg kaki putar alam, manipulate kes ni. Yg heran tu pengikut2 dia membabi buta pulak percaya kat dia. Kalau tak bersalah bersumpah jelah. Ni mesti kes takut., come on, berani kerana benar. Anwar, kamu blh menipu org ramai tapi tuhan nampak ape yg kamu buat. Aku mintak pd tuhan, kalau dia betol2 bersalah, balas lah perbuatan dia tu kat atas dunia ni…jgn di akhirat je….tengok Air muka dia sekarang ni tak bersih langsung. Bersara jelah, dekatkan diri dengan tuhan, itu lebih baik. Mesti ade hikmat di sebalik kekalahan kamu, tuhan nak kamu sedar & bertaubat & mengingati dia pulak. Dan terimalah ketentuannya…Qada & Qadar….

    0

    0
    • yong says:

      sumpah lian je yg ada dlm islam….. tu pun kena bawak kat mahkamah syariah… bkn suka suka buat kat masjid, kat dpn kaabah… xde value!!!
      sumpah sesumpah yang lain xde yea!! ade paham

      ish susah ckp dgn org x cukup umor ni…

      0

      0
  64. Anonymous says:

    tak habis2 nk pejuangkan melayu.. org pejuangkan islam.. yg ko takut sgt ng cina kenape.. ko xtakut plak ngan penyangak yg spedo duit rakyat.. bengang betul ngan macai umno bagral ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      anonymous may 7…aku nak tanya ko la ea..ko bukan melayu ke?yang ko dengki sangat kalau org pejuangkan melayu kenapa?mmg spesies ko ni mmg xsedar diri kan.org cina pejuangkan cina..org melayu mestilah pejuangkan melayu..sapa kata umno xpejuangkan islam?tunjukkan bukti jangan sembang lebat je..cina tu pejuangkan islam ke?ko ni poyo je tau!!!

      0

      0
  65. lilyy says:

    aku tgk muka NDLALA mcm shanaz dah..

    0

    0
  66. Anonymous says:

    yee

    my grandma also chinese.Skrg kami semua Islam.skrg kita bkn nak mengata keseluruhan kaum Cina.kami fokus kepada DAP. Cina MCA lebih toleransi.DAP sgt angkuh sampai pijak bendera PM and minta hak bumiputera dihapuskan and kalimah Allah boleh share semua agama.its not about racism.we do respect other races but why some of you very greedy and not thankful?im worried bila DAP yang majorit Cina bertindak rasis akan menimbulkan pergaduhan seperti yg berlaku pada 13 MEI.1 Malaysia must be implement.i think umno mca n mic still relevant.i think DAP must stop racism first.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    yee..i think Dap should stop racism.DAP yang mulakan dulu.Cina MCA sangat toleransi and sederhana.We not talk about chinese we talk about DAP Chinese.Greedy and not thankful.

    0

    0
  68. Sayang says:

    Buat ataspagar,
    Kes Anwar telah dibawa ke mahkamah….. Tapi nape kes KM Sarawak, Taib Mahmud tiada tindakan dari Badan Pencegah Rasuah??????

    0

    0
  69. mak yong says:

    orang nak bg minyak murah, tak nak
    orang nak hapus tol, tak nak
    orang nak bg mansuh ptptn, tolak
    orang nak bagi 30% turun harga kereta, tolak

    apa ke vangang bangsaku…..

    nasiblah ada brim $500, tu pun nak bangga dari kerajaan bn… wei $500 tu duit korang jgklah…. bukan duit bn!!! mestilah amik bila org bagi…. org vangang je tolak…. hahaaa
    tu lah dia cukai yang korang byr kat gomen, . mkn snack plate kfc pun kena bayo cukai kat kerajaan tahu!!!!…

    hadooillaaa…. xpaham2.. org nak bagi senang, pun xnak.. nak jugak bayo $300 kat aes… esok dtg court aku, jgn mintak kurang la korang yea….. ni aes blom tanam satu mesia pun korang dah ribut… hhaaahaaaa.. gelak je la haku!!!

    k baiiii

    vangang vangang

    0

    0
    • aku x paham says:

      hahahaaa

      kroni dapat juta2, korang dpr$500…
      xpe, tahun ni up $1000

      voleh la volehhh

      0

      0
      • mata pena says:

        Xyahla dok vangang2 sgt…klau org lain vangang,kita lg vangang mna kita tahu kan…500 bg u mmgla ckit sbb u sgtla jutawan,tp bg org yg btol2 miskin?mcm2 dorg dpt beli…kita rasa 500 ckit sbb nk beli henpon s4 lgsg xlepas…tp bg org miskin,dorg dh dapat beli brg dapur tuk 2,3bln okep..bg u 500 kecik,tp 500 tu bukan tuk sorg manusia.tp berjuta2 mnusia yg dpt..sila darab yeppp..2pon nk kena ajar ke,blom lg kira bntuan 100inggit sorg tuk budak skola…mmgla dgr seratus,tp bukn sorg yg dpt…1sekolah xkurang da 1000murid…1keluarga xkurang ada 5org anak..xnk berterima kasih pon jgnla hina bt org mcm sampah xdak harga…baik dok diam ja…rezeki tu mmg dari Allah Taala,tp kerajaan kita berusaha utk capai spt yg kita ada skrg..Allah xkan merubah nasib kaum seseorg,kecuali kaum itu sdri yg mgubah apa yg ada didlm diri mrk.sesungguhnya pekerjaan,mknan,kemudahan,keselesaan,keamanan,yg kita lalui dlm khidupan adalah nikmat dan menafikan hakikat ini adalah sifat orh2 yg kufur.ulama tlh mgatakan,sekiranya rakyat mmpunyai hak,pemimpin juga mmpunyai haknya.antara hak seorg pemimpin adalah utk dihormati.moga kita smua berada dlm rahmatNya.amin

        0

        0
        • ieka says:

          rm500 untuk brang2 dpur untuk 2-3 bulan?? mmg xdpt lh der.. beras dh brape, minyak lagi, bhan2 mentah untuk msak lgi cmpur dgn byar sewa rumah lgi, bil letrik n air lgi mna nk ckup dgn bnyak tu.. mmg lh bersyukur sbb dpat skang ni rm500 tu kecik je nilainya n klau family ramai lgi meningkat perbelanjaan.

          0

          0
    • yong yong says:

      orang nak bg minyak murah, tak nak – xheran sbb kete aku xsedut minyak byk
      orang nak hapus tol, tak nak – eleh poyo jer..klu kurgkan aku leh caye gak
      orang nak bg mansuh ptptn, tolak – aku xmik ptptn..aku blaja pndai2 dpt scholarship
      orang nak bagi 30% turun harga kereta, tolak – xhadap pun sbb aku bru je beli kete bru dlm sebulan..mampu je aku byr

      aku xdpt BRIM pun..aku byr tax gak,tp xkesah pun xdpt brim..
      xnk byr cukai jgn mkn kfc, mkn jela nasi campur..kecoh!!!

      0

      0
  70. stewardess_Redha_Airways says:

    Kepada korang2 yang kononnya pejuang Reformasi tu..tolong baca buku The Malay Dilemma.. kalau tak penah dengar.. pi tanya mak pak koang.. gi baca dulu sebelom ko tuduh maki BN dan Tun Mahathir!!

    0

    0
    • hmmm says:

      baik gua baca kalamullah, dpt pahala, 1 huruf pun dah dapat 10 pahala….
      kayalah gua kat sana nanti.
      miskin dunia x apa…. brim ada!!!

      0

      0
  71. be end says:

    kamu ni…. ish3…. cina la, melayu la… bkn ka kta ni 1Malaysia? jgn menilai dr calon yg berbangsa cina india atau melayu, tp pilihlah mengikut parti yg meyakinkn kta… BN skg ni mmg guna strategy racist sbb dh abis modal nk pertahankn parti dorg,,, so kta yg rakyat biasa ni kna fikir sendiri la mana yg baik… saper yg d perkuda skg ni????

    0

    0
  72. Anonymous says:

    ape yg bn pejuangkan melayu.. bagi tau aku sket.. bg brim 500 after 55years memerintah ke? sila jawab kes mat bangla yg pegi vote.. nape diam je.. ko sedar tak yg smua ahli2 ulama, smua penyokong pkr.. k igt dorg tu vangang mcm ko ke nk sokong org yg salah.. nk ckp DSAI gay.. mane bukti nya? ko tgk tak mcm mane dia didik anak bini dia.. bangdingkan wan azizah ngan rosmah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul anonymous di atas ni…melayu yg hidup senang n sederhana ni mayb adala merasa some benefit dr BN…yg betul2 miskin di kg tu entah berapa ramai lg yg terseksa menunggu bantuan…bg BRIm pun tk adil..I’m not Malay…my mom punya kwn yg berduit n senang tu blh dpt BRIm …tapi yg Susah pula tak dpt pelik tak?? So BRiM tu Utk membantu meringankan beban rakyat yg Susah ke or yg senang ?? Or Adil bg je kat semua…if tak just giv to yg Susah…or BRIm tu semata2 nk bodek rakyat…n rasanya if Utk rakyat yg betul2 Susah setakat RM500 tu bukan blh meringankan beban mrk pun if setakat setahun sekali bg…n yg kutuk2 DSAI gay…u all pernah tgk dgn mata kepala sendiri ke???or pernah jd mangsa dia??? Yg Najib tu pun Ada kes kan??? Y dia u all blh buat tak tau tapi anwar u all hina bagai??? If dia mmg tak bersalah yg duk kutuk2 n caci tu bukan ke dosa??? Ckp mcm baik nk mempertahankan agama konon tapi kutuk n caci mcm tak Ada agama..agama islam ajar org kutuk n caci org lain ke??if dia salah sekalipun u all tak Ada hak mencaci dia cz itu masalah dia…u all taknk support PKR n PAS just bcoz u all takut DAP Akan berkuasa…pleasela 3parti bersatu berlainan bangsa n agama dpt bersatu itu baru 1 malaysia…n itu yg patut dibanggakan bukan mcm UMNo Ada 3 parti but yg MIC tak tlg India …Yg MCA pula tak pedulikan cina n yg BN pula selfish mmg Ada tlg melayu but semua melayu ke??? 1malaysia means Kena Bantu semua sama rata n Adil Ada faham??

      0

      0
    • saya lalala... says:

      alahaiii.. mat bangla mane laa yg senang2 bole nk pi undi tu?? aku ni yg terang2 bole mengundi pon kene beratur pnjg nk potong name.. org kiri kanan depan blkg pon aku bole cam tu org malaysia.. kalau btol ade org asing daa lame kene ganyang kat situ… terima jela kenyataan… tak payah nak sabotaj tuduh konon2 bn bawak org asing pi mengundi.. takde idea lagi??

      0

      0
  73. Anonymous says:

    lahir di klinik/hospital kerajaan,suntikan dan ubat ubatan dapat dr klinik/hosp kerajaan(jika swasta satu imunisasi suntikan ratus2 rggt ya), sekolah kerajaan,dapat melanjutkan pelajaran ke ipta kerajaan yang bangunkan,ada peluang belajar di kolej komuniti politeknik, universiti, ptptn bantuan pinjaman drpda kerajaan,(jika berjaya dpt first class degree dapat free lg) mengelakkan ibu bapa kita terpaksa pinjam kpda org atau along atau elakkan ibu bapa kita gadaikan tanah utk bantu kita menyambung pelajaran, bila kerja ada mcm2 peluang perkerjaan yg berjaya diwujudkan, tidak ada org malaysia miskin sampai jadi amah di indonesia, gula, minyak masak, beras, tong gas dan byk keperluan lain atas subsidi kerajaan jika tiada subsidi kita perlu bayar harga lebih tinggi..byk lg sumbangan kerajaan BN telah diberikan kpda rakyat merangkumi infranstruktur,kesihatan,pendidikan, sosial ekonomi..) tp kesian BR1M je kau nampak..haha nmpk sgt otak tepu..kesian..lain kali belajar pandai2 tau..SEKIAN

    0

    0
    • hmmm says:

      sebab aku pandailah aku nak tol hapus, sebab aku ulang alik melaka-kl ari2…
      sebab aku pandailah aku nak kurang duit minyak….
      sebab aku pandai la, aku x nak bayar RM3OO utk AES, vongok!!
      sebab aku pandai la, aku x nak bagi denda sebanyak tu bagi kes langgar lampu merah dan speeding, vongok!!
      sebab ape, sebab yang x mampu bayar RM300 la yang dok dtg kat mahkamah mintak kurang… org kaya mcm kau mmg xheran RM300….
      yg datang mahkamah ni, despatch, taxi driver, kuli kilang, jenisyg xde duit… yang gajinya x sampai RM1000 pun sebulan…
      kalu kau jadi aku kat mahkamah trafik ni, kau akan tau n kenal golongan bawahan..
      kerana aku x mampu nak bagi kurang dari itu.. sebab RM300 tu diluluskan oleh puak-puak korg dalam pindaan akta pengangkutan jln yang baru

      sekian….

      0

      0
      • Anonymous says:

        xdela pandai mane ko ni..
        dah tau xnak bayar, ko g buat salah buat ape?
        xyah la speeding, follow jela traffic light tuh..
        bape taon dh bawak kete?
        drive jgn ikut perasaan..nanti duit ko melayang..hahaaa
        belaja pndai2 lg ye..xckup pndai lg tuh

        0

        0
      • hani says:

        nak tersembur aku baca kau cakap kau pandai.HAHAHAHAHAHAHAH

        0

        0
    • yam yam yok says:

      kita yg marhain ni la yg dok p hospital/klinik/sekolah/uni kerajaan/keje kerajaan
      yang org atasan/anak-anak vvip, belajo kat private/luar negara/balik luar negara, terus bukak bisnes/takde pun nak sumbang balik kat kerajaan dia….

      sekian, aku mmg pandai… xmcm hang!! kikii

      0

      0
      • bt2 pndai says:

        Apela yam2 yok nih…ank vip balik oversea terus bukak bisnes xde nk sumbang balik kat kerajaan??ko tulis bnda yg menampakkan sdri mcmna akal ko kan…dia bukak bisnes lgla mnyumbang kpd kerajaan!pd ekonomi negara!!

        0

        0
  74. Anonymous says:

    tahniah sebab ko da belajar pandai hingga ke menara gading.. satu je aku nk tanye.. tu bukan tanggungjawab kerajaan ke.. benda tu normal.. ko g indon skali pon ade je hospital kjn bingai.. ade ke negara yg xde sepital, sekolah, university, pendidikan tu smua. n kalo xbg rakyat subsidi utk menda ni smua. nk bawak kemane duit tu.. poket ko ke? n kalo pembangkang memerintah, adakah hak smua rakyat malaysia ni dihapuskan.. pemikiran sape yg tahap buku lali skrg ni.. sedih..

    0

    0
    • anon says:

      so menurut kenyataan kau kat atas ni, maknanya kerajaan telah menjalankan tanggungjawab diorglah.kau nak apa lagi?kereta porsche sebijik baru mulut kau diam ke?

      0

      0
  75. Anonymous says:

    Brim yg kerajaan bg tu patut Adil kan?? Y yg dh kaya n hidup senang blh dpt BRIM tapi yg Susah pula tk dpt??

    0

    0
  76. Anonymous says:

    sape yang bkerja ngn cina la yg tahu mcmana bangsa 2 sbnarnya. hari nie cina dh tunjuk belangnya. sudah bangga diri u all tahu x…

    0

    0
  77. Anonymous says:

    Aku berharap BN dgn PAS dapat bergabung dan membela org melayu/islam. Kembalilah keamanan Negara MALAYSIA.

    0

    0
  78. Anonymous says:

    tahniah sebab ko telah belajar tinggi hingga ke menara gading.. menyediakan hospital, sekolah, pelajaran bukan tanggungjawab kjn ke. kalo ko g indon skali pon ade je skolah, hospital kjn ni smua.. n kalo pembangkang yg perintah, adakah hak rakyat malaysia ni ditarik balik.. kesian ng ko ni.. bagi subsidi untk menda ni smua bkn ke tanggungjawab kjn? kalo x kjn yg tanggung subsidi, nak kemane duit subsidi tu.. ke poket ko ke? nampak sgt pemikiran ko tahap buku lali je.. sedih..

    0

    0
  79. Anonymous says:

    kesian kat ko mulut puaka…ko ni memalukan agama islam jer…kutuk2 org islam !
    lain kali kalau tak tahu apa-apa jgn nk cakap je ! ko tak tahu sejarah malaysia keee !
    kalau dah tak tahu tu diam-diam je lah ! lidah lebih bahaya dari mata pedang ! lebih baik ko diam ! PERGI BELAJAR SEJARAH DULU EK…

    0

    0
  80. MEH AKU NAK CAKAP..PEMBAKANG TAK TEWAS TAPI BELUM MENANG..KALAU KORANG TGK STATISTIK PRU, PR SMAKIN NAIK TP BN SMAKIN TRUN..NAK MENEGAKKAN YG BENAR MMG TAK MUDAH..TUPAI MASIH DIBIARKAN MELOMPAT LAGI..

    DAP MNG BUKAN RACIST..KLU CINA NAK JADIKAN MLYSIA NI SNGAPOR DA LMA DORG BUAT..XPYH TGGU MNG PRU PN BLH BUAT..KORG TAU TAK EAST COAST MALL KUANTAN SKARG NI DA JD CAPITAL MALL?JD CAPITAL MALL SKRG NI SBB DA DIJUAL PD SINGAPOR!!! SAPA PERINTAH PAHANG??UMNO BN!! KORG X NMPAK YG TU SBB HATI DA GELAP NGN AYT2 UMNO BN..CUBALA BUAT KAJI SELIDIK SKET PSL POLITIK..KAJI NGN MATA HATI, BUKAN NG KPLA LUTUT..

    ORG CINA SEPAKAT NK TUMBGKAN UMNO BN TP ORG MLAYU SLESA DPRBODOHKAN..ORG KAFIR PN NMPK KZALIMAN UMNO BN TP ORG MLAYU ISLAM BUAT2 X NMPAK DAN MERELAKAN..

    UMNO BRSATU DGN MCA XJD ISU PUN TP BILA PAS PKR BRGABUNG DGN DAP TROS JD ISU BSAR..

    ORG KAYA JGN CKP BSR PSL HRGA BRG NAIK MMBNTU EKONOMI ETC..NMPK SGT HANG DUNGU..X FIKIR ORG MSKIN..NK BELI KT KDAI 1 MLYSIA PN DORG MASIH BKIRA2 TAHU X?? X PRNAH HDUP SUSAH JGN CKP BYK..PMIMPIN UMNO CKP KLU HRGA MINYAK TRUN HNYA MNGUNTUNGKAN ORG KAYA..ITU AYT ORG X BLAJA AKU KIRA..MMG ORG MSKIN KENA NAIK BASIKAL DAN JALAN KAKI SAHAJA AGAKNYA..

    BYKKN BLJA AGAMA NT KORG AKN DPT TAU TTG ISU KALIMAH ALLAH TU BLH DGUNA PKAI NON MUSLIM ATAU X..BLAJA TGGI2..ILMU AGAMA NI TRLMPAU LUAS..JGN RASA DA CKOP ILMU AGAMA KLU NK BCAKAP OR PTIKAI APA YG ULAMA CKP..

    BUKA LA MATA..KITA MAHU KBNRN DTGKKN DAN KZALIMAN DIHAPUSKAN..XPYH PK SGT LA PSL KMAJUAN KLU AKHLAK BTABURAN..

    1 LAGI PSL NGRI2 YG DPGANG PR X MAJU..CUBA LA FKIR SKET..DORG DPT DUIT SKET JE DR KRJAAN PUSAT MCM MANA NK LABURKAN UTK NGRI BYK PLUS DORG X MAIN RASUAH SO DUIT YG ADA TRPKSA GUNA DGN CRMAT..

    POLITIK MLYSIA SGT KOTOR..EVEN AKU PNYA CLSSMATE INTERNATIONAL PN BLH NMPK KKOTORAN TU TP RKYT MLYSIA MSIH LG KABUR..

    AKU SEDIH RMAI YG MASIH XDPT BEZA..

    0

    0
    • mata pena says:

      Aku bkn olga..xyah sembang lebatla….siap bg statemnt cina xracist bagai..nmpk sgt nk mnegakkan benang yg basah..xperlu nk ckp smpai mcmtu skli..perthankan sgt2..kita klau tgok org lbih ckit dri kita dh xsenang duduk,ni kan plak dgn bgsa lain…klau ofismate pakai vios,kita pon ckp ingt nk beli civic,klau org pakai civic kita plk xsenang duduk.kt cni nk ckp,xyah dok pertahankan smpai ckp cina xracist,lainla klau ckp xsemua cin racist..bleh gak nk terima…n satu lg,org kafir pon nmpk kezaliman umno,helo…bistu klau kafir bgkit ingt dia akn berlaku adilkah??terang2 mrk bkn kaum yg adil,tp penuh dgn tipu muslihat..jgnla kita mnjd org dungu dsbbkan kebencian kita pd pemerintah.guna saluran yg betul,point yg releven.

      0

      0
  81. pmbtolan pnyokg umno..bukan mtk bntuan umno but bntuan krjaan..dah tu mmg tgjwb krjaan kan..klu umno bukn krjaan jgn hrp la aku nk trima apa2 bntuan dr depa tp so far stakt ni xbyk mne pn umno bn bntu aku..yb kt kwsn umah aku tu pn takat bt umh trbuka je, nk dkt2 ngn pru bru bt jln tar..

    aku plik org prtikaikn anwar offer brg murh n free..die kn pnah jd mntri kwgn dlu..die tau la mcm mne n byk mne duit mlysia ni kluar msuk..skg ni duit byk msuk ke poket kroni2 je tau x..lg2 si taib srwk tu..org srwk lg ksian xle nmpk si taib tu x adil..

    0

    0
  82. mata pena says:

    Kesian kt cik eika yg kurg fhm.i blnja minyak,sos cili,kicap,gula,susu,milo,teh,sunquick,gandum,minyak,biskut kering,telur,beras,sayur baru abes 150…kita nih kna pndai belanja,mksud i keperluan yg betol2 perlu…u jgn nk samakan klau u nk mkn fries,ayamas,anggur bla3 sah2 mmg xcukop.mksud kat cni keperluan asas.klau nk kira smpai bila pon xkan cukup,klau kerajaan bg seribu sorg pon xkan cukop…kita nih beli btol2 keperluan dgn duit gomen bg,selebihnya mnsia nih perlu kerja,usaha sdri.ssh ckp dgn org kurg fhm.

    0

    0
  83. politik says:

    ade sesetengah kwn aku pangkah bn sebab takut ngan mak bapak. pastu kalut duk heboh kat kwn2. bangga dpt duit haram. Parti keturunan. sekarang dh menyesal. tu tgah tunggu duit upah mengundi. bangang abadi. kalo pR menang skarang ape kita dapat? macam2. puak2 umno hegeh kat duit kopi. hati pon dah gelap duk makan duit haram. perangai orang umno.

    0

    0
    • bt2 pndai says:

      Nk gelak gn ‘politik’ hello…duit upah mngundi yer…umno bg upah yer….pas kt tmpt aku pon BAGI!!!korg pas lgla hegeh kat duit kopi…yg pas ambik,yg umno lgla korg ambikkk…kesiannnnnn…gelap hati sbb byk sgt duit haram msuk.

      0

      0
  84. Anonymous says:

    xpela mata pena..kita boleh berhujah denagn 10 orang berilmu, tapi kita tidak boleh berhujah dgn seorang yg jahil..biarkan dia terus jahil dan menjahilkan dirinya..malas nak layan orang mcmni, boleh gila nnt..haha adios..

    0

    0
  85. Anonymous says:

    untk puak2 umnongok, kalo dorg saman ko. mane pegi duit tu.. sah2 la kroni sebat duit korg smua. yg ko beria sgt nk bantu drg sapu duit ko buat ape? nk suh kak mah beli satu lagi cincin? ko sedar tak ko da bersubahat ngan org yg salah skrg.. smoga ko diberi hidayah.. kelak kite smua akan dipersoal, nape kite pilih pemimpin yg salah wahai kaum muslimin dan muslimat smua..

    0

    0
  86. Anonymous says:

    yang laksanakan proses permohonan BRIM lembaga hasil dalam negeri ya..bkn MOF hanya keluarkan peruntukan..sesiapa yang nama ada dlm senarai pembayar cukai automatik tak layak terima BR1m..bermakna gajinya melebihi 3000 rggt.agak pelik kawan mak kau yg kaya tu boleh dpt..yg layak dpt jika permohonan ditolak boleh kemukakan rayuan ye.pekerja sambilan BR1M pun manusia tak terlepas dr kesilapan.kenapa kawan mak kau yg miskin tu tak kau tolong draf surat rayuan..kalau depan mata kau pon kau tak tolong, kau nak salahkan org lain.. jgn sebarkan fitnah jika tiada bukti..kita hidup sementara je..hukum karma menanti

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hello sy ckp apa yg betul…n 1 thing y sy Kena tlg buat draf Surat rayuan bagai??? If kerajaan tu telus agaknya mrk blh tau mana yg patut dibantu…lgpun bukan seorg 2 yg mengalami Nasib mcm kwn mak sy tu…Ada yg 1st time layak 2nd time tk dpt pula…n skrg u yg fitnah sy menyebarkan berita yg tk betul cz bukan u yg Dlm situasi tu…yela betul apa u ckp if UMNo punya salah semua blh dikecualikan tapi if parti pembangkang semua tak betul semua jahat…org mcm u ni berlagak pandai n Hanya tau nk menyalahkan org lain…n 1 more thing kwn mak sy kata tak pyh terhegeh-hegeh sgt dgn duit tu cz tak mati pun if tk dpt…biar org mcm u je la ye yg ambil kan u menyokong kuat UMNo

      0

      0
  87. Anonymous says:

    takpayah nak gelar orang umngok ke apa..kalau panggil ko pakatan haramjadah or cai-cai najis pkr msti kau marah kan..budi bahasa budaya kita..

    0

    0
  88. anony says:

    Sebenarnya org2 melayu mmg bodoh. Aku kata gitu tak ape, sb aku bukannya melayu tulen, 50%-50% je sb mak aku cina and ayah aku melayu. Dari observation aku org2 melayu ni mmg tak bersatu. DAP and MCA tu duduk berkomplot mcm mana nak rampas pemerintahan dari tangan org melayu. Dengan Najib susah sikit so dia org pergi ke Anwar sb dia org tau Anwar ada personal agenda. So melayu2 semua dont worry, the day will come when the chinese come to power. Which ever way pun aku tak rugi sb aku cume setengah melayu je, 50%….Melayu or cina perintah pun it doesnt make any difference to me. Teruskan perbalahan sesama kamu……mmg kamu bangsa yg lemah & malas pun…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko 50-50 ke, 70-30 ke, ADE AKU KESAH?? entah2 jantina ko pon 50-50 jg…
      yg ko ni 50-50 ko xcakap pon ko tu muslim ke x?? klu bukan g main jauh2, toksah sibuk hal org… ape yg ko ckp tu psl diri ko je, xde org nk tau pon!!

      0

      0
  89. Anonymous says:

    da la xmenjawab soalan.. merepek je korg ni.. budi bahasa budaya kite? kan aku da doakan korg dapat hidayah tu.. amin kan je la.. adoi.. cina mmg pegang ekonomi malaysia. xpayah hipokrit sgt.. takut ng cina.. dirg yg tlg majukan malaysia gak.. janji dia xmerompak k..

    gamvang.. gamvang.. bye..

    0

    0
  90. Sedarlah says:

    Tau xpe..Bersatulah kite rakyat Malaysia bangsa Malayu…PR+PAS+BN..jgn sampai negara kite terlepas ke tangan bangsa lain..terutama DAP yang kini diam2 ubi berisi..fikirkanlah…kenangkan nasib anak2 dan agama kite..tgk la ape yang dah berlaku di Penang, Selangor dan negeri yang dipimpin oleh DAP.

    0

    0
  91. hitam says:

    sedih tgk melayu gaduh..pecah belah..cina dap diam je tgk sambil tepuk tangan

    0

    0
  92. Tak tau nak letak nama apa says:

    Bukan nak suruh jadi racist… Tapi jgn sesekali biarkan bangsa yg bukan melayu jadi ketua negara Malaysia… Tgk ajelah kat Singapura… Habis rakyat melayu kat sana… Kene pijak sampai mcm dah takleh nak bangun lagi… Bila rakyat bersuara tak puas hati ke apa ke…tak pasal2 kene saman… Lagi, skarang sana dah mcm ‘chinapore’… Sana sini bangsa cina… Nak laungkan azan supaya kawasan keliling masjid boleh dgr pon tak bleh sbb nanti katanya mengganggu org… Korg nak negeri Malaysia kita jadi mcm negeri sebelah?? Jadi… Berhati hati lah bila memilih… Kekalkanlah negara Malaysia negara islam… Tu pendapat aku je lah….

    0

    0
  93. Anonymous says:

    lantak la melayu pecah belah.. yg penting islam bersatu.. melayu pon belum tentu mengikut smua ajaran islam ngan sempurna.. abeh kalo cina tu mualaf.. tolak tepi ke.. kuno tahap jamban ko ni.. racist same mcm pemimpin ko..

    0

    0
  94. politik kita maruah negara says:

    tolongler jangan bergaduh sesama kita..cakap ler dgn berhemah….nak komen pun boleh kan dgn bahasa yang sopan…kita semua rakyat malaysia tak kira agama apa..tak kira parti apa…tak kira keturunan apa….hanya satu yang kita inginkan….iaitu kerajaan yg boleh membantu rakyat, memajukan lagi ngra..menambahkan lagi pendapatan ngara….tanpa ada isu rasuah..bertindak adil dgn semua rakyat,,,jagalah kebajikan rakyat,,,,jgn naikkan harga myak…jga barangan keperluan harian…tol jgn ler naik…duit ngara digunakan dgn cara yang betul…bukan bina bangunan hari ini bulan depan dah roboh yer…berjimat cermat amalan mulia…pendek kata jgalah kebajikan rakyat bukan hanya menjaga kepentingan golongan2 tertentu sahaja….lg satu kalau aes itu dihapuskan lagi baik..pembangkang boleh buat manifesto camtu tkkan kerajaan kita tak boleh buat….

    0

    0