Written by AbangNara | March 17th, 2012

Rasanya semua orang sudah tahu yang kumpulan Shiro telah dinobatkan sebagai johan Raja Lawak 6 sekaligus membawa pulang RM100,000. Hadiah yang sangat lumayan. Berkesempatan menonton final Raja Lawak 6 secara live, Abang Nara agak terkejut dengan sambutan hangat yang diberikan. Tak sangka masih ramai yang mengikuti program ini walaupun sudah dialihkan ke saluran berbayar iaitu Astro Warna.

raja lawak 6 juara

Jozan seperti biasa tidak mengecewakan penonton-penonton dengan lawak selamba mereka. Dan semasa commercial break, Johan turut menghiburkan penonton yang hadir dengan alunan piano. Abang Nara sungguh tak sangka Johan pandai main piano. Memang berbakat besar betul si Johan ini.

Layankan lagi 9 keping gambar sekitar gelanggang akhir Raja Lawak 6 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada Ryaniez Moment Photography yang sudi berkongsi gambar-gambar ini dengan pembaca BeautifulNara.

P.S: Kisah inspirasi jutawan yang bernama Tony Fernandes

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

raja lawak 6 juara

31 responses to (10 GAMBAR)Sekitar Malam Gelanggang Akhir Raja Lawak 6

  1. Secret Admire Bang Nara says:

    hemsemnye bang nara semalam…rasa macam nak gigit2 jee..>_<

    0

    0
  2. Secret Admire Bang Naraa says:

    Hensemnye bang nara semalam…rasa macam nak gigit2 je…auwww..>_<

    0

    0
  3. mai says:

    best2x…

    0

    0
  4. whiteslyer says:

    upload lah lagi abg nara..hehe:)

    0

    0
  5. mak kiut says:

    Yus jambu nmpk slim lah mkin handsome le ni

    0

    0
  6. AKU RASA ZERO PALING BEST! says:

    ZERO.

    0

    0
  7. wanny says:

    syukur shiro yg sentiase konsisten ni jd juara….xsia2 usaha slme ni….

    0

    0
  8. love shiro says:

    shiro mmg ptut menang,tiap2 mggu wat persembahan yg baik dan menghiburkan…..pndek kata smlm sume nye best….sume nye pemenang xde pengalah….

    0

    0
  9. Adibah says:

    tahniah pemenang seme.. shiro korang memang lawak giler! ;)

    0

    0
  10. Zaza Muhammad says:

    akak ade nmpk gak bang nara kite yg terenter frame mase live tuh.. wahhh berseri2 gtu…
    kpd Shiro tahniah, mmg tak miss persembahan diaorg ni (wpun donlod je kih3x, jgn mare astro)… mmg konsisten.. agak2 klu si Sharul ni jupe Jepp, apa jadi erk?

    0

    0
  11. […] Rasanya semua orang sudah tahu yang kumpulan Shiro telah dinobatkan sebagai johan Raja Lawak 6 sekaligus membawa pulang RM100,000. Hadiah yang sangat lumayan. Berkesempatan menonton final Raja Lawak 6 secara live, Abang Nara agak terkejut dengan sambutan hangat yang diberikan. … Continue reading → […]

    0

    0
  12. mia says:

    itula pasal, aku terperasan muka, suara shahrol tu ada macam jepp sepah la..
    tp shiro memang best la..
    they deserved to win!!

    0

    0
  13. stella says:

    alaa . . Itu sbb shiro mng . . Cer kalu ZERO mng ? Msti rmai x puas ati , msti rmai akn ckp d rncang laa , msti akn ckp x lyk mng laa , itu laa ini laa . . Sbb apa ? Sbb rmai x suka ZERO pasal dya dr sbh . . Tgk sja laa dulu2 pnya . . Mcm2 komen d trima . . N tgk sja laa fan page mentor tv3 atau astro mania . . Smpai timbul isu kenegeriaan sbb xnk tgk pserta n artis dr SABAH brtanding . . Stupid haters ! ! P matai koe sna palui

    0

    0
  14. murni says:

    apasal nak babitkan pasal kenegerian plak ni… zero pun best, tp x payah la nak timbulkan pasal isu2 negeri ni…makin mrenggangkan hubungan sesama negeri jak…sebelum ni pun ada jg peserta dr sabah mnang kan…ok jak..rezeki tu kan Allah yg bagi…dorg syukur jak, knpa pla peminat yg lebih2..

    0

    0
  15. Raja Lawat akhir dah…Tak sempat jugak tngok…:D

    p/s Sibukk..:D

    0

    0
  16. tina says:

    JOZAN the best…hahaha
    tahniah kepda pemenang…=)

    0

    0
  17. qiqi says:

    jozan memang kelakar…
    tahniah shiro…zero pon kelakr gak…sume best

    0

    0
  18. Naziman says:

    tengok johan mula2..ingatkan awie..hahaahha

    0

    0
  19. ayman says:

    Memang x Nafikan…

    Muka Jozan Mcm Awie Dlm Filem Baik Punya Cilok~Heheh

    Start2 Je…Terus Terpegun…Kalau Jozan Wat Rambut And Misai Cmni Smart Haha..

    Awie Pandai Buat Lawak :D

    0

    0
  20. cikjoyah says:

    Raja lawak maken lame maken merapu. yg oke 2,3 je..okelatuu, janji ado..huhu

    0

    0
  21. yanie says:

    cayalah…mmg shiro ptt jd juara…prsmbhan best setiap mggu….mgkin shahrl da biasa blakon….sbb 2 slamber je…suke tgk dia dalam cter super lwak fc…

    0

    0
  22. me myself says:

    rasanya this year final raja lawak the best dr yg previous2 year…dr mula sampai abis..kelakar jer…congrats astro n congrats pd pemenang.jozan kna maintainkan dlm program ni kalo nk rating mantap!

    0

    0
  23. saya says:

    Assalam & salam sejahtera. sy ni peminat setia program RL ni. kemenangan smua peserta mlm tu mmg kene btol dgn expectation sy. tp sy pelik la, kenapa ade sorg manusia yg komen di atas tu SANGAT2 emosional? kurang waras ke ape? tak penah plak sy denga org2 Malaysia ni kutuk2 org dr Sabah yg bertanding dlm ape2 program realiti o wat so eva. (or mayb sy yg ketinggalan?). jangan la emo lebih bro. asal lu mane langsung tak de kene mengena dgn rezeki yg lu dpt. ke lu ni jenis yg tak percaya pd rezeki Tuhan? suke ati lu la bro nk ckp pe. tp kenyataannya, lu ni emo n tak matang langsung. juz enjoy the show, tak perlu emosional,.,

    0

    0
  24. hyde says:

    aku mmg tak pnah miss RL tiap minggu tapi 3 minggu terakhir nie aku asyik tengok ulangn dan tengok live sbb dok ralit layan THE LORD OF THE RING kat tv 2… mm.. walaupun ader koleksi cd original tapi tetap syok layan kat tv.. anyway johan mmg stylo mlm tue..

    0

    0
  25. rambut johan tu lawo.tapi mintak2 jangan jadik spekulasi macam rambut fazley sudah..blh buat mandi wajib ke..erk..opsss!!

    0

    0