Written by AbangNara | December 31st, 2013

Mungkin ramai yang tidak mengenali siapakah gerangan Azura Zainal ini. Pernah menjadi pengacara untuk program Studio Disney, Azura juga merupakan seorang penyampai radio. Ramai juga rakan-rakan Abang Nara yang pernah ada “crush” terhadap Azura. Tidak dinafikan kecomelan wajahnya memang mampu mencairkan hati ramai lelaki.
gambar nikah azura zainal28 Disember lalu, Azura Zainal telah pun sah menjadi isteri kepada Ibrahim Cristiano Genuino Da Silva. Pasangan sama cantik sama padan ini disatukan di dalam satu majlis pernikahan yang sederhana. Suka Abang Nara tengok mereka berdua. Lebih-lebih senyuman Azura apabila dicium suaminya. Bahagia sangat-sangat.
gambar nikah azura zainalSemoga perkahwinan Azura Zainal dan Ibrahim Cristiano kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Tahniah diucapkan atas perkahwinan ini. Beberapa lagi gambar sekitar majlis pernikahan mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Ketua Menteri Pulau Pinang bakal miliki Mercedes

gambar nikah azura zainal
gambar nikah azura zainal
gambar nikah azura zainal
gambar nikah azura zainal
gambar nikah azura zainal
gambar nikah azura zainal
gambar nikah azura zainal
gambar nikah azura zainal

70 responses to (10 GAMBAR)Majlis Pernikahan Azura Zainal & Ibrahim Cristiano

  1. Ms.Aprils says:

    siapakah????

    0

    0
  2. fara says:

    ni yang jadi pengacara Unsung Places tu kan? waa, tahniah azura.. simple, tp cantik and kemas. takde bunga sarat pun tetap cantik. tak rimas tgk.

    0

    0
    • narareader says:

      Hahahaa bukanlaa..Yang tu Thanuja, ex-Masterchef Celebrity..ini Azura Zainal, kalau tak silap dia join Fear Factor Celebrity Malaysia season 2.. :)

      0

      0
      • fara says:

        alamak~~ malunya aku weyyy..trimas betulkan aku… punya la teruk aku ni. maklum la rumah aku takde astro..hehehehe.

        0

        0
        • maira says:

          ha…pengkomen mcm ni aku suka…bila salah, siap berterima kasih lagi..takde pon gado2..alamak fara, kau takde astro..? meh tgk kat umah aku..hahaha

          0

          0
        • huhu says:

          xde astro pun xper….azura ni slalu ada kt tv 1…suka wat rancangan mengembara…n mcm2 lg…best rancangan dia.

          0

          0
  3. mak yo says:

    rambut ko … berkarat gile.

    0

    0
  4. miu miu says:

    Seriously aku tak faham kenapa ko nikah nak kaler rambut mcm tu? come on la tolong respect sikit. Sepatutnye ko kena bawak n bimbing laki ko bukan potray sebaliknya..

    Aku doakan ko insaf dan dapat hidayah . Aameen.

    0

    0
  5. amy says:

    errr…yg komen rambut tu..masa sekolah lagi dh mmg perang rambutnya..tp biasala bila dah jadi selebriti mesti ada tokok tambahnya…tp dia serius mmg comel dan mmg baik orgnya….kita yg melihat sama sama la mendoakan yg terbaik utk mereka…

    0

    0
  6. ANON says:

    dia ni wartawan astro arena kn..

    0

    0
  7. ok says:

    xleh ke rambut tu sanggul elok2? gerbang sn sni.konpem ada yg mrh ni aku komen gni

    0

    0
  8. Mak Temah says:

    azura, the bubbly DJ, she is my favourite DJ at RED.fm
    i love listen to her and her co-dj, terry ong… they are owesomeee and hilarious…
    i love this duo very much…

    ehhhhh sejak bila mak temah can speak london nih?? haahahah..yelah hari tu orang ada kutuk mak temah orang kampung….hahahaha

    0

    0
    • bobot says:

      3×9=29-2

      yup..she is,also my faveret DJ at REDfm..funny
      kahwin da?bgus la.xde gossip2 liar pn trus kawin..
      anyway CONGRATS zura, this new year can celebrate with ur hubby..

      0

      0
  9. Nureza Aida says:

    Pengacara kat astro arena dgn burn biasanya

    0

    0
  10. mamat.. says:

    rambut cecah iodine

    0

    0
  11. sj2 says:

    nape pic no 4 ade love??..pic sape yg ditutup tu??

    0

    0
  12. minah jambu merah biru says:

    tengok gambar pes ingatkn laki dia mat saleh tadi…minah jambu tk kenal dia ni…ape2 pon semoga bahgia..

    0

    0
  13. rindu olga says:

    olga..di manakah kau

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      olga dia gi unvrsal studio Singapore…dia cakap dia nk sambot new year kt singaporeeeeeee pasal kt Singapore kalau sambot new year hepening dia cakappppp….harap bersabar yeeeee minah jambu ni hanye wakil si olga aje.. happy new year semuaaaaaaaaaaaaaa !!

      0

      0
  14. reddish says:

    aku kenal dia sejak dia jadi pengacara kat disney channel. adik2 aku la suka bukak disney channel, langsung jd kenal dia. masa tu pun dah suka dia dah. ntah2 adik2 aku pun still igt dia hehe. tup2 jd DJ. ee cam best plak

    0

    0
  15. wak doyok says:

    ni azura pengacara aktifpedia dgn burn pastu slalu kuar tv1 rancangan travelog,sukan lasak..suami dia ni pelatih capoera..ni mesti kenal time aktifpedia buat slot capoera..

    0

    0
  16. nok gebuzzz says:

    huh!!mmg zaman dah terbalik…..nikah skrang x payah nak ttp aurat sangat….tok kadi..imam dah terjebak ngan peredaran zaman gaknyer…….kalo majlis resepsi x kesah la…suka hati la,tapi nikah kan wajib ttp aurat!!

    0

    0
  17. kikikoko says:

    kenapa ada iklan lucah kat page nara ni?

    0

    0
  18. gigi putih says:

    nice. simpel… xde lebih2 mcm sesetengh retis tu…still sopan

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Azura ni pengacara rancangan Xplorasi TV 1

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Mat salleh suka ngan kulit gelap kan… pasni mesti dayang nurfaizah pun dapat mat salleh

    0

    0
  21. peanut says:

    tetek baju kuning nampak.. tpi kecik jer..hahaha..

    buat pengantin, selamat pengantin baru & moga bahagia kekal abadi..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    kenapa mcm x de perasaan malu langsung… sopan2 le sket…. majlis nikah, bukannya parti kat club… :(

    0

    0
  23. aku says:

    kurang menarik.. serabai.. k.bai..

    0

    0
  24. LESONG says:

    dpt laki omputeh rambut perang, die pon sibuk gak nk rambut perang.
    melayu x sedar diri mcm tu la.

    0

    0
  25. alt says:

    Azura was an emcee on Disney chanel a few years back..well obviously korang ni tak tgk chanel lain selain dari RTM and TV3.looser!!!

    0

    0
    • fara says:

      loser kah orang yang takde astro mcm aku.. :'( isk isk…

      0

      0
    • bobot says:

      sape ckp dy xpnah kuar kt channel lain?ko la DOUBLE LOSER!!xrugi pn xde ASTRO kt uma..
      she also pngcara d RTM, rncangan ala2 pengambaraan,KEMBARA if xsilap
      best tgk dy mngcara,sempoi ja..

      0

      0
    • mimiyangdivine says:

      olo…people make mistakes, right..betulkan je, tak yah blast org bagai2..not everyone can afford or wants astro at home or have the time and energy to watch tv all day. does that make them a “loser”? (bukan “looser” ya)

      0

      0
  26. MAXMORA says:

    suaminye macam nak telan je si zura ni..mencium isteri beria2 benor..

    0

    0
  27. Rabeka Ema Fatimah says:

    semacam je muka laki dia..menyeram kan..pandai ke idok baca doa makan tu..

    0

    0
  28. aku comel says:

    suami ni bkn org putih ke. girl ni mcm x berapa kenal. sorry. anyway semoga berpanjangan dan mampu membimbing ke arah menjadi muslimin.

    0

    0
  29. mulutcomot says:

    rambut dy terlalu kering laaaa…
    meh pakai dove.

    0

    0
    • Johana says:

      Saya setuju… rambut dia kering dan nampak tidak bermaya. Lagi cantik sekiranya dikekalkan keaslian rambut warna hitam.

      0

      0
  30. anon says:

    Husband dia omputih ke, sb tak nampak puteh sngt. Ke latin, nama pun mcm latin je. Tapi nampak mcm dah berumur. Neway congratulations to the newly weds….

    0

    0
  31. Wowee says:

    She’s talented and awesome in BM n English. Loved her in jejak kembara. Selamba tul minah ni. Congratulations!

    0

    0
  32. Awwww says:

    Best la dapat omputih …
    Mesti tahan lama , panjang ,dan segar .

    0

    0
  33. poremer cari says:

    kawan aku,keje flight attendant,tapi agak gelap la kulit,bebaru ni kawen,,masa nikah cantik pakai tudung,baju kurung,masa respsi terkujat aku,tak sangkaaa sangat dia akan pakai kemban,n tempat tak sesuai sebab kampung ulu2 gituh,lagi pon apaknye bilal,gaun kemban dia kaler putih memang taik cicak habis laa dgn dia…tak tahulah kenapa mungkin sebab keje glamor kot so kenelah pakai seksi2…..

    0

    0
  34. Christina Perri says:

    Cristiano Genuino da Silva a.k.a Soldado. I thought he is going to marry the other girl because she changed (in a bad way) a lot for him, but he chose Azura. Poor the girl (heh).

    Congratulations Soldado and Azura. May your marriage will be grant with happiness. Hopefully you marry her not for PR only.

    0

    0
    • Christina Perri says:

      Yup..heard another story like that from another friend who knows him really we’ll..a real Brazilian player..poor azura blinded..

      0

      0
  35. Kak Mala says:

    Kat Mesia muka macam lelaki ni mmg laku lah…tapi kat obersee ni…kira nya hodoh jugak…tapi bende lain tak hodoh tak pe..!

    0

    0
  36. wahai says:

    MELAYU DAN MENGUTUK ORANG ADALAH SATU BENDA YG SINONIM! PTUIH!~

    0

    0
  37. boobs says:

    Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after looking at a few of the articles I realized it’s new to me.
    Anyhow, I’m certainly pleased I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

    0

    0
  38. I think this is one of the most significant information for me.
    And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site style is great, the articles is really nice : D.
    Good job, cheers

    0

    0