Written by AbangNara | September 24th, 2014

Diam tak diam, sudah hampir masanya untuk Rozita Che Wan dan Zain Saidin menimang cahaya mata pertama hasil perkongsian hidup mereka. Pantas sungguh masa berlalu. Abang Nara dapat rasakan keterujaan mereka lebih-lebih lagi selepas menatap gambar majlis ‘baby shower’ yang telah dianjurkan oleh Che Ta dan Zain. Meriah sangat-sangat.

baby shower

Kalau tak silap Abang Nara, bayi dalam kandungan Che Ta ialah ‘baby girl’. Seronoklah menghias dan membeli baju untuk si comel itu kelak. ‘Baby girl’ nie banyak baju cantik-cantik dan banyak pilihan. Apa pun, pasti Che Ta rasa terharu dengan majlis ‘baby shower’nya yang turut dihadiri ahli keluarga dan rakan-rakan rapat seperti Dafi, Ayu Raudhah, Man Kajang dan ramai lagi.

baby shower

Semoga segalanya berjalan lancar sehingga hari kelahiran kelak. Lagi gambar sekitar majlis ‘baby shower’ Che Ta dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar SysImage.

baby shower

baby shower

baby shower

baby shower
baby shower
baby shower
baby shower
baby shower

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to (10 GAMBAR)Majlis ‘Baby Shower’ Rozita Che Wan Meriah

  1. LESONG says:

    bowwwrrrrriiinnggggggg…~~~

    0

    0
  2. KELOLO says:

    aku meyakini tema warna kuning putih digunakan utk selaraskan dengan warna rambut zain…

    0

    0
    • saya suka komen awk .... says:

      Kakakakakaakaaaaaaa ….. kelakarnyerrrrrr ….. sampaikan warna rambut tu jd SEDONDON dngn persekitarannya …. boleh jd mcm sesumpah @ cameleon camouflage terus dngn tempàt tu … eehhhh nape ada baling2 bunge …. baling duit kertaskn bagus ….

      0

      0
    • adik says:

      aku baru prasan kale rmbut zain sma dgn kakak dia shasha

      0

      0
  3. saya comeii says:

    rasa mcm x sesuwai jek mom to be…
    pada pandangan aku ianya sesuai utk pompuan yg first time nk bersalin je kot…aduiii

    0

    0
  4. Mirai Suenaga says:

    Mom to be apa nya…dah already mom dah…

    0

    0
  5. Adokukesah! says:

    Siapa kate che ta x cantik mmg aku korekkk2 bijik mate!! awet mude betul.. x mcm org prgnnt umo 40-an.. respect die dari segi menjaga penampilan.. part dedah sane dedah sini tu no comment la sbb diriku ini pun x la sesempurna mane.. *peace*

    0

    0
    • ntahapapa says:

      suh dia seterika dulu kedut kat leher dia tu baru aku leh sokong pendapat ko nih.stakat muka plastik tacap 360 dslr kemre plus lighting teknikk dgn mekap sekilo beras bek toksah.

      0

      0
      • dia mmg cantek ler says:

        Aku ni mmg tak minàt che ta sbb kontroversi bnyk sngt tp aku tngk dngn kpala mata aku sndri dia mmg cantek sangt laaaa … tak payah make up pun … make sikit pun dah cukup … klu tak tahu tak yah ckp ….. kontroveesi dia tu criter lain lah … klu pakai mcm tukn bagus sampai kelahiran baby tu …. stoplah pakai skirt pendek & sluar pendek … jiran2 aku umur 30an & 40an ramai dah meninggal dunia. Kdg2 tu ada yg demam panas jer & accident. Mati tak kenal umur.

        0

        0
  6. lara_hati says:

    Lawanya ayu , yg pasti tk pernah Nampak Lan Pet Pet…di mana2 majlis che ta..huhu , ke mmg ada mataku yg kero tak Nampak…, semoga dipermudahkan kelahiran….:)

    0

    0
  7. emy says:

    baby shower sangaaatttt….

    0

    0
  8. BEDAH TONG DRAM says:

    cantik pulak tetamu2 yang berhijab tu…

    0

    0
  9. diana says:

    first time tgk che ta pakai pakaian longgar,harap2 terbuka hati utk berhijap pula pas nie..

    0

    0
  10. Mak jemah pemalu says:

    Klu boleh janganlah gunakan istilah ‘baby shower’ coz istilah ni digunakan utk org bukan Islam..eloklah digunakan istilah kenduri doa selamat..lebih manis dan elok serta tak lah org tersalah paham..Selamat Melahirkan Che Ta…

    0

    0
    • Rilec says:

      Ape masalah nye? It’s just language. Kalo camtu mari kite pakat ramai2 jangan gunakan bahasa inggeris, bahasa cina, tamil.. sebab itu kan digunakan oleh org bukan islam. Oh jangan lupa, bahasa melayu pun banyak berasal dari istilah sanskrit, so?

      Sila keluar sikit dari tempurung tu

      0

      0
      • nura says:

        betul la ape yg dikate tuhh.. baby shower mmg omputih punye style ! kte ni org melayu islam lagi, gunekanlah istilah kenduri doa selamat.. kan lebih afdal …

        0

        0
      • Darjah braper dek ... says:

        @rilec … maksud dia tu bkn bahsa inggerisnya. Ishhhh dulu spm braper? … lurus bendul ler ko ni … ko bukan stakat kluar dr tempurung jer tp sila sambungkan sel2 otak tu agar meningkatkn IQ sikit. Org maksudkan lain tp tiba2 ko masukkn bhasa pulak. Ni mesti kes budak tak habis sek lagi ni bg komen.

        0

        0
    • loplop says:

      Sedih tengok pemikiran orang melayu. Betul cakap rilec, it’s just a language. Tu bukan doa selamat buat apa nak panggil majlis ni doa selamat. Apa salah nya nak buat majlis keramaian nak sambut kelahiran baby? seriously pikir betul2…

      0

      0
    • Ehhh says:

      Awat lak tak sesuai? Baby shower tu origin dia untuk shower mak baby tu dengan gifts. Memudahkan hidup orang tu nak dapat anak, berkeluarga. Usually baby shower laki tak datang. Just because orang putih buat kita tak leh buat. Nabi cakap jangan berperangai sehingga orang tak tahu kita agama apa. Ada ke orang putih/orang confuse ingat kita Christian kalau kita buat baby shower? Agak agak la menegur. Orang putih bukan semua Christian, Yahudi.

      Satu lagi, cuba fikir pasal Zain. Mungkin dia yang nak buat benda ni? Ni first experience dia kot nak dapat baby, kasi can la. Baik dia layan bini dia cam ni dari Aidil/Rita.

      Cuba check balik niat korang menegur.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bukan masalah bahasa…macam kita sebut Oh My God dgn kita menyebut Ya Allah Ya Tuhanku…Satu dalam bhs inggeris dan 1 dalam bhs arab/melayu..walaupun bahasanya je yg lain…tapi adakah sama…kekdg menda yg kita kata ‘ape salahnya’ lah yg akan menjerumuskan kita kpd salah…memang org boleh membezakan kita omputih atau tidak, n tak semua omputih tu Kristian, tapi klu kite sendiri yg berperangai melebihi omputih seniri…..?

      0

      0
    • hani says:

      tak nampak mcm knduri doa selamat pun..more to western lah..whatever la babi shower kejadah ni..

      0

      0
  11. AKU says:

    SEDIH BILA TERPAKSA MENYAKSIKAN AKSI WANITA YG TIDAK SEDAR DIRI. OHH LAGI SEDIH BILA TRPAKSA MELIHAT SIKAP KEANAK-ANAKKAN YG DIKATAKAN MANJA OLEH ZAIN. PLEASE LA CHE TA KO DAH TUA. BG AKU CARA KO LANGSUNG XKENA DGN UMUR KO. PLEASE BERUBAH SEBELUM KO MEROYAN

    0

    0
  12. AKU says:

    SEDIH BILA TERPAKSA MENYAKSIKAN AKSI WANITA YG TIDAK SEDAR DIRI. OHH LAGI SEDIH BILA TRPAKSA MELIHAT SIKAP KEANAK-ANAKKAN YG DIKATAKAN MANJA OLEH ZAIN. PLEASE LA CHE TA KO DAH TUA. BG AKU CARA KO LANGSUNG XKENA DGN UMUR KO. PLEASE BERUBAH SEBELUM KO MEROYAN

    0

    0
  13. hj amir says:

    mom to be utk 1st anak pompuan ler..korang ni…

    0

    0
  14. saje says:

    mcm mn mom to be kt selimpang tu…nie bukan 1st bby…

    0

    0
  15. saje says:

    perkataan MOM TO BE tu cam x sesuai je…bukan 1st bby…kalo 1st bby girl pn ayat tu x sesuai…itu utk org yg baru 1st time to be a mother ok…

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      > mom to be < pes baby la untok si zainnnnn bongok !! kenape bahlol sangat engkau ni !! jangan bahlol macm kerbau sangat la kannnnnnnnnn !!

      0

      0
      • Biskut says:

        rasanya kau lagi bahlol. kalo pes baby utk si zain, ptt letak daddy to be kat zain. bukan kat che ta. kalo aku anak2 che ta, kecik ati aku. br skrg ke mak aku nk jd mom?

        0

        0
  16. pikapika pong pong says:

    mom to be: bakal ibu.
    bakal ke?
    tak seswai. anak dah habis spm pn………..

    0

    0
  17. drMpower says:

    zin ni rambut asal kaler ni atau kaler rambut kaler ni?

    kalau kau kaler rambut, kau kena consider semayang la der

    dulu aku pernah dengar bini dia melahar orang tanya rambut kaler tu. time tu dia kata pasal nak shooting apa english my arsse programme

    maybe sekrng still shooting english my arsse programme la kot. dah lama dah rasanya dekat 9 bulan ye dak.

    0

    0
  18. cempaka says:

    Che ta mmg sangat2 cantik malah lbh cantik tanpa mekap. Dia lebih cantik di luar berbanding dlm tv dan gambar.

    Kontroversi tu org yg buat.. dia diam pun org ckp jugak

    0

    0
  19. wink wink says:

    awat aku tengok tudung ayu raudhah macam kain alas meja???

    0

    0
  20. jebon says:

    PALING AKU TAK BERKENAN DENGAN BALING BUNGA KE BELAKANG TU…ITU MCM ORG KRISTIAN BUAT MASA KAHWIN JE..AGAMA TAK ADE AJAR PUN KITE BUAT MCM TU… NASIHAT SAYA BANYAKKAN BERTAUBAT DAN BERSEDEKAH AGAR ANAK YANG DILAHIRKAN ITU PUN DAPAT BERKAT DARI ALLAH.

    0

    0
  21. Qara tisya says:

    Salam.
    Sempena da gaji bg orang2 gomen dan nak raya aidiladha, kami di Qara tisya menawarkan custom made shawl yang elegant dan exclusive. like our page dan selamat membeli belah!!

    0

    0
  22. call me maybe says:

    walaupun aku x ska cik ta sangat sebab mekap yang tebal naw2.tp satu je aku respek, dia pregnant xda la plak nk pakai ketat hazab macam pompuan pregnant yg lain.ahaha

    0

    0
  23. Zain Sardin says:

    mmg grand baby shower nih kalah birthday party anak anak naza pehhhh..cik Ta no 1

    0

    0
  24. Halimah kuzatul says:

    Kah kah kah kah kah ..,
    Kesian retis ni nk cuba lagak idup mat salleh ..
    Hahahahahhahha
    Kesian sungguh..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Bila aku tngk gMbar org sambut baby shower ni , buat aku berfikir sejenAk , adakah diorg ni tahu apa makna bAby shower tu ???
    Ataupun sekadar nk terikut kan cara org Barat aje ????
    Setahu aku takde pun istiadat Baby shower ni.
    Yg ada kenduri kesyukuran tu ada lah..
    Kesian sangat .. Pakai nampak akan dtg nanti makin ramai la org melayu lebih banggakan SUSHI dAn BURGER la dan mula la SALAHKAN MAKANAN tradisional sendiri.
    Akibat takut dipanggil kolot.

    0

    0
  26. Anon says:

    Buat apelah membazirkan duit wat baby shower yg terang2an ikut budaya barat. Dah nak jadi nenek org, berlagak muda. Pandai sungguh cari publisiti makcik Ta ni.

    0

    0
    • meri says:

      selagi dia tak mintak derma duit kita..lantak pi lah uols, kita nak sebok persoal psl duit dia buat apa..dia keja keras cari duit kot, kita pun kerja keras jugaklah, baru lah boleh buat majlis grand

      0

      0
  27. cik monti says:

    sian che ta.. kalu dia buat apa pun x kena pada korang semua.. cuba kalu artis korang suka mcm scha ke lisa ke.. semua duk puji memuji.. noryn aziz kalu x silap sy pun buat gak baby shower ni.. noryn tu dr golongan org2 yg kuat agama gak.. janji acara yg dibuat tu tak ada unsur2 maksiat ok la sy rase.. bukan hidang arak n ada seks bebas pun.. kebanyakan yg dtg pun pakai tudung semuanye.. korang ni cuba la positif sikit..

    0

    0
  28. Julrosli says:

    Berhati-hati bila mmbuat majlis berbentuk begini. Bole mndtgkan dosa buka pahala. Jgn terikut2 dgn trend masakini. Semoga selamat melahirkan anak dan byk kan berzikir, berdoa & Istiqomah.

    0

    0
  29. loyalmalaysian says:

    whu so western? I don’t understand…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Tetap nk tunjuk sebelah muka je

    0

    0
  31. damai says:

    Terasa sangat pelik knp org2 skg perlu buat baby shower, lebih2 artist. what are the main baby shower for. Sdgkan lenggang perut yg dibuat oleh adat Melayu pun tak terdapat dalam hadith apatah lagi baby shower. Pening den fikirkannya

    0

    0
  32. tomeng says:

    bukan nak menghina tapi tgk tudung ayu rodah tu mcm alas meja jer., ke mata aku yg kurang jelas…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kuang ajo mmg doa ko,ko xblaja agme ke?org y traniaye doanye mkbol,sex c.ta doa kt ko bende2 pape kt dnie ni,terlipat ko kt bumi tuhan,

      0

      0
  33. mawar seri says:

    apa apa la…..tak sabar nk tengok rupa bb gurl che ta & zain..merupa pan asian sgt nih…ish..tak sabar…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    korang kena ingat..mentor depa ni scha&alwal. omputeh sgt :P

    0

    0
  35. Anonymous says:

    cik ta ni wlpn dh berusia tpi aku tengok penampilan dia ttp cantik…ad retis y anak dara lagi tpi penampilan dh mcm mak2 org…

    0

    0
  36. Aku Benci Manusia Plastik says:

    Mudah-mudahan seluruh keluarga Che Ta dan Zain dibaham api neraka. Aamiin.

    0

    0
  37. manusia says:

    teruknya doa kamu ni..berdoalah agar kamu dan family kamu tidakdihumban ke neraka

    0

    0
  38. belut says:

    doakan moga che ta dpt anak yg comel. sy rasa bb girl la sb muka zain berseri2

    0

    0