Written by AbangNara | August 13th, 2013

Tahun ini kalau tak silap ialah kali pertama Ayu Raudhah dan Zaquan Adha menyambut Syawal bersama anak mereka. Pastinya keterujaan melanda diri mereka. Abang Nara tahun pertama pun banyak berhabis untuk anak. Beli kasut barulah, baju barulah. Nak pastikan anak nampak bergaya di hari raya.

ayu raudhah raya

Abang Nara suka betul tengok Ayu dan Zaquan ini. Memang sama cantik dan sama padan. Lebih-lebih lagi bila Ayu bertudung. Memang makin terserlah kecantikannya. Bertambah comel apabila kakak Ayu Raudhah, iaitu Rozita Che Wan turut sama menyelitkan diri di dalam adiknya.

ayu raudhah raya

Tak sabar rasanya nak tunggu Aidilfitri tahun hadapan. Boleh tengok Rozita berhari raya dengan suaminya, Zain Saidin. Mesti meriah tak ingat punya. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

ayu raudhah raya
ayu raudhah raya
ayu raudhah raya
ayu raudhah raya
ayu raudhah raya
ayu raudhah raya
ayu raudhah raya
ayu raudhah raya

77 responses to (10 GAMBAR)Kemeriahan Hari Raya Ayu Raudhah Dan Keluarganya

  1. suzicorn says:

    Ank ayu raudah comel giler.. Geram tengok.. Ayu raudah memang catik.

    0

    0
    • miss mong says:

      dh la cantik..selim melim plk tuh

      0

      0
      • nora hot mama says:

        tapi dagu die tuuu agak pelikkkkk

        0

        0
        • amoi says:

          Aku x tahu lah knp aku x suka tgk pasangan ni…mcm poyo semcm..esp si ayu tu…bajet mcm lawa n pasan lawa…mebi sbb kes dia dgn rita kot…rita tu pon aku x suke sgt..tpkalau compare si ayu dgn rita, rita ok skit laaaa..hahaha..

          mcm couple hipokrit jer…

          maaf lah fans ayu :P

          0

          0
        • dagu oh dagu says:

          kebisaan wanita yg telah melahirkn anak kali pertama, akan berlaku perubahan pada raut wajah..
          tengok org jgk.. dagu runcing mcm kene cocok botox,,, tp original,,
          sbb saya brpengalamn sebegituu..
          huhu..
          xtau la klu btl2 cocok ayu tu,,,, hehe

          0

          0
        • naomi says:

          lama2….si zaquan pon boleh lari kalau lama2 malu dah org cop bini muke tepung 5 kilo..lama2 boleh jemu tgk fake je hari2….gambo bju ijau tu seram tgk..posing mcm nk tumbang habis… sume gambar nak kaver buncit bekas beranak…pakai sunglass pon x btol…haduhaii…masalah!

          0

          0
        • luz says:

          ayu raudhah cantik sbb mekap tebal, rita tak mekap pun nampak cantik, sejuk mata memandang muka rita walau tanpa mekap

          0

          0
        • princess says:

          aku sama mcm amoi.
          x kesahlah baik apa pn dia buat, aku ttp nmpak dorg ni jahat.
          even kalau nmpak dorg dalam masjid pn aku masih lg rasa dorg ni fake + hipokrit.

          astaghfirullahalazim. teruk sgt dah aku ni. haishhhh!

          0

          0
    • bapak hayam says:

      gambar zarema raya takder ker??

      0

      0
    • asataga says:

      ank ayu mmg comei tp comei lg anak2 rita rudaini..sian..

      0

      0
    • Olga says:

      TUNGGU LAH AYU,HARI MU AKAN TIBA

      0

      0
    • ajoy says:

      Mak aih over giler dress up and make up dua beradik nih. Dorang tak pernah dengar ke Less is More?

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      tkde la cantek huh ! make up je lebih macm hantu huh ! emma embong lagi cantek kalau nk di banding kn ngan si ayu hipokret ni bwekk !! helo cik ta ! mana bakal laki u si zain ? minah jambu suka ngan cik ta pasal dia tk hipokret macm adek dia si ayu ni ….bergambar pon nk pozing nyampah betol ! zakuan hensem gua caya lu lah zakuan …lov uuuuuuuuuuu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ayu Rodoh punya make-up tebal 10 inci..

      0

      0
  2. yuyu says:

    cantek nye ayu raudhah ni kan.. bukan adik dia wife lan pet pet ker???

    0

    0
  3. sue says:

    comelnye anak beliau…cantik ayu pakai kaler merah… <3

    0

    0
  4. Anonymous says:

    comelnye bby ayu

    0

    0
  5. Shhh says:

    Ayu harap u jagalah suami u baik2 yer..berbaiklah dgn mertua dan ipar duai….tk da sapa yg tak penah buat silap….

    p/s: Hensem plak zaquan ni..kenapa zarema tak ambil zaquan ni dulu….hehehehe

    0

    0
    • mmmm says:

      dengar2nya ayu ni pandai bawa diri…..tak ada problem dgn mertua dan ipar duai. jiran2 pun kata dia humble je….orang yg tak tau saja kata dia macam2….

      0

      0
      • mak c kina says:

        even aku xminat ayu ni tp ada benda yg aku nk ckp psl dia…psl ayu yg humble ni aku stuju la gak…aku penah la gak jumpe dia inperson..actually aku dtg utk event aidil n zaquan fansclub…xla mekap tebal mcm dlm gmbr ni…xsombong…

        0

        0
  6. gulahati says:

    Bertambah comel apabila kakak Ayu Raudhah, iaitu Rozita Che Wan turut sama menyelitkan diri di dalam adiknya.
    ????????

    APA MAKSUD KAU ABG NARA OI?????

    0

    0
  7. Shhh says:

    jeles plak tgk gmbar ayu dgn suami, lisa dan yusry, kfc dan lueniey…aku tk tahu bila turn aku plak

    0

    0
    • suziecorn says:

      sedinye bace statement shhh.. Xpe, bile jodoh sampai, merasa la nti.. Btw, kite pun jeles tgok dorg.. bhgia sungguh

      0

      0
  8. reena says:

    seronok nyeeee la kan dapat beraya bersama suami ngn anak2 tersayang .. kesian rita, macam mna la dia beraya .. tak dapat aku bayangkan .. sorry termasuk kan sekali nama rita .. tapi mmg x boleh , kalau nmpak dorang je, aku teringat nasib rita .. ya allah, semoga rita tabah menghadapi ujian2 yg mendatang dlm hidupnya ya allah .. dan semoga ank2 nya juga bahagia tanpa keluarga2 busuk seperti mereka ini , amin ya rabbal alamin ….

    0

    0
    • Shhh says:

      dlm soal ni kita tolak ketepi pasal keluarga aidil…spptutnya aidil kena lbh bijak dlm menyelesaikan masalah rumah tangga…tkpelah dah tak da jodoh….doakan yg terbaik jer

      0

      0
    • hai reena says:

      nak kesiankan rita tak boleh juga….sebab dia yg tak tahu di untung. mertua dah terima , dia menyombong pula. suami suruh kembali taat, ikut pindah rumah tak mahu. dah tu nak bermusuhan dgn keluarga mertua, ipar duai. siarkan keburukkan suami di paper, sampai suami beri nafkah anak 3k sebulan pun tak perasaan, sibuk sangat konon, sebab suka pikir yg buruk2 saja tentang suami. patutnya rita bersyukur, dapat kawin dgn aidil pd usia rita dah 30an , dapat 2 org anak. sekarang ni rita dah hampir 40an, pasti susah nak dapat anak jika kahwin umur ini. sepatutnya, rita bersabar, apa salahnya rendahkan diri , berbaik dgn keluarga aidil. keluarga aidil pun bukan orang teruk2. kami jiran dia, tahu lah….

      0

      0
      • saya lalala.. says:

        mslhnye aidil tu curang ketika jd suami org… keluarga pun tak tlg nasihat bg semangat kat rr.. di biar rr tanggung sndr sbb bkn mnantu plhn… sape nak jawab??

        0

        0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        elehhhhh tk payah lah nk taat taat ngan laki macm gitu ! huh ! buang masa aje ! dh lari dari rumah pastu tu nk suroh taat ngan dia pulak gi jalan dah ! ape ! masa dia lari dari rumah tu dia ada pikir tak perasaan bini dia si rita tu cmana hancur Nye ?????? pastu suka2 pulak nk suroh taat setia ngan dia eh boleh bram lah !! dh la rita u jangan nk ingat2 lagi bekas laki u si aidil tu ! biar dia bram dari idop u ! u single lagi hepening ngan anak2 ..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Nampak sgt si ‘hai reena’ ni jenis yg suka bercakap sesedap mulut, kau tak berada di tempat Rita sedapla kau cakap kan..??

        Klu mak si aidil dari awal mmg nak cari salah Rita je tanpa ada sifat sbg ibu yg baik mmg susahla, jenis mertua yg berdendam n ego..

        Aku kenal aidil masa dia sekolah lg. bila kawin masih curang n x pernah nk peduli anak2.. Makbapak aidil x pernah nak tegur pun.. Ditambah pula dgn batu api kembar sendiri n ayu raudhah yg mmg suka tgk rumahtangga Rita hancur..

        Di Mahkamah mmg sah2 aidil ngaku tak bg nafkah anak, tak jenguk anak dlm waktu yg lama.. Suami yg abaikan tggjwb camtu tak perlu nak taat lah.. Sampai kiamat pun x berubah org camtu, elok sgtla Rita mohon cerai.. Tupun baru je aidil cerai sbb nak bg Rita sengsara.. Tanggunglah kau!!!

        suatu hari bila ‘hai reena’ ni kena mcm Rita lalui, masa tu baru kau tahu erti ‘tahu dek untung’… Rasalah kau pula, mengata org sesedap mulut…!!!

        0

        0
  9. Anonymous says:

    reena ko lg busuk….busuk ati..puiiih..

    0

    0
  10. starshine says:

    aduhaii…dah elok bertudung litup..yg hang pi pakai bulu mata pelesu tu wat pa?..hang tau dak hukum pakai bulu mata palsu tu sama dengan pakai rambut palsu.. HARAM hukum nya..isshh x pasai2 dapat dosa..awat lh depa ni…haaihh…x habih pikiaq sebelum buat apa2 keputusan..cantik punya pasai habih dosa pahala dok tolak tepi naa..ish ish ish

    0

    0
    • mmmm says:

      lebih baik lah drpd yg tak , hati busuk dan mulut jahat. tahun lepas tak bertudung, tahun ini bertudung, bulu mata palsu esok2 pula tak pakai….tak payah nak komen sangat.

      0

      0
  11. Anonymous says:

    adakah itu gambar puppy di tudung ayu..ke kucing? ke ehh taklah..

    0

    0
  12. rynna says:

    mngkn Rita perlu blaja bsikap jngn kuat melenting mulut dn tenang dgn Ayu..sekiannn

    0

    0
  13. ritot says:

    dia org ni saje je nak buat si rita tu jeles bila tgk semua gambar2 ni..

    0

    0
  14. mak itik says:

    mekap n bulu mata tebal sangat mak tak berkenan..

    0

    0
  15. Reena says:

    Hek eleh..ada gak yg gunakan nama aku..tak pasal2 nama aku busuk..org ingat aku kaki gaduh.

    0

    0
  16. Memek says:

    Anak ayu comel biasa2 jerk… Muka ayu… Mata sepet mcm ank cina.. Ank2 rita sangat2 comel..

    0

    0
  17. raya says:

    Pic pertama je bagi aku sweet. Bawah bawah lain macam sebab mekap tebal sangat. Yang baju hijau tepi khemah tu dah macam zila bakarin rupa dia.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    baju merah tu tersangat lah overnya.. mcm nk g brsanding..
    tgh2 hari buta.. mcm nk g dinner pon ade..
    but still mirip to kak melah ayu raudah ni..

    0

    0
  19. milo says:

    lagi suka tengok fynn jamal punyer family. lagi satu norman dan memey. anak anak dieorang semua cute cute. ensem ensem.

    0

    0
  20. shah says:

    Lol…pasal anak comel pun nk jadi bahan .aku tgk comel ajer anak ayu….aku rasa korang dengkibayu bahagia ngan zakuan….

    0

    0
  21. ninie says:

    akak dia aka bini lan pet pet biasa2 je,nampak lagi cantik…less is more

    0

    0
  22. Aku la ni... says:

    Bkn maen lg mekapnye..Cm tebal sgt jeee…pndpt aku lah, rajin dorg ni ek klu nk amek wudhuk kena cuci mekap yg tebal tuu dulu. Pstu dh solat msti nk kena mekap semula kannn…Br lah retis..mmm..bayangkan solat sehari 5 kali, jd cuci mekap ngn pakai mekap mstilah 5 kali jugak kan, nk pkai bulu mata pelesu lg, huuuu..letih2. eh..tah2 dorg period kot…fikir positif. Fikir positif.

    0

    0
  23. kak li says:

    Saya setuju sangat dgn komen “hai reena”. Kalau kita sentiasa mengikut ego kita, memg tak ke mana . sikap rita jelas kebengkengannya. Kak da ipar dan biras yg tak direstui. Yg ipar ni, sentiasa mengambil hati mentuanya walau kerap sangat hatinya terluka. Sikap ikhlas dan merendah diri akhirnya dia disayangi dn disenangi hingga k hari ini. Yg si biras ni pula, sentiasa menyebelah keluarganya sendiri. Tak mahu berbaik ngan mentua. Malah depan mentua dia sanggup menghempas barng tunjuk protes supaya mak mentua tak kerap pegi k rumahnya. Walhal suaminya yg bekerja dan bergaji besar.malah penah berpakat ngan ibunya sendiri tak bagi org tua suaminya makan. Makin benci dan geram la keluarga belah lakinya. Yg terkini, lakinya pula main kayu tiga. Sbg wanita, akak kesian juga pdanya, tapi inilah cara untuk Tuhan menyedarkannya. Tapi sebaliknya dia ngan maknya memaki hamun suaminya di depan akak dan suami. Dalam hati patutla mak mentua ada instint tak restu perkahwinannya dulu. Terkadang hairan juga dgn sikap manusia ni, langsung tak de perasaan takut apa yg berlaku di akhir zaman.sebagai manusia yg hanya menumpang di bumi yg indah ini, tak rugi kita berbaik ngan semua org. Yang pastinya setiap kesedihan yg kita alami pasti ada sinarnya d kemudian hari

    0

    0
  24. cantek tak kak ton says:

    less is more

    0

    0
  25. Hari Raya Aidilfitri akan menjelang tiba tidak lama lagi, dan anda berpeluang mengadakan sambutan yang penuh glamor bersama ChurpChurp dan Astro!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    semuanya hiprokrit

    0

    0
  27. whatever says:

    bulu mata UNTA

    0

    0
  28. Lagha says:

    Raya ker pergi award ni? Tau la retis… kalau tak nak bersederhana sekali pun, jangan melampau sangat mekap and posing gedik time raya boleh tak? Dah mak orang kot.

    0

    0
  29. X populer says:

    Ramlah rammmmm sgt tau rodah ni. Dia byg muka dia mcm leuniey kot. Pelesu semata2.

    0

    0
  30. Rim kereta says:

    Muka palsu!

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Runcing nya dagu..very the plastic!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    ayu raudhah xperasan ke selendang yg die pkai tu ade gambar anjing…ishhh…ishh…hati2 sikit dek nk pkai tudung tu…kite nk ttup kepala yg elok…
    subhanallah…

    0

    0
  33. 5 x 5 = 25 says:

    eh..aku dah konpius..si ayu ni rampas laki rita ke yg nak di compare2 kan…pape jela..dua2 cek x bekenan..

    0

    0
  34. am nobody says:

    Salam. Tak mau komen apa2 pasal gambar artist beraya, tapi saya nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN pada semua Muslim commentors, silent readers (mcm saya) dan owner of this blog Nara & family..EID MUBARAK everyone :) Salam.

    **am nobody**

    0

    0
  35. Anonymous says:

    MSUK KG PN MAKEUP NGAN DRESS MENGALAHKAN MAK DATIN….

    0

    0
  36. Tora Datang Lagi says:

    makkk aiii..awat makeup tebal sgt…macam hantu dah… natural kan lagi baguih… over sgt bulu mata palsu tue..

    0

    0
  37. ayue says:

    lana nordin~ ko nie over giler kata kt korang, kalo ko rasa ko tu bagus sgt, cantek sgt napa xsuh abg nara post je gmbr ko kat situ~.
    busuk ar pragai ko tu~
    nak kata kt orang pom agak2 ar wei, cermin dulu muka anda baru judge orang lain

    0

    0